monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 9, 2024 22:49:50 GMT
Jestem w szoku tym co wydarzyło się w dzisiejszym odcinku. Madeleine zginęła w katastrofie lotniczej.
Teraz wyczytałem, że tak samo było w oryginale z 1990 roku. Kompletnie nie spodziewałem się tak poprowadzenia tego wątku. O kurde tego się nie spodziewałam jestem w Myślałam że Madeleine wpadnie do Pantanal i wyciągnie Irmę za kudły do domu, też sobie znalazła powód dla którego przyjechała. Nie zdziwię się jak ( nie pamiętam imienia) matka Tadeo wykopie i wyciągnie za kudły do rzeki
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 23:02:33 GMT
monikaandr, przed chwilą to samo napisałam (na poprzedniej stronie). I tak, niech Filo weźmie Irmę w obroty. Niech nie pozwoli jej się zagnieździć w jej domu i robić podchody do Leoncia. Niech córka wraca do matki, która w tej sytuacji została w Rio sama. Co prawda to ona pośrednio odpowiada za rozpad małżeństwa Madeleine (podjudziła terapeutę, aby nie odpuszczał i jechał za ukochaną do dżungli), ale jest trochę za stara, żeby ją wszyscy mieli zostawić.
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 23:15:52 GMT
Zapomniałam jeszcze napisać, że Alcides z jakiegoś powodu nie jest zainteresowany matką Guty. Nawet woli mieć brudną bluzkę, niż ją musieć rozebrać, żeby ją odplamić. Ciekawe... No sceny, w których ona go uwodzi, a on - nic, są przewspaniałe Mam nadzieję, że będzie ich więcej
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 10, 2024 0:21:32 GMT
Wycinka scen jest niemała, bo jesteśmy obecnie na 48.Odcinku Globo. Odcinki telenowel w Brazylii trwają różnie. Czasami nawet po 30 min. Więc w dużej mierze dlatego oglądamy w wersji międzynarodowej o wiele mniej odcinków niż wyemitowano w Brazylii. Choć dużo scen także jest wycinanych. Cóż, szkoda, ze Madeleine nie doleciała do Pantanalu, bo miałam nadzieję, że chociaż wytarga siostrzyczkę za włosy. Ostatnio mnie Irma strasznie wkurza. Nie ma gdzie szukać siebie tylko na ziemi szwagra. Też myślałem, że Madeleine doleci na hacjendę i spuści rudej łomot. Spodziewałem się także jakiegoś czworokąta na ranczu czyt. Leonsio, Filo, Ruda i Madeleine. Nie przyszło mi do głowy, że pożegnamy się z Madeleine tak wcześnie. Szkoda mi jej, mimo że nie pałałem do niej sympatią. W pierwszym etapie bardzo ją lubiłem i bardzo podobała mi się aktorka, która się w nią wcieliła. W drugim etapie ta postać była taka zagubiona. Szkoda... Swoją drogą z tego co czytałem to Brazylii uwielbiali postać Madeleine. W oryginale postać Madeleine uśmiercono, ponieważ aktorka zdecydowała się odejść (inne zobowiązania zawodowe). W nowej wersji scenarzyści postanowili trzymać się oryginału.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 1:18:39 GMT
monikaandr , przed chwilą to samo napisałam (na poprzedniej stronie). I tak, niech Filo weźmie Irmę w obroty. Niech nie pozwoli jej się zagnieździć w jej domu i robić podchody do Leoncia. Niech córka wraca do matki, która w tej sytuacji została w Rio sama. Co prawda to ona pośrednio odpowiada za rozpad małżeństwa Madeleine (podjudziła terapeutę, aby nie odpuszczał i jechał za ukochaną do dżungli), ale jest trochę za stara, żeby ją wszyscy mieli zostawić. Sory nie doczytałam, albo mamy identyczne myśli. Fakt matka sporo namieszała w życiu Madeleine i Jove zabierając jej męża i ojca. Ruda kocha chyba tylko samą siebie albo bardzo zazdrościła Madeleine tego że ktoś może ją kochać i to aż dwóch facetów jak Madeleine może być szczęśliwa a Irma nie ma żadnego, chyba z tego wszystkiego spała z oboma facetami swojej siostry to trzeba mieć narąbane w głowie
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 1:19:40 GMT
Zapomniałam jeszcze napisać, że Alcides z jakiegoś powodu nie jest zainteresowany matką Guty. Nawet woli mieć brudną bluzkę, niż ją musieć rozebrać, żeby ją odplamić. Ciekawe... No sceny, w których ona go uwodzi, a on - nic, są przewspaniałe Mam nadzieję, że będzie ich więcej Może ma żonę, a może woli panów
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 1:22:17 GMT
