|
Post by Matthias on Apr 12, 2021 15:35:29 GMT
Reytingi za 11.04.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (6 odcinek) - 12.41%⬆ (+0.49) 6. Kefaret (21 odcinek) - 4.56%⬇ (-0.24)
10. A.Rıza (30 odcinek, FINAŁ) - 3.92%⬇(-0.17) 12. Hercai (67 odcinek) - 3.40%⬇(-0.10) 32. Menajerimi Ara (33 odcinek) - 1.74%⬇(-0.03) АВ:1. Teşkilat - 14.21%⬆(+0.45) 10. Kefaret - 3.09%⬇(-0.75)
11. A.Rıza (FINAŁ) - 2.95%⬆(+0.16) 15. Menajerimi Ara - 2.45%⬇(-0.07) 25. Hercai - 1.50%⬇(-0.11)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 12, 2021 15:58:35 GMT
To co skoro fox robi czystki to finał w maju.
|
|
|
Post by julia on Apr 14, 2021 19:21:43 GMT
No no... Nurgul naprawdę aż tak schudła? Wygląda prawie jak za czasów Ask ve Ceza. Aż taka , jak na zdjęciach w serialu nie jest. Tutaj jest lekka poprawka , ale mimo wszystko sylwetkę ma świetną i nogi super Odcinek 21.Macki powiązań Arzu, złożonej na szpitalnym łóżku , sięgają wszędzie. Biedna Zeynep jest terroryzowana w więzieniu. Kaleczą ją, chcą otruć w końcu wywołuje awanturę, aby zamknięto ją jedną w karcerze. Tam jest w miarę bezpieczna. Ahmetowi ta toksyczna żmija , tak zatruła wszystkie tkanki, że czuwa przy niej w szpitalu, wścieka się na Sinana, który uprowadził ją, aby zmusić do powiedzenia prawdy i odszukania Zafera, który w Arzu strzelił. Nawet Ayse zwraca mu uwagę, aby przestał ją chronić... Jeżdżą tu i tam, tu był Zafer, ale już go nie ma w innym miejscu nic o nim nie wiedzą. Arzu słabnie- przecież jest zaledwie kilka dni po ciężkiej operacji głowy. Sinan jest nieubłagany. Swoją drogą , to kolejny serial z głupotami typu - operacja i za trzy dni niemal start do zawodów W końcu go znajdują, zapitego z rozpaczy....on cały czas kocha skrycie Arzu, ale wiedział, że jest ona nieobliczalna do tego stopnia, że sieje zniszczenie, że stałaby się morderczynią, a przecież ona lubi przestrzeń, dusiłaby się w więziennej celi...ojej , jaki wielkoduszny , więc wolał ją zabić....co za chora logika Zafer poszedł na policję, ona dała przykaz, aby się nie znęcano nad Zeynep, no i dzięki interwencji Sinana Zeynep wypuszczono. W domu pełna radość Azra nie daje za wygraną i swoim sposobem znika, ale stop panienko! Nie tak prędko! Sinan działał z lekarzem , który pod opatrunkiem głowy umieścił malutki nadajnik. Była baardzo zdziwiona, gdy w kolejnej kryjówce zastała Sinana, który ją zaobrączkował i odstawił , gdzie trzeba. Tam odpowie, za porwanie Elif, no i za kierowanie grupą przestępczą po śmierci brata. Artystka Meltem nadal zapuszcza korzenie w domu Zeynep. Każe, tak właśnie ...każe Sinanowi opróżnić szafę w pokoju Zeynep. Zapytana o to czy ona tu mieszka , butnie odpowiada, że oczywiście i , że pokój Zeynep to chyba nie muzeum. Nieważne , że nikt jej w tym domu nie chce, na czele z Ahmetem. Jest to manipulantka, kłamczucha....przecież wie, że w domu , z którego uciekła był Zafer i to on ją podwiózł do postoju taksówek...powiedział jej , że strzelił do Arzu... No , ale Alpowi ta napastliwa, pyskata jędza odpowiada....on jej proponuje dom, utrzymanie , wychowanie i kształcenie dziecka. Rozśmieszyła mnie Ayse, gdy rzuciła od niechcenia :"Panie Alpie, ale przecież pan ma pandę na utrzymaniu..." Na to Meltem oburzona :"Moje dziecko , to nie jest panda"! Jednak Alp, nie daje za wygraną :"Pani Meltem , najlepsze są układy bez miłości, mój dom jest duży...". Swoje pięć minut mają Muniver i Kadir bey. On załamał się hazardem i długami syna, że dostał zawału, dopiero wtedy Muniver przestaje go przepędzać i stroić fochy. Jest szczęśliwa, gdy dostaje pierścionek zaręczynowy To ładny wątek, pokazujący , że ludzie w "pewnym wieku " mogą kochać i chcieć być razem. Córka Kadira była przeciw tej "komedii", a Sinan wręcz powiedział, że nie wypada , aby siostra w "tym wieku" bawiła się w miłość. Co za egoizm - braciszek może przychodzić na gotowe, ugotowane, wyprane, wyprasowane... Końcówka przykra dla Meltem, Zeynep zakasała rękawy i za całokształt... Przykra dla Sinana , Zeynep jest mu wdzięczna za uratowanie jej z więzienia, ale ma już dość jego znikania i tego, że gdy ona się zamartwiała, on nawet nie przysłał smsa... Myślę, że scenarzyści już tutaj niczym nie mogą zadziwić. Winni zostali ukarani, wszystkie dzieci w domu , byt zapewniony. Zostały do załatwienia sprawy osobiste Zeynep, Sinana i Ahmeta. Kilka odcinków....
