|
Post by lucy on Mar 16, 2024 18:23:10 GMT
Jestem po 17.Odcinku. Mój zachwyt nad telką nie mija. Oby tak dalej 🙏 Przy ostatnich telkach z Televisy, do których robiłam podejście, na tym etapie miałam albo dość, albo mieszane uczucia i nie czułam potrzeby, żeby je dalej oglądać... i nawet jeśli się trochę zmobilizowałam, to oglądałam bez entuzjazmu. Tutaj (przy Pantanal) siedzę niczym zahipnotyzowana. Nie jest tu ani plastikowo, ani nudno, ani żenująco (nawet przy wpadkach scenariuszowych, które są tak umiejętnie przemycone, ze człowiek jakby z automatu przymyka na nie oko). Czyli starzec z rzeki (czy lasu) to na mur beton "zaginiony" ojciec Leoncia i dziadek Jove. Tyle, że skoro "telepatycznie" ściągnął wnuka z Rio do Pantanalu, dlaczego nie uchronił go przed ukąszeniem żmii (tak jak Dzika Maria swą córkę kiedy zbliżał się do niej wąż).. Mam też wrażenie, że starzec chce połączenia Jove i Jumy. Odkąd Jove przyjechał, jakaś "nadprzyrodzona" siła ciągnie go do tej dziewczyny. A i teraz kiedy stracił przytomność starzec go zabrał do niej, zamiast "dostarczyć" go pod dom ojca, gdzie by otrzymał profesjonalną pomoc. No i ciekawa jestem, czy teraz Jove nie stanie się kolejnym obdarzonym nadprzyrodzonymi zdolnościami. Wszystko wskazuje na to, że Teodorio jest oszustem, który przed laty ukradł ziemię Dzikiej Mari i jej mężowi, zmuszając ich do opuszczenia stron, z których pochodzili i przeniesienia się do Pantanalu. Albo może to Pantanal wzywa wszystkich po kolei, żeby się "coś" spełniło? Tym samy Guta stanie się pewnie wrogiem Jumy i to nie tylko na froncie miłosnym, ale i zaszłości rodzinnych - tyle, że ciężko będzie Jumie dotrzeć do prawdy, chociaż w sumie nie wiadomo, czy i na ile matka jej nie wtajemniczyła w całą historię. No jeśli tak, to pewnie Jove pomoże jej pomścić rodziców. Zastanawia mnie też, czy niemowa się również zakocha w Jove. No i kiedy wreszcie przemówi. A Tadeo? Chyba się przeobraża w villana. Jeszcze trochę i będzie chciał się pozbyć brata. O dziwo starzec, którego tez jest wnukiem, nie krąży wokół niego. A jest to przecież jego pierworodny wnuk. O ile w całej historii z ojcostwem Leoncia nie ma jeszcze drugiego dna i za niedługo się nie okaże, że wcale nie jest jego synem. Coś mi od dawna w tej historii nie gra, ale się jeszcze wstrzymam dlaczego. Ściaga: José Leôncio - ojciec Jove - syn Juma Marruá - protka
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2024 20:25:21 GMT
Streszczenia | Odcinki 20-24 Odcinek 20 49 min Leoncio pyta Jove o słowa starca z rzeki. Jove prowokuje José Leoncio. Guta ma relacje z Jove, ale daje jasno do zrozumienia, że nie chce żadnych zobowiązań. Jove kłóci się z José Leoncio. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 21 50 min Starzec beszta Jumę za wyrzucenie Jove. Jove odkłada powrót do Rio de Janeiro. Jove dzwoni do Tadeo Hermano. Jumie i Mudzie grozi myśliwy. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 22 50 min Muda próbuje zabić Jumę, ale zaczyna się bać, gdy słyszy odgłosy jaguara. Zaqueu przerywa Madeleine. Jove zbliża się do Jumy. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 23 50 min Guta jest zazdrosna o Jumę i kłóci się z jej powodu z Jove. Guta słyszy, jak Ari ostrzega José, aby uważał na Tenorio. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 24 51 min Joventino, jeden z największych farmerów w Pantanal, znika bez śladu, pozostawiając po sobie syna, José. Pięć lat później, podczas podróży do Rio de Janeiro, José poślubia Madeleine. Wkrótce na świat przychodzi ich syn, Jove. Madeleine tęskni za życiem w mieście i nie akceptuje samotności związanej z byciem żoną rolnika. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 27, 2024 12:21:30 GMT
Uwielbiam protagonistów - Jove i Juma ❤️ Aktorzy obrani do swoich ról wręcz idealnie.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2024 21:02:49 GMT
Jestem z oglądaniem na bieżąco. Uwielbiam tą telkę, ale mam nadzieję, że akcja szybko wróci do Pantanalu, bo w ostatnich odcinkach jest za dużo Rio. Średnio mnie kręci wątek Madeleine z niedoszłą synową. Nie wiem, ale ta aktorka średnio mi leży. Już bardziej wole oglądać matkę Guty. Nie mogę się już doczekać kiedy wyląduje w łóżku z Alcidesem. Może już niebawem skoro Teodoro wyjeżdża? I będzie prawie 1:1.
