|
Post by julia on Jan 10, 2021 16:37:41 GMT
Next, na pewno zabolał, gdyż ten spadek moim zdaniem, zupełnie niezasłużony. No , ale fani tureccy, jacy są, wiadomo i co potrafią zrobić z serialami. Uwielbiają do absurdu, co wszyscy wiemy i brutalnie niszczą, co im się nie podoba. Te wszystkie fandomy ,niech je weźmie jasna cholera (mam nadzieję , że to przejdzie przez kontrolę ). W 27.odcinku, oprócz fajnych scen akcji, podkreśliłabym też komizm wielu dialogów , nawet w dramatycznych sytuacjach. Ramo, mówi do Cevdeta, że podjął już decyzję, oni w nic się nie będą mieszać, ale pozostała mu jeszcze jedna rzecz do zrobienia. Chodzi o pożegnanie z Sibel -"To właśnie- mówi , wskazując na podjeżdżającą taksówkę- nie będzie łatwo, moja bieda już jedzie. Może widzę ją ostatni raz" [...] -"Sibel, nawet jeśli będę na dnie piekła, to wrócę, a ty mnie ukarzesz" Podobnie, gdy Sebos pyta o wnuki (Neriman wywiozła chłopców do Izmiru ze względu na bezpieczeństwo),Hasan, który jest takim domowym wesołkiem, rzuca: "Nasze nieuki chciały iść na uniwersytet w Izmirze...". Nie gorszy jest Mazhar, który przepytuje Sibel :"Kiedy wrócisz do domu, bo ta Hurrem (mowa o Nadii), która się rozgościła w twoim pokoju pogarsza sytuację" Oczywiście do tego potrzebna jest odpowiednia sytuacja, aby te słowa bawiły. Powoli zaczynają dawać o sobie anse miedzy kobietami. Nadia do tego stopnia się zadomowiła, że każe przestawiać meble w salonie, oj ostro było, ostro, a już pytanie Nadii :"I co teraz zrobimy z tą kobietą"?! (wiadomo, ze chodzi o jego żonę) wyprowadziło Cihangira z równowagi, wolał opuścić pole bitwy Po Mazharze (poza wszystkim, daje się lubić ) - który od momentu uratowania Yunusa jest dłużnikiem Rama - mamy kolejnego świra w serialu Borana, który stoi po stronie Cihangira, ale i kręci z Vadimem. Upatrzył sobie Sibel i wymógł na niej kolację w zamian za wieści o Ramo. Jej wzrok, gdy poprosił kelnera o butelkę czerwonego wina...najdroższego!, bezcenny. No, ale bez wahania trzyma ją pod bronią, gdy ta chciała zabić Cihangira, nie mając już nic do stracenia Tak , jak wcześniej narzekałam na ścieżkę dźwiękową, teraz z przyjemnością zwracam na nią coraz częściej uwagę, bo naprawdę świetnie podkreśla wszystkie sytuacje Proci w scenie pożegnania smutni i czuli serduszkoo , a już Sibel , przygotowująca pożegnalny borek dla rodziny i ,śpiewająca piosenkę, naprawdę wzruszająca. .
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 14:34:18 GMT
julia, kolejny aktor pożegnał serial..
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2021 15:45:57 GMT
To było do przewidzenia, strzelają, to muszą być ofiary , tym bardziej, że Cihangir naraził się nie tylko Ramazanowi, ale i rosyjskiej stronie. A jeśli do tego Vadim dowiedział się o tym, że jego synowa Nadia jest kochanką Cihangira, to zrobiło się groźnie. Do tego dodajmy też nienawiść Dogu za zmarnowane życie... Ta rotacja jest duża i jak mi się od pewnego czasu wydaje, serial nie będzie długi. Zobaczymy, jak dzisiejszy odcinek
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 15, 2021 17:19:27 GMT
Czytałem właśnie o tym.
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2021 21:00:58 GMT
Odcinek super- oczywiście, jak zawsze, moim zdaniem Sprawiedliwości stało się zadość. Intikam się dokonała...tak być musiało i prędzej czy później do tego by doszło czy to z ręki Ramazana czy Mazhara..., ale by doszło.
