|
Post by Matthias on Jan 27, 2023 16:12:28 GMT
lucy wczorajszy odcinek przeleciałem na suwaku, ale do przedostatniego - nie pojawiła się Turkan. Wciąż tylko próbuje się skontaktować z Hayrim telefonicznie.
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2023 19:56:41 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2023 10:34:38 GMT
Spadki są, to mnie cieszy. Kolejne z resztą. W ABC z hukiem widownia odeszła. Mam nadzieję, że jeszcze jeden podobny spadek i będzie wesoło 📌 Reytingi zа 26.01.2023ТОТАL:1. Al Sancak (2 odcinek) - 7.00% ⬆ (+0.19) 4. Aldatmak (18 odcinek) - 5.86% ⬇ (-0.04) 6. Camdaki Kız (66 odcinek) - 5.17% ⬇ (-0.97)7. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (27 odcinek) - 3.93% ⬇ (-0.53) 37. Tuzak (15 odcinek) - 1.26% ⬇ (-0.09) АВ:1. Camdaki Kız - 5.36% ⬇ (-0.96)3. Al Sancak - 4.77% ⬇ (-1.94) 5. Aldatmak - 3.99% ⬇ (-0.41) 9. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.59% ⬇ (-0.85) 22. Tuzak - 1.38% ⬆ (+0.26)
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2023 10:47:37 GMT
Mam nadzieję, że jeszcze jeden podobny spadek i będzie wesoło Matthias, ale do końca sezonu Diewczyna na mur beton poleci, tak więc te co najmniej +/-20 odcinków jeszcze będzie.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2023 10:52:48 GMT
lucy weź mnie nie wkurzaj Może jak osiągnie 2% to coś się ruszy.
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2023 10:58:17 GMT
lucy weź mnie nie wkurzaj [img style="" src="::043:: Matthias, ale to jest oczywiste, że serialu nie skasują przed upływem sezonu. Musisz się nastawić na kolejne nerwy i chociaż o jakiejś Melisce pomyśleć. Może jak osiągnie 2% to coś się ruszy. Ale w odcinku były nudy?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2023 11:23:45 GMT
Meliska jest na porządku dziennym . Odcinek 66 był nudny jak flaki z olejem. Ciągnięcie na siłę.
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2023 11:26:37 GMT
Matthias, no przydałoby się coś mocniejszego. Scenarzyści pewnie szykują już jakąś bombeczkę.
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2023 14:17:03 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2023 14:59:42 GMT
Gdzieś czytałem, że Nur jet taką pogodną osobą. Można było w ogóle zobaczyć to poza kamerami, co się działo na planie CK . Taka aktorka to skarb.
|
|
|
Post by mira on Jan 28, 2023 20:25:54 GMT
To o tym Klausie, nazistowskim oprawcy, to niby polski opis serialu? Bo jakoś dziwnie to wygląda - u góry plakat, na dole tytuł, a w środku chyba opis innego serialu?
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2023 21:06:21 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 28, 2023 21:13:39 GMT
Takie rzeczy się zdarzają, gdy telewizje używają filtrów i system podstawia to, co wydaje mu się odpowiadać danemu tytułowi. Na stronie Polonii1 i Noveli tv można było niedawno zobaczyć zdjęcia z tureckiego serialu „Czarna perła” przy temacie argentyńskiej telenoweli „Czarna perła”.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2023 22:32:43 GMT
Nie no, przeczytałem opis i jestem w szoku. Oglądam dwa różne seriale
|
|
|
Post by mira on Jan 30, 2023 11:43:49 GMT
Odcinek 66. Nuuuuda. Nalan przespała się z Hayrim i natychmiast tego pożałowała. (Nawiasem mówiąc, scena nagrana iście po turecku , bo właściwie nic nie pokazano - całują się i idą w kierunku drzwi, a potem Nalan zakłada buty, a Hayri bluzę czy kurtkę. Tyle ) Nalan potem rozmyśla, tłumaczy się przed nieżyjącą matką, próbuje unikać Hayriego. Ale jego temat nieustannie powraca, bo Sedat zaczął przejawiać obsesyjne zachowania i cały czas o Hayriego wypytuje. Ważna jest rozmowa z Billur, kiedy Nalan przyznaje, co przeżyła z Hayrim i że była wówczas szczęśliwa. Billur przekonuje ją, że ma prawo do szczęścia i namawia na kolację z Hayrim. Na końcu wkracza Sedat, ale Hayri akurat w tym momencie odchodzi od