|
Post by julia on Jan 24, 2024 11:42:58 GMT
Ruzgar obrał nową taktykę w „pozbyciu” się Nursemy z telewizji VHS… Swoją drogą, czemu on przystał na taką formę zapłaty Pembe??? Doga jakby zapomniała o swojej hucznie zapowiadanej „zemście” i skupiła się na pracy u Alev… Ruzgar zemścił się na Alev, za to, że go kolejny raz wystawiła, a że Pembe swoimi podstępnymi gierkami potrafi urabiać, więc Nursema dostała awans. Doga z kolei nie może pracować za Alev i dalej działać w domu. I tak ustawiała Fatiha, który miał pretensję o to , że serdecznie pożegnała się z Ruzgarem i na pewno nie ustąpi .Wychodzi z domu i nie pyta męża i teściowej o pozwolenie. Omer pozbył się Apo jako głowy zarządu z firmy… A wątek jego Sincal może być odważny jak na Turcję… I bardzo wątpię, że pójdą w nim w tę stronę… Swoją drogą dziwne, że Nursema i Mihri nie mogą wyjść z domu niezauważone, a ta wychodzi z domu wieczorami w pełnej swobodzie w makijażu i frywolnym stroju… Coś tu nie gra… Firma, Wyjazd Alev, głosowanie synów i Omera zbiły Apo z nóg - zawał. Też jestem ciekawa czy dalej pociągną wątek Seczi i Omera. jest odważny, jak dla tureckich ortodoksów. Seczi wyjaśniła Omerowi swoje metamorfozy - ojciec jej nie toleruje, omal jej nie pobił, gdy dowiedział się o tym, że zdjęła chustę : - Będziesz ją nosić! Wykształcona kobieta , dorosła, współzarządzająca firmą nie może decydować o swoim wizerunku Może przekornie, ale - jeśli będzie nadal ten wątek - życzę Seczi wyzwolenia się. Być może Turcy woleliby , aby tak się nie stało. Omer jest na tyle niezależny i...jest mężczyzną, więc ma wszystko w nosie. Nawet alkohol mu posmakował Cały odcinek skupił się na wątku z czapy… Mustafa nagle ma problemy zdrowotne i podczas badań „przy okazji” dowiedział się, że jest bezpłodny… Bez sensu… Nilay wiele można zarzucić, ale nie zdradę… Ten motyw jest beznadziejny, przede wszystkim pod względem medycznym. Po pierwsze, ta "pełna diagnostyka" wcale nie była taka pełna, ponieważ lekarz w końcu nie wiedział dlaczego go ten brzuch bolał. Mustafa poszedł do lekarza w przerwie między biurem a restauracją, co można wykonać w krótkim czasie? Pobrać krew, mocz i ewentualnie zrobić USG. Czy podczas rutynowej analizy stwierdza się poziom aktywności plemników czy też ich brak? Nie, bo do takiego badania trzeba się przygotować kilka dni wcześniej, a nie z tym poszedł Mustafa do lekarza, bo mały Abdullah jest na świecie. Też nie wierzę w zdradę Nilay, ale w stu procentach tego też wykluczyć nie można. Kivilcim nie chce wychodzić za mąż, jej wystarczą spotkania, kolacje, rozmowy, ale czy Ertugrulowi??? Na razie tak. Zobaczymy, co ona zrobi po wizycie w klubie, w którym widzi Omera i Seczi No i na koniec Umut Naiwny do bólu i w dodatku robi się nieprzyjemny.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 27, 2024 8:29:56 GMT
