|
Post by Matthias on Dec 24, 2023 22:10:06 GMT
⚡🦊 Drugi sezon udanego serialu „Kizilcik Serbeti” na kanale Show TV naprawdę przerósł oczekiwania producentów. Projekt, który w pierwszym sezonie został przyćmiony przez swojego konkurenta „Yali Capkini”, nareszcie objął pierwsze miejsce w kategorii ogólnej. Warto wspomnieć, że w pierwszym sezonie serialu „Yali Capkini” łącznie przez cały serial utrzymał prowadzenie w tej kategorii. Wszystko się zmieniło w nowym sezonie. „Kizilcik Serbeti” wyprzedził swojego konkurenta, zajmując pierwsze miejsca w grupach AB i ABC1 z wysokimi ocenami. Niemniej jednak Yali Capkini nadal dominował w TOTAL. Teraz ta dominacja została przerwana. Liderem zestawienia we wszystkich kategoriach stał się serial „Kizilcik Serbeti” po 44. odcinku. Fani „Kizilcik Serbeti” wspierają projekt na portalach społecznościowych, ale główna zasługa nadal przypada scenarzystom Melis Civelek i Zeynep Gur, które piszą logiczną i fascynującą historię, a także utalentowanej obsadzie i profesjonalnej ekipie filmowej.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 25, 2023 17:41:34 GMT
Finał 2. sezonu na 65. odcinku…
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2023 20:49:28 GMT
Ajda Pekkan była gościem w serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2023 21:05:29 GMT
Evrim Alasya, Ajda Pekkan, Ketche. 💥 #KızılcıkŞerbeti
|
|
|
Post by lucy on Dec 29, 2023 21:31:03 GMT
Matthias, a masz jakieś foto z Melis Civelek?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2023 21:51:41 GMT
lucy tu się jakaś gwiazdeczka pojawiła, ale czy to ona, to nie wiem.
|
|
|
Post by lucy on Dec 29, 2023 22:25:10 GMT
Matthias, chodziło mi o główną scenarzystkę (Melis Civelek), bo na tym foto, które wyżej wstawiłeś jest reżyser (Ketche).
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2023 22:39:45 GMT
lucy na chwilę obecną mi nigdzie nie mignęło.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 30, 2023 7:40:05 GMT
A co to za straszydło???
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2023 10:06:19 GMT
📌 Reytingi za 29.12.2023TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (44 odcinek) - 8.50% ⬇ (-0.61)2. Yalı Çapkını (51 odcinek) - 8.50% ⬆ (+0.38) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 12.00% ⬇ (-0.58)2. Yalı Çapkını - 5.07% ⬇ (-0.32) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 11.51% ⬇ (-0.78)2. Yalı Çapkını - 7.13% ⬆ (+0.49)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2023 19:33:03 GMT
💥 Pierwszy odcinek tureckiego serialu „ Kızılcık Şerbeti” ukaże się we wtorek wieczorem w Hiszpanii.
|
|
|
Post by julia on Jan 1, 2024 11:59:43 GMT
Odcinek 44. Brawo Doga! Zemsta jest słodka Życzę ci powodzenia. Nadal nie mam nic do Alev, miłość jest ślepa i nigdy nie wiadomo, kogo dosięgnie strzała Amora. To Apo przyszedł do niej w przeddzień ślubu, a nie ona do niego. To on od początku przychodził do jej biura. Ona próbowała ułożyć sobie życie, gdy on powiedział, że się nie rozwiedzie. Przypuszczałam, że w związku z tym będą spadki , gdyż Doga & Alev zaczną działać i dobrze. Kołtunerii i podłości Pembe i prostackiej Nilay nie trawię od początku. Boję się tylko, że zazwyczaj cwaniactwo i prostactwo zwycięża w tym świecie i boję się, że świętoszkowata menda Penbe dzięki pieniądzom i przekupstwu będzie próbowała zgnieść Alev. O tej drugiej , odpychającej i budzącej odrazę gnidzie Nilay nie warto pisać Zawiodłam się na Kivilcim
|
|
|
Post by Matthias on Jan 4, 2024 16:38:45 GMT
💥Ozge Ozacar pojawiła się w nowym zwiastunie serialu „ Kızılcık Şerbeti” jako były ukochana Omera.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 4, 2024 17:17:54 GMT