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 11:27:10 GMT
Już prawie rok emisji serialu, wiele uwag krytycznych od początku , ale co by nie mówić, to podobno serial został wyróżniony, jako najlepszy serial akcji za rok 2020. Nie mam skali porównawczej, nie oglądam innych, podobnych, ale moim zdaniem, serial jest wart uwagi, nie tylko dlatego, że gra w nim Murat To, co mi się bardzo w nim podoba, to m.in. szybkie tempo akcji, nie ma dłużyzn. Sporo spektakularnych scen, świetna gra aktorów. Zdaje się, że jego pozycja jest w miarę ugruntowana. Nie jest na szczycie upodobań Turków, ale plasuje się na przyzwoitej pozycji. Oby tak dalej. Zginął Cihangir, największy przeciwnik Ramazana od początku serialu, zemsta się dokonała, co zostało do zrobienia? Dostanie się na szczyt ale co potem? Zobaczymy, została Nehir , która na pewno będzie się mścić za śmierć rodziców, na Sibel za matkę (winna Nadia), a na Ramo za ojca. tyle tylko czy Ramo będzie prowadził walkę z...kobietą? Nie sądzę, to zresztą byłoby nieprzyzwoite i nie mieści się w kanonie zasad Ramazana. Na dobrą sprawę , to powoli trzeba by już myśleć o zakończeniu serialu, aby nie było wydumanych akcji i aby nie spadło zainteresowanie.
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 21:58:01 GMT
Odcinek 28.No to od początku Ramo chce odebrać Sibel i wie , że Cihangir się nie zawaha, dlatego też w ramach ostrożności porywa Nehir i gdy dochodzi do przekazania dziewczyn, pojawia się ktoś trzeci. Strasznie wyglądają te migające na ciele Nehir i Sibel zielone punkty To sprawka Borana, ale informacja oficjalna brzmi : Vadim. Naturalnie on nie zapomni o tym, aby pozbyć się tego, który znał jego imię: :"No proszę, do czego to doszło, człowiek, aby zabezpieczyć siebie, musi zabić" Boran, to psychopatyczna osobowość. chwilami bywa zabawny, ale trzeba się go bać, bo jest nieobliczalny i przebiegły. Ma nadzieję po powrocie z zagranicznego zesłania przez Cihangira, wrócić na szczyt w Stambule. Gra do własnej bramki, inni nie są mu potrzebni. Mazhar , jest bardzo wdzięczny Ramazanowi za uratowanie wuja i na razie jest bezpieczny, ale, gdy dowiaduje się o porwaniu Nehir, bardzo się denerwuje, gdyż ona , to jego ukochana siostrzenica i nie wiadomo co by się stało, gdyby nie prawda o jego ojcu. Pyta wuja o mordercę , a ten radzi mu zwrócić się do Koksala...który zna nazwisko, ale nie zna adresu. Adres dla Mazhara to nie problem, od czego ma ludzi. Faysal - to ten człowiek, ale niczego się teraz od niego nie dowie, gdyż cierpi na chorobę Alzheimera. Smutna to scena, starszy człowiek nic nie kojarzy, chce coś do jedzenia, a Mazhar, jak zawsze wygłasza swoją tyradę i strzela ze łzami, wspominając ojca Kolejna zemsta się dokonała, aczkolwiek ten snajper Cihangira, który miał na sumieniu 46 ofiar, jego ojca akurat nie zabił. Z pomocną informacją pojawia się Koksal. Należy szukać czerwonego notatnika... Chwile poszukiwań... znalazł ... pod materacem. Mazhar przewraca kartki i jest zapis : Cihangir >>>Aslan Yakup To prawdziwy zabójca jego ojca! Od tego momentu Ramo przed Mazharem może odpowiedzieć, jedynie wtedy, gdy Nehir włos z głowy spadnie, Cihangira pragnie zabić sam. Ramo z Cihangirem przez moment działają wspólnie, do momentu, gdy w opuszczonym budynku odnajdują uwięzione skłócone ze sobą (chodzi o Ramo i zazdrość) złośnice