|
Post by Matthias on Feb 7, 2022 10:37:49 GMT
Podobno wczorajszy odcinek nic nie wniósł nowego... Podobnie jak 18 (Jeszcze nie oglądałem z tłumaczeniem). Narzekają ludzie, że ostatnie dwa odcinki, ba! Nawet 3, to brak popisu i bomb ze strony Semy. Czyżbyśmy mieli wyczerpanie już materiału?
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2022 10:48:09 GMT
Tego, czego się obawiałem. Od dwóch odcinków nudy, i kręcimy się w kółko. I widzowie odeszli. 📌 Reytingi za 06.02.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (33 odcinek) - 8.09% (=) 3. Yargı (19 odcinek) - 7.87% ⬇ (-0.53%) АВ:1. Yargı - 9.23% ⬇ (-1.73%)
2. Teşkilat - 7.72% ⬇ (-0.42%)
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2022 10:52:20 GMT
Narzekania, że fabuła się zatrzymała, a podniecenie z pierwszych odcinków ulotniło widzę praktycznie wszędzie.. Ale to normalka w oglądaniu dzisiaj tureckiego hita, szczególnie kilku wytwórni (głównie AY), gdzie się naciąga cierpliwość widza do granic wytrzymałości i popuszcza dopiero kiedy zaczyna odchodzić. Serial ma duży margines bezpieczeństwa i zabawa w ciuciubabkę najpewniej będzie trwała dalej. Jak dobrze, że się nie muszę irytować.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2022 10:53:31 GMT
Ja z wczorajszym odcinkiem mam 4 odcinki do nadrobienia Ciekawe co oni tam wymyślili, bo sobie nie spojlerowałem
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2022 9:30:38 GMT
Do obsady dołącza Sukran Ovali. Lubię tę aktorkę. Ciekawe, kogo zagra.
|
|
|
Post by julia on Feb 8, 2022 21:21:47 GMT
Kurczę, co to się porobiło Wszyscy chcieliby, aby w każdym odcinku odpalano bombę i były fajerwerki. Ludzie kochani, tak się nie da Odcinek 19.Owszem jest pewne uspokojenie, ale cały czas trwają poszukiwania dowodów i zamiast się przybliżać do rozwiązania sprawy, ona plącze się coraz bardziej. Ten, który strzelał do Engina, to laborant. On też podmienił próbkę włosa i po jego " analizie " osobą , która porzuciła zakrwawioną rękawiczkę jest - Ilgaz. Facet łże, udaremnia próbę odczytania prawdziwego testu, podstawia inny materiał i podsuwa myśl, że jego asystentka może mieć z tym wszystkim do czynienia. Pars jest po stronie Ilgaza i opóźnia , jak może sporządzenie aktu oskarżenia. Przyparty do muru przez chytrego, odrażającego i psychopatycznego Yektę , który się awanturuje, knuje, nasyła prasę oraz...naczelnego prokuratora, sporządza akt razem z... Ilgazem. Oczywiście w tajemnicy przed Ceylin. W międzyczasie szczwany lis Yekta, który zorientował się , że żona ma romans z szoferem, odstawia szopkę, wzbudza w nim poczucie odpowiedzialności za Lacin i Murat bierze winę na siebie, mówi ,że to on pomógł Enginowi w ucieczce. Co to za ohydna postać Lacin nie kocha, ale zniewala ją do tego stopnia, że kobieta się dusi w jego obecności. Wygląda , jak z krzyża zdjęta. Z kolei Seda nie posuwa się ani kroku dalej, a obiecała Lacin , że zniszczy Yektę. Na razie tańczy , jak on zagra. Ilgaz stawia pierwsze kroki w sądzie , jako adwokat i wygrywa sprawę . Z kolei młodzież igra z losem. Do odebrania narkotyków Serdar wybrał Parlę , Cinar boi się o dziewczynę i pilnuje jej, ale okazuje się, że ona po chwili strachu, przeżytym podczas zatrzymania przez policję, poczuła adrenalinę i ta robota jej się spodobała , ma to chyba po śp. cioci Inci Mało tego, że Parla, to jeszcze okazuje się, że weszła w to także Tugce i ta , jako ostanie ogniwo w akcji, przyniosła wiadome paczki do domu ojca , czyli...Erena