julia, cała Kivilcim… Mnie ona wcale nie zaskoczyła… Fałszywa, z podwójnymi standardami… Te posiłki u niej w domu są równie straszne jak te w „Złotym chłopaku” - z tą różnicą, że jeszcze nie trzeba wstawać przy stole jak Kivilcim wchodzi do pokoju… Jestem ciekaw, co zrobi Pembe… Ale skandali i awantur się nie spodziewam, to nie w jej stylu… Ciekawe tylko, że na małżeństwie Mustafy nie postawiła krzyżyka, a przecież on i Nilay też ją „oszukali”… Nursema już bez auta, zaraz się zacznie draka… Może nawet Pembe nie będzie musiała nic zrobić, jak Nursema wyląduje przez męża na bruku…
|
|
|
Post by julia on Jan 4, 2024 17:49:32 GMT
Jestem ciekaw, co zrobi Pembe… Ale skandali i awantur się nie spodziewam, to nie w jej stylu… Ciekawe tylko, że na małżeństwie Mustafy nie postawiła krzyżyka, a przecież on i Nilay też ją „oszukali”… Awantur może nie, ale podstępnego, chamskiego działania, jak najbardziej. Bardzo mnie denerwuje , ta bezwolna podległość dorosłych dzieci. Szacunek, jak najbardziej, ale uleganie zakazom i rozkazom, mnie mierzi : - Od teraz ja jestem głową domu i będzie tak, jak ja każę. Na małżeństwie Mustafy i Nilay , Pembe nie postawi krzyżyka, gdyż ta prymitywna baba , prostackimi chwytami, niszczy zawodowo Alev. Zaczęła to robić z własnej inicjatywy i uwielbia to, a Pembe o tym wie i dała Nilay błogosławieństwo. Nilay, robi to wszystko , aby stać się panią domu. Ona ma kompleksy - ani ładna, ani bogata przyszła znikąd ,trafił jej się dobry Mustafa, którym steruje, bez najmniejszych problemów. Nienawidzi Dogi i ciekawa jestem, jak zniesie to, że ta po drugim ślubie obwieściła, iż to ona teraz zostaje pierwszą damą rezydencji. No i ten szemrany kuzynek, co siedział w więzieniu i teraz płaszczy się przed "mamą Pembe" , też pomaga Nilay w jej podłościach.
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2024 18:11:51 GMT
|
|
|
Post by julia on Jan 12, 2024 20:19:38 GMT
No, no, chyba się szykuje romans. A jak się teraz układa relacja Omera i Kivilcim? lucy, jestem zawiedziona Kivilcim. Była taka zakochana w Omerze, ale szybko pogodziła się z jego 'zdradą" i teraz jest z Ertugrulem, mimo, że Omer w końcu jej wyjaśnił , dlaczego tak postąpił. Rozumiem urażoną dumę, ale nie widać, aby między nią a Ertugrulem była jakaś chemia.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 13, 2024 10:40:27 GMT
📌 Reytingi za 12.01.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (46 odcinek) - 8.59% ⬆ (+0.09)2. Yalı Çapkını (53 odcinek) - 7.79% ⬇ (-0.71) 6. Arka Sokaklar (659 odcinek) - 4.79% ⬇ (-0.36) 10. Ateş Kuşları (38 odcinek) - 3.87% ⬇ (-1.10) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 11.37% ⬇ (-0.63)2. Yalı Çapkını - 5.83% ⬆ (+0.76) 10. Ateş Kuşları - 1.87% ⬇ (-1.14) 15. Arka Sokaklar - 1.44% ⬇ (-0.56) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 11.33% ⬇ (-0.18)2. Yalı Çapkını - 6.65% ⬇ (-0.48) 10. Arka Sokaklar - 3.25% ⬇ (-0.43) 12. Ateş Kuşları - 3.12% ⬇ (-1.23)
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 13, 2024 18:45:10 GMT
julia, obejrzałem 44. odcinek i mam inne spostrzeżenia od Twoich… Doskonale rozumiem reakcję Kivilcim na wyznanie prawdy przez Omera… Takie wątki w serialach zawsze mnie drażniły… I jeszcze nie widziałem, żeby ktoś postąpił w takiej sytuacji jak Kivilcim - czyli słusznie… Natomiast nie rozumiem jej dalszego postępowania… Była szczera z Ertugrulem, czym mnie zaskoczyła… On dał jej wolną rękę… A ona przy nim została i ostentacyjnie się obnosi swoim nowym związkiem… Zachowała się po prostu chamsko i nieludzko w stosunku do Omera i samej siebie… Jeśli nie umie mu wybaczyć, ok, nie ma sprawy… Ale chodzenie z nowym wybrankiem pod rękę w odpowiedzi na zachowanie Omera jest bardzo niskie… Nie rozumiem tych jej podwójnych standardów… Ona i Pembe pasują pod tym względem