|
Post by elysa7 on Sept 30, 2024 18:42:46 GMT
Nareszcie.
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2024 19:16:08 GMT
💥💥💥 Oznur Serçeler ogłosiła, że w tym sezonie serial #YaliCapkini będzie miał swój finał! Tego nie wie nawet sam Onur Guvenatam. Wszystko zależy od reytingów . Także nie cieszyłabym się jeszcze (Yasaka też mieli skończyć wcześniej, tak jak i Cukurovą - a wiemy jak było tj, że seriale nie raz przedłużali).
|
|
|
Post by mira on Oct 1, 2024 7:19:49 GMT
Przy obecnej oglądalności wydaje się pewne, że kolejnego sezonu nie będzie. Jeśli noty będą spadać, to i ten będzie znacznie krótszy. Zerkam trochę na zwiastuny nowych odcinków i zupełnie nie rozumiem, jak od tego, co jeszcze oglądam (sezon 2), doszliśmy do tego, co dzieję się obecnie (sezon 3) Przecież oni kochali się na zabój, a tu rozstanie, ślub z innym, łóżko z inną... Ślub jak ślub, jakoś przez turkisze zobojętniałam na instytucję małżeństwa, ale te czułości z innymi osobami to przegięcie. Przez takie coś widz nie wierzy już w tę wielką, szczerą, silną miłość pomiędzy protami. Odcinek 70Seyran rozpoczyna psychoterapię. Ferit ją w tym wspiera. Ogólnie między nimi wszystko się dobrze układa, ale niestety tajemnic wciąż jest sporo... O chorobie Seyran póki co wiedzą tylko Tarik i jego brat. W końcówce odcinka dowiaduje się też Suna, która zmusza Saffeta do mówienia. Podczas rodzinnej kolacji dowiadujemy się, że Halis oddaje stery w firmie w ręce Orhana, Kaya planuje polecieć do matki i zamierza zabrać ze sobą Sunę, a Ifakat jest podejrzana o zabicie wróżki. Ifakat trafia do aresztu, nikt nic nie robi w jej sprawie, ani Sehmuz, ani Halis, ani Orhan. Następnego dnia wstawia się za nią Gulgun, ponieważ potrzebuje pomocy... Obie panie sądzą, że Halis chce skrzywdzić Orhana. Pamiętajmy, że Mezide chciała jakiegoś "życia" za życie jej syna... Oczywiście wątpię, by Halis poświęcił Orhana, ale zachowuje się rzeczywiście dziwnie. Tayyar kręci się wokół Esme. W rozmowie z Terikiem i Saffetem wyjawia, że oni chcą córek, a on chce matki. Mezide ma natomiast dołączyć do tej dziewczyny, którą Tarik niegdyś przetrzymywał. Dołączyć gdzie? Nie zrozumiałam, czy ma być gdzieś zamknięta, czy zamordowana. Ogólnie tłumaczenia tego serialu są specyficzne, co pewnie wynika z tego, że te postaci nie mówią tak swobodnie, naturalnie, tylko z taką pompą, często używając idiomów. Kazim odwiedza Zerrin w domu, który jej wynajął. Podczas rozmowy ta wyznaje mu dwukrotnie, że go kocha i zaczynają się całować Do końca sezonu zostały 3 odcinki.