|
|
|
Post by mira on Feb 9, 2022 7:59:20 GMT
julia , oglądasz tylko po turecku, czy wspomagasz się jakiś tłumaczeniem? Mnie się wczoraj udało obejrzeć odcinek 18 z polskimi napisami. Szkoda, że nie udaje się wrzucać tłumaczeń przez emisją kolejnego odcinka, ale dziewczyny nadganiają jeszcze odcinki początkowe. Wiele osób dopiero zaczyna przygodę z serialem, aż im zazdroszczę tych początkowych emocji. Odcinek 18 był bardzo dobry, chociaż mnie Ceylin trochę wkurza. Ilgaz jest od niej straszy, bardziej doświadczony, a ta mu cały czas coś sugeruje, cały czas się wtrąca, jakby był jakimś nowicjuszem świeżo po studiach. Rozumiem, że zadania prokuratora i adwokata znacząco się różnią, ale mimo wszystko uważam, że Ceylin przesadza. Sytuacja z Zaferem zakręcona. Wszyscy myślą, że jest gdzieś na statku obok Haiti i spodziewają się, że szybko nie wróci, Otrzymali informację, że rozwiązanie podobnych spraw zajmuje niekiedy nawet rok. Wygląda na to, że nie będą go już szukać. Kiedy zatem wybuchnie bomba? Nadal myślę, że w ostatnim odcinku sezonu.
|
|
|
Post by julia on Feb 9, 2022 9:31:05 GMT
mira, oglądam po rosyjsku (lektor) i z tego co widzę , słyszę, to nie ma zbyt wielu przemilczeń tureckich dialogów. Ceylin, to w ogóle inny charakter. Działa zbyt impulsywnie. W ostatnim odcinku , wdarła się do gabinetu Yekty i wykrzyczała mu w twarz, co o nim myśli. Kosztowało to ją zamknięciem w areszcie. W tym momencie bardzo nie podobała mi się Seda.... Ilgaz z kolei uczy się bycia adwokatem i podczas jego pierwszej rozprawy Ceylin podpowiedziała mu dwoma smsami o co ma zapytać. Zgadzam się z Tobą , co do Zafera, bomba wybuchnie pod koniec. Merdan naciska na Sedę, ale ona mówi mu, że wiedział o tym Engin, a on nie żyje, więc skąd ma mu wskazać miejsce pogrzebania Zafera. Ciekawa jestem, jak to się odbędzie
|
|
|
Post by Matthias on Feb 9, 2022 19:41:04 GMT
💥💥💥 Pinar Deniz i Yigit Kyrazci rozstali się, a sami aktorzy przestali się obserwować na Instagramie.Tour.Media podaje powód separacji Pinar Deniz i Yigita Kyrazci - zazdrość aktora, a wszystko przez sceny pocałunku z Kaanem Urgancioglu w serialu #Wyroku!
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2022 7:52:27 GMT
Takie plotki to norma. Ale ja myślę, że gdyby się mięli zakochać, to chyba już dawno by się to stało. W końcu, gdy kręcili "Ask 101" (a przynajmniej I sezon) Pinar była wolna, związek z Yigitem zaczął się później. Nie wiem, jak tam Kaan, bo zatrzymałam się na etapie Zeynep, z którą był wiele lat i właściwie myślałam, że nadal jest. Chociaż na wszelkie imprezy przychodził ostatnio sam, natomiast Pinar wszędzie ciągała tego Yigita. Aczkolwiek kto ich tam wie, wszystko się może zdarzyć Wracając do serialu, po zwiastunie już wiemy, że Sukran zagra prokuratora. Mam nadzieję, że będzie miłą osobą, bo tych dziwaków mam już trochę dość. Aczkolwiek Parsa uwielbiam