Wycinka scen jest niemała, bo jesteśmy obecnie na 48.Odcinku Globo. Odcinki telenowel w Brazylii trwają różnie. Czasami nawet po 30 min. Więc w dużej mierze dlatego oglądamy w wersji międzynarodowej o wiele mniej odcinków niż wyemitowano w Brazylii. Choć dużo scen także jest wycinanych. Cóż, szkoda, ze Madeleine nie doleciała do Pantanalu, bo miałam nadzieję, że chociaż wytarga siostrzyczkę za włosy. Ostatnio mnie Irma strasznie wkurza. Nie ma gdzie szukać siebie tylko na ziemi szwagra. Też myślałem, że Madeleine doleci na hacjendę i spuści rudej łomot. Spodziewałem się także jakiegoś czworokąta na ranczu czyt. Leonsio, Filo, Ruda i Madeleine. Nie przyszło mi do głowy, że pożegnamy się z Madeleine tak wcześnie. Szkoda mi jej, mimo że nie pałałem do niej sympatią. W pierwszym etapie bardzo ją lubiłem i bardzo podobała mi się aktorka, która się w nią wcieliła. W drugim etapie ta postać była taka zagubiona. Szkoda... Swoją drogą z tego co czytałem to Brazylii uwielbiali postać Madeleine. W oryginale postać Madeleine uśmiercono, ponieważ aktorka zdecydowała się odejść (inne zobowiązania zawodowe). W nowej wersji scenarzyści postanowili trzymać się oryginału. Szkoda że nie doczekaliśmy tego momentu, chętnie bym zobaczyła jak Madeline spuszcza Irmie łomot i wsadza ją do samolotu, teraz tylko Filo pozostaje bronić swojej rodziny, bo rudy szczwany lis nie odpuści
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 5:51:50 GMT
Odcinki telenowel w Brazylii trwają różnie. Czasami nawet po 30 min A ja widziałam w różnych miejscach, że mają ok. 60 min. W pierwszym etapie bardzo ją lubiłem i bardzo podobała mi się aktorka, która się w nią wcieliła. W drugim etapie ta postać była taka zagubiona. Szkoda... Też o wiele bardziej wolałam pierwszą aktorkę. Ta druga nie zagrała za dobrze, bo jej Madeleine miała zupełnie inny temperament. I wyszła z tego diametralnie inna osobowość. Tamta miała z Filo dość dobrą relację, a ta by takiej nie miała z uwagi na zbyt dużą manię posiadania i brylowania. No i ta pierwsza nie była aż tak egoistyczna oraz przebojowa. Miała też w sobie lepsza energię. Może ma żonę, a może woli panów A może ma ochotę na Gutę? Albo się boi szefa? teraz tylko Filo pozostaje bronić swojej rodziny, bo rudy szczwany lis nie odpuści monikaandr, no i wyciągnęłaś mi to z ust, bo miałam napisać, że gdyby w Pantanalu żyły lisy to Irma by się zamieniła w lisicę, która się podstępnie zakrada pod nieswoją zagrodę i wykrada cudzą własność. Nie mogę słuchać i patrzeć jak ujada do Leoncia i go rozlicza z tego, że jej nigdy nie chciał. Balansowała cale życie między dwoma "absztyfikantami" siostry, jakby wokół nie było innych mężczyzn. Także chyba zawsze miała problem z Madeleine, bo zamiast szukać własnych potrzeb (i je zaspokajać), wyciągała łapy po wszystko co ma jej siostra. Nawet próbowała się zabawić w matkę jej syna (Jove), bo to jak go osaczyła i zdominowała też nie było normalne. Ona chyba nawet nie dopuszczała Madeleine do niego. A potem jej wypominała, że się własnym synem prawie nie zajmowała. Ciekawe, czy Filo sobie z nią poradzi. Tak w ogóle to Filo by mi pasowała do terapeuty. Może on też zawita do Pantanalu? W sensie przyjedzie na pogrzeb i już zostanie? Haha (szkoda, ze to mało realne). PS: Osobiście mam tej aktorki od Irmy w nadmiarze, bo w Avenida Brasil też gra.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 11:37:52 GMT
Odcinki telenowel w Brazylii trwają różnie. Czasami nawet po 30 min A ja widziałam w różnych miejscach, że mają ok. 60 min. W pierwszym etapie bardzo ją lubiłem i bardzo podobała mi się aktorka, która się w nią wcieliła. W drugim etapie ta postać była taka zagubiona. Szkoda... Też o wiele bardziej wolałam pierwszą aktorkę. Ta druga nie zagrała za dobrze, bo jej Madeleine miała zupełnie inny temperament. I wyszła z tego diametralnie inna osobowość. Tamta miała z Filo dość dobrą relację, a ta by takiej nie miała z uwagi na zbyt dużą manię posiadania i brylowania. No i ta pierwsza nie była aż tak egoistyczna oraz przebojowa. Miała też w sobie lepsza energię. A może ma ochotę na Gutę? Albo się boi szefa? Irma chciała chyba przeżyć wszystko za siostrę, nie na widzę takich ludzi jak Irma. Leoncio kilka razy się z nią przespał a ta już że niby zakochana w nim, taka sucz w kiepskim wydaniu, Leoncio tylko jej nie wykopał ze względu na Jove. Powinien to zrobić jak tylko przyjechała i zobaczyła Jove. Mam nadzieję że Filo pokaże pazurki i będzie broniła tego co jej, Filo i terapeuta nie bardzo mi pasują do siebie. Szybciej Irma i terapeuta to jest duet oboje są cyniczni i bez skrupułów. Terapeuta z taką młodą siksą jak była Jove sypia toż on mógłby być spokojnie jej ojcem, gdzie ta laska ma oczy co one we trzy w nim widziały to ja nie mam pojęcia