|
Post by Matthias on Nov 14, 2020 14:18:02 GMT
Tytuł: Çati Kati Ask - Miłość na Dachu Wytwórnia: Mia Yapim Producent: Banu Akdeniz Reżyseria: Barış Yöş (1-3) | Fehmi Öztürk (3-8) | Şenol Sönmez (8-16) Scenariusz: Saygın Delibaş (1-4) | Fethi Kantarcı (1-4) | Ramazan Demirli (5-16) | Gökhan Temel (9-16) | Özgür Ağaoğlu (9-16) | Şeyda Delibaşı (9-16) Kanał: Kanal D Emisja: 9 lipca 2020 - 24 października 2020 Dzień tygodnia: Czwartek (1-8) | Sobota (9-16) Gatunek: Komedia romantyczna Ilość Odcinków: 16 Opis:Pewnego dnia dwójka gości: Ates i Yasemin zostają przyjęci do ciepłej rodziny, dzięki czemu zamieszkują na poddaszu. Przez swoje drobne kłamstewka zostają poddani teraz próbie. Aby wybrnąć z kłamstw znajdują przyjaźń, miłość i dzielenie się. Ates, Yasemin, Demir i Aysen są zupełnie inni, pochodzą z różnych klas społecznych i kulturowych. W pewnym momencie życie ponownie kładzie im kłody pod nogi. Obsada:Furkan Andıç ........................ Ateş Avcı Selin Şekerci ........................ Şirin Çetin Avci Yiğit Kirazcı ........................ Demir Yılmaz Nilay Deniz ........................ Yasemin Çetin Yilmaz Renan Bilek ........................ Celal Yılmaz Tülay Günal ........................ Perihan Yılmaz Erhan Yazıcıoğlu ........................ Asaf Avcı Ebru Aykaç ........................ Gülriz Avcı Burak Tamdoğan ........................ Filozof Emin Pelin Öztekin ........................ Süheyla Durmaz Bülent Seyran ........................ Şuayip Durmaz Bedia Ener ........................ Saadet Yılmaz Mehtap Altunok ........................ Şenay Karaca Barış Taşkın ........................ Emlakçı Muhsin Ezgi Şenler ........................ Ayşen Yılmaz
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2020 20:02:51 GMT
Linki zewnętrzne: tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87at%C4%B1_Kat%C4%B1_A%C5%9Fk www.imdb.com/title/tt12498170/ www.filmweb.pl/serial/%C3%87at%C4%B1+Kat%C4%B1+A%C5%9Fk-2020-855977
Zwiastuny:
Plakaty:
Reytingi:Odcinek 1 (09/07/2020):Total: 3.23% 🆕 (3) AB: 2.17% 🆕 (5) ABC: 3.00% 🆕 (4) Odcinek 2 (16/07/2020):Total: 4.34% ⬆ (+1.13) (1) AB: 3.76% ⬆ (+1.59) (2) ABC: 4.14% ⬆ (+1.14) (1) Odcinek 3 (23/07/2020):Total: 3.25% ⬇ (-1.09) (3) AB: 3.03% ⬇ (-0.73) (3) ABC: 3.29% ⬇ (-0.85) (4) Odcinek 4 (30/07/2020):Total: 3.60% ⬆ (+0.35) (1) AB: 3.51% ⬆ (+0.48) (1) ABC: 3.38% ⬆ (+0.09) (1) Odcinek 5 (06/08/2020):Total: 3.72% ⬆ (+0.12) (2) AB: 3.54% ⬆ (+0.03) (3) ABC: 3.70% ⬆ (+0.32) (3) Odcinek 6 (13/08/2020):Total: 3.38% ⬇ (-0.34) (2) AB: 2.53% ⬇ (-1.01) (4) ABC: 3.15% ⬇ (-0.55) (3) Odcinek 7 (20/08/2020):Total: 3.48% ⬆ (+0.10) (2) AB: 3.44% ⬆ (+0.91) (3) ABC: 3.66% ⬆ (+0.51) (3) Odcinek 8 (27/08/2020):Total: 3.73% ⬆ (+0.25) (3) AB: 3.69% ⬆ (+0.25) (3) ABC: 3.73% ⬆ (+0.07) (4) Odcinek 9 - ZMIANA DNIA EMISJI (05/09/2020):Total: 2.94% ⬇ (-0.79) (5) AB: 3.13% ⬇ (-0.56) (4) ABC: 3.06% ⬇ (-0.67) (5) Odcinek 10 (12/09/2020):Total: 2.30% ⬇ (-0.64) (9) AB: 2.37% ⬇ (-0.76) (7) ABC: 2.42% ⬇ (-0.64) (8) Odcinek 11 (19/09/2020):Total: 2.40% ⬆ (+0.10) (10) AB: 2.24% ⬇ (-0.13) (7) ABC: 2.52% ⬆ (+0.10) (10) Odcinek 12 (26/09/2020):Total: 2.50% ⬆ (+0.10) (8) AB: 2.51% ⬆ (+0.27) (8) ABC: 2.48% ⬇ (-0.04) (10) Odcinek 13 (03/10/2020):Total: 2.22% ⬇ (-0.28) (12) AB: 2.08% ⬇ (-0.43) (11) ABC: 2.12% ⬇ (-0.36) (12) Odcinek 14 (10/10/2020):Total: 2.08% ⬇ (-0.14) (16) AB: 2.38% ⬆ (+0.30) (8) ABC: 2.21% ⬆ (+0.09) (13) Odcinek 15 (17/10/2020):Total: 1.79% ⬇ (-0.29) (18) AB: 1.61% ⬇ (-0.77) (18) ABC: 1.96% ⬇ (-0.25) (17) Odcinek 16 - FINAŁ (24/10/2020):Total: 1.90% ⬆ (+0.11) (19) AB: 2.01% ⬆ (+0.40) (11) ABC: 2.20% ⬆ (+0.24) (15)
|
|
|
Post by Atahan on Jan 10, 2021 10:46:05 GMT
Zacząłem oglądać ten serial, niezła komedia. Coś więcej napiszę, jak skończę oglądać 1. odcinek, ale jeśli się to utrzyma, to chyba rzucę w kąt "Maria ile Mustafa" i będę to oglądać. MiM się nieźle zaczęło, ale brakuje tam tego czegoś, co może przyciągnąć, może kiedyś dokończę, bo nie ma dużo odcinków.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 10, 2021 10:48:56 GMT
Podziwiam cię, że ci się to chce oglądać.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 10, 2021 10:49:49 GMT
Atahan, masz może tygodniowe wyniki tego serialu?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 10, 2021 11:05:14 GMT
Chodzi ci o rayting serialu. Radził sobie słabo 3%, i niżej.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2021 11:10:54 GMT
@rafaelcaen, tutaj masz wyniki: + reszta osobno: LINK
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 10, 2021 11:12:04 GMT
lucy zawsze z pomocą przychodzi.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 10, 2021 11:14:36 GMT
lucy, dzięki, ale to tylko 7 odcinków.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 10, 2021 11:20:51 GMT
Potem wcale nie było lepiej.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2021 11:22:17 GMT
lucy, dzięki, ale to tylko 7 odcinków. Pod zdjęciem jest przecież link do reszty.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 10, 2021 11:27:16 GMT
lucy , dzięki, ale to tylko 7 odcinków. Pod zdjęciem jest przecież link do reszty. A, dziękuję.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 10, 2021 11:41:54 GMT
Podziwiam cię, że ci się to chce oglądać. Dziękuję. Ten serial jednak nie jest zły, bardzo przyjemny. No i jest Furkan, czy Yigit, których lubię, ale też sporo innych aktorów, których znam. Jednego wolałbym nie znać. Atahan, masz może tygodniowe wyniki tego serialu? Wprawdzie lucy już odpisała, ale tak mam, robiłem je niedawno.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 10, 2021 11:52:29 GMT
Atahan, muchas gracias Co oznaczają kolorki zielony i czerwony?