|
|
|
Post by Matthias on Apr 19, 2021 15:48:25 GMT
Reytingi za 18.04.2021 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (7 odcinek) - 12.56%⬆ (+0.15) 7. Kefaret (22 odcinek) - 4.92%⬆ (+0.36)
13. Hercai (68 odcinek) - 3.31%⬇(-0.09) 29. Menajerimi Ara (34 odcinek) - 1.82%⬆(+0.08) АВ:1. Teşkilat - 13.03%⬇(-1.18) 8. Kefaret - 3.29%⬆(+0.20)
13. Menajerimi Ara - 2.81%⬆(+0.36) 29. Hercai - 1.50% (=)
|
|
|
Post by julia on Apr 20, 2021 10:00:22 GMT
Niedzielny odcinek 21. , notowania niezłe Wszystkiego było po trochu. Zeynep ma dość obaw o życie Sinana i dlatego nie chce być z nim razem, co nie znaczy , że nie może on być w życiu ich domu. Pozbyła się z domu Meltem, przed tym posiniaczywszy jej oko (za całokształt ), wyrzuca też Ahmeta, który jest załamany tym, że przyczynił się do aresztowania Arzu, no ale dzięki temu Zeynep jest na wolności. Jedno ma coś z głową i drugie także Że Arzu, było wiadomo od początku. Jej obsesja na punkcie pełnych praw do porwanego dziecka powodowała zgrzytanie zębów i otwierania się scyzoryka w kieszeni Niestety dołączył do niej doktor Ahmet, też przypadek dla psychiatry - szalona miłość do kobiety, która uczyniła tyle zła, nie oddała im Elif i uzurpowała sobie prawo do bycia jej matką, jest czymś nienormalnym. Ahmet zachowuje się jak niespełna rozumu. Pytanie. Co zazwyczaj robią kobiety, gdy opadną z nich emocje i problemy? Nabierają wiatru w żagle i zabierają się za gruntowne porządki Tak i Zeynep, tym bardziej, że dom jest zaniedbany, a na dodatek odeszli pracownicy. Ale znalazło się zastępstwo w zakresie opieki nad zwierzętami i gospodarstwem - Mehmet. Wszyscy zadowoleni - Ayse , bo jest pracownik , Zeynep, bo wie, że jego obecność będzie dobra dla Elif . Meltem z Ahmetem na razie muszą się znosić pod jednym dachem. To jest dopiero kobieca kreatura To przede wszystkim ona ponosi winę za całą sytuację. Wystawiła Elif , cały czas wiedziała gdzie ona jest, nie wzruszała ją rozpacz Zeynep i Ahmeta, pięć lat szukania....Dobijała się swojego - wyjść za mąż za doktora, mieć dziecko i doskonałe warunki do życia. Teraz rozpoczęła swoją zemstę. Skoro Ahmet traktuje ją , jak piąte koło u wozu, pomiata nią, zapłaci za to! Jak groziła , tak zrobiła. Po rozwodzie puściła Ahmeta w skarpetkach... W niezłą kabałę wplątał się Sinan. Chciał pomóc synowi Kadira, który grał w kasynie i ma ogromny dług do spłacenia - zadarł z mafią . Co prawda spalił kwity wyrwane z rąk szefa, ale nie pomyślał, ze mogą być duplikaty ... Telefon z pogróżkami odebrała Muniver , no i kobitka z przerażenia straciła głos, dostała gorączki...schronienie znalazła u Zeynep. Zjawiła się u niej w pełnym kamuflażu , aktorka ma świetny talent komediowy . Nie mogłam powstrzymać śmiechu Kapitalne sceny. W swoje ręce bierze też sprawę Elif. Wymyka się ukradkiem z domu (Sude też ) i jedzie do więzienia zobaczyć się z Arzu. Jednak prze bramą , stop! Dzieciom wstęp wzbroniony. No ale jedna pyskata, druga sugestywna , zabrano je do gabinetu naczelnika i zadzwoniono po rodziców. Opowieść , niby logiczna , dla pani naczelnik była totalnie zagmatwana, gdyż raz mówiła jedna, raz druga...:"Ja jestem córką Zeynep i Ahmeta, ale potem, jak mnie ukradła byłam córką Cansu Arzu...."...."Moj tata umarł i mama też, a Zeynep jest moją mamą .... W końcu zjawiła się Zeynep z Ahmetem, a Elif ma chwilę na rozmowę z Arzu. Ona jest pełna szczęścia, ale tym razem Elif rozlicza ja za przeszłość : "Nie dotykaj mnie! Słuchaj! Jesteś złym człowiekiem, nie chcę cię znać dopóki się nie zmienisz" Arzu jest zdruzgotana, popada w kompletną apatię , nawet nie ucieka z więźniarki , gdy może po napadzie i uwolnieniu dwójki więźniów. Ma to na co zasłużyła - klinikę psychiatryczną Szykuje się ślub Fulyi i Emre oraz Muniver z Kadirem i kolejna rozkładająca scena - Muniver nie wyobraża sobie, że będzie mieszać z Kadirem pod jednym dachem i spać w jednym łóżku :"Przecież to obcy człowiek" Na koniec szok - panny młode z Zeynep jadą na ślub, a tu blokada, Fulię (obezwładniła dwóch i zabrała broń) pozostawiono....goście czekają, a Sinan dostaje smsa :"Jeśli chcesz, aby obie żyły , spłacisz dług . Nihal "