stolika, Sedat go nie widzi, więc dramy tu raczej nie będzie. Niezbyt jestem zaangażowana w inne wątki, ale czy czasem scenarzyści nie planują połączyć Billur z Muzafferem? Coś też się dzieje w wątku Selen (całowanko z Emirem było grane), ale mało mnie to obchodzi. No i sprawa z ojcem Nalan również będzie miała ciąg dalszy - pojawiły się jakieś listy, tyle że tak "po łebkach" przeglądam te wątki, że naprawdę nie wiem co i jak... Turkan narazie nie widać, nie wiem, czy w tym odcinku chociaż raz o niej wspomniano. Gdyby scenarzyści zmienili zdanie, może by jeszcze z tego wątku wybrnęli i z Turakn uczynili jakąś bliską dzieciatą krewną, a nie żonę. Oglądalność trochę spada, ale nadal jest dobra, chyba nie ma jeszcze powodu do paniki i zmieniania scenariusza, mimo że widzowie zmian się domagają. Nikt nie chce, żeby Hayri miał żonę. Ale z drugiej strony - wątek z żoną może tu mocno namieszać i ponownie zaciekawić publiczność. Bardzo polubiłam Cihangira w "Alev Alev", w "Camdaki Kiz" początkowo też mi się podobał, ale ostatnio zaczął mnie drażnić. Do końca nie wiem, czy to sam Cihangir, czy grana przez niego postać. W każdym razie nie mam już takiej przyjemności z patrzenia na jego zmagania. Niechby się tez serial już skończył, bo ciągnę tylko dlatego, że na tym etapie żal mi porzucić...
|
|
roksana1809
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by roksana1809 on Jan 31, 2023 16:23:52 GMT
Witajcie, Jestem nowa na grupie. Oglądam serial na VOD, jestem na 34 odcinku i jestem podekscytowana kolejnymi czytając wasze komentarze. Oglądając ten serial przeżywam historie Nalan, bierze mnie złość na Feride. Nalan mi szkoda, ale chwilami nerwy już mnie biorą, bo żeby nawet buziaka sobie nie dać. Powiedzcie mi proszę gdzie mogę obejrzeć pozostałe odcinki? Nie mogę czekać dłużej, potrzebuje zaspokoić swoją ciekawość 😢 Szukałam w J.ang i polskim ale nigdzie nie znalazłam
|
|
|
Post by Matthias on Jan 31, 2023 17:26:47 GMT
roksana1809Witamy na forum . Mamy nadzieję, że kolejna osoba dołączyła, żeby opisywać swoje wrażenia, po obejrzeniu kolejnych odcinków . Feride jest specyficzną postacią w tym serialu. Na początku mnie irytowała, później mnie zainteresowała swoja historią, ale później znów miałem jej dosyć Niestety. Nieznanym osobom nie zdradzamy miejsc, na których znajdują się dane produkcje dla ich bezpieczeństwa.
|
|
|
Post by lucy on Jan 31, 2023 18:40:13 GMT
Oglądam serial na VOD, jestem na 34 odcinku i jestem podekscytowana kolejnymi czytając wasze komentarze. To zapraszamy do komentowania. Oglądasz jeszcze jakieś inne seriale?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 31, 2023 19:01:37 GMT
Witajcie, Jestem nowa na grupie. O nowa osoba hejka.
|
|
roksana1809
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by roksana1809 on Jan 31, 2023 19:46:39 GMT
roksana1809Witamy na forum . Mamy nadzieję, że kolejna osoba dołączyła, żeby opisywać swoje wrażenia, po obejrzeniu kolejnych odcinków . Feride jest specyficzną postacią w tym serialu. Na początku mnie irytowała, później mnie zainteresowała swoja historią, ale później znów miałem jej dosyć Niestety. Nieznanym osobom nie zdradzamy miejsc, na których znajdują się dane produkcje dla ich bezpieczeństwa. Jak Feride pojawia się na ekranie, od razu czuję stres w żołądku 😂 trzeba przyznać, że fenomenalna gra aktorska ❤️ Dopiero zaczynam przygodę z serialami tureckimi - póki co oglądam w szklanej klatce, labirynt wspomnień i akacjowa 38 (ale to Hiszpańska produkcja) 😃
|
|
|
Post by lucy on Jan 31, 2023 21:28:59 GMT
Dopiero zaczynam przygodę z serialami tureckimi - póki co oglądam w szklanej klatce, labirynt wspomnień i akacjowa 38 (ale to Hiszpańska produkcja) 😃 I która lepsza, Dziewczyna, czy Akacjowa? Bo rozumiem, że Labirynt dopiero zaczęłaś, więc za wcześnie na ocenę. PS: Dziewczyna to Twój pierwszy serial turecki, roksana1809?
