Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2021 20:02:37 GMT
Dla mnie lepiej. Nie będę musiał oglądać.
|
|
|
Post by Alex on Mar 5, 2021 20:18:18 GMT
No ja wolałabym, żeby zaskoczyli w drugą stronę, żebyś musiał obejrzeć
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2021 20:58:51 GMT
Zakład jestb screeny są. Teraz oczekiwanie na 3 odcinek.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 7, 2021 11:37:42 GMT
Dzis premiera. Jestem ciekaw wyniku, choc nie spodziewam sie wiecej niz 3,5 punktow, a juz na pewno nie 4.
|
|
|
Post by Alex on Mar 7, 2021 12:47:12 GMT
Zamierzam zerknąć dzisiaj na live, bo jestem strasznie ciekawa tego serialu Co do ratingu to według mnie będzie to superhit i obstawiam, że 5% to jest absolutne minimum, które zdobędzie. Liczę nawet na 7-8%... Konkurencji za mocnej nie ma, a Turcy uwielbiają takie historie o patriotyzmie i poświęceniu...
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2021 12:57:50 GMT
|
|
|
Post by Alex on Mar 7, 2021 13:01:39 GMT
lucy, to jest chyba najdokładniejszy: W Turcji, która jest coraz bardziej narażona na działania obcych służb wywiadowczych, ma miejsce atak terrorystyczny na fabrykę SİHA w Ankarze. Ustalono, że atak został przeprowadzony przy udziale zagranicznych służb wywiadowczych. W wyniku tych ataków w ramach MIT powstaje ściśle tajny zespół. Ten zespół odda życie za swój kraj, zidentyfikuje siły stojące za atakami i wyeliminuje je niezwykłymi metodami.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 7, 2021 13:02:18 GMT
Alex podziwiam Twoj entuzjazm. 😁 Ale to wciaz serial TRT, a te w tym sezonie zbieraja w pierwszym odcinku tyle co zawsze, dopiero pozniej sie okazuje czy to hit czy nie. Dlatego dalej obstawiam swoje ~3.5 punkta, chociaz fakt, ze konkurencja dzis jest “slabsza” (mniej seriali, ale z kolei Survivyor wlasnie jest w niedziele najchetniej ogladany, a nie w tygodniu), jest istotny i moze miec znaczenie. 😚
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2021 13:03:29 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 7, 2021 13:03:32 GMT
lucy chyba byla w Turcji zrobic te zdjecia dla nas. Merci 🥰
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2021 13:10:56 GMT
@rafaelcaen, dokładnie. Właśnie wróciłam z Ankary. A nie ma opisu z postaciami?
|
|
|
Post by Alex on Mar 7, 2021 13:11:37 GMT
Survivor jest najchętniej oglądany, bo nie ma nic innego, lepszego, a jak dojdzie Teskilat to już będzie Nawet jeśli wystartuje z 3-4% to i tak obstawiam, że przy drugim odcinku podskoczy i będzie się utrzymywał na czele niedzielnej tabelki. Może Tolgę wykosi Chociaż nie wiem czy to dobry pomysł, żeby go czasem tutaj nie wzięli...
|
|
|
Post by Alex on Mar 7, 2021 13:13:21 GMT
A nie ma opisu z postaciami? Nie trafiłam na taki. Na poprzedniej stronie dodałam opis postaci, można w poście pierwszym pod opisem serialu dać link do tego posta.
|
|
|
Post by Alex on Mar 7, 2021 19:45:50 GMT
Miałam tylko zerknąć na live, a wyszło na to, że obejrzałam cały. No widać, że ten serial ma bardzo wysoki budżet i zrobiony jest na najwyższym poziomie. Od strony realizacyjnej - bomba. Dosłownie i w przenośni. Na początku cofamy się do roku 1995. Po ataku neonazistów w mieszkaniu rodziny Serdara wybucha pożar, nie ma drogi ucieczki. Ojciec wyrzuca Serdara przez okno (wiem jak to brzmi ), kiedy to samo ma zrobić z córką, ogień dociera do gazu i mieszkanie wybucha. Po tym wydarzeniu Serdar trafia do konsulatu (?) i tam poznaje Mete. Ten mówi mu, że zabierze go do Turcji, a chłopiec prosi go, żeby obiecał, że odnajdzie/ukarze tych, którzy zabili jego rodzinę. Mete daje mu słowo, ale jak się później okazuje chyba nie bardzo go dotrzymał, bo winni nie zostali jeszcze znalezieni. Potem wracamy do teraźniejszości. Serdar wykonuje tajną operację i mamy tu sporo spektakularnych scen. Pościg, strzelanina, wybuchy... Scena z wybuchem samochodu - wow! Poznajemy też bliżej Zehrę i Serdara. Ona jest chyba po rozwodzie i ma córkę. On spotyka się z Ceren, planuje się nawet oświadczyć, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Od początku mi coś w tej Ceren nie pasowało i po końcówce pierwszego odcinka chyba się okazuje, że miałam rację. No nic. W jakiejś fabryce ma miejsce atak i przełożony wzywa do siebie Mete. Każe mu zorganizować ściśle tajny zespół... I tak poznajemy pozostałych członków oddziału (trochę jak w Soz ). Hakki, Hulki, Pinar i Uzay. Najbardziej mi się chyba spodobała postać Hulkiego, czyli Nihata Altinkayi. Lubię tego aktora, w Soz też mi się podobał, no wygląda na to, że tutaj mu się trafiła rola Kesanliego. Tylko te wąsy mi u niego nie pasują. Pinar, czyli Ezgi Senler, której się trochę bałam, nie była taka zła. Wyjście z hotelu po wykonanej misji było świetne Wszyscy dostają od Mete propozycję dołączenia do oddziału i jeden dzień na przemyślenie swojej decyzji. Co prawda nie muszą za dużo myśleć, bo decyzję podjęli od razu... Potem widzimy ich pożegnanie z rodzinami - bardzo ładne, troszkę się wzruszyłam nawet W końcówce Mete zbiera wszystkich i prowadzi do nowego "biura" - kolejne wow! Wchodzą do starego domu, a następne do szafy, w której ukrywa się winda i zjeżdżają do centrum dowodzenia. Bardzo mi się podoba to miejsce. Zresztą ta cała siedziba wywiadu czy czego tam to też na bogato.
