|
Post by Matthias on Feb 12, 2024 17:10:25 GMT
📌 Reytingi za 09.02.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (50 odcinek) - 8.67% ⬇ (-0.48)2. Yalı Çapkını (57 odcinek) - 7.29% ⬇ (-0.56) 3. Gaddar (4 odcinek) - 4.83% ⬆ (+0.59) 8. Arka Sokaklar (663 odcinek) - 4.35% ⬆ (+0.21) 10. Ateş Kuşları (42 odcinek) - 3.68% ⬆ (+0.15) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 11.31% ⬇ (-0.03)3. Yalı Çapkını - 4.57% ⬆ (+0.21) 5. Gaddar - 3.59% ⬆ (+0.40) 11. Arka Sokaklar - 2.25% ⬆ (+0.53) 14. Ateş Kuşları - 1.97% ⬇ (-0.16) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 11.09% ⬇ (-0.77)2. Yalı Çapkını - 6.14% ⬆ (+0.17) 4. Gaddar - 4.75% ⬆ (+0.79) 8. Ateş Kuşları - 3.37% ⬆ (+0.59) 9. Arka Sokaklar - 3.23% ⬆ (+0.07)
|
|
|
Post by man1000 on Feb 12, 2024 23:00:16 GMT
Serial Kizilcik Serbeti będzie emitowany od 19 lutego w Rumunii na kanale Kanal D Romania
|
|
|
Post by julia on Feb 17, 2024 11:45:02 GMT
Odcinek 50. No i Pembe wygrała, ma tego swojego Abdullaha z powrotem. Podziwiam Alew za odwagę i wejście do jaskini czarownicy z przeprosinami. Podziwiam, ale też się dziwię. To była woda na młyn Pembe, która z pychą stwierdziła, że ona zawsze wygrywa Z kolei Apo, po tym odcinku jest dla mnie skreślony. Owszem, rodzina rzecz niezwykle cenna, ale dzieci, choć wrogo nastawione, powoli przywykłyby do tego, że on ułożył sobie życie po raz wtóry. Typowo męska postawa - żeby był wilk syty i owca cała. tak się nie da, panie Abdullahu. Wróciłeś z podkulonym ogonem i jeszcze powtarzasz, że Pembe jest twoim cennym klejnotem. Dlaczego łaziłeś za Alev, dlaczego w dniu ślubu prosiłeś, aby zrezygnowała z małżeństwa. A idź ty dziadu , broniłam cię, ale niepotrzebnie. Wybrałeś święty spokój, jak Felicjan Dulski. Ty i cała twoja rodzina , to przykład kołtuństwa. Biedny Umut przeżywa pobył w areszcie, nie ma odwagi spojrzeć w oczy Nursemie. A pani Pembe i jej Apo są z tego bardzo zadowoleni. Może mamcia znów zgarnie całe stadko pod swoje skrzydła. Podobna do niej Nilay, dała się przebłagać Mustafie, Fatih rozstał się z Dogą, a Nursema może też wkrótce dołączy...Już dzwoniła do Ruzgara z sugestią, że może by zwolnił córkę z pracy, bo czego ona ma szukać w telewizji Umut, cały czas wiedział, że jest niechciany, dodatkowo dobił go Apo na widzeniu , który jasno dał mu do zrozumienia, że zatrudnił swoich prawników, dlatego , że go o to prosiła Nursema, bo inaczej nie zadawałby sobie trudu. Wie , że zawiódł, że okazał się łatwowierny, jak dziecko i w związku z tym, nie wiem czy w tej sytuacji miłość Nursemy wystarczy, aby ten związek przetrwał. Ertugrul okazał się czysty, zwolnił też Kivilcim z danego słowa, bo widzi, że jeszcze jej uczucie do Omera nadal trwa. Ale tu się kroi nowy wątek. Gorkem, z którą Omer przyjemnie spędzał czas, godzi się dla umierającej matki, wyjść za mąż. Kandydat już jest, bo Pembe czuwa i trzyma rękę na pulsie - świeżo rozwiedziony Fatih Kolejny do odstrzału, niby kocha Dogę, ale "nie przestąpi przez mamusię" dla ich szczęścia, szybciutko godzi się na poznanie nowej kandydatki i jaką ma uśmiechniętą gębę
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 17, 2024 13:13:23 GMT