|
|
|
Post by Matthias on Feb 10, 2022 17:59:12 GMT
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2022 21:43:44 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 13, 2022 11:10:51 GMT
📸 Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu za kulisami serialu #Wyrok.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 13, 2022 17:46:25 GMT
Odcinek 16Ilgaz rzuca dokumencik na biurko i go nie ma. Wydaje mi się, że Parsowi zrobiło się troszeczkę głupio, albo i też poczuł jakąś winę, że przez niego Ilgaz rezygnuje z tak renomowanego stanowiska... Ale nic nie zatrzyma zakochanego faceta Merdan i Seda Czy tylko ja wyczuwam w powietrzu motylki? . Idealnie do siebie pasują. Spotkanie Ilgaza z panią Profesor wywołało u mnie "ciepłe" uczucie. Ta babeczka jest jakby babcią wszystkich Posiedzieć, pogadać, wyżalić się, obmyślić różne sprawy. I poza tym Ilgaz pragnie zostać adwokatem . No oczywiście, adwokatem naszej Celinki Miłość rośnie wokół nas.... Ilgaz i Celinka już całkowicie mają się ku sobie Pytanie, kiedy będzie bebek. Merdan uruchomił kontakty w więzieniu . I Celinka jak coś, to ma własną "ochronę". Cholipa. Taką rodzinkę mieć toż to skarb! A Celinka jeszcze zajmuje się sprawami koleżanek z celi - kobieta o złotym sercu. Ilgaz, Ilgaz, Ilgaz... Chłopina zrobił co w swojej mocy, żeby uwolnić Celinkę, i dzięki Nevie (toż to małe zaskoczenie dla mnie), udało się! Celinka jest tymczasowo zwolniona z aresztu! I oto chodziło. A ta kolacja w domu Celinki, ach. Cudowna atmosfera. Wątek Cinara, i jego paczki w ogóle do mnie nie przemawia. Chłopak prosi się o więzienie jak nic. Dojechałem do końca i co mogę więcej powiedzieć... Dowiadujemy się, że Lacin miała prawdopodobnie jakiś romans, bo jej szofer ją przytula do siebie, i obiecuje, że wszystko minie. O Zaferze dalej nic nie wiemy, a szkoda. Powinno w końcu coś ruszyć w tej sprawie. Merdan widzi jak wnuk walczy o ukochaną kobietę i z tego względu gwarantuje jej ochronę w więzieniu. Tugce przyjeżdża do Erena, po poznaniu prawdy - kto jest jej ojcem. Jak zachowa się Eren? I zaskoczyło mnie, że Tugce od razu spakowała się i pojechała do swojego prawdziwego ojca. Rodzinka Ilgaza, nie jest jakoś chyba zadowolona z tego, że Ilgaz poślubił Celinkę... Reasumując - odcinek nie był wcale taki zły. Jednak ten polot powoli zaczyna ulatywać... Po bardzo mocnym wstępie i petardzie od 5 do 12 odcinka, odczuwam pewien niedosyt jeśli chodzi o dalsze odcinki. Ten 16 jest dobry, ale daleko mu do wymienionych wcześniej.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 13, 2022 20:40:06 GMT