Lider może być tylko jeden . Przy wypchanym piątku - serial osiąga REWELACYJNE wyniki, i jeszcze duży wzrost mamy w TOTALU i AB .📌 Reytingi za 26.01.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (48 odcinek) - 9.04% ⬆ (+0.88)2. Yalı Çapkını (55 odcinek) - 7.77% ⬇ (-0.25) 8. Gaddar (2 odcinek) - 4.42% ⬆ (+0.36) 9. Arka Sokaklar (661 odcinek) - 4.03% ⬇ (-0.40) 11. Ateş Kuşları (40 odcinek) - 3.69% ⬇ (-0.20) 72. Aşka Düşman (4 odcinek, FINAŁ) - 0.71% ⬆ (+0.03) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 12.09% ⬆ (+1.24)2. Yalı Çapkını - 5.57% ⬆ (+1.34) 5. Gaddar - 4.05% ⬆ (+0.39) 10. Ateş Kuşları - 2.51% ⬆ (+0.17) 15. Arka Sokaklar - 1.73% ⬆ (+0.07) 65. Aşka Düşman (FINAŁ) - 0.52% ⬆ (+0.15) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 10.96% ⬇ (-0.03)2. Yalı Çapkını - 6.79% ⬆ (+0.83) 6. Gaddar - 4.65% ⬆ (+0.15) 10. Ateş Kuşları - 3.09% ⬇ (-0.04) 12. Arka Sokaklar - 2.74% ⬇ (-0.36) 43. Aşka Düşman (FINAŁ) - 0.83% ⬆ (+0.31)
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2024 11:24:02 GMT
Byłam ciekawa, czy w Tygodniówce Perełki pokonają Sorbecik, ale jednak nie udało im się to. Zobaczymy jeszcze, czy Gonul Dagi da radę.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 27, 2024 14:53:31 GMT
Settar Tanrıöğen trafił wczoraj wieczorem do szpitala, a kiedy wykryto krwawienie w żyle w jego mózgu, 61-letni zawodnik został szybko przeniesiony z Taksima do Ataşehir i przeszedł operację. Ciekawostką był stan zdrowia zawodnika, który odzyskał przytomność. W związku z trwającym procesem leczenia Settara Tanrıöğena na oddziale intensywnej terapii, główny lekarz szpitala Acıbadem Ataşehir, dr. Engin Çakmakçı podał następujące informacje: „Nasz pacjent, Settar Tanrıöğen, został przyjęty do szpitala Acıbadem Taksim w piątek 26 stycznia 2024 r. o godzinie 20:45 z powodu utrzymującej się od tygodnia infekcji górnych dróg oddechowych, a także spowolnienia ruchów i mowy oraz sporadycznie krótkotrwałego splątania . W wyniku badań i badań stwierdzono tętniak (tętniak tętnicy łączącej przedniej) krwawienie w jednym z naczyń mózgowych. U naszego pacjenta, który po tej diagnozie został skierowany do szpitala Acıbadem Ataşehir, zdiagnozowano u prof. Dr. Zespół Neuroradiologii Interwencyjnej kierowany przez Hatema Hakana Selçuka i anestezjologa doc. Dr. Nurcanowi Kızılcıkowi i tętniakowi powodującemu krwawienie udało się zamknąć. Po zabiegu nasz pacjent został ponownie zabrany na intensywną terapię. Artysta Settar Tanrıöğen jest nadal świadomie monitorowany na naszym oddziale intensywnej terapii, tak samo jak wtedy, gdy trafił do naszego szpitala…”
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 27, 2024 19:48:36 GMT
man1000, dzięki za info… A to niefortunny zbieg okoliczności… Aktor właśnie grał zawał w serialu i naprawdę wylądował w szpitalu w poważnym stanie… Życzę mu dużo zdrowia!!! Swoją drogą, zaskoczenie, że on ma tylko 61 lat… Wygląda na dużo więcej…
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 28, 2024 11:03:05 GMT
