|
Post by Alex on Feb 27, 2021 9:04:46 GMT
Najpierw tak zwlekali, a teraz idzie błyskawicznie. Za chwilę dostaniemy drugi zwiastun.
|
|
|
Post by Alex on Feb 27, 2021 10:49:02 GMT
Plakat: Średni. Gdzieś już coś podobnego widziałam...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 27, 2021 15:58:37 GMT
Plakat: Średni. Gdzieś już coś podobnego widziałam... Alex Musieli koniecznie pokazać jacy są patrioci. Mogli jeszcze walnąć z trzy flagi by pokazać to dosadnie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 27, 2021 19:10:10 GMT
Czyli jednak “Teskilat” jako tytul pozostaje. Plakat mowi niewiele niestety.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 21:55:54 GMT
Plakat mnie nie zdziwił - w końcu ORGANIZACJA rządowa, to musieli jakoś zamieścić flagę . Może, gdyby to nie było TRT, to z pewnością inaczej by ten plakat wyglądał .
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 27, 2021 22:12:04 GMT
Wyczuwam już te teksty o ojczyźnie i fladze. Tylko tym razem będzie to mówił Caglar nie Tolga.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 28, 2021 8:32:41 GMT
Plakat mnie nie zdziwił - w końcu ORGANIZACJA rządowa, to musieli jakoś zamieścić flagę . Może, gdyby to nie było TRT, to z pewnością inaczej by ten plakat wyglądał . Pewnie, ze inaczej, ale flagi czy symboli narodowych by nie zabraklo, bo jak sam zauwazyles, serial jest o organizacji rzadowej, wiec plakat musi odnosic sie do tematu. Nie tylko w Turcji jest “kult flagi” i ja nie odbieram tego jako czegos zlego. To patriotyzm ponad podzialy polityczne, cos, czego w Polsce brakuje. 😌 No i swego rodzaju promocja danego kraju, bo flaga to znak rozpoznawczy kazdego panstwa.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 28, 2021 9:14:37 GMT
2 grupy będą tłumaczyły ten serial osobno:
Zakątek Tureckich Seriali Hazan & Yağız Polish Fans
I nie jestem pewien, czy przypadkiem jeszcze na jakiejś innej nie będzie...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 28, 2021 14:51:50 GMT
Będziecie mieli w czym wybierać.
|
|
|
Post by Alex on Feb 28, 2021 20:02:33 GMT
Jaki ruch się tutaj zrobił, jak mnie nie było Tak właściwie to motyw z flagą w pierścieniu mi się podoba, no ale oczekiwałam, że jednak proci na nim będą. Gadek o fladze, honorze i poświęceniu się nie da uniknąć, w końcu to serial o wywiadzie i służbie Ojczyźnie. Jakby nie patrzeć to osoby pracujące dla kraju są ogromnymi patriotami, kosztuje je to wiele wyrzeczeń... Gdyby tego nie powtarzali kilka razy na odcinek to też by się nic nie stało, ale skoro muszą to niech sobie gadają. Tutaj nie będzie aż tak źle, po pierwsze odcinki będą raz w tygodniu to można na spokojnie odpocząć, a po drugie nie będzie Tolgi. Pisałam już chyba, że to on mi najbardziej przeszkadzał w Soz, kiedy inni bohaterowie się wypowiadali było ok. Szkoda, że Polacy nie robią takich seriali. Chociaż nie wiem czy chciałabym, żeby tvp taki serial produkowało, a raczej nie ma szans, żeby inne stacje się za coś takiego wzięły. Canal+ próbowało i zaliczyło klapę... Może też dlatego, że wtedy kanał był mniej popularny We współpracy. Nie tylko w Turcji jest “kult flagi” i ja nie odbieram tego jako czegos zlego. To patriotyzm ponad podzialy polityczne, cos, czego w Polsce brakuje. Ja nadal uważam, że nam się trudniej przekonać do tego, bo jesteśmy obcokrajowcami, więc po co mamy tyle słuchać, jak ktoś wielbi swoją flagę? Gdyby był to polski serial to mielibyśmy do tego zupełnie inne podejście i łatwiej by się oglądało... No przynajmniej mi.