monikaandr , no i wyciągnęłaś mi to z ust, bo miałam napisać, że gdyby w Pantanalu żyły lisy to Irma by się zamieniła w lisicę, która się podstępnie zakrada pod nieswoją zagrodę i wykrada cudzą własność. Nie mogę słuchać i patrzeć jak ujada do Leoncia i go rozlicza z tego, że jej nigdy nie chciał. Balansowała cale życie między dwoma "absztyfikantami" siostry, jakby wokół nie było innych mężczyzn. Także chyba zawsze miała problem z Madeleine, bo zamiast szukać własnych potrzeb (i je zaspokajać), wyciągała łapy po wszystko co ma jej siostra. Nawet próbowała się zabawić w matkę jej syna (Jove), bo to jak go osaczyła i zdominowała też nie było normalne. Ona chyba nawet nie dopuszczała Madeleine do niego. A potem jej wypominała, że się własnym synem prawie nie zajmowała. Ciekawe, czy Filo sobie z nią poradzi. Tak w ogóle to Filo by mi pasowała do terapeuty. Może on też zawita do Pantanalu? W sensie przyjedzie na pogrzeb i już zostanie? Haha (szkoda, ze to mało realne). PS: Osobiście mam tej aktorki od Irmy w nadmiarze, bo w Avenida Brasil też gra. Liam, fakt wcześniejsza aktorka była ładniejsza od teraźniejszej. Ładniejsza i trochę mądrzejsza bo nie brylowała w sieci.
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 14:18:09 GMT
Leoncio kilka razy się z nią przespał a ta już że niby zakochana w nim, taka sucz w kiepskim wydaniu Wydaje mi się, że nic mi nie umknęło, a kojarzę tylko 1 scenę, w której ze sobą byli... i było to podczas jej pierwszych odwiedzin w Pantanalu, dokładnie nad rzeką, bo tam go zaciągnęła, żeby nic jej nie przeszkodziło w dopięciu celu. Pamiętam dokładnie, że prawie na nim wymusiła seks i było to żenujące. PS: to było jeszcze przed przeskokiem czasowym? Z pierwszymi aktorami? Terapeuta z taką młodą siksą jak była Jove sypia Czy to jest w ogóle pewne, że on z nią sypia? Bo ta jedna scena, w której wyglądają na dość spoufalonych, mogła być sfingowane, żeby dopiec Madeleine po tym jak ta ją potraktowała. Terapeuta nigdy nie zwracał na nią uwagi, jedynie ja tolerował. A tak po prawdzie to Madeline ją wprowadziła do jego domu na te kulinarne transmisje. I młodej się u niego spodobało. No zobaczymy co z tego dalej wyjdzie. PS: monikaandr, tutaj masz małą instrukcję jak cytować, bo chyba coś źle klikasz, że Twoje ostanie komentarze się pojawiają jako cytaty, w środku innych cytatów. Link Jak coś to pytaj.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 15:06:54 GMT
Wydaje mi się, że nic mi nie umknęło, a kojarzę tylko 1 scenę, w której ze sobą byli... i było to podczas jej pierwszych odwiedzin w Pantanalu, dokładnie nad rzeką, bo tam go zaciągnęła, żeby nic jej nie przeszkodziło w dopięciu celu. Pamiętam dokładnie, że prawie na nim wymusiła seks i było to żenujące. PS: to było jeszcze przed przeskokiem czasowym? Z pierwszymi aktorami? To była jedna scena wymuszona przez Irmę coś kojarzę tu jest link globoplay.globo.com/v/10474343/ tu drugi globoplay.globo.com/v/10474353/ a ta w pierwszych odcinkach co próbowała go uwieść jak był w Rio tylko nie pamiętam czy między nimi do czegoś doszło Czy to jest w ogóle pewne, że on z nią sypia? Bo ta jedna scena, w której wyglądają na dość spoufalonych, mogła być sfingowane, żeby dopiec Madeleine po tym jak ta ją potraktowała. Terapeuta nigdy nie zwracał na nią uwagi, jedynie ja tolerował. A tak po prawdzie to Madeline ją wprowadziła do jego domu na te kulinarne transmisje. I młodej się u niego spodobało. No zobaczymy co z tego dalej wyjdzie.[/ Nie wydaje mi się żeby między nimi nic nie było globoplay.globo.com/v/10701367/ Dziękuję za podpowiedź
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 15:19:26 GMT
lucy, pomieszałam i mój cytat dodał się do ciebie
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 15:41:31 GMT
lucy , pomieszałam i mój cytat dodał się do ciebie Tekst, który cytujesz musi być pomiędzy "quote" i "/quote", gdzie oba są bez spacji w nawiasach kwadratowych. Swój komentarz piszesz zawsze za ".../quote]", bo inaczej wskoczy w cytat. Zrobiłam zrzut, żeby pokazać obrazowo o co w tym chodzi. Na czerwono zaznaczyłam co masz źle. A na niebiesko to co dobrze. Zieloną linią oddzieliłam to jak jest, od tego jak powinno być. Widać to w widoku BB Code, który zaznaczyłam na żółto. Jak klikniesz w "Edytuj" w swoim poście i przełączysz go na widok BB Code, to będziesz mogła dopisać brakującą część do [/quote] i zapisać to klikając na dole w "Save Changes".
