|
Post by lucy on Jun 21, 2021 8:41:42 GMT
Widać, że nawet pomimo odejścia widowni, Fox zmienił zdanie co do finalizacji historii, że będzie emitował serial latem. To chyba jakiś nowy trend w turk dizi (rodzi się nowa kategoria seriali w Turcji - klapy nieklapy) – że seriale, które zostały już sprzedane za granicą, ale nie radzą sobie w tabeli, są teraz przedłużane na lato, aby uzyskać brakującą liczbę odcinków na sprzedaż. Swoją drogą niech już nikt nie zatrudnia Nurgul w głównej roli, bo jej gwiazda bezpowrotnie zgasła. Nie dość, że wygląda źle (choć jak na swój wiek być może nie najgorzej) to jeszcze ten jej wyjący do bólu głos, że uszy mnie bolą na samą myśl.
|
|
|
Post by Atahan on Jun 21, 2021 9:28:20 GMT
Widać, że nawet pomimo odejścia widowni, Fox zmienił zdanie co do finalizacji historii, że będzie emitował serial latem. To chyba jakiś nowy trend w turk dizi (rodzi się nowa kategoria seriali w Turcji - klapy nieklapy) – że seriale, które zostały już sprzedane za granicą, ale nie radzą sobie w tabeli, są teraz przedłużane na lato, aby uzyskać brakującą liczbę odcinków na sprzedaż. Mnie to akurat cieszy, tym bardziej, że "Kefaret" też mam w planach kiedyś obejrzeć. Jeśli im się to opłaca, to lepiej żeby dokręcili te 10 odcinków więcej i fajnie zamknęli serial, niż jak scenarzyści mają stanąć na rzęsach i na odwal coś zrobić, bo właśnie się dowiedzieli, że stacja wyznaczyła finał za kilka dni. Oczywiście ma to swoje minusy w przypadku hitów, takich jak chociażby "Hercai", gdzie podobno po I sezonie wszystko padło, a oni nakręcili aż III. Mogliby "Kefaret" pociągnąć tak do 35 odcinków i zrobić finał, byłoby chyba w sam raz moim zdaniem. O ile scenariusz dalej się kupy trzyma, ale czytając posty julia, wydaje mi się, że jest dobrze (pobieżnie czytam, żeby sobie nie spojlerować). FOX to mam wrażenie jakby chciał za wszelką cenę trzymać przy sobie producentów, z którymi ma bardzo dobre relacje. Najpierw "wolną rękę" dostał Fatih Aksoy i powypychał połowę tygodnia na FOXie produkcjami Medyapim, a teraz coś zaczyna się robić większa współpraca z 25 Film. Podczas gdy Gold Film takiej szansy już nie ma i ciekawi mnie jak potoczy się historia z "Kanunsuz Topraklar".