Kolejny raz wychodzi na jaw podły charakter Cihangira, kiedy zatrzaskuje drzwi przed Ramo , wiadomo, że wyśle po niego swoich ludzi, aby przywieźli go do niego na egzekucję. I tym razem się nie udaje. Ramazan przyjeżdża po Sibel sam i staje przed "królem Stambułu" . Na uwagę zasługuje rozmowa między nimi. Cihangir z właściwą sobie pychą i pewnością siebie, naigrywa się z Ramo. : -- No i co synu wyrobnika? Tak zabiłem twojego ojca, mało tego potrafiłem zabić też ojca kochanej kobiety. To, czym się zajmujemy wymaga od nas takiego działania. Ty też zabijasz, czym więc różnisz się ode mnie? --Według ciebie dobrzy ludzie powinni się tylko bać? Co by się z nimi i ich bliskimi nie stało, powinni milczeć?! Naruszyłem , jak widzisz twoje spojrzenie na świat. Ja nauczyłem ciebie bać się dobrych ludzi! Końcówka odcinka pełna grozy i rozpaczy. Jest tak, że najgorszy przestępca boi się o kogoś ze swoich bliskich, tu chodzi o Nehir. Ona niemal w jednym momencie zostaje sama. Najpierw Nadia , która chce się pozbyć Ahsen , zastawia pułapkę. Wysyła ją do Sibel, która "nigdy nie kochała twojego syna", a gdy ta staje przed nią z pistoletem , Nadia od tyłu wbija jej sztylet w plecy, rani siebie i krzyczy, że to zrobiła Sibel Cihangir poleca Boranowi pilnować Nehir, wyjmuje z szafki automat i wychodzi z domu strzelając na oślep. Staje naprzeciw Ramazana i pociąga za spust, ale on jest szybszy. Stary wilk się nie poddaje, próbuje raz i drugi i za każdym razem w odpowiedzi dostaje kulę Okropna scena Zemsta się dokonała, Mazhar, który przyjechał z zamiarem policzenia się z zabójcą ojca , zastaje w progu jego zwłoki. Bardzo mi żal Nehir, która widziała tę scenę przez okno, nie dziwię się jej straszliwej rozpaczy...matka, chwilę potem ojciec...straszne Wielokrotny zabójca, ale dla niej ukochany tatuś... Króla Stambułu już nie ma, jest Boran, oszalała z rozpaczy Nehir, Mazhar i trzej najważniejsi bossowie, dodatkowo Vadim i rosyjska mafia, zobaczymy w jakim kierunku zmierzać będzie akcja
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 11:03:36 GMT
Reyting za 15.01.2021 - piątek
TOTAL: 1. Arka (odcinek 573) - 8,68% ⬆ (+0,18) 2. Kirmizi oda (odcinek 20) - 7,84% ⬇ (-0,36) 5. Ramo (odcinek 28) - 5,95% ⬇ (-0,09) 10. Ostatnie lato (odcinek 3) - 4,68% ⬇ (-0,07) 12. Akinci (odcinek 3) - 4,50% (bez zmian) 13. Skorpion (odcinek 6) - 3,94% ⬆ (+0,15) 23. Prawo do tronu. Abdulhamid (odcinek 134) - 2,57% ⬇ (-0,53)
AB: 1. Kirmizi oda - 10,44% ⬇ (-1,69) 3. Ostatnie lato - 4,89% ⬇ (-0,60) 4. Ramo - 4,59% ⬆ (+ 0,42) 8. Arka - 4,54% ⬇ (-0,19) 7. Skorpion - 3,42% ⬆ (+0,78) 8. Akinci - 3,40% ⬆ (+0,18) 13. Prawo do tronu. Abdulhamid - 2,94% ⬇ (-0,71)
|
|
|
Post by julia on Jan 18, 2021 11:45:13 GMT
Na uwagę zasługuje w ostatnim odcinku symboliczna scena spalenia fotela króla Stambułu. Kto będzie nowym? Pretendentów jest kilku... Czekam z ciekawością, na to co przygotowali widzom scenarzyści, na pewno będzie ostro. Z jednej strony Ramo - na twarzy którego nie było widać radości z powodu dokonania się zemsty - będzie musiał chronić Sibel, a z drugiej oszalała z rozpaczy Nehir wraz z wujem będą chcieli pomścić Ahsen i...Cihangira Co z Nadią?! To ona zrzuciła winę na Sibel...będzie musiała opuścić dom Cihangira, bo cały jej misterny plan rozpadł się jak domek z kart... Słowo przeciwko słowu, komu uwierzą Nadii czy Sibel?!