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2024 12:10:07 GMT
Zastanawiam się, czy Guta już odpuściła. Bo jej tatuś już chyba to zrobił... szczególnie teraz, kiedy wyszło na jaw, że Tadeo tez jest synem Leoncia. Ten "nowy", który uratował życie starcowi, jest bardzo dziwny. Ciekawe, czy też jest elementem nadprzyrodzonych zjawisk w Pantanalu. Inne plakaty.. Ściaga: José Leôncio - ojciec Jove - syn Juma Marruá - protka
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Apr 1, 2024 12:40:33 GMT
Ten nowy, w tym kapeluszu i pelerynie wyglądał jak Zorro, gdy pierwszy raz się pojawił, też najwidoczniej jest związany z siłami nadprzyrodzonymi. Co prawda nie zapowiada się na to, że zmienia się w groźne zwierzę, ale dość często wspomina o diable i rozmowach z nim 8O. Szczerze mówiąc nie zdziwiłbym się, gdyby i taki wątek się pojawił. Telenowela pełna jest magii. Uwielbiam, gdy przenosi nas do takiego świat. Jeden z jej największych plusów obok zachwycający widoków przyrody. Dobrze, że zniknęła szarzyzna z pierwszego etapu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2024 12:41:24 GMT
Streszczenia | Odcinki 25-30 Odcinek 25 51 min Juma prosi Jove, aby nauczył ją czytać, a ona pozwala mu zostać w zamian. Juma i Jove spędzają razem czas w rzece. José ogłasza pracownikom, że pójdzie szukać Jove w tawernie Jumy. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 26 50 min José grozi, że zabierze Jumie woły i zburzy jej fom, jeśli Jove nie wróci do Rio de Janeiro. Jove zabiera Jumę do Rio. Juma boi się miasta. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 27 50 min Jove zaskakuje swoją rodzinę obecnością Jumy. Aby bronić się przed jaguarem, Muda strzela do Starca z rzeki. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 28 50 min Trinidad mówi, że był ze Starcem z rzeki. José wyjawia, że Tadeo jest jego synem. Levy zaczyna interesować się Mudą. Mariana chce, aby Jove wróciło na Pantanal. José zawiesza dodatek Jove. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 29 50 min Juma pływa nago w basenie. Tadeo popełnia błąd w handlu wołami, co mocno denerwuje José Leoncio. Levy nęka Mudę, a Tiberio staje w jej obronie. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy Odcinek 30 50 min Jove zaskakuje José Leoncio, wracając do Pantantal i zostając z Jumą. José komentuje Filó, że Tadeo nie ma zdolności do prowadzenia interesów. Jove pyta Starca, czy jest jej dziadkiem. Dostępność przez okres dłuższy niż 6 miesięcy
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2024 13:04:00 GMT
Dobrze, że zniknęła szarzyzna z pierwszego etapu. Gdyby w Turcji zaczynali serial w taki sposób, że jego najsłabsze elementy idą na pierwszy plan... to by się zamknął w kilku odcinkach. Bo w Turcji musi być od razu z grubej rury (zarówno fabularnie jak i realizacyjnie), inaczej będzie klapa. Co prawda nie zapowiada się na to, że zmienia się w groźne zwierzę, ale dość często wspomina o diable i rozmowach z nim 8O. Szczerze mówiąc nie zdziwiłbym się, gdyby i taki wątek się pojawił. Jestem ciekawa jaka będzie reakcja Jove (kiedy już wróci do P) na widok tego nowego. Oboje i widzą i czują więcej, niż wszyscy kowboje razem wzięci, więc pewnie nie przejdą obok