|
Post by mira on Sept 10, 2024 14:01:52 GMT
|
|
tuewa
Nowicjusz
|
Post by tuewa on Sept 10, 2024 17:13:34 GMT
Masz absolutną rację! Nie widziałam zdjęć, które wkleiłaś, gdzie w dobrej jakości jest cała sukienka. Zmyliło mnie, że u góry jest wzór kwiatowy, a niżej abstrakcja.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 10, 2024 20:12:08 GMT
Fani Yalı Çapkını z niecierpliwością czekają na piątek. W piątek swój trzeci sezon fenomenalnego serialu z Afra Saraçoğlu i Mertem Ramazanem Demirem w rolach głównych. W serialu, który wzbudził ogromne zainteresowanie zarówno w Turcji, jak i za granicą, okaże się, że choć na początku wiały wiatry separacji, dwójka wielkich kochanków Seyran i Ferit nie zostanie od siebie oddzielona bez względu na to, czego doświadczą. Do obsady projektu dołączyła mistrzowska aktorka Derya Alabora , na której nowe historie czekamy z niecierpliwością . Alabora wcieli się w Aylę, matkę Sinana (Cem Söküt), która w tym sezonie brała udział w scenariuszu serialu , a historia bogatej rodziny zajmującej się górnictwem doda Yalıcapkini koloru.
|
|
|
Post by lucy on Sept 10, 2024 22:39:58 GMT
"Fenomenalnego serialu"
|
|
|
Post by mira on Sept 11, 2024 6:39:21 GMT
"Fenomenalnego serialu" No cóż, w pierwszym sezonie fenomenem był, przynajmniej do pewnego etapu. Rating przekraczał 15, jeśli dobrze pamiętam, a w mediach społecznościowych był istny szał. Do tego nie da się już wrócić, ale może jako tako, na poziomie 3-4 się utrzymają.
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2024 9:12:29 GMT
Chodziło mi to, że z dzisiejszego punktu widzenia serial ten nie jest już żaden fenomenalny. Wszyscy dokoła na niego narzekają, a i widownia się już wykruszyła. U nas jest emitowany na głównym kanale, a ma niższą oglądalność od seriali dziennych.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 11, 2024 10:21:59 GMT
Serial „Yalı Çapkını” to jeden z najbardziej wpływowych seriali telewizyjnych ostatnich lat. Wraz z trzecim sezonem popularnego serialu, który rozpocznie się 13 września, z 2-letnim przeskokiem w czasie, w uniwersum zawita zupełnie inna era . W serialu napisanym przez Zeynep Bonçe Derya Alabora dołączyła do zespołu jako Ayla, matka Sinana (Emre Söküt) , bardzo zamożnego człowieka, który niedawno wkroczył w życie Seyrana (Afra Saraçoğlu) . Okazało się , że po matce Sinana do zespołu dołączy wujek Sinana. Według informacji, które wyciekły zza kulis, Ahmet Saraçoğlu dołączy do ekipy 75. odcinka serialu i wcieli się w rolę „Mumtaza”.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 11, 2024 19:13:37 GMT
Kolejna zapowiedź nowego odcinka, nowego sezonu.
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 14:50:27 GMT
3.Sezon i nadal ten sam plakat..
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2024 10:14:05 GMT
Ciekawe, czy nowość od ATV zdziesiątkuje tabelkę. Bo z wyjątkiem Sorbetu są tu same dogorywające seriale. Reyting za wczoraj - 13/09/2024TOTAL 1) Kızılcık Şerbeti 6,82 3) Yalı Çapkını 4,46 5) Arka Sokaklar 3,04 13) Kötü Kan 2,39 18) Karaağaç Destanı 1,86 AB 1) Kızılcık Şerbeti 8,86 5) Yalı Çapkını 2,69 8) Kötü Kan 1,94 11) Arka Sokaklar 1,61 14) Karaağaç Destanı 1,47 ABC1 1) Kızılcık Şerbeti 7,74 4) Yalı Çapkını 3,36 6) Kötü Kan 2,86 8) Arka Sokaklar 2,18 12) Karaağaç Destanı 1,98
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 14, 2024 10:32:16 GMT
Czyli jest szansa że nie będą ciągnąć tego przez cały sezon xd.
