|
Post by Matthias on May 2, 2023 21:03:09 GMT
💥Autorem fabuły serialu „Krawiec” - Gulseren Budaicioglu. Fabuła oparta jest na życiu jednego z pacjentów słynnej pani psycholog.
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2023 9:44:58 GMT
🔥 Turecki serial „Krawiec/Terzi” wystartował na 4 miejscu wśród wszystkich seriali Netflixa na świecie, podbijając szczyty w 62 krajach na całym świecie. Seria rozpoczęła się na pierwszym miejscu w serwisie Netflix w Turcji i Rumunii oraz na drugim miejscu w Republice Dominikany, Meksyku, Wenezueli, Jamajce, Mauritiusie i Wenezueli. To najlepszy start tureckiego serialu przez cały czas publikacji ocen Netfliksa, a strata do najbliższego konkurenta serialu „The Other Me” jest ponad trzykrotna
|
|
|
Post by mira on May 4, 2023 10:49:35 GMT
Szczerze mówiąc, nie rzuciło mi się w oczy, by serial był jakoś szczególnie popularny w mediach społecznościowych. Ale też z fanami Cagataya nigdy nie miałam wiele wspólnego.
Serial obejrzę, ale chyba dopiero w wakacje.
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2023 21:07:05 GMT
✨Amerykańska wersja HOLA! - jeden z najpopularniejszych hiszpańskojęzycznych magazynów publikujących wiadomości ze świata celebrytów nie zawiódł i opublikował już obszerny artykuł o Çağatay Ulusoy, ogłaszając hitem serial "Krawiec".
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2023 21:43:14 GMT
⚡Według odtwórcy głównej roli w serialu „Krawiec” Cagataya Ulusoya, projekt, który jest dostępny na Netflix od 2 maja, nie przypomina tego, do czego przyzwyczaili się abonenci platformy. To dramat, który jest bardzo poszukiwany przez fanów tureckich seriali telewizyjnych, ale Netflix nie stosuje takiego stylu i struktury narracji - będzie to pewnego rodzaju eksperyment. Wkrótce dowiemy się, jak klasyczny turecki dramat telewizyjny zostanie odebrany na platformach poza Turcją. Początkowo „Krawiec” miał ukazać się w TV8, ale ze względu na wysoki koszt został przeniesiony na platformę. Netflix zaryzykował, zamawiając od razu trzy sezony projektu.
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2023 13:34:12 GMT
🔥 Drugiego dnia pokazu turecki serial „Krawiec/Terzi” uplasował się na 2. miejscu wśród wszystkich seriali telewizyjnych Netflixa na świecie, podbijając szczyty w 79 krajach na całym świecie. Projekt zajął pierwsze miejsce w 17 krajach świata, w tym w Grecji, Meksyku, Polsce, Bułgarii i Maroku. Seria podbiła szczyty w całej Europie i Ameryce Łacińskiej, zadebiutowała na szczytach USA, Kanady, Australii i Indii. Wygląda na to, że eksperyment przeniesienia telewizyjnego formatu do Netflixa udał się bardzo pomyślnie.
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 13:34:42 GMT
📸💫Administrator oficjalnego konta Netflix Turcja powiedział, że skończył oglądać serial "Krawiec"
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 20:35:08 GMT
⚡ Reżyser Cem Karci opublikował nowe zdjęcie zza kulis Krawca z podpisem: „31 marca 2022 r. zrobiliśmy to zdjęcie. Pojechaliśmy na wycieczkę z naszymi drogimi przyjaciółmi reżysera. Zaczęliśmy od Süslü Korkuluk, ciąg dalszy "Terzi" i skończyliśmy. Dziękuję całej ekipie serialu "Krawiec", a szczególnie ekipie reżyserskiej za wykonaną pracę. Mija już rok odkąd rozpoczęliśmy naszą podróż. A dziś na świat wychodzi nasze dziecko aby otrzymać miłość widza. Mam nadzieję, że będziesz mógł podzielić się z nami radością, jaką czuliśmy podczas kręcenia projektu. Najpierw próbowaliśmy przetłumaczyć naszą „operę mydlaną” na format cyfrowy. Staraliśmy się opowiedzieć historię, którą zwykle pokazujemy w 150 minut, w 40-45 minut. Niech to zależy od ciebie i mam nadzieję, że ci się spodoba, "Terzi" jest już dostępny na Netflix!
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 20:35:27 GMT
🔥 Trzeciego dnia pokazu turecki serial „Krawiec/Terzi” spadł na 3. miejsce wśród wszystkich seriali Netflixa na świecie, podbijając szczyty w 71 krajach na całym świecie. To w dużej mierze zasługa premiery nowego serialu „Królowa Charlotte” z Bridgerton Universe, który oczywiście wywołał spore poruszenie wśród abonentów Netflixa. Ale w Turcji Charlotte nie była w stanie wyprzedzić „Krawca”, mimo że Królowa 😉
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 9, 2023 13:35:17 GMT
28 lipca premiera 2. sezonu:
|
|
|
Post by Matthias on May 9, 2023 16:48:05 GMT
🔥 Turecki serial „Krawiec/Terzi” niezmiennie zajmuje 4 miejsce wśród wszystkich seriali telewizyjnych Netfliksa na świecie, pozostając w czołówce w 62 krajach na całym świecie. Serial znajduje się na szczycie listy najczęściej oglądanych nieanglojęzycznych projektów Netflix. W Turcji serial wciąż jest na pierwszym miejscu, królowa Charlotte nie była w stanie pokonać krawca Peyima.