Jest chyba nawet lepiej niż się spodziewałam
Deniz przed odcinkiem nawet fotkę wrzuciła z podpisem "Miłego oglądania". No odległość zachowana, ale mimo wszystko - szok
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2021 19:50:47 GMT
Ciekawe jaki będzie efekt. Może od razu 15% (total)? Najbardziej się jednak obawiam o losy reszty seriali.
|
|
|
Post by Alex on Mar 7, 2021 19:57:03 GMT
Może od razu 15% (total)? Haha, byłoby super, ale chyba nie tak szybko Liczę na połowę tej liczby jak na pierwszy odcinek. Co do innych seriali to wydaję mi się, że przyśpieszy co niektórym finał, ale zobaczymy.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2021 20:11:53 GMT
Myślę, że spokojnie 6% będzie . Im więcej, tym lepiej . Może Hercai w końcu wykończą.
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2021 20:58:11 GMT
Na jutrzejsze wyniki (szczególnie jeden) chyba najbardziej czeka Fox.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2021 21:08:54 GMT
Ale byłoby gdyby nagle okazało się, że jednak poniżej 4% wszystko
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2021 21:13:17 GMT
Wszystko możliwe, no wg mnie Turasy się na ten serial jutro rzucą. Nie wiem jak będzie w AB, bo wyższe sfery siedzą w weekendy na platformach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 7, 2021 21:56:29 GMT
Serial jest rozdmuchane a efekty mogą się okazać niewspółmierne do tego całego szumu.
|
|
|
Post by mira on Mar 8, 2021 7:52:51 GMT
No słuchajcie, jest szał
Jeszcze nie zdecydowałam, czy to oglądać, ale komentarze zachęcające. Gdyby to był serial powiedzmy 8-odcinkowy, jak dla Netflixa, to pewnie, że bym obejrzała. A tak... trochę się boję zaczynać, bo przeraża mnie myśl, że serial może się ciągnąć kilka sezonów...
pbs.twimg.com/media/Ev8H9n9WYAM2o_e?format=jpg&name=medium
|
|
|
Post by Alex on Mar 8, 2021 7:57:32 GMT
Wooow! No takiego startu to nawet ja się nie spodziewałam. mira, oglądaj, jest super!
|
|
|
Post by lucy on Mar 8, 2021 10:19:41 GMT
Ja zdziwiona nie jestem. Jeśli serial utrzyma poziom będzie superhitem. W tygodniówce w AB jest na starcie drugi.
|
|
|
Post by Alex on Mar 8, 2021 11:25:30 GMT
Tego, że będzie superhitem byłam prawie pewna, ale że od razu takie liczby zgarnie... Za tydzień powinien być jeszcze wzrost, bo zwiastun według mnie zachęcający.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 8, 2021 14:12:55 GMT
Alex podziwiam Twoj entuzjazm. 😁 Ale to wciaz serial TRT, a te w tym sezonie zbieraja w pierwszym odcinku tyle co zawsze, dopiero pozniej sie okazuje czy to hit czy nie. Dlatego dalej obstawiam swoje ~3.5 punkta, chociaz fakt, ze konkurencja dzis jest “slabsza” (mniej seriali, ale z kolei Survivyor wlasnie jest w niedziele najchetniej ogladany, a nie w tygodniu), jest istotny i moze miec znaczenie. 😚 Coz moge powiedziec... Brak mnie slow. 😅 Brawo #teskilat!!!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 8, 2021 15:36:12 GMT
Reytingi za 07.03.2021 - NIEDZIELA ТОТАL: 1. Teşkilat (1 серия) - 10.10%🆕6. Kefaret (16 серия) - 5.08%⬇ (-0.24) 7. А.Riza (25 серия) - 4.65%⬇ (-0.39) 10. Hercai (62 серия) - 3 .78%⬇ (-0.59) 17. Menajerimi Ara (28 серия) - 2.57%⬇(-0.47) АВ:1. Teşkilat - 12.27%🆕 5. Menajerimi Ara - 4.45%⬇(-0.11) 7. Kefaret - 4.36%⬆(+0.06) 9. А. Riza - 3.43%⬇(-0.69) 36. Hercai - 1.30%⬇(-0.12)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 8, 2021 16:27:11 GMT
Naprawde piekny wynik. PS. to “Hercai” zawsze tak slabo sobie radzilo w AB? 😂
|
|
|
Post by Matthias on Mar 8, 2021 16:42:54 GMT
Naprawde piekny wynik. PS. to “Hercai” zawsze tak slabo sobie radzilo w AB? 😂 Od samego początku. Jego stawiamy na równi z Kuzey Yildiz. Total wysoki, AB szorowało. Total 13%, a AB ok.4-5%. A teraz to jest szał .
|
|
|
Post by lucy on Mar 8, 2021 17:37:04 GMT
Nie, no Hercai w seoznie 1 w AB miał wyższy reyting. Przykład:
|
|