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2021 10:19:22 GMT
Jeśli im się to opłaca, to lepiej żeby dokręcili te 10 odcinków więcej i fajnie zamknęli serial, niż jak scenarzyści mają stanąć na rzęsach i na odwal coś zrobić, bo właśnie się dowiedzieli, że stacja wyznaczyła finał za kilka dni. Przecież Kefaret już dawno spadł w reytingach, sam mu zresztą wróżyłeś kilka miesięcy temu przedwczesny finał Także na zgrabne zamkniecie historii z końcem czerwca było dużo czasu. A teraz będą cisnąć na żywca głupkowate wątki, żeby dokręcić na siłę te 15 odcinków. Bo przecież głupi i tępy świat to kupi na fali wcześniejszego uniesienia serialami głównie Nurgul, które pozostawiło dobre wspomnienia: Ask ve Ceza, Paramparca i Kosem (dodawszy do tego K1N) Tyle, ze Nurgul już nie ta sama i ogólnie źle się na nią patrzy. FOX to mam wrażenie jakby chciał za wszelką cenę trzymać przy sobie producentów, z którymi ma bardzo dobre relacje. Najpierw "wolną rękę" dostał Fatih Aksoy i powypychał połowę tygodnia na FOXie produkcjami Medyapim, a teraz coś zaczyna się robić większa współpraca z 25 Film. Nie chwaliłabym dnia przed zachodem słońca, tym bardziej, że ani Kefaret nie jest żadnym hitem, ani nadchodzący serial z protką z KY nie jest żadnym pewniakiem. Can Sinan to chyba sobie wziął za cel zrobienie superhitu i jak czuje, że nic z tego to daje nogę... i tu też wyczuwam zagrożenie. Podczas gdy Gold Film takiej szansy już nie ma i ciekawi mnie jak potoczy się historia z "Kanunsuz Topraklar" A jaka jest różnica pomiędzy przychylnością Foxa dla Golda i 25 Film? Ja nie widzę żadnej. Fox lubi się przyjaźnić z tym, kto mu zapewnia dobre cyferki, stąd tyle na nim Aksoyowych koligacji. Innych sentymentów nie przejawia.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2021 14:55:21 GMT
Reytingi za 20.06.2021 - NIEDZIELAТОТАL:3. Baş Belası (1 odcinek) - 3.55%🆕 4. Kefaret (31 odcinek) - 3.46%⬇(-0.66)
18. Menajerimi Ara (42 odcinek) - 1.67%⬇(-0.14) АВ:4. Baş Belası - 3.07%🆕 6. Kefaret - 2.76%⬇(-0.79)
11. Menajerimi Ara - 2.04%⬇(-0.68)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 21, 2021 15:22:30 GMT
Oni nie mieli kończyć już.?
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2021 15:50:15 GMT
Mieli Next, ale serial będzie miał swoją kontynuację. Po prostu - zmiana planów .
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 21, 2021 16:01:00 GMT
Aha, tam wszyscy zdrowi w tym foxie.
|
|
|
Post by julia on Jun 21, 2021 16:12:07 GMT
Od 1 lipca serial przeniesiony z niedzieli na czwartki. Choć oglądam serial regularnie , głównie ze względu na Nurgul, którą bardzo lubię , to już pisałam o tym, że ciągnięcie go na siłę nie ma sensu. Po co, co nowego można jeszcze wydumać Pojawiła się jakaś ciotka z Ameryki, teraz okazało się, że niania to babka, która po udarze ma demencję, Zeynep już nie ma tego pazura, jak na początku. . Wątek psychopatki Arzu zaczyna się sypać, ponieważ ona nie ma szans na legalne, spokojne życie. Uciekła z zakładu, zabiła speca od monitoringu, który jej pomagał...jedynie Ahmet , jest jej ostoją i babochłop Sule.
|
|
|
Post by julia on Jul 1, 2021 17:25:31 GMT
Wydaje mi się ,że aż taki spadek nie jest zasłużony, ale czas zbliżać się do końca Nie ma już nic wyjątkowego do opowiedzenia. W odcinku 31. mamy ciąg dalszy obrazy Zeynep na Sinana za tę młódkę, z którą go widziała w kawiarni. On ma do rozpracowania grupę przestępczą i nie może żonie o tym powiedzieć... No, a dziewczyna , córka gangstera, poprzez którą do niego dotarł, na swoje nieszczęście zakochała się w Sinanie i to miało swoje tragiczne skutki. Akcja policji się powiodła( uniemożliwiono wymianę brylantów na broń), tatuś za kratkami, a ona z rozpaczy , że facet, w którym się zakochała jej tatusia zapudłował, przedawkowała tabletki i niestety nie udało jej się uratować. Sinan jest załamany, a Zeynep, która dowiedziała się o tym z telewizji też jest wstrząśnięta Trochę niepewności ma widz , co do dalszych losów Sude, gdyż Ayse - jej babka ma coraz większe problemy z pamięcią, Sabriego uważa za żywego. Ahmet bywa u Arzu i co raz to zbiera nowe sińce ... Kłopoty małżeńskie Kadira i Muniver wciąż trwają, zaś Fulyia razem z dziewczynami rozpracowuje przy ich pomocy kolejnych przestępców. Jednemu tak się spodobała, że kupił jej pierścionek zaręczynowy Wcześniej czy później Emre dojdzie do tego czym się zajmuje niesubordynowana żona Końcówka tragiczna, podczas kolejnej akcji ( handlarze bronią i diamentów nie dają za wygraną) , Sinan nie zdążył założyć kamizelki i otrzymał dwa postrzały...Emre jest przy nim, gdy traci przytomność. lucy, jak wiesz mam słabość do Nurgul uważam, że tutaj bardzo dobrze się prezentuje wizualnie, lepiej niż w "Rozdartych sercach" czy "Gulperi". Jedynie nie podobają mi się spodnie , w które ją ubierają ...i te białe buty na grubej podeszwie
|
|
|
Post by Matthias on Jul 2, 2021 19:40:19 GMT
Reytingi za 01.07.2021 - CZWARTEK ТОТАL:6. Kazara Aşk (2 odcinek) - 2.55%⬆(+0.78%) 7. Kefaret (32 odcinek) - 2.39%⬇(-1.07%) АВ:2. Kefaret 2.03% ⬇ (-0.73%)
10. Kazara Aşk 1.67% ⬆(+0.47%)
|
|
|
Post by Matthias on Jul 10, 2021 8:57:04 GMT
Reytingi za 08.07.2021 - CZWARTEK ТОТАL:
2. Kazara Aşk (3 odcinek) - 2.81%⬆(+0.26%) 3. Kefaret (33 odcinek) - 2.54%⬆(+0.15%) АВ:6. Kefaret 1.74% ⬇ (-0.29%)
8. Kazara Aşk 1.52% - ⬇(-0.15%)
|
|
|
Post by mira on Jul 12, 2021 11:40:56 GMT
W sieci piszą, że finał na 35 odcinku, czyli jeszcze 3.
Coś jeszcze zostało z poprzedniego sezonu? Menajerimi Ara skończyło się wczoraj, Marasli kończy się jutro, to chyba nic więcej, ale nie jestem pewna.
|
|
|
Post by julia on Jul 12, 2021 20:59:13 GMT
Życie Sinana wisi na włosku, rany są bardzo ciężkie, wszyscy zrozpaczeni, ale utalentowany chirurg sam poobijany z sińcami na twarzy , dał radę i go pocerował . Oczywiście dochodzenie do zdrowia jest długie, przy jego łóżku czuwają Zeynep z Muniver . Siostra ma jej za złe ostatni czas, w którym do głosu doszła niczym nie uzasadniona zazdrość. Sinan po odzyskaniu przytomności, nie chce widzieć u swego boku Zeynep. Ma do niej żal o jej zazdrość i mieszanie szyków, domaganie się, aby przestał zajmować się tym, co do tej pory było treścią jego życia. Właściwie, to poza zazdrością nie winiłabym jej, bo córka handlarza diamentów i tak zakochała się w Sinanie. On nie może dojść do siebie, wini się za śmierć dziewczyny Swoją robotę kontynuuje Fulia z Deniz. Jest tak blisko rozpracowania "narzeczonego" - oszusta matrymonialnego, ale pech - Emre zobaczył ich duże zdjęcie u fotografa i bardzo szybko ustalił , kim jest facet, śledził żonę i w restauracji założył oszustowi kajdanki. Oczywiście ta samowolka Fulyi nie ujdzie płazem. Sinan, odwraca się od Zeynep, Emre nie może darować żonie zabawy w detektywa, a z kolei Muniver nakrywa Kadira z kobietą w restauracji. Pstryka zdjecia , jedno za drugim. No , ale ona jest sama sobie winna. zajęta była wszystkim, a najmniej mężem. Nawet zauroczyła się młodym pracownikiem fundacji Dla odmłodzenia zmieniła swój wygląd Już o tym pisałam, ale aktorka , grająca rolę Muniver jest świetna Na koniec doktor Ahmet - oświadczył się Arzu , a Ayse coraz bardzie miesza się w głowie. Teraz jest na etapie zapomnienia, iż jest babcią Sude, a Sabriego uznaje za żywego , mówi o nim "pan", więc też zapomniała , że była jego matką To odcinek 32. Ciekawe ile jeszcze nakręcą czy będą ciągnąć serial przez wakacje? Tyle , że przy takich notowaniach....