Odcinek 17Celinka poszła na miejsce zbrodni i sobie nagle o wszystkim przypomniała. Ilgaz od samego początku jej wierzył, i wierzył w nią. Był przekonany, że to nie ona zabiła Engina. Neva sprzedała mieszkanie Parsa w Ankarze, bez jego wiedzy? Jak to jest możliwe. Czy tam są jakieś inne przepisy? W końcu, jeśli mniemam to on jest tzn. był właścicielem tej rezydencji. A Neva tak po prostu sprzedała? I na co jej te pieniądze?! Ależ tu się zamieszanie zrobiło. Pars z Metinem biorą udział w strzelanienie, Eren w domu ze swoją córką. Tugce go informuje w końcu, że wie o tym, iż Erenek jest tatusiem. I jak łatwo to jej przeszło przez gardło. Widać, że policjant jest nieco zszokowany zaistniałą sytuacją. Aj, Neva, Neva... Próbujesz z Cuneytem zatuszyć i zamieść sprawę pod dywan, że Cię nie było w więzieniu, ale pech chciał, że znaleźli się świadkowie i Cię widzieli wsiadającą do karetki - ba! I to powiedziała sama pracownica więzienia! Gorąco Wam się robi gołąbeczki, oj gorąco. Seda spojrzała na Cuneyta z takim podejrzewającym wzrokiem. Czyżby się domyślała, co łączy tę dwójkę? Ilgaz zostaje już oficjalnie mianowany adwokatem, Celinka go wspiera Czyż to nie jest romantyczne? I znowu gmatwanina się robi. Celinka składa zeznania, za moment Pars wypytuje Sedę o to gdzie była w dniu morderstwa, Lacin zjeżdża do Parsa, Yekta się denerwuje. Mały kocioł się tworzy. Czy taki był zamysł scenarzystów? Zdziwiło mnie, że Lacin nie wie, co to jest GPS. Widzę, że sprawę z Zaferem próbuje Merdan uciszyć i zakopać pod ziemię, ale czy Gul się nabierze na to? Zumrut w ciąży, i to z Osmanem - jakby mało było wątków otwartych! Więcej, więcej, więcej! Aylin to tam chyba już oszaleje. A dalsza część odcinka to takie pitu pitu. Znaleźli krew Engina na dowodzie - rękawiczce. I włos męski, długi. To spojrzenie babeczki od kryminalistyki z gościem nie przypadło mi do gustu jakoś... Czyżby coś knuli? Sprawa z zatrzymanym mężczyzną, któremu ma pomóc Celinka praktycznie mnie w ogóle nie zainteresował. Ważniejsze było spotkanie Sedy z Parsem, "słodka" rozmowa i atak na Nevę. Nie rozumiem tej kobiety. Dlaczego nie powie, że była tego wieczoru z Cuneytem?! I jeszcze kłamstwa Lacin wychodzą na jaw... I +18 na końcu. Część widzów pewnie w szoku, a druga uradowana, że taka scena, chociaż przez chwilę została pokazana. Nie dziwię się, że Pinar rozstała się ze swoim Odcinek lepszy od poprzedniego, ale wciąż to nie jest to samo, co wcześniej.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2022 19:47:49 GMT
📌 Reyting za 13.02.2022 - NIEDZIELAТОТАL:2. Yargı (20 odcinek) - 8.17% ⬆ (+0.30%)
3. Teşkilat (34 odcinek) - 7.84% ⬇ (-0.25) АВ:1. Yargı - 10.27% ⬆ (+1.04%)
3. Teşkilat - 7.66% ⬇ (-0.06%)
|
|
|
Post by mira on Feb 15, 2022 8:28:36 GMT
Myślałam, że będą kolejne spadki, a tu proszę. Tym razem odpuściłam sobie live, bo gorączka dosłownie ścięła mnie z nóg i choć spać nie mogłam, to nie miałam siły trzymać telefonu. Widziałam na TT dosłownie dwie sceny: jakieś romantico głównej pary i pościg Ilgaza za zdrajcą, zakończony skokiem pod ciężarówkę.
Może dziś uda się zobaczyć tłumaczenie 19.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 15, 2022 17:42:09 GMT
mira to zdrówka życzę . Ja mam do nadrobienia dwa odcinki. Ale nie omieszkałem zobaczyć niedzielnego odcinka, chociaż na suwaku - a końcówka, ach ta akcja
|
|
|
Post by julia on Feb 16, 2022 21:39:13 GMT
mira, mam nadzieję, że już lepiej..."Yargi" czeka Odcinek 20.