|
|
|
Post by mira on Sept 15, 2024 15:20:17 GMT
Wydaje mi się, że i tak jest dużo lepiej niż pod koniec drugiego sezonu. Mnie ten serial nadal interesuje i nawet widziałam kawałek odcinka na żywo. Szkoda, że ten pierwszy odcinek w ogóle nie wyjaśnia, dlaczego Seyran i Ferit się rozstali, jak to się stało, że Abidin i Suna się pobierają, gdzie się podział Halis (nie było go w odcinku). Scenki pokazane w zwiastunie, te takie ze szpitala, pokazujące chorą, cierpiącą Seyran, w ogóle nie pojawiły się w odcinku.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 15, 2024 20:31:04 GMT
Trzeci sezon serialu telewizyjnego „Yalı Çapkını” będzie nadal pozostawiał po sobie ślad w piątkowe wieczory. Nowy sezon serialu podpisanego przez OGM Pictures rozpoczął się od przeskoku w czasie o 2 lata i rozstania Seyrana (Afra Saraçoğlu) i Ferita (Mert Ramazan Demir), namiętnych kochanków serialu , choć ich serca były jedno, wstrząsnął publicznością. Warto zauważyć , że w odnowionej historii dziadek Ferita Korhana, Halis Korhan (Çetin Tekindor) i synowa domu Asuman (Öznur Serçeler) nie zostali uwzględnieni w historii. Przyczyną tej sytuacji była ciekawość. Choć nazwisko Çetina Tekindora znalazło się w napisach końcowych serialu, brak nazwiska Öznura Serçelera był kolejną ciekawą nowością. Z doniesień wynika jednak, że w porządku obrad obu graczy nie ma mowy o separacji. Zarówno Çetin Tekindor, jak i Öznur Serçeler pojawią się w serialu w kolejnych odcinkach. Ode mnie mogli sobie juz odpuscic granie w tej patoli
|
|
|
Post by mira on Sept 16, 2024 7:07:53 GMT
Oznur robi poza serialem wiele ciekawych rzeczy. Tutaj ma niewielką rolę, więc ma czas na inne rzeczy. Z kolei Cetin ma już swoje lata, tutaj ma spokojną, pewną robotę, poza tym gra jedną z ważniejszych postaci. W tej sytuacji nie dziwię się im, że zostali. Myślę sobie, że w fabule może będzie coś takiego, że Asuman pojechała z dziadkiem odwiedzić Nukhet i Kayę. Oni już się w serialu nie pojawią, ale dziwne byłoby, gdyby zupełnie nie wspomniano o córce i wnuku Halisa.
A tutaj Oznur z orkioestrą, gra na flecie:
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 9:04:30 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 18, 2024 19:19:22 GMT
Yalı Çapkını - 74. odcinek ma już ponad 10 mln wyświetleń na Youtube 💥
|
|
|
Post by Matthias on Sept 21, 2024 9:08:24 GMT
❥ Reytingi za 20.09.2024▪TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (68 odcinek) - 6.26% (-0.56) 3. Yalı Çapkını (75 odcinek) - 4.29% (-0.17)5. Arka Sokaklar (682 odcinek) - 3.56% (+0.52) 11. Kötü Kan (3 odcinek) - 2.58% (+0.19) 15. Kara Ağaç Destanı (17 odcinek) - 1.98% (+0.12) ▪АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 7.66% (-1.20) 6. Yalı Çapkını - 2.44% (-0.25)7. Kötü Kan - 2.41% (+0.47) 11. Arka Sokaklar - 1.58% (-0.03) 17. Kara Ağaç Destanı - 1.33% (-0.14) ▪АВС:1. Kızılcık Şerbeti - 7.53% (-0.23) 5. Yalı Çapkını - 3.13% (-0.23)7. Arka Sokaklar - 2.84% (+0.66) 8. Kötü Kan - 2.77% (-0.09) 21. Kara Ağaç Destanı - 1.69% (-0.29)
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 21, 2024 9:39:06 GMT
Ależ mi przykro z powodu tych wyników
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 22, 2024 12:21:24 GMT
Jestem ciekaw, czy będą to ciągnąć, bo ma dobrą sprzedaż. Czy dadzą pożyć do końca roku i zakończą? Ten sezon nie powinien powstać. Ale OGM pokazało nie jeden raz, że im nie zależy na przekazie serialu, a raczej by nastukać jak najwięcej odcinków, by je potem sprzedać xd.
