|
Post by lucy on Jan 3, 2022 14:06:18 GMT
Jest w ogóle szansa, że kolejna wrzutka nie będzie od odcinka 11? W sensie, czy C+ uzupełnia brakujące odcinki?
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2022 17:32:15 GMT
Jeśli ty Next twierdzisz, że Fazilet to była patologia to włącz sobie chociażby 5 minut któregokolwiek odcinka Zalima. Tutaj przez 5 odcinków posypało się więcej liści niż w Fazi przez 50. Nie ma już chyba nikogo, kto nie oberwał. Zacznę od moich ulubieńców, czyli Damli i Civana. O ile jeszcze na aktorkę, grającą Damlę jestem w stanie patrzeć, o tyle jak widzę Idrisa to czuję się gorzej niż jakbym Tolgę oglądała. Szczerze mówiąc nie wiem czy to uraz do roli w Fazilet czy do samego aktora i nie chcę się nawet tego dowiedzieć, ale błagam niech go będzie jak najmniej, bo jego postać jest chyba jeszcze gorsza niż w Fazilet, a tego nie zdzierżę. Chyba, że ktoś chciałby mi obrobić odcinki i powycinać z nim wszystkie sceny? Cemre mnie niemiłosiernie irytuje i aż się boję co będzie dalej, kiedy wejdą jej rozterki emocjonalne dotyczące Nedima i Cenka. Swoją drogą nie potrafię się wkręcić ani w jedną parę ani w drugą, bo: 1. Cemre i Nedim. Choć się bardzo staram to za bardzo przypomina mi to "Zanim się pojawiłeś" i... Za bardzo lubię ten film, żeby spokojnie oglądać jego wersję turecką. I za bardzo Cemre mnie irytuje. Chociaż nie powiem, uśmiałam się trochę, jak po minucie praktycznie samego patrzenia na Nedima stwierdziła, że ktoś mu podał leki psychotropowe. Chyba się z powołaniem minęła i powinna otworzyć jakiś swój gabinet, ale ze szklaną kulą i tarotem czy czym tam jeszcze. 2. Cemre i Cenk. No i tutaj chyba jeszcze gorzej, bo jak patrzę na ich sceny to widzę Hazan i Yagiza z Fazi. Mimo że Cenk to bardziej Sinana aktualnie przypomina. No ale końcówka pierwszego (u nas był to chyba jakiś 4, więc zakładam, że na tym się skończył 1 turecki) odcinka, kiedy się pierwszy raz spotykają w pokoju Cenka a ten ją całuje... Hazan, Yagiz, pokój hotelowy, również końcówka 1 odcinka. Scena w klubie to już wypisz-wymaluj pokój hotelowy YagHaz. Byle ona tylko tego nie przeżywała tak długo jak Hazan, bo nie wytrzymam. Ale... Hazan odstrzelona idzie do hotelu, czego normalnie nigdy by nie zrobiła i nie pokazała się nikomu w makijażu i sukience, ten traktuje ją jak dzi*kę, a ona rozcina mu nożem policzek. A teraz... Cemre również odstrzelona idzie do klubu, w którym ma śpiewać i okazuje się, że wynajął ją Cenk, on w sumie też traktuje ją trochę jak dzi*kę, bo jedyne o co mu chodzi to odhaczenie jej na liście dziewczyn, z którymi sypiał. No i co dalej? Butelka szampana ląduje na głowie Cenka, Cemre odbiera telefon i dowiaduje się, że jego ojciec został aresztowany... Tylko wspomnę jeszcze, że Yagiz wtedy w taki sam sposób dowiedział się o śmierci matki. No, to chyba tyle. Uwielbiam Ceren. Naprawdę, nie wierzę, że to piszę, ale tak. Jej akcja w rezydencji, kiedy na kolanach błagała Agaha, żeby ich nie wyrzucał czy później w autobusie - CUDO! Już nie mogę się doczekać aż będzie w ciąży. Wtedy to dopiero będą jazdy. Mimo wszystko najbardziej chyba zainteresowała mnie relacja Cenka i Nedima. Scena, kiedy pijany Cenk poszedł do Nedima była chyba jak do tej pory najlepszą i najsensowniejszą. Nie ogarniam na razie czy Nedim pamięta co się wydarzyło podczas jego wypadku czy nie, ale uważam, że jest to dla mnie chyba na tę chwilę najciekawszy wątek. Napisałabym, że mam nadzieję, że tego nie spieprzą, ale do takich seriali chyba lepiej nie robić sobie jakichkolwiek nadziei.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 3, 2022 18:00:21 GMT
Jeśli ty Next twierdzisz, że Fazilet to była patologia to włącz sobie chociażby 5 minut któregokolwiek odcinka Zalima. Widziałem z 10. odcinków. i podobny psychol to pisał.