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2024 6:54:32 GMT
Odcinek 71Kazim nie wraca na noc do domu. Przespał się z Zerrin. Zakochał się! Esme dociera na miejsce, robi awanturę i w szale popycha Zerrin, ta się przewraca i uderza o coś głową. Esme jeszcze kilka razy ją uderza. Zerrin traci przytomność, Esme ucieka. Spanikowany Kazim dzwoni do Ferita. Zerrin trafia do szpitala, na korytarzu czekają Kazim i Ferit, potem pojawia się Pelin, Sehmuz i Piril. Esme jest przerażona, cała się trzęsie, boi się, że zabiła Zerrin. Ten dziwny kierowca zawozi ją w bezpieczne miejsce, a potem przywozi do niej córki. Seyran już wie od Ferita, że Zerrin żyje. Dziewczyny zabierają Esme do rezydencji. Kazim i Ferit nikomu nie mówią, co naprawdę się stało. Oficjalna wersja jest taka, że Kazim znalazł Zerrin na podłodze. Ale co będzie, gdy ta odzyska przytomność? Czy nie będzie próbowała wsadzić Esme do więzienia? Seyran kontynuuje psychoterapię, tym razem zabiera ze sobą Sunę. Suna jest przerażona chorobą siostry, ale obiecuje nikomu nie zdradzić sekretu. Seyran chodzi do psychiatry głównie po to, by przygotować się na moment, w którym powie o wszystkim Feritowi. Martwi się o niego, nie o siebie. Sehmuz łączy siły z Mezide. Plan jest taki, że zabiją Orhana. Sehmuz chce się zemścić za to, jak go potraktowano, gdy przyłapano z Iafakat. Piril i Pelin podsłuchują jednak rozmowę telefoniczną Sehmuza i Pelin przekazuje informacje Feritowi. Korhanowie wiedzą już, gdzie jest Orhan. Na miejscu jest wielka strzelanina, ale finalnie Feritowi udaje się uwolnić ojca. Po wszystkim na miejscu zjawia się Halis. Nagle ktoś próbuje do niego strzelić, a Orhan zasłania go własnym ciałem. Orhan traci przytomność w objęciach zrozpaczonych Halisa i Ferita. Przyznam, że niezła scena, aż mi się łezka w oku zakręciła. Zwłaszcza, że przez cały odcinek pokazywano Orhana w takim pozytywnym świetle, jakby przygotowywano widza na nadchodzący koniec. Ja oczywiście wiem, że to nie tak będzie... Odcinek był całkiem niezły. Logiczny, trzymający w napięciu. Miła odmiana po ostatnich kilku, czy kilkunastu
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2024 13:14:44 GMT
Buce Buse już raczej nie wróci
|
|
|
Post by mira on Oct 4, 2024 8:09:56 GMT
Został mi do obejrzenia finał sezonu i będę mogła rozpocząć sezon 3. Z tego, co się orientuję, jest dopiero jeden odcinek, ale po tym, jak niemal całkowicie zrezygnowano z tłumaczeń, spodziewałam się, że grupa nie podejdzie do tematu z entuzjazmem. Czytam komentarze w sieci, zarówno tureckie, jak i zagraniczne - raczej nikomu nie podoba się fabuła nowych odcinków. Wszyscy wiedzieliśmy, że będzie rozstanie, ale chyba nikt nie spodziewał się, że zarówno Ferit, jak i Seyran będą tak zaangażowani w nowe relacje... Tymczasem odcinek 72... Rodzina Korhanów po raz kolejny pogrążona jest w żałobie. Najbardziej, co zrozumiałe, przeżywa Gulgun. Niedawno straciła syna, teraz męża. Pozostali członkowie rodziny też są bardzo smutni, ale wielkiej rozpaczy się nie dopatrzyłam. Ferit przede wszystkim chce się mścić. Chce mieć władzę, bo uważa, że Halisa nikt już się nie boi, nikt nie szanuje. Suna namawia Seyran na leczenie w Londynie. Zapoznaje się z informacjami podesłanymi przez Tarika, potem mówi o wszystkim mężowi. Kaya niestety znowu działa po swojemu, znowu bezmyślnie i wpada w pułapkę. Seyran z tego powodu po raz kolejny jest zmuszona do spotkania z Tarikiem. Tarik grozi jej śmiercią Ferita. Uważa, że jeśli Seyran nie chce się leczyć ze względu na Ferita, na jego samopoczucie, to Ferita należy unicestwić. Feirt widzi na komputerze, że Suna i Seyran patrzyły na mapy Londynu. Kiedy wypytuje o to żonę, ona mówi, że myśli o przeprowadzce do Londynu z Kayą i Suną, o ucieczce od wszystkiego. Ferit jest rozczarowany, że myśli o tak przyziemnych rzeczach, podczas gdy zaledwie tydzień temu zmarł jego ojciec. Między małżonkami znów robi się dziwnie.
