|
Post by lucy on Jul 29, 2022 15:46:18 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 29, 2022 16:00:31 GMT
Wczorajsza premiera osiągnęła bardzo dobry wynik. Trafiła na 12. miejsce wśród wszystkich seriali Netflixa na świecie i do topki w 28 krajach tj. we wszystkich, w których serial jest dostępny (w Polsce znalazł się na 8 miejscu). i.imgur.com/HX5ddu0.jpgi.imgur.com/nqDrxeL.jpg
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 10:28:56 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 10:30:07 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Jul 30, 2022 10:36:11 GMT
Zastanawiam się, czy to obejrzeć, ale ta Seda...
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 11:13:37 GMT
Mavi, Seda jest świetna. Ja w "Naucz mnie kochać" ją wręcz uwielbiam. Co do serialu to też mam go w planach. Tym bardziej, że zebrał wiele dobrych opinii.
|
|
|
Post by Mavi on Jul 30, 2022 12:21:10 GMT
lucy, mam uraz psychiczny do niej po tym, jak musiałam tolerować ją w MD.
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 15:17:54 GMT
Wczoraj serial podskoczył o 3 pozycje do góry tj. na 9 miejsce w rankingu wszystkich seriali Netflica. i.imgur.com/1XCY5Gw.png
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 30, 2022 19:01:46 GMT
Piszą, że scena miłosna pomiędzy Tubą i Muratem Bozem jest godna samego Hollywood. Chyba trzeba zerknąć i ocenić.
|
|
|
Post by mira on Jul 30, 2022 19:23:50 GMT
Ja też zamierzam kiedyś obejrzeć. Jestem ciekawa Murata, bo w sumie on chyba nie gra jakoś często w filmach/serialach? Kojarzę taki film z Burakiem Ozcivitem i Asli Enver (druga część chyba z Pinar Deniz), ale nie oglądałam tego.
|
|
|
Post by julia on Jul 30, 2022 20:35:49 GMT
Trafiłam na serial całkiem przypadkowo, na jednej z grup ( z polskimi napisami ), a że odcinki liczą sobie niecałą godzinę, więc obejrzałam cztery. Zerknęłam ze względu na Tubę , właśnie , nie zwracając za bardzo uwagi na pozostałe dziewczyny. No cóż, to zupełnie co innego, niż produkcja serialowa dla telewizji tureckiej Zrobiłam wielkie oczy, gdy zobaczyłam scenę erotyczną z Tubą Gorąca i owszem, szokująca dla mnie, oduczonej już od namiętności w scenach serialowych Fajnie się patrzy na Tubę, tylko .... ...no płaska jest Życie bohaterek zawiera bagaż z przeszłości, o którym nie wiedzą, ale dowiadują się od Zamana psychoanalityka, guru, szamana czy jak go nazwać Seanse są nieprzewidywalne, ale zawsze wychodzi z nich prawda z przeszłości bohaterów, trauma, którą w sobie noszą. To bardzo denerwuje pragmatyczną Adę (Tuba), która zwykła ogarniać wszystko wyłącznie rozumem. Jej koleżanki odzyskują spokój w miasteczku, a Sevgi poprzez seanse...ozdrowiała ... alternatywna metoda leczenia ....Leyla też odzyskuje spokój ducha mimo, że jej , zdradzający mąż ma kłopoty i musi uciekać, a ona musi zdobyć dla niego pieniądze. Po "Azizie" miło mi się ogląda delegata Pierra ( Firat Tanis) w innej , ludzkiej odsłonie - przewodnika duchowego po ludzkiej przeszłości. Mavi, aż tak się boisz Sedy Bakan Nie przeszkadza mi, ale rozumiem , co możesz czuć. Ja tak mam z Gansu Dere i Serenay ...Gdzieś ją kiedyś widziałam, ale nie kojarzę, tutaj wnosi trochę szaleństwa do akcji, choć tak naprawdę szczęśliwa nie jest.
|
|
|
Post by Mavi on Jul 31, 2022 7:33:07 GMT
julia, ja kiedyś Sedę nawet lubiłam (czasy "Bana sevmeyi anlat"), ale po tym, co przeszłam z nią (kiepska gra aktorska w połączeniu z jeszcze bardziej kiepskim jej wątkiem w MD), to nie mogę na nią patrzeć. Ale jak znajdę wolną chwilę, to może obejrzę. Sinem Unsal też nie cierpię, a z braku laku ostatnio usiadłam do "Gizli Sakli" i nawet mi się podobało, a ona nie irytowała, więc... Chyba Sedzie też powinnam dać szansę, a nuż odczaruje to okropne wrażenie, które zostawiła po sobie ostatnim razem.