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2021 11:53:47 GMT
Co oznaczają kolorki zielony i czerwony? Z tego co widzę, to wzrost i spadek.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 10, 2021 11:55:21 GMT
Atahan , muchas gracias Co oznaczają kolorki zielony i czerwony? Proszę. Zielony to wzrost oglądalności, a czerwony spadek. Taki miałem pomysł na zaznaczenie tego, żeby było widoczne.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 10, 2021 11:57:48 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 10, 2021 13:49:36 GMT
Od 9 odcinka równia pochyła, tylko spadali.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 11, 2021 22:32:04 GMT
ODCINEK 1 Jestem pozytywnie zaskoczony, w większości. Są sceny, do których mogę się przyczepić. Pierwsza to sceny, gdy Aysen widzi Atesa i świat zamiera, a ona jedyna jest żywa. Dobrze, że takich scen nie było dużo, a druga scena to 'pierożkowa zapchajdziura', czyli 8 minut rozmowy o tym, jakie pierożki są najlepsze... Gdyby nie ostatnia część odcinka i pierwsza scena z uciekaniem Samiego, to śmiałbym stwierdzić, że ten serial nie jest wcale rom-comem. Nie ma dramy, jest lekka obyczajówka, wręcz bardzo lekka. Rozmowa Asafa i Atesa smutna. Aż mi się szkoda Atesa robiło, bo jego ojcu jedyne na czym zależy, to tym, żeby móc się chwalić synem. A że Ates wybrał inne ścieżki, to traktuje go gorzej niż śmiecia. Ates na szczęście wyrywa sie z pałacu Halita Argun (kto ogląda YE ten pozna ten pałac, a dokładniej hotel przerobiony na pałac). Tak samo 'przyjaciółeczki' wyrzucają Yasemin na bruk, bo stwierdzają, że wstyd się z kimś takim pokazać. Oboje szukają szczęścia i pod wpływem emocji i myśli o mieszkaniu pod mostem postanawiają wziąć fikcyjny ślub. Brzmi absurdalnie, ale jako iż scenarzyści utrzymywali ten serial w takiej lekkiej (lekkiej, nie idiotycznej czy lukrowej) wersji, to nawet jakoś bardzo wyświechtane mi się to nie wydało. Prawdziwy cyrk zaczyna się, gdy Ates i Yasemin już się zadomowili. Sami postanowił wrócić na poddasze, bo zapomniał swojej klatki z ptaszkiem. Zaczął się zbieg wszystkich nieszczęść pokazanych w komediowy sposób. Kiedy ja już myślałem, że większego cyrku być nie może, to okazywało się, że jednak może. Celal i Demir za nogi wywiesili Samiego na tarasie, wszyscy się zebrali, wiadomo panika. Strażacy przyjeżdżają ściągnąć Samiego, a Aysen dostrzega Atesa. Idą na bok, gdzie Ates zaczyna jej tłumaczyć o tym fikcyjnym ślubie. Moim zdaniem to była jego najgłupsza decyzja: skoro on i Yasemin są jedynymi najemcami, to znaczy, że Aysen jest domownikiem - logiczne. Tłumaczy, jej że to fikcyjny ślub, czyli jednocześnie oznajmia jej, że oszukał jej rodzinę - no mądre posunięcie, brawo Ates. Dostrzega to Yasemin, a tu niespodzianka, bo do dzielnicy przyjechała ciotka Atesa z Efsun. Ja już sobie myślę "cyrk na kółkach", a Efsun bierze mikrofon od żony Suayipa i do Atesa "Kochanie!". Jestem bardzo ciekawy, jak on się teraz z tego wywinie. On i Yasemin, bo jej przecież też zależy na tym poddaszu, powinna go wspierać w jakiś tam kłamstwach. Obstawiam, że Ates wymyśli jakąś bajeczkę, będzie ciekawie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 12, 2021 6:28:12 GMT
"Pierożkowa zapchajdziura"
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2021 18:23:50 GMT
Ta pierwsza scena protów mnie zupełnie zniechęciła do całego serialu. Byłam zażenowana i powiedziałam "DOŚĆ"
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 12, 2021 21:34:13 GMT
Ta pierwsza scena protów mnie zupełnie zniechęciła do całego serialu. Byłam zażenowana i powiedziałam "DOŚĆ" Mnie również.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 17, 2021 21:32:58 GMT