Halis angażuje Ifakat do pracy w firmie. Okazuje się, że ona kiedyś była aktywna zawodowo. To ciekawe, bo przez 70 odcinków ani razu o tym nie wspomniano W firmie zjawia się córka tej zmarłej wróżki, czyli siostrzenica Ifakat. Okazuje się, że ma nagrania, jak Ifakat zabija siostrę, a także jak przyznaje się do zabicia teściowej. Młoda szantażuje Ifakat i chce zamieszkać w rezydencji Korhanów. Ferit znowu spotyka się z Pelin, tym razem żeby jej podziękować za przekazanie informacji o Sehmuzie, a także za to, że powstrzymała matkę przed oskarżeniem Esme. Zerrin wycofuje skargę i dalej spotyka się z Kazimem. Snują plany zakupu większego domu itd... Esme odwiedza ich, jest zdecydowana na rozwód. Niestety w drodze powrotnej do domu swoje prawdziwe oblicze pokazuje jej Tayyar. Wyciąga broń i porywa Esme. Pelin staje na drodze Suny i Seyran. Mówi Seyran, że wie o jej chorobie. Pojęcia nie mam, skąd się dowiedziała i czego znowu chce od Seyran.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2024 8:57:57 GMT
❥ Reytingi za 04.10.2024▪TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (70 odcinek) - 7.10% ⬆ (+0.13) 2. Yalı Çapkını (77 odcinek) - 4.33% ⬆ (+0.04)4. Arka Sokaklar (684 odcinek) - 3.83% ⬆ (+0.42) 12. Kara Ağaç Destanı (19 odcinek) - 2.36% ⬆ (+0.14) 13. Kötü Kan (5 odcinek) - 2.35% ⬆ (+0.11) ▪АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 8.92% ⬇ (-1.00) 6. Yalı Çapkını - 2.51% ⬆ (+0.25)9. Kötü Kan - 2.19% ⬆ (+0.56) 17. Arka Sokaklar - 1.49% ⬇ (-0.62) 23. Kara Ağaç Destanı - 1.24% ⬇ (-0.26) ▪АВС:1. Kızılcık Şerbeti - 9.07% ⬆ (+0.04) 5. Yalı Çapkını - 3.48% ⬆ (+0.47)7. Arka Sokaklar - 3.23% ⬆ (+0.22) 8. Kötü Kan - 3.20% ⬆ (+0.31) 18. Kara Ağaç Destanı - 1.91% ⬇ (-0.11)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2024 17:03:36 GMT
💥💥💥 Afra Saracoglu i Burcu Alptekin na planie #YaliCapkini!