Za mną 48 bolum… Apo miał zawał, ale drama musi dziać się dalej, więc szybko opuszcza szpital i trafia pod opiekę Pembe i dzieci… Pembe uniemożliwia mu kontakty z Alev… Ale tutaj z pomocą przychodzi Doga… Jak Pembe to odkrywa, to ona i Fatih robią awanturę… A Doga, wielka Doga, bogini zemsty i odwagi, cała się przed nimi trzęsie… Nie rozumiem tej niekonsekwencji Dogy… Kivilcim dała popis swojej obłudy po raz kolejny… Pomaga obcym ludziom, otwiera serduszko, życzy Nursemie szybkiego powrotu do zdrowia jej ojca, a jak widzi Omera to zimne spojrzenie i odwracanie wzroku… A w domu narzucanie wszystkim swojego zdania… Ehhh ona jest nie do życia!!! Ertugrul ładnie się zachował ze swoimi rozterkami i telefonem do Omera… Klasa… Coś czuję, że w końcu sam zostawi Kivilcim, a Omer wtedy już nie będzie jej chciał… Wątek Sincal to będą kolejne dramy jeśli rzeczywiście będzie coś poważniejszego między nią a Omerem… Jestem ciekaw na ile będzie realistycznie, a na ile scenarzystów poniesie fantazja… Jej brat Gokhan zagiął parol na Chimeneę i coś mi mówi, że to skończy się traumą dla niej… By the way, aktorka grająca ją jest bardzo ładna, mogłaby spróbować swoich sił w głównej roli w jakimś letnim serialu… Omer rzeczywiście pije alkohol, na co wcześniej nie zwróciłem uwagi… Masz dobre oko julia, Umutowi sodówka uderza do głowy, o co Nursema robi mu wymówki… A szemrany biznes coraz bardziej go wciąga… Obawiam się o Nursemę, że jak to się wszystko wyda, to wróci z podkulonym ogonem do matki i będzie jej posłuszna bardziej niż kiedyś… Zwłaszcza, że taki jest plan samej Pembe… Ruzgar… Wygląda żałośnie w tych lokach i zaczesanych bokach za uszy… Teraz widzę, jak sam wyglądałem kiedy tak samo ogarniałem swoje włosy przy zapuszczaniu… Hahaha… No a na koniec Mustafa i Nilay… Bardzo dziwny wątek… Nie wiem co o nim myśleć… Przez cały odcinek myślałem, że może w szpitalu lekarz pomylił wyniki Mustafy i innego pacjenta… Ale nie wiem czy tak będzie… Nilay co prawda zarzuca wszystkim zawsze najgorsze intencje, ale… No nie widzę w niej kobiety, która umawia się potajemnie z kochankiem… Tym bardziej, że całe dnie spędza z teściową w domu… Myślę, że ten wątek jest po to, aby była kolejna drama i wszystko okaże się pomyłką… Albo aktorka wkrótce zniknie z serialu, co tłumaczyłoby wizualne zmiany w jej postaci… Przytyła, nie pokazuje włosów, a chustę czasami zakładają jej tak niechlujnie, że ma ją nawet na policzkach i wygląda jak ninja… W poprzednim odcinku tak było z fioletową, a w tym z czarną… julia, co myślisz???
|
|
|
Post by man1000 on Jan 28, 2024 11:39:26 GMT
Serial „Kızılcık Şerbeti” w każdy piątek w dalszym ciągu pozostawia po sobie ślad w oglądalności dzięki wciągającej fabule i mocnej obsadzie. 48. odcinek serialu odcisnął piętno w piątkowy wieczór z oceną 12,09 w grupie UE , 10,96 w ABC1 i 9,04 w sumie . Oprócz tego do serii, która jest na pierwszych miejscach w mediach społecznościowych, dodana zostanie teraz kolejna historia, o której będzie dużo mówiona. W fenomenalnym serialu weźmie udział znana aktorka i prezenterka Sema Öztürk . Sema Öztürk wcieli się w rolę Azry w „Kızılcık Şerbeti” . Mówi się , że Azra będzie spokrewniony z postacią Metehanem, granym przez Rahimcana Kapkapa . Metehan zareagował negatywnie na wyznanie miłości Mihri (Gizem Yanık) w poprzednim odcinku i skomplementował Mihri, gdy zobaczył jej ekstrawagancki wygląd w ostatnim odcinku.