Między protami uczucie kwitnie (ciekawe co RTUK na to), miło się na nich patrzy, a Ceylin, jakby trochę spokorniała i bardziej słucha rad Ilgaza, choć przychodzi jej to z trudem, Ciągle wisi nad nimi widmo przestępców i mimo przychylności Parsa nie widomo, co będzie dalej , gdyż Yekta szuka i węszy, przy pomocy asystenta i Sedy, którzy dostarczają mu ciekawostek i smaczków , związanych , choćby z pośpiesznym małżeństwem Ilgaza i Ceylin. Yekta tylko woła :"Dawać dzieci, dalej, co tam macie"?! I ze złością albo zadowoleniem uderza ręką w biurko. Chwilami mam wrażenie, że Seda jest w to bardziej zaangażowana, niż w chęć kompromitacji szwagra. Nawet niezbyt się angażuje w pomoc Lacin stwierdza tylko :"Murat sam się oddał w ręce sprawiedliwości" W ogóle jej postać zeszła trochę na drugi plan. Ciekawe, kiedy wyłoży swoje karty? Eren nie może się pogodzić z oskarżeniem koleżanki o sfałszowanie testu DNA, szuka zaczepienia, ale długowłosy jest tak sprytny, że nawet nosi większe buty dla zmylenia podejrzeń, podrzuca do szafki laborantki dowód rzeczowy - włos zabrany z rękawiczki na miejscu przestępstwa. Jedynie Ceylin trzyma się swojej wersji o długich włosach i postanawia go śledzić. Facet ma duże problemy. Sytuacja domowa i rodzinna sprawiły, że potrzebne mu były pieniądze, ale zleceniodawcy opierają się z wypłatą, gość spławia go w herbaciarni, co nie uszło bacznej uwadze Merdana. I gdy prawda już niemal jest w zasięgu działań policji, gdyż sprawdzono monitoring, a tam czarno na białym widać, kto wchodził do pustego gabinetu byłego prokuratora Ilgaza, laborant zaczyna uciekać. Pościg zatrzymuje blokada na autostradzie. Ilgaz biegnie za nim, ale długowłosy przeskakuje barierkę i rzuca się pod tira . wolał zginąć , niż powiedzieć dla kogo pracował. Poszukiwanie prowodyrów zabójstwa Engina zaczyna się od początku... Na linii Aylin - Zumrud , wojna. Ma zrobić test DNA i kropka. Matka uważa, że powinna to zostawić, zaś Ceylin bierze stronę siostry i twierdzi, że ona ma prawo wiedzieć. Tymczasem Osman, choć pogodzony z rodziną, jest zdecydowany być z Zumrud o ile ta się zgodzi. Młodzież dalej balansuje na krawędzi. Tugce, zaniosła towar i odebrała pieniądze, ale zgodnie z prośbą Serdara zostawiła trochę . Zabawa w wydawanie pieniędzy trwała kilka ładnych godzin, ale się skończyła. Handlarze zorientowali się w niedowadze i zgarnęli Serdara na ulicy, a że ten zawsze ciągnie za sobą Cinara, to i jego również wsadzono do samochodu. W tej brudnej robocie tkwią już Parla i Tugce. Pierwszej bardzo się spodobał dopływ adrenaliny, zaś Tugce ( biedny Eren ) nigdy nie była grzeczną panienką. Tutaj także szykują się problemy .
|
|
|
Post by mira on Feb 17, 2022 7:34:54 GMT
Już jest ok, nawet zdołałam obejrzeć połowę odcinka 19 Ostatnio nie daję rady obejrzeć na raz, niby jest to ciekawe, ale oczy mi się zamykają, telefon wypada z ręki, stwierdzam, że nie dam rady i rezygnuję z dalszego oglądania. Dziś powinnam dokończyć. Wątek z młodzieżą nawet mi się podoba, chociaż ten cały Serdar działa mi na nerwy, do Tugce też jakoś nie zapałałam sympatią. Ale lubię Cinara, chociaż głupek z niego i właściwie lubić się go nie powinno, ale ma w sobie coś takiego, że nie umiem go skreślić, lubię też Parlę. Seda zachowuje się dziwnie. Czasem to już nie wiem, po czyjej jest stronie.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 17, 2022 18:24:58 GMT
📸 Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu za kulisami kręcenia reklamy (szczegóły nie zostały jeszcze ujawnione)
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2022 18:18:32 GMT
🔺 Na ceremonii International Crystal Awards popularny serial telewizyjny #Wyrok zdobył nagrodę jako najlepszy serial roku, a para #IlCey otrzymała nagrodę jako najlepsza para.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 19, 2022 18:00:16 GMT
