Deleted
|
Post by Deleted on Jan 10, 2021 17:56:46 GMT
Odcinek 12 2/3 Abbas sprowadzil corka z powrotem do domu, a ta poprzysiegla zemste na calej rodzinie za to, ze wepchneli ja w ramiona bratanka-ciasteczko. Nawet Ulfet sie dostalo - zadna pomszczenia swoich krzywd wypomniala jej, ze nie jest zadna matka, bo “sprzedala” wlasna corke podpisujac za nia papiery rozwodowe, gdy ta byla w spiaczce. Cihan, ojciec Isik, wydawal mi sie dobra osoba, ale on ma jakies tajemnice z Deniz... Meliha zaczyna biegac za Bambim - dlaczego? Przeciez Abbas moze jej zapewnic wiecej, niz ten wymoczek i to bez koniecznosci oddania sie mu. Zumruduanka juz wie kim jest Isik i Deniz, ale obylo sie bez wiekszych fajerwerkow. Deniz udaje jedynie ugodzona cala sytuacja i twierdzi, ze chce odejsc z Isik, ktora odpycha ja jak moze, a Zumrudunka kaja sie przed nia i prosi, by zostala.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 17:01:15 GMT
Odcinek 12 3/3 Sundance, “w odwecie” na rodzinie, decyduje sie wrocic do domu meza i zdac na nielaske Canan. A ta, juz przy pierwszej pyskowce z Sundance slyszy od bratanka-ciasteczko, ze ma sie pakowac i wypierniczac. Intryga Deniz ze zdjeciami sie nie udala, bo nie trafily w rece Zumruduanki, ale kto naslal pracownice MOPS-u na Demirkanow? Tym samym Zumruduanka juz zna cala, calutka, calutenka prawde.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 13, 2021 19:28:49 GMT
Odcinek 13 1/3 Sundance probuje bronic Canan przed bratankiem-ciasteczko, ale ten i tak kaze sie Czarnej Zmiji wynosic. Zumruduanka udaje przed pracownica z MOPS-u nianie Iski, a cala scena wyglada jak z dziennego dizi - milczenie, same spojrzenia, pracownica MOPS-u rznaca glupa... Gdy ta wychodzi, Zumruduanka domaga sie wyjasnien co sie stalo podczas jej spiaczki, a Babka mowi jej prosto z mostu “Chcesz wyjasnien? To porozmawiaj ze swoja stara”. Zumruduanka pakuje sie wiec, demoluje przy tym caly pokoj, by dowiedziec sie, ze matka sprzedala ja za polowe domu Demirkanow... Ma koniec Iski blaga ja, by zostala, a Deniz, nie widzac wyjscia i chcac miec spokoj z mala, tez zaczyna sie przed nia kajac.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 19:38:48 GMT
Odcinek 13 2/4 Wlasciwie caly odcinek poswiecony Ulfet. Najpuerw podsluchala rozmowe Deniz i wziela ja za kudly i wykrzyczala innym, ze ta kombinuje. Potem pozarla sie z Babka przy sniadaniu, no bo ona w koncu jest teraz Pania na polowie posiadlosci, a Babka chce jej dac pieniadze i kazac wypierniczac (co to, to nie!). Nastepnie rznie glupa przed Serhatem, gdy ten pyta, czemu “sprzedala” corke za pol domu, podpisujac za nia papiery rozwodowe. A potem jakby gdyby nigdy nic, pila kawe z Babka i Abbasem i zapytala, czy znaja dekoratora wnetrz, bo chce urzadzic inaczej pokoje w posiadlosci, czym prawie doprowadzila Babke do smierci, bo ta sie zachlysnela. Ojciec Iski wzial sie za siebie i bedzie probowal ja odzyskac. Od Babki dowiedzial sie, ze Zumruduanka rznie glupa przed obcymi i udaje nie eks-zone Serhata, ale nianie Iski. Na dodatek okazuje sie, ze on i bratanek-ciasteczko poniekad sie znaja, wiec teraz to dopiero moze sie zaczac...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 10:51:20 GMT