siebie obojętnie. Czy będą wrogami? Przeczuwam też, że nowy się skonfliktuje z Tiberio na dobre z powodu Niemowy, która wpadła w oko obojgu. A może po prostu ciągnie zły do złego (w tym przypadku do złej)? Notabene ze wszystkich kowbojów najbardziej lubię Tiberia. Telenowela pełna jest magii. Uwielbiam, gdy przenosi nas do takiego świat. Jeden z jej największych plusów obok zachwycający widoków przyrody. Akcja wokół dżungli jest nie tylko przyjemniejsza dla oka, ale i ciekawsza. Dlatego mam nadzieję, że i Leoncio i Jove szybko wrócą do Pantanalu. Choć ta defraudacja pieniędzy przez prawą rękę Leonsia (i nowa asystentkę) może wyrwać część akcji poza dżunglę. Na gołe oko widać, że coś się święci w Sao Paolo.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Apr 1, 2024 16:12:26 GMT
Już bardziej wole oglądać matkę Guty. Nie mogę się już doczekać kiedy wyląduje w łóżku z Alcidesem. Może już niebawem skoro Teodoro wyjeżdża? I będzie prawie 1:1. Ten moment chyba zbliża się wielkimi krokami. Matka Guty w jutrzejszym odcinku wyjdzie podczas upału szukać ochłodzenia i trafi do chatki roznegliżowanego Alcidesa.🔥
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2024 13:51:36 GMT
Ale mnie zaskoczył Jove kiedy zapytał Starca, czy jest jego dziadkiem Czyżby coraz więcej do niego docierało? Uwielbiam kiedy postać jest szybsza od widza i wyciąga wnioski, o które widz jej nawet nie podejrzewa. Fajnie wyglądała ta scena pod katem realizacyjnym... w sensie fajny był pomysł na nią.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 4, 2024 11:36:33 GMT
Po wystawach w takich krajach jak Argentyna, Chile, Polska i Urugwaj, premiera produkcji Globo „Pantanal” odbędzie się w kwietniu w Armenii, dzięki porozumieniu z Armenią Public TV Company. Napisany ponad 30 lat temu przez Benedito Ruy Barbosa i zaadaptowany przez jego wnuka, Bruno Luperiego, „Pantanal” był liderem publiczności podczas swojej wystawy w Brazylii, trwającej od marca do października 2022 r. Produkcja opowiada historię rodzinną José Leôncio (Marcos Palmeira ze „Sweet Diva”) osadzoną w jednym z najbogatszych ekosystemów świata. W obsadzie znajdują się takie nazwiska, jak Murilo Benício („Brazil Avenue”), Juliana Paes („Indie: historia miłosna”) i Renato Góes („Sieroty narodu”). Guilherme Jordão, Content Distribution & Partnerships w Globo odniósł się do bliskiej więzi z Armenią: „Od dawna współpracujemy z Armenią Public TV Company i sprowadziliśmy już tam takie tytuły, jak „A Life Worth Living”, „Rising Sun ', 'Second Chance', 'Side by Side', 'Boogie Oogie', 'The Illusionist' i ostatnio 'All The Flowers'. To pokazuje, że ormiańska publiczność łączy się z naszymi treściami i jest zainteresowana naszymi historiami. jesteśmy bardzo zadowoleni z kolejnej premiery w kraju i mamy nadzieję, że „Pantanal”, telenowela ukazująca jedno z najpiękniejszych miejsc w Brazylii, będzie nadal zdobywać nowych widzów” – komentował.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2024 12:00:36 GMT
Po 32.Odcinku, wszystko fajnie, ale jakoś nie potrafię sobie wyobrazić Jove jako kowboja. Wcześniej coś mi się przewidziało, bo to nie Nowy zarywa do Niemowy, ale inny kowboj od Leoncia. No ci kowboje mi się nadal mylą. Właściwie to rozróżniam tylko Tadea i Tiberia. Ciekawe ilu jeszcze synów ma Leoncio w Pantanalu. Kocham kiedy prostytutka wie z kim zaszła w ciążę.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 6, 2024 20:32:09 GMT
