|
Post by lucy on Nov 14, 2021 21:13:58 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjY2MDZlNTEtMWM0Mi00N2JhLTlmMjktNDA1ZjNiNGJlZWY1XkEyXkFqcGdeQXVyNDg4MjkzNDk@._V1_.jpgTytuł: Terzi - Krawiec Poprzedni tytuł: Süslü Korkuluk - Wystrojony Strach na Wróble Wytwórnia: OGM Pictures Producent: Onur Guvenatam Reżyseria: Cem Karci Scenariusz: Kemal Hamamcioglu | Rana Mamatlıoğlu, Bekir Baran Sıtkı Autor historii: Gülseren Budayıcıoğlu Kanał: Netflix Emisja: 2 maja 2023 (S1) | 28 lipca 2023 (S2) | 3 listopada 2023 (S3) Gatunek: Dramat Ilość odcinków: 7 + 8 + 7 = 22 Serial na podstawie książki autorstwa Gulseren Budayicioglu "Hayat Don". Opis:Słynny krawiec zaczyna szyć suknię ślubną dla narzeczonej swojego przyjaciela. Wszyscy troje mają jednak mroczne sekrety, które wkrótce wywrócą ich życie do góry nogami. (Netflix) Obsada:Çağatay Ulusoy ............... Peyami Dokumacı Şifanur Gül ............... Esvet/ Firuze Salih Bademci ............... Dimitri Olgun Şimşek ............... Mustafa Berrak Tüzünataç ............... Cemre Engin Şenkan ............... Dede Peyami Evrim Alasya ............... Kiraz Ece Sükan ............... Suzi (Suzan) Vedat Erincin ............... Ari Celile Toyon ............... Sülün Lilâ Gürmen ............... Lia Murat Kılıç ............... Faruk Zeynep Özyurt Tarhan ............... İrini
|
|
|
Post by lucy on Nov 22, 2021 17:21:07 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 18:27:24 GMT
Zwiastuny
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 20:22:37 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 17:22:24 GMT
Reytingi
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 12:03:20 GMT
Cagatayowi jednak nie podpasował scenariusz Zimorodka. I zmienił projekt.
|
|
|
Post by lucy on Dec 12, 2021 14:43:48 GMT
Serial nie będzie ekranizacją książki Gulseren. Jeszcze niedawno pisarka unikała odpowiedzi na pytanie o serialu, no ostatnio potwierdziła, że nie ma on z nią nic wspólnego. Jedyne co wiadomo, to że scenariusz oparty jest na prawdziwej historii, a scenariusz napisał Kemal Hamamcioglu, który pracował nad scenariuszem do S1 Sadakatsiz. Czy Cagatai Ulusoy zaakceptuje drugą wersję scenariusza i czy przyjął propozycję zagrania głównej roli w projekcie, dowiemy się na początku grudnia, po wygaśnięciu kontraktu aktora z platformą cyfrową Blu TV. Mniej więcej w tym samym czasie ukaże się druga część serialu Yeşilçam.
|
|
|
Post by lucy on Dec 13, 2021 17:56:25 GMT
Tytuł: Süslü Korkuluk - Fikuśny Strach na Wróble Wg Ranini, która widziała scenariusz, będzie to wybitna robota. Ponoć Cagatay jest podekscytowany. Matthias,
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Dec 13, 2021 20:03:56 GMT
To zdjęcie z Yeşilcam? Wolałabym go bez tego sumiastego wąsa. Najbardziej lubiłam jego image z Içerde. Oby to była dobra produkcja, dawno nic z nim nie oglądałam i zatęskniłam 😁 ale chciałabym tu też jakiś gorący wątek miłosny, lubię go w takich klimatach 🥰 cóż począć?
|
|
|
Post by lucy on Dec 13, 2021 20:09:55 GMT
Tak, tamto zdjęcie jest z Yesilcam. Ale poniższe już nie i wszyscy się zastanawiają do czego Cagatayowi to wąsisko. Tak w ogóle to mógłby schudnąć, bo jest pulchny.
|
|
|
Post by lucy on Dec 13, 2021 20:32:07 GMT
|
|
|
Post by mira on Dec 14, 2021 8:26:38 GMT
Taki misio się z niego zrobił. Nie wygląda źle (pomijając tego wąsa), ale dawnego obiektu westchnień już nie przypomina.
Jestem bardzo ciekawa, kto będzie mu partnerował.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 11:10:29 GMT
W sieci już spekulują kto zostanie partnerką Cagataya. Na jednej stronie jest nawet ankieta. Wg mnie najbardziej prawdopodobna jest: Demet Ozdemir (potwierdziła już, że wybrała nowy projekt, który niebawem zostanie ogłoszonuy), Hande Ercel (też już ma nowy) i Alina Boz. a.radikal.ru/a19/2112/d2/be5491eb4a01.png
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Dec 14, 2021 13:21:47 GMT
Mam nadzieję, ze żadna z nich, oby z tych plotek było tyle co ostatnio o Neslihan i Ozge.😜 Caga wygląda źle. Nadmiarowe kg, wąsy i zbyt długie włosy 🙄 może jeszcze przejdzie jakas przemianę...
|
|
|
Post by mira on Dec 14, 2021 13:33:43 GMT
Bohaterowie produkcji przepełnionych wątkami psychiatrycznymi często wyglądają dziwnie, staromodnie. Może tutaj też tak będzie.