Odcinek 18Niyazi... Bohater, który na długo zapadnie nam w pamięć. Człowiek od brudnej roboty. Pozbawił przytomność Celinkę, zastrzelił naszego Engina - człowiek, który nie boi się mordować. Dla kogo pracuje? Głos w słuchawce - w ogóle go nie kojarzę. Ale kasa musi się w końcu zgodzić, bo jak nie, to Niyazi zacznie śpiewać jak kanarek... Gul przychodzi w odwiedziny do córeczki i zastaje niezasłane łóżeczko... A tu jeszcze Ilgaz wchodzi. Dlaczego Gul spaliła ten list? Dlaczego nie pokazała go rodzinie? W końcu każdy czeka na jakąkolwiek wiadomość od seniora rodu... A ta go spaliła. Masz babo placek! Cetin dowiaduje się z internetu, że jego braciszek porzucił Prokuraturę i teraz będzie bronił ludzi, a głównie swoją Celinkę. Rodzinka się zebrała, a Merdan powiedział o parę słów za dużo. Metin podobnie walczył o ukochaną? Z czego on zrezygnował dla matki swoich dzieci? Neva zostaje wezwana na przesłuchanie przez swojego braciszka - to musi być troszeczkę upokarzające. Ale w międzyczasie Eren wpada z informacją o tym, że poszukiwany jest facet, a nie kobieta - i Neva może odetchnąć. Nie musi tłumaczyć już, że była z Cuneytem. Nikt nie wie o tym, że tę dwójkę coś łączy... Prócz Sedy Jaka uradowana na wieść o tym, że między tą dwójką coś iskrzy. Sprawa z Zaferem staje się coraz bardziej zagmatwana... Nie spodziewałem się, że Merdan ma aż takie kontakty, iż dowie się praktycznie wszystkiego o Zaferze, przekupi pracownika zajmującego się "statkami"... Cała rodzinka Celinki myśli, że Zafer jest na tym Haiti i kiedyś tam wróci. Sprawa ucichnie. Do kiedy? Yekta dowiedział się, że Lacin ma mieszkanie... I on o tym nawet nie wiedział. Ciekawe. Lokowanie produktu mi się najbardziej pdoobało W którymś serialu był Head&Shoulders, teraz mamy CIF - w Yasaczku były kanapy . Ach. Oni to potrafią człowieka rozbawić Spotkanie muszkieterów, całej czwórki było urocze Aby "zapchać" odcinek, pokazali pierwszą sprawę Ilgaza jako obrońcy. Może i dobre to było zagranie, jednak pozostałe wątki poszły w las. Akcją, która przyciągnęła uwagę, to strzelanina podczas rozprawy Nevy... I końcówka czy zaskoczyła? No nie do końca. Spodziewałem się, że DNA będzie Ilgaza. W końcu Niyazi robi swoje. Szkoda tylko, że teraz wszystko znów obróci się przeciwko IlCel. Odcinek nie był wcale taki zły, ale było sporo minut, które po prostu nudzą. W ogóle nie zainteresował mnie wątek młodzieży. Całkowicie jestem temu przeciwny.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 20, 2022 14:56:11 GMT
Odcinek 19Pars nie może uwierzyć, że DNA idealnie pasuje do DNA Ilgaza... Wszyscy od razu podejrzewają, że zaszło jakieś nieporozumienie. Co ciekawe, mają powtórzyć to raz jeszcze. Niyazi będzie jeszcze raz wykonywał owe badanie? Yekta i Merdan się znają. Ba! Yekta mówi nawet, że to stary znajomy. Skąd się ta dwójka zna? Czyżby też któryś któremuś chronił cztery litery? Albo Yekta może maczał w czymś palce, żeby wsadzić Merdana za kratki... A może Merdan wie o wypadku Yekty z przeszłości? Na domiar złego, Yekta widzi jak szofer "pociesza" Lacin, ściskając ją za ramię. Oj, nie wyglądało to dobrze. Bardzo mi się spodobało zachowanie Parsa. On doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że ktoś mąci im w laboratorium. Najpierw została spalona kurtka, następnie zostały podmienione próbki, by wszystko wskazywało na Ilgaza. Ale na nieszczęście, proszę Niyazego... Kiedy się skapną, że to ten "jegomość" wszystko obraca w złym kierunku... Młodzi szaleją. Parla, Cinar, Serdar, Tugce, Merve... Ach, narkotyki Chyba cała 5 chciałaby posiedzieć w pierdlu A Tugce jeszcze chowa narkotyki w domu Erena - no bajka po prostu! Murat bierze na siebie całą winę, by Lacin tylko ochronić. Do czego to doszło... Szczurowaty Yekta - aż się prosi, żeby go PIF PAF. A na końcu akt oskarżenia się pojawił, jednak nic z niego nie rozumiem. Odcinek nie był wcale taki zły. Pokazane było jak Ilgaz wygrywa pierwszą sprawę, dotyczącą Melike. Oczywiście, z pomocą Celinki, która mu SMS-y podsyłała i dawała rady.
