|
Post by lucy on Aug 1, 2023 10:29:14 GMT
Widziałam 1. Sezon. Moja opinia jest kilka postów wyżej.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 2, 2023 19:18:21 GMT
🔥 Według oficjalnych informacji platformy cyfrowej Netflix, 2. sezon serialu „Krawiec” uzyskał 13 mln 700 tys. godzin oglądania, startując z 7. miejsca wśród wszystkich seriali nieanglojęzycznych na platformie na świecie. Produkcja była na szczytach w 47 krajach na całym świecie. Liczba widzów wynosi 2 miliony 500 tysięcy.
|
|
|
Post by lucy on Aug 4, 2023 8:37:17 GMT
Ruszyłam wczoraj z 2.Sezonem i na tę chwilę mam obejrzane 3 odcinki. Wrażenia mam pozytywne, co więcej sezon ten ogląda mi się lepiej od poprzedniego, bo jest ciekawiej i mniej chaotycznie (właściwie to niechaotycznie, choć wolę się jeszcze nie cieszyć na zapas). Choć z drugiej strony wymieniłabym większość aktorów, gdyż uważam, że się nie sprawdzają w swoich rolach. Numerem jeden jest dla mnie nadal Dimitrij - Salih Bademci przyćmiewa tu wszystkich i ma o wiele lepiej nakreślonego bohatera od Cagataya. Cóż, zachodzę w głowę skąd w ogóle ten jego fenomen, bo na pewno nie z aktorstwa. Fizycznie też pozostawia wiele do życzenia, bowiem patrzenie na niego nie jest dla mnie przyjemne. Nadal nie rozumiem po co te szopki z dziwnymi imidżami, które oprócz tego, że go oszpecają, nie robią żadnej dobrej roboty. Ostatnio miał korzystny wygląd chyba w Icerde. Protka gra dość dobrze, ale czegoś mi w niej brakuje i coś mi w niej przeszkadza - także jak dla mnie na pewno nie jest aktorką stworzoną do pierwszego planu. Ta cała Berrak - notabene widzę ją po raz pierwszy - także nie jest żadnym zjawiskiem i przez to, że ma w sobie zbyt wiele wulgarności, nie patrzy mi się na nią dobrze. Aktorsko również nie porywa, dlatego szkoda, że nie obsadzili w tej (ważnej w końcu) roli innej aktorki.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 4, 2023 9:04:55 GMT
lucy chyba 2 sezon? 3 ma mieć premierę na jesieni jakoś . Dla Saliha bym zerknął z ciekawości na ten serial, tylko gdzie tu znaleźć czas...
|
|
|
Post by lucy on Aug 8, 2023 10:46:03 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 8, 2023 23:59:26 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 23, 2023 9:01:27 GMT
🔥 Według oficjalnych informacji platformy cyfrowej Netflix, 2. sezon serialu „Krawiec” był oglądany przez 6 milionów 800 godzin i zajął 9. miejsce wśród wszystkich nieanglojęzycznych seriali na platformie na świecie. Serial znajdował się na czołowych miejscach w 21 krajach na całym świecie. Liczba widzów wynosi 1 milion 300 tysięcy. Całkowita liczba godzin oglądania w ciągu czterech tygodni: 54 900 000. Całkowita liczba widzów w ciągu czterech tygodni: 10 200 000
|
|
|
Post by Matthias on Sept 12, 2023 18:21:59 GMT
✨📸 Platforma cyfrowa Netflix publikuje nowe zdjęcia Çağataya Ulusoya i Salihiego Bademci w pierwszym sezonie serialu „Tailor / Terzi”
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2023 9:43:53 GMT
3 sezony w ciągu 6 miesięcy to chyba jakiś cud na Netflixie. Fajnie, że niebawem premiera ostatniego, szybko ten serial odhaczę. i.imgur.com/KgxSy2V.png
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2023 11:41:56 GMT
Ależ ja nie lubię takich zwiastunów. Nastawionych na efekt. Pewnie w odcinkach nie będzie żadnego wow (jak w poprzednich sezonach), więc po co ta gonitwa scen, z których zresztą nic nie wynika? Niektóre to są w ogóle wyciągnięte z S1 i S2, więc tym bardziej słabo. S3 obejrzę, bo jak dotąd serial nie był najgorszy, chwilami nawet był bardzo ciekawy, ale Sahmaran'owi nie dorasta do pięt. Uważam, że tak trudna fabuła nie zdaje egzaminu w projekcie streamingowym, szczególnie gdy wychodzi z rąk Turków.