|
|
|
Post by mira on Sept 22, 2024 17:26:35 GMT
Jak dla mnie, to mogą kończyć przed czasem. Owszem, interesuje mnie ten serial i chcę go dokończyć, ale jednocześnie nie umiem znaleźć czasu, by rzeczywiście coś pooglądać, bardziej interesują mnie nowości. No i co to w ogóle ma być - Seyran w objęciach innego, ślub z innym? OK, w serialach często są małżeństwa na papierze, ale tutaj ona rzeczywiście mówi (tak czytałam), że kocha tego Sinana, to ona proponuje ślub, to ona rzuca mu się na szyję itd. Nic z tego nie rozumiem. OK, Feirt jest niezrównoważony, ale przecież ostatnio byli szczęśliwi. Seyran zakochana aż po grób. Czemu odepchnęła Ferita??? Nikt tego nie rozumie, a scenarzyści nie spieszą się z wyjaśnieniem tej sytuacji. Oby w ogóle mieli jakieś wyjaśnienie...
|
|
|
Post by mira on Sept 23, 2024 10:00:41 GMT
OK, wracam do oglądania. Ostatni odcinek obejrzałam 23.02. (minęło już 7 miesięcy!) i był to odcinek 58, a więc ten, w którym Pelin straciła dziecko, a Ferit dowiedział się, że nie był jego ojcem. Zatem przede mną jeszcze wielkie pojednanie SeyFer i... kolejne rozstanie w III sezonie Odcinek 59 zaczyna się od sceny na cmentarzu - Ferit przychodzi odwiedzić grób brata i opowiada o zawirowaniach w swoim życiu... Odchodząc od fabuły, ostatnio za kulisami udało się uchwycić Afrę i Merta w raczej dobrych stosunkach, więc naprawdę trudno powiedzieć, czy oni w końcu są razem, czy nie. Wydaje mi się, że jak nie byli (albo udawali, że nie są) ludzie też byli serialem bardziej zainteresowani, bo to ciekawe, jak pracuje się na planie ludziom, którzy do niedawna tworzyli związek i są skłóceni
|
|
|
Post by mira on Sept 24, 2024 10:54:00 GMT
Odcinki 59-61 Akcja praktycznie cały czas kręci się wokół szantażu - wujek Akina szantażuje Seyran Orhanem, a więc ta odpycha Ferita, a finalnie przyjmuje zaręczyny Akina po to, by Orhan wyszedł w końcu z więzienia i nie został zabity. Wałkujemy ten temat przez całe trzy odcinki. W międzyczasie jest kilka łzawych scen, bo Ferit nie przyjmuje do wiadomości, że Seyran go nie chce, a i Seyran nie jest łatwo go odepchnąć. Mamy też napięte stosunki pomiędzy Kayą i Suną. Ta ostatnia wciąż pamięta o słowach wróżki i chyba wciąż ma chrapkę na szwagra, chociaż miłości to tam nie ma, ona raczej zaślepiona jest przez te kłamliwe gadki o przeznaczeniu... Pelin nie godzi się na wyjazd do ojca i decyduje się zwrócić po pomoc do Sertera. Niestety nie wygląda to tak, jak sobie wymarzyła, bo Serter zamyka ją w mieszkaniu i na czas swojej nieobecności zabiera jej telefon. Ifakat i Sehmuz zbliżają się do siebie, tymczasem Nukhet szykuje się do wyjazdu do Ameryki na leczenie. Nevra usiłuje coś ugrać, jeśli chodzi o Ferita i rodzinę Korhanów, kombinuje również na siłowni, gdzie jakiś jej znajomy koleś próbuje zbliżyć się do owdowiałej Asuman... Właściwie to tyle, akcja bardzo wolno posuwa się do przodu. Sceny są przeciągane, dużo zbliżeń na twarz, na oczy, wiele razy mamy slow motion i sugestywną muzykę...
Edit.
