|
Post by julia on Dec 30, 2020 17:26:26 GMT
Odcinek 24.Koleje problemy w rodzinie Demirkanów i nie tylko Po pierwsze Azimet sugeruje, że surogatką dla Zumrut może być ...Deniz. Ot sobie wymyśliła, nie żadne leczenie, nie inseminacja, nie in vitro, a surogatka Cóż było robić Serhatowi - z jednej strony wściekła i zraniona do żywego Zumrut z drugiej matka zmarłej córki...Deniz. Chce, aby opuściła ich dom. Ale o co chodzi, proszę bardzo, ona już jest gotowa, ma już bilet na samolot....Odchodzi, zbyt szybko.... . Wszystko to sztuczka babki, wiadomo! Latif wreszcie przejrzał na oczy, Meliha udawała , ale do czasu , wzięła pieniądze firmy z kieszeni Latifa i w siną dal.... Ale jest tak głupia , że jedzie na lotnisko z przygodnym kierowcą i w samochodzie przewraca pieniądze w torebce, No i została sama jedna na pustkowiu bez grosika... Koniec końców honorowy Rustem bierze złoto Ulfet i oddaje Demirkanom, sprzedaje dom, aby spłacić dług. Ulfet najbardziej interesuje jej złoto i Meliha. Rozumiem ją , jako matkę, ale to ona swoim przykładem popychała Melihę do takiego postępowania, od niej przejęła pazerność, złośliwość , nie udało się z przebiegłością Co z tobą będzie dziewczyno, skoro znów uciekasz i wsiadasz do pierwszego lepszego samochodu Kolejna afera - Abbas przygruchał czarne wredne ptaszysko Canan. Po śmierci Hamita zmieniła swój image - ubiera się kolorowo i myślę, że wraz z nim przygotuje jeszcze jakąś "niespodziankę" za plecami Behrama. Zumrut i Serhan chcą rozwiązać sprawę rodzicielstwa - lekarz radzi zaczekać, a nie od razu szukać innych rozwiązań. No, ale niecierpliwość Zumrut i przebiegłość Azimet przywracają Deniz do łask. Stało się tak jak przewidywała babka :"Nie ty , ale oni będą cię prosić o to" Co za beznadzieja!!! Jeszcze będziesz gorzko płakać Zumrut , bo Serhat może to wziąć dosłownie i przespać się z Deniz , zamiast wszczepienia zarodka "poczętego" przez in vitro. Biedna Suhandan przez Melihę straciła kolejne dziecko, goniąc złodziejkę Melihę upadła I znów czarnym charakterem kolejny raz okazał się Abbas, który obiecał, że gdy Suhandan urodzi odda wnuka Behramowi. Uspokaja zrozpaczoną Suhandan, że znajdą jakieś dziecko i dadzą Behramowi. Suhandan zaś wykazała się odwagę - wykrzyczała na całe miasteczko, że straciła dziecko Hamita, a jej ojciec jest najgorszym gadem ma ziemi, który sprzedałby całą swoją rodzinę.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 30, 2020 19:30:29 GMT
Jestem po 8. odcinku. Sunhadan wyszła za mąż za bratanka-ciasteczko i chyba już ma na niego chrapkę, chociaż Ifsan wciąż gdzieś wokół się kręci. Mało Ulfet, ale miała fajną akcję z Fitnat - raz fajnie, że Done ją wydała przed wszystkimi w sprawie jej ciąży, a dwa - że Gruba przy pomocy Ulfet nie dała się nabrać na łzy Fitnat. Swoją drogą, dziwię się Ulfet, że skoro już mieszka w "rezydencji", nie zmieni też image'u, tylko wciąż chodzi ubrana jak babka Babki. Zakończenie odcinka było straszne jak zakopana Serhacika żywcem w trumnie. Ach, zeby tak przyszła Saniye go uratować i żeby się poseksili... Marzenie. Abbas zszedł zupełnie na dalszy plan. Raczej już komentuje wydarzenia, niż sam nadaje im bieg.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 17:20:39 GMT
Rayting za 30.12.2020 - Środa
Total: 1 Kuruluş Osman [Atv] [Odc 41] 13.57%⬆ (+0.90) 2 Sadakatsiz [Kanal D] [Odc 12] 11.03%⬆ (+0.30) 10 Dogdugun Ev Kaderindir [Tv8] [Odc 26] 4.61%⬇ (-1.13) 14 Benim Adım Melek [Trt] [Osc 46] 4.18%⬆ (+0.65) 17 Emanet [Kanal 7] [Odc 83] 2.97%⬆ (+0.28) 18 Zümrüdüanka [Fox] [Odc 25] 2.87%⬇ (-1.13)