|
|
|
Post by Matthias on Jul 17, 2021 10:45:42 GMT
Reyting za 15.07.2021 - CZWARTEK ТОТАL:3. Kefaret (34 odcinek) - 2.57% ⬆ (+0.03%)
4. Kazara Aşk (4 odcinek) - 2.23% ⬇ (-0.58%) АВ:13. Kazara Aşk - 1.27% ⬇ (-0.25%) 15. Kefaret - 1.24% ⬇ (-0.50%)
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 12:04:23 GMT
Żeby Fox był tak łaskawy dla innych seriali, to by było dobrze. Kefaret się przecież od dłuższego czasu czołga.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 19, 2021 18:47:52 GMT
Nurgul ma dobre plecy.
|
|
|
Post by julia on Jul 19, 2021 19:26:05 GMT
Żeby Fox był tak łaskawy dla innych seriali, to by było dobrze. Kefaret się przecież od dłuższego czasu czołga. Czołgał , to się "Akrep", "Vuslat" od pewnego momentu", "także od pewnego momentu 'Zumruduanka",zaś "Kefaret" miał słabe oceny, zaś czołga się od kilku odcinków. I rzeczywiście 33. odcinek był beznadziejny. Nie mają kompletnie pomysłu na to , co dalej. I myślę Matthias , że nawet plecy Nurgul tu niewiele pomogą. Główna myśl , gdzieś się zupełnie zatraciła, pełno jest zapychaczy i zastanawiam się nad tytułem. Za co pokuta i kto pokutuje W założeniu Zeynep, ale teraz nie jestem w stu procentach pewna. Nawet jeśli Zeynep, to za co? Los ją skrzywdził, ludzie ja skrzywdzili, ale o jej grzechach, za które by miała odbywać pokutę nic się w serialu nie mówi. Już bardzie za pokutującą duszę można uznać Ayse. Całe życie była opiekunką Sabriego, potem Sude, będąc matką i babcią, nie umiała się postawić, a teraz dopadła ją demencja. To , może być pokuta. Trochę pokutuje Arzu, która zawłaszczyła sobie Cansu - Elif, a teraz, będąc w ciąży z Ahmetem, musi się ukrywać, bo jest ścigana, tyle, że jej niej ani trochę nie jest żal, bo to...zła kobieta była i tak pokuta jest za słaba. Powinna pokutować Meltem, za to, że doprowadziła do porwania Elif, rozbiła z premedytacją małżeństwo doktora i Zeynep, ale nie widać, żeby za bardzo płaciła za swoje czyny a szkoda... Dalej produkuje się Muniver, którą zauroczył Kirac - kucharz. Jest żenująco naiwna i wdzięczy się do młodego faceta, jest zazdrosna o Deniz, córkę Kadira, z którym zamierza się rozejść. A już scena, w której wydaje się jej, że Kirac prosi ją do tańca jest godna pożałowania.. Poza tym niepotrzebna jest cała ta wakacyjna wyprawa kamperem, Ahmeta i dzieci, to że Elif umie rozpalić ognisko, że pogryzły ich niemiłosiernie komary, stanowczo tego za dużo i za długo. Jedynie końcówka była mocna, gdyż doktor po tym , jak spoliczkował Cana za to, że wtrąca się w jego układy z Arzu, padł nieprzytomny w leśnej głuszy....