|
|
|
Post by mira on Feb 21, 2022 7:45:25 GMT
Matthias, ładnie nadgoniłeś odcinki. A jeśli oglądałeś wczorajszy live, to nawet mnie wyprzedziłeś, bo ja odpuściłam. Nie mogę się doczekać tłumaczenia 20 odcinka, bo jestem bardzo ciekawa nowej pani prokurator.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 21, 2022 16:28:25 GMT
📌 Reytingi zа 20.02.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (35 odcinek) - 8.82% ⬆ (+0.98) 2. Yargı (21 odcinek) - 7.69% ⬇ (-0.48%) АВ: 1. Yargı - 10.05% ⬇ (-0.22%)2. Teşkilat - 7.79% ⬆ (+0.13%)
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2022 18:07:02 GMT
📸 Dzieciństwo | Młodzieńcze zdjęcia Kaana Urgancioglu!
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2022 20:56:07 GMT
mira - miałem możliwość to nadgoniłem . Odcinek 20Czyli Pars wniósł o dożywocie dla naszej Celinki - ciekawe czy mu ręka zadrżała, gdy tworzył to "dzieło" wraz z Ilgaziątkiem. Oj, Celinka, Celinka. Na Twoim miejscu kazałbym mu spać od dzisiejszej nocy w salonie albo na balkonie Pars z Nevą na badaniu - no cóż. Tableteczki zażywać, ssać i ograniczyć czas spędzony przed komputerem i telewizorem. Porządny lekarz. Ooo, Derya? Nowa pani prokurator? No proszę, proszę. Nawet przystępnie wygląda (ostatnio oglądałem UFAKA bodajże z nią), i tak mi nie przypasowała. A tutaj proszę, jaka szycha . I wydaje się być "miło" nastawiona do Ilgaza. Musi mieć w tym jakiś interes. Ale już mi się podoba Cięta na Yektę - świetnie, bombowo Niech wsadzi jeszcze Yektę do paki, to już w ogóle będę w euforii Celinka coś zaczęła podejrzewać, ale Niyazi nie dał się przechytrzyć. Założył specjalnie o wiele za duże buty, żeby nie wzbudzić żadnych podejrzeń. Cholipa, tak mi szkoda tej Goksu... Niewinna kobieta jest oskarżona o podmianę dowodów w laboratorium. Yekta... Nóż się w kieszeni otwiera, kiedy go widzę... Co za aktor . Zumrut w ciąży, i w domu Celinki robi się jeden wielki kocioł. Aylin wariuje, chce testu, Osman wie, że to jego dziecko - cyrk na kółkach. Ooo Cinar, Metin i spółka. Jaki odważny - wyjedzie, odjedzie - zostawi wszystko. Co tam, że zamordował Zafera Co tam, że ma do czynienia z dragami On jest herosem - wyjedzie daleko! Ari vederci! Więcej będzie scen Ilgaza z Celinką No i od tego momentu dzieje się akcja. Yekta zbiera kolejne dowody obciążające Ilgaza lub Celinkę, wyciąga stare jakieś rzeczy . Akcja WŁOS - (Dziwne, że Ilgaz tak szybko się zorientował, skąd mogą mieć jego włos, no ale dobra, powiedzmy, że to przypadek...). Słowa Goksu rozdzierające serce, Celinka śledząca Niyaziego, szybka akcja na komisariacie (Eren jaki buldog ). A Cinar i Serdar - mogą iść do pierdla - pisałem już nie raz - niech idą . Ja płakać za nimi nie będę. I bomba odcinka - wypadek z tirem Serducho biło mocno - i się nie dowiedzieliśmy, dla kogo pracował Niyazi. Ludzie pisali, że 20 nie była taka ciekawa, jednak po dokładnym obejrzeniu - mnie się podobał
|
|
|
Post by julia on Feb 23, 2022 20:12:39 GMT