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2021 15:12:46 GMT
Reytingi za 25.04.2021 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (8 odcinek) - 12.00%⬇ (-0.56) 9. Kefaret (23 odcinek) - 4.15%⬇ (-0.77)
12. Hercai (69 odcinek, FINAŁ) - 3.73%⬆(+0.42) 32. Menajerimi Ara (35 odcinek) - 1.90%⬆(+0.08) АВ:1. Teşkilat - 12.71%⬇(-0.32) 8. Kefaret - 3.08%⬇(-0.21)
10. Menajerimi Ara - 2.99%⬆(+0.18) 26. Hercai (FINAŁ) - 1.69%⬆(+0.19)
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 28, 2021 15:27:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 28, 2021 19:46:36 GMT
Wytwórnia sprostowała informację Birsen:
|
|
|
Post by mira on Apr 29, 2021 7:20:30 GMT
lucy, a co tu jest napisane, bo ja nie znam tureckiego
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 8:10:03 GMT
Birsen napisała wczoraj, że Kefaret się kończy na 28 odcinku. Wytwórnia zaprzeczyła tym doniesieniom.
|
|
|
Post by mira on Apr 29, 2021 8:28:41 GMT
Birsen zrobiła się ostatnio wkurzająca. Raz, że coraz częściej zdarza jej się mylić, a dwa, że zdarza jej się też powielać plotki i pisać ironiczne, niezbyt życzliwe komentarze. Do tego niektóre seriale mocno promuje, a o innych nawet nie wspomina. Rzuciło mi się w oczy, że o "Kagit ev" dużo pisała, bo chyba 4 czy 5 postów było na ten temat, zachwalała serial, młodą aktorkę, a ostatnio jeszcze tę rudą. Czasem mam wrażenie, że posłużyła jako pierwowzór do postaci Ece w serialu "Menajerimi Ara" (Ale żeby nie było - doceniam fakt, że dzięki niej mamy dostęp do określonych informacji. Chciałoby się jedynie, by były to informacje sprawdzone i podawane bez ironicznych komentarzy.)
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 8:42:24 GMT
Żółtą prasę zarzuca jej wielu. Niektórzy się z niej wręcz śmieją. Ona jest kumpelą Serenay Sarikayi, którą zresztą ciągle promuje i obsadza w projektach Netflixa.
|
|
|
Post by Matthias on May 3, 2021 11:05:34 GMT
Reytingi za 02.05.2021: - SOBOTAТОТАL:1. Teşkilat (9 odcinek) - 11.16%⬇ (-0.84) 5. Kefaret (24 odcinek) - 4.22%(=)
25. Menajerimi Ara (36 odcinek) - 1.91%⬆(+0.01) АВ:1. Teşkilat - 13.51%⬆(+0.80) 10 Kefaret - 3.15%⬆(+0.07)
11. Menajerimi Ara - 2.98%⬇(-0.01)
|
|
|
Post by julia on May 6, 2021 8:35:58 GMT
Odcinek 22.Muniver i Zeynep porwane przez córkę Kemala, któremu kwity na dłużników spalił Sinan. Zeynep , co jakiś czas wyrzuca przedmioty przez okno, aby wskazać ślad. Niby nic ciekawego, ale Nurgul ma też talent komediowy i bogatą mimikę. Cała policja postawiona na nogi, Fulyia wściekła na Kadira i jego syna hazardzistę, przez których Sinan zaangażował się w tę sprawę. Nie dziwię się, zepsuto jej dzień ślubu i wesela Wszyscy gromadzą się w domu Zeynep, przyjeżdża też Ahmet, skutecznie wstrzymywany przez Meltem, która wymyśliła , że córeczka jest chora. Zagrożonych jest wiele osób, bo wiadomo z bandytami nigdy nic nie wiadomo, kogo sobie upatrzą na następną ofiarę. Ahmet zabiera dzieci do swojego nowego, wygodnego domu.. Meltem jest wyjątkowo wkurzającą postacią, cały czas spięta, napastliwa, rozkrzyczana, mściwa No , ale chyba scenariusz przewiduje dla niej nową rolę. Alp! Proponuje jej kolejny raz układ - mieszkanie, wydatki, opieka nad dzieckiem, wygody , podróże to jego działka. Jest warunek - :"Ask yok". Oddzielne sypialnie...No i Meltem , materialistka do kwadratu , zgadza