|
|
|
Post by julia on Jul 20, 2021 9:32:29 GMT
Rating bezlitosny, choć osobiście uważam, że odcinek 34.był odrobinę lepszy od poprzedniego. Ahmet po zawale leży w szpitalu, Zeynep z Sinanem jest przy jego łóżku. Złe przeczucia ma Arzu i swoim sposobem zjawia się w szpitalu. Rozmowę słyszy Zeynep i widzi ciążę...widzi szczęście w oczach Ahmeta. Dziwaczna sytuacja, ale cóż takie jest życie , plecie się meandrami po swojemu. Kobieta , która ukradła im córkę, teraz jest ukochaną byłego męża i będzie miała z nim dziecko i to kolejną dziewczynkę, a Ahmet chce ją nazwać...Cansu Można powiedzieć, że to chore, ale my tak do końca sami nie piszemy scenariusza swojego życia. Swoje matactwa snuje dalej Meltem, pełna jadu i nienawiści, że komuś jest lepiej. Chce koniecznie pozbyć się Zeynep z fundacji i ucieka się do podstępu. Wcześniej pozbyła się Muniver, głośno i złośliwie, mówiąc, że zakochała się w kucharzu, siostra Sinana wściekła i zawstydzona "oddaje fartucha" i odchodzi. Niemal identyczna scena , jak w "Askin Tarifi". Sanepid ma odebrać kuchnię i wydać zezwolenie. Tymczasem na zlecenie przychodzi facet i podrzuca myszki Zezwolenia nie ma, zorientował się w tym, że Meltem maczała w tym palce , Kirac i Alp. Oj będziesz cienko śpiewać Meltem, czego ci szczerze od początku życzę Ahmet wydobrzał ( wszczepiono mu bypassy) i aranżuje w tajemnicy ślub z Arzu. Udało mu się namówić dzieci, choć nie są zadowolone, na czele z Elif . Ślub się odbył z zachowaniem środków ostrożności i , gdy wystawiony człowiek zobaczył Sinana z Emrem, dał znać, aby znikali. Ahmet i Arzu już po ślubie, szybko się ulatniają , a nasi policjanci po pościgu samochodu orientują się , że w tym zatrzymanym nowożeńców nie ma....
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 20, 2021 11:57:42 GMT
Niemal identyczna scena , jak w "Askin Tarifi". Sanepid ma odebrać kuchnię i wydać zezwolenie. Tymczasem na zlecenie przychodzi facet i podrzuca myszki Podobnej sceny spodziewam się przy Ada Masali jak nic podrzucą jakieś myszy lub inne cudactwa i nie wydadzą pozwolenia na otwarcie hotelu.
|
|
|
Post by mira on Jul 20, 2021 12:40:43 GMT
Skaty, owszem, była taka scena w 5 odcinku Ale akurat nie z myszkami
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 20, 2021 14:23:25 GMT
mira naprawdę? To był czysty strzał bo ostatniego odcinka jeszcze nie oglądałam. Jak widać niektóre schematy się powtarzają.
