|
Post by Matthias on Feb 24, 2022 16:25:49 GMT
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby wyjaśnili, kto tam zlecał Niyaziemu... Rozciągną to w czasie.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 24, 2022 17:55:53 GMT
❥ Serial "Wyrok" stał się najczęściej nagradzanym serialem tego roku, zbierając ponad 20 nagród.
|
|
|
Post by mira on Feb 28, 2022 8:20:57 GMT
Obejrzałam odcinki 20-21 i niewiele mi one wyjaśniły. Niby w odcinkach sporo się dzieje, ale akcja nie posuwa się znacząco do przodu. Otwarto masę wątków, przez co wątek główny nie jest prowadzony zbyt dynamicznie. Dowiedzieliśmy się, kto podmienił próbki i właściwie to wszystko, bo osoba ta nie żyje, a udowodnienie, że strzelała do Engina (i na czyje zlecenie?) nie jest narazie możliwe. Najbardziej prawdopodobne wydaje się, że za śmiercią Engina stoi Yekta. On wyciągnął Enigna z więzienia i umożliwił ucieczkę. On wiedział, dokąd Engin pojedzie. On usilnie próbuje udowodnić winę Ceylin, on domagał się zbadania próbek Ilgaza, on już wcześniej zamieniał próbki w laboratorium. On miał doskonały motyw, by pozbyć się syna, którego ani trochę nie kochał. Ale tu nasuwa się pytanie - czy to wszystko nie jest zbyt oczywiste?
Czuję, że Cinar wpadnie w wielkie kłopoty. Ten chłopak zachowuje się jak głupek, ciągle szuka guza. Ale choćbym bardzo chciała, nie potrafię powiedzieć, że go nie lubię. Ma taką sympatyczną buźkę, ma wyrzuty sumienia, no nie potrafię chłopaka skreślić.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 28, 2022 15:17:32 GMT
📌 Reytingi za 27.02.2022 - NIEDZIELAТОТАL:2. Yargı (22 odcinek) - 6.89% ⬇ (-0.80%)
3. Teşkilat (36 odcinek) - 6.87% ⬇ (-1.95) АВ:1. Yargı - 8.96% ⬇ (-1.09%)
3. Teşkilat - 6.03% ⬇ (-1.76%)
|
|
|
Post by julia on Mar 1, 2022 21:49:10 GMT
Coś się dzieje z serialami, niemal wszystkie zaliczają spadki i to spore. Myślę, że przyczyna leży w zainteresowaniu - także i Turków - ta straszną napaścią Rosji na Ukrainę. Większość w pierwszych dniach , dużo czasu poświęcała wiadomościom. Odcinek 22.mira,Obejrzałam odcinki 20-21 i niewiele mi one wyjaśniły. Niby w odcinkach sporo się dzieje, ale akcja nie posuwa się znacząco do przodu. Otwarto masę wątków, przez co wątek główny nie jest prowadzony zbyt dynamicznie. Dowiedzieliśmy się, kto podmienił próbki i właściwie to wszystko, bo osoba ta nie żyje, a udowodnienie, że strzelała do Engina (i na czyje zlecenie?) nie jest narazie możliwe.Mira, sporo się dzieje, są nowe wątki, które rozwiną się z czasem, a wątek główny- moim zdaniem - musi się temu podporządkować, bez straty dla jego wartości. Co by nam dało nagłe rozwiązanie. Zakłada się ileś odcinków, być może sezonów więc to nie może być torpeda W odcinku 22. mamy początek rozwiązania sprawy -znajduje się dowód rzeczowy na to, że na miejscu zbrodni był ktoś trzeci. Przesłuchano kobietę, mieszkającą w pobliżu lasu. Słyszała trzy strzały. Najpierw jeden, a za chwilę jeden po drugim. Ilgaz z kolei pojechał do filmowca, przyrodnika. W lesie porozmieszczano kamery do śledzenia zwierząt. Na filmie widać sarny i słychać - najpierw jeden strzał, a potem dwa - jeden po drugim. Znaleziono trzecią kulę w drzewie pod budką dla ptaków. Proces, to głównie wściekłe ataki Yekty, riposty Ilgaza i uciszanie sędziego :"Prosze się uspokoić, bo zaraz wyrzucę was z sali" W ostatniej chwili, przed ogłoszeniem wyroku, Eren przyniósł wynik. Na kuli znaleziono DNA Engina , a broń należała do Niyaziego. Ceylin po