Odcinek 13 3/4 Zumruduanka poszła z Iski do warsztatu jej ojca, a tam były sceny prawie jak z "Uwierz w ducha". Ojciec Iski chyba zakocha się w Zumruduance... Serhat przerwał "sielankę" i dał rzemieślnikowi po mordzie - co więcej, sama Zumruduanka przyszła go prosić, by dla dobra Iski, dał spokój z walką o ojcostwo. Ech, wystarczy tylko poiprzebywać w towarzystwie kogoś z rodziny Demirkan, by od razu poczuć się mnadczłowiekiem. Jak ona mogła o to poprosić? A Serhat? O małej nic nie wiedział, a teraz uważa się wręcz za jej właściciela! Bambi chyba będzie latał za Melihą - jak ją widzi, pręży się jak kot i udaje tureckiego macho. Ale żeby było ciekawiej, wydaje mi się, że córka służki z kolei maśli oczy do Bambiego. Sundance nie komentuję. Dzieciara. Wkurza mnie. Ale ta aktorka daje radę, zagra jeszcze niejedną fajną sucz w swojej karierze.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 22:12:27 GMT
Odcinek 13 4/4 Pielegniarka Zumruduanki odkryla podmienione leki i poszla z tym do... Abbasa. A ten tylko portkami trzesie. Na szczescie, opowiedziala o tym tez samej Zumruduance. A ta chyba przypomniala sobie w koncu, kto stoi za jej wypadkiem. Bambi dalej smali cholewki do Melihy i opowiada jej o milosci, a corka sluzki opisuje mu Melihe tak: “ona nie moze kochac, bo nie ma serca”. Ostatnia scena odcinka byla bardziej komiczna niz dramatyczna.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 16, 2021 19:30:04 GMT
Odcinek 14 1/3 Abbas uciekl jak Zumruduanka mu powiedziala, ze sobie przypomniala, ze to on ja potracil. Wow. Dawny Abbas spalilby wszystkich, a ten zatrzasl portkami i uciekl. Ale Serhat go znalazl i sie zgadali, ze, no w koncu sa rodzina, jak ojciec i syn, przeciez Zumruduanka i zamach na jej zycie nie moga ich poroznic... Wrocili do domu, a tam Zumruduanka dorzucila jeszcze, ze Abbas podmienil jej leki i ja trul. Otumienie, szczeki sie otwieraja, az tu nagle Ulfet sie wysuwa naprzod: “ja to zrobilam”. Oczywiscie, dla donra wszystkich, bo po co corka ma sobie przypominac, ze ktos ja chcial zabic, niech rodzina zyje w zgodzie. A w retrospekcjach okazalo sie, ze to Babka namowila do przyznania sie, a Ulfet zgodzila sie dopiero wtedy, jak Babka powiedziala, ze zabije nie tylko Zumruduanke, ale i Melihe. Na koniec zjawila sie Sundance i powiedziala, ze ona wierzy w zine ojca, bo choc wszyscy zapomnieli, tak ona nie zapomniala sprawy Tolgahana. I to byl najmocniejszy punkt tego odcinka, bo Gruba od razu chciala jej wystrzelic w pysk, a Sundance powiedziala do niej: “Nie bij mnie. Juz mi dosyc krzywdy wyrzadzilas”.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 18, 2021 5:32:49 GMT
Odcinek 14 2/3 Serhat i Deniz z mala Iski staja sie nagle jedna kochajaca rodzinka. A Zumruduanka biega za ojcem Iski, zeby przekonac go, zeby nie macil ich szczescia. Gruba jest w ciazy, ale to innego rodzaju specjalisty ona potrzebuje. Zdaje sie, ze kompletnie zapomniala, jak Abbas ja traktowal i awanturuje sie z kazdym, kto powie cokolwiek zlego o nim. A Zumruduance to nawet grozila. Zumruduanka dowiedziala sie, ze po zazyciu podmienionych lekarstw moze miec problemy z glowka i brac fikcje za rzeczywistosc. Czyli Abbas jej nie potracil, jej sie tylko wydaje, ze to on.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 18, 2021 21:00:03 GMT
Odcinek 14 3/3 Zumruduanka sie wyniosla, a Serhat nie wiadomo dlaczego nagle brzydzi sie wuja i doniosl na niego policji, po czym pedzil za nim na komisariat. Babka odebrala scenke, ze brzydzi sie syna i nawet dostal w twarz od niej, a Gruba kajala sie przed Zumruduanka i na kolanach blagala, by jej wybaczyla, ze jej nie wierzyla. W miedzyczasie Deniz poczula sie pania domu i postanowila zajac pokoj Zumruduanki, a Ulfet, ktora przeciez wymegocjowala polowe domu za sprzedaz corki, nie potrafila nic zrobic. Ehh, gdzie jest stara, dobra Ulfet???