|
|
roksana1809
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by roksana1809 on Feb 1, 2023 12:26:20 GMT
Dopiero zaczynam przygodę z serialami tureckimi - póki co oglądam w szklanej klatce, labirynt wspomnień i akacjowa 38 (ale to Hiszpańska produkcja) 😃 I która lepsza, Dziewczyna, czy Akacjowa? Bo rozumiem, że Labirynt dopiero zaczęłaś, więc za wcześnie na ocenę. PS: Dziewczyna to Twój pierwszy serial turecki, roksana1809? Zdecydowanie W szklanej klatce - zakochałam się w tym serialu 😍 I tak, w szklanej klatce to mój pierwszy serial turecki, zwykle nie mam czasu na oglądanie czegokolwiek, ale jestem na l4 i wykorzystuje ten czas na oglądanie tego serialu 🤣 możecie polecić tureckie seriale które wciągają jak w szklanej klatce? 😅
|
|
|
Post by lucy on Feb 1, 2023 13:44:20 GMT
możecie polecić tureckie seriale które wciągają jak w szklanej klatce? 😅 roksana1809, w sumie każdego wciąga co innego i na takie pytanie dostałabyś niemałą listę seriali do obejrzenia. Ale jeśli lubisz seriale o poważnej tematyce (a chyba tak skoro Dziewczyna Ci się bardzo podoba) to ja polecę Ci przede wszystkim "Grzech Fatmagul", który był moim pierwszym serialem tureckim i który nim pozostał do dnia dzisiejszego. Dla mnie ten serial ma wszystko... świetną historię, wspaniałą realizację i genialny scenariusz. Pozostałe elementy też sa na wysokim poziomie, no dla mnie dzisiaj liczą się tylko te 3, które wymieniłam, bo tak naprawdę to one decydują o tym, czy coś się podoba, czy nie. Wiele ludzi ogląda seriale dla aktorów, no jak już dawno z tego wyrosłam. Podchodząc do GF nie znałam ani jednego (bo to był mój pierwszy turkisz), tymczasem serial tak mnie wciągnął, że gdy zabrakło mi odcinków z polskim lektorem (bo emisja na TVP została zawieszona z powodu wakacji). reszty musiałam szukać po necie, także 3/4 obejrzałam z rosyjskim lektorem. Do końca wakacji miałam serial zaliczony, ale że wróciła emisja w tv to oczywiście oglądałam jeszcze raz po polsku. Co więcej po roku wróciłam do tego serialu i obejrzałam go po raz trzeci. Dla mnie GF to majstersztyk. Odcinki z polskim lektorem znajdziesz na CDA. Od tamtego czasu trafiłam na tylko jeden serial zrobiony na podobnym poziomie: "Narzeczoną ze Stambułu". Reszta seriali trzyma poziom, ale tylko do pewnego momentu, a chyba nie o to chodzi, żeby się zachwycać tylko na początku. Stąd podałam Ci 2 tytuły, na których się wg mnie nie zawiedziesz do samego końca. Oczywiście o ile lubisz poważne klimaty i realizm w serialach. Bo jeśli wolisz coś lżejszego, czy romcomowego, ale też musisz się przy okazji nastawić na gorsze wrażenia na dalszym etapie fabuły (tak ma niestety większość turkiszy, szczególnie tzw hitów, które są ciągnięte na siłę - od kilku lat taka panuje polityka w biznesie dizi)... to tutaj lista będzie dłuuuuga. Dlatego doprecyzuj co lubisz.