AB: 1 Sadakatsiz [Kanal D] [Odc 12] 12.39%⬆ (+1.07) 2 Kuruluş Osman [Atv] [Odc 41] 10.83%⬆ (+0.35) 5 Dogdugun Ev Kaderindir [Tv8] [Odc 26] 5.02%⬇ (-1.19) 8 Benim Adım Melek [Trt] [Osc 46] 3.97%⬆ (+1.17) 26 Emanet [Kanal 7] [Odc 83] 1.65%⬆ (+0.07) 33 Zümrüdüanka [Fox] [Odc 25] 1.26%= (0.00)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 31, 2020 19:29:59 GMT
Jestem w połowie odcinka 9. No, Abbas uratował Serhatowi życie i teraz ten przynajmniej będzie miał jakiś powód, by go chronić. Rzucenie się Bambiego w ramiona ojca, gdy ten się pojawił, wołało o pomstę do nieba. Sundance w zamian za przyczynienie się do choroby Czarnej Wdowy, musi się nią zajmować - myć stopy i zmieniać pieluchy. Fitmat i Blondyna to siostry manipulatorki. Mało Zumruduanki, a z Serhatem to już w ogóle. Dziewczyna generalnie jak już się pojawia, to zainteresowana losem innych, a swoją malutką siostrę ma gdzieś. Tekst Ulfet o kwarantannie w rozmowie z Zumruduanką mnie rozwalił. Zupełnie nie na temat. Ile potrwa, bo ona musi iść na zakupy? Oj, Babka chyba zabiła Serhatową matkę. A Gruba jest w ciąży.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 1, 2021 17:52:16 GMT
Odcinek 9 zakonczony. Wojna miedzy dwiema rodzinami zakonczona i Abbas chodzi wolno. Babka kasala Abbasowi zabic Zumruduanke tak, jak kiedys matke Serhata. Nikt nie jest przejety losem Sundance, tylko Zumruduanka. Serhat fajnie ustawil Babke do pionu po oswobodzeniu Sundance.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 18:57:22 GMT
Odcinek 10. Nowy sezon “postlockdownowy”. Minely 3 miesiace, a w tym czasie ponoc duzo sie wydarzylo - bohaterowie mieszkaja nawet w innym miejscu. Ale w retrospekcjach bohaterowie maja juz “nowy” wyglad (jak Gruba albo Serhat). Serhat nagle “zakochal sie” w Zumruduance, a z Abbasem stali sie jak ojciec i syn. Widac, rodzinie Serhata wolno wiecej, a morderca niewinnego nastolatka moze chodzic na wolnosci - ba, zbrodnia zostala mu zapomniana! Ulfet i Babka trzymaja stary, dobry poziom. Ogladam dalej...
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 19:34:19 GMT
@rafaelcaen, jesteś już prawie w połowie. Brawo Ja nie dotrwałam do tego etapu.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 20:10:27 GMT
lucy , jestem i probuje sie nie zniechecac, ze za te czesc serialu odpowiada juz ktos inny. Troche drazni fakt, ze to kolejny “sezon”, ten przeskok z czasie, no ale tak te seriale tam powstaja. Jestem ciekaw, czy w tej zesci Abbas w koncu bedzie na pierwszym planie jako glowny rozrabiaka. W pierwszej czesci troche jakby niewykorzystano jego potencjalu, ale to przez to, ze naszpicowano serial zbyt wieloma czarnymi charakterami na drugim i trzecim planie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 2, 2021 20:25:15 GMT
W środę jest finał serialu.?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 23:33:16 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 3, 2021 11:31:43 GMT
No to pod koniec miesiąca Yaşin 19 pewnie wystartuje.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 3, 2021 21:09:58 GMT
Brnę dalej z 10. odcinkiem. Deniz dogadała się z Abbasem i pojawiła w życiu Serhata, a ten nie chce jej widzieć i nie wierzy, że mają razem dziecko. Ale pewnie w kolejnej części dzieciaka pozna, a w następnej będzie ślub. Pytanie, kiedy Zumruduanka otworzy oczy... Sundance, uwolniona heroicznie przez Serhata w 9. odcinku, dalej mieszka z Bratankiem-ciasteczko i daje się terroryzować jego żonie Canan. Jestem ciekaw, kim są ojciec alkoholik i jego córeczka? To może być ciekawy wątek. może to to dziecko Deniz???