|
|
|
Post by mira on Mar 1, 2021 11:55:38 GMT
Czyli podsumowując, tłumaczenia będą publikowane na 4 różnych grupach, tak? Z czego na trzech to samo, a Zakątek swoją drogą? Dotychczas nie interesowałam się tym serialem, ale obejrzałam zwiastun i zrobił na mnie wrażenie, w związku z czym przeczytałam cały ten temat od początku... Najwięcej piszecie o mężu Deniz Myślę, że to będzie dobry serial. Z interesującą fabułą, dopracowany. Znam większość obsady, choć niekoniecznie z powodu ich aktorstwa Przykładowo Ezgi Eyüboglu kojarzę jako byłą żonę Kaana Yıldırıma, którego polubiłam w serialu "Halka". Caglara Ertugrula kojarzę z jakichś plebiscytów na najlepszego (najprzystojniejszego?) aktora, uwagę przykuwają jego oczy, ale również w niczym go nie widziałam. Kiedyś myślałam, by obejrzeć "Panią Fazilet i jej córki", ale ostatecznie się nie zdecydowałam. Deniz kojarzę z serialu "Pokojówki" oraz filmu "Cud w celi nr 7". Kojarzę też, że wystąpiła w jakimś starym serialu z Sukru Ozyildizem, miała wtedy rude włosy i inny nosek (wydaje mi się, że operowała?). Ezgi Senler grała w "Miłości na dachu", ale nie oglądałam, natomiast widziałam ją w serialu "Nefes Nefese", również z rolą wspomnianego wyżej Sukru Wychodzi na to, że najwięcej produkcji widziałam z Mesutem Akusta, bo serial "Boru", film "Boru", serial "Olene Kadar", serial "Gwiazdy moimi świadkami", no i film "Cud w celi nr 7". Gdyby nie to, że nie mam czasu na nowy serial, pewnie bym to oglądała. Ale naprawdę nie dam rady. Uparcie czekam na serial z Serkanem Cayoglu
|
|
|
Post by Alex on Mar 1, 2021 12:23:15 GMT
Czyli podsumowując, tłumaczenia będą publikowane na 4 różnych grupach, tak? Z czego na trzech to samo, a Zakątek swoją drogą? Dokładnie tak. Pewnie mimo wszystko na Zakątku i tak pojawi się najszybciej Najwięcej piszecie o mężu Deniz Nie dawali nam informacji o serialu to trzeba było o czymś pisać, a to był najciekawszy temat Myślę, że to będzie dobry serial. Z interesującą fabułą, dopracowany. To na pewno będzie serial z pompą. Nie chcę chyba nawet wiedzieć jaki ma budżet plus Tims&B, plus Ethem, plus TRT... Każda decyzja jest konsultowana z rządem, więc na pewno będzie wszystko dopięte na ostatni guzik. Gdyby nie to, że nie mam czasu na nowy serial, pewnie bym to oglądała. Może gdzieś dasz radę wcisnąć. Mogliby skończyć SCK to by ci się miejsce zwolniło Albo jak SK zakończą w maju to w wakacje sobie nadrobisz Teskilat.
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 13:01:49 GMT
Aż 4? Może znalazłaby się osoba chętna do uzupełnienia naszego Przewodnika Tłumaczeń (Dział Pozostałe)?
|
|
|
Post by Alex on Mar 1, 2021 13:35:06 GMT
Może znalazłaby się osoba chętna do uzupełnienia naszego P. (Dział Pozostałe? Mavi niedługo wróci to się tym zajmie Na razie można by dodać aktualnie tłumaczone.