|
|
|
Post by julia on Jan 28, 2024 12:35:54 GMT
man1000, dzięki za info… A to niefortunny zbieg okoliczności… Aktor właśnie grał zawał w serialu i naprawdę wylądował w szpitalu w poważnym stanie… Życzę mu dużo zdrowia!!! Swoją drogą, zaskoczenie, że on ma tylko 61 lat… Wygląda na dużo więcej… Czy ja wiem ? Moim zdaniem nie wygląda poważniej. Gdyby nie wąsy, to jego uśmiech jest całkiem młody, Przeczytałam o tym nieszczęśliwym zdarzeniu, to chyba pęknięty tętniak. Bardzo. Bardzo współczuję aktorowi i życze szybkiego dojścia do zdrowia. No a na koniec Mustafa i Nilay… Bardzo dziwny wątek… Nie wiem co o nim myśleć… Przez cały odcinek myślałem, że może w szpitalu lekarz pomylił wyniki Mustafy i innego pacjenta… Ale nie wiem czy tak będzie… Nilay co prawda zarzuca wszystkim zawsze najgorsze intencje, ale… No nie widzę w niej kobiety, która umawia się potajemnie z kochankiem… Tym bardziej, że całe dnie spędza z teściową w domu… Myślę, że ten wątek jest po to, aby była kolejna drama i wszystko okaże się pomyłką… Albo aktorka wkrótce zniknie z serialu, co tłumaczyłoby wizualne zmiany w jej postaci… Przytyła, nie pokazuje włosów, a chustę czasami zakładają jej tak niechlujnie, że ma ją nawet na policzkach i wygląda jak ninja… W poprzednim odcinku tak było z fioletową, a w tym z czarną… julia, co myślisz??? heyciarz , zgadzam się z Tobą, że to dziwna wolta w tym wątku bardzo zgranego małżeństwa Mustafy i Nilay. Co prawda Nilay ubolewała, że nie może zajść w ciążę, ale żeby poszukać kogoś ....no nie wiem...Poza tym ona jest mało urodziwa, więc...Oprócz tego z tym kimś musiałaby być ileś razy, bo nie zawsze trafi się za pierwszym razem Myślę ,że jest , jak piszesz - chcą trochę podkręcić ten wątek. No i mam nadzieję, że zrobią test na ojcostwo, bo to nasuwa się samo przez się. Jeśli chodzi o aktorkę, to odnoszę wrażenie , że jest w ciąży.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2024 14:57:32 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Jan 29, 2024 15:28:00 GMT
Kiedy Settar Tanrıöğen zachorował w ubiegły piątek, najpierw zabrano go do szpitala Taksim Acıbadem , a kiedy wykryto, że w jego mózgu pojawiło się krwawienie, natychmiast przewieziono go do szpitala Ataşehir Acıbadem i przeszedł pilną operację. 61-letni Tanrıöğen, który po udanej operacji był leczony na oddziale intensywnej terapii, wczoraj ponownie poszedł pod nóż, a podczas nowej, trwającej 1,5 godziny operacji usunięto płyn z mózgu mistrza. Settar Tanrıöğen , który obecnie przebywa na oddziale intensywnej terapii i wkrótce wraca do zdrowia wiadomości z całego kraju, ani na chwilę nie zostawia córki samej w szpitalu. Dowiedzialiśmy się, że wytwórnia serialu „Kızılcık Şerbeti”, Gold Film , ściśle monitoruje stan zdrowia Tanrıöğena. W zeszłym tygodniu zakończył swoje sceny w odcinku Kızılcık Şerbeti, a data jego powrotu na plan decyzje o nowych odcinkach zostaną ustalone jutro po spotkaniu z lekarzami. Aktorzy Cranberry Sherbeti tłoczą się w szpitalach od zeszłego piątku, czekając na zmianę w szpitalu w czasie wolnym od planu i czekając na dzień, w którym Settar Tanröğen możliwie najszybciej do nich wróci.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 29, 2024 16:03:36 GMT
Zdrowie zdrowiem, ale serial ważniejszy… Mogliby mu dać odpocząć i wrócić do zdrowia, serial spokojnie da sobie radę przez kilka odcinków bez Apo i można nieobecność bohatera na wiele sposobów uzasadnić w scenariuszu..