Odcinek 62 Orhan wychodzi z więzienia, ale w związku z tym, co zadziało się w domu Korhanów (Kaya próbował (?) uderzyć Sunę), znowu robi się zamieszanie. Zamiast cieszyć się z powrotu Orhana, wszyscy zajmują się czymś innym, a najwięcej problemów ponownie stwarza Kazim, który wraz z Seyran przybywa do rezydencji, by zabrać Sunę (dotarły już do nich wieści o awanturze małżeńskiej). Suna jednak nie chce iść do domu ojca i chwyta rękę męża. Seyran i Kazim odchodzą z niczym, ale na tym nie koniec, bo odprowadzający ich Feirt dostrzega na zewnątrz Akina i straszliwie się wścieka, zwłaszcza gdy Kazim informuje go o niedawnych zaręczynach i planach małżeńskich Seyran. Ferit praktycznie bije teścia, wyciąga broń i siłą zanosi Seyran do rezydencji. Później długo się awanturują, Ferit docieka prawdy i absolutnie nie wierzy, że Seyran już go nie kocha. Ta w końcu pęka i wyznaje, że zgodziła się poślubić Akina dla Orhana.
Ferit przedstawia domownikom sytuację. Niestety Halis nie przypomina sobie Oktesa i planuje porozmawiać o tym z Hattuc. Ferit jedzie do Kazima i porywa Hattuc. W rezydencji ta wyjaśnia Halisowi, kim jest jego wróg i co zaszło między nimi w przeszłości. Po rozmowie o dawnych czasach, uczuciach itd. Halis się oświadcza i zostaje przyjęty. Jednocześnie Ziya, Sehmuz i inni szukają Oktesa w różnych miejscach. W końcu go dopadają i wzywają Orhana. Ten ma się z nim rozprawiać, co też czyni - leje wroga kołkiem po głowie. Potem dowiadujemy się, że zabić, to go nie zabił, ale można się domyślać, że Oktes do zdrowia to już raczej nie wróci...
Ferit przekonuje Seyran, by dała mu kolejną szansę. Rozmawiają o przeszłości, o sytuacji z Pelin itd. W końcu mamy retrospekcję i wracamy do dnia, w którym to Ferit niby zdradził Seyran z Pelin i spłodził potomka. Niestety Feirt nie pamięta, co się tamtej nocy stało. Pelin pamięta doskonale, ale opowiada Sertarowi bajkę, jakoby to Ferit ją upił i wykorzystał...
|
|
|
Post by mira on Sept 25, 2024 9:37:37 GMT
Odcinek 63Scenarzystom coś się chyba poprzestawiało, albo twórcy serialu ogólnie uznali, że wszystko idzie w złym kierunku i pora dać widzom odetchnąć, bo pierwsza godzina odcinka to istna komedia! Halis i Hattuc informują domowników o planach małżeńskich, a ich reakcje są skrajnie różne, w większości jednak zabawne, uśmiech nie schodził z mojej twarzy Zwłaszcza Ferit i Seyran bardzo się z nowiny ucieszyli - w ogóle w tym odcinku znowu są tacy naturalni, znowu weseli, znowu się przekomarzają, żartują. Takich najbardziej ich lubię. Potem mamy podwójną randkę - Halis i Hattuc oraz Ferit i Seyran. Ferit udziela dziadkowi paru porad sercowych, a nawet zachęca do zakupu waty cukrowej dla Hattuc Wrzeszczący i walący ręka w stół Halis nagle zachowuje się jak zakłopotany młokos. Nie powiem, bo ubawiłam się przy tych scenach. A chwilę potem rozgrywa się kolejne komedia, bo oto Hattuc wraca do domu, do Kazima i informuje, że kolejnego dnia Korhanowie przyjdą prosić o jej rękę. Kazim oczywiście kategorycznie się temu sprzeciwia, aż w końcu ciotka nie wytrzymuje, zabiera mu laskę, gania go wokół stołu i leje tą laską po nogach Obejrzałam dopiero pół odcinka, ale cały czas się śmieję. Ten serial jest naprawdę dziwny, z koszmarnego dramatu nagle przechodzimy do komedii...
Edit.