|
|
|
Post by Matthias on Oct 7, 2024 15:23:44 GMT
💥💥💥 #YaliCapkini, który wczoraj wieczorem wyemitowano w Hiszpanii, obejrzało prawie 3 miliony widzów, co czyni go najchętniej oglądanym serialem wieczoru.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 10, 2024 10:54:34 GMT
Przychody serialu Yali Capkini w 37 odcinkach wyniosły 22,2 miliona dolarów 😨🔥
|
|
|
Post by man1000 on Oct 10, 2024 20:10:04 GMT
Aktorzy Yalı Çapkını, Gözde Kansu i Gülçin Santırcıoğlu wzięli udział jako prelegenci w panelu zatytułowanym „Wkład sektora kina i seriali telewizyjnych w turystykę” podczas Targów Turystycznych odbywających się w Eurasia Performance and Art Center. W swoich wystąpieniach podczas panelu Gözde Kansu podkreśliła, że wkład tureckiej branży seriali i kina w turystykę z roku na rok rośnie wykładniczo. Wskazując, że setki fanów przybywają codziennie nad brzeg Bosforu, gdzie kręcono serial telewizyjny Yalı Çapkını, w którym wystąpił, Kansu powiedział: „To zainteresowanie zarówno mnie bardzo cieszy, jak i motywuje”. Stwierdzając, że ich fani przybyli na plan serialu zarówno z lądu, jak i z morza i czekali godzinami, aby ich zobaczyć i zrobić zdjęcia, Kansu skomentował: „Widzenie uśmiechów na ich twarzach jest dla nas bezcenne”. Tureckie seriale telewizyjne przybliżają światu piękno naszego kraju Kansu podzielił się swoimi doświadczeniami podczas swoich podróży do Londynu i Paryża i powiedział: „Ludzie rozpoznawali mnie w Londynie i w Paryżu poświęcono mi taką samą uwagę. „Tureckie seriale telewizyjne przedstawiają całemu światu piękno przyrody i bogactwo kulturowe naszego kraju” – powiedział. „Fotografowanie w prawdziwych szpitalach jest trudne i bolesne” Odnosząc się do trudności, jakich doświadcza branża serialowa i kinowa, Gözde Kansu stwierdził, że to bardzo smutne, że niektóre sceny trzeba było kręcić w prawdziwych szpitalach, i powiedział: „Gdyby istniały obszary przeznaczone wyłącznie do tych ujęć, jak Kundura Film Studios, byłoby to dużym udogodnieniem dla branży i obszary te przyczyniłyby się do rozwoju turystyki. Ponadto utworzenie dużych zakładów produkcyjnych filmowych, takich jak Universal Studios w światowej klasy gigantze pHollywood, stwarza niesamowite możliwości zarówno dla rozwoju przemysłu, jak i turystyki. Turyści i fani, którzy śledzą plany zdjęciowe, odwiedzają takie szczególne obszary, na czym zyskuje zarówno przemysł, jak i turystyka…”
|
|
|
Post by mira on Oct 14, 2024 10:28:15 GMT
Odcinek 73 - finał II sezonu
Dobrnęłam do końca sezonu i cóż, było trochę dziwnie, bo oto wszystkie problemy błyskawicznie zostały rozwiązane, rodzina Korhanów się zjednoczyła i właściwie brakowało tylko rzec "i żyli długo i szczęśliwe". Ale oto w ostatnich minutach odcinka Seyran pada na glebę, przerażona Suna krzyczy, że jej siostra umiera, Ferit dowiaduje się o chorobie żony i rozpaczliwie wykrzykuje jej imię. Koniec.
Ale po kolei... Esme porwana przez Tayyara przeżywa ciężkie chwile, choć ten wariat nie krzywdzi jej fizycznie. Wręcz zachęca do rozmowy, do wspólnej kolacji, ale odejść nie pozwala. Mówi też, że Mezide nie żyje. Kazim nie ma pojęcia, co dzieje się z Esme, gdyż zabawia się z Zerrin. Niestety w trakcie kolacji pije bardzo dużo alkoholu, a kokieteryjne zachowanie Zerrin przy obcych mężczyznach doprowadza go do szału. Kazim wszczyna awanturę, potem na ulicy kłóci się z Zerrin i uderza ją w twarz, podobnie jak wcześniej lał swoją żonę. Ale Zerrin nie pozostaje mu dłużna, oddaje policzek, każe więcej nie pokazywać się jej na oczy i odchodzi. Czyżby koniec romansu?
Następnego dnia Kazim dochodzi do siebie i dopiero odkrywa, że nie ma ani Esme, ani kierowcy. Hattuc idzie z ta informacją do Halisa i finalnie Kazimowi udaje się uratować żonę. Potem razem przychodzą na kolację do Korhanów, ale trudno powiedzieć, co będzie z ich małżeństwem.