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 15:45:27 GMT
Odcinki telenowel w Brazylii trwają różnie. Czasami nawet po 30 min A ja widziałam w różnych miejscach, że mają ok. 60 min. Trochę mi to nie dawało spokoju i postanowiłam sprawdzić. I niestety, ale ogołocili z bardzo wielu scen tą telkę. Wszystkich odcinków jest 167Odcinków trwających 60 min. jest 149Odcinków trwających 30 min - 44 min jest tylko 18 i średnia z nich wychodzi 36 min.: w tym: 35 min - 9 odcinków 36 min - 2 odcinki 42 min - 2 odcinki 30 min - 1 odcinek 31 min - 1 odcinek 34 min - 1 odcinek 41 min - 1 odcinek 44 min - 1 odcinek Reasumując, w Brazyli wyemitowano 9591 godzin. A wersja międzynarodowa ma: 120 odcinków x 50 min = 6000 godzin (i tak zaokrągliłam, bo u nas niektóre odcinki są krótsze o 1-3 min.) Także ponad 35% zostało wycięte z całości. To bardzo dużo. Ponad 1/3 telki.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 16:00:06 GMT
Tekst, który cytujesz musi być pomiędzy "quote" i "/quote", gdzie oba są bez spacji w nawiasach kwadratowych. Swój komentarz piszesz zawsze za ".../quote]", bo inaczej wskoczy w cytat. Zrobiłam zrzut, żeby pokazać obrazowo o co w tym chodzi. Na czerwono zaznaczyłam co masz źle. A na niebiesko to co dobrze. Zieloną linią oddzieliłam to jak jest, od tego jak powinno być. Widać to w widoku BB Code, który zaznaczyłam na żółto. Wiem zaciął mi się klawisz i niechcący skasowałam teraz już będę pamiętać
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 16:13:13 GMT
lucy, wyjaśniło się z jakiego powodu Alcides pojawił się w Pantanal, czyżby Juma miała sprzymierzeńca. Tak myślałam że Tiberio ma coś za uszami i ot tak sobie nie znalazł się u Leoncia
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 16:18:24 GMT
monikaandr, dzięki za filmiki. Oba dotyczą tej samej sceny, bo po seksie poszli do wody (pewnie się umyć haha). Lisica z niej niesamowita. A się kreowała na niewiniątko. Kto by przypuszczał jakie szydło z niej wyjdzie. Już nam powinno dać do myślenie, że nie zrobiła nic, żeby Madeleine i Leoncio się pogodzili. Nawet jego syna przed nim ukryła kiedy przyjechał po niego do Rio. Zobaczymy co Rudy lis pokaże dzisiaj. Pewnie będzie lamentować, że jej ukochana siostra zginęła. Ciekawe, czy będzie miała jakieś poczucie winy, bo w końcu sama ją sprowokowała do przyjazdu. a ta w pierwszych odcinkach co próbowała go uwieść jak był w Rio tylko nie pamiętam czy między nimi do czegoś doszło Nawet jeśli była scena, gdzie ona go uwodzi, to raczej do niczego nie doszło, bo bym pamiętała. Liam, carlos? Kojarzycie może? monikaandr, chyba nie ten link wkleiłaś, bo na filmiku są kowboje.