Yekta... Nóż się w kieszeni otwiera, kiedy go widzę... Co za aktor Matthias, Yekta, to s........ .Widziałam go po raz pierwszy w "Gecenin Kralicesi" i od tamtego momentu zgrzytam zębami. Ugur Polat ma świetne warunki do grania ról łajdaków, jego niski głos, rechoczący śmiech , specyficzny chód . Jest świetny! Odcinek 21.I oto w ten sposób Niyazi zabrał tajemnicę do grobu Kto zlecił mu zabójstwo, kto miał płacić , a nie płacił - nie wiemy. Facet "dorabiał sobie, jako płatny morderca"... Podobnie rzecz się miała z Enginem - nic już nie powie. Kolejny raz dostaje się Ceylin i Ilgazowi za wsadzanie nosa nie tam gdzie trzeba. Zwłaszcza Pars jest do głębi obrażony na ich niesubordynację. Przede wszystkim chodzi tu o Ceylin, która naprawdę jest samowolna, choć ma doskonałe przeczucia i instynkt łowcy. Momentami bardzo mnie denerwuje, a Ilgaz, chcąc nie chcąc , pomaga jej, chroni, i broni przed Parsem, Yektą i innymi. Ona jest zbyt szybka i.... kłamie. Mówi, że będzie tam, a jest gdzie indziej. Na pewno wg wszelkich zasad prowadzenia śledztwa, takie postępowanie nikomu nie służy. Gdyby nie śledziła Niyaziego, może chłopina żyłby i o jego podłościach widz dowiedziałby się w swoim czasie, no ale...nie byłoby to tak intersujące. Jedno, co się jej udało, to rozmowa z Lacin, która przyjechała do biura i wszystko wyśpiewała na temat oszustwa Yekty :"Nie skończył żadnych studiów, nie jest prawnikiem" Wcześniej Ceylin sprawdziła ślad, który podpowiedział jej Merdan - Ayla . Jednak nic to nie dało, ponieważ kobieta zeszła na raka, ale, co ciekawe całe życie była wspomagana przez...Yektę. Dlaczego? To sekretarka z wydziału prawa , która opłacana, "zaliczała" Yekcie wszystko , co było trzeba i to dzięki jej oszustwu, miał dyplom. Rozszyfrował to Engin , ten 'nieudacznik' syn i między innymi za to zapłacił. Co robi szczwany lis, gdy okazuje się , że karicim nie ma w domku? Ósmy zmysł podpowiada - "wyśpiewała wszystko"....archiwum! A wydawało się, że nasza parka będzie pół kroku przed - niestety jest bummmm i archiwum wylatuje w powietrze na ich oczach. No i jak teraz dowieść, że Yekta , to kłamca i oszust, swołocz najgorszego kalibru Nowa pani prokurator Deryia - nie wiem, ale jakoś nie zapałałam do niej nagłą i większą sympatią... No i Serdar wraz ze swoją ferajną. matko jedyna, oni się proszą o to, żeby ich posadzić i to wszystkich. Tugce szemrana jest od początku ( współczuję Erenowi takiej latorośli), Parla zbiesiła się i stawia się rodzicom, a Ayla i Osmanem chuchają i dmuchają na córeczkę, która sporo genów ma po cioci Inci i modowe zamiłowania także - drogie , markowe torebki. Mieć kilka takich Tugce i Parli na co dzień - ciężki rozstrój nerwowy murowany. Serdar ten dzielnicowy cwaniaczek nigdy nie zmądrzeje i zawsze będzie pchał się do brudnej roboty, podobnie Cinar, któremu śni się wyłącznie zagranica i grafika komputerowa. Nikt go nie nauczy rozumu, łącznie z dziadkiem Cały czas w strachu jest Neva, a Seda niewiele zrobiła do tej pory...dostarcza tylko newsów Yekcie na temat życia osobistego Ceylin, a Yekta rechocze i pokrzykuje, :"Tak, trzeba pokazać Ceylin, jako złego człowieka".
|
|
|
Post by mira on Feb 24, 2022 7:51:23 GMT
W kolejnym odcinku będzie już sąd i decyzja, czy Ceylin wraca do więzienia, a przynajmniej na to wskazuje zwiastun. Myślę, że nie uda się jeszcze wyjaśnić, kto był zleceniodawcą Niyaziego.
Póki co stanęłam na 19 odcinku.
|
|