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 13:39:19 GMT
Mavi niedługo wróci to się tym zajmie To dobrze, bo już się o Mavi zaczynałam martwić. Na razie można by dodać aktualnie tłumaczone. Zrobiłabyś to w wolnej chwili Alex?
|
|
|
Post by Alex on Mar 1, 2021 13:50:51 GMT
Zrobiłabyś to w wolnej chwili Alex? Mogę spróbować wieczorem to ogarnąć, tylko musisz mi dać prawo do edycji
|
|
|
Post by Matthias on Mar 1, 2021 16:04:10 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 1, 2021 16:29:46 GMT
mira ja tez tego Caglara nie znam, ale ma w sobie cos przyciagajacego, wiec moze bedzie dobrze. Jestem ciekaw jego gry. Co do tematyki serialu, to oczywiscie najwiekszy powod, dlaczego bede ogladal i mam nadzieje, ze nie beda przesadzac z absurdami. 😁
|
|
|
Post by Alex on Mar 2, 2021 9:41:05 GMT
|
|
|
Post by mira on Mar 2, 2021 10:10:04 GMT
Oglądałam bez głosu, ale wygląda nieźle. Lubię taką tematykę.
|
|
|
Post by Alex on Mar 2, 2021 10:22:59 GMT
Plakaty postaci. Ładne, ładniejsze od głównego A on nie miał czasem mieć na imię Serdar?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 2, 2021 11:20:55 GMT
Tak, te plakaty sa lepsze, choc nic nie mowia o tematyce serialu...
|
|
|
Post by Alex on Mar 2, 2021 13:05:42 GMT
Opis serialu: W Turcji, która jest coraz bardziej narażona na działania obcych służb wywiadowczych, ma miejsce atak terrorystyczny na fabrykę SİHA w Ankarze. Ustalono, że atak został przeprowadzony przy udziale zagranicznych służb wywiadowczych. W wyniku tych ataków w ramach MIT powstaje ściśle tajny zespół. Ten zespół odda życie za swój kraj, zidentyfikuje siły stojące za atakami i wyeliminuje je niezwykłymi metodami.
Opisy postaci: Serdar (Çağlar Ertuğrul) Jeden z najpopularniejszych oficerów wywiadu w organizacji. Jego rodzina zginęła w ataku neonazistów w Niemczech, gdy miał 10 lat. Po tym wydarzeniu przywieziono go do Turcji i wychowywał się w domu dziecka pod opieką Mete. Serdar, charyzmatyczny lider zespołu, od dzieciństwa jest szkolony jako w pełni wyposażony agent i jest kompletnym mistrzem w walce wręcz i posługiwaniu się bronią.
Zehra (Deniz Baysal) Zehra, która jest reprezentantką logiki w zespole, jest znana ze swojej inteligencji i spokoju. Zehra, która potrafi zachować spokój nawet w trakcie największych kryzysów, jest agentem wywiadu, który podejmuje szybkie, trafne i racjonalne decyzje.
Mete Bey (Mesut Akusta) Mete Bey, mentor i założyciel zespołu, jest kompletnym mężem stanu. Jest postacią, która robi wszystko dla przetrwania państwa i zwraca uwagę swoją umiejętnością strategicznego myślenia. Dzięki swojej wyrafinowanej osobowości i intelektowi może planować różne warianty swojej pracy.
Ceren (Ezgi Eyüboğlu) Ceren, ukochana Serdara, jest atrakcyjną i sympatyczną kobietą. Tworząc cuda w kuchni i sprzedając francuskie sosy, w Ceren kryje się znacznie więcej niż to, co widzimy na pierwszy rzut oka.
Hakkı Dayı (Tuncer Salman) Stary wilk z zespołu Hakkı jest kompletnym ludzkim sarrafem. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu rozwinął również wiedzę w zakresie analizy zachowań ludzkich. Jest znany jako najlepszy zwiadowca w organizacji.
Pınar (Ezgi Şenler) Jest ekspertem w przebraniu i plastycznym makijażu. Znana z tego, że potrafi błyskawicznie zmieniać swój wizerunek. Pınar, chociaż początkowo chciała być aktorką, odnalazła się jako agent wywiadu. Odgrywa najważniejszą rolę w cywilnych operacjach zespołu.