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 17:04:44 GMT
lucy, wyjaśniło się z jakiego powodu Alcides pojawił się w Pantanal, czyżby Juma miała sprzymierzeńca. Tak myślałam że Tiberio ma coś za uszami i ot tak sobie nie znalazł się u Leoncia monikaandr, pisałam już o tym na poprzedniej stronie, że wątek ten spadł niczym grom z jasnego nieba. Jak dotąd Tiberio pokazał się z naprawdę pozytywnej strony i to zarówno w relacjach z Leonciem, jak i Jove oraz Niemową. Dlatego nie chce mi się wierzyć w jego złe intencje. Myślę, że jeszcze nie wie, że jest diabłem... i obstawiam, że kiedy się zacznie jego przemiana, będzie jej początkowo w ogóle nieświadomy (nie będzie pamiętał chwil, w których zrobi coś złego tak jak Juma i jej matka chwil przemiany w jaguara). Zastanawia mnie, czy Nowy ma z Tiberiem coś wspólnego. W końcu wiele razu mówił o jakimś diable.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 2:29:37 GMT
dzięki za filmiki. Oba dotyczą tej samej sceny, bo po seksie poszli do wody (pewnie się umyć haha). Lisica z niej niesamowita. A się kreowała na niewiniątko. Kto by przypuszczał jakie szydło z niej wyjdzie. Już nam powinno dać do myślenie, że nie zrobiła nic, żeby Madeleine i Leoncio się pogodzili. Nawet jego syna przed nim ukryła kiedy przyjechał po niego do Rio. Zobaczymy co Rudy lis pokaże dzisiaj. Pewnie będzie lamentować, że jej ukochana siostra zginęła. Ciekawe, czy będzie miała jakieś poczucie winy, bo w końcu sama ją sprowokowała do przyjazdu. Tak wiem że dotyczą jednej sceny, ruda chciała jak Guta sama jestem ciekawa co jeszcze wymyśli i czy wróci do matki po śmierci Madeleine. No właśnie za wiele nie było pokazane czy między nimi do czegoś doszło, znalazłam tylko jak ona obserwuje Madeleine i Leoncia w basenie z taką zazdrością. monikaandr, chyba nie ten link wkleiłaś, bo na filmiku są kowboje. Sorry znalazłam Filmik jak Terapeuta i Navara leżą na łóżku i się całują, wrócili skądś może z pogrzebu Madeleine
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 2:34:14 GMT
lucy, wyjaśniło się z jakiego powodu Alcides pojawił się w Pantanal, czyżby Juma miała sprzymierzeńca. Tak myślałam że Tiberio ma coś za uszami i ot tak sobie nie znalazł się u Leoncia monikaandr , pisałam już o tym na poprzedniej stronie, że wątek ten spadł niczym grom z jasnego nieba. Jak dotąd Tiberio pokazał się z naprawdę pozytywnej strony i to zarówno w relacjach z Leonciem, jak i Jove oraz Niemową. Dlatego nie chce mi się wierzyć w jego złe intencje. Myślę, że jeszcze nie wie, że jest diabłem... i obstawiam, że kiedy się zacznie jego przemiana, będzie jej początkowo w ogóle nieświadomy (nie będzie pamiętał chwil, w których zrobi coś złego tak jak Juma i jej matka chwil przemiany w jaguara). Zastanawia mnie, czy Nowy ma z Tiberiem coś wspólnego. W końcu wiele razu mówił o jakimś diable. Zastanawiam się w ogóle w co będzie zamieniał się Tiberio. Skoro Juma w jaguara, stary człowiek w żmiję. TIberiowi zostaje wilk albo anakonda. Sama nie mogłam uwierzyć że Tiberio był w cokolwiek zamieszany, przecież nie wykazywał jakiejś chęci zabicia Jumy albo skrzywdzenia Tadeo czy Leoncia i Jove
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2024 13:39:30 GMT
37.Odcinekmonikaandr, chyba coś nam się pomieszało, bo Alcides mówił Jumie o diable Tenorio, a nie Tiberio. Obejrzałam jeszcze raz te sceny, bo coś mi nie pasowało kiedy we wczorajszym odcinku Alcides powiedział do Jumy, że za cało zło odpowiada Tenoriono. No i wcześniej Juma normalnie zareagowała na widok Tiberia, który przyjechał po Jove (żeby go zabrać do ojca z powodu "zaginięcia" Madeline), podczas kiedy powinna już go nienawidzić. I muszę przyznać, że kamień spadł mi z serca, bo Tiberia bardzo lubię. Zastanawiam się w ogóle w co będzie zamieniał się Tiberio. Skoro Juma w jaguara, stary człowiek w żmiję. TIberiowi zostaje wilk albo anakonda. Starzec się zamienia w anakondę. Co do kolejnych przemian to wolna jest jeszcze (m.in.) harpia, kajman, czy ptasznik. Jestem ciekawa jak się teraz ułoży relacja Jumy i Niemowy po tym jak Niemowa wyznała jej prawdę. Natomiast z jakiegoś powodu nie cieszy mnie, że do Leoncia niebawem zawita kolejny syn. Może z czasem zmienię zdanie, no na razie jestem na "nie". W ogóle śmieszna jest dla mnie historia, że jego matka prostytutka wiedziała z kim zaciążyła. I że w ogóle zaciążyła. Swoja drogą ciekawe dlaczego nie żyje.