Ciekawa jestem czy niemowa już na stałe porzuciła pomszczenie rodziców i zabicie Juve
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2024 22:43:26 GMT
monikaandr, dobre pytanie, tyle, że w tym wątku się zmienia niczym w kalejdoskopie. Obejrzałam do 33.Odcinka i w końcówce Niemowa mówi do kowboja, że nie może z nim wyjechać, bo jeszcze nie zrobiła tego po co tu przyjechała. A to znaczy, że na tamtą chwilę plany nie umarły. No jeśli kolejny odcinek cos w tej mierze zmieni to znaczy, że Niemowa sama nie wie, czy się mścić, czy sobie odpuścić. Natomiast bardzo się obawiam wątku trzeciego syna Leoncia. Ten kowboj się chyba urwał z choinki. W dodatku wygląda jak młodszy brat swojego ojca, a nie jego syn..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 6, 2024 22:46:55 GMT
monikaandr , dobre pytanie, tyle, że w tym wątku się zmienia niczym w kalejdoskopie. Obejrzałam do 33.Odcinka i w końcówce Niemowa mówi do kowboja, że nie może z nim wyjechać, bo jeszcze nie zrobiła tego po co tu przyjechała. A to znaczy, że na tamtą chwilę plany nie umarły. No jeśli kolejny odcinek cos w tej mierze zmieni to znaczy, że Niemowa sama nie wie, czy się mścić, czy sobie odpuścić. Natomiast bardzo się obawiam wątku trzeciego syna Leoncia. Ten kowboj się chyba urwał z choinki. W dodatku wygląda jak młodszy brat swojego ojca, a nie jego syn.. Kurde ten Leoncio to ma tych dzieci, gdzie pojedzie tam dziecko, później wyrastają jak grzyby po deszczu. Tego się obawiam że niemowa nie dokończyła tego po co przyjechała, szkoda że ten jaguar jej tam nie zaatakował jak została sama
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 1:11:08 GMT
Trochę dużo sexu jak na telkę, ale człowiek przyzwyczajony że od pocałunków w czółko rodzą się dzieci. A to dlatego że żyje w świecie Tuków
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 15:49:08 GMT
monikaandr, to prawda, sceny miłosne w serialach tureckich są beznadziejne. No tutaj przewodzi w nich Guta. Czy te tutaj mi się podobają? Chyba nie do końca. O wiele lepsze są miedzy protami w Avenida Brasil - przedwczoraj nawet jedną wrzuciłam do tematu AB. A co do Guty to coraz mniej lubię tą postać. Oprócz tego, że jest pyskata i przemądrzała, jest też leniwa, bo całymi dniami nic produktywnego nie robi. Skończyłaby tez dokuczać ojcu, bo sama się puszcza z każdym kto się tylko nawinie. Alcidesa też prowokowała paradując przed nim półnaga. Jeszcze chwila i jego też by zaliczyła. Nie wiem tez po co cioteczka Jove pojechała znów do Pantanalu. Argument, że się martwi o siostrzeńca do mnie nie przemawia. Poza tym skąd wzięła kasę na bilet? Taka bida u nich, a ona trwoni ostatnią kasę na podróże? Jak dotąd nic do niej nie miałam, ale tym przyjazdem mnie wkurzyła. Pytanie, czy Madeleine tak to zostawi, czy pojedzie za nią? Miałaby świetny pretekst, żeby się spotkać ze swoim mężem-niemężem... bo chyba ostatnio takie pomysły jej chodzą po głowie skoro stwierdziła, że w całym swoim życiu miała tylko jedno - męża. Dlatego niech jedzie "za siostrą"