Hulki (Nihat Altınkaya) Hulki, który jest bardzo ambitny, jest nadpobudliwą postacią, która nie może usiedzieć w miejscu. Znany jest ze swojego zainteresowania bronią. Jest także ekspertem w dziedzinie walki wręcz i zaawansowanych technik jazdy.
Uzay (Serdar Yeğin) Absolwent statystyki ODTÜ, genialny umysł z tytułem doktora. Jest analitykiem zespołu. Planując operacje, jak najdokładniej odczytuje rozwój sytuacji. Gdy zespół jest w trakcie operacji, zawsze jest krok przed nimi i ma plan B.
Gürcan (Ahmet Uğur Say) Gürcan, ekspert ds. cyberbezpieczeństwa zespołu, to sympatyczna osobowość. Prawdziwy haker, od komputerów po telefony, nie ma urządzenia elektronicznego, do którego nie mógłby się dostać.
Adem Seyhan (Yavuz Bingöl) Jako emerytowany członek MİT nadal jest szanowaną postacią w organizacji. Zdaje sobie sprawę z istnienia oddziału, ale żyje własnym życiem w małym sklepie z różańcami. Jest to postać, z którą Serdar zawsze się konsultuje i zawsze stawia swojego brata na pierwszym miejscu.
Zayed Fadi (Mehmet Usta) Zayed Fadi, który spędził dzieciństwo w ubóstwie w Palestynie, stracił matkę, ponieważ nie mogła być leczona z powodu braku pieniędzy. W młodym wieku skupił się na zdobyciu „władzy” i pieniędzy za wszelką cenę. Według niego wszystko jest dozwolone, by zdobyć władzę i pieniądze. Podwykonawca całego brudnego biznesu na Bliskim Wschodzie. Jest inteligentny, arogancki i bezwzględny.
|
|
|
Post by mira on Mar 2, 2021 13:28:40 GMT
Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawie. Ale bardzo ostrożnie piszą o działaniach obcych/zagranicznych służb wywiadowczych albo Bliskim Wschodzie. Na dłuższą metę tak się chyba nie da, muszą paść jakieś konkretne nazwy państw. Chyba raz czy dwa oglądałam seriale, w których mówiło się o Syrii, o handlu bronią czy narkotykami.
|
|
|
Post by Alex on Mar 2, 2021 13:39:54 GMT
mira w Soz też bardzo ostrożnie do tego podchodzili... Kilka razy padło sformułowanie, że inne państwa pomagają terrorystom, sprzedają im broń i dają pieniądze, ale nigdy nie została podana nazwa. Raz było wymienione konkretnie jedno, ale bohater nie wypowiedział nazwy tylko "każdy wie o które chodzi". No ja do tej pory nie wiem, mogę się jedynie domyślać Przede wszystkim chyba chodziło o państwa ze wschodu, ale czasem to miałam wrażenie, że Turcy z siebie za dużych bohaterów robią. Wiele razy było powiedziane też, że państwa europejskie również stoją za terrorystami i bezpodstawnie oskarżają państwo tureckie o powiązania z nimi. Nie mówię, że tak nie może być, ale bez przesady. Wygląda to tak, jakby cały świat był zły i tylko oni stali na straży pokoju...
|
|
|
Post by Alex on Mar 2, 2021 19:25:25 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 2, 2021 21:34:42 GMT
Alex opis opis pierwsza klasa.
|
|
|
Post by Alex on Mar 5, 2021 19:18:45 GMT
- Bazı acılar vardır Serdar Bey, hayal bile edemezsin… - Ben o acılarla çocukken oyuncak diye oynadım, Zehra Hanım…
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2021 19:27:39 GMT
Alex W tę niedzielę jest pierwszy odcinek czy dopiero w następną.?
|
|
|
Post by Alex on Mar 5, 2021 19:41:31 GMT
Next w tę Wygląda na to, że u naszej głównej parki pójdzie typowym schematem, czyli od nienawiści do miłości. Chyba, że nas zaskoczą i Deniz i Caglar wcale pary nie będą grali...
|
|