julia, zastanawiam się, czy te „przetasowania” w ostatnim odcinku nie mają związku z przymusową nieobecnością Apo… Pembe jest w stanie w kilka odcinków ponownie ożenić Fatiha, a Nursemę wydać za Erugrula… Tak, tak myślę, że to się szykuje… Apo miałby niezłe zdziwko jakby wrócił z leczenia i poznał swojego nowego zięcia… Który jest niemalże jego rówieśnikiem… Końcówka poprzedniego, 49. odcinka, podsunęła mi myśl, że może Apo zdecyduje się na związek z obiema naraz… W ich kręgach kilka żon chyba jest dozwolonych… Ciężko mi to sobie wyobrazić, ale myślę, że Pembe zgodziłaby się na to (na swoich warunkach)… Ale chyba nie Alev, bo ona nie jest tak zdesperowana…
|
|
|
Post by Matthias on Feb 17, 2024 17:31:37 GMT
📌 Reytingi za 16.02.2024TOTAL:1. Yalı Çapkını (58 odcinek) - 8.21% ⬆ (+0.92) 2. Kızılcık Şerbeti (51 odcinek) - 8.00% ⬇ (-0.67)7. Gaddar (5 odcinek) - 4.62% ⬇ (-0.21) 9. Arka Sokaklar (664 odcinek) - 4.05% ⬇ (-0.30) 10. Ateş Kuşları (43 odcinek) - 3.94% ⬆ (+0.26) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 10.76% ⬇ (-0.55)3. Yalı Çapkını - 5.44% ⬆ (+0.87) 7. Gaddar - 3.50% ⬇ (-0.09) 9. Ateş Kuşları - 2.43% ⬆ (+0.46) 12. Arka Sokaklar - 1.99% ⬇ (-0.26) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 10.45% ⬇ (-0.64)2. Yalı Çapkını - 6.85% ⬆ (+0.71) 6. Gaddar - 4.67% ⬇ (-0.08) 10. Ateş Kuşları - 3.40% ⬆ (+0.03) 12. Arka Sokaklar - 2.81% ⬇ (-0.42)
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2024 9:54:22 GMT
💥💥💥 Dogukan Gungor za kulisami serialu "Kizilcik Serbeti"!
|
|
|
Post by julia on Feb 21, 2024 16:44:57 GMT
Odcinek 51. Ale się porobiło w wątku Fatiha i Dogi Pembe, mistrzyni manipulacji, zrobiła, co chciała - Fatih nie tylko poszedł na oględziny , ale zainteresował się Gorkem. Na spotkaniu , zobaczył ją bez chusty. Jemu to nie przeszkadza, ale co zrobi Pembe, gdy pod jej dach wejdzie kolejna kobieta z mocnym charakterem Swoją drogą , to Gorkem jest bardziej doświadczona życiowo i sprytniejsza niż rozwiedziona żona. Doga zostaje pokonana, przeliczyła się, że Fatih nadal będzie zabiegał o nią i Cemre, a na dodatek jest w ciąży Przyjdzie nam zatem czekać na to , co zrobi Fatih. Powoli sypie się związek Nursemy i Umuta, który nie potrafi sobie poradzić z tym, że zawiódł żonę, że dał się zmanipulować oszustom. Za to związek Mustafy i plotkary Nilay - na obecnym etapie - ma się dobrze, chociaż....złotka i dziesięciokrotnej sumy już nie ma. Słabo rozgrywają wątek Apo. Nova odmiana covida, chyba że wymyślą powikłania. Nie wyobrażam sobie, aby aktor, po tak poważnej operacji usuwania tętniaka, szybko wrócił na plan. Młodzież też zbiera doświadczenia Metihan spotyka się z czterdziestoletnią bizneswomen, a Cimen z obłudnym i cwanym bratem Gorkem.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 21, 2024 18:06:31 GMT