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2024 13:47:37 GMT
Ciekawostka..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 16:34:33 GMT
monikaandr, chyba coś nam się pomieszało, bo Alcides mówił Jumie o diable Tenorio, a nie Tiberio. Obejrzałam jeszcze raz te sceny, bo coś mi nie pasowało kiedy we wczorajszym odcinku Alcides powiedział do Jumy, że za cało zło odpowiada Tenoriono. No i wcześniej Juma normalnie zareagowała na widok Tiberia, który przyjechał po Jove (żeby go zabrać do ojca z powodu "zaginięcia" Madeline), podczas kiedy powinna już go nienawidzić. I muszę przyznać, że kamień spadł mi z serca, bo Tiberia bardzo lubię. Uf to kamień spadł mi z serca bo Tiberio jest w porządku, nawet o tym nie pomyślałam że Juma nie zareagowała dziwnie. Widzisz obie jesteśmy zakręcone, mi się coś ubzdurało o Tiberiu i tak napisałam Starzec się zamienia w anakondę. Co do kolejnych przemian to wolna jest jeszcze (m.in.) harpia, kajman, czy ptasznik. Jestem ciekawa jak się teraz ułoży relacja Jumy i Niemowy po tym jak Niemowa wyznała jej prawdę. Natomiast z jakiegoś powodu nie cieszy mnie, że do Leoncia niebawem zawita kolejny syn. Może z czasem zmienię zdanie, no na razie jestem na "nie". W ogóle śmieszna jest dla mnie historia, że jego matka prostytutka wiedziała z kim zaciążyła. I że w ogóle zaciążyła. Swoja drogą ciekawe dlaczego nie żyje. A ja byłam przekonana że on w węża się zmienia, dziwnie jest to że Juma dziwnie nie zareagowała na niemowę i jak dzika Maria chciała ją zabić to nie pozwoliła
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2024 18:51:14 GMT
Ciekawe jak teraz Niemowa będzie się zabawiać ze swoim kowbojem (jak zwykle zapomniałam imienia), z którym się obściskuje w ukryciu przed wszystkimi. Juma go szybko przepędzi jak tylko go zobaczy w pobliżu. A Niemowa się chyba nie będzie wymykała do niego na ranczo Leoncia. Jestem ciekawa, czy cioteczka wróci do Pantanalu. Odcinka z dzisiaj jeszcze nie oglądałam.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 21:51:37 GMT
Ciekawe jak teraz Niemowa będzie się zabawiać ze swoim kowbojem (jak zwykle zapomniałam imienia), z którym się obściskuje w ukryciu przed wszystkimi. Juma go szybko przepędzi jak tylko go zobaczy w pobliżu. A Niemowa się chyba nie będzie wymykała do niego na ranczo Leoncia. Jestem ciekawa, czy cioteczka wróci do Pantanalu. Odcinka z dzisiaj jeszcze nie oglądałam. Sama jestem ciekawa, ja też jeszcze nie oglądałam, mam nadzieję że już nie wróci
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2024 0:02:41 GMT
38.Odcinek mam nadzieję że już nie wróci monikaandr, Ruda Lisica się jednak nie poddaje. Myślałam, że padnę kiedy ją zobaczyłam na końcu odcinka wysiadającą z samolotu. W dodatku miała minę jakby wracała do domu, a nie przyjechała w gości. Namolna baba. Teodoro chciał dzisiaj spać ze swoją żoną, ale ona mu powiedziała, że już nigdy nie pójdzie z nim do łóżka Za to prześpi się z pierwszym kowbojem, który jej się napatoczy. Zaczynam się już głowić, którego uwiedzie.. Teodoro jej zagroził, że jeśli się puści z obcym to się przekona do czego jest zdolny.. W sensie, zabronił jej ale i tak się poprawił, bo zgodził się na służącą. Zaskoczył mnie Starzec.. bo stanął w obronie Niemowy kiedy kowboj, z którym się zabawia przyszedł do niej do chaty, wyciagnął ją w krzaki i próbował wziąć ją siłą, bo mu odmówiła. Jeszcze niedawno miałam wrażenie, ze Starzec nie "lubi" Niemowy oraz nie interweniuje kiedy komuś dzieje się krzywda, żeby cyt. "nie zmieniać biegu zdarzeń", a tu taka scena.. Dzikiej Marii jakoś nie pomógł kiedy bandzior ją zabijał. Nic też nie zrobił kiedy samolot, którym leciała synowa, matka jego wnuka i żona jego syna, tracił wysokość i się rozbijał w rzece... a teraz nie dopuscił, żeby Niemowa, która przecież cały czas kokietowała kowboja, więc nie jest wcale taka niewinna, nie została przez niego wykorzystana... Doktorek nie jest z Młodą. Te cmoki w filmiku to były tylko żarty i serdeczności. Bardzo mi się