do siebie… Dogi kompletnie odbiło… Nie rozumiem hak Fatih dał jej się tak omotać… Wzięła z nim ślub i teraz chce zemsty na Unalach??? Po co, za co??? I ogłosiła się panią domu, chociaż jest druga w kolejności po Nilay??? I to wszystko do czasu, aż w rezydencji nie zagości na stałe jej prawdziwa pani - Alev… Zwariowała… Pembe zaczęła kombinować i takich ruchów się po niej spodziewałem… A w związku Apo i Alev wychodzi prawdziwa Turcja na wierzch… Kochają się tak bardzo, a nawet za ręce się nie trzymają… Na kanapie w domu siedzą jak dwoje obcych ludzi w poczekalni… A posiłki jedzą jak współlokatorzy… No tak, nie przystoi pokazywać starszego pana z młodszą kobietą zbyt blisko w kadrze… Mihri zdejmie welon??? Obawiam się, że ta dziewczyna skończy u terapeuty… Wychowana przez ojca, w złotej klatce, najpierw uciekła z Ibrahimem, a teraz szaleje za synem Omera… Niby jest grzeczna, inteligentna, skromna, ale bardzo zdesperowana… Może podświadomie chce się uwolnić od ojca???
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2024 22:59:02 GMT
jestem zawiedziona Kivilcim. Była taka zakochana w Omerze, ale szybko pogodziła się z jego 'zdradą" i teraz jest z Ertugrulem, mimo, że Omer w końcu jej wyjaśnił , dlaczego tak postąpił. Rozumiem urażoną dumę, ale nie widać, aby między nią a Ertugrulem była jakaś chemia. Czyli, że Omer ma mocne usprawiedliwienie na swoją zdradę i Kivilcim miała wręcz obowiązek mu wybaczyć, bo jej obecny amant nie działa na nią tak jak on? Tak mniej więcej zrozumiałam to co napisałaś, julia. Swoja drogą... dlaczego Omer ją zdradził? Był pijany i nie wiedział co robi? Czy co... ?
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2024 17:36:46 GMT
julia, obejrzałem 44. odcinek i mam inne spostrzeżenia od Twoich… Doskonale rozumiem reakcję Kivilcim na wyznanie prawdy przez Omera… Takie wątki w serialach zawsze mnie drażniły… I jeszcze nie widziałem, żeby ktoś postąpił w takiej sytuacji jak Kivilcim - czyli słusznie… Natomiast nie rozumiem jej dalszego postępowania… Była szczera z Ertugrulem, czym mnie zaskoczyła… On dał jej wolną rękę… A ona przy nim została i ostentacyjnie się obnosi swoim nowym związkiem… Zachowała się po prostu chamsko i nieludzko w stosunku do Omera i samej siebie… Jeśli nie umie mu wybaczyć, ok, nie ma sprawy heyciarz, ja też rozumiem, że Kivilcim się wściekła, poczuła zraniona do żywego, ponieważ absolutnie nic nie mogło wskazywać na rysę w ich związku. A jej związku z Ertugrulem , po tak krótkim czasie od rozstania z ukochanym mężczyzną, absolutnie nie pojmuję i tego prowadzania za rękę. Nie widać uczucia z jej strony. Natomiast nie porównywałabym jej do Pembe, gdyż Kivilcim nie jest tak podła, nie knuje, nie uzależnia córek od siebie, jak i całego otoczenia. Co do Dogi, to jest "podziękowanie" teściowej za pomiatanie nią przez cały czas pobytu w rezydencji, za próbę odebrania dziecka przez Fatiha, czemu Pembe przyklaskiwała od początku. Podczas nieobecności ojca, to Fatih, jako najstarszy jest gospodarzem domu. Czyli, że Omer ma mocne usprawiedliwienie na swoją zdradę i Kivilcim miała wręcz obowiązek mu wybaczyć, bo jej obecny amant nie działa na nią tak jak on? Tak mniej więcej zrozumiałam to co napisałaś, julia. Swoja drogą... dlaczego Omer ją zdradził? Był pijany i nie wiedział co robi? Czy co... ? lucy , absolutnie nie musi wybaczyć Omerowi, ale wchodzenie w nowy zwiazek z człowiekiem, którego tylko lubi, jest bezsensowne. A Omer jej nie zdradził. Wykryto u niego tętniaka w bardzo trudnym do operacji miejscu, zaczęła mu się zmieniać osobowość i w przypadku - teoria lekarza, że tak może być - więc z miłości do Kivilcim , postanowił zwrócić jej wolność, nie chciał, aby chodziła koło rośliny. On wymyślił tę zdradę.