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 17:32:59 GMT
julia, kolejna postać znika, bo aktorka opuszcza serial. Co się wyprawia w tym projekcie?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 18, 2021 20:26:13 GMT
Ale kto znika bo na zdjęciu są trzy panie.
|
|
|
Post by julia on Jan 18, 2021 22:20:27 GMT
Ahsen (ta w środku) zniknęła, zona Cihangira. Zabiła ją Nadia , a winę zrzuciła na Sibel. Kilka minut po tym zginął Cihangir z ręki Ramo.
Nehir będzie się mścić, to oczywiste.
|
|
|
Post by lucy on Jan 19, 2021 20:56:33 GMT
Czyżby Ramo zmienił imidż?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 19, 2021 21:13:26 GMT
Nie podoba mi się.
|
|
|
Post by julia on Jan 20, 2021 10:33:24 GMT
Wygląda idiotycznie Czyżby zszedł do podziemia, bo pretendent do bycia głową Stambułu nie może wyglądać tak siermiężnie , przecież Ramo z Adany wyglądał inaczej. No nic, będzie czas przywyknąć i mam nadzieję, że ta zmiana będzie krótkotrwała.
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 10:37:47 GMT
Dołączył. julia, on grał w Vuslat?
|
|
|
Post by julia on Jan 20, 2021 11:08:13 GMT
lucy, tak , grał przyjaciela Aziza (Kadir Dogulu) - Altana (Baris Kislak). To sympatyczna postać , trochę nieporadna jeśli chodzi o deklarację uczuć, ale niepozbawiona sprytu.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2021 22:10:49 GMT
|
|
|
Post by julia on Jan 25, 2021 17:28:22 GMT
Odcinek 29.
Duży spadek w AB, choć bardziej się spodziewałam, że w Totalu może polecieć, gdyż generalnie widzowie oczekują elektryzujących akcji. W świecie przestępczym Stambułu, po śmierci Cihangira nastąpiło totalne rozprzężenie, płotki usiłują coś ugrać i pretendują do bycia na górze. Tak jest z Korkutem, synem zabitego wcześniej Vahaba i tak , jak ojciec coś znaczył, syn o głupkowatym śmiechu nie ma takiej zręczności i umiejętności, jak ojciec. Mazhar mówi :"Oj Ramo, coś ty narobił" Główny boss daje Mazharowi dwie kule , ale ma niebywałe szczęście, pistolet nie wypalił. Darowano mu życie, ale odtąd ma pilnować Ramazana. Na nic było tłumaczenie, że Cihangir zabił mu ojca, najpierw trzeba było prosić o zezwolenie naczelnego. Do ważnej postaci pretendowała w ostatnim odcinku Nehir. Jest zdruzgotana, równocześnie straciła rodziców. Nie szkodzi, że ojciec był wielokrotnym mordercą, dla niej był wyłącznie, kochającym ojcem. Nie słucha Mazhara, który uświadamia jej, że Cihangir zabił mu ojca, a jej dziadka :"Dziadka nie znałam. Od tej pory ja nie mam już żadnej rodziny" Bardzo mi żal Nehir, cały jej w miarę bezpieczny świat zawalił się w jednej chwili. I ona, która nie chciała , aby wokół zabijano ludzi, sama postanawia rozliczyć się z zabójcami rodziców. Jest