|
|
|
Post by Matthias on Jan 29, 2024 20:13:56 GMT
💥 Senem Sahin dołączyła do obsady serialu „Kizilcik Serbeti” w roli matki Görkem (Ozge Ozacar). Pojawi się w 51 odcinku.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 31, 2024 15:22:19 GMT
Leczenie Settara Tanrıöğena trwa na oddziale intensywnej terapii. W ubiegły piątek mistrza aktorstwa zabrano na operację, po tym jak wykryto krwawienie w naczyniu w jego mózgu. Oczekuje się, że 61-letni mistrz gry, który w niedzielę przeszedł po raz drugi operację z powodu płynu w mózgu, jeśli wszystko pójdzie dobrze, jutro ma zostać przewieziony na normalną salę. Kiedy mistrz aktorski, wzruszony i wzruszony wielką falą miłości, powróci do serialu, jego stan zdrowia będzie kształtowany zgodnie z przebiegiem. Oczekuje się , że w związku z tą decyzją Settar Tanrıöğen zostanie najpierw przeniesiony do normalnej sali. Settar Tanrıöğen również miał w serialu zawał serca i trafił do szpitala.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 31, 2024 15:47:00 GMT
Ciekawe, jak to przedstawią w piątkowym odcinku…
|
|
|
Post by julia on Jan 31, 2024 16:09:19 GMT
Zdrowie zdrowiem, ale serial ważniejszy… Mogliby mu dać odpocząć i wrócić do zdrowia, serial spokojnie da sobie radę przez kilka odcinków bez Apo i można nieobecność bohatera na wiele sposobów uzasadnić w scenariuszu.. Otóż to, najpierw dojście do pełni sił, a potem praca, serial.... W kilku zdaniach na temat ostatniego odcinka. Apo, jak było do przewidzenia jest w domu rodzinnym i poddaje się bez szemrania woli pani Pembe. - Oddaj telefon. Nie będziesz w domu rozmawiał z tą kobietą. Mam o to żal do Apo, że tak łatwo się poddaje. To nie wróży zbyt dobrze. Na temat Fatiha szkoda mi klawiszy, Mustafa jest tak głupi, jak przysłowiowy but. Prawnik mu mówi, że pozew owszem, ale najpierw badanie DNA, a ten , nie ! Nilay jest winna i niech się wynosi z domu razem z dzieckiem. W tym momencie stanęłam po stronie Nilay, której bardzo nie lubię. Dobrze ,że mu wykrzyczała w twarz, iż to nie jego dziecko. I to prędzej ona zrobi test małemu Naturalnie my wiemy, jaką skrywa tajemnicę - robienie pieniędzy na wzór Kayhana. Wątek Kivilcim i Ertugrula chyba nie ma szans, bo ona teraz zazdrosnym okiem patrzy na Omera i Seczi. Ciekawa też jestem czy uda jej sie nawrócić na ścieżkę edukacji dziewczynę, która zarabia w sieci, wrzucając filmiki tańca w swoim wydaniu Umut robi się żałosny z tym swoim popisywaniem się i uspokajaniem Nursemy, która jest inteligentniejsza od niego, gdyż z obawą patrzy na to dziwne bogacenie się. Oj Umut, upadek będzie bolesny heyciarz, może być tak, jak przewidujesz, że Nursema wróci do domku, ku radości mamusi. Żal mi Alev. Chciała wbrew uczuciu, wyjść za mąż, odsunęła się, a Apo łaził i łaził za nią, a teraz pewnie zostanie posłusznie z rodziną. Chciałabym, aby Alev mu powiedziała :"Adieu, dość już moich łez".