|
|
|
Post by mira on Jul 21, 2021 6:45:11 GMT
mira naprawdę? To był czysty strzał bo ostatniego odcinka jeszcze nie oglądałam. Jak widać niektóre schematy się powtarzają. Naprawdę Ostatecznie pozwolenie dostali, ale z powodu "niespodzianki" nie przeszli pierwszej kontroli i było trochę nerwów. Resztę sobie obejrzysz
|
|
|
Post by julia on Jul 21, 2021 8:53:24 GMT
W "Ada Masali" były ....karaluchy podrzucone za sprawą Idil
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 21, 2021 11:54:52 GMT
mira naprawdę? To był czysty strzał bo ostatniego odcinka jeszcze nie oglądałam. Jak widać niektóre schematy się powtarzają. Naprawdę Ostatecznie pozwolenie dostali, ale z powodu "niespodzianki" nie przeszli pierwszej kontroli i było trochę nerwów. Resztę sobie obejrzysz Dziś na pewno zacznę odcinek już nie mogę się doczekać.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 26, 2021 13:42:27 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2021 9:10:40 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2021 13:40:05 GMT
Reyting za 29.07.2021 - CZWARTEK ТОТАL:3. Kefaret (35 odcinek, FINAŁ) - 2.42%⬇(-0.15%)
5. Kazara Aşk (5 odcinek) - 1.96%⬇(-0.27%) АВ:3. Kefaret (FINAŁ) - 2.14%⬆(+0.90%)
17. Kazara Aşk - 1.02%⬇(-0.25%)
|
|
|
Post by julia on Aug 1, 2021 16:32:11 GMT
A widzicie, że w AB był wzrost na finale ;) i to prawie 1! Czasu nie było dużo, więc trzeba było posłużyć się przeskokami w czasie, tygodniowymi i miesięcznymi, aby wszystko sensownie zakończyć. Zastanawiałam się wcześniej , kto tutaj pokutował i kto powinien odpokutować Więzienie, to na pewno pokuta i zgodnie z moim życzeniem Meltem tam się znalazła. Podsumowano jej uczynki, wraz ze współudziałem w porwaniu Elif. Śmierć u progu nowego życia, to tragedia , ale w przypadku Arzu też i kara. Pokutą jest ucieczka i niemożliwość normalnego życia na wolności. W samochodzie, który zatrzymali Sinan i Emre nie było Arzu, ale zgodnie z przewidywaniem - Sule. Ścigani odjechali daleko, ale koniec końców Arzu rozsądnie rezygnuje z Ahmeta i , gdy on do niej wraca, po wyprowadzeniu dzieci na inną drogę, ona świadomie, choć ze łzami, odjeżdża z piskiem opon. Przywdziewa stare łachy , nie ma już ochrony, gdyż Sule aresztowano i pewnego dnia - zmaltretowana zjawia się w domu Zeynep , zaczyna rodzić. Niestety, Cansu się rodzi, ale Arzu umiera, powierzając opiekę nad córeczką Zeynep. W pewnym sensie oddaje jej dziecko. Ahmet jest kompletnie załamany. Dzieje się to podczas kolejnej misji Sinana w Iraku. Jest kolejny dramat , Sinan cały w bandażach, ale po kilku miesiącach wraca, gdy Zeynep jest już coraz pełniejsza. Sinan i Muniver szczęśliwi . Muniver wreszcie dochodzi do porozumienia z Kadirem, a Deniz dzielnie i radośnie wszystkim sekunduje Końcówka sielankowa, rodzinne przyjęcie i rodzinne zdjęcia. Do Cana, Elif i Sude dołączyły dzieci Fulyi i Emre, Meltem i Ahmeta , Arzu i Ahmeta no i pary protagonistów To, że Zeynep została kolejny raz matką , uszczęśliwiło nie tylko męża i szwagierkę, ale i ją samą. Teraz komisarz nie tylko ma przysposobione, ale i swoje własne . Mając taką gromadkę będzie musiał zrezygnować z tajnych misji, bez których nie wyobrażał sobie życia. Serial średnich lotów ,ale wcale nie gorszy od "Tamy", gra aktorów może bez ochów i achów, ale dobra . Na wyróżnienie zasługują Nurgul Yesilcay, Mine Kilic (Arzu), Yurader Okur Ahmet) , Aysegul Cengiz (Muniver). Kolejny zaliczony
|
|
|
Post by lucy on Oct 12, 2021 10:43:02 GMT
Serial został sprzedany do Rumunii.
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2023 13:51:13 GMT
|
|