tak zajadła w swojej nienawiści, ze w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, iż matkę zabiła Nadia. Sibet, to zrobiła i kropka Myśli, że może zatrudnić u siebie i dla siebie Borana , jest naiwna, bo ten fałszywy gracz nie należy do tych, którzy pozwolą sobą kierować, zwłaszcza kobieta. Boran gra we własnej drużynie, chce odzyskać wpływy, które odebrał mu Cihangir. A bogata Nehir jest, każdy chciałby mieć taki skarbiec . Jednak na razie nie pieniądze ją interesują, a kwity na wrogów. Znajduje kopertę w skrytce Cengiza -ojca Sibel :"Nooo, Sibel, poczekaj..." Okazuje się , że Cengiz , to ojciec niejakiej Gizem, kobiety mieszkającej w biednej części Stambułu Nehir liczy zapewne na to, że ta wiadomość wstrząśnie Sibel albo też ma zamiar przeciągnąć Gizem na swoją stronę i wraz z nią dokonać zemsty Chce także odzyskać fundację. Dla Sibel to nie problem, zgadza się. Boran szykuje pułapkę, ale Ramo z Sibel załatwili sprawę u innego notariusza! Devrim Ozcan, to bardzo ładna kobieta, rolę Nehir gra bardzo dobrze, widać jej ból i chęć zemsty. Gra bez makijażu, opuszczone ramiona, ociężały krok i ta determinacja czynią z niej prawdziwą zbolałą i żądną zemsty postać. Protagoniści zaś w pięknej leśnej, zimowej scenerii zaręczają się .Zdjęcia są cudne Ramo znów wiąże na palcu Sibel symboliczną bawełnianą nić i po niej zsuwa zaręczynowy pierścionek. O słabą , bawełnianą nić, wiążącą małżeństwo, muszą dbać, aby się nie zerwała. Są to urokliwe sceny bliskości i widać to uczucie , a to dla widza bardzo istotne. Cieszę się, że ma Murat kolejną odpowiednio dobraną partnerkę. Esra potrafi być zalotna, czuła i zadziorna, a Murat....jak zawsze Ramo ma do załatwienia w Stambule jeszcze parę spraw i potem zamierza wraz z rodziną wrócić do Adany. Na początek rozprawia się z Vadimem, ale nie zamierza go zabijać, a postraszyć, natomiast robi to Mazhar. Jednak czy uda się rodzinie Kaya wyjechać? Po śmierci Vadima staje przed nim człowiek w kapeluszu , boss bossów Yildirim. Czyżby miał wobec Ramazana inne plany Padają słowa :"To ty"?! Tak to ten sam mężczyzna , który wcześniej pojawił się spragniony w dzielnicowej herbaciarni ....
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2021 22:00:05 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2021 9:47:15 GMT
|
|
|
Post by julia on Jan 30, 2021 18:44:04 GMT
Końcówka odcinka, to istna egzekucja. W kodeksie Ramo i jemu podobnych, nie strzela się do kobiet i dzieci, ale to nie jest kodeks Korkuta i, jak się okazuje Nehir, z której wrażliwości nic nie zostało. Ramo szykował się powoli do wyjazdu wraz z rodziną do Adany, ale teraz na nowo rozbudzono w nim konieczność rozliczenia się, obudzono lwa!