podobało, że scenarzyści się postarali i napisali scenę, w której Jove przychodzi powiadomić go o śmierci matki. Super scena i bardzo realistyczna. Fajnie było zobaczyć jak on i Jove się obejmują (prawie jak ojciec i syn) i deklarują przyjaźń i dozgonną pomoc (jeśli bedzie potrzebna). Nic nie poradzę, ale od początku lubię terapeutę. Lubię ten jego spokój i opanowanie oraz skromność i życzliwość. Szkoda mi go dla Lisicy i dalej się upieram, że byłby odpowiednim partnerem dla Filo. Aczkolwiek prawdopodobieństwo, że stworzą para jest prawie równe zeru. Leoncio myśli, że Ze Lucas jest jego bratem, bo jest skórą ściągniętą z jego ojca kiedy ten był młody..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 12, 2024 1:06:16 GMT
38.Odcinek mam nadzieję że już nie wróci monikaandr , Ruda Lisica się jednak nie poddaje. Myślałam, że padnę kiedy ją zobaczyłam na końcu odcinka wysiadającą z samolotu. W dodatku miała minę jakby wracała do domu, a nie przyjechała w gości. Namolna baba. Teodoro chciał dzisiaj spać ze swoją żoną, ale ona mu powiedziała, że już nigdy nie pójdzie z nim do łóżka Za to prześpi się z pierwszym kowbojem, który jej się napatoczy. Zaczynam się już głowić, którego uwiedzie.. Teodoro jej zagroził, że jeśli się puści z obcym to się przekona do czego jest zdolny.. W sensie, zabronił jej ale i tak się poprawił, bo zgodził się na służącą. Zaskoczył mnie Starzec.. bo stanął w obronie Niemowy kiedy kowboj, z którym się zabawia przyszedł do niej do chaty, wyciagnął ją w krzaki i próbował wziąć ją siłą, bo mu odmówiła. Jeszcze niedawno miałam wrażenie, ze Starzec nie "lubi" Niemowy oraz nie interweniuje kiedy komuś dzieje się krzywda, żeby cyt. "nie zmieniać biegu zdarzeń", a tu taka scena.. Dzikiej Marii jakoś nie pomógł kiedy bandzior ją zabijał. Nic też nie zrobił kiedy samolot, którym leciała synowa, matka jego wnuka i żona jego syna, tracił wysokość i się rozbijał w rzece... a teraz nie dopuscił, żeby Niemowa, która przecież cały czas kokietowała kowboja, więc nie jest wcale taka niewinna, nie została przez niego wykorzystana... Doktorek nie jest z Młodą. Te cmoki w filmiku to były tylko żarty i serdeczności. Bardzo mi się podobało, że scenarzyści się postarali i napisali scenę, w której Jove przychodzi powiadomić go o śmierci matki. Super scena i bardzo realistyczna. Fajnie było zobaczyć jak on i Jove się obejmują (prawie jak ojciec i syn) i deklarują przyjaźń i dozgonną pomoc (jeśli bedzie potrzebna). Nic nie poradzę, ale od początku lubię terapeutę. Lubię ten jego spokój i opanowanie oraz skromność i życzliwość. Szkoda mi go dla Lisicy i dalej się upieram, że byłby odpowiednim partnerem dla Filo. Aczkolwiek prawdopodobieństwo, że stworzą para jest prawie równe zeru. Leoncio myśli, że Ze Lucas jest jego bratem, bo jest skórą ściągniętą z jego ojca kiedy ten był młody.. Czyli jednak wróciła do Pantanal? Noż kurde, teraz Filo niech ją pogoni Lucy mówię ci że on z młodą coś kręci, Teodorio sam bzyka co nie ucieka na drzewo a żona to już nie może bo pan i władca rządzi. Starzec może pomaga tym w którzy mają jakiś cel, może niemowa faktycznie nie skrzywdzi Jumy, Nie pomógł dzikiej Mariji bo być może ona już wykonała wszystko co miała wykonać. Tak faktycznie to ona żyje jako jaguar więc może to było dla niej pisane. Do doktorka nic nie mam tylko nie podobało mi się że spał z Madeleine i Irmą może nie w jednym czasie ale obracał obie siostry, fajnie że Jove ma przyjaciela bo niewiele mu zostało z Rio, babcia nie toleruje Jumy, ona tylko kocha swój czubek nosa. Irma jest bezczelna i che zająć miejsce Madeleine. Doktorek nie będzie z Filo to wiem na pewno
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2024 12:53:02 GMT