Tarik i Saffet wierzą, że Seyran i Suna wyjadą z nimi do Londynu. Seyran niby przystaje na tę propozycję w obawie o życie Ferita. Później okazuje się, że Halis wie o powiązaniach Tarika i Saffeta z Tayyarem, dzięki dziewczynom zastawia na nich pułapkę i obaj bracia zostają złapani. Dzięki Ifakat udaje się również złapać Sehmuza. Cała czwórka trafia do kontenera i odpływa w siną dal...
Zanim to wszystko się dzieje, Ferit wciąż jest zafiksowany na punkcie zemsty, wciąż chce wkraczać do ciemnego świata. Halis robi wszystko, by do tego nie dopuścić. Do akcji zaangażowana jest nawet Pelin, która pod pretekstem poszukiwania matki odciąga Ferita od dziwnych ludzi. Potem Pelin, Ferit i Seyran prowadzą rozmowę, Pelin za wszystko przeprasza i mówi, że wraz z matką wyjeżdżają z kraju. Ferit rezygnuje z planów bycia "panem" i pozostaje zwykłym Feritem. Potem cała rodzina spotyka się przy stole, dziadek Halis ma dla nich niespodziankę. Oto okazuje się, że Orhan żyje. Potem wszystko byłoby super, gdyby Seyran nie straciła przytomności...
W tym sezonie działy się różne rzeczy, ale o ile akcja z Pelin, jej ciąża i ukrywanie tego wszystkiego przed Seyran były emocjonalnymi wydarzeniami, to jednak najbardziej logicznymi i takimi "przyziemnymi". To mogło wydarzyć się naprawdę w życiu młodych ludzi. Natomiast ci dziadkowie z Antep, te powiązania z mafią, ciągle jacyś psychole, jakieś plany zemsty - tego było już stanowczo za wiele, do tego wydawało się kompletnie nierealistyczne, nieciekawe. Mam nadzieję, że w kolejnym sezonie już czegoś takiego nie doświadczę.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 14, 2024 17:22:46 GMT
❥ Reytingi za 11.10.2024▪TOTAL:2. Kızılcık Şerbeti (71 odcinek) - 6.17% ⬇ (-0.93) 3. Arka Sokaklar (685 odcinek) - 3.88% ⬆ (+0.05) 4. Yalı Çapkını (78 odcinek) - 3.84% ⬇ (-0.49)15. Kara Ağaç Destanı (20 odcinek) - 2.14% ⬇ (-0.22) 17. Kötü Kan (6 odcinek, FINAŁ) - 1.86% ⬇ (-0.49) ▪АВ:2. Kızılcık Şerbeti - 7.53% ⬇ (-1.39) 7. Yalı Çapkını - 2.73% ⬆ (+0.22)16. Arka Sokaklar - 1.57% ⬆ (+0.08) 19. Kötü Kan (FINAŁ) - 1.38% ⬇ (-0.81) 22. Kara Ağaç Destanı - 1.22% ⬇ (-0.02) ▪АВС:2. Kızılcık Şerbeti - 7.34% ⬇ (-1.73) 8. Yalı Çapkını - 2.78% ⬇ (-0.70)9. Arka Sokaklar - 2.58% ⬇ (-0.65) 15. Kötü Kan (FINAŁ) - 2.00% ⬇ (-1.20) 16. Kara Ağaç Destanı - 1.97% ⬆ (+0.06)
|
|
|
Post by mira on Oct 15, 2024 6:48:40 GMT
Zaczęłam oglądać III sezon. Za mną odcinek 74. Powiem szczerze, że mnie oglądało się to całkiem nieźle. O dziwo wytrwałam do końca i nie zasnęłam, a zwykle padam w trakcie oglądania i nawet nie wiem, gdzie skończyłam. W serialu zmienił się klimat, odcinek był taki lekki, z dużą dawką humoru. Nikt nie krzyczał (może z wyjątkiem Kazima, ale nie sposób brać go na poważnie), nikt nikomu nie groził, nikt się nie mścił, nikt nikogo nie bił. Dziewczyny (Suna i Seyran) są wolne i szczęśliwe. Podróżują, żyją jak chcą, Suna bierze ślub z ukochanym, Seyran także ma takie plany względem nowego chłopaka. W rezydencji Korhanów też czuć luz, bo nie ma dziadka Halisa, nie ma Latifa. Dzieją się za to cuda na kiju, bo oto Gulgun rozwiodła się z Orhanem i wyprowadziła, natomiast Orhan sprowadził do rezydencji sekretarkę (pojawiła się już w I sezonie), z którą zamierza się ożenić i która jest w ciąży. W rezydencji mieszka też siostrzenica Ifakat. Jest też nowa dziewczyna wśród służby (chyba Sevda).