|
|
|
Post by julia on Feb 1, 2021 11:23:09 GMT
Odcinek 30.Koniec odcinka porażający, strzelanina, lecą kawałki szkła z szyb, krew się leje, ludzie padają, krzyki bólu i przerażenia To końcówka, ale cały odcinek w nastroju minorowym. Ramo przegrał, przegrał na całej linii. Już nie wyjedzie z rodziną do Adany, jak planował po dopełnieniu się zemsty na zabójcy ojca. Nie przewidział, że otworzył w ten sposób puszkę Pandory. Yildirim, szef szefów, sympatyczny wędrowiec, który przyszedł do herbaciarni okazał się bezwzględnym, zimnym człowiekiem, który uświadomił Ramazanowi, gdzie jego miejsce: Y.- Ty wiesz, co teraz będzie z tobą? Nie znoszę kłamstwa, nigdy nie wybaczam. Mogę na skinienie zniszczyć twoją rodzinę. -Dlaczego spaliłeś krzesło Cihangira? R.-Zemsta! Nie obchodziło mnie jego krzesło! Y-Cihangir był mechanizmem systemu. Ty zniszczyłeś 40.letni porządek w Stambule, teraz spod każdego kamienia wyłażą chuligani, zaczęły się bunty, które zagrażają systemowi! -Teraz ty możesz tylko nam służyć o ile na to pozwolimy. R.-Ja nikomu nie zamierzam służyć! Y.-Od teraz królem Stambułu będzie Mazhar , dopóki nie przekroczy granicy. -Widziałem twój rejon, mnie się to spodobało, wypiłeś ze mną herbatę, mimo, że miałeś na głowie problem z Vadimem. Umiesz zachować zimną krew, a ktoś taki jest mi potrzebny. Teraz ty będziesz pilnować porządku i ustanowisz ład , który naruszyłeś i ty będziesz gasić wszystkie bunty. Będziesz służyć Mazharowi, królowi Stambułu. R.-Nikomu nie będę służyć! Y.-Ty myślisz , że my składamy ci propozycję?!. Nie. Zobaczyłeś moją twarz, a to jest ryzykiem dla ciebie. W każdej chwili mogę zniszczyć wszystko, twoją rodzinę, znajomych, dzielnicę... Mazhar:-Dlaczego Ramo dostał to zadanie? Y.-To nie zadanie , to kara , ma naprawić to, co próbuje zepsuć przez całe życie. On już zrozumiał, że poświęcił dla czegoś pustego , to co ma najcenniejszego - swoich bliskich. Przytoczyłam całą scenę, ponieważ wydaje mi się, że jest znamienna. Jaki sens miała cała wojna Ramo , co osiągnął?! Nic, szarpie się, naraża siebie i innych..., tym bardziej, że Yildirim nie ma zamiaru posadzić później Ramazana za stołem, jak by chciał tego Mazhar. On ma zginąć! Wyrok już został wydany Smutne refleksje nachodzą człowieka - zło, jak i piekło są nie do pokonania. Mówi się, że ze złem trzeba walczyć, prawda, ale ono już tak rozpostarło swoje macki po całym świecie, że często jest to walka z wiatrakami. Ale czy należy się poddawać? Pognębionego Ramo żal , jest załamany, zbuntowany, wie, że było to walenie głową w mur: -To co zniszczyliśmy okazało się nieprawdą! Myśleliśmy że w dwa dni rozbijemy porządek ustanawiany przez nich przez 40 lat. Zrezygnowany mówi Sibel: -Przegrałem! Niektórzy okazują się niezwyciężeni. Nie ja , a oni mnie znaleźli i teraz oni wydają mi rozkazy , mam naprawić to , co naruszyłem ...