Lucy mówię ci że on z młodą coś kręci monikaandr, może oni dopiero będą razem? Może widziałaś jakiś filmik z przyszłych odcinków? Do doktorka nic nie mam tylko nie podobało mi się że spał z Madeleine i Irmą może nie w jednym czasie ale obracał obie siostry Mnie "wkurzył" tylko raz, tj. kiedy posłuchał "rady" matki Madeline i pojechał za nią do Pantanalu. Wtedy myślałam, że wszedł w skórę villana i będzie ciągle mieszał w relacjach M i L. No teraz widzę go jako ofiarę. Bo to on był tym pierwszym i to jemu znienacka Leoncio odbił kobietę. Także miał prawdo do urażonej dumy i tym samym do walki o odzyskanie Madeleine. On ją kochał naprawdę, no to ona z niego drwiła i nie pozwoliła mu nigdy odejść. Bo próby podejmował i gdyby nie gierki Madeleine to niewykluczone, że z Irmą by mu wyszło. Nie miał przecież względem niej złych zamiarów. Powiedziałabym nawet, że jedynym jego "grzechem" w tamtym czasie było, że nie odrzucił pocieszenia, kiedy Irma mu się nadstawiła. Myślał, że w jej ramionach zapomni o Madeleine, którą miał ciągle w głowie i w sercu. To się oczywiście nie stało i od razu Irmie o tym powiedział. Nie ciągnął dwóch byków za rogi. Niestety stracił ponad 20 lat na nieodwzajemnioną miłość, także należy mu się wreszcie trochę szczęścia. A Młodej nie uwodzi. Prędzej ona jego. Co do Starca to myślę podobnie. I jestem ciekawa reakcji Leoncia po tym jak się dowie, że ten kowboj dołączył do grona, które widziało Starca. Bo on jednocześnie wierzy i nie wierzy w te wszystkie opowieści o nim.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 12, 2024 14:32:31 GMT
monikaandr, może oni dopiero będą razem? Może widziałaś jakiś filmik z przyszłych odcinków? tu masz link globoplay.globo.com/v/10701365/Mnie "wkurzył" tylko raz, tj. kiedy posłuchał "rady" matki Madeline i pojechał za nią do Pantanalu. Wtedy myślałam, że wszedł w skórę villana i będzie ciągle mieszał w relacjach M i L. No teraz widzę go jako ofiarę. Bo to on był tym pierwszym i to jemu znienacka Leoncio odbił kobietę. Także miał prawdo do urażonej dumy i tym samym do walki o odzyskanie Madeleine. On ją kochał naprawdę, no to ona z niego drwiła i nie pozwoliła mu nigdy odejść. Bo próby podejmował i gdyby nie gierki Madeleine to niewykluczone, że z Irmą by mu wyszło. Nie miał przecież względem niej złych zamiarów. Powiedziałabym nawet, że jedynym jego "grzechem" w tamtym czasie było, że nie odrzucił pocieszenia, kiedy Irma mu się nadstawiła. Myślał, że w jej ramionach zapomni o Madeleine, którą miał ciągle w głowie i w sercu. To się oczywiście nie stało i od razu Irmie o tym powiedział. Nie ciągnął dwóch byków za rogi. Niestety stracił ponad 20 lat na nieodwzajemnioną miłość, także należy mu się wreszcie trochę szczęścia. A Młodej nie uwodzi. Prędzej ona jego. Co do Starca to myślę podobnie. I jestem ciekawa reakcji Leoncia po tym jak się dowie, że ten kowboj dołączył do grona, które widziało Starca. Bo on jednocześnie wierzy i nie wierzy w te wszystkie opowieści o nim. Należy mu się owszem, tylko mi chodziło o to że Irma pchała się do niego jak pszczoła do miodu. Fakt matka Madeleine postąpiła nie fair wobec niego, Irma wiedziała doskonale że on kocha jej siostrę nie ją. Chciał zapomnieć o Madeleine nie powinien jej zabierać od Leoncia, Madeleine nie była chyba stała w uczuciach co do niego w sumie to chyba sama nie wiedziała czy być z nim z miłości czy z wdzięczności albo traktowała go tylko jak przyjaciela. Może młodej nie uwodzi ale też i nie broni się przed jej uczuciami do niego, sama jestem ciekawe co Leoncio na ten temat powie
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2024 15:07:44 GMT
Ale tych scen jeszcze nie było. I trudno na ich podstawie stwierdzić jak się ten wątek zaczął. Nie zdziwiłoby mnie gdyby od tego, że mu wlazła do łóżka. Może młodej nie uwodzi ale też i nie broni się przed jej uczuciami do niego A dlaczego ma się jakoś szczególnie bronić? Nie było, że jej mówił, że jeśli chce pogadać niech się zapisze u recepcjonistki na wizytę w jego gabinecie? Ona jest natrętna, a on nie jest aż tak bezwzględny, żeby ją chwycić za te kręcone kudły i wystawić za drzwi. sama jestem ciekawe co Leoncio na ten temat powie Może zakupi aparaty fotograficzne i wyda wszystkim kowbojom polecenie, aby robili zdjęcia jak tylko Starca zobaczą.
|
|