ODCINEK 2 Aysen jest chyba najbardziej irytującą protką, jaką kiedykolwiek moje oczy widziały. Zupełnie nie widać między nią, a Furkanem chemii i może to było jednym z powodów niezainteresowania widowni. Ezgi Senler jest piękna, ale gra jak drewno i nie przez ruch ciałem, a przez to, jak ona wypowiada kwestie. Dodatkowo jest irytująca przez scenariusz. Cały czas ma o coś pretensje do Atesa. Opowiedział jej o swoich przeżyciach. Od 2 roku życia dorasta bez matki, ojciec go nie kocha... mówił to wręcz ze łzami w oczach, a ona? Wzięła bukiet kwiatów, który jej przyniósł i zaczęła go nim bić po głowie. Kto normalny tak się zachowuje? Owszem on też ma swoje na sumieniu, ale stara się zachować tą relację. Powiedział jej, że złapał z nią specyficzną więź, której nie chce stracić. Ale do Aysen po turecku się chyba nie dotrze. Coś zaczyna się też rodzić między Yasemin i Demirem. Na razie większość się sprzeczają, ale Demir ma już przywidzenia, że w domu jest pełno klonów Yasemin. Szkoda jednak, że to nie ona została protką. Między Nilay i Furkanem było widać, że się dogadują i że przede wszystkim grają. Dalszy plan nie wniósł nic nowego, ale oczywiście końcówka odcinka świetna. Gulriz chce poznać rodziców Yasemin, więc Ates zawołał jakiś znajomych, którzy zaczęli grać przed jego ciocią. Nagle z nieudanego ślubu wraca rodzinka, ciekawe co tym razem wymyślą, żeby ich sekrety nie wyszły na jaw.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 29, 2021 21:00:45 GMT
ODCINEK 3 Chciałem napisać, że Aysen jest najbardziej irytującą protką, jaką widziałem, ale... już to napisałem post wyżej. Już pomijając jej wysoki głos, to już 3. odcinek, a ona dalej w każdej scenie z Atesem się z nim kłóci. Nawet, jak Ates opowiadał, jakie miał dzieciństwo z ojcem... i nie tylko dzieciństwo, poklaskała mu twierdząc że to show. Jak się przekonała, że to nie przedstawienie, to myślałem, że chociaż trochę zmieni nastawienie do Atesa, ale ta dalej na niego krzyczy. Skoro jest tak wrogo do niego nastawiona przez to, że oszukuje jej rodzinę razem z Yasemin, to czemu od razu nie powiedziała o tym rodzinie? Dopiero w tym odcinku, na ślubie Atesa i Yasemin chciała to wyznać (jak wcześniej podsłuchała ich rozmowę), ale zjawił się ojciec Atesa. Zapewne będzie drama. Okazuje się, że dziewczyna Emina, który został wystawiony wiele lat temu, to ciotka Atesa - Gurliz. Emin powiedział, że nic się nie zmieniła, ona na to, że bardzo się zmieniła. Emin po zastanowieniu odpowiedział jej, że nic się nie zmieniła. Z ich mimiki nie dało się wywnioskować, ale uważam, że to był przytyk do tego, że wiele lat temu wybrało bogactwo i do dziś siedzi w luksusach. W tle leciała baaardzo ładna piosenka. Jest także jedna ścieżka dźwiękowa, która zgodznie z tytułem wprowadza taki spokój, wyciszenie. Bardzo mi się podoba. Ates dzisiaj uratował pokaz mody Aysen, ale coś mi w tej całej akcji nie gra! Kradzież kostiumów Aysen zaaranżowała jakaś dziewczyna ze studiów, która najwyraźniej jej nie cierpi. Złodzieje zostali schwytani, ale co z tą dziewczyną, która to zaaranżowała? Nic, nawet się nie pojawiła. Ujdzie jej to na sucho? Pewnie już nie wrócą do tego wątku, skoro zdała rok... chyba, że to nie był ostatni. Kędziorek Demir też już wie, że małżeństwo Yasemin i Atesa jest aranżowane, ale jednak to ukrywa, bo coś zaczyna czuć do Yasemin. Problem tych bohaterów jest taki, że brakuje w nich romantyzmu. Wiem, że tutaj są przedstawieni 'normalni' ludzie i wszystko jest posypane garścią komedii, ale nie potrafię sobie wyobrazić u Aysen, Yasemin, czy Demira jakiś oznak miłości. Ates daje radę, ale Aysen? Przecież to ten typ protki, którą jak facet będzie chciał pocałować, to ona ucieknie. Yasemin też jest strasznie 'władcza' i prostolinijna, co chwilę by się wykłócała. A kędziorek Demir, to taki prawdziwy kędziorek. Ale ciekawe, co tam wymyślą w 4. odcinku, bo ten 3. zakończył się ciekawie.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 5, 2021 21:21:34 GMT