wielu perypetiach zostaje wreszcie zwolniona. "Na złodzieju czapka gore", tak jest i z Yektą. Już jakiś czas temu pisałam, że go podejrzewam. Jest podły, podstępny, cyniczny, pozbawiony uczuć... Każe brać się Cuneitowi i Sedzie do pracy i szukać dowodów na to, że Ceylin była w zmowie z Niyazim. Nawiasem - asystent pana Yekty , uwodzi Nevę na zlecenie Yekty Dla Sedy , to za dużo :"Wyjeżdżam do Izmiru" Nie chce brać udziału w spektaklu reżyserowanym przez szwagra. Ona wie, że człowiek, który wysadził archiwum uniwersyteckie, aby ukryć prawdę o fałszywym dyplomie , jest zdolny do zbrodni. I tu następuje moment, w którym Yekta zaczyna się czuć nieswojo, Seda była bardzo pomocna , a teraz powiedziała adieu i dała do zrozumienia, że kryć go nie będzie. Trzeba przyznać, że ma baczenie na wszystko, także i na to, że Lacin pracuje nad uwolnieniem Murata. Pokazuje swoją naturę sadysty, szarpie żonę, popycha , zastrasza Efekty pracy Erena są spektakularne. Znalazł w skrytce Niyaziego wizytówkę z odręcznie napisanym numerem telefonu i podpisem Yekty i sprawdził operacje finansowe Lacin, która dzień przed ucieczką Engina ze szpitala pobrała 100.000TL. Pars tym razem nie stawia oporu , tylko wydaje nakaz aresztowania Yekty. Wyraz jego buźki - bezcenny Dzieciaki mają przechlapane i zostały wciągnięte w brudną grę. Dostają nowe, fałszywe dowody tożsamości i mają otworzyć rachunki bankowe. Oj , będą kłopoty Na tego półgłówka Serdara patrzeć nie mogę. No i tak się złożyło, że Tugce jest córką komisarza, Cinar naczelnika policji i bratem prokuratora, a Parla siostrzenicą adwokata Seda miała znaleźć trupa Zafera ( kto go pogrzebał i kiedy wykorzysta wiedzę ), nie znalazła, a dziadek szantażował ją córką, więc ona też ucieka się do szantażu. Merdan ma z Yektą tajemnicę. Przed laty zabił faceta za jego znęcanie się nad żoną i synem oraz za jej zabójstwo, Yekta załatwił fałszywy test DNA i Merdan prawnie został jego ojcem , ale rodzina nic o tym nie wiedziała, bo on przeważnie przebywał w więzieniu. Chłopca oddał do domu dziecka( szykuje się nam nowy wątek ) Ale Yekta nie robi niczego bezinteresownie. W zamian Merdan nigdy nie powiedział, że Yekta spowodował tragiczny wypadek.... Końcówka szokująca. Ceylin dostaje przesyłkę. Na ekranie ....Engin :"Nie bój się , ja nie żyję, tak jak tego chciałaś, ale mimo to niespodzianki są dalej..."
|
|
|
Post by mira on Mar 2, 2022 7:33:01 GMT
julia, sądząc po tym, co napisałaś, odcinek 22 wydaje się być bardzo interesujący. W ogóle do nieco zaglądałam i nie mogę się doczekać tłumaczenia. Tak, masz rację, że nie mogą błyskawicznie wszystkiego rozwiązać. Ale oglądając 21 odcinek miałam wrażenie, że dzieje się to wszystko trochę za wolno. Najwyraźniej 22 jest zupełnie inny, bo mamy w końcu proces i konkretne dowody na obecność osoby trzeciej, a Yekcie przestaje wszystko uchodzić na sucho. Ciekawe, kim będzie przyszywany syn Merdana? Niespodzianek Engina też jestem bardzo ciekawa.
|
|
|
Post by julia on Mar 2, 2022 17:28:44 GMT
Ciekawe, kim będzie przyszywany syn Merdana? Niespodzianek Engina też jestem bardzo ciekawa. Też jestem ciekawa i tego syna, jak i niespodzianek zza grobu Myślę, że Yekta się jakoś wywinie, przynajmniej na razie. No i , co za szuja z tego Cuneita, rozkochuje w sobie Nevę na zlecenie :"Tylko się nie zakochaj w niej naprawdę" - mówi Yekta.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2022 17:34:58 GMT
Szkoda mi Nevy... Niczego nie jest świadoma .