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2021 16:58:28 GMT
Dobrze ci idzie, do końca miesiąca skończysz.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 4, 2021 17:03:24 GMT
Nie, raczej pod koniec lutego, ale rzeczywiscie, wytrwale ogladam dalej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2021 17:11:22 GMT
Podziwiam cię.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 4, 2021 19:14:11 GMT
Odcinek 10 - cd. Ulfet czuje, ze Abbas i Babka cos knuja z Deniz. Serhat poznal swoja corke - a raczej sila ja zabral od jej “ojca”, ktory owdowial i oije, ale widac, ze ja kocha, a ona jego. Widac wedlug Serhata, nazwisko Demirkan stoi pinad prawem: najpierw bezkarne zabojstwo Tolgahana, teraz “porwanie” Iski... Ta mala jest swoja droga slodka, nie dziwie sie, ze Serhat sie w niej z miejsca zakocha. Fajnie, ze rozmawiaja o Zumruduance jako spiacej krolewnie. Zumruduanka w koncu sie obudzila! Pierwsze co ujarzala, to Serhat z Iski spiacy razem. Ale bedzie szoczek jak sie dowie, ze to jego cora. Zapadnie w spiaczke ponownie. I zasnela. Ah, to byl tylko sen zolnierzyka. Voila, tak jak przypuszczalem - juz jest watek, ze Serhat nie moze przejac opieki nad mala, chyba, ze rozwiedzie sie z Zumruduanka (bez jej wiedzy i zgody hahaha) i ozeni z Daniz - wtedy sad z marszu przyzna mu opieke nad Iski. Mala siostra Zumruduanki i ten stary lach Rustem chyba przepadli. Do tej pory w ogole ich nie bylo, tylko Ulfet i Meliha.
|
|
|
Post by julia on Jan 5, 2021 16:25:20 GMT
I chyba wykrakałam. Widziałam zwiastun, a w nim Serhata w łóżku z Deniz Czyżby zechcieli zrobić taką denną końcówkę. Surogatka ma donosić i urodzić dziecko, ale z zarodka in vitro, inaczej surogatką nie jest zly
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 5, 2021 17:42:03 GMT
Ja z kolei w koncu dokonczylem 10 odcinek. Ulfet dobila targu z Babka, ale cos czuje, ze ta ja wyroluje. Deniz tez wykiwala Abbasa. A na koniec Zumruduanka wykiwala ich wszystkich, a Serhat ja.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 6, 2021 19:11:24 GMT
Odcinek 11 1/3 Zumruduanka wróciła do żywych. Teraz trzeba przed nią ukrywać bardzo istotne wydarzenia, ale Babkę aż korci, żeby wykrzyczeć jej wszystko w twarz i doprowadzić ją do zawału. I tak pewnie się stanie na koniec odcinka. Rustem i mała wciąż nieobecni.
|
|
|
Post by julia on Jan 6, 2021 22:18:15 GMT
Odcinek 26.Finał ! Dla tych , co są w połowie, jest to spojler, ale piszę na gorąco, aby z czasem pewne szczegóły nie wyleciały mi z pamięci.Moje przewidywania, co do Serhata i Deniz się nie spełniły, i dobrze, bo to by było beznadziejne. A tak , ta scena była tylko w wyobraźni. Azimet, koniecznie chce , aby wnukowi dziecko urodziła Deniz, która w końcu się zgadza, ale po tym, jak podsłuchała rozmowę babki ,mówi Serhatowi, że tego nie zrobi i odchodzi na dobre. Stara jędza nadal wydaje wyroki i Abbasowi zleca pozbycie się Zumrut i Ulfet, która , jak pijawka znów przyssała się do ich domu, zrozpaczona i załamana po niesławnej ucieczce Melihy. Abbas ułożył już plan działania, umyślił sobie, aby winę zrzucić na Behrama, ale szyki pokrzyżowała mu Suhandan, która skojarzyła fakty, trochę podsłuchała i dała znać teściowi o tym, że Canan spotyka się z jej ojcem Tego dla Behrama było za wiele, postanowił ukarać oboje. Zaczął od tego, że syna Hamita i Canan - Fatiha wysłał na wieś....w sumie smutna scena, bo wiadomo, że Canan już nigdy syna nie zobaczy, a nie można powiedzieć,że o dziecko nie dbała, była dobrą matką. No, ale to zmurszały obyczaj powoduje, że opiekę nad dzieckiem może przejąć rodzina męża np. z powodu niewydolności wychowawczej matki, niemoralnego prowadzenia, niemożliwości zapewnienia odpowiednich warunków do życia. Zresztą , co by to nie było , rodzina męża rozdaje karty (vide "Gulperi") Porwanie Zumrut i Ulfet się powiodło. Ulfet tak głośno wzywała pomocy, że aż uszy bolały Zumrut na moment udało się zwieść strażnika, potraktowała go gazem po oczach i Ulfet uciekła ze słowami :"Allah kurbanı korusun". Po drodze "uratował ją" przed "ludźmi Behrama", kto? Wiadomo - Abbas! No i teraz to on ma je na celowniku, mamuśka ze strachu wyspowiadała się Zumrut, że jej ojcem nie jest Rustem....szok! Wcześniej jednak Zumrut udało się jakoś uruchomić telefon i zadzwoniła do Serhata , że porwali je ludzie Behrama. On, jak zwykle wpada do niego z bronią, ten nie wie o co chodzi, jednak ma okazję do załatwienia swojej sprawy honorowej. Dowiedział się przecież, że kobietą, z którą Abbas spotykał się w restauracji była...Canan. Ta zniewaga krwi wymaga! Uciekając, Zumrut postrzeliła Abbasa w nogę, a ratować przyjechała go... Canan. No i koniec końców Behram "swojej sprawiedliwości" uczynił zadość - strzelił w Abbasa.....temu na koniec całe życie przeleciało przed oczami. Chciał zabić i Canan, ale nadjechał Serhat , a za nim policja... Serhat jest posłańcem złej nowiny, Azimet zdruzgotana, bo to ona swoimi knowaniami, żądzą władzy, doprowadziła do śmierci swoich dzieci i zniszczyła całą rodzinę. Została sama , jak palec, bo nawet na cmentarzu, na który pozwolono jej pojechać przed więzieniem , Nevcihan z synem i córką nie mówią słów przebaczenia. Skończyła marnie Azimet hanim Natomiast Suhandan , stojącej przed aresztem Behram powierza opiekę nad synem Hamita i...Canan Och te prowincjonalne zwyczaje. Jak do tej pory wszystkie wątki zostały pozamykane. Czarno na białym , nie pokazano wyjazdu Canan , ale to wynikało ze sceny, o której wspomniałam. Ulfet w pełni szczęścia , bo wreszcie nie ma konkurencji w konaku, a i Rustem dał się uprosić i mieszka razem. Zostali nam jeszcze protagoniści serduszkoo Jak to zazwyczaj bywa, gdy nie ma presji , to i ciąża się trafia , tak i tutaj, czyli po iluś miesiącach jest bebek i final
Ogólnie , serial przeciętnie mi się oglądało, od pewnego momentu już nie miałam presji, że muszę. Na początku intrygi babane trzymały w napięciu, lamentacje Ulfet bawiły, bawiło słynne: "Eheheeeeeee" Abbasa, przerażał czarny babski szwadron, który się pojawił, ale z czasem , jak z przekłutego balonika potencjał uchodził. Najbardziej pokrzywdzonymi przez życie i obyczaj byli Suhandan i Hamit, którzy się pokochali w bardzo trudnych okolicznościach, którzy byli inni niż ich okrutni ojcowie Abbas i Behram zly2 , którym rodziny zmarnowały życie. I te postacie , patrząc retrospektywnie, chyba najbardziej zapadną w pamięć widza. Między protagonistami takiej chemii nie było -wg mnie- Ceren Yilmaz i Alp Navruz ładnie zagrali swoje role, ale bez euforii. Kończymy kolejny serial, bez wielkiego płaczu, ale jednak z podziękowaniem dla aktorów za ich trud i możliwości. Osobiście wolę serial , który ma 26 odcinków, niż tasiemiec, w którym brednia, goni brednię
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 22:27:13 GMT
Szkoda że Suhandan i Hamit nie mieli happy Endu.