W firmie pracuje Ifakat, ale to Ferit odpowiedzialny jest za nowe projekty i to dzięki niemu firma jeszcze nie zbankrutowała. Dowiadujemy się, że Orhan w ostatnim czasie nie przebywał w Stambule. Asuman jest w Europie. Nikt natomiast nie mówi, gdzie jest Halis.
W odcinku w żaden sposób nie wyjaśnia się, dlaczego Ferit i Seyran się rozstali, kiedy Suna rozwiodła się z Kayą i jak zdążyła związać z Abidinem. Nie wiemy, skąd wziął się nowy chłopak Seyran, ani jak Ferit wszedł w relację z Deyrą. Wiemy tylko, co wydarzyło się w życiu Kazima, bo oto nowa żona zostawiła go bez grosza i kopnęła w tyłek.
W finale odcinka mamy spotkanie Ferita i Seyran po dwóch latach rozłąki. W odcinku widać, że każde z nich myśli jeszcze o drugim. Zwłaszcza Ferit o Seyran. Ale każde jest też w innej relacji. Seyran przytula się do Sinana, obejmuje go, głaszcze go po twarzy, wyznaje mu miłość, a nawet oświadcza się. Ferit natomiast sypia z tą swoją. Jak scenarzyści to teraz odkręcą?
|
|
|
Post by man1000 on Oct 15, 2024 11:00:51 GMT
Trzeci sezon serialu Yalı Çapkını rozpoczął się od rozdzielenia głównych bohaterów Seyrana ( Afra Saraçoğlu ) i Ferita ( Mert Ramazan Demir ). Serial w reżyserii Burcu Alptekina i Alptekina Bozkurta ma trwać do Sylwestra, jeśli nie zostaną wprowadzone żadne nowe zmiany. Jednym z największych mankamentów serialu w tym sezonie była nieobecność Çetina Tekindora, który grał Halis Ağa. Zdecydowano, że 79-letni cenny aktor rozpocznie w tym sezonie serial nieco później, pod okiem swojego lekarza. Według najnowszych doniesień Tekindor przygotowuje się do powrotu do zespołu. Z drugiej strony w nadchodzących dniach nastąpi rozstanie z aktorami, którzy dołączyli do serialu w tym sezonie. W scenariuszu za kulisami krążą plotki, że mieszkańcy rezydencji stopniowo powrócą do swoich początków i że odbędzie się wielkie spotkanie Seyrana i Ferita...
|
|
|
Post by mira on Oct 15, 2024 11:23:32 GMT
Cetin Tekidndor zdecydowanie ma jakieś problemy zdrowotne, ale to w tym wieku nie jest niczym dziwnym. Widzowie serialu z pewnością zaobserwowali, że bardzo trzęsą mu się ręce, co sugeruje chorobę Parkinsona. Aczkolwiek nigdy nie szukałam informacji, czy Cetin gdziekolwiek jakąkolwiek chorobę publicznie potwierdził. Po drugie ewidentnie ma problemy skórne, ale ich nasilenie bywa różne. Może łuszczyca? Co by mu nie było, bardzo się cieszę, że zostało względnie opanowane i Halis pojawi się w serialu, bo uważam, że bardzo go brakuje. Halis od początku miał ogromny wpływ na losy SeyFer. Lubić to go chyba nie lubię, chociaż zależy kiedy. W tym serialu każda postać ma zmienny charakter
|
|
|
Post by Matthias on Oct 15, 2024 20:00:17 GMT
💥💥💥 W kolejnych odcinkach Yali Capkini aktorzy, którzy dołączyli do tego sezonu, opuszczą obsadę, a scenariusz będzie stopniowo wracał do skupiania się na mieszkańcach rezydencji, tak jak na początku serialu. Jak myślicie, kto pierwszy odejdzie?