W dalszej części odcinka na szczęście poruszamy też inne wątki. Suna niestety nadal sama nie wie, czego chce i nadal myśli, że Ferit jest jej przeznaczeniem, a Seyran i ciotka wszystko niszczą, bo przez nie Suna nie będzie panią rezydencji. Ta postać jest pisana w taki sposób, że raz się ją lubi i jej współczuje, za chwilę zupełnie nie można jej zrozumieć i czuje się do niej ogromną niechęć... Suna zaniedbuje męża, traktuje go jak piąte koło u wozu, a ten znajduje sobie nowe zajęcie. Otóż o pomoc prosi go Pelin, którą Serter nadal więzi w mieszkaniu...
Asuman powoli wpada w sidła. Trener z siłowni cały czas zagadywał, pisał, aż w końcu zaproponował kawę czy spacer. Asuman się zgadza i przychodzą do jego mieszkania, żeby czasem nikt ich nie przyuważył. Gościu w sypialni zakłada kamerę i ewidentnie chce Asuman zaciągnąć do łóżka i wszystko nagrać...
Do Halisa w końcu dociera, że jego rodzina nie chce ślubu głównie ze względu na możliwy podział majątku po jego śmierci. Nie chcą, by Hattus i Kazim coś odziedziczyli. Halis decyduje się zapisać należna część Nukhet i wysłać ją na leczenie. Czy to koniec wątku córki Halisa w serialu?
Ifakat nie może znieść, ze ktoś inny zostanie panią domu. Do tego wciąż rozmyśla o słowach tej przeklętej wróżki, która sugerowała, by Hattuc po prostu zabić. Ifakat szuka w internecie, jak szybko trutka na szczury może zabić człowieka
Poznajemy matkę Akina. Nie jest to przyjemna persona...
|
|
|
Post by man1000 on Sept 25, 2024 21:11:00 GMT
Öznur Serçeler opuszcza obsade Yali Capkini
|
|
|
Post by mira on Sept 26, 2024 11:48:55 GMT
Odcinki 64 i 65U SeyFer wszystko w jak najlepszym porządku. Uczą się ze sobą rozmawiać. Mówią sobie o wszystkim i omawiają sprawy z przeszłości. Wiemy już, że Ferit nie zdradził Seyran z Pelin a ona z premedytacją próbowała wrobić go w dziecko. Ferit wyjaśnia też Seyran sytuację z Nevrą, przeprasza za krzywdy z przeszłości i pokazuje sklep - ich wspólny sklep. Hattuc i Halis po ślubie nie za bardzo mogą cieszyć się nowym, wspólnym życiem... Oktes umiera (na zlecenie siostry). Akin, za namową matki, planuje zemstę. Jego ludzie śledzą i porywają Ece, a następnie, za pomocą podstępu, porywają Seyran. Kaya zdradza Sunę z Pelin. Suna z kolei uważnie śledzi rozwój wypadków pomiędzy Abidinem i Aysen, ewidentnie jest zazdrosna i wściekła. Ta dziewczyna jest szalona! Dopiero co na tapecie był Ferit, teraz znowu Abidin. Nie rozumiem jej postępowania. Do tego swoim zachowaniem stawia Abidina pod ścianą i zmusza do podjęcia konkretnych działań. Ten, próbując uratować honor Aysen, oświadcza że ją kocha i zamierza poślubić. Ifakat i Sehmuz romansują, próbują spłodzić dziecko (!). Nie wiem, co Ci scenarzyści piją, ale musi dawać niezłego kopa
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 26, 2024 16:31:20 GMT
Taki mały mój mały prywatny Off-topic. Kiedy wreszcie diziland przestanie kręcić seriale z klasycznym syndromem sztokholmskim. Albo inaczej, kiedy inne kraje pójdą po rozum do głowy i przestaną kupować te wytwowy xd.
