|
Post by lucy on Jun 27, 2024 10:12:04 GMT
Nie chodziło mi o numer odcinka, ale o jego zawartość (treść).
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2024 21:12:31 GMT
Chyba miałam rację, bo dzisiaj w serwisie VOD tego odcinka brakuje. Co więcej, dzisiaj wczorajszy odcinek został udostępniamy jako 93. Jak to wygląda na Novelas+? Czy ta pomyłka też miała miejsce?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 28, 2024 11:26:34 GMT
lucy, w telewizji wszystko było emitowane poprawnie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 3, 2024 18:58:33 GMT
Nowy zwiastun w Novelas+.
|
|
|
Post by lucy on Jul 26, 2024 10:38:27 GMT
Dobijamy powoli do końca. Szkoda, bo bardzo lubię ten serial i zżyłam się z bohaterami. Szkoda też, że tak mocno pocięli wersję dla widza międzynarodowego, bo nierzadko miało się wrażenie niedopowiedzeń, albo zbyt płytko pokazanych wydarzeń.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 27, 2024 21:58:47 GMT
Dobijamy powoli do końca. Szkoda, bo bardzo lubię ten serial i zżyłam się z bohaterami. Szkoda też, że tak mocno pocięli wersję dla widza międzynarodowego, bo nierzadko miało się wrażenie niedopowiedzeń, albo zbyt płytko pokazanych wydarzeń. Szkoda bo bardzo fajny serial, te ich życie. Irma mówiąca głosem diabła jest genialna.
|
|
|
Post by lucy on Jul 28, 2024 11:10:16 GMT
Nawet się Juma w końcu uspołeczniła. Jak dla mnie nie było chemii między nią i Jove, ale stworzyli bardzo sympatyczną parę. Lucas się natomiast za szybko odkochał od rzekomej miłości jego życia (mam tu na myśli blondi z Sao Paolo). Jestem ciekawa, czy diabełek Irmy będzie faktycznie diabłowaty. Kiedy Irma go rodziła, myślałam, że gdzieś na ciele będzie miał szósteczki ale jak dotąd nic nie wskazuje, że jest "pomiotem" diabła. No chyba, że taki wątek dopiero przed nami. Alcides się na początku nie zapowiadał postacią zbyt istotną. Jestem zaskoczona, że jego wątek tak mocno zaistniał w historii.
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2024 13:50:32 GMT
118.Odcinek. Śmierć Tenoria została napisana beznadziejnie. I zrealizowana także. Cały ten wątek był przereklamowany. Tyle się o tym mówiło, niektórzy na to czekali... a scena była do bólu słaba.
|
|
|
Post by lucy on Aug 7, 2024 12:40:39 GMT
Po 119.Odcinku Od dawna mam wrażenie, że w scenariuszu brak jest ciekawych rozwiązań. I każdy odcinek się kończy mniejszą lub większa obiecanką cacanką, że nadciąga spektakularny przełom w akcji, tymczasem widz zostaje ciągle z ręką w nocniku i dalej czeka na emocje, których jak nie było tak nie ma. I chyba już nie będzie, bo został tylko 1 odcinek. Zdaję sobie sprawę, że wiele wątków zostało spłaszczonych przez ciągłe cięcia dystrybucyjne, ale to nie tłumaczy spadku jakości serialu. Aaa, i jeszcze jedno... wątek kucharza geja pasuje do tej fabuły jak kwiatek do kożucha. Powiedziałabym, że nawet ja zepsuł. Zresztą wiele wątków mnie rozczarowało. Tak jak i postaci.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Aug 11, 2024 10:43:21 GMT
lucy, Obejrzałam ostatni odcinek czuję niedosyt. Szkoda że nie pokazali jak potoczyły się losy bohaterów po tych latach, tylko Filo czekającą na Ze.
|
|
agafija
Nowicjusz
|
Post by agafija on Aug 21, 2024 6:44:37 GMT
Też miałam niedosyt po ostatnim odcinku... Dla mnie Pantanal to dobra telenowela, inna niż pozostałe jakie obejrzałam do tej pory, dawała trochę refleksji.
|
|
|
Post by lucy on Oct 30, 2024 22:20:26 GMT
39-letni aktor Tommy Schiavo, który grał w „Pantanal” postać João Zoinho, 20 lipca stracił równowagę, spadł z wysokości około 4 metrów i zginął na miejscu.
|
|