|
|
|
Post by mira on Oct 16, 2024 6:52:46 GMT
Jestem w połowie 75 odcinka i póki co niektórych osób jeszcze nawet nie widziałam... Myślę jednak, że najszybciej odpadną aktorzy grający bliskich narzeczonej Ferita i męża Seyran.
Edit.
Obejrzałam cały 75 odcinek i muszę przyznać, że mnie się to ogląda dobrze. Widzowie narzekają, bo chcą Ferita i Seyran razem, ale pomijając ten aspekt, to trzeba przyznać, że nowe scenarzystki nie są tak chaotyczne jak Mehmet Barış Günger. Jest dużo spokojniej, bardziej logicznie, sceny ładnie się zazębiają. Dobrze zostały wprowadzone nowe wątki. Czy ciekawe? Owszem, choć nie wszystkie. Kochanica Orhana to straszliwa nuda. Ifakat i jej siostrzenica też flaki z olejem. Myślałam, że młoda będzie mieszać, ale ona póki co tylko snuje się po rezydencji. Ifakat też zdecydowanie straciła power. Natomiast sprawa Abidina jest interesująca, zwłaszcza że na rozwiązanie zagadki czekamy niemal od początku pierwszego sezonu. Fajnie też, że jest ktoś taki jak Memo - upośledzony współpracownik Ferita. Dziewczyna Ferita także nie robi na mnie złego wrażenia. Widać, że jest konkretna, poukładana, stanowcza. Inna niż Pelin. Prawdę mówiąc najbardziej wkurzająca jest w tym momencie Seyran, bo choć wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jej serce wciąż bije dla Ferita i małżeństwo z Sinanem nie ma racji bytu, to ona brnie w to jak uparta koza.
W odcinku było sporo retrospekcji. Wiemy, że to Seyran zadecydowała o zakończeniu relacji z Feritem i kiedy była chora, miesiącami nie godziła się na jego wizyty. Nie chciała, żeby ją oglądał w tym stanie. Kiedy w końcu poczuła się lepiej, on nie przychodził. Takie głupie to rozstanie. Niby rozumiem co i jak, ale nie godzę się z tym, nie przekonuje mnie to. Wiemy też, że po rozstaniu z Seyran Ferit miał ogromny problem z alkoholem. Wszystko wskazuje na to, że pił na umór. Chyba dzięki Diyar od wielu miesięcy pozostawał trzeźwy. Ale wciąż nie wiemy, skąd ta kobieta wzięła się w życiu Ferita.
W pierwszym odcinku pokazano mnóstwo czułości pomiędzy Feritem i Diyar oraz Seyran i Sinanem. W drugim już nie było tego tyle, ale złe wrażenie pozostało...