się. Ciekawe, jak dalej i czy w ogóle poprowadzą ten wątek. Sinan , aby spłacić dług i uratować siostrę oraz Zeynep, sprzedaje ...dom , "dziecko" Muniver , równocześnie Kadir sprzedaje samochody i przekazuje pieniądze, ale... przy hotelu, w którym przetrzymywane są zakładniczki, pojawia się zamaskowany motocyklista, strzela , a potem krępuje córkę Kemala i rannych ochroniarzy, wystawia ich policji, a sam odjeżdża. Potem podrzuca pieniądze pod dom Kadira mało tego, prześladuje ( żeby zniechęcić) nową właścicielkę , która nie chce odsprzedać domu Muniver. A to wjeżdża w lustro, a to wyrywa z jej rąk torebkę, aby potem zawrócić i wszystko z niej wysypać na oczach nowej właścicielki. Ta wściekła składa zażalenie najpierw na Kadira, a potem na Sinana. Motor raz jest biało- niebieski, raz czarny, ale....wydaje mi się , że już taki motor widzieliśmy wcześniej i kto nim jeździł? Fulyia Ciekawe, ona czy pracownica policji, której Emre się podoba. Tymczasem Arzu wypoczywa w zakładzie psychiatrycznym , wyciągnięta z więzienia, a szefem ochrony okazał się dawny kumpel z dzielnicy, który jej bratu zawdzięcza wykształcenie i pozycję. Poza tym Arzu mu się podoba, polecił zamontowanie w jej pokoju kamerki. Pozwoli też jej na wychodzenie nocami, do pracy, bo Arzu wraca do dawnego biznesu . Nie ma równo pod sufitem i może wiele namieszać. Kobiety wolne, ale Muniver nie jest w stanie wydusić z siebie słowa, gdy dowiaduje się, że brat sprzedał ich dom na który ona latami ciężko pracowała
|
|
|
Post by julia on May 6, 2021 20:10:07 GMT
Odcinek 23.Wszystko kręci się wokół odzyskiwania domu Muniver. Nowa właścicielka za nic nie chce go odsprzedać, ale przekonuje ją list z pogróżkami. Kto jest autorem i motocyklistą , nadal nie wiadomo, choć po pewnym zachowaniu przypuszczam, że to jednak Fulyia. Ponieważ wcześniej do ślubu nie doszło, Zeynep postanawia zorganizować wszystko raz jeszcze. Tym razem obyło się bez niespodzianek, był ślub, wesele , bukiety panien młodych złapała Zeynep. Były tańce, suto zastawiony stół. Zeynep wyglądała olśniewająco, jak i wtedy, gdy Sinan zaprosił ją na kolację do restauracji. Nurgul w wielu scenach wygląda przepięknie i takiego wyglądu mogą jej pozazdrościć młodsze aktorki Muniver dostaje w prezencie ślubnym od Kadira akt własności domu. Szczęście bez granic Jej dzikość jest i śmieszna, i trochę irytująca. Nie jest młódką, a kryguje się i wzdraga przed spaniem w jednym łóżku z mężem, jakby miała 16 lat. No wiemy, że była sama i odczuwa wstyd , ale bez przesady Meltem podpisała umowę z Alpem niemal na wyłączność. To jej odpowiada, "ask yok", ale piękne rzeczy, niania, wyjazdy...Dlaczego Alp to robi? Na złość rodzicom, którzy są zarozumiali i niezadowoleni z syna. On przeżył uczucie i rozczarowanie, ponownie nie chce się sparzyć... Do gry wkracza Arzu, która nocą przy pomocy Erola, wychodzi z kliniki załatwiać brudne interesy . Erol dostanie 30%, 70% przypadnie Arzu. W dzielnicy nazywają ją liderem. Wiemy , że jest przebiegła i niebezpieczna, zwłaszcza solą w oku jest teraz Ahmet... Emre omal nie złapał jej na gorącym uczynku. Aresztowano jej ludzi. A co robi Arzu , zjawia się w domu Ahmeta ze słowami :"Mam kłopoty, ukryj mnie" No i na pewno ta trująca miłość Ahmeta zwycięży zdrowy rozsądek Pojawia się nowy wątek. Nieznana, porzucona przez matkę cioteczna siostra Sabriego , która być może będzie chciała uszczknąć coś z fortuny Sude. Na razie nie widzieliśmy jej twarzy. dziewczynki spotkały ja na terenie posesji, a później był telefon do Ayse. Potwierdzenie, że Sabri miał rodzinę, znaleziono w prywatnych listach...siostra jego matki pisała , że musiała porzucić dziecko (nie poznała nawet płci), aby zdobyć wykształcenie...marne tłumaczenie, ale bywa...