julia, czekałem na Twoje komentarze… Tak, wątek Apo słabo rozegrali... Oni nagrywają ok. 1,5 odcinka do przodu, więc gdy nagrywali „covid”, wiedzieli, że bohatera nie będzie przynajmniej 2-3 tygodnie… Dlatego powinni wysłać go na leczenie czegoś poważniejszego za granicę albo po prostu na odpoczynek… Tym bardziej, że od ponad tygodnia nie było wieści na temat stanu zdrowia aktora, więc chyba nadal leży w szpitalu… Omer i Kivilcim… Nagle się pogodzili i słodko sobie pierdzą… Bardzo słabo to rozegrali, zepsuli wątek… Umut mnie wkurza… Odtrąca Nursemę, a innym się żali… Niech ona sobie z nim da spokój… Nie rozumiem scen Nursemy z Ruzgarem, dość szokujących dla niej zresztą… Serio chcą ją połączyć z tym śmieciem??? Scysje Mihri i Erugrula bardzo ciekawe, bo to akurat były wartościowe treści w tym odcinku… On konserwatysta, ona młoda nastolatka, która wpływa na niego i sprawia, że ojciec zmienia trochę nastawienie… Ale… Czy teraz będziemy mieć związek Ertugrula z ciotką-latawicą Scena Chimenei i Metehana jak plotkują o swoich „dużo starszych partnerach” jak dwie psiapsiółki była trochę komiczna… Czy on nie ma kolegów??? A JEGO specjalnie zostawiłem w swoim komentarzu na koniec… Fatih… Zmuszony do zaaranżowanej randki od niechcenia dał szansę Gorkem, a ona jemu… Myślałem, że będzie tu pełno tajemnic, a ona gra z nim od razu w otwarte karty… Chce być wolna, tylko przed rodziną zgrywa konserwatystkę… Postać Fatiha nabrała przy Gorkem jasnych, radosnych kolorów, a scenki obojga były całkiem fajne… Oni mają chemię!!! Nie wiem jak Ty julia, ale ja chcę widzieć ich razem… Było to dosadnie widać w tym odcinku zresztą: Gorkem jest odważna, ma swoje zdanie i charakter, a Doga??? Cały serial słodko pierdzi na kanapie ze swoją rodzinką i tylko gadają… Jest miałka i niestabilna emocjonalnie (próba ucieczki, chęć zemsty)… Jako studentka, nawet ciężarna, powinna mieć więcej życia w sobie, a ona co? Od początku serialu chodzi tylko do mamy i babci na ploteczki… Zero wigoru, zero pasji, zero życia… Ożywiła się tylko na chwilę, jak znalazła psa, ale tak poza tym, to jest tak stateczna i stonowana, że teraz zobaczymy, jak Fatih się przy niej męczył… A i w samym aktorze dostrzegłem teraz coś, czego nie było w nim do tej pory, bo po prostu między Fatihem i Gorkem naprawdę jest chemia… Czekam na ślub, na wspólne mieszkanie z Pembe, rodzinne dramy i gorycz Dogy, że pozwoliła Fatihowi odejść… Myślę, że i ona wkrótce kogoś pozna, ale to nie będzie taki związek jak Fatiha i Gorkem… Btw. Show znów dostał karę za ten serial, tym razem za reklamy… I tutaj całkowicie się zgadzam… Sorbet odkąd popularność wzrosła (ślub Nursemy) stał się tubą propagandową i reklamową… W każdym odcinku jest jakaś scena z czaoy, najczęśniej reklamują detergenty, rzadziej sprzęt AGD (jak Kivilcim odkurzacz w 50 odcinku)… W jednym odcinku chyba były nawet 2 reklamy, co raczej się nie zdarza, i to w odstępie jakichś 15 minut…
|
|
|
Post by man1000 on Feb 21, 2024 20:50:39 GMT
Od piątku 26 stycznia w szpitalu Acıbadem w Ataşehir trwa leczenie Settara Tanrıöğena po krwotoku mózgowym. Mistrz aktorski, dwukrotnie operowany w jednodniowych odstępach, kończy czwarty tydzień w szpitalu... Tanrıöğen miał normalnie opuścić szpital w piątek. Wiadomo jednak, że 61-letni zawodnik, którego powrót do zdrowia postępował wolniej niż oczekiwano, będzie leczony w szpitalu jeszcze przez jakiś czas. Potwierdzono, że aktora, któremu przysługuje zakaz odwiedzin, nie będzie w „Cranberry Sherbeti” przez kolejne 2 odcinki. W przypadku kolejnych odcinków zostaną podjęte działania zgodnie z informacjami otrzymanymi od lekarzy Settara Tanrıöğena.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 21, 2024 21:33:50 GMT