Wkurza mnie też jedna rzecz. Mianowicie to, że w kolejnych odcinkach z nocy poślubnej Seyran i Sinana robi się wielką sprawę, bo jeśli ona prześpi się ze swoim nowym mężem to jest najgorsza, nic nie warta i nie zasługuje na Ferita. Miłość totalnie zbrukana. Ale że Ferit sypia z Diyar to nie ma żadnego znaczenia. Wychodzi na to, że facet po rozstaniu może się bzykać z kim chce, ale on przecież i tak kocha Seyran. Natomiast jej nie wolno tknąć własnego męża palcem. Zupełnie nie rozumiem tych podwójnych standardów.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 16, 2024 15:12:22 GMT
Star Channel: Udziel rady Seryan Afra : Opamiętaj się Co chciałbyś jej doradzić? 😄
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2024 8:37:13 GMT
❥ Reytingi za 18.10.2024▪TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (72 odcinek) - 6.39% ⬆ (+0.22) 2. Arka Sokaklar (686 odcinek) - 5.74% ⬆ (+1.86) 3. Yalı Çapkını (79 odcinek) - 5.35% ⬆ (+1.51)13. Kara Ağaç Destanı (21 odcinek) - 3.04% ⬆ (+0.90) ▪АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 8.13% ⬆ (+0.60) 7. Yalı Çapkını - 2.72% ⬇ (-0.01)8. Arka Sokaklar - 2.61% ⬆ (+1.04) 11. Kara Ağaç Destanı - 2.21% ⬆ (+0.99) ▪АВС:1. Kızılcık Şerbeti - 8.24% ⬆ (+0.90) 3. Arka Sokaklar - 4.49% ⬆ (+1.91) 4. Yalı Çapkını - 4.49% ⬆ (+1.71)12. Kara Ağaç Destanı - 2.56% ⬆ (+0.59)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2024 8:43:34 GMT
News #2 19/10/2024: 💥💥💥 W przyszłym tygodniu Çetin Tekindor ponownie dołączy do serialu #YaliCapkini.
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2024 9:47:17 GMT
Te wzrosty w totalu i ABC1 są niepokojące. Ale niech leci ten serial nawet do końca sezonu.
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2024 7:05:19 GMT
Nie wiem, skąd takie wzrosty. Ruszyli temat Abidina, co stanowi nawiązanie do pierwszego, dobrego sezonu i może ludzie chcą zobaczyć rozwiązanie tamtej zagadki. Poza tym zwiastuny sugerowały, że Seyran zażąda rozwodu i szczerze porozmawia z Feritem.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2024 17:03:43 GMT
Seyran jest w końcu chora?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 22, 2024 19:10:34 GMT
Seyran jest w końcu chora? Co jej jest, ja kompletnie jest jestem w temacie co tam się dzieje. Możesz dać w nawias spoiler by nie spoilerowąć innym.
|
|
|
Post by mira on Oct 23, 2024 6:39:23 GMT
Next, Matthias, Nie, nie jest chora. Była chora pod koniec drugiego sezonu i wyleczyła się. W serialu mamy dwuletni przeskok w czasie, a o leczeniu dowiadujemy się tylko z retrospekcji. A co jej było? Nawet gdybym chciała spoilerować, to nie jestem w stanie, ponieważ w serialu nawet raz nie padła nazwa choroby, ani nawet sugestia, z czym ta choroba się wiąże. Wiemy, że bolał ją brzuch i że choroba miała być śmiertelna...
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 23, 2024 16:35:11 GMT
nie jestem w stanie, ponieważ w serialu nawet raz nie padła nazwa choroby, ani nawet sugestia Dla mnie to trochę brzmi jak taki straszak, by może się widz zainteresował. Bo może Seyran choruję na jakaś śmiertelną chorobę. Trochę to wygląda na tanią sensacje by zaciekawić widza.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 23, 2024 20:13:51 GMT
Odcinek Yali Capkini , w której miał wystąpić Hallis, została przełożony
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 23, 2024 22:23:04 GMT
Serio? Nawet nazwy nie podali? Chorowała, śmiertelna choroba wręcz, ale teraz już jest spoko, idziemy dalej. Dobry pomysł scenarzystów. Rety, jaki to jest niski poziom.
|
|
|
Post by mira on Oct 24, 2024 6:55:11 GMT
Serio? Nawet nazwy nie podali? Chorowała, śmiertelna choroba wręcz, ale teraz już jest spoko, idziemy dalej. Dobry pomysł scenarzystów. Rety, jaki to jest niski poziom. Serio Mówili tylko, że jest poważnie chora, że umiera. Nawet nie wiadomo, który narząd był chory. Bolał ją brzuch więc pewnie coś w obrębie jamy brzusznej, ale to wszystko z dostępnych informacji...
|
|