Co do aktorek, właściwie lubię każdą z nich, ale Hande jakoś tu nie pasuje, Alina też nieszczególnie. Demet chyba najbardziej prawdopodobna. Wiem, że wielu ją krytykuje, ale ja chętnie bym taki duet obejrzała. I sądzę, że te dwa nazwiska już zrobiłyby robotę.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 13:42:18 GMT
Mam nadzieję, ze żadna z nich, oby z tych plotek było tyle co ostatnio o Neslihan i Ozge.😜 ola, to nie są plotki tylko luźne głosowanie na najbardziej prawdopodobną aktorkę do roli, z listy aktorek wolnych/ bez projektu. I sądzę, że te dwa nazwiska już zrobiłyby robotę. Jaką? Turcy wybierają seriale do oglądania kierując się nazwiskami aktorów? Myślę, że imidż Cagataya nie jest jeszcze tym do serialu. Za wcześnie.
|
|
|
Post by mira on Dec 14, 2021 14:01:48 GMT
lucy, już wiele razy w różnych miejscach pisałaś, że się nie kierują nazwiskami, wiem jakie jest Twoje zdanie, ja mam prawo mieć ciut inne. Demet uchodzi za osobę powszechnie lubianą, nie wiem, czy z powodu aktorstwa, czy sposobu bycia, ale faktem jest, że klapy jak dotąd nie zaliczyła. Nie wiem, czy Cagatay zaliczył, bo się nim nigdy nie interesowałam. Tak czy inaczej, są to nazwiska dość znane i lubiane, co w połączeniu z tematyką serialu, może przynieść dobry efekt.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 14:39:03 GMT
mira, ale tu nie chodzi o to kto ma jakie zdanie na ten temat, ale o to, że takie są fakty (Halit Ergenc, Erkan Petekkaya, Kivanc Tatlitug, Beren Saat, Cansu Dere, Ozcan Deniz, Murat Yildirim, Tuba Buyukustun, Kenan Imirzalioglu, Engin Akyurek, itd). Demet nie zaliczyła jeszcze klapy nie dlatego, że jest sympatyczna, czy też lubiana, ale dlatego, że jak dotąd grała w dobrych projektach (w sensie projektach, które się w Turcji podobały. Ma albo szczęście, albo nosa. No Turcy się zrobili strasznie kapryśni i wątpię, aby któryś aktor się w ogóle zdołał ustrzec przed klapą. No może z wyjątkiem Cagataya, ale się już rządzi innymi prawami.
|
|
|
Post by mira on Dec 14, 2021 18:56:36 GMT
Wiadomo, że nazwiska aktorów to jeszcze nie wszystko, serial musi mieć to coś. Póki co Turcy lubią tę tematykę, więc są spore szanse na sukces. Ciekawe, kiedy podadzą jakieś konkretne informacje. Gdyby ten serial miał być niedługo, to może bym się teraz nie pakowała w nic innego, bo przyznam że ciągnie mnie do "Kaderimin Oyunu" i nie wiem, czy zdołam się oprzeć...
|
|
|
Post by lucy on Dec 19, 2021 13:49:02 GMT
Ranini na pytanie, czy to prawda, że obok Cagataya zagrają: Halit Ergenc, Mert Yazcioglu, Mustafa Mert Koc i Demet Ozdemir odpisała, że nie może podać konkretnych nazwisk. Słyszała, że negocjacje faktycznie mają miejsce, jednak kontrakty jeszcze nie zostały podpisane.
|
|
|
Post by lucy on Dec 27, 2021 13:35:56 GMT
Serial wyreżyseruje Cem Karci (Hercai).
|
|
|
Post by lucy on Dec 28, 2021 17:11:29 GMT
Dzisiaj zaczynają kręcić zwiastun. Info od reżysera.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2021 19:18:49 GMT
💥💥💥 Według plotek pierwszy teaser serialu "Wystrojony Strach na Wróble" z Cagatayem Ulusoyem dla TV8 zostanie pokazany podczas specjalnego wydania noworocznego programu "Głos Turcji". Jednak mówi się także o tym, że niniejszy teaser będzie bez aktorów...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2021 19:39:07 GMT
💥 W wiadomościach o nowym projekcie Cagataya Ulusoya - "Wystrojony Strach na Wróble" Birsen umieściła tag z imieniem Aliny Boz, i teraz wszyscy zastanawiają się, czy to przypadek, czy podpowiedź od dziennikarki...
|
|
|
Post by lucy on Dec 30, 2021 11:13:57 GMT
Nowa odsłona fabuły: jest to historia rodziny, w której Cagatay wcieli się w najstarszego syna, a Halit Ergenc w jego ojca. Nie jest jeszcze jasne, czy jest to prawdziwa informacja, czy kolejna fantazja.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2021 22:37:35 GMT
💥 Jeden bloger zdradza tajemnicę na temat fabuły nowego serialu Cagataya Ulusoya...📍 „Widzowie pokochają nowy serial, ich pewność siebie wzrośnie podczas oglądania i będą świadkami odrodzenia wycofanego, zgorzkniałego, otyłego mężczyzny”.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2022 13:03:43 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2022 13:25:27 GMT
|
|
|
Post by mira on Jan 1, 2022 19:26:19 GMT
Otyłego? W tym zwiastunie Cagatay wygląda właśnie całkiem fajnie, powiedziałabym nawet, że sporo schudł. Aktualnie oglądam tylko "Yargi", więc mam miejsce na coś nowego i ten serial mnie trochę ciekawi. Będę obserwować wątek.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 1, 2022 21:00:50 GMT
Ciężko mi cokolwiek stwierdzić po tej zapowiedzi... Dobrze nakręcony i przygotowany, logo oryginalne, lecz nie w moim guście. Zobaczymy. Spotkałem się z tłumaczeniem "Ozdobny" zamiast "Wystrojony". mira - taki był wpis blogera - być może nieco przekombinował
|
|