Żałosne… Wygląda to tak, jakby czekali na informację, czy mają go uśmiercać w serialu czy nie…
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 21, 2024 22:43:06 GMT
Bardzo nieciekawa sytuacja. Bo jeśli uśmiercą jego postać to może się to wydać niesmaczne. Więc stoją między młotem a kowadłem.
|
|
|
Post by julia on Feb 22, 2024 15:45:05 GMT
Scysje Mihri i Erugrula bardzo ciekawe, bo to akurat były wartościowe treści w tym odcinku… On konserwatysta, ona młoda nastolatka, która wpływa na niego i sprawia, że ojciec zmienia trochę nastawienie… Ale… Czy teraz będziemy mieć związek Ertugrula z ciotką-latawicą Wiesz, jeśli o mnie chodzi, to chciałabym widzieć w tym serialu, całkiem wyzwoloną Mihri, choć to raczej niemożliwe .Związku Ertugrula z Alev ( nie nazywaj jej latawicą heyciarz ),nie będzie. Ona sparzyła się już na związku z Apo, choć oczywiście Ertugrul wygrywa z nim, jeśli chodzi o fizis. Scena Chimenei i Metehana jak plotkują o swoich „dużo starszych partnerach” jak dwie psiapsiółki była trochę komiczna… Czy on nie ma kolegów??? Niee, oni mają szkolne towarzystwo, ale na tym etapie wolą dojrzalszych znajomych A JEGO specjalnie zostawiłem w swoim komentarzu na koniec… Fatih… Zmuszony do zaaranżowanej randki od niechcenia dał szansę Gorkem, a ona jemu… Myślałem, że będzie tu pełno tajemnic, a ona gra z nim od razu w otwarte karty… Chce być wolna, tylko przed rodziną zgrywa konserwatystkę… Postać Fatiha nabrała przy Gorkem jasnych, radosnych kolorów, a scenki obojga były całkiem fajne… Oni mają chemię!!! Nie wiem jak Ty julia, ale ja chcę widzieć ich razem… Było to dosadnie widać w tym odcinku zresztą: Gorkem jest odważna, ma swoje zdanie Na pewno Gorkem potrafi się dostosować i być kameleonem. Może dlatego , że wyrosła właśnie w konserwatywnym domu. Kto wie, jeśli scenarzyści połączą tę parę, to zapewne i Pembe potrafi wywieść w pole. Gorkem ma doświadczenie życiowe i umie je wykorzystać. Nie boi się srogiego ojca, który mówi jej wprost, że miejsce kobiety jest w domu. Robi , co chce. Doga jest dużo młodsza i ma większe wymagania w stosunku do męża, bo wyrosła w innych realiach. Ten związek nie podoba się Omerowi, który niejednokrotnie bywał w pokoju hotelowym z Gorkem. Czuje się niezręcznie, natomiast ona stawia sprawę jasno: było, minęło ,nie ma do czego wracać. Lubię tę postać, tworzy z Fatihem fajną parę, ale wiesz co heyciarz , to właśnie Gorkem jest "latawicą" Btw. Show znów dostał karę za ten serial, tym razem za reklamy… I tutaj całkowicie się zgadzam… Sorbet odkąd popularność wzrosła (ślub Nursemy) stał się tubą propagandową i reklamową… W każdym odcinku jest jakaś scena z czaoy, najczęśniej reklamują detergenty, rzadziej sprzęt AGD (jak Kivilcim odkurzacz w 50 odcinku)… W jednym odcinku chyba były nawet 2 reklamy, co raczej się nie zdarza, i to w odstępie jakichś 15 minut… Oj tak, reklamy są tak nachalne, że aż śmieszne. Ani się człowiek nie spodziewa, a tu wyskakuje Ariel, Vizir, tu kapsułki, a tu proszek, odplamiacz.... Scenarzyści i produkcja wykazali się brakiem wyobraźni , jeśli chodzi o aktora. Już pisałam, po krwawieniu mózgowym i operacji , nie dochodzi się do zdrowia w ciągu trzech tygodni. Czasami jest to kilka miesięcy, gdyż może dojść rehabilitacja na skutek niedowładu kończyn lub zaburzeń mowy. I teraz , co zrobią?