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2022 18:20:48 GMT
Widziałem z 10. odcinków. i podobny psychol to pisał. No nawet ten sam, bo to również dzieło Sirmy.
|
|
|
Post by lucy on Jan 3, 2022 18:46:16 GMT
Next, może zbyt poważnie podszedłeś do Zalima i dlatego Ci się nie spodobał. Kiepskich też nie lubiłeś? Oba są w pewnym zakresie podobne, z tym, że wg mnie patologia w Zalimie jest ekskluzywna (że tak to ujmę), a u Kiepskich tylko slumsowa. Alex, a gdzie Ty oglądasz, że jesteś tak daleko? Ja nadal czekam na odcinek 5.
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2022 19:12:54 GMT
Alex, a gdzie Ty oglądasz, że jesteś tak daleko? Ja nadal czekam na odcinek 5. Na Novelas+, właśnie w tym momencie oglądam 12 odcinek.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 3, 2022 19:24:09 GMT
O ile jeszcze na aktorkę, grającą Damlę jestem w stanie patrzeć Uwielbiam ją, szczególnie jak rzuca iPhonami o ścianę. o tyle jak widzę Idrisa to czuję się gorzej niż jakbym Tolgę oglądała. Szczerze mówiąc nie wiem czy to uraz do roli w Fazilet czy do samego aktora i nie chcę się nawet tego dowiedzieć, ale błagam niech go będzie jak najmniej, bo jego postać jest chyba jeszcze gorsza niż w Fazilet, a tego nie zdzierżę. On chyba później się zmieni trochę, albo zejdzie na dalszy plan. On i Damla to takie zapchajdziury. Też mnie irytuje, ale chyba nie tak bardzo jak Seher z Agahem, którzy są ślepi i tępi oraz Cemre. Generalnie ten wątek, że dorosłe dzieci są tak kontrolowane przez matkę jest denerwujący. I te teksty Seher w stylu "Jeśli masz chociaż trochę szacunku do matki to...". Generalnie Ceren się puszcza i jest git, ale jak Cemre spyta kto jest ojcem to jeszcze za to z liścia dostanie, ale to wkrótce. Niedługo będzie piękna intryga Seniz. Jeszcze cię Titanic czeka w ich wykonaniu. Wtedy stwierdzenie o psychotropach w 2 sekundy przejdzie w zapomnienie. Ubolewam, że serial nie poszedł w naziemnej, bo miałby tam szansę na sukces. Na Novelas+ przejdzie bez echa.
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2022 12:27:13 GMT
Kurczaczek, chyba będzie problem z tymi zaległymi odcinkami na stronie C+. Widzę, że dzisiaj dodali odcinek 11, a 5,7 i 8 jak nie było, tak nie ma.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2022 19:21:11 GMT
Alex, a gdzie Ty oglądasz, że jesteś tak daleko? Ja nadal czekam na odcinek 5. Na Novelas+, właśnie w tym momencie oglądam 12 odcinek. Ja jestem po prostu uczulony na patole. Nie sprawia mi przyjemność patrzenia jak ktoś się nad kimś znęca.
|
|
|
Post by Alex on Jan 4, 2022 19:36:44 GMT
Tak, tak, Next, już to słyszałam. Skończyłam właśnie oglądać 13 odcinek i to co się tam dzieje to... Normalnie niemiłosiernie mnie denerwuje, jak ktoś porównuje seriale i sceny, no ale przy Zalimie sama nie umiem inaczej. Oglądam Zalima, widzę Fazilet. Jak choćby w 13: 1. Ceren przymierzająca ubrania Damli - Ece i Selin. (szkoda, że Ağah ma żonę ) 2. Cemre robiąca dramę na kolacji - Hazan rzucająca w Yağıza 100 dolarami. 3. Cenk przyglądający się jak Ruda przeprasza - Yağız siedzący spokojnie w telefonie, kiedy wokół rozgrywa się kolejna afera. Ceren już całą w skowronkach, bo zobaczyła dwie kreski na teście ciążowym. Czekam aż poleci się pochwalić Cenkowi. To będzie na pewno piękne. I muszę jeszcze zaznaczyć, że Civan mnie w tym odcinku nie doprowadzał do szewskiej pasji. Nawet mi się go odrobinę szkoda zrobiło, kiedy rozmawiał z Damlą o studiach i wykształceniu.
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 7, 2022 18:57:00 GMT
Canal+ uzupełnił dziś brakujące odcinki👍
|
|
|
Post by lucy on Jan 7, 2022 19:28:49 GMT
Ooo, jak fajnie Bo już straciłam nadzieję i miałam się zabrać za odcinek 6, a potem 9. Dobrze, że nie miałam czasu. W takim razie lecimy.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jan 8, 2022 13:04:57 GMT
Oglądając to mam wrażenie, że oglądam jakiś podkręcony paradokument Polsatu. W każdym odcinku istne trzęsienie ziemi i niemal koniec świata, a i tak ostatecznie wszystko wraca do normy, czytaj cała rodzinka znów do rezydencji.
|
|
|
Post by lucy on Jan 8, 2022 14:27:09 GMT
Odcinki 5-10Nadal uwielbiam każdą postać. Nawet Nursin. Szkoda tylko, że Babki jest jak na lekarstwo. Odkąd haruje w kuchni nie ma już siły na myślenie jak zostać teściową. Ceren na szczęście skorzystała z propozycji Cenka, żeby nie słuchać co jego mama mówi i wpadać do niego od do czasu czasu. Jej kreatywność i zawziętość są na wagę złota. Jak już jej drzwi i okien braknie, pewnie kominem wejdzie. I jeszcze każe Cemre liczyć serduszka. W dodatku bezczelna oczekuje podziękowań za coś czego nie zrobiła, bo to nagranie przecież wskoczyło do netu samo. Tak w ogóle to Cemre powinna szybko skończyć medycynę i otworzyć klinikę cudownych ozdrowień, bo żeby w kilka tygodni postawić na nogi sparaliżowanego po wypadku, trzeba mieć dar. Agah powinien się wstydzić swojego wstydu za śpiew, bowiem niedługo Cemre będzie śpiewać nie tylko z Nedinem, ale i na imprezach dobroczynnych. "Miłosny kurier" też był odjazdowy. Co więcej nakręcił cudowną akcję. A Cenk powinine dostać medal za wybór piosenki. I nie tylko za melodię, ale i za tekst: "REF: Twoim więźniem stałam się Sama siebie okradłam z mojego życia Siedem światów okrążyłam Ale to nie zmieniło niczego Schowałam moje oczy Uciszyłam wszystkie moje słowa Płonę kochanie, mój płonący żar ach Wyrzuć, wyrzuć, nie przestawaj!" PS: Kocham tą piosenkę. Za czasów GF ją wręcz wałkowałam: Scena od około 2min 30sek.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 8, 2022 19:28:47 GMT
Czy wiece może gdzie mogę znaleźć odcinki tego serialu? Ale za darmo, bo płacę już i tak za dużo za platformy, z których korzystam tylko dla jednego serialu… Dziękuję.
|
|
|
Post by lucy on Jan 9, 2022 10:41:33 GMT
Trepka, napiszę Ci w pw jaka jest sytuacja z odcinkami. Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli:
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 9, 2022 13:32:58 GMT
Oglądając to mam wrażenie, że oglądam jakiś podkręcony paradokument Polsatu. W każdym odcinku istne trzęsienie ziemi i niemal koniec świata, a i tak ostatecznie wszystko wraca do normy, czytaj cała rodzinka znów do rezydencji. Coś w tym jest, ale ten serial to jednak lepszy "odmóżdżacz" niż paradokument. I przede wszystkim w przeciwieństwie do paradokumentu ma ciągłą fabułę. Ja już dawno czegoś tak odjechanego nie widziałem. Ostatnio to chyba "Siempre tuya...Acapulco" Azteci, która dla mnie była niezamierzoną parodią telenowel.
Ceren jednak nie jest taka głupia jak myślałem, skoro chce wrobić Cenka w dziecko, ale kiedy już zaczyna się ją trochę rozumieć i nawet z nią sympatyzować, to wyskakuje z tak akcją jak wyśmiewanie się z Nedima. Wkurzyła mnie wtedy i dobrze, że dostała z liścia od Cemre
|
|
|
Post by lucy on Jan 9, 2022 21:18:46 GMT
Ceren jednak nie jest taka głupia jak myślałem, skoro chce wrobić Cenka w dziecko, ale kiedy już zaczyna się ją trochę rozumieć i nawet z nią sympatyzować, to wyskakuje z tak akcją jak wyśmiewanie się z Nedima. Wkurzyła mnie wtedy i dobrze, że dostała z liścia od Cemre Ceren za chwilę tego typu wpadki wynagradza i ja ją nadal uwielbiam. Tego jak całowała test ciążowy, albo potem nim wymachwiała na ulicy, że aż Babka musiała jej zwrócic uwagę, żeby przestała, bo to nie flaga, to chyba nie zapomnę nigdy. A o jej relacje z Nedimem to bym się nie martwiła, bo chyba oboje zaczynają nadawać na podobnych falach. Coś czuję, że niedługo zawiażą pakt. Sirma wpuściła do scenariusza trochę dramy i tak lajtowo jak było wcześniej to chyba już nie bedzie. Coraz ciekawszy wydaje mi się Cenk. Myślałam, że scenariusz nie pójdzie z postacią w złożoność, jednak w ostatnich odcinkach pokazał odrobnię głębi i kawałek inteligencji. Ciekawe, czy to chwilowe, czy się utrzyma. Nie znam żadnych spoilerów, wiec sobie dywaguję. Jestem na biezaco i jutro postaram się obejrzeć odcinek. Bo potem nie wiadomo ile trzeba będzie na niego czekać.
|
|
|
Post by lucy on Jan 9, 2022 23:07:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 23:07:47 GMT
Uwielbiam ten serial. Odcinek 17 to istne tornado. To co się tu wyprawiało przeszło moje oczekiwania. W dodatku zwrotów akcji było kilka, a jej ilością można by obdzielić kilka seriali. Brawa dla Sirmy i Sevdeta, bo w tym serialu (przynajmniej na razie) są jak dwie połówki pomarańczy. Takiego wyrafinowanego przedstawienia jak tutaj to chyba jeszcze nie widziałam. W odcinku wybuchło kilka bomb. Wiedziałam, że będą problemy kiedy Ceren zaczęła w garderobie Seniz przymierzać (zamiast w niej sprzątać) jej ekskluzywne kreacje, ale że jej wielka "tajemnica" skrywana pod paskiem spódnicy wypadnie wprost pod nogi Seniz to już mi nawet nie przemknęło przez jedną myśl. I kocham kamerę Agaha, pomimo, że niekiedy nie nagrywa wszystkiego. Najważniejsze, że nagrała dzisiejszą akcję w pokoju Nedima, bo dzięki niej była przecudna strzelanina. Nawet Ceren jej nie uniosła, o Seniz nie wspominając, bo tak jak zawsze jest o krok do przodu, tak teraz się znalazła o kilka, ale w tyle. Tak, Nedim większość życia spędził na wózku, ale to Cenk płaci za tamten wypadek. Scena na autostradzie zasługuje na gifa. Jak znajdę, który to odcinek turecki i nie zapomnę to zrobię. To foto bym zatytułowała "nic nie jest takie na jakie wygląda" c.radikal.ru/c36/2201/1c/025cb24b171d.pngA tu są złote sceny...
|
|
|
Post by Alex on Jan 11, 2022 15:49:01 GMT
Coraz ciekawszy wydaje mi się Cenk. Myślałam, że scenariusz nie pójdzie z postacią w złożoność, jednak w ostatnich odcinkach pokazał odrobnię głębi i kawałek inteligencji. Ciekawe, czy to chwilowe, czy się utrzyma. Wydaję mi się, że wbrew pozorom większość postaci tutaj to postaci złożone. Z tego co widziałam w komentarzach to serial ma pójść bardziej w stronę dramy psychologicznej. Zresztą po postaci Cenka według mnie już to widać, a do tego scena z dzisiejszego (18) odcinka z Cenkiem i Seniz... Jeśli ogląda się ten serial mocno nie na serio to wydaje się całkiem dobrą komedią, ale jak się podejdzie trochę poważniej to tam wszyscy potrzebowaliby leczenia. Na razie z Cenkiem na czele, bo jest najbardziej poszkodowany przez wychowywanie się w takiej rodzinie i z taką matką.
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2022 22:42:23 GMT
Z tego co widziałam w komentarzach to serial ma pójść bardziej w stronę dramy psychologicznej. Zresztą po postaci Cenka według mnie już to widać Przyznam, że sama jestem zaskoczona, bo już od kilku odcinków widzę jakby zmianę zamysłu w tej mierze. Jestem ciekawa, czy to było zamierzone, czy wyszło w praniu jak to w Turcji najczęściej bywa. Jeśli ogląda się ten serial mocno nie na serio to wydaje się całkiem dobrą komedią, ale jak się podejdzie trochę poważniej to tam wszyscy potrzebowaliby leczenia. Ja przeżywać Zalima na serio nie zamierzam, bo to nie ten gatunek, nie ta scenarzystka i nie ta historia (i być może nie ta wytwórnia, jednak tego nie wiem, bo niczego więcej od niej nie widziałam). Niemniej są momenty, że się wkręcam w dramę w niektórych scenach i przestaję się chichrać, albo uśmiechać. Zobaczymy jak to u mnie dalej pójdzie. A Ty Alex się wkręciłaś bardziej na poważnie?
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2022 10:25:31 GMT
Bahar Sahin ma nowy projekt. Alex, czekałaś z tego co pamiętam.
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2022 14:35:13 GMT
Zresztą po postaci Cenka według mnie już to widać, a do tego scena z dzisiejszego (18) odcinka z Cenkiem i Seniz... Jeśli o mnie chodzi to scena nie zrobiła na mnie wrażenia. Co więcej jest to pierwsza scena, której tu nie kupiłam. Dramatyzm jest wg mnie za bardzo wymuszony i nie pasuje ani do konwencji serialu, ani do postaci Seniz. Nie wiem jak dalej to wszystko pójdzie, jednak na razi jestem na "nie". Cała reszta mi się podobała, szczególnie panika Ceren i Babki. Wszystkie sceny w kuchni były palce lizać. W ogóle to jestem za wątkiem kuchennym, bo w tym "pomieszczeniu" się niekiedy więcej dzieje, niż w pozostałej części rezydencji. Szczególnie jeśli ma miejsce nalot Nursen.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2022 11:22:18 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2022 13:19:05 GMT
Odcinek 20Dobrze, że patola się nie ulotniła, bo to tak naprawdę największy skarb Zalima. Pomysłowość (i wyobraźnia) Seniz przeszła samą siebie. Mam na myśli podejście do problemu jak zrzuciła jej na głowę Ceren. Mam nadzieję, że plan B się nie uda, bo jestem ciekawa kolejnych planów. Notabene czegoś takiego (jak plan B) nie widziałam jeszcze nigdzie, w żadnej telenoweli i w żadnym serialu (może za mało widziałam?)... i sama na coś takiego nigdy bym nie wpadła. Jeśli któraś przyszła teściowa nie wie jeszcze jak nie pozwolić karierowiczce złapać syna na dziecko, powinna zacząć oglądać seriale Sirmy. Akcja w hotelu też mnie rozbawiła. Agah i Seher niedługo zostaną przyjaciółmi. Brakuje tylko wątku z zazdrością Seniz o Agaha, ale może nic straconego.
|
|
|
Post by Alex on Jan 17, 2022 15:38:50 GMT
A Ty Alex się wkręciłaś bardziej na poważnie? Jakoś wcale się nie potrafię wkręcić w ten serial... Jedyne co mnie interesuje bardziej i w miarę na poważnie to wątek Cenka. I może trochę Ceren.
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2022 15:21:37 GMT
Jakoś wcale się nie potrafię wkręcić w ten serial.. A oglądasz jeszcze? W odcinku 25 wróciła patola. Uwielbiam kiedy Seher biega po całym Stambule za Cemre podczas kiedy to Ceren wymaga dozoru. Ale nie, ona jedynie widzi w jej oczach, że coś ją trapi (dobrze, że tak naprawdę jest ślepa, bo zeszłaby na zawał, gdyby ujrzała co tak naprawdę trapi jej dziecko. Rezydencja Karacay'ów nocą.. c.radikal.ru/c16/2201/17/345a817b2da2.png
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 13:19:19 GMT
Widzę, że na placu boju pozostałam sama. W każdym razie oglądam dalej.. Od kilku odcinków trwa już sezon 2. Tak jak wcześniej lubiłam inteligencję Cemre, tak teraz woła ona chwilami o pomstę do nieba. Tylu głupot, które ostatnio zrobiła się po niej nie spodziewałam. Nazim też zdrowieje za bardzo nierówno, wcześniej (w sensie za czasów życia w pokoju) wystarczyło kilka dni bez tabletek Seniz, żeby prawie mówił, a teraz, pomimo, że jest "trzeźwiutki" od kilku tygodni, poprawy jego stanu jak nie było tak nie ma Liczyłam, że odzyska mowę i sam będzie w stanie wyznać prawdę wujkowi, a tymczasem jest z nim jeszcze gorzej, niż było (jest po reanimacji i leży na intensywnej terapii, bo się zatruł dymem z pożaru). A wszystko przez głupią Cemre, która zamiast działać z głową (tak jak było wcześniej) upodabnia się do mamusi i uskutecznia trwające w nieskończoność monologi (pełne krzyków lub lamentów ). Najlepsza jednak była jej ucieczka przed Cenkiem, gdzie chyba pokonała kilka kilometrów w długiej sukience i bucikach typu baletki (po drodze nawet jednego zgubiła ), a on, pomimo, że wysportowany i z długimi nogami, ciągle był daleko w tyle... Na tą chwilę szykuje się gruby wątek więzienny (bo więzieniu siedzą: Seher, Civan i teraz także Cemre).
|
|
|
Post by Alex on Feb 5, 2022 21:27:32 GMT
Najlepsza jednak była jej ucieczka przed Cenkiem, gdzie chyba pokonała kilka kilometrów w długiej sukience i bucikach typu baletki (po drodze nawet jednego zgubiła ) Jaki kraj, taki Kopciuszek. Swoją drogą z kim wolisz Cemre? Bo to przecież był główny powód wojen wśród widzów. Cenk czy Nedim? Na tą chwilę szykuje się gruby wątek więzienny (bo więzieniu siedzą: Seher, Civan i teraz także Cemre). Turecki serial, w którym chociażby jeden bohater raz nie siedział w więzieniu to serial stracony. Muszę chyba wrócić do oglądania, ale pewnie trochę mi z tym zejdzie.
|
|