|
|
|
Post by Matthias on Mar 6, 2022 20:12:06 GMT
Odcinek 21Odcinek rozpoczyna się od miejsca wypadku Niyazego. No cóż. Chłopina nie miał zbyt wiele szczęścia. Szkoda tylko, że przed śmiercią nie poinformował nikogo o tym, na czyje zlecenie pozbawił życie Engina. Na chwilę obecną, prócz Yekty, ciężko jest stwierdzić, czy jeszcze ktoś ze znanych bohaterów mógł wydać jakieś zlecenie xd. 50 kawałków? Za ten "biały pyłek", który Cinar z samochodu wysypał za oknem samochodu? Nie wierzę... Żeby tyle było warte taką kwotę! Zumrut z Osmanem, znowu coś kręcą. Osman - miałeś już odejść z tego serialu, a Ty wciąż tutaj siedzisz i kwitniesz . Kiedy w końcu spakujesz siebie, Zumrut i wyjedziecie? Będzie mniej osób w obsadzie . Yekta wariuje... Szuka za wszelką cenę powiązań Celinki i Ilgaza z Niyazim, Enginem i w ogóle. A może on sam stoi za zamordowaniem syna? Wszystkie poszlaki na to wskazują. Celinka przyszła do swojego "dziadka", a ten proszę - do jutra coś znajdzie na Yektę. Ta wychodzi i siup, wszystkie karteczki, dokumentacja, co miał Engin na kogo w sejfie spoczywało . Oj, dziadziuś Merdan szybko się ze swej obietnicy wywiąże . Lacin i Seda zjeżdżają do Murata. A wcześniej jest Ilgaz... I co? Przyłapuje je na odwiedzinach Przez większość odcinka to fruwanie Celinki i Ilgaza w poszukiwaniu wszelakiego rodzaju dowodów i informacji, czym kogo szantażował Engin. Dowiedziała się nasza gwiazda o związki Nevy i Cuneyta, przekonała także Lacin do tego, by wyjawiła czym był szantażowany jej mężulek, diabełek - Yekta. I tak odcinek leciał i leciał (nie powiem, bo zapychaczy było dość sporo...), aż do bomby odcinka! Nasze gołąbeczki dowiedziały się, że dyplom Yekty jest fałszywy i on w ogóle nie jest prawnikiem! A to Ci heca! Ale co z tego, że pojechali sprawdzić to, skoro archiwum? Wybuchło xd. Stanęło w płomieniach, i sam Yekta się szyderczo zaśmiał. Cuynet - zapłacisz za to, że pomagasz Yekcie... Odcinek nie był taki nudny, ale niepotrzebnie dużo zapychaczy się pojawia. Oglądalność spada - i nie dziwię się. Zaczyna się to wszystko gmatwać nieco.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2022 17:38:42 GMT
📌 Reytingi za 06.03.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Yargı (23 odcinek) - 8.14% ⬆ (+1.25%)
3. Teşkilat (37 odcinek) - 7.06% ⬆ (+0.19) АВ:1. Yargı - 10.61% ⬆ (+1.65%)
2. Teşkilat - 7.55% ⬆ (+1.52%)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2022 18:24:51 GMT
💥💥💥 Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu nadal reklamują suszarki do włosów Dyson!
|
|
|
Post by mira on Mar 8, 2022 7:42:28 GMT
Lepsze to, niż Cif
|
|
|
Post by julia on Mar 8, 2022 18:49:05 GMT
Odcinek 23.Niestety, obejrzany tylko po turecku. Nie ma rosyjskiego tłumaczenia, zapewne z powodu wojny...nie ma co się dziwić. Tak na dobrą sprawę nie wiem skąd właściwie są te tłumaczenia z Rosji czy też Ukrainy, Uzbekistanu czy Azerbejdżanu Odcinek super - mimo, że wielu dialogów nie zrozumiałam w ogóle, m.in. spowiedzi Engina. Odniosłam wrażenie ,że on chciał zemścić się na ojcu, ciotce i matce....momentami z trudem powstrzymywał łzy....wszystko zaplanował... Yekta wreszcie się doigrał i to za sprawą Nevy. Cuneit miał to załatwić, ale Neva nie poddała się presji i skazała Yektę na areszt Pars, z którym Neva się ostatnio kłóciła, powiedział jej po sprawie :"Jestem z ciebie dumny". Myślę, że za ten krok przyjdzie jej zapłacić, ale na razie pan adwokat Yekta wędruje za kratki : oddajemy krawacik, pasek, sznurowadełka i żyjemy