|
|
roksana1809
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by roksana1809 on Feb 1, 2023 13:53:55 GMT
możecie polecić tureckie seriale które wciągają jak w szklanej klatce? 😅 roksana1809, w sumie każdego wciąga co innego i na takie pytanie dostałabyś niemałą listę seriali do obejrzenia. Ale jeśli lubisz seriale o poważnej tematyce (a chyba tak skoro Dziewczyna Ci się bardzo podoba) to ja polecę Ci przede wszystkim "Grzech Fatmagul", który był moim pierwszym serialem tureckim i który nim pozostał do dnia dzisiejszego. Dla mnie ten serial ma wszystko... świetną historię, wspaniałą realizację i genialny scenariusz. Pozostałe elementy też sa na wysokim poziomie, no dla mnie dzisiaj liczą się tylko te 3, które wymieniłam, bo tak naprawdę to one decydują o tym, czy coś się podoba, czy nie. Wiele ludzi ogląda seriale dla aktorów, no jak już dawno z tego wyrosłam. Podchodząc do GF nie znałam ani jednego (bo to był mój pierwszy turkisz), tymczasem serial tak mnie wciągnął, że gdy zabrakło mi odcinków z polskim lektorem (bo emisja na TVP została zawieszona z powodu wakacji). reszty musiałam szukać po necie, także 3/4 obejrzałam z rosyjskim lektorem. Do końca wakacji miałam serial zaliczony, ale że wróciła emisja w tv to oczywiście oglądałam jeszcze raz po polsku. Co więcej po roku wróciłam do tego serialu i obejrzałam go po raz trzeci. Dla mnie GF to majstersztyk. Odcinki z polskim lektorem znajdziesz na CDA. Od tamtego czasu trafiłam na tylko jeden serial zrobiony na podobnym poziomie: "Narzeczoną ze Stambułu". Reszta seriali trzyma poziom, ale tylko do pewnego momentu, a chyba nie o to chodzi, żeby się zachwycać tylko na początku. Stąd podałam Ci 2 tytuły, na których się wg mnie nie zawiedziesz do samego końca. Oczywiście o ile lubisz poważne klimaty i realizm w serialach. Bo jeśli wolisz coś lżejszego, czy romcomowego, ale też musisz się przy okazji nastawić na gorsze wrażenia na dalszym etapie fabuły (tak ma niestety większość turkiszy, szczególnie tzw hitów, które są ciągnięte na siłę - od kilku lat taka panuje polityka w biznesie dizi)... to tutaj lista będzie dłuuuuga. Dlatego doprecyzuj co lubisz. Właśnie nie lubię takich tasiemców, moja mama jest zachwycona Elif, ale jak zobaczyłam liczbę odcinków, to straciłam chęć do oglądania. Każdy serial powinien się skończyć w pewnym momencie (producenci powinni wyczuć ten moment). W innym wypadku powstaje druga moda na sukces, która męczy widza. Zachęciłaś mnie do GF. Jeszcze dziś obejrzę pierwsze odcinki 😃
|
|
|
Post by lucy on Feb 1, 2023 14:09:34 GMT
Właśnie nie lubię takich tasiemców (...) Każdy serial powinien się skończyć w pewnym momencie (producenci powinni wyczuć ten moment). (...) Jeszcze dziś obejrzę pierwsze odcinki 😃 Nie obraziłabym się gdyby GF miał o kilka odcinków więcej. Niemniej serial nie został rozciągnięty o niepotrzebne wątki i dzięki temu trzymał przy ekranie do samego końca. Pamiętam, że pierwsze odcinki były dla mnie trudne, więc nastaw się, że sam początek może Cię nie zachwycić.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 1, 2023 15:45:09 GMT
roksana1809 Ja osobiście polecam Narzeczoną ze Stambułu (Istanbullu Gelin) i myślę, że lucy również poleci . Grzech Fatmagul - oczywiście także, ale powyższa propozycja jest majstersztykiem. Od początku do końca poprowadzone i nie ma urwanego finału .
|
|
|
Post by lucy on Feb 1, 2023 17:01:04 GMT
Ja osobiście polecam Narzeczoną ze Stambułu (Istanbullu Gelin) i myślę, że lucy również poleci . Matthias, ja o Narzeczonej też wyżej wspomniałam. Tyle, że ona jest prawie 2 razy dłuższa od GF. (choć Dziewczyna pewnie i tak przegoni IG w ilości godzin)
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2023 8:51:41 GMT
|
|
|
Post by mira on Feb 3, 2023 9:57:07 GMT
A mnie się wczoraj po raz pierwszy zapomniało o tym serialu. Zawsze wieczorem wchodziłam na TT, żeby popatrzeć, co ludzie piszą o odcinku, a wczoraj zapomniałam. Natomiast rano wyświetlił mi się zwiastun i w końcu mamy Turkan. Niech się dzieje!
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2023 10:46:00 GMT
|
|