|
|
|
Post by julia on Feb 1, 2021 16:41:17 GMT
Yildirim powiedział :"Zaczęły się bunty....", to prawda, pierwszym takim buntownikiem jest Korut, syna Vahapa, który chce po nim zająć miejsce przy stole. Pozbawiony czci i honoru, sam dokonuje egzekucji niepokornych sług, ściera z powierzchni ziemi, tych , którzy się mu przeciwstawiają, choć mówi, że czekał cierpliwie i teraz nadeszła jego pora. Na nieszczęście Nehir zwróciła się do niego, ale na niego miała zdecydowanie najmocniejsze papiery z archiwum Cihangira i dlatego Korkut się zgodził, łykając nawet bardzo gorzką pigułkę, jaką była perspektywa bycia podległym kobiecie Niestety na samym końcu, nie bacząc na nic postanowił dokonać pogromu rodziny i znajomych Ramazana Yildirim , to wytrawny gracz, chciał zobaczyć, siedzących przy stole króla Stambułu i tym razem wystąpił, jako... usługujący kelner i znoszący docinki Fiko i Korkuta, oj nie pożyjecie panowie zbyt długo! Nehir zatraciła się w swojej chęci zemsty, nawet Dogu, próbujący ją oświecić kim był Cihangir nic nie wskórał. Pomocne są kwity, które jej tatuś przygotowywał na wszystkich swoich "żołnierzy". Pierwsze dokumenty znalazła na Cengiza, ojca Sibel, który był także ojcem Gizem. Kusi dziewczynę dużymi pieniędzmi, okazuje się , że Gizem spowodowała śmierć jakiegoś żula, który napastował jej koleżankę. Oczywiście poza tym, ma ona na swoim koncie to i owo. Przystaje na propozycję i bardzo szybko znajduje schronienie w domu Kayów. Życzliwie przyjęta do rodziny, nienagannie gra swoją rolę, aż do momentu, w którym zdradza telefonicznie Nehir ilu jest ochroniarzy wokół sali, w której miało być wesele. Musi się ulotnić. Lepsza była perspektywa dużych pieniędzy, niż spokojne życie Opamiętanie przychodzi za późno, Nehir chodziło o śmierć Sibel oraz Ramo w dniu ich ślubu, nie chciała, aby mordowano wszystkich z zimną krwią, chce zrezygnować, ale...Korkut ma ją w głębokim poważaniu. Masakra się zaczęła za jej przyczyną Sibel usiłuje podtrzymać na duchu załamanego Ramo, a on postanawia zrobić jej niespodziankę. Z wyjazdu do Adany nic nie wyszło, więc wybiera się z nią na zakupy . Kupują także ślubne stroje - ot tak przy okazji, jak mówi Ramo W domu proszą, aby pokazała się w sukni, którą kupiła. Nawiasem, mnie ona się w tej sukni średnio podobała , długa szmizjerka z dość grubego materiału, Esra wysoka, bez specjalnego wdzięku w ruchach I teraz następuje scena , wg mnie, będąca zwiastunem czegoś złego. Sen? Nie to nie sen! Powoduje ona dziwny niepokój, nawet strach, bo oto w mieszkaniu nie ma nikogo, Sibel zszokowana wychodzi z domu i idzie samotna ulicą , rozgląda się, pustka! Tylko ona i deszcz, suknia ubłocona , wreszcie idzie do domu po drugiej stronie i...ulga, są wszyscy, czekają na nią.... Dziwne wrażenie złowieszcze przesłanie
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 11:24:48 GMT
Do Ramo dołączyła aktorka z SCK.
|
|
|
Post by julia on Feb 4, 2021 11:31:33 GMT
Czarna W "SCK" ma rolę drugoplanową, więc może sobie pozwolić na pracę tu i tu. Ciekawe w jakiej roli i po czyjej stronie?
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 11:53:04 GMT
Pisało, ze ta aktorka odeszła z SCK.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2021 18:03:34 GMT
Może tam będzie mieć więcej do zagrania. Ale Esra z ramo nie odchodzi nie.?
|
|
|
Post by julia on Feb 4, 2021 20:52:38 GMT
Nie , reanimują Sibel, ale Nehir chyba wyrasta na zastępczynię ojca. Nie widziałam zwiastuna, ale już po samych zdjęciach coś niecoś widać.
|
|
|
Post by julia on Feb 5, 2021 21:22:05 GMT
Może tam będzie mieć więcej do zagrania. Ale Esra z ramo nie odchodzi nie.? Next, czyżbym się pośpieszyła z tym zaprzeczeniem Po dzisiejszym odcinku wygląda na to, że Sibel ded.... Odcinek wybuchowy, wstrząsający, targający uczuciami i skazujący Ramo na bezmiar cierpienia. Płacz w wykonaniu Murata zawsze powala , przynajmniej mnie Nie wiem , jak Turków Jeśli chodzi o czarną (nie pamiętam nazwiska), to dziś robiła tylko porządek w kuchni oraz zrobiła śniadanie
|
|