w innym świecie Bez wygód, pięknie podanych dań, kieliszka wina, za to w zaduchu celi, wśród chrapiących osadzonych....trauma Myślałam, że spadnę z fotela, gdy usłyszałam :"Ale tutaj jest brudno i śmierdzi". I na co ci przyszło wstrętny dziadu Merdan odwiedza przysposobionego syna - chłopiec cierpi na stres pourazowy, ale nie ma co się dziwić. Mały Gorkem przeżył piekło w domu, bawi się , ale musi mieć słuchawki na uszach, aby wokół panowała cisza Dziadek zachowuje się wobec niego bardzo delikatnie, chłopiec żyje w dobrych warunkach z opiekunką. Widać, że Merdan ma środki. A propos środków. Młodzież dostała kolejne zadanie. Wypłacić pieniądze i dostarczyć pod wskazany adres. I znów ten debil Serdar kręci, zagląda do innych toreb, a tam...zielone. I znów zwinął mały plik (przecież nie poznają) i jak zawsze ofiara Cinar wziął w swoje ręce plecak kumpla. Ale to nie koniec przygód naszej piątki. Obława policji, otwarty bagażnik, a tam....trup w worku :Bu kim??? Wyjaśnia się sprawa testu DNA. Ojcem jest Osman Już i tak znerwicowana Aylin, nie słucha nikogo, żąda rozwodu i wyprowadza się do hotelu. Na nic krzyki matki, błagania Osmana... Ta matka cały czas mnie denerwuje :"Co ludzie powiedzą". Rozstawia wszystkich, to jej kategoryczne :"Bana bak...simdi dinle...."drażni uszy Ceylin też się dostało za to , że wolała nie rozmawiać z Ilgazem :"Spójrz na mnie! Wyszłaś podobno z miłości za mąż, a teraz nie chcesz z mężem rozmawiać"?! "Git"! Ceylin boi się, zmieniła hasło, ale od czego jest Eren i jego fachowcy od łamania kodów. Ilgaz wchodzi na film i.... :"Selam Ceylo"! mira, Matthias, przetłumaczcie , bo jestem we mgle... Awantura gotowa, Ilgaz nie żartuje, Ceylin się broni , jak może. Deryi realizatorzy powierzyli obronę pozycji kobiet, także w pracy zawodowej. Pars , zażyczył sobie teczki osobowej pani prokurator, co ją na dobre rozwścieczyło. Prowadzi sprawę mafijną i gromada zbirów zaniepokoiła prokuratora, nawet tę zgraję pogonił z jej gabinetu. Przypuszcza, że ona sobie z tym może nie poradzić :"To dlatego, że jestem kobietą"?!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 8, 2022 19:35:31 GMT
julia mówisz o tym filmiku Engina do Celinki? Jeśli tak, to tam było coś w stylu (Nie gwarantuję, że to jest super pięknie ładnie, ale sens może jest zachowany): Witaj, droga Ceyliś. Myślę, że jesteś zaskoczona. Nie spodziewałaś się, że mógłbym zrobić to sobie sam. Choć uratowałem Cię od tego problemu i innych, pozostał Ci jeszcze jeden, na którym musisz się skupić. Zostawiłem pewnego rodzaju "kłopoty", które zwą się "ojcowie". Oczywiście, żeby się czegokolwiek dowiedzieć, powinnaś szukać poszlak. Ale nie martw się. One i tak wkrótce do Ciebie dotrą. Ja miałem dzisiaj obejrzeć 22 odcinek, ale nie mam po prostu na to siły. Jutro muszę obejrzeć dziewczynę za szybą i wyrok
|
|
|
Post by mira on Mar 9, 2022 7:45:40 GMT
julia, niestety nie pomogę, bo czekam na tłumaczenie PL. Przestałam już oglądać odcinki live i przeglądać tłumaczenia angielskie. Wczoraj włączyłam sobie 22 odcinek, obejrzałam 6 minut, po czym przełączyłam się na 14 "Jeśli mężczyzna się zakocha", no i tak zakończył się mój wieczór... Odnośnie tłumaczeń na rosyjski, właśnie zastanawiałam się, jak to teraz będzie. W samej Rosji wojna się nie toczy, nie ma walk na ulicach, ale skoro blokują im internet, to z tłumaczeniami mogą być problemy... Jeszcze tydzień temu widziałam, że były bieżące tłumaczenia serialu "Marzenia i rzeczywistość", na inne nie zerkałam.