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 31, 2024 17:40:47 GMT
julia, też mam wrażenie, że Nilay uniosła się dumą i dlatego przyznała, że mały Apo nie jest synem Mustafy… Mustafa chciał zrobić badanie DNA - dlatego nalegał na pobranie krwi w szpitalu, tylko mu się nie udało… Ale mógł przecież użyć włosa małego albo próbkę śliny… Może nie pomyślał o tym, albo w Turcji nie ma takiej praktyki… Co do Apo - myślę, że najsensowniejszym rozwiązaniem, po kolejnej dramie w domu, jest wysłać go gdzieś i zostawić list do rodziny, że wyjechał, żeby wszystko przemyśleć… Byłoby to i logiczne, i zostawiłoby otwartą furtkę dla aktora…
|
|
|
Post by julia on Feb 1, 2024 11:22:08 GMT
julia, też mam wrażenie, że Nilay uniosła się dumą i dlatego przyznała, że mały Apo nie jest synem Mustafy… Mustafa chciał zrobić badanie DNA - dlatego nalegał na pobranie krwi w szpitalu, tylko mu się nie udało… Ale mógł przecież użyć włosa małego albo próbkę śliny… Może nie pomyślał o tym, albo w Turcji nie ma takiej praktyki… Co do Apo - myślę, że najsensowniejszym rozwiązaniem, po kolejnej dramie w domu, jest wysłać go gdzieś i zostawić list do rodziny, że wyjechał, żeby wszystko przemyśleć… Byłoby to i logiczne, i zostawiłoby otwartą furtkę dla aktora… Co do Apo, to byłoby sensowne rozwiązanie i dałoby możliwość pełnej rekonwalescencji aktorowi. W Turcji jest praktyka badań genetycznych i to od dawna, tyle, że Mustafa ma teraz bielmo na oczach. W serialu z 2008. "Asi", ciotka głównego bohatera dała do zbadania zaschniętą plamkę krwi na jego kurtce , gdyż chodziło jej o zbadanie małej Asyie, podobnie w "Królowej Nocy" z 2014, - główny bohater posłużył się włosem chłopca. A nawet w "Cukurowej:, której akcja toczy się w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku też robiono test genetyczny i tam też się okazuje , że wcześniej stwierdzona bezpłodność nie była taka oczywista, po udoskonalonych badaniach. Tak więc Mustafa jest głupi i tyle
|
|
|
Post by Matthias on Feb 1, 2024 19:16:21 GMT
💥💥💥 Oświadczenie ze szpitala o stanie zdrowia aktora Settara Tanriogena 👇 📌„Dzisiaj jego stan można określić jako stabilny. Ze względu na ryzyko, jakie może wystąpić po takich krwotokach mózgowych, nasz pacjent Settar Tanriögen będzie przez jakiś czas pod ścisłą obserwacją na naszym oddziale intensywnej terapii.”
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 1, 2024 22:18:25 GMT
Życzę mu zdrowia… Sytuacja jest chyba poważna…
|
|
|
Post by julia on Feb 2, 2024 21:52:51 GMT
Panu Settarowi, życzę dojścia do zdrowia i w przyszłości kolejnego ciekawego serialu..
Ciekawe, co wymyślą scenarzyści?
|
|
|
Post by Matthias on Feb 3, 2024 9:39:13 GMT
📌 Reytingi za 02.02.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (49 odcinek) - 9.15% ⬆ (+0.11)2. Yalı Çapkını (56 odcinek) - 7.85% ⬆ (+0.08) 7. Gaddar (3 odcinek) - 4.24% ⬇ (-0.18) 9. Arka Sokaklar (662 odcinek) - 4.14% ⬆ (+0.11) 11. Ateş Kuşları (41 odcinek) - 3.53% ⬇ (-0.16) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 11.34% ⬇ (-0.75)3. Yalı Çapkını - 4.36% ⬇ (-1.21) 6. Gaddar - 3.19% ⬇ (-0.86) 8. Ateş Kuşları - 2.13% ⬇ (-0.38) 15. Arka Sokaklar - 1.72% ⬇ (-0.01) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 11.86% ⬆ (+0.90)3. Yalı Çapkını - 5.97% ⬇ (-0.82) 7. Gaddar - 3.96% ⬇ (-0.69) 8. Arka Sokaklar - 3.16% ⬆ (+0.42) 10. Ateş Kuşları - 2.78% ⬇ (-0.31)
|
|
|
Post by Matthias on Feb 3, 2024 16:00:41 GMT
💥💥💥 „Czy scenariusz #KizilcikSerbeti ulegnie zmianie w związku z sytuacją Settara Tanryögena?” Pytanie pojawia się bardzo często. Sceny z odcinka, który zostanie wyemitowany w przyszłym tygodniu, zostały już nakręcone. Nie ma jeszcze decyzji o zmianie scenariusza. Plan działania zostanie ustalony po przeniesieniu aktora na oddział w przyszłym tygodniu.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 4, 2024 21:03:18 GMT
💥💥💥 Birsen Altuntas: 📌„W serialu „Sorbet żurawinowy” nie umrze ani jedna postać. Informacja została potwierdzona.”