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 21:02:46 GMT
Ehh, gdzie jest stara, dobra Ulfet??? @rafaelcaen, jak to gdzie? Can Sinan ją zabrał jak odchodził z serialu.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 19, 2021 21:45:19 GMT
Odcinek 15 1/3 Okazuje sie, ze Deniz nagrala rozmowe Babki z Abbasem i ma ja w garsci, dlatego moze sie rzadzic w domu. Przyszla tez do Zumruduanki i jej podziekowala za zostawienie Serhata, bo teraz ona, on i Iski moga stworzyc prawdziwa sweet family. A Iski juz sie dala zbalamucic Deniz i Zumruduanki juz nawet nie pamieta. Sundance kusi bratanka-ciasteczko. A Czarna Zmija czuwa i nakazala sluzce, ktora dla niej szpieguje, otruc malolate!
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 20, 2021 18:29:08 GMT
Odcinek 15 2/3 Abbas w więzieniu, a Rustem jest pachołkiem u jakiegoś mafioza. Boże, co tam się dzieje. Sundance otruta, ledwie odtruta.
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 18:38:52 GMT
Abbas w więzieniu, a Rustem jest pachołkiem u jakiegoś mafioza. Ło matko A jak tam trafili? Haha To Ruster nosi broń? Ależ się człowiek stoczył przy tej Ulfet. Najpierw kochanka, teraz mafia.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 20, 2021 19:31:36 GMT
lucy , Abbas trafil do wiezienia za probe zabojstwa Zumruduanki. Zadenuncjowal go Serhat, kiedy Abbas wrecz udowodnil, ze Zumruduanka nie ma ani dowodow, ani nie moze calkowicie odpowiadac za to, co mowi przez problemy ze zdrowiem. Tolgahana mu chyba wszyscy wybaczyli. Rustem po prostu zniknal, nie bylo go dotad w 2. sezonie, Ulfet wyjasnila, ze sie poklocili i zabral mala corke i poszedl mieszkac gdzies na wies. Ojciec Iski szukal go dla Zulruduanki i znalazl zastraszonego na hacjendzie jakiegos mafioza, u ktorego ma dlugi. Mafioza pobil Serhat, a mafiozo odpowiedzial mu ciosem w plecy (“rana powierzchowna” oczywiscie). I gwoli wyjasnienia: on sie stoczyl wlasnie bez Ulfet. przy Ulfet byl takim statecznym popychadlem, a bez niej dalej byl popychadlem, ale juz kompletnie bezmozgim.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 23, 2021 7:53:26 GMT
Odcinek 15 3/3 & 16 1/3 Mafiozo Lis okazał się być znajomym Abbasa i pomógł mu porwać małą Iski, żeby zwabić do siebie Zumruduankę. Ta przerażona, Abbas grozi jej bronia, mówi, że ją zabije, po czym jego główne żądanie to... zniechęcenie do siebie Serhata. Rustem i Zumruduanka mieszkają z jej pielęgniarką w ich dawnym domu. Zumruduanka krzywi się, że Rustem nie kupił drożdżówek na śniadabie, a stary cap Rustem jej na to: "kochana, wróciliśmy do naszego dawnego życia, wiesz, że nie zarabiam". Na co pielęgniarka ochoczo: "ja znajdę pracę i się dołożę do wydatków". Bratanek-ciasteczko domyśla się, że to Czarna Żmija chciała otruć Sundance, każe ją sprowadzić. Sundance boi się, że ją zabił, a on tylko zamyka ją w pokoju; Sundance od niego odchodzi, a bratanek-ciasteczko wypuszcza Czarną Żmiję i żąda od niej tylko rozwodu. Iski już zapomniała swojego ojca, co oswobodzeniu, woła "tato!" i biegnie do Serhata, a jej ojciec stoi z boku zapłakany. A Deniz dalej przypisuje sobie coraz więcej praw, podczas gdy smarkula wciąż uważa ją tylko za swoją nianię, a Serhat przekazuje jej dokumenty rozwodowe i liczy, że ona je podpisze. Ulfet już planuje ślub Bambiego z Melihą, który sobie ubzdurała. Na wieść o tym Grubej odchodzą wody i zaczyna rodzić.