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 20:18:04 GMT
monikaandr , to prawda, sceny miłosne w serialach tureckich są beznadziejne. No tutaj przewodzi w nich Guta. Czy te tutaj mi się podobają? Chyba nie do końca. O wiele lepsze są miedzy protami w Avenida Brasil - przedwczoraj nawet jedną wrzuciłam do tematu AB. A co do Guty to coraz mniej lubię tą postać. Oprócz tego, że jest pyskata i przemądrzała, jest też leniwa, bo całymi dniami nic produktywnego nie robi. Skończyłaby tez dokuczać ojcu, bo sama się puszcza z każdym kto się tylko nawinie. Alcidesa też prowokowała paradując przed nim półnaga. Jeszcze chwila i jego też by zaliczyła. Nie wiem tez po co cioteczka Jove pojechała znów do Pantanalu. Argument, że się martwi o siostrzeńca do mnie nie przemawia. Poza tym skąd wzięła kasę na bilet? Taka bida u nich, a ona trwoni ostatnią kasę na podróże? Jak dotąd nic do niej nie miałam, ale tym przyjazdem mnie wkurzyła. Pytanie, czy Madeleine tak to zostawi, czy pojedzie za nią? Miałaby świetny pretekst, żeby się spotkać ze swoim mężem-niemężem... bo chyba ostatnio takie pomysły jej chodzą po głowie skoro stwierdziła, że w całym swoim życiu miała tylko jedno - męża. Dlatego niech jedzie "za siostrą" Mnie ta siostra Madeleine też wkurzyła tym że spała z jej mężem, zalecała się do tego terapeuty. Fakt Guta bzyka się ze wszystkim co nie ucieka na drzewo, taka mała ku......wka, niby taka zakochana w Jove, niemowa powiedziała że ona i Juma są ofiarami tej tragedii, może coś wreszcie do niej dotarło. Nie wiem po jakiego dzwonka ona przyjechała do Pantanal.
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 21:33:47 GMT
Na takie plakaciki się natknęłam.. Niektórych postaci w ogóle nie rozpoznaję. Czy ten kucharz z Rio (ten w środku na foto) też zawita do Pantanalu?
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 21:39:38 GMT
niemowa powiedziała że ona i Juma są ofiarami tej tragedii, może coś wreszcie do niej dotarło. Nie wiem po jakiego dzwonka ona przyjechała do Pantanal. Niemowa już to kilka razy mówiła, ze Juma nie jest niczemu winna, ale co z tego skoro co chwilę do niej celuje... Poza tym mężczyzn wokół siebie tez dziwnie traktuje. Jak dla mnie jest to bardzo mroczna postać, po której nie wiadomo czego się spodziewać. No jedno trzeba jej przyznać... ciągle coś robi, w sensie garnie się do pracy, szuka zajęć, nie to co próżna Guta. Matka Guty poznała prawdę, że jej maż ma drugą rodzinę. Myślałam, że najpierw zdradzi Teodoro z Alcidesem i będzie się kryła z romansem, a potem się dowie. No w tej sytuacji może być różnie..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 22:06:41 GMT
Niektórych postaci w ogóle nie rozpoznaję. Czy ten kucharz z Rio (ten w środku na foto) też zawita do Pantanalu? Nie mam pojęcia, może to jakaś rodzina Madeleine, też zalatuje mi romansem matki Guty, ona podsłuchała rozmowę ojca i córki. Z jednej strony to dobrze może coś z tym zrobi i nie będzie traktował jej jak służącej
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Apr 7, 2024 22:12:54 GMT
Niektórych postaci w ogóle nie rozpoznaję. Czy ten kucharz z Rio (ten w środku na foto) też zawita do Pantanalu? Zawita, zawita...