|
|
|
Post by Matthias on May 10, 2021 18:59:44 GMT
Reytingi za 09.05.2021 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (10 odcinek) - 11.39%⬆ (+0.23) 5. Kefaret (25 odcinek) - 4.05%⬇(-0.17)
30. Menajerimi Ara (37 odcinek) - 1.58%⬇(-0.33) АВ:1. Teşkilat - 12.42%⬇(-1.09) 6. Kefaret - 2.88%⬇(-0.17)
13. Menajerimi Ara - 2.45%⬇(-0.53)
|
|
|
Post by Matthias on May 17, 2021 18:09:14 GMT
Reytingi za 16.05.2021 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (11 odcinek) - 11.18%⬇ (-0.21) 5. Kefaret (26 odcinek) - 4.06%⬆(+0.01) АВ:1. Teşkilat - 13.13%⬆(+0.71) 6. Kefaret - 2.83%⬇(-0.05)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 17, 2021 18:11:18 GMT
taka mała konkurencja i tylko +0.01%
|
|
|
Post by julia on May 21, 2021 9:36:06 GMT
Dziwi mnie trochę, że serial wpisuje się w AB poniżej 3. No, ale przywykłam do tego, że to co mnie się podoba, nie podoba się innym i...odwrotnie. "Kefaret", to oczywiście nic nadzwyczajnego, ale nie gorszy projekt od innych. Jednak, aby być uczciwym w ocenie , osobiście uważam, że powoli należy zdążać do finału. Pojawił się nowy wątek, który może jeszcze pociągnąć serial, ale niezbyt długo. Selena - ciotka Sude, cioteczna siostra Sabriego. Postać niesympatyczna, napastliwa, impertynencka, domaga się opieki prawnej nad Sude. Jej bezczelność wywołuje chęć wzięcia za kołnierz i wystawienia za drzwi Podstawa - test genetyczny, nie został zrobiony, mimo to odbyła się już pierwsza rozprawa. Selena idzie , jak taran, wspomagana przez adwokata, którego obawia się Alp i prawnik Sude. Jednak od czego mamy komisarza Sinana i jego przyjaciela Emre Podejrzewają i słusznie, że ciotka Sude chce przejąć majątek, ale i sama może mieć specjalnych "przyjaciół". Demaskują jej przyjaciela, naciągacza z fałszywym paszportem, który jest synem adwokata, zajmującego się sprawą Seleny . Pełne zdemaskowanie przed nami i czekam na nie. No i oczywiście czekam ,aż wreszcie zrobią autosomalny test DNA , bez tego wszystko byłoby bez sensu! Ayse jest zdruzgotana, Zeynep wściekła, bo pokochała małą z wzajemnością, sam Sabri wybrał ją na matkę dziewczynki. Niestety Selena podważa wiarygodność wyboru wuja, jako ,że ten był chory i pod wpływem leków. Nieważne, że Sabri śledził losy Zeynep od poznania jej historii, czyli porwania Elif i wtedy nie był chory. Odnosi się wrażenie, że Ayse wie więcej o przeszłości, czego dowodem jest tajemnicza szkatułka ze starymi fotografiami. Ciekawe są dalsze losy Arzu, której co prawda cały czas udaje się uciekać i ukrywać, ale jej życie się na ten moment skomplikowało z bardzo naturalnej przyczyny.... Przede wszystkim, po ucieczce (przy pomocy Erola, szefa ochrony w klinice, dawnego kumpla z dzielnicy i przestępczej grupy, który zawdzięcza bratu Arzu wykształcenie) ze szpitala psychiatrycznego Arzu znajduje schronienie u doktora Ahmeta. On jest tak uzależniony od toksycznej psychopatki, że zachowuje się , jak bezwolne cielę Z jednej strony przyczynia się do jej aresztowania , a z drugiej niemal pożera ja wzrokiem, sam powoli popada w emocjonalną matnię I złości mnie, i jest mi go żal. Człowiek dojrzały, wydawało się, że racjonalny, ale jednak nie może uciec przed modliszką, jaką jest Arzu , która powoli go pożera .Urządza jej schronienie w pakamerze , a jej aktualny ochroniarz sumita w korytarzyku montuje szafę - tajemne przejście - w której dla niepoznaki wiszą ubrania. Bardzo przypomina kobietę , zastanawiam się kto to naprawdę jest . Sylwetka męska, rysy twarzy, głos żeńskie. imię też żeńskie - Sule Sumici, co prawda bywają często zniewieściali, ale... Pani Arzu, gdy nikogo nie ma w domu, czuje się nad wyraz swobodnie, przygotowuje kolacje, a nawet pichci potrawy na przyjazd dzieci do Ahmeta . Cansu - Elif poznaje rękę Arzu po wypiekach i ich smaku, przewiduje , jakie przyprawy będą w chlebie, ciastkach... W tym czasie Zeynep z Sinanem biorą wreszcie cichy ślub i wyjeżdżają na kilka dni. Nurgul ślicznie się prezentowała , jako panna młoda w skromnej sukience. No i jak ładnie ona się porusza Arzu rozzuchwala się coraz bardziej, przy pomocy Sule przemieszcza się i przenika w rezydencję , gdzie mieszka Zeynep z dziećmi. Wchodzi nocą do pokoju dziewczynek, leje łzy nad, śpiącą Elif. Pewnej nocy, na moment, budzi się Sude ...potem mówi o tym Zeynep i Sinanowi. Ten znalazł słabe ogniwo, boczne drzwi. Zleca zainstalowanie alarmu. Wreszcie Arzu dekuje się ( po kolejnej ucieczce z zakładu i zranieniu zakochanego w niej Erola) w jakiejś wiejskiej samotni pod opieką Sule, która widząc jej samopoczucie, pewnego dnia przynosi