|
|
|
Post by julia on Mar 9, 2022 9:50:03 GMT
Jeśli tak, to tam było coś w stylu (Nie gwarantuję, że to jest super pięknie ładnie, ale sens może jest zachowany): Witaj, droga Ceyliś. Myślę, że jesteś zaskoczona. Nie spodziewałaś się, że mógłbym zrobić to sobie sam. Choć uratowałem Cię od tego problemu i innych, pozostał Ci jeszcze jeden, na którym musisz się skupić. Zostawiłem pewnego rodzaju "kłopoty", które zwą się "ojcowie". Oczywiście, żeby się czegokolwiek dowiedzieć, powinnaś szukać poszlak. Ale nie martw się. One i tak wkrótce do Ciebie dotrą. Matthias, początek zrozumiałam, dzięki za resztę , czyli Ceylin dostała spadek...ojcowie i poszlaki A w ostatnim odcinku mamy trupa...czyjego, czy związanego z całą sprawą? mira, no właśnie nie wiem skąd są te tłumaczenia i jeśli z terenu Rosji, to jak najbardziej może ich teraz nie być ze względu na blokadę Internetu. W ubiegłym tygodniu były, ale to był początek tego haniebnego najazdu na Ukrainę. Trafiłam pod jednym z linków na napis :"Odcinek 23. za tydzień, za dwa dni, za dzień...." Prawdę mówiąc, to nie jest to żaden problem, problemem jest teraz to , co się dzieje
|
|
|
Post by Matthias on Mar 10, 2022 19:06:57 GMT
📸 Obsada "Wyroku" za kulisami!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 13, 2022 10:50:21 GMT
❥ Murat Yıldırım i Pinar Deniz otrzymali nagrody IEEE Odtu Social Media Awards jako najlepszy aktor i najlepsza aktorka 2022 roku.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 13, 2022 20:46:10 GMT
Odcinek 22Dzisiaj znalazłem wolniejszą chwilę, to nadrabiam zaległy odcinek jeszcze . Celinka nasza może znowu wykonywać swoją robotę - no i tak ładnie poprosiła Ilgaza, swego ukochanego męża o to, aby ten wrócił do Prokuratory. Czyli każdy robiłby to, co wykonuje najlepiej Ilgaz jednak nie odpuszcza i znajduje w końcu powiązanie Nevy ze Stambułem. Ostatnia sprawa, którą zajmowała się jego była narzeczona troszeczkę gmatwa sprawę. A kopanie coraz głębiej już powoduje zdenerwowanie u Parsa. A dopiero co byli w takich dobrych relacjach... No i Seda już dodała dwa do dwóch i sama wpadła na to, kto poinformował dwójkę młodych o fałszywym dyplomie Yekty. Czy naprawdę nie ma sposobu, żeby potwierdzić to, że ten dyplom jest fałszywy? Gdzie się zapodziały te papiery, co miała Seda od Engina?! Ten dokument, który podała im przy stoliku... (Yekcie i Lacin). Neva przyciśnięta do muru, wyjawia swojemu bratu i Ilgazowi prawdę o pieniądzach, o mieszkaniu w Ankarze. Pars chyba jest załamany, i nie wierzy w to co słyszy... Ach, taka siostrunia go wykiwała. Był dobrym braciszkiem, a ona dla miłości zrobiła tyle... O cholipa! A więc Cuynet został wysłany do Nevy, by ją w sobie rozkochać... Kolejny podstęp Yekty! No co za gad przebrzydły... Przez dalszą część odcinka, to tak naprawdę walka wszystkich o wolność Celinki. Nie dość, że nastąpiło poszukiwanie trzeciej kuli i łuski, to jeszcze została oskarżona o znokautowanie wazonem psychiatry, który został przekupiony przez Yektę - ludzie... Ale to już jest naciągane. Ja rozumiem, że chcą podnieść oglądalność - przedłużać w nieskończoność, bo są dobre wyniki - ale do jasnej ciasnej. Jedna sprawa się nie skończyła, to teraz druga, i trzecia się ciągną. Co jeszcze nam dojdzie? Zapomniałem jeszcze o Zaferze... W końcu sprawa sądowa - Eren na czas przynosi wyniki z laboratorium - i Celinka zostaje uniewinniona. Słodka kolacja obu rodzinek, w takim zacnym gronie - nic tylko sielanka. Młodzi otwierają konta bankowe, wpadli po pachy jako swój gang. Lacin zostaje przyłapana przed więzieniem, skąd ma wyjść Murat, Yekta aresztowany Nareszcie! Niech teraz się broni z więzienia. I bomba odcinka oczywiście na końcu - Enginek nakręcił swój filmiczek . O kurka wodna. Zatem jeszcze jakaś niespodzianka pozostała. Nie dadzą się przy tym serialu nudzić. Po paru nudniejszych odcinkach, ten zdecydowanie odstaje od tamtych - akcja, akcja - coś się cały czas dzieje.