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 23:54:06 GMT
Nie mam pojęcia, może to jakaś rodzina Madeleine To jest męska ekipa z Pantanalu. Prawie wszyscy to kowboje, przypatrz się, monikaandr. Brakuje tylko Jove. Najmniej do tego grona pasuje ten kucharz, którego właśnie zwolniła matka Madeleine. A czy ten całkiem z prawej to najnowszy syn Leoncia? Ten od tira? Nie kojarzę też tego całkiem z lewej. Ale może to kolejny syn, którego jeszcze nie znamy..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 1:52:59 GMT
Nie mam pojęcia, może to jakaś rodzina Madeleine To jest męska ekipa z Pantanalu. Prawie wszyscy to kowboje, przypatrz się, monikaandr . Brakuje tylko Jove. Najmniej do tego grona pasuje ten kucharz, którego właśnie zwolniła matka Madeleine. A czy ten całkiem z prawej to najnowszy syn Leoncia? Ten od tira? Nie kojarzę też tego całkiem z lewej. Ale może to kolejny syn, którego jeszcze nie znamy.. Chodziło mi o kucharza że to jej rodzina, nie podobny do tego od tira. Ten z lewej to nie przewijał się na ranczu w Pantanal?
|
|
|
Post by lucy on Apr 8, 2024 12:35:03 GMT
Ja tego z lewej nie kojarzę. A ten drugi z lewej to ten od łodzi?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 22:33:15 GMT
Ja tego z lewej nie kojarzę. A ten drugi z lewej to ten od łodzi? Bardziej wydaje się podobny do tego terapeuty
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2024 16:05:33 GMT
Jestem w szoku tym co wydarzyło się w dzisiejszym odcinku. Madeleine zginęła w katastrofie lotniczej.
Teraz wyczytałem, że tak samo było w oryginale z 1990 roku. Kompletnie nie spodziewałem się tak poprowadzenia tego wątku.
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 16:22:36 GMT
WOW WOW WOW Ale mnie zaciekawiłeś, Liam Nie zaglądałam do spoilera, bo chcę przeżyć to co się podziało na własnej skórze, także dzisiaj obejrzę odcinek. Jestem mega ciekawa..
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Apr 9, 2024 17:21:53 GMT
Przyznam, że też się tego nie spodziewałem. Absolutny szok. Nic na to nie wskazywało.
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 22:37:19 GMT
36.Odcinek, cóż, szkoda, ze Madeleine nie doleciała do Pantanalu, bo miałam nadzieję, że chociaż wytarga siostrzyczkę za włosy. Ostatnio mnie Irma strasznie wkurza. Nie ma gdzie szukać siebie tylko na ziemi szwagra. Przyznam, ze po cichu liczyłam, że Madeline też wzywa do Pantanalu przeznaczenie i że kiedyś w przyszłości ona także zostanie częścią tamtejszego "ekosystemu"... jak teść, swatowa, przyszła synowa (i reszta tych, którzy do nich powoli dołączą) .. Notabene ciekawe, czy Jove faktycznie zostanie ptakiem (może nawet piękną amazonką ) ? I zastanawia mnie też duchowa przemiana matki Guty. Mam wrażenie, że jakaś siła zaczyna także wokół niej krążyć... Kiedy weszła przy Alcidesie do wody, nawet myślałam, że coś "nadprzyrodzonego" się zaraz wydarzy Nie spodziewałam się natomiast takiego obrotu sprawy z Tiberiem. Że jest zakamuflowanym wysłannikiem diabła. Juma na jego imię nigdy w żaden sposób nie reagowała, a teraz nagle skojarzyła, że ono wielokrotnie padało w opowieściach matki. No pewnie sam Tiberio jeszcze nie wie, że jest z piekła rodem A Jove mógłby nauczyć Jumę trzymać ołówek. W sumie powinien od tego zacząć. Wycinka scen jest niemała, bo jesteśmy obecnie na 48.Odcinku Globo. PS: Sprawdziłam oglądalność i się okazuje, że po tej katastrofie sporo wzrosła.
|
|