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2024 18:05:40 GMT
💥 Dziennikarz Ilhan Taşci donosi, że państwowy cenzor RTÜK nałożył karę w wysokości 2% przychodów na serial „Kizilcik Serbeti” z powodu „zbyt dużego nacisku na reklamowanie produktów”, takich jak środki czystości i odżywki występujące w serialu, czyli: ukryta reklama
|
|
|
Post by man1000 on Feb 23, 2024 14:55:49 GMT
Sorbet żurawinowy nadal bije rekordy oglądalności. W serialu rozpoczynającym się historią Doğy (Sıla Türkoğlu), córki świeckiej rodziny, zachodzącej w ciążę ze swoim kochankiem Fatihem (Doğukan Güngör), synem konserwatywnej i zamożnej rodziny, ponownie dochodzi do dziecięcego kryzysu. Obie rodziny po raz kolejny staną twarzą w twarz ze względu na dziecko. Szokujące wydarzenia z serialu otworzą dyskusję na temat tego, czy aborcja jest sprawą indywidualną, czy też całkowicie zakazaną. Dziś wieczorem okaże się, kto z kim jest w ciąży. Zrobi się bałagan. Z drugiej strony dowiedziano się, że serial „Kızılcık Şerbeti” będzie miał finał sezonu 7 czerwca, chyba że pojawi się nowy rozwój. Planuje się, że finały sezonów wszystkich seriali odbędą się przed Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej, które rozpoczną się 14 czerwca .
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Feb 23, 2024 15:06:09 GMT
A ciekawe czy start mistrzostw Europy spowoduje, że letnie seriale zaczną się pojawiać dopiero w lipcu.co by mogło wyjaśniać też brak większej ilości informacji o letnich produkcjach. Chyba że info o letniakach pojawia się dopiero później.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 23, 2024 15:21:08 GMT
Zakończenie ostatniego odcinka to był kolejny niepotrzebny plot-twist… Ale rozumiem z przecieków, że to Doga będzie w ciąży, a nie ciotka-latawica… julia, nazywam Alev jak nazywam, bo to dygresja do samego serialu… Ciotunia nie jest żadną wyzwoloną skandalistką… Ubiera się czasem skąpo, ok, ale jej stan panieński i bogate doświadczenia męsko-damskie to chyba efekt poszukiwania miłości… Bynajmniej tak teraz się wydaje… Jedyny ciężko „grzech” jaki ona ma na sumienia, to te tancerki brzucha na weselu, ale to było nie tyle szokujące, co po prostu ŻAŁOSNE… A tak poza tym to do femme fatale jej daleko, ale wszyscy z niej taką robią…
|
|
|
Post by lucy on Feb 23, 2024 15:23:34 GMT
Szokujące wydarzenia z serialu otworzą dyskusję na temat tego, czy aborcja jest sprawą indywidualną, czy też całkowicie zakazaną. Translator trochę to przeinaczył. Powinno być: "czy aborcja powinna być w zasięgu ręki, czy powinna być zakazana". Ciekawe jak serial przedstawi ten "problem" (pls, daj znać julia). Z tego co wiem, Turcy mają bardzo lajtowe podejście do aborcji. I myślę, że Turczynki dokonują jej masowo.