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 4, 2024 21:37:17 GMT
julia, za mną już 49. odcinek i potwierdziły się nasze domysły co do Nilay i moje co do Apo… Scenarzyści jakby przeczuwali problemy… Nie podoba mi się, że scenarzyści rzucili kolejną „bombę” oczerniając Ertugrula… Wolałbym, żeby akcja toczyła się normalnym rytmem, zamiast rzucać co odcinek drastyczne zwroty akcji… Silna dyskusja między Dogą i Fatihem… Jej koniec mnie zaskoczył… Nie sądziłem, że tak łatwo się poddadzą… Fortuna Umuta prysnęła jak bańka mydlana… W czasie, gdy on już szukał willi dla siebie i żonki… Wątek Ruzgara i telewizji VHS jest żałosny… Tam występują tylko jego znajomi albo znajomi znajomych… Wątek Metehana i „mamuśki” może być całkiem hot…
|
|
|
Post by julia on Feb 5, 2024 16:59:47 GMT
julia, za mną już 49. odcinek i potwierdziły się nasze domysły co do Nilay i moje co do Apo… Scenarzyści jakby przeczuwali problemy… Nie podoba mi się, że scenarzyści rzucili kolejną „bombę” oczerniając Ertugrula… Wolałbym, żeby akcja toczyła się normalnym rytmem, zamiast rzucać co odcinek drastyczne zwroty akcji… Zaglądałam w sobotę, myślałam, że może jeszcze będzie tłumaczenie online, ale nie, więc w tym tygodniu przyjdzie kolej na 49.odcinek Sporo mam do roboty. Oglądam pięć seriali...Dziś "Szafir" Już się cieszę na samą myśl o Nilay, Mustafa okazał się dupkiem Co do Ertugrula, to Turcy takie zwroty akcji lubią. Osobiście ta postać jest mi obojętna, choć chwilami oscyluje ku średnio lubianej.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2024 18:27:50 GMT
💥💥💥 Nie zapadła jeszcze jasna decyzja w sprawie powrotu na plan serialu #KizilcikSerbeti Settara Tanriogena, który doznał krwotoku mózgowego, a jego powrót może trochę potrwać. Jedną z opcji rozważanych jest to, że Abdullah Bey ma Covid-19 i przebywa w domu na kwarantannie. ✍🏻Sina Kologlu
|
|
|
Post by julia on Feb 7, 2024 19:34:41 GMT
Odcinek 49. Ertugrul - gwałciciel i to wieloletni , jak Kivilcim to załatwi , ona ma takie zdolności... Wilk w owczej skórze. Czy mną to wstrząsnęło? Raczej nie, bo jakoś nie zapałałam specjalną sympatią do szefa fundacji. Obrzydliwy i niewybaczalny jest sam proceder. To coś nowego, bo takiej postaci w serialu jeszcze nie widziałam. Apo - chce dać, Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek, a tak się nie da. Alev poświęciła siebie dla miłości, dostawało jej się za to od wszystkich, jakby była trędowata : matka, siostra, siostrzenica, Ruzgar, Umut.... Powiedziała stop w obliczu rocznego oczekiwania na rozwód, aby nie znosić słów potępienia i pogardliwych spojrzeń. Brawo, że zdobyła się na ten krok Fatih. Rozumiem przestrzeganie wartości rodzinnych, szacunek dla matki, ale...po ślubie, to siłą rzeczy, ulega zmianie. Najważniejsza staje się własna rodzina i matka własnego dziecka. Jeśli te proporcje się zmieniają - facet nie zdaje egzaminu z dorosłości.. Będzie płakać, bo manipulująca mamusia szczęścia mu nie zagwarantuje. Wiemy, że tureckie matki są wyjątkowo zaborcze, zwłaszcza jeśli chodzi o synów. Jakiś czas temu przeczytałam, że matka jakiegoś aktora, powiedziała o dziewczyna syna, że ona nie pozwoli na to, aby ta siadała na jej krześle Nid dodać, nic ująć. No , ale