test ... są dwie kreski ! I co teraz?! Ale się porobiło , koniec końców dziecko Arzu I Ahmeta będzie rodzeństwem dla Elif i Cana Ale Arzu , po ściągnięciu Ahmeta, oświadcza mu, że skoro jest chirurgiem, następnego dnia ma przywieźć narzędzia chirurgiczne i zrobić , co trzeba.... Kolejny powód, aby obejrzeć następny odcinek. Dziwna postawa Arzu. na punkcie Elif ma obsesję, a wspólnego dziecka chce się pozbyć. Najprawdopodobniej czeka na to, że Ahmet się nie zgodzi. Kolejny etap przeżywa nad wyraz nerwowa Meltem, goszcząca u Alpa. Okazuje się , że to bardzo poraniony przez życie facet. Niekochany, policzkowany, poniżany młodszy syn, lubiący grać na mandolinie. Do tej pory rodzice mają go za gorszego, a on użył Meltem i Sahry do ośmieszenia rodziców, gdyż wysłał do prasy zdjęcie ze spotkania, informując, że Sahra , to jego córka, co potem Meltem za jego przyzwoleniem sprostowała. On sam namówił ją do tego, że jeśli chce od jego brata uzyskać dla nich okrągłą sumkę, niech obieca mu, że zdementuje fałszywą informację. Meltem , to też wstrętna diablica, owszem przyjmuje pieniądze, ale do domu przynosi torbę z....mandoliną w środku Alp uznaje, to za kolejny policzek od rodziny, jego plan się nie powiódł, wpada w szał i kolejna mandolina roztrzaskana w drzazgi Meltem zapewne planuje ucieczkę od faceta, który od początku wydawał się dziwny , też z zadatkami na psychopatę. I jeszcze starsze pokolenie Muniver i Kadir udają się wreszcie na terapię, która ma doprowadzić do tego, że siostra Sinana zgodzi się wreszcie dzielić łoże z własnym mężem
|
|
|
Post by julia on May 23, 2021 20:19:32 GMT
Ahmet nie chce się zgodzić na aborcję, ale też uważa, że Arzu powinna ponieść karę. On zajmie się dzieckiem, a ją jak najszybciej wyciągnie z więzienia. Wtedy zaczną od początku bez uciekania i ukrywania się. Nie może jednak być tak prosto, Sinan z Emre wpadają na trop kryjówki Arzu...znów ucieczka i obwinianie Ahmeta. Doktorek chodzi po szemranych dzielnicach, szuka jej i ciągle zbiera cięgi, a tu nowy kłopot, gdyż przegrano proces o opiekę nad Sude. Niestety na nic kwity na ministra, który ma tajemne konta za granicą dzięki układom z mecenasem Mehmetem. Dalej pozostaje bezkarny, jak i jego syn oszust Owszem zmieniono adwokata Seleny, ale Tolga czuwa, nie ma zamiaru stracić perspektywy przejęcia majątku Sude, choć Selena się zaczyna stawiać. Czyżby wyrzuty sumienia Dziewczyno , jesteś naiwna , wydaje ci się, że dasz radę takiemu cwaniakowi?!. Nawet jeśli odezwało się w tobie sumienie i będziesz próbowała powiedzieć prawdę, to nie uciekniesz przed Tolgą i wszystkimi powiązaniami Nieszczęśliwa Sude w dniu wyjazdu, traci przytomność i zabierają ją do szpitala. Oczywiście Tolga i jego ludzie brutalnie wyrzucają z karetki Zeynep i Ayse Zeynep nie zamierza dalej mieszkać w wiejskim domu i cała rodzina wprowadza się do domu Muniver, która wreszcie zamieszkała z mężem W tym odcinku dowiadujemy się już ostatecznie , że znikającym motocyklistą, była - jak przypuszczałam - Fulia. Niestety, tym razem nie udało jej się zastraszyć adwokata, jak to miało miejsce w przypadku klientki, która nie chciała odsprzedać domu Muniver . Przed salą, w której leży chora na zapalenie płuc Sude, która nie odzyskała przytomności, stoją ludzie Tolgi , a nad nią czuwa ciotka. Najprawdopodobniej do bezpardonowej akcji, wkroczy w najbliższym czasie Zeynep, która zakradła się do chorej córki, ale Tolga bez sentymentów i odrobiny szacunku oraz delikatności wyprowadził ją ze szpitala i zapowiedział, że następnym razem nie będzie "tak uprzejmy" Pełen nienawiści wzrok Zeynep nie wróży niczego dobrego
|
|
|
Post by Matthias on May 25, 2021 16:48:11 GMT
Reytingi za 23.05.2021 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (12 odcinek) - 10.54%⬇ (-0.64) 5. Kefaret (27 odcinek) - 3.88%⬇(-0.18)
23. Menajerimi Ara (38 odcinek) - 1.47%⬇(-0.11) АВ:1. Teşkilat - 12.04%⬇(-1.09) 5. Kefaret - 3.04%⬆(+0.21)
10. Menajerimi Ara - 2.23%⬇(-0.22)
|
|
|
Post by julia on May 31, 2021 17:33:28 GMT