|
|
|
Post by lucy on Jul 31, 2022 13:24:40 GMT
Mavi, z tego co kojarzę to większość aktorek, które przewinęły się przez Doktorka została przez Was (mam tu na myśli jeszcze Next 'a i Alex) zlinczowana. Może to wynik bardziej tego, że nie dość, że mieszały w relacji protów, która była w Waszym odczuciu nietykalna, to jeszcze służyły twórcom do przeciągania fabuły, na którą nie było od pewnego czasu pomysłu (a widz chciał dalej oglądać). No i dostało im się za to na całej linii... Choć z drugiej strony nie negują, że rola protki była dla takiej Sinem zbyt wysokim progiem. Oglądam obecnie Bana Sevmeyi Anlat (jestem już w drugiej połowie) i jak dotąd żadna postać nie działa na mnie negatywnie. Wszystkie są bardzo dobrze skonstruowane, wkomponowane w fabułę i odegrane. Czyli się da.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 31, 2022 14:06:57 GMT
📸💫 Murat Boz w serialu „ Zeytin Ağacı”
|
|
|
Post by Mavi on Jul 31, 2022 14:43:06 GMT
lucy , w MD były dwie babki, które nie irytowały i potrafiły temat ogarnąć mimo, że grały niezbyt przyjazne charaktery, które też były dla rozciągnięcia fabuły, tj. Ezgi Arasoglu i Zerrin Tekindor. Panienka "Ama hocam" (Sinem) nadal grać nie umie, ale przestała irytować w komedii romantycznej, czyli powiedzmy sobie szczerze - mało wymagajacym aktorsko gatunku. I to tyle. Co do Sedy, cóż, sorry, ale moim zdaniem swoją rolę w MD położyła. Była kompletnie niekompatybilna z pozostałą obsadą. Co nie znaczy, że we wcześniejszych projektach, czy też tym od Netflix też tak sprawa wygląda. Ale uraz mi został i cóż.
|
|
|
Post by mira on Aug 1, 2022 6:32:33 GMT
julia , jeśli możesz, to podeślij proszę nazwę grupy na priv
Edit. Już znalazłam
|
|
|
Post by lucy on Aug 3, 2022 8:33:52 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 3, 2022 18:51:03 GMT
💥 Scenarzystka Nuran Evren Sit przyznała, że była bardzo zadowolona z opinii widzów na temat serialu „The Other Me / Zeytin Ağacı”, który miał premierę na Netflix. Scenarzystka pracowała także nad filmem „Love Loves Accidents” i serialem „Atiye”, a teraz pisze scenariusz do serialu „Kingfisher / Yalı Çapkını”
|
|
|
Post by lucy on Aug 3, 2022 22:34:18 GMT
Tuba to klasa. I jest jak wino.
|
|
|
Post by julia on Aug 4, 2022 7:13:29 GMT
Tuba to klasa. I jest jak wino. Zgadzam się
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 9:27:40 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Aug 8, 2022 20:21:17 GMT
Obejrzałem to w dwa dni, świetnie się patrzy na tubę. Można powiedzieć że Tuba ma burzliwe związki, ale aktorsko jest świetna. Szkoda że nie chce grać w dizi telewizyjnym. Seda mnie tu nie irytuje, fajną ma rolę słodko gorzką. Tuba się super dopełnia z Protem. Fajna jest ich ta przyjaźń. Jak trzeba to drą z sobą koty by za chwilę się pogodzić. Fajne są te wstawki do każdego odcinka. Turcy jak chcą to potrafią zrobić dobry serial. Ten krąg trochę naiwny ale się dobrze na to patrzyło. Tuba ma świetną chemię z Muratem. Serial się kończy w takim momencie, że nie jest wszystko do końca wyjaśnienia. Jest potencjał na drugi sezon. Chodź ta scena gdzie była Toprak go całuję a Ada się focha. Jak Toprak ma dużo za uszami, tak w tej sytuacji pocałowała go bez jego zgody i inwencji. Ta scena była zbędna, było zostawić jak było. Co do Sevgi było wiadomo że rak powróci jak przestała brać leki, ten wątek był trzymany na koniec by zaszokować, trochę na wyrost. Podziwiam Leyle że w końcu się ocknęła i nie siadła z mężem na jej łódź, w porę się skapnęła.
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2022 20:33:34 GMT
50 milionów godzin w 10 dni. Będzie to prawdopodobnie pierwszy serial turecki Netflixa, który przekroczy 100 milionów godzin. 👏 i.imgur.com/ei4hHqi.jpeg
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2022 12:22:46 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2022 12:25:04 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 16, 2022 13:25:27 GMT
Obejrzałam pierwszy odcinek. Fajne Zupełnie inne niż seriale telewizyjne i chociaż te bardzo lubię, to jednak tutaj czuć inną jakość.
|
|
|
Post by mira on Aug 17, 2022 12:43:00 GMT
Historia wciągnęła mnie na tyle, że zdołałam ukończyć serial w ciągu dwóch dni.
Właściwie do niczego nie mogę się przyczepić, serial jest całkiem udany, gra aktorska dobra, scenariusz ciekawy. Może nie do końca rozumiem wątki metafizyczne, nie jestem przekonana co do tego, że losy prababci czy pradziadka aż tak mogą rzutować na nasze obecne życie, stan zdrowia i relacje rodzinne. Niemniej temat jest ciekawy i pokazany w taki sposób, że nie powinien przeszkadzać nawet tym, którzy wyjątkowo twardo stąpają po ziemi.
Serial kończy się w takim momencie, że ciąg dalszy może być (i chętnie bym go zobaczyła), ale nie musi.
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2022 21:21:44 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Aug 31, 2022 16:52:58 GMT
Nie dziwię się, bardzo fajny serial. Ciekawe czy to jest już zamknięta historia, czy będą myśleć o drugim sezonie.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 21, 2022 16:22:29 GMT
💥Serial Netflix „ Inna ja” z Tubą Büyüküstün i Muratem Bozem został przedłużony na drugi sezon
|
|