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2023 17:46:45 GMT
Obejrzałam cały sezon i chociaż serial jest nawet (lub) dość ciekawy to czterech liter niestety nie urywa. Ani Cem się jakoś specjalnie nie popisał, ani scenarzyści niczego wielkiego tu nie zwojowali. Jest ogólnie poprawnie, jednak czegoś mi tutaj brakuje. Być może historia została potraktowana w zbyt lakoniczny sposób? Cagataya widzę tu po raz pierwszy i serio, kompletnie nie kumam jego fenomenu. Ani aktorsko się nie wyróżnił - powiedziałabym nawet, że Salih go całkowicie przyćmił - to jeszcze ta jego stylizacja jest wg mnie wręcz beznadziejna Nie wiem, ale mam wrażenie, że z roli na rolę wygląda Cagatay coraz gorzej, choć przecież nie jest ani "brzydki", ani nieatrakcyjny fizycznie. Natomiast facet w jego wieku powinien bardziej dbać o sylwetkę, bo jest jakaś rozlazła. I przydałoby się zrzucić nadwagę, bo gryzie w oczy. Nie wiem po co te cuda wianki z tyciem i dziwnym imidżem, bo ani jego postaciom to nie służy, ani aktorowi. Czekam na sezon 2, ale bez entuzazmu. PS: Co do głównej aktorki to wypadła dobrze, niestety nie wpisała się w mój katalog cech, które powinna posiadać protka.
|
|
|
Post by Matthias on May 17, 2023 18:14:34 GMT
🔥 Według oficjalnych informacji platformy cyfrowej Netflix serial „Krawiec” uzyskał 15 mln 820 tys. godzin oglądania i znalazł się na 3. miejscu wśród wszystkich seriali nieanglojęzycznych na platformie na świecie. Produkcja była na szczytach w 39 krajach na całym świecie. Łączna liczba godzin obejrzanych w ciągu 11 dni - 41 960 000.
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 17:01:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 17:07:48 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 24, 2023 15:40:43 GMT
🔥 Według oficjalnych informacji platformy cyfrowej Netflix serial „Krawiec” uzyskał 8 mln 940 tys. godzin oglądania (w zeszłym tygodniu) i znalazł się na 6. miejscu wśród wszystkich seriali nieanglojęzycznych na platformie na świecie. Znalazł się w top 10 w 11 krajach. Łączna liczba godzin oglądania — 50 900 000
|
|
|
Post by Matthias on Jul 12, 2023 15:21:46 GMT
💥 Reklama drugiego sezonu serialu platformy cyfrowej Netflix „Terzi” z Çağatayem Ulusoyem w roli głównej na ulicach Stambułu
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2023 9:22:47 GMT
🎬🔥 Berrak Tuzunatac jako Cemre w serialu "Krawiec"
|
|
|
Post by Matthias on Jul 20, 2023 11:30:45 GMT
🎬🔥Oficjalna zapowiedź 2. sezonu serialu Netflixa „Krawiec/Terzi”, którego premiera odbędzie się 28 lipca. Czy Peyami jest gotowy na odrodzenie?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:52:39 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:54:16 GMT
🎬🔥 Co słychać u Peyamiego? Nowy zwiastun serialu „Krawiec”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:55:10 GMT
🎬🔥Kolejny zwiastun drugiego sezonu serialu "Krawiec"
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:56:07 GMT
💥 Drugi sezon serialu Netflixa „Krawiec/Terzi” jest już dostępny na platformie cyfrowej.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:56:38 GMT
💥 Platforma cyfrowa Netflix przypomina o premierze drugiego sezonu serialu „Krawiec/Terzi” ze zdjęciami głównego bohatera w bieli
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:57:11 GMT
📸💫 Cyfrowe platformy w Turcji tak się cieszą, że nie muszą przestrzegać ustawy o zakazie palenia i picia na ekranie, robią to ze zdwojoną starannością
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:57:57 GMT
🎬🔥 Netflix zapowiedział trzeci sezon serialu Netflixa „Krawiec”. Na razie tylko na samej platformie, więc fani z Ameryki Łacińskiej pobrali wersję hiszpańską.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 10:58:41 GMT
💥 Ranini uważa, że serial „Krawiec” powinien był być pokazywany na otwartym kanale i wtedy sukces byłby ogromny. Ma nadzieję, że projektem zainteresuje się zagraniczna publiczność, zwłaszcza ta, która kocha klasyczne tureckie dramaty.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2023 11:01:09 GMT
🔥 Według nieoficjalnego rankingu Netflix FlixPatrol, 2. sezon serialu „Krawiec”wystartował na czwartym miejscu w rankingu najchętniej oglądanych seriali na platformie cyfrowej, uderzając w szczyty w 58 krajów na całym świecie. Seria osiągnęła numer jeden w Turcji
|
|
|
Post by Matthias on Jul 31, 2023 7:25:11 GMT
🔥 Według nieoficjalnej oceny Netflix FlixPatrol, 2. sezon serialu „Krawiec” w rolach głównych drugiego dnia serialu utrzymał swoją pozycję na czwartym miejscu w rankingu najchętniej oglądanych seriali platformy cyfrowej, trafiając na szczyty już w 71 krajach świata. Produkcja pozostała numerem jeden w Turcji. Generalnie dynamika projektu pokrywa się z dynamiką pierwszego sezonu, zainteresowanie nim nie osłabło i pozostaje stabilne
|
|
|
Post by mira on Aug 1, 2023 7:47:07 GMT
Oglądał ktoś? W sumie oglądam teraz tylko dwa letniaki i znalazłabym czas na coś z platformy, ale sama nie wiem, czy mam ochotę na ten serial.
|
|