Zwiastun | 3.Sezon
|
|
|
Post by lucy on Oct 27, 2023 9:29:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2023 8:56:48 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2023 8:57:19 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 5, 2023 13:33:22 GMT
🔥 Według nieoficjalnego rankingu Netflix FlixPatrol, 3. sezon serialu „Krawiec” z Çağatayem Ulusoyem, Sifanur Gül i Salihem Bademcim zajął 9. miejscu w rankingu najchętniej oglądanych seriali na platformie cyfrowej, zajmując czołowe miejsca w 40. państwach. Serial zajął pierwsze miejsce w Turcji.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 5, 2023 13:35:38 GMT
Bardzo mi się podoba to zdjęcie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 7, 2023 15:49:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 7, 2023 20:48:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2023 21:15:13 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 13, 2023 12:36:36 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 5, 2023 1:11:09 GMT
3.Sezon jest od 6 tygodni dostępny na Natflixie. Ja właśnie skończyłam oglądać 4.Odcinek i jego końcówka tak mnie przeraziła, że boję się włączyć następnego odcinka. Salih jest świetny, po prostu genialny.. i mam wrażenie, że cała reszta stanowi tylko tło. W dodatku pomiędzy protami nie ma jak dla mnie odrobiny chemii. i.imgur.com/njTwNaY.png
|
|
|
Post by lucy on Dec 5, 2023 22:28:53 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2024 17:42:50 GMT
Recenzja 3.Sezonu.. Źródło: LINK3. sezon hitu Netfliksa jest jeszcze głupszy od poprzednich, ale i tak podbija TOP 10 serwisu3. sezon "Krawca" powtarza sukces poprzednich odsłon - nie trzeba było wiele czasu, by uplasował się na podium TOP 10 najpopularniejszych seriali Netfliksa. Mogłoby się wydawać, że coś tak frustrująco niedorzecznego raczej zniechęci widownię - potęga guilty pleasure jest jednak niezmierzona. Niestety, sam nie potrafiłem odnaleźć w nowej odsłonie choć odrobiny frajdy. O ile poprzednie sezony, mimo nadmiaru nielogiczności, potrafiły nieoczekiwanie przykuć do ekranu, o tyle 3. odsłona jest tak nieskładna i fabularnie podziurawiona, że próba dotrwania do końca okazuje się prawdziwą męczarnią. „Krawiec” od początku wydawał mi się jedną z, wybaczcie, najdurniejszych dystrybuowanych przez Netfliksa tworów. Popularne hiszpańskojęzyczne thrillery, które nie boją się absurdalnych wolt fabularnych czy niekonsekwentnie prowadzonych postaci, w porównaniu z tureckim tytułem wydają się ostoją scenariuszowej logiki. 3. sezon tureckiego hitu osiągnął w materii bezsensu prawdziwe apogeum. Najnowsza odsłona tego bodaj najszybciej wydawanego serialu na Netfliksie (pierwsze odcinki wpadły tam w marcu, a 2. seria w lipcu tego roku!) kontynuuje opowieść o losach Peyamiego i jego romansie z Esvet, czyli żoną psychotycznego przyjaciela - Dmitriego. 3. sezon skupia się na rozwoju relacji Esvet i Peyamiego, podczas gdy coraz bardziej niezrównoważony Dmitri generuje kolejne problemy. Romans kwitnie, a podejrzliwy koleżka podejmuje szereg drastycznych (i idiotycznych) decyzji. Bohaterowie mają już dość życia w kłamstwie - to wszystko musi skończyć się katastrofą. Nie tylko fabularną. Jestem widzem, który potrafi świetnie się bawić na seansach mizernych produkcji. Nie chodzi nawet o to, że staram się znaleźć jasne, pozytywne strony nawet najnędzniejszych produkcji (choć jest to, rzecz jasna, prawdą) - po prostu najzwyczajniej w świecie potrafię czerpać satysfakcję z absurdów, głupotek i twórczej indolencji. Niestety, 3. sezon „Krawca” okazał się ścianą, od której się odbiłem. Nie znalazłem tu dosłownie nic, co mogłoby usprawiedliwić śledzenie losów wspomnianego trio przez kolejne godziny (do czego tak musiałem się przecież zmusić - z poczucia zawodowego obowiązku). Tytuł wymyka się formule „tak złe, że aż satysfakcjonujące”, doprowadzając widza do granic wytrzymałości. To wszystko stało się najzwyczajniej w świecie męczące. Główne „napięcie” 3. odsłony ma być z założenia generowane przez pęczniejący obłęd Dmitriego. Cała dynamika tego rozdziału utrzymana jest zresztą w stałym, powtarzającym się schemacie: bawiący się w detektywa mężczyzna coś podejrzewa, a jego żona wraz z przyjacielem zręcznie unikają ujawnienia romansu. Wątki poboczne niemal nie istnieją, a jeśli już, to w żadnym wypadku nie pełnią roli wzmacniającej i podbudowującej główny rdzeń opowieści. Utrzymanie jakiegokolwiek zaangażowania na tym etapie jest już niemal niewykonalne. Nowy „Krawiec” broni się jedynie na płaszczyźnie technicznej - podobnie zresztą jak poprzednie odsłony. Poza tym pozostaje produkcją zwyczajnie głupią, usianą niekonsekwencjami, skupioną na postaciach pozbawionych wiarygodnej osobowości - nierzeczywistych osobach, których postępowanie gryzie się z tym, co widzieliśmy dotychczas. Wszyscy się tu na siebie nieustannie dąsają i na różne sposoby okazują sobie złość, zazdrość i smutek. Są w tym, rzecz jasna, zupełnie nieprzekonujący, tym bardziej, że ich zachowania nieraz w ogóle nie pasują do tego, czego dowiedzieliśmy się w serii 2. Co gorsza, chemia między nimi ulotniła się już całkowicie. Bezsensowi i niedorzecznym postaciom tym razem towarzyszy również nuda. W efekcie ten kiepski serial doczekał się serii prawdziwie przełomowej - na jej tle te poprzednie nie prezentują się bowiem aż tak tragicznie. Przyznaję: jest to pewien wyczyn.
|
|
|
Post by Matthias on May 24, 2024 13:52:48 GMT
💥💥💥Serial #Terzi z Çağatayem Ulusoyem, Şifanur Gül i Salihem Bademcim zajął pierwsze miejsce wśród najchętniej oglądanych seriali w serwisie Netflix (nr 3), a najchętniej oglądanym filmem (nr 5) był „Will You Believe” z Ayçą Ayşin Turan oraz z udziałem Ekina Koça.
|
|