|
|
|
Post by mira on Mar 14, 2022 8:44:09 GMT
Matthias, jestem na tym samym etapie - również świeżo po 22 odcinku. Jest już 23, ale nie miałam wczoraj siły, by go obejrzeć. Czytałam komentarze do 24, podobno sporo się działo. Naprawdę boję się, co będzie, gdy sprawa z Zaferem wyjdzie na jaw... Jak oni to wszystko ograną? Jak Ilgaz będzie mógł spojrzeć na brata, ojca? Jak Ceylin to wszystko przeżyje? Nie wyobrażam sobie.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 14, 2022 16:49:01 GMT
mira ja może dzisiaj zerknę na 23 odcinek. Wczoraj jak zobaczyłem powiadomienie, to dopiero co skończyłem 22. Rzekomo coś się działo, ale i komentarze były mało przychylne - że to rozciągają za bardzo - a z tym się muszę zgodzić. Po troszeczku mkniemy do przodu, ale to jeszcze w chust daleko do końca .
|
|
|
Post by Matthias on Mar 14, 2022 16:56:02 GMT
📌 Reytingi za 13.03.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Yargı (24 odcinek) - 7.94% ⬇ (-0.20%)
2. Teşkilat (38 odcinek) - 7.59% ⬆ (+0.53) 5. Adı Sevgi (1 odcinek) - 4.59% 🆕 АВ:1. Yargı - 10.33% ⬇ (-0.28%)
2. Teşkilat - 8.23% ⬆ (+0.68%) 10. Adı Sevgi - 2.28% 🆕
|
|
|
Post by Matthias on Mar 14, 2022 20:37:40 GMT
Odcinek 23Rozpoczynamy przygodę z odcinkiem od Celinki, która kończy oglądać filmik z Enginem w roli głównej i nagle wchodzi Ilgaz, i wszystkie plany niweczy żoneczki . Dlaczego go okłamuje? Dlaczego Celinka nic mu nie wspomni o tym, jaką niespodziankę jej trup zaprezentował. Szykuje się wprowadzenie "kłótni" pomiędzy małżonkami... Yekta zatrzymany, Lacin nieco zszokowana - ale myślę, że w głębi serca czuje wolność. Mogłaby nikogo o tym nie informować - nie byłoby problemów . Merdan i ten młody to kolejny wątek, który powstał chyba niezamierzanie. Chociaż patrząc na wcześniejsze odcinki, coś było, co łączyło Yektę i Merdana - i mamy tego młodego dżentelmena, który czeka na moment, gdy senio rodziny Kaya weźmie i go zabierze do własnego domu. Jak zareagują na tę wieść inni domownicy? Ilgaz nie odpuszcza, i podejrzewa od samego początku, że Celinka coś przed nim ukrywa. I znajduje podartą kopertę - co musiał poczuć w takim momencie Ilgazik? Złość? Współczucie? Niepewność?! Ukochana kobieta go oszukuje. Nie wspomina o tajemniczej przesyłce... Ach kobieto - pogrążasz się... Żeby było mało wątków - mamy jeszcze sprawę zaginionej 16-letniej dziewczyny, której sweter znalazł się w jednej z rodzin "mafii" jak to określa skryba Parsa, Ridvan... No cóż. Derya najwidoczniej słabo sobie radzi ze świadkami, a Pars próbuje zgrać bohatera! . Jak to ładnie wygląda. Niby sobie dogryzają na każdym kroku, ale Pars jak rycerz wkracza na pole bitwy . Aylin dowiaduje się z Celinką i mamusią, że dziecko Zumrut, to dziecko Osmana - no inaczej nie mogło być... Przykre to jest. Siostra Celinki przezywa istne katusze. Utrata dziecka, zdrada męża, wypadek Parli, a teraz jeszcze dziecko... Neva posłuchała własnego sumienia i wsadziła tego drania tymczasowo do więzienia. Pars jaki uśmieszek dał . Ilgaz to samo. Ilgaz - żeby Ci tylko nie przyszło do głowy, by znowu zjednać się z Nevą. No ale skoro Celinka dała Ci laptopik, to wiadomym było, co należy z nim zrobić. Czego nie zrobią na policji . Filmik powiedział dzień dobry, i większość osób, już go obejrzała . Ciekawe, jak zareaguje na niego Yekta i Lacin? Szczękę będą zbierać z podłogi . Seda książkę dała, sam się otruł, sam upozorował własne morderstwo - co ten gościu miał w głowie. Interesuje mnie - czyj trup był w bagażniku młodzieży. Serdar, aż się prosi, żeby go wpakować do więzienia. Taką ma paczkę ludzi, i wszystko robi, żeby udupić każdego... Ech. W ogóle ta młodzież, to wątek niepotrzebny. Taki zapychacz dla mnie. No i pytanie - jak szybko pogodzi się Celinka z Ilgazem? .