|
|
|
Post by julia on Jan 7, 2021 10:20:53 GMT
Next, tak , wielka szkoda. Bardzo ładnie rozwijała się postać Suhandan, od potajemnie szalejącej nastolatki, poprzez miażdżoną przez ojca i czarne wrony, zahukaną zapłakaną młodziutką ofiarę ich rozgrywek ,poprzez zakochanie w Hamicie i krótki czas szczęścia, do kolejnego nieszczęścia - straty kochanego mężczyzny i kolejnego dziecka.... I po tylu własnych przeżyciach ,na końcu stać ją na serdeczny uśmiech , cieszenie się szczęściem Zumrut oraz Serhata. Sympatyczna postać, podobnie jak Hamit, który , gdy po raz pierwszy pojawił się na ekranie, sprawiał wrażenie okrutnika, a potem odkrywał swoje ludzkie, pełne wrażliwości wnętrze Zapewne zarzucać się będzie serialowi, że naprędce pozamykano wątki, no ale scenarzyści dowiedzieli się o zakończeniu serialu z dnia na dzień. Ktoś powie, że od pewnego czasu można się tego było spodziewać - też prawda, ale na szczęście tutaj wypływało jedno z drugiego... Spośród seriali naprędce kończonych, najmniej podobał mi się ostatni odcinek "Dolunay". Tam scenarzyści zupełnie nie mieli pomysłu na końcówkę i trzy czwarte odcinka wypełniły zespoły muzyczne, produkujące się w klubie z okazji Sylwestra. A i jeszcze jedno - wyrastanie Suhandan i Hamita na parę , dorównującą chwilami protagonistom, nikomu nie przeszkadzało, a budziło sympatię. Myślę, że to dlatego, iż nie było agresywnego, nachalnego działania fandomów, choć fanki Alpa Navruza były aktywne. Co by nie mówić oni w założeniu mieli być tą drugą parą, ja szanuję koncepcję scenariusza i zżymam się, gdy Turcy nachalnie i nagminnie w nie ingerują i często niszczą seriale. zly2
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 7, 2021 18:56:37 GMT
Dla mnie historia Suhandan i Hamit była ciekawsza niż protów.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 7, 2021 19:03:55 GMT
Odcinek 11 2/3 Sundance poronila. Zumruduanka dalej nie wie, ze juz nie jest zona swojego meza. A mala Iski ma za soba pierwsza probe samobojcza. Zal mi jej prawdziwego ojca. Fajnie by bylo, gdyby Serhat otworzyl oczy i nie odsuwal malej od niego, a nawet mu pomogl. No ale to Demirkan, a ludzie z tego rodu sa ponad innymi i nie mysla zbyt racjonalnie.
|
|
|
Post by julia on Jan 8, 2021 9:35:43 GMT
Dla mnie historia Suhandan i Hamit była ciekawsza niż protów. Next, ja tez im bardzo kibicowałam , ale co by nie mówić to scenariusz protagonistami uczynił Zumrut i Serhata i siłą rzeczy Suhandan z Hamitem, byli tą druga parą, doskonale zagraną. Jeśli chodzi o protów, to choć dobrze zagrali swoje role, nie było ognia między nimi i... bardziej podobała mi się Zumrut, niż Serhat, on był ciągle taki sam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 18:40:14 GMT
Navruz jak dla mnie nie jest dobry aktorem. A trt Elimi Bırakma go bardziej rozleniwiło, co zagrał i tak było git. I teraz są efekty.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 8, 2021 20:23:34 GMT
Odcinek 11 3/3 W koncu wiem, gdzie jest Rustem z mala. Wkurzyl sie znowu na Ulfet i wyjechal na wies, a ona dala mu mala do towarzystwa. Takze juz ich nie zobaczymy. Abbas podmienil leki Zumruduance, zeby zaczela tracic pamiec (?), a przynajmniej jej nie odzyskala. A ona tymczasem w koncu sie dowiedziala z klotni Serhata z ojcem Iski, ze jej maz jest ojcem tej malej.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 9, 2021 19:05:02 GMT
Odcinek 12 1/3 Zumruduanka wciaz dopytuje, kim jest Deniz i nikt nie chce jej tego powiedziec. Meliha chciala Bambiego o cos spytac, a jemu az oczy sie zaswiecily, ze ktos z nim gada. Babka chodzi juz drugi odcinek bez welonu. Skad ta zmiana? Malo Ulfet, malo Abbasa. Brakuje mi ich. A Sundance wieczna cierpietnica mnie juz troche irytuje.
|
|
|
Post by lucy on Jan 9, 2021 19:25:23 GMT
Jestem ciekawa, czy dotrwasz do końca @rafaelcaen. Oglądasz wszyściutko solidnie, czy po łebkach?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 9, 2021 19:31:23 GMT
lucy, rzadko kiedy ogladam “po lebkach”. Jesli cos mi sie nie podoba, to po prostu nie ogladam. No, ostatnio “Quer o destino”, remake chilijskiej “Amandy” byl wyjatkiem, ale to po prostu slaba telenowela pomimo intrygujacej fabuly. Turkiszow jeszcze nie zdarzylo mi sie ogladac na przewijaku, jedynie “Apartament” na poczatku, bo Izgi mnie nudzila (ona i jej rodzinka, choc teraz maja duzy sens w fabule), oni nie robia seriali z 15 postaciami, gdzie tylko 5 ma znaczenie w serialu, a reszta to zapchajdziury, jak w Televisie. Innymi slowy, ogladam w calosci. I poki co nie mam zastrzezen.
|
|