|
|
|
Post by mira on Sept 27, 2024 10:05:37 GMT
Odcinek 66Seyran została porwana przez Akina i jest torturowana przez jego matkę. Dowiadujemy się, że powodem tego wszystkiego są krzywdy, jakie Hattuc wyrządziła tej kobiecie w przeszłości. Ferit gorączkowo poszukuje Seyran, przepytuje Doruka, Sertera (Kazim obcina mu palce albo zrywa paznokcie), wbrew dziadkowi zgłasza sprawę na policję i informuje prasę. Ferit i Abi robią wszystko, by Seyran jak najszybciej odnaleźć. Fert traci przytomność, ale odzyskuje ją w momencie, gdy Abi, po zdobyciu istotnych wskazówek, wyrusza w konkretne miejsce po Seyran. Dziadek nie pozwala Feritowi na udział w akcji i jego ludzie siłą zamykają Ferita w pralni. Z pomocą przychodzi mu Sefika. Fajnie, że scenarzysta choć raz przypomniał sobie o cukrzycy Ferita Niestety we wskazanym miejscu udaje się znaleźć tylko Ece. Na szczęście Ferit znajduje się w drodze, w odpowiednim miejscu i czasie, dzięki czemu zatrzymuje samochód Akina. Strzela do jego ludzi, rani ich, ale nie jest w stanie odzyskać Seyran. Kiedy Akin, za namową matki, ma ją zastrzelić, Ferit ochrania ją własnym ciałem. Poza tym nie dzieje się nic ciekawego, poza tym, że Kaya ujawnia romans Ifakat i Sehmuza. Halis wyrzuca ją z rezydencji, a Sehmuza każe gdzieś zamknąć. Czyżby znowu tortury?
Odcinek 67
Matka wywiera na Akina ogromną presję i ten, wbrew jej rozkazom, nie strzela do Seyran. Zabija matkę, a następnie popełnia samobójstwo. Ferit zawozi Seyran do szpitala. Abi jedzie w miejsce, gdzie Feit odnalazł żonę, ale po trupach i samochodach nie ma śladu. To chyba nie koniec problemów z ludźmi Okkesa...
Ifakat idzie do tej swojej przyjaciółki-wróżki. To ona wcześniej sugerowała, by Hattuc po prostu zabić, czego Ifakat nie uczyniła. Dowiadujemy się jednak, że zrobiła coś podobnego w przeszłości. Czy to naprawdę ona zabiła żonę Halisa???
Kaya przyznaje się Sunie do zdrady. Przeprasza i obiecuje zakończyć tamtą relację. To ciekawe, że w tym wypadku zwykłe "przepraszam" ma wystarczyć, a Sehmuza i Ifakat potraktowano tak ostro...
Seyran nie czuje się najlepiej, chociaż poza paroma siniakami na twarzy i kilkoma poparzeniami na plecach nic jej nie jest. Lekarz, widząc że boli ją brzuch (w poprzednich odcinkach dwa razy ją bolał, twierdziła że to przez stres) zleca wykonanie kolejnych badań. Oczywiście wiem już, jak skończył się sezon, więc wiem też, że w kolejnych odcinkach Seyran dowie się o poważnej chorobie...
Esme słyszała rozmowę Suny z mężem, do tego ma dość Zerrin wciąż wydzwaniającej i piszącej do Kazima. Każe jej zabierać zdzirowatą córkę i raz na zawsze odwalić się od ich rodziny. Kazim wpada po tym wszystkim w szał i oto dowiadujemy się, że nie był jedynym mężczyzną w życiu Esme
Niesamowicie denerwuje mnie takie mocne przeżywanie tego wszystkiego, ciągłe rozpaczanie, wyolbrzymianie. Sceny są przeciągane, a mnie wcale jakoś nie smucą i nie zmuszają do odczuwania współczucia, mimo że jestem osobą empatyczną.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 28, 2024 15:02:59 GMT
❥ Reytingi za 27..09.2024▪TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (69 odcinek) - 6.97% ⬆ (+0.71) 2. Yalı Çapkını (76 odcinek) - 4.29% (=)6. Arka Sokaklar (683 odcinek) - 3.41% ⬇ (-0.15) 14. Kötü Kan (4 odcinek) - 2.24% ⬇ (-0.34) 15. Kara Ağaç Destanı (18 odcinek) - 2.22% ⬆ (+0.24) ▪АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.92% ⬆ (+2.26) 6. Yalı Çapkını - 2.26% ⬇ (-0.18)8. Arka Sokaklar - 2.11% ⬆ (+0.53) 13. Kötü Kan - 1.63% ⬇ (-0.78) 14. Kara Ağaç Destanı - 1.50% ⬆ (+0.17) ▪АВС:1. Kızılcık Şerbeti - 9.03% ⬆ (+1.50) 5. Yalı Çapkını - 3.01% ⬇ (-0.12)6. Arka Sokaklar - 3.01% ⬆ (+0.17) 7. Kötü Kan - 2.89% ⬆ (+0.12) 14. Kara Ağaç Destanı - 2.02% ⬆ (+0.33)