|
|
|
Post by mira on Mar 15, 2022 12:41:16 GMT
Filmik powiedział dzień dobry, i większość osób, już go obejrzała . Ciekawe, jak zareaguje na niego Yekta i Lacin? Szczękę będą zbierać z podłogi . Seda książkę dała, sam się otruł, sam upozorował własne morderstwo - co ten gościu miał w głowie. Jeszcze nie oglądałam, ale jak to - sam się otruł? Czy przypadkiem nie było rozmowy w szpitalu, kiedy to Yekta powiedział, że to on go otruł i w jakim celu to zrobił? Czy mnie się to przyśniło?
|
|
|
Post by Matthias on Mar 15, 2022 15:53:08 GMT
No ja zrozumiałem, że on się sam otruł xd. Jeszcze raz dzisiaj obejrzę ten fragment.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 16, 2022 17:17:16 GMT
📸 Jedna ze scen z nowego odcinka # Wyrok daje nam pierwsze wskazówki dotyczące dynamicznego odcinka: zwłoki w lesie zwiększają napięcie, czy Ceylin dowie się, co stało się z jej ojcem?
|
|
|
Post by julia on Mar 16, 2022 21:28:52 GMT
mira, Deryia pokazała zapis Lacin i Yekcie i...był to szok Niestety nie ma nadal tłumaczenia , a tutaj konieczne jest każde słowo dla zrozumienia.... Myślę, że Serdar tu może namieszać, ponieważ to jego jedynego wsadzono do aresztu. Dzwonił do...Yekty , a więc go zna , ale ten go zbył...i bardzo dobrze, bo Serdar działa mi na nerwy od początku, cwaniaczek jeden. Nie wiemy , co będzie z Erenem, który dźgnięty nożem przez ojczyma Tugce traci przytomność ...
|
|
|
Post by mira on Mar 17, 2022 14:10:05 GMT
mira , Deryia pokazała zapis Lacin i Yekcie i...był to szok Niestety nie ma nadal tłumaczenia , a tutaj konieczne jest każde słowo dla zrozumienia.... Myślę, że Serdar tu może namieszać, ponieważ to jego jedynego wsadzono do aresztu. Dzwonił do...Yekty , a więc go zna , ale ten go zbył...i bardzo dobrze, bo Serdar działa mi na nerwy od początku, cwaniaczek jeden. Nie wiemy , co będzie z Erenem, który dźgnięty nożem przez ojczyma Tugce traci przytomność ... Serdar zna Yektę oczywiście, w którymś z początkowych odcinków Yekta wyciągnął go z aresztu. Wtedy zastanawialiśmy się, czy to właśnie nie Yekta jest zamieszany w biznes narkotykowy. Potem były inne sprawy i wątek z narkotykowy został nieco zapomniany. Dotąd nie widziałam 23 odcinka, a tym bardziej nagrania pokazanego w 24. Ale chodziło mi o scenę, w której Yekta rozmawiał w szpitalu z Enginem. Czy Yekta wtedy nie powiedział synowi, że to on go otruł i że to część planu ucieczki? Nie pamiętam, który to był odcinek, ale chyba muszę do tego wrócić.
|
|
|
Post by julia on Mar 17, 2022 21:18:38 GMT
Odcinek 24.