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2024 18:11:47 GMT
Odcinek 46.heyciarz, zobaczysz, że Kivilcim nijak ma się do Pembe. Wszyscy odwrócili się od Alev, jedynie Doga, choć zła, wybaczyła i weszła z nią w układ zemsty. I życzę im powodzenia, ale jak na razie, to widać tylko porażkę Doga trochę przesadza, dolewa oliwy do ognia. zaprasza do domu na kawę Alev, potem rodzinę na kolację, ale po podłym traktowaniu przez Pembe , to jej nie potępiam, tym bardziej, że Fatih mimo miłości do Dogi, domagał się milczenia na temat ich ponownego ślubu. Kroplą, która przelała kielich było sprowadzenie nowej kandydatki na żonę , ogłoszenie, że nie pozwoli na ponowny ślub. To teraz zbiera żniwo, swojego wrednego postępowania. heyciarz, Apo i Alev chodzą po Nisantasi pod rękę i bardzo ładnie wyglądają...tylko te wąsy mógłby Apo zgolić. I mamy , to o czym ja wspominałam w poprzednim omówieniu odcinka. Abdullah, przychodzi do mamy Somnez z wyjaśnieniem: - Alev nie ponosi żadnej winy, to ja biegałem za nią, zabiegałem o nią. Ona się usunęła, a ja sam podjąłem decyzję o odejściu od żony. Ona nie ma z tym nic wspólnego. Pembe, Nilay i Zulkara , zgniotłabym , jak robactwo. Zemścił się też Ruzgar. Nowy podstęp i Alev znajduje się za kratkami za groźby telefoniczne i szantaż - Abdullah bey nie mógł przyjść , dlatego przyszłam ja. Pojawia się nowa postać - Seci. Nocny klub, Omer, dziewczyna, która ciągnie go do pokoju, a następnego dnia pojawia się pokryta , jako bizneswoman Gorkem Mam ciągłe obawy o nagłą passę Umuta, coś mi tu brzydko pachnie i ciekawa też jestem , jak rozwinie się usamodzielnianie Mihri. I czy w ogóle dalej będzie o to zabiegać. Ertugrul , który wygrażał palcem , cytował wersety z Koranu, odnośnie zakrycia głowy, gdy zobaczył córkę w turbanie, umalowaną i w bardziej europejskim stroju baaardzo u mnie stracił, choć właściwie, to większej sympatii do niego i tak nie czuję.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2024 18:25:06 GMT
lucy , absolutnie nie musi wybaczyć Omerowi, ale wchodzenie w nowy zwiazek z człowiekiem, którego tylko lubi, jest bezsensowne. A Omer jej nie zdradził. Wykryto u niego tętniaka w bardzo trudnym do operacji miejscu, zaczęła mu się zmieniać osobowość i w przypadku - teoria lekarza, że tak może być - więc z miłości do Kivilcim , postanowił zwrócić jej wolność, nie chciał, aby chodziła koło rośliny. On wymyślił tę zdradę. W takim razie to zmienia postać rzeczy. No Omer przesadził z wymyśleniem tej zdrady. Skoro nie chciał, aby znała przyczynę, mógł zerwać z nią bez wchodzenia w szczegóły.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 15, 2024 19:43:44 GMT
julia, zaliczyłem najnowszy odcinek dziś rano… Był mega interesujący… Przesunąłem może 2-3 krótkie sceny… Pełno dygresji, złośliwości, komentarzy, spostrzeżeń… Było naprawdę ciekawie… Pembe jednak posunęła się do świństwa najniższej kategorii… Myślałem, że będzie używać innych metod, a nie takich „trywialnych”… Ale ok, mamy Alev w areszcie… Żona Apo nieźle się zemściła… Ale chyba odbije jej się to mocną czkawką… Zakończenie rzeczywiście boskie… Dogi odbija… Inaczej nie potrafię opisać jej zachowania… A Fatih jest jakby bezradny… U Mihry i Ertugrula ciekawie… Nieźle ją zbeształ… Dobrze przeczuwałem, że będzie chciała zrzucić welon… Biznes Nursemy i Umta na kilometr śmierdzi szwindlem… Ale że oboje są tak głupi??? Ona jest przecież mądra… A on powinien mieć doświadczenie po tym pseudo-biznesie z Alev… Do tego nie pojmuję ich zachowania zaraz po otwarciu biznesu… Zamiast tam siedzieć i zarządzać, to cały dzień robili zakupy… To się źle skończy… julia, Fatih jest starszy od Mustafy? Myślałem, że odwrotnie… Tak w ogóle… Razem z zemstą Dogy także inni bohaterowie zaczęli się buntować… Wszyscy naraz… Jedni przeciw drugim… Szykują się wojenkowe odcinki… Nie rozumiem zachowanie Ruzgara… Czy Alev go naprawdę zwodziła??? Wydawało mi się, że powiedziała mu na samym początku, że szuka związku dla „poklasku”… Żeby pokazać rodzinie i otoczeniu, że nie jest sama??? W tym sezonie właściwie co odcinek jest jakaś kolacja czy inny event, na którym są wszyscy bohaterowie… Troszkę wieje monotonią… Lubię takie sceny, bo wtedy zazwyczaj się dzieje… Ale w tym sezonie mamy czasem takie dwie akcje per odcinek… Omer zachowuje się żałośnie… Nagle znaleźli mu nowego przyjaciela - Umuta… A gdzie ten przyjaciel, który przyprowadził go na randkę w ciemno z Kivilcim??? Nagle pokochał clubbing… I chodzi do klubu i stoi przy stoliku jak sierota… Ta Sencil co potem okazała się zakrytą bizneswoman Gorkem jest dziwna… A może to jej bliźniaczka??? I skoro Omer pisał do niej per „Gorkem Bey”, dlaczego nigdy go nie poprawiła??? U Chimenei nic się nie dzieje… Miała figo fago pod koniec 1. sezonu i uczyła się jazdy samochodem… A w tym sezonie nic… Tylko komentuje wydarzenia…
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2024 9:38:35 GMT
📌 Reytingi za 19.01.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (47 odcinek) - 8.16% ⬇ (-0.43)2. Yalı Çapkını (54 odcinek) - 8.02% ⬆ (+0.23) 7. Arka Sokaklar (660 odcinek) - 4.43% ⬇ (-0.36) 9. Gaddar (1 odcinek) - 4.06% 🆕 10. Ateş Kuşları (39 odcinek) - 3.89% ⬆ (+0.02) 77. Aşka Düşman (3 odcinek) - 0.68% ⬇ (-0.85) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 10.85% ⬇ (-0.52)4. Yalı Çapkını - 4.23% ⬇ (-1.60) 5. Gaddar - 3.66% 🆕 9. Ateş Kuşları - 2.34% ⬆ (+0.47) 14. Arka Sokaklar - 1.66% ⬆ (+0.22) 89. Aşka Düşman - 0.37% ⬇ (-0.72) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 10.99% ⬇ (-0.34)2. Yalı Çapkını - 5.96% ⬇ (-0.69) 4. Gaddar - 4.50% 🆕 8. Ateş Kuşları - 3.13% ⬆ (+0.01) 9. Arka Sokaklar - 3.10% ⬇ (-0.15) 74. Aşka Düşman - 0.52% ⬇ (-0.83)
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2024 10:09:04 GMT
Sorbecik prawie ani drgnął. Takie spadki na tym poziomie i przy takiej konkurencji to jest nic.