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 12:12:15 GMT
💣🔥 Sinemaport publikuje list od agencji aktorskiej ICON Talent, w którym ogłasza decyzję o zaprzestaniu współpracy z Pastel Film. Powodem tej decyzji jest przypadek molestowania seksualnego na planie serialu Zümrüdüanka, w który zaangażowany był jeden z wysokich rangą pracowników firmy. Związek aktorów i władz został poinformowany o zdarzeniu, ale nazwisko aktorki nie zostało ujawnione na jej prośbę. Według dziennikarzy publikacji o incydencie wiedzieli dwa miesiące temu, ale z braku dowodów nie ujawnili sprawy. Jednak po oficjalnym oświadczeniu agencji kwestia ujawnienia nie jest już podnoszona. Wygląda na to, że sprawa przeszła na płaszczyznę prawną.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 12, 2021 16:25:28 GMT
Wow. A na pewno to byla aktorka?
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 16:33:59 GMT
@rafaelcaen, a masz jakieś konkretne podejrzenia?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 12, 2021 16:44:25 GMT
lucy, nie, ale tez nie wiem, kogo by tam mieli molestowac z aktorek... Sundance? Melihe? Corke sluzki? Chyba, ze to byla „aktorka” z jakiejs mniejszej roli...
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 17:13:35 GMT
Wg mnie każda z młodych aktorek mogła być ofiarą tego molestowania. Szczególnie jeśli sprawcą był stary piernik.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 13, 2021 20:34:30 GMT
Stary oblech molestuje młode kobiety. Niech idzie do burdelu. Kolejny dowód że ludziom od władzy i pieniędzy od*******a.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 14, 2021 14:21:51 GMT
Stary oblech molestuje młode kobiety. Niech idzie do burdelu. Kolejny dowód że ludziom od władzy i pieniędzy od*******a. Next, nikt nie napisal nigdzie, ze to byl starszy mezczyzna. 😅
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 14, 2021 16:32:57 GMT
Wybacz, ale po wczorajszym odcinku sck miałem taki wkurw że jechałem po wszystkim. Musiałem dużo klikać *.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 10, 2021 20:36:31 GMT
Serial trafił do sprzedaży pt: "Feniks". Liczy 84 odcinki.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2021 13:06:18 GMT
Ceren bardzo źle znosi covida. Trafiła do szpitala. Podobno nawet zaapelowała do fanów o modlitwę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 5, 2021 15:59:55 GMT
O matko to nie ciekawie.
|
|
|
Post by Atahan on May 15, 2021 13:26:01 GMT
Serial trafił do sprzedaży pt: "Feniks". Liczy 84 odcinki. Został zakupiony przez Izrael, Rumunię i Macedonię. Niby niewiele jak na razie, ale zawsze jakieś pieniążki wpadną Pastel Film.
|
|
|
Post by lucy on Dec 13, 2021 10:54:20 GMT
Serial będzie wkrótce dostępny na cyfrowej platformie uzbeckiej Biz.tv .
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2022 18:24:16 GMT
❥ Turecki serial " ZümrüdüAnka" kontynuuje zamorski sukces i wkrótce zostanie pokazany w Ekwadorze.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 13, 2022 11:16:38 GMT
Reytingi uzupełnione . 🔥 Zümrüdüanka - Szmaragdowy Feniks (wyniki): 25.01.2020 - 06.01.2021, kanał - FOX, 26 odcinków. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 8,71% (29 lutego 2020 r., odcinek 6) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 2,85% (16 grudnia 2020 r., odcinek 23) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 4,96% ⚡Maksymalna ocena (AB) – 6,21% (29 lutego 2020 r., odcinek 6) ⚡Minimalna ocena (AB) – 1,25% (16, 23 grudnia 2020 r., 23, 24 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 3,18% ⚡Ocena startowa (TOTAL/AB) - 5,04%/4,51% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 4,42%/2,23% ⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (TOTAL) - 7,25% ⚡Średnia ocena sezonu I (AB) - 4,94% ⚡Średnia ocena sezonu II (TOTAL) - 3,74% ⚡Średnia ocena sezonu II (AB) - 2,25% ⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 7,33 mln osób. Minimalna liczba widzów w Turcji to 2,40 mln osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 4,18 miliona osób. 💥Główni konkurenci: Kuzey Yildizi (sezony 1-2), Kalk Gidelim (sezony 1-2), Afili Aşk (sezon 1), Hizmetciler (sezon 1), Kurulus: Osman (sezon 2), Iyi Gunde Kotu Gunde (sezon 2), Sadakatsiz (sezon 2), Doğduğun Ev Kaderindir (sezon 2), Benim Adim Melek (sezon 2) *Z uwagi na to, że portal dizisi zamknął dane o bezwzględnej liczbie widzów, dane są wskazane w poście na podstawie obliczeń ręcznych (1% = 0,842 mln osób)
|
|