|
|
|
Post by man1000 on Feb 23, 2024 15:33:39 GMT
lucy, Dzieki za poprawke to nie moja wina ze translator zle przetłumaczył
|
|
|
Post by julia on Feb 23, 2024 15:47:32 GMT
Zakończenie ostatniego odcinka to był kolejny niepotrzebny plot-twist… Ale rozumiem z przecieków, że to Doga będzie w ciąży, a nie ciotka-latawica… julia, nazywam Alev jak nazywam, bo to dygresja do samego serialu… Ciotunia nie jest żadną wyzwoloną skandalistką… Ubiera się czasem skąpo, ok, ale jej stan panieński i bogate doświadczenia męsko-damskie to chyba efekt poszukiwania miłości… Bynajmniej tak teraz się wydaje… Jedyny ciężko „grzech” jaki ona ma na sumienia, to te tancerki brzucha na weselu, ale to było nie tyle szokujące, co po prostu ŻAŁOSNE… A tak poza tym to do femme fatale jej daleko, ale wszyscy z niej taką robią… Tak, to Doga jest w ciąży, chociaż, gdy Kilvilcim groźnym tonem zapytała, która z nich jest w ciąży, to obydwie, czyli Doga i Alev miały stropione miny, a później Doga przyznała, że to ona. Rozumiem, że najprawdopodobniej Alev nie chciała swoim zaprzeczeniem wskazać na siostrzenicę. Samo znalezienie testu było wg mnie dziwne. Przecież kosz na śmieci otworzyć może każdy, a ona położyła go niemal na wierzchu. heyciarz ,Wybaczam Ci tę latawicę ,faktem jest ,że została tak nazwana w serialu. Tancerki, to był straszny niewypał i...brak profesjonalizmu. Jeśli chodzi o jej życie osobiste, to Alev była długim związku z Ruzgarem, a potem była sama i masz rację, ona szuka miłości.
|
|
|
Post by man1000 on Feb 24, 2024 15:15:59 GMT
Serial telewizyjny „Kızılcık Şerbeti” w piątkowe wieczory nadal pozostawia po sobie ślad. W nowym odcinku serialu wyreżyserowanego przez Ketche , a napisanego przez Melis Civelek i Zeynep Gür , do rodziny Ünal niczym bomba spadła kolejna wiadomość dotycząca dziecka. Kıvılcım, która wtargnęła na ceremonię zaślubin Görkema, ogłosiła, że jej córka Doğa ( Sıla Türkoğlu ) jest w kolejnej ciąży z Fatih ( Doğukan Güngör ). Szybko jednak okazało się, że nie jest to prawda. Alev (Müjde Uzman), która dowiedziała się, że jej siostra zamierza wtargnąć na ceremonię Ünal, aby poprosić Fatiha o dziewczynkę, poszła za nią i powiedziała: „To nie natura, jestem w ciąży. – Już wiesz, od kogo to jest – powiedział i wyszedł. Wszystkie oczy zwróciły się na żonę Abdullaha, Pembe (Sibel Taşçıoğlu).
|
|
|
Post by julia on Feb 24, 2024 16:17:20 GMT
Serial telewizyjny „Kızılcık Şerbeti” w piątkowe wieczory nadal pozostawia po sobie ślad. W nowym odcinku serialu wyreżyserowanego przez Ