|
Post by lucy on Apr 26, 2024 19:27:23 GMT
Też uwielbiam ten serial. Bawiłam się przy nim jak przy mało którym. Zerknij na Fazilet. Ta sama wytwórnia, ta sama scenarzystka i tak samo odlotowa fabuła. LINKnajlepiej z aktorem ktory gral Cenka, Też kibicowałam Cenkowi No z tego co się orientuję to nie grał w innym tego typu serialu.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Apr 26, 2024 21:06:53 GMT
kasiulala, napisałem przecież, że na cda jest tylko 10 odcinków… Nie ma pozostałych 126 z Novelas+…
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Apr 28, 2024 14:36:32 GMT
kasiulala , napisałem przecież, że na cda jest tylko 10 odcinków… Nie ma pozostałych 126 z Novelas+… przeciez wyslalam Ci link, sama tam ogladam, jest 10 40to min odcinkow a od 11tego sa 2,5h odcinki tzn dlugosc tureckich odcinkow, sa wszystkie
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Apr 28, 2024 14:38:19 GMT
Też uwielbiam ten serial. Bawiłam się przy nim jak przy mało którym. Zerknij na Fazilet. Ta sama wytwórnia, ta sama scenarzystka i tak samo odlotowa fabuła. LINKnajlepiej z aktorem ktory gral Cenka, Też kibicowałam Cenkowi No z tego co się orientuję to nie grał w innym tego typu serialu. a jakis link do serialu? chociaz z napisami?
|
|
|
Post by man1000 on Apr 29, 2024 21:03:01 GMT
Nowa Zapowiedz w Novelas+ lektor strasznie wymawia i przekrenca imiona aktorów
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2024 21:52:10 GMT
Aż mi serce mocniej zabiło To był cudowny serial Jeśli ktoś nie oglądał to jest okazja. Ja w każdym razie szczerze go polecam.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 30, 2024 13:44:05 GMT
Aż mi serce mocniej zabiło To był cudowny serial Jeśli ktoś nie oglądał to jest okazja. Ja w każdym razie szczerze go polecam. Ja zamierzam oglądać
|
|
|
Post by lucy on Apr 30, 2024 19:18:16 GMT
monikaandr, nie pożałujesz. Scenariusz jest świetnie napisany, a dialogi - palce lizać No i dla oka też się wiele znajdzie. Jestem ciekawa, której parce bedziesz kibicować. Kiedy serial był w Turcji w emisji, spośród widzów wyłoniły się 2 obozy fanów, które walczyły ze sobą na socjalach. Obie pary były bardzo popularne i ich hasztagi często prowadziły w topce najulubieńszych par ówczesnego sezonu dizilandowego.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 30, 2024 23:31:19 GMT
monikaandr, nie pożałujesz. Scenariusz jest świetnie napisany, a dialogi - palce lizać No i dla oka też się wiele znajdzie. Jestem ciekawa, której parce bedziesz kibicować. Kiedy serial był w Turcji w emisji, spośród widzów wyłoniły się 2 obozy fanów, które walczyły ze sobą na socjalach. Obie pary były bardzo popularne i ich hasztagi często prowadziły w topce najulubieńszych par ówczesnego sezonu dizilandowego. Już się nie mogę doczekać
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on May 1, 2024 14:28:30 GMT
Już się nie mogę doczekać tu masz wszystkie odcinki za darmo, nie musisz czekac na emisje w tv www.cda.pl/Swiat_Tureckich_Telenowel/folder/52394377pierwsze 30 odcinkow wciaga i w zasadzie wbija chwilami w fotel jest mega duzo akcji gdzie mowisz sobie jest 2 w nocy koncze odcinek ide spac ale jednak tego nie robisz te kilka ostatnich odcinkow od momentu pewnego rozwodu sa dla mnie wkurzajace usmiercili mojego ulubionego bohatera, mojego przystojniaczka, zabolalo mnie to zrobili z tego troche mode na sukces w ostatnich odcinkach ale wkreci Cie na maxa zgadzam sie z powyzszym widzialam 2x ten serial i na bank jeszcze kiedys wroce od pierwszego odcinka do niego no ale ja zawsze bylam team Cenk, od zawsze uwazalam ze mimo wszystko on i ta idiotka, bo nie trawilam Cemre totalnie powinni byc razem do ostatniego odcinka im kibicowalam.. nie opowiem czy bedzie z Cenkiem czy z Nedimem uwazam, ze oboje byli dla niej za fajni taka slodka idiotka ta Cemre, ktora uwaza ze zawsze ma racje zapomina co ktos dla niej robi i na koncu i tak uwaza sie za pokrzywdzona mimo ze to ona krzywdzi tych facetow caly czas.. w ostatnich 2 odcinkach usmiercili az 4 glownych bohaterow dwoje zasluzylo na smierc o dwoch przedobrzyli poplaczesz sie conajmniej kilka razy, zacisniesz piesc conajmniej kilkadziesiat razy, w fotel wklei Cie kilka razy na odcinek, mega serial
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on May 1, 2024 14:33:39 GMT
Można powiedzieć, ze to takie tureckie "Trudne sprawy", ale jeszcze bardziej podkręcone. Po jakimś czasie stało się dla mnie męczące to, ze w każdym odcinku dochodziło niemal do trzęsienia ziemi, aby po chwili znów wszystko wróciło do punktu wyjścia.
Niemniej na tzw. odmóżdżenie idealna propozycja.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 1, 2024 21:38:16 GMT
tu masz wszystkie odcinki za darmo, nie musisz czekac na emisje w tv www.cda.pl/Swiat_Tureckich_Telenowel/folder/52394377pierwsze 30 odcinkow wciaga i w zasadzie wbija chwilami w fotel jest mega duzo akcji gdzie mowisz sobie jest 2 w nocy koncze odcinek ide spac ale jednak tego nie robisz te kilka ostatnich odcinkow od momentu pewnego rozwodu sa dla mnie wkurzajace usmiercili mojego ulubionego bohatera, mojego przystojniaczka, zabolalo mnie to zrobili z tego troche mode na sukces w ostatnich odcinkach ale wkreci Cie na maxa zgadzam sie z powyzszym widzialam 2x ten serial i na bank jeszcze kiedys wroce od pierwszego odcinka do niego no ale ja zawsze bylam team Cenk, od zawsze uwazalam ze mimo wszystko on i ta idiotka, bo nie trawilam Cemre totalnie powinni byc razem do ostatniego odcinka im kibicowalam.. nie opowiem czy bedzie z Cenkiem czy z Nedimem uwazam, ze oboje byli dla niej za fajni taka slodka idiotka ta Cemre, ktora uwaza ze zawsze ma racje zapomina co ktos dla niej robi i na koncu i tak uwaza sie za pokrzywdzona mimo ze to ona krzywdzi tych facetow caly czas.. w ostatnich 2 odcinkach usmiercili az 4 glownych bohaterow dwoje zasluzylo na smierc o dwoch przedobrzyli poplaczesz sie conajmniej kilka razy, zacisniesz piesc conajmniej kilkadziesiat razy, w fotel wklei Cie kilka razy na odcinek, mega serial Dzięki poczekam na emisję w telewizji mam sporo odcinków do nadrobienia w serialach, no chyba że nie wytrzymam i sobie odpalę co u mnie bardzo możliwe ze względu choćby na twój opis.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on May 2, 2024 3:20:29 GMT
Można powiedzieć, ze to takie tureckie "Trudne sprawy", ale jeszcze bardziej podkręcone. Po jakimś czasie stało się dla mnie męczące to, ze w każdym odcinku dochodziło niemal do trzęsienia ziemi, aby po chwili znów wszystko wróciło do punktu wyjścia. Niemniej na tzw. odmóżdżenie idealna propozycja. klocilabym sie, ze to polskie TRUDNE SPRAWY zbyt inteligentne akcje tam sa, co prawda pod koniec serii mozna nazwac to trudnymi sprawami przez 3/4 serialu sa to dobrze, sprawnie zaplanowane intrygi ktore na serio wkrecaja, nie znam tureckich seriali wczesniej widzialam tylko ZAPUKAJ DO MOICH DRZWI, W SERCU MIASTA i SMAK ZEMSTY wszystko z Keremem tak mi sie wbil jako Serkan, kazdy w zasadzie byl zupelnie inny, nie umialam przewidziec fabuly, moze dlatego tak mnie wciagnal
|
|
|
Post by Alex on May 2, 2024 19:16:46 GMT
klocilabym sie, ze to polskie TRUDNE SPRAWY zbyt inteligentne akcje tam sa Bardziej "ukryta prawda". Jak ci się Zalim podobał to zobacz sobie jeszcze Fazilet
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2024 18:49:47 GMT
te kilka ostatnich odcinkow od momentu pewnego rozwodu sa dla mnie wkurzajace (...) zrobili z tego troche mode na sukces w ostatnich odcinkach (...) w ostatnich 2 odcinkach usmiercili az 4 glownych bohaterow dwoje zasluzylo na smierc o dwoch przedobrzyli Końcówka serialu była słabsza nie z powodu zaniedbań, czy bo scenarzyści zawiedli, ale z powodu pandemii. Ostatnie odcinki były kręcone w czasie kiedy się zamykały plany zdjęciowe na całym świecie. Na pewno każdy pamięta co się wówczas działo i jaka była wszędzie panika. Fikret Kuskan (dla mnie to była postać obowiązkowa w Zalimku) opuścił projekt praktycznie nagle. Swoje powody podał w oświadczeniu, które zamieścił na swoim koncie na socjalach: Także serial miał pecha. Gdyby nie pandemia, miałby o 10 odcinków tureckich (czyli tych długich, ponad 2-godzinnych) więcej i o wiele zgrabniejszą oraz solidniejszą fabułę w całym zakończeniu. O ile by nie było kolejnego sezonu, bo przed przerwą covidową serial miał reyting na poziomie ponad 5%. Także historia się rozjechała nie bez powodu i miało to miejsce praktycznie we wszystkich serialach, które w tamtym czasie się kręciły. no ale ja zawsze bylam team Cenk, od zawsze uwazalam ze mimo wszystko on i ta idiotka, bo nie trawilam Cemre totalnie powinni byc razem do ostatniego odcinka im kibicowalam.. Miałam identyczne odczucia i marzyłam, żeby ta głupia wreszcie pokochała i doceniła Cenka. Zresztą kto wie, czy finał nie byłby inny, gdyby nie pandemia. Na zachętę, wklejam tu poje podsumowanie (i nie ma w nim spoilerów): (...) Niemniej serial uważam za bardzo dobry. Przez cały czas było mega ciekawie i sensownie (z wyj. samej końcówki, chociaż w poważnych i niby ambitnych dramach jest znacznie więcej niedociągnięć, absurdów i flaków z olejem), że człowiek oglądał odcinki na jednym wdechu. Polecam serial i pomimo, że traktowałam go niezbyt poważnie (bo to typowy odmóżdżacz, a nie serial, który się autentycznie przeżywa), jestem zaskoczona jego naprawdę wysoką jakością fabularną. Te wszystkie absurdy były wplatane do scenariusza jakby czarodziejską różdżką i kupowałam jej bez zająknięcia. Moja ocena na Filmweb: 9/10. (10 ma u mnie tylko Fatma i IG)
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 5, 2024 11:14:03 GMT
Końcówka serialu była słabsza nie z powodu zaniedbań, czy bo scenarzyści zawiedli, ale z powodu pandemii. Ostatnie odcinki były kręcone w czasie kiedy się zamykały plany zdjęciowe na całym świecie. Na pewno każdy pamięta co się wówczas działo i jaka była wszędzie panika. Fikret Kuskan (dla mnie to była postać obowiązkowa w Zalimku) opuścił projekt praktycznie nagle. Swoje powody podał w oświadczeniu, które zamieścił na swoim koncie na socjalach: (...) Także serial miał pecha. Gdyby nie pandemia, miałby o 10 odcinków tureckich (czyli tych długich, ponad 2-godzinnych) więcej i o wiele zgrabniejszą oraz solidniejszą fabułę w całym zakończeniu. O ile by nie było kolejnego sezonu, bo przed przerwą covidową serial miał reyting na poziomie ponad 5%. Także historia się rozjechała nie bez powodu i miało to miejsce praktycznie we wszystkich serialach, które w tamtym czasie się kręciły. Wszystko ucierpiało w Covid-19 nie tylko seriale ale firmy i ludzie. Po prostu jednym słowem sparaliżowali cały świat.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2024 12:39:10 GMT
Wg mnie twórcy serialu i tak dali radę. Biorąc pod uwagę okoliczności, w jakich powstawały ostatnie 3 odcinki, zakończenie mogłoby wypaść o wiele wiele gorzej.
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2024 12:59:07 GMT
W tym serialu bardzo mi się podobała ścieżka dźwiękowa - kto pamięta ten groźny palec?
|
|
|
Post by man1000 on May 5, 2024 13:03:46 GMT
Matthias, Zdecydowanie sie z toba zgadzam sciezka soundtrakowa na plus i jeszcze te intygi Seniz Mine Tuga moja ulubiona aktorka
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 5, 2024 13:33:53 GMT
Wg mnie twórcy serialu i tak dali radę. Biorąc pod uwagę okoliczności, w jakich powstawały ostatnie 3 odcinki, zakończenie mogłoby wypaść o wiele wiele gorzej. Musieli dać radę, jakby nie dokończyli to wiesz jakie to byłyby straty finansowe dla wszystkich
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2024 13:39:00 GMT
|
|
|
Post by man1000 on May 14, 2024 10:05:42 GMT
Nowy zwiastun w Novelas+
|
|
|
Post by lucy on May 14, 2024 12:32:04 GMT
Czekam na kolejne dzieło Avsar.
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2024 16:57:31 GMT
Novelas online - TOP 10 w tym tygodniu:
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 13, 2024 10:26:09 GMT
Witam obejrzałem właśnie wszystkie odcinki i stwierdzam że nie podobało mi się zakończenie tego serialu jak mogli uśmiercić cenka myślałem że cenk będzie z cemre wychowywał umuta i założy z nią rodzinę.Nie podobała mi się postać nedima w tym serialu ciągle szukał zemsty na cemre i ja odpychał nawet nie było widać uczuć między nimi więcej scen miłosnych było pokazanch między cenkiem i cemre niż cemre nedim.....Podsumowując polecam ten serial warto go obejrzeć ale zakończenie dramat Dla mnie zakończenie też było okropne. Być może tak się stało z powodu pandemii, kiedy kończono serial i jego twórcy tak go własnie zakończyli. Nie wiem .... Prawde mówiąc miałam też nadzieję na rozwój relacji Gemre - Cenk, podobało mi sie jego zakochanie i myślałam, że Gemre to doceni i zauważy zamiast ślepo durzyć sie w Nedimie.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 23, 2024 12:04:32 GMT
Ceren dostała kopa w tyłek razem z babcią bardzo dobrze, czekam na dalszy rozwój
|
|
|
Post by lucy on Jul 23, 2024 14:42:04 GMT
Ale trzeba przyznać, że Ceren i Babka są świetne i nakręcają akcję, bez której ten serial nie miałby racji bytu. Szkoda, że Cemre nie chce Cenka. Tak bardzo im kibicowałam.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 26, 2024 10:11:45 GMT
Ale trzeba przyznać, że Ceren i Babka są świetne i nakręcają akcję, bez której ten serial nie miałby racji bytu. Szkoda, że Cemre nie chce Cenka. Tak bardzo im kibicowałam. Cenk pasuje do Ceren oboje są lekkomyślni, Chociaż po ślubie z Cemre trochę się zmienił ale dalej ślepo ufa mamusi której tylko zależy na bogactwie które i tak nie należy do nich bo wszystko jest Nedima
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 7, 2024 4:15:42 GMT
po tym serialu tak polubilam Ozana, jest mi przykro, ze mial same wpadki serialowe kulejace po kilku odc.. niech i on nakreci jakis w koncu serialowy hit jest dobrym aktorem..
|
|
|
Post by man1000 on Sept 13, 2024 16:59:53 GMT
Kanal D International ogłosiło udaną sprzedaż dwóch swoich seriali dramatycznych, „Ruthless City” i „Farewell Letter”, na rynek wietnamski. Ta znacząca umowa oznacza dalszą ekspansję obecności Kanal D International w Azji, przybliżając turecki dramat szerszej publiczności w Wietnamie. Premiera „Ruthless City” zaplanowana jest na 25 września, oferując widzom wciągającą opowieść o potędze, zdradzie i ambicji w bogatej rodzinie. Następnie w marcu 2025 r. zadebiutuje „Farewell Letter”, przedstawiając poruszającą historię miłości, straty i trwałego wpływu przeszłości na teraźniejszość. Oba seriale zostały pochwalone za potężną narrację, głębię emocjonalną i porywające występy, co czyni je wyróżniającymi się tytułami w naszym portfolio. Dodanie tych seriali do oferty programowej wzmacnia rosnącą globalną atrakcyjność tureckiego dramatu i podkreśla rosnący popyt na wysokiej jakości międzynarodowe treści w Wietnamie. Kanal D International oświadczył, że jest „podekscytowany możliwością podzielenia się tymi wyjątkowymi dramatami z wietnamską publicznością. W miarę jak rozszerzamy naszą obecność w Azji, pozostajemy oddani dostarczaniu najlepszych tureckich dramatów na rynki międzynarodowe”.
|
|