tak mają. Nilay pojechała po pomoc do...wyśmiewanej i obgadywanej przez siebie rodziny Dogi. Mimo trudnej sytuacji, trzeba mieć tupet To ,że uniosła się honorem, to bardzo dobrze. Mustafa się nie popisał. Wyszedł na kompletnego durnia. No i pazerność Nilay, wsparta wspaniałym instynktem Kayhana , zakończy się żałośnie, podobnie, jak brak instynktu samozachowawczego Umuta. Co będzie z Nursemą , jak mąż pójdzie siedzieć? Wróci do rodziny i Pembe będzie szczęśliwa, może nawet spowoduje, że córka przestanie pracować w telewizji.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 8, 2024 10:16:51 GMT
A’propo Kayhana - niesamowite, jak ta postać zaszła w pierwszych odcinkach wszystkim za skórę i mieszała dalej i jeszcze bardziej i dopięła swego… Wżenił się w rodzinę i wkręcił do firmy, którą chciał wyrolować, na wysokim stanowisku, na którym NIC nie robi…
|
|
|
Post by julia on Feb 8, 2024 16:40:36 GMT
A’propo Kayhana - niesamowite, jak ta postać zaszła w pierwszych odcinkach wszystkim za skórę i mieszała dalej i jeszcze bardziej i dopięła swego… Wżenił się w rodzinę i wkręcił do firmy, którą chciał wyrolować, na wysokim stanowisku, na którym NIC nie robi… heyciarz, jak to nic nie robi , przecież zdobywa pieniądze i je traci, myśli jak i gdzie zainwestować Człowiek bez honoru, nachalny, wyrzucają go drzwiami, a on włazi oknem. Prostacki, obłudny, pazerny i ten jego uśmieszek , który woła o porządnego liścia...ale żonka jest pobożna, układna, ma majątek - żyć nie umierać.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 12, 2024 16:03:30 GMT
Za mną 50. odcinek… Wyjątkowo spokojny i nudny jak na ostatnie wydarzenia… Doga i Fatih się rozwiedli… Apo i Ciotka-latawica się rozstali na dobre, ot tak… Apo pojawił się w „ważniejszych” scenach, a w innych „odpoczywał w pokoju”… Zaskoczyła mnie jego logika… Rozstał się z kochanką i wrócił do domu, więc… w firmie musi się odbyć ponownie głosowanie na prezesa zarządu… Stary dobry (=konserwatywny) Apo wrócił… W ciekawie zapowiadającym się wątku Omera z muzułmanką stagnacja… Już kolejny odcinek umawiają się na wyjście na balety… I tyle… Umut w więzieniu, a Nursema wciąż go broni… Ale rodzina już ją przekonała, żeby została w domu rodzinnym dopóki mąż w areszcie… Pembe już pierze jej mózg… Swoją drogą, bardzo lubiłem Umuta na początku serialu… Był pozytywną postacią, romantyczną, tak zabiegał o Nursemę… A teraz??? Nie mogę na niego patrzeć… Wątek Mustafy żal aż oglądać… Dziecko jest jego… „Cud” jak stwierdził jego durny lekarz… Doga zapomniała o swojej wielce zapowiadanej zemście… Co wygarnęła jej Nilay przed jej rodzinką… Brawo!!! Oskarżenia względem Erutgrula okazały się również bujdą… Ale scenarzyści zastosowali tu nagły zwrot akcji… Ertugrul rozstał się z Kivilcim i ta jakby gdyby nigdy nic pogodziła się z Omerem… Co się szykuje??? I teraz zwroty akcji: - mamuśka od Metehana to modliszka… Wykorzystuje i porzuca młodych boyków… Ale Metehan w siódmym niebie, dumnie paraduje z malinką na szyi… - Pembe już swata Fatiha… Ten w końcu ulega jej namowom… Kandydatką na żonę jest muzułmanka od Omera!!! Reasumując: scenarzyści znowu zmienili plany, ale znowu może być ciekawie… Matthias, chyba brakuje reytingu za piątek…
|
|