Arzu kolejny raz ucieka, tuła się o głodzie i chłodzie, nie ma przyzwoitego dachu nad głową, ale wierna Sule- bo to jednak jest kobieta - wynajduje pusty dom i można spokojnie pospać, dopóki właściciele nie wrócą z urlopu... Nie ma pieniędzy, ale i o to Sule zadbała. Wsiadła do samochodu Ahmeta z odbezpieczoną bronią i plik banknotów dostała. Nie żeby Ahmet był przeciwny, wręcz odwrotnie, chce się z Arzu zobaczyć, tłumaczy, że on absolutnie nie doniósł policji ,błaga aby Arzu nie usuwała ciąży, ale Sule nie słucha... Zamęt nadal sieje Meltem i odnosi się wrażenie, że Alp powolutku ma dosyć jej napastliwości, podniesionego głosu, zazdrości o ...Zeynep, ale na razie jeszcze ze sobą mieszkają i pani Meltem nosi wysoko podniesioną głowę. Mało tego, zatrudnia Zeynep w swojej szkółce (Zeynep honorowa nie chce przyznanych jej pieniędzy Sude) i z wyższością wręcza jej zaliczkę Sinanowi i Emre udaje się wreszcie unieszkodliwić Tolgę i odstawić do Stanów, gdyż synek mecenasa, jest ścigany listem gończym z oszustwa na terenie USA. Selena zostaje sama na polu bitwy, ale nadal nie odpuszcza. Jest to irytujące. Stwierdzanie obcej osoby, że więzy krwi momentalnie wyzwolą uczucie. Sude jest dzieckiem, ale dojrzałym, jak na swój wiek. Nie chce być z obcą kobietą, bo ma swoją mamę, którą pokochała, ma siostrę, brata ...rodzinę..., ale Selena wie swoje. Zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie. W każdym razie mecenas ze swoimi ludźmi nachodzi Zeynep i całą resztę w dawnym domu Muniver i Sinana, ale miejmy nadzieję, że na skutek aresztowania syna poza granicami Turcji , nie będzie już miał takiej mocy sprawczej , a i Selena nie wyjedzie z Turcji, gdyż Zeynep zabrała z jej torebki paszporty (wszystkie chwyty dozwolone ). Czystego sumienia nie ma Ayse, o której już wspominałam - tajemnicza szkatułka ze zdjęciami, list, nerwy doprowadzają ją do zasłabnięcia. Zeynep była czujna już w momencie, gdy Ayse nie chciała jej zdjęć pokazać, więc przegląda zawartość skrzyneczki i idzie z listem do szpitala..."Teraz mi wszystko opowiesz"- mówi. "Proszę zostaw mnie, nie pytaj..." Ciekawe, co to za tajemnica
|
|
|
Post by julia on May 31, 2021 21:05:51 GMT
Tajemnica jest i owszem. Bomba! Jak mawiają Turcy Ayse , to matka Sabriego i...babcia Sude Dlaczego nie chciała wyjawić tej tajemnicy? Scenariusz znany - ona biedna, ojciec Sabriego miał inną kandydatkę, więc musiała się zadowolić pozycją niani w tym domu. Była też przy narodzinach Sude i dlatego tak ją kochała. Sabri nie wiedział, ze była jego matką. Sprawa od tego momentu wydaje się prosta, większe prawa do dziecka ma babcia, opiekunka od urodzenia , niż wredna, żmijowata ciotka. Jednak prawa opiekuńcze przyznano już Selenie i ta twardo obstaje przy swoim, choć widzi, że dziecko jej nienawidzi . Chce wywieźć ją do Stanów, wie , że złożona w sądzie apelacja będzie się ciągnęła i do tego czasu pożyje sobie wygodnie na koszt Sude. Być może dalej się boi , że dosięgnie ją ręka Tolgi, który odgrażał się , że ją zniszczy i odbierze, to co jest mu winna, bo za wiele stracił na tym interesie. I znowu uderza niemoc prawnika i Alpa. Znów nie ma słowa o teście Między wierszami można odczytać, że badaniem stwierdzono pokrewieństwo z Seleną. Oczywiście ojciec Tolgi próbuje zastraszyć Sinana, ale ten ciągle ma znajomych w tajnej siatce. Akcja odbicia Sinana i aresztowania mecenasa w świetle kamer poszła gładko. Ważniak od trudnych spraw pójdzie siedzieć albo...dzięki wysoko postawionym znajomym wyjdzie z więzienia i znów będzie ścigał Sinana Trochę przedłużyło się oddanie Sude Selenie, ponieważ , jak pamiętamy, Zeynep zabrała paszporty i ciocia musiała wyrabiać nowe, ale koniec końców następuje scena pożegnania. Płaczą wszyscy , Sude łka rozpaczliwie, a ciotka stoi , jak kat... Szarpie małą, wykłóca się z wszystkimi, jest agresywna. Szkoda, że nie widział tego nikt z opieki społecznej. Naraziła się cioteczka także Fulyi. A jej się lepiej nie narażać Za weselne złoto , kupiła kilka starych monet w antykwariacie i niepostrzeżenie włożyła do walizki Seleny. Już wyobrażam sobie jej minę przy odprawie celnej , gdy zostanie poproszona o wyjaśnienia w sprawie wywożenia zabronionych numizmatów Mamy dalsze przeboje z Arzu, tym razem nie ucieka z czyjegoś domu , bo właściciele jeszcze nie wrócili...ma mdłości ,boi się o dziecko, Sule jej pilnuje, sprowadza Ahmeta...ale wszystko jest w porządku. Kolejną odsłonę ma Meltem. Mimo, że jej związek z Alpem wyklucza miłość, to próbuje go czarować, ale on sprytnie unika bliskości. przyparty do muru wyznaje, że bałby się porzucenia. Jak widać, trauma z dzieciństwa tkwi w nim głęboko, uniemożliwia stworzenie normalnej rodziny. Napastliwość Meltem coraz bardziej mu się nie podoba w końcu postanawia w podstępny sposób pozbawić ją prowadzenia świetlicy dla dzieci czy też przedszkola Meltem z satysfakcją odbiera oprawiony w ramki certyfikat , szuka odpowiedniego miejsca na ścianie, gdy spostrzega, że certyfikat jest wystawiony na Zeynep Jej wściekłość nie zna granic, wyprowadza się od Alpa do swojego malutkiego mieszkanka. A dobrze ci tak wydro!