|
|
|
Post by mira on Sept 30, 2024 9:37:04 GMT
Odcinki 68 i 69Seyran wychodzi ze szpitala i powoli dochodzi do siebie. Niestety okazuje się, że ma inny problem zdrowotny. Dzwonią do niej ze szpitala i zapraszają na pilną konsultację. Seyran jest poważnie chora. Ale w żadnym momencie nie mówi się, na co choruje. Lekarz informuje natomiast, że przy odpowiednim leczeniu długość życia wynosi od 36 do 48 miesięcy. Seyran chce jak najszybciej zostać matką, więc nie będzie mogła przyjmować leków... O chorobie nie mówi nikomu, ani siostrze, ani Feritowi. Okłamuje męża, ale... on robi dokładnie to samo, próbując ją chronić przed niebezpieczeństwem. Nie informuje jej, że Medize i ojciec Akina żyją. Medize i Tayyar (ojciec Akina) są mega dziwni. Nie wiem, co dokładnie kombinują, ale Tayyar wyciąga z więzienia Tarika i oto bracia Tarik i Saffet znowu wracają do gry! Tayyar zatrudnia się też jako kierowca Kazima. Do tego dziwnie patrzy na Esme. Czyżby to on był jej pierwszą miłością, o którą wściekał się Kazim? Jeśli tak, to dlaczego Esme go nie rozpoznała? Tarik staje na drodze Seyran, najwyraźniej nadal ma na jej punkcie obsesję. Jednocześnie Saffet wciąż myśli o Sunie. Ostatecznie obaj bracia spotykają się z Feritem, ale w niezbyt przychylnych okolicznościach, bo razem z Tarikiem jest Seyran, która rozpoczyna psychoterapię. Tarik wie, że jest poważnie chora. Suna konfrontuje się z Pelin, a przy okazji dowiaduje o tym, co łączyło Kayę z Piril. Wyrzuca obie panie z mieszkania, które wynajęte jest na Kayę. Czyżby Buse w końcu odeszła z serialu? Suna robi, co powinna, ale nie wygląda, na szczególnie załamaną zdradą małżonka. Zdecydowanie bardziej przeżywa to, że Abidin zaręcza się z Aysen. Ifakat, wyrzucona z rezydencji, idzie do mieszkania siostry. Szok, bo oto wróżka Fikriye jest jej rodzoną siostrą! Ifakat nabiera odwagi i wciela w życie nowy plan, chce pogrążyć Orhana i znów zjednać sobie Halisa. Potem trochę zmienia zdanie, bo okazuje się, że jest w ciąży. Chce żyć z Sehmuzem, ale on nieszczególnie ucieszył się z tej nowiny. Potem Ifakat kłóci się z siostrą, popycha ją, a ta nadziewa się na jakiś pręt, czy gwóźdź i umiera Jeśli Ifakat zabiła wcześniej Fazilet, to znaczy że ma na sumieniu już dwie osoby... Medize szantażuje Gulgun i każe przyprowadzić do siebie Hattuc. Najwyraźniej Gulgun nieco zmądrzała i opowiedziała o wszystkim teściowi, bo na miejscu spotkania pojawia się Halis. Asuman, po tym, jak film z nią w roli głównej trafił do sieci, została wyrzucona z rezydencji. Ale rodzina Korhanów chyba tak całkiem jej nie skreśliła, bo Ferit dorwał Doruka, a Halis z nim skończył. Na miejscu obecna była Asuman i nie protestowała... Ogólnie sporo się w serialu dzieje i super, że są różne wątki. Ale trochę już mam dość tych wszystkich psycholi i wrogów z Antep. Jeden odchodzi, pojawia się następny i tak ciągle... Wątek z chorobą protki też słaby, bo ileż już tego było w tureckich serialach...
|
|
|
Post by Matthias on Sept 30, 2024 17:38:44 GMT
💥💥💥 Oznur Serçeler ogłosiła, że w tym sezonie serial #YaliCapkini będzie miał swój finał!
|
|