ODCINEK 4 Przepiękna piosenka przeplata się bardzo często między scenami, czyli "Her Sey Seninle Guzel" autorstwa Zerrin Ozer. Po awanturze na ślubie rodzina Yilmaz wprowadziła godzinę policyjną, ale trwającą całodobowo. Domownicy mają trzymać dystans między Atesem i Yasemin. Trzy radary chodzą po domu, cud że na poddasze nie zaglądają. Jeszcze Suayip to największy błazen ze wszystkich tam. Ta jego żonka jest denerwująca, ale już to jej pewnie pozostanie. Sułtanka też trochę wkurza, ale mniej, niż ta Suheyla. Ates, Yasemin, Demir i Aysen zaczynają powoli odsłaniać między sobą karty i wysyłać aluzje, podoba mi się. Dalej kłamią, chociaż wiedzą między sobą, jaka jest prawda. Planują uratować restaurację, żeby nie stracić domu. Cel był szczytny, ale rezultat - coś pięknego. Scena w hotelowej kuchni była przepiękna. Nic się nie ostało, haha. Sam Kemal, czy tam Kenan też się wnerwił, że przerywają degustację. O całej aferze dowiedzieli się Yilmazowie, ale coś czuję, że mimo wszystko zakończy się to happy-endem. Już Celal chce wyrzucić Atesa i Yasemin, ale pewnie w ostatniej chwili zadzwoni ten smakosz i albo poprosi o spotkanie, albo stwierdzi, że te pierogi były smaczne i da im rekomendację. No dalej, zaskoczcie mnie scenarzyści. Baris Yos już nie reżyseruje i to widać. Skończyły się ujęcia z odbiciami w lustrze.
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2021 21:38:49 GMT
Z odbiciami w lustrze szaleje Cagri Vila w Masumlar Apartmani.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 21:10:14 GMT
ODCINEK 5 Do Demira i Aysen przyjechali w swaty. Długo kręcili ten cyrk, choć przyznać muszę, że było zabawnie. Aysen po raz kolejny pokazała, jaką jest idiotką. Naprawdę, tak durnej bohaterki, to ja dawno nie oglądałem. Zgodzić się na ślub z gościem, którego poznała wczoraj wieczorem, tylko po to, żeby zrobić na złość Atesowi. Być może zmarnować sobie życie dla kaprysu. Ręce opadają. Czekam, aż ona mnie zaskoczy i dla odmiany zrobi coś mądrego. A ta Sevda, jeny... następna z Księżyca spadła. Demir ma ją głęboko w poważaniu, zachowuje się przy niej, jak jaskiniowiec, ewidentnie jej pokazuje, że nie zamierza brać z nią ślubu, a ta klapki na oczach. Na wszystko dopowiada, że jest męski, a Yasemin i Atesowi pomysły się kończą. Jak na początku myślałem, że z tą Babcią może być ubaw, tak wkurza mnie ona coraz bardziej z odcinka na odcinek. Posunąć się do tego, żeby sprowadzać do domu swatów dla wnuków, bo ona nie chce współlokatorów na poddaszu. Zakodowała sobie swoją rację i nawet nikogo nie słucha. Myślałem, że najbardziej w tym serialu będzie irytować mnie Suayip, bo ten aktor zawsze bierze do grania jakieś 'osoby myślące inaczej', ale nawet on tu się zachowuje normalniej, niż połowa rodziny Yilmaz. Wątek z ojcem Atesa też już trochę nudzi. Ile można chodzić za synem i wyrządzać mu przykrość? Taki wielmożny szanowany biznesmen, a pracować nie musi? Jedyne, co robi, to sprawia przykrość Atesowi, chcąc, żeby w ten sposób wrócił z podkulonym ogonem do rezydencji, niech on się za robotę weźmie. A ta ciotka Atesa - siostra Asafa, aż zapomniałem jej imienia (Gulriz) - następna. Od kilku odcinków chodzi, jakby ją ktoś nakręcił "Długo będziesz jeszcze krzywdzić Atesa?" - ta sama płyta za każdym razem, gdy rozmawia z Asafem, że się jeszcze nie zdarła. Gdybym był takim chamem, jak Asaf, to by mi się nawet nie chciało jej odpowiadać 1000 razy na jedno i to samo pytanie. Jest lekko i przyjemnie, ale poziom posuwania fabuły do przodu trochę