|
|
|
Post by Matthias on Jun 1, 2021 18:01:02 GMT
Reytingi za 30.05.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (13 odcinek) - 9.96%⬇ (-0.58) 5. Kefaret (28 odcinek) - 4.13%⬆(+0.25)
25. Menajerimi Ara (39 odcinek) - 1.49%⬆(+0.02) АВ:1. Teşkilat - 11.33%⬇(-0.71) 5. Kefaret - 3.31%⬆(+0.27)
11. Menajerimi Ara - 2.17%⬇(-0.06)
|
|
|
Post by Matthias on Jun 7, 2021 17:11:36 GMT
Reytingi za 06.06.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (14 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 10.12%⬆ (+0.16) 4. Kefaret (29 odcinek) - 3.96%⬇(-0.17)
26. Menajerimi Ara (40 odcinek) - 1.28%⬇(-0.21) АВ:1. Teşkilat (FINAŁ SEZONU) - 12.74%⬆(+1.41) 7. Kefaret - 2.45%⬇(-0.86)
10. Menajerimi Ara - 2.24%⬆(+0.07)
|
|
|
Post by julia on Jun 8, 2021 9:13:09 GMT
Finał sezonu Choć lubię ten serial, to jednak drugi sezon nie bardzo mnie przekonuje, chyba że teraz mają urlop i finalne odcinki (3 -4) będą po wakacjach, to tak.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 8, 2021 16:44:34 GMT
A serial miał już chyba zapowiedziany finał.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2021 15:28:26 GMT
Reytingi za 13.06.2021 - NIEDZIELA ТОТАL: 4. Kefaret (30 odcinek) - 4.12%⬆ (+0.16)
20. Menajerimi Ara (41 odcinek - 1.81%⬆ (+0.53) АВ: 5. Kefaret - 3.55%⬆ (+1.10)
9. Menajerimi Ara - 2.72%⬆ (+0.48)
|
|
|
Post by julia on Jun 19, 2021 17:35:43 GMT
Jeszcze zdążę skrobnąć coś przed wieczorną , spodziewaną traumą (Polska - Hiszpania) , bo zapewne po meczu nie będę miała ochoty na pisanie. W 30. odcinku "Kefaret" sprawy kolejny raz się pogmatwały. Pozbyto się , przy pomocy Fulyi, namolnej ciotki Sude, która była święcie przekonana, że tylko z nią będzie jej dobrze i stworzą szczęśliwą rodzinę, a już nowy kłopot wisi nad głowami Ayse, która okazała się być babką Sude, po udarze, spowodowanym perspektywą utraty wnuczki, zaczyna się dziwnie zachowywać. jest obcesowa, wydaje rozkazy... Ale od czego mamy dra Ahmeta? Przegląda wyniki rezonansu, które potwierdzają jego przypuszczenia - demencja Wszyscy są przerażeni, bo co dalej będzie z Sude czy przypadkiem ciocia znów się nie pojawi Na razie Sude z pozostałymi dzieciakami jest u Ahmeta, a Ayse bez problemu łyknęła kłamstwo Alpa, że mała jest u....Sabriego w szpitalu. Kłopoty są z Arzu i jej zagrożoną ciążą, Sule bez pardonu wyciąga z domu Ahmeta, a ten jedzie na wieś. Doktor jest naprawdę zakochany w tej psychopatce, która wyrządziła tyle zła. Jednak tym razem Arzu, gdy doszła do siebie, każe mu się wynosić: "Kim jestem ja, kim będę sama z dzieckiem , z którym będę musiała się ukrywać" Fakt, Arzu miała wyrok zamieniony na zakład psychiatryczny.... Problemy maja protagoniści. Zeynep - na początku akcji Sinana , który poprzez młodą dziewczynę miał trafić do jej ojca i go rozpracować - zobaczyła swojego męża z młodą panną w kawiarni. Dodać należy jeszcze, że ów tatuś i "uczciwy" biznesmen, to chytra sztuka . Szef kazał Sinanowi się zmywać z tego domu, akcji nie można jednak uznać za chybioną, gdyż pewne informacje zdobyto. Zeynep szlag trafił. Oczywiście Sinan nie może powiedzieć prawdy... i się zaczęło. Wyprowadzka z sypialni, spakowana walizka , pensjonat...Sinan nie odpuścił, znalazł ją, ale co będzie dalej....nie wiadomo. Wszystko w serialu, jak do tej pory jest spójne. Nie podobała mi się jednak pewna scena - dwukrotnie pokazywana na telefonie akcja obezwładniania faceta, który zaczaił się na Sinana. Taksówkarze tłukli go i kopali... ...i co na to towarzystwo moralności Gdyby to był pocałunek, to
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 20, 2021 18:48:59 GMT
|
|