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2024 10:19:30 GMT
Dorzucam jeszcze popularność wczorajszych odcinków na YT. 1) #YalıÇapkını 2 mln 2) #KızılcıkŞerbeti 885 tys. 3) #Gaddar 607 tys. 4) #KanÇiçekleri 429 tys. 5) #AteşKuşları 222 tys. 6) #AşkaDüşman 89 tys. 7) #RüzgarlıTepe 81 tys. 8) #Esaret 73 tys. i.imgur.com/db4Xujp.jpg
|
|
|
Post by julia on Jan 20, 2024 12:40:39 GMT
Pembe jednak posunęła się do świństwa najniższej kategorii… Myślałem, że będzie używać innych metod, a nie takich „trywialnych”… Ale ok, mamy Alev w areszcie… Żona Apo nieźle się zemściła… Ale chyba odbije jej się to mocną czkawką… Zakończenie rzeczywiście boskie… Dogi odbija… Inaczej nie potrafię opisać jej zachowania… A Fatih jest jakby bezradny… U Mihry i Ertugrula ciekawie… Nieźle ją zbeształ… Dobrze przeczuwałem, że będzie chciała zrzucić welon… Biznes Nursemy i Umta na kilometr śmierdzi szwindlem… Ale że oboje są tak głupi??? Ona jest przecież mądra… A on powinien mieć doświadczenie po tym pseudo-biznesie z Alev… Do tego nie pojmuję ich zachowania zaraz po otwarciu biznesu… Zamiast tam siedzieć i zarządzać, to cały dzień robili zakupy… To się źle skończy… heyciarz, naprawdę myślałeś , że Pembe będzie grała inaczej A ja właśnie czegoś takiego po niej i Nilay się spodziewałam. Prostackie świętoszki. Dewocja i podłość chodzą w parze. Czy Dodze odbija? Owszem jest to wet za wet , ale ja ją usprawiedliwiam. Ona przez cały czas pobytu w tym domu była poniżana, obrażana, szantażowana. Czas rewanżu, bo co by jej dało bycie ponad to, czego doświadczyła Niech teraz zobaczą , jak to wygląda, gdy samemu jest się w takiej sytuacji. Mihrimah nie chciała zrzucić okrycia, chciała je zamienić na wersję soft - turban, tak jak matka Metihana. A Ertugrul jest ortodoksem, który narzuca swoją wolę dorosłej córce. Hossa Umuta zakończy się szybciej , niż się zaczęła.
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2024 15:56:18 GMT
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 22, 2024 19:08:51 GMT
Odcinek 47… Całkowity spadek akcji w serialu, jak i w wątkach… Alev po wyjściu z aresztu postanowiła wyjechać i zostawiła Apo samego… Ruzgar obrał nową taktykę w „pozbyciu” się Nursemy z telewizji VHS… Swoją drogą, czemu on przystał na taką formę zapłaty Pembe??? Doga jakby zapomniała o swojej hucznie zapowiadanej „zemście” i skupiła się na pracy u Alev… Była kolejna „rodzinna” impreza i kolejne dygresje przy stole… Chociaż doskonale rozumiem komentarze Fatiha pod adresem durnego Umuta… Mihri cierpi z miłości… Odrzucona przez Methana… Omer pozbył się Apo jako głowy zarządu z firmy… A wątek jego Sincal może być odważny jak na Turcję… I bardzo wątpię, że pójdą w nim w tę stronę… Swoją drogą dziwne, że Nursema i Mihri nie mogą wyjść z domu niezauważone, a ta wychodzi z domu wieczorami w pełnej swobodzie w makijażu i frywolnym stroju… Coś tu nie gra… Cały odcinek skupił się na wątku z czapy… Mustafa nagle ma problemy zdrowotne i podczas badań „przy okazji” dowiedział się, że jest bezpłodny… Bez sensu… Nilay wiele można zarzucić, ale nie zdradę… Ale ponieważ nasi bohaterowie albo chodzą na imprezy, albo chorują, to odcinek zakończył się zawałem Apo…
Wyszło strasznie słabo po poprzednim odcinku… Myślę, że widzowie spodziewali się czegoś innego… Momentami serial wyglądał jakby pisał go ktoś inny w zastępstwie za scenarzystki…
|
|