słaby. Jutro zaczynam 6. odcinek, a Ates i Aysen dalej są w sytuacji, którą trudno nazwać większym zainteresowaniem, a co dopiero miłością. I ten wątek był z góry skazany na porażkę, bo czasami prot jest jakiś dziwny, ale protka? Nie wiem skąd oni wytrzasnęli tą aktorkę, ale jest źle. Ma dziwny głos, a jeszcze jak gra od początku naburmuszoną, to wygląda, jakby była rozpieszczoną pannicą od bogatej stambulskiej rodziny. Sporo narzekam, choć ogląda mi się to naprawdę fajnie. Ale ten scenariusz to był chyba pisany z myślą o zagranicznych widzach, że nawet jak przegapisz parę odcinków, to i tak wątku nie stracisz.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 17, 2021 8:26:06 GMT
Z odbiciami w lustrze szaleje Cagri Vila w Masumlar Apartmani. Ujecia w MA to prawdziwe majstersztyki. Szkoda wiec, ze historia jakby zaczyna kuśtykać.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 22, 2021 21:38:20 GMT
ODCINEK 6 Końcówka odcinka to był najbardziej zmarnowany potencjał, bo tyle się wydarzyło, a oni na ostatnie 15 minut wstawili dwie smętne piosenki i jakąś melodię też smętną, w której Emin czytał list od Gulriz sprzed 20 lat. Generalnie za wszelką cenę starają się tutaj usprawiedliwiać Aysen, która co scenę, robi jeszcze bardziej idiotyczne rzeczy. Ates jej mówi, że Omer kręci z inną na boku, że weźmie z nią ślub dla posagu. Pyta się, czy faktycznie chce wziąć ślub z obcym facetem, żeby zrobić mu na złość, na co Aysen odpowiada. "Ja też mam serce. Może go pokocham." - ale to nie jest najlepsze. Chwilę wcześniej, na tym samym przyjęciu, Omer i Buse całowali się pod drzewem, a ta szła, jak klasyczny pustak. Miała ich przed oczami, a tak się rozglądała, że ich nie zobaczyła. Boże... A Omer z Sevdą? Zupełnie z tyłka stali się antagonistami. Teraz to mam podejrzenia, czy Sevda faktycznie się tak nisko ceni, czy może też liczy na pieniądze. Swoją drogą, to jest tak grubymi nićmi szyte, bo rodzina Aysen i Demira niedawno musiała zbierać pożyczkę od sąsiadów, bo nie mieli pieniędzy... (śmieję się, jak to piszę). Gulriz dalej łazi po tym podwórko rezydencji, jak nakręcona i dalej jedna i ta sama śpiewka "Czemu krzywdzisz Atesa?" jeszcze się głupio śmieje, że jakby ktoś od środka oglądał, to by pomyślał, że ona to wcale nie stoi murem za bratankiem. Zresztą ona i tak nie stoi. Ona stoi, jak słup soli, albo jak słup z dyktafonem. W rezydencji wygłasza śpiewkę "Czemu krzywdzisz Atesa?", zajedzie do dzielnicy i śpiewka nad uszami Atesa "Czemu niszczysz sobie życie?" i tak w kółko. A jej relacji z Eminem to nawet nie komentuję. Generalnie Ates i Aysen się pocałowali. Chwilę wcześniej Demir wyznał Yasemin, że wie o fikcyjnym ślubie. Yasemin zobaczyła całujących się Aysen i Atesa, więc wrzuciła Demira do basenu. Oczywiście Sevda zszokowana. Omer wydostał się jakimś cudem z łazienki, chociaż Ates go zamknął i się gapi. Nie wspomniałem o Babci - zapomniałem imienia. Ona dopiero ryje banię. Jest tak zafiksowana na wydaniu wnuczki i pożenieniu wnuka, że głowa boli. Chce się pozbyć lokatorów, a nie widzi, jak krzywdzi swoich wnuków. Zresztą Demir to ma w poważaniu tą Sevdę. Ta się go pyta "Zatańczymy.", on mówi "Czy wyglądam na tancerza?", a ona odpowiada "Dobrze, wiesz lepiej.". Jemu to nie grozi, bo by go szlag przy niej trafił, ale Aysen: ona samą siebie krzywdzi. Ja już nawet nie wiem, jak ją skomentować. Ale to jest jednak serial idealny dla mnie. Bohaterowie są tak durni, że aż śmieszni. Jak tak piszę swoje podsumowanie odcinka, to czasami aż mi szkoda, że to ma tylko 16 odcinków.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 24, 2021 19:42:08 GMT
Atahan nie załamuj się, tylko delektuj pierożkowymi intrygami. Masz jeszcze 10 grubych odcinków. 🤣
|
|