Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 19, 2023 17:26:41 GMT
Ciągle piłowanko. Ileż razy będą to powtarzać. Litości. To pasmo (18.40) zostało specjalnie stworzone by powtarzać to co już leciało na Novelas+, szczególnie że na początku istnienia kanał był dostępny tylko w Canal+, a teraz zwiększył swój zasięg kilkukrotnie (Polsat Box, Inea, Netia, Play itd.).
|
|
|
Post by lucy on Sept 19, 2023 17:43:05 GMT
Liam, ale ja wiem, że to jest pasmo powtórkowe, tyle, że kompletnie nie rozumiem sensu jego istnienia. To, że ktoś kiedyś nie oglądał jakiegoś serialu, wcale nie znaczy, że trzeba go powtarzać w nieskończoność. Zawsze będzie grupa widzów która, czegoś (jakiegoś serialu) nie oglądała (z różnych przyczyn)... ale czy to znaczy, że ten serial ma być piłowany do końca świata? Także ten argument o rzekomym zasięgu to takie męczenie kotka za pomocą młotka. Niech już Novelas skończy z tymi żałosnymi powtórkami tych samych, bo niedługo się z niego zrobi Dizi.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 21, 2023 23:04:54 GMT
lucy, wszyscy wiemy jak wygląda rynek. Podstawa to widzowie i pieniądze. Jest widz jest pieniądz, jest pieniądz to znaczy, że jest widz. Dlaczego kanał ma z tego rezygnować skoro robi to wyniki? Stacja ma pięć pasm, trzy typowo premierowe („Bezduszna”, „Trzy siostry”, „Drogocenna perła”), jedno z telenowelami, które u nich są po raz pierwszy ale znane są już polskiej publiczności („Za głosem serca”) i jedno powtórkowe („Smak zemsty”). Najchętniej oglądana jest „Bezduszna”. Zaraz po niej znane już widzom „Za głosem serca”. Więc czy kanał ma podstawy by zrezygnować z tego pasma? Temat zasięgu jest tu ważny. Kanał gdy startował był nierentowny (jak każdy początkujący kanał). Dzięki powtórkowemu pasmu o 18.40 teraz kanał może sobie trochę odbić za początki, szczególnie że powtarza telenowele, do których ma jeszcze prawa (nie odnawia ich). Po za tym nie widzę w jednej powtórce nic „żenującego”.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 22, 2023 16:23:43 GMT
jeden z lepszych seriali jakie widzialam , prawdziwy wyciskacz lez, jedno z najsmutniejszych zakonczen jakie widzialam w zyciu, fabula mega nietypowa, od poczatku do konca nie wiadomo kto z tej piatki z kim bedzie bo wzasadzie podczas trwania fabuly kazdy z kazdym, kazde cos do ktoregos, kolejna nieoczywistosc .. tutaj kibicuje sie temu "zlemu" Ygitowi a nie temu "dobremu" Emirowi, ile razy chcialam zeby ten Ygit wlal wreszcie temu swojemu bratu.. Kibicowalam Gul chcialam, zeby byla z Ygitem, najbardziej mi pasowali razem, duzo bardziej niz Sybil, i wreszcie nadchodzi ostatni odcinek, nie jestem szczegolnie wrazliwa ale tu.. plakalam jak dziecko, ostatnia godzina to doslownie tragedia grecka, dowiaduje sie czlowiek ktobyl czyim przyjacielem, kto kogo kochal, kto przezywa czyjas smierc, zycie nie jest sprawiedliwe o tym jest ten serial.. A TEN "DOBRY" W CALE NIE BYL DOBRY WG MNIE, UKRADL ZYCIE SWOJEMU WLASNEMU BRATU, a pozniej tak bardzo plakal i cierpial ajajaj
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2024 16:52:25 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 21, 2024 19:14:12 GMT
Najchętniej oglądane obecnie seriale na platformie Canal+ Online. 1. Vera 2. Dziedziczka 3. Mafia po fińsku 4. Klangor 5. Rubi 6. Reyka 7. Za głosem serca 8. Złamane życie 9. Powrót 10. Smak zemsty
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2024 21:38:07 GMT
Jutro minie 9 lat od finału. Trzeba przyznać, że to był bardzo dobry serial.
|
|