Ceylin i Ilgaz się kłócą w kwestii pryncypiów zawodowych...trudno im będzie wyjść z tej sytuacji. -Dlaczego pozwoliłaś zamknąć Yektę, gdy widziałaś to nagranie, to nieprofesjonalne... -Bo Yekta to zły człowiek, wsadził mnie do więzienia, ochraniał mordercę Inci... Ilgaz nie zgadza się , trzeba działać wg prawa i między nimi nie może być kłamstwa. Postawa Ceylin i jej chęć zemsty na Yekcie tak do końca mnie nie przekonują, chociaż gdy próbuję postawić się na jej miejscu, to nie wiem, jak bym postąpiła Owszem Yekta, to potwór, sadysta emocjonalny, gnębiciel syna i żony, fałszerz dokumentów, terrorysta, wysadzający archiwum, ale.... On powinien siedzieć, jednak nie za zabójstwo syna, którego nie zlecił, a za wszystko inne. Nie jest to prosta i jednoznaczna sprawa, jak znaleźć dowody, aby wsadzić Yektę do więzienia? Yekta to cyniczny gracz, gdy obejrzał nagranie, już poprzysiągł vendettę: -To jest karalne. Adwokat, a ukryła dowody. Wiedziała o tym i celowo mnie upokorzyła. Rozerwę ją na strzępy, będzie cierpieć. No i w tej obustronnej zemście, zwycięzcą mam zamiar zobaczyć Ceylin, Yekcie życzę wszystkiego najgorszego, dusznej , brudnej celi z malutkim, zakratowanym okienkiem i dłuuugiego wyroku! Dzieciaki na komisariacie , składają zeznania, o trupie nic nie wiedzą, niby zeznania się zgadzają, ale zatrzymują Serdara, bo przyznał, że "jakiś głos podpowiedział mu, aby zabrał z łazienki część schowanych pieniędzy". Krętacz, złodziej , manipulant , wciągający w kłopoty innych i próbujący się ślizgać na ich plecach i unikać odpowiedzialności, zapewne kolejny raz się wybroni. Merdanowi on się nie podoba od początku, Ilgazowi i Metinowi także, ale głupek Cinar cały czas pakuje się w kłopoty. Chce koniecznie nic nie robić, a zarobić i ma rację Metin , gdy mówi :"TY nie wiesz , jacy oni teraz są? Niecierpliwi, uparci, zarozumiali...." Ceylin bierze do raportu Cinara i ma rację. Jak on, wiedząc kim jest Serdar, mógł pozwolił na wciągnięcie Parli w brudne sprawy, czyżby już zapomniał, jak to skończyło się z Inci Przeżyciem dla dziewczyn jest noc w areszcie:" Posiedzicie i może zrozumiecie swoje postępowanie" - mówi Eren i ma rację, czasami konieczna jest terapia szokowa, ale Serdar uważa, że nic takiego się nie dzieje Dodatkowo sprawa się gmatwa, Deryia i Metin szukają innego porywacza , zabójcy dziewczyny, znajdują resztki spalonej odzieży i jest zbieżność...Serdar był w tym samym miejscu przez 10. minut... Lacin... jej mimika doprowadza mnie do irytacji. Wiemy, że koniecznie chce widzieć u swego boku Murata, a tu się zjawia "kochany mąż" , ona znów się wykrzywia , jak siedem nieszczęść. Potem zaczyna kręcić i ... wkopuje Ceylin, przemówiła na dobre dopiero, gdy zobaczyła video , w którym Engin wyjaśnił, jak on zaplanował swoją śmierć. Ale trwa to tylko chwilę. Kolejny raz Yekta "stawia ją do pionu": - Twój syn nie zabił się przeze mnie, a przez ciebie! Z premedytacją budzi w niej poczucie winy :" Powiedział o nowym tatusiu! Twój syn zabił się , bo był chory..., wszystko przez twoją nienormalną miłość. Ale od tej chwili będziesz mnie pytać o wszystko, nie zrobisz jednego kroku bez mojej wiedzy". Czy ta kobieta zdoła się wyzwolić z niewoli tego psychopaty On nie traci czasu i szybciutko przechodzi do działania, razem z Cuneyitem rozkładają na czynniki pierwsze zaszyfrowane frazy Engina: - My musimy to znaleźć wcześniej , niż Ceylin! No i co? Bogatemu szczęściarzowi , to i diabeł dzieci kołysze! Serdar dzwoni do Yekty, ma coś co jest warte każdych pieniędzy I tu zapewne pojawi się trup Zafera...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2022 17:37:18 GMT
💥 Reytingi za 20.03.2022 - NIEDZIELAТОТАL:2. Teşkilat (39 odcinek) - 7.42% ⬇ (-0.17%) 3. Yargı (25 odcinek) - 7.30 ⬇ (-0.64%)
4. Adı Sevgi (2 odcinek) - 5.97% ⬆ (+1.38%) АВ:1. Yargı - 9.22 % ⬇ (-1.11%)
2. Teşkilat - 7.99% ⬇ (-0.24%) 13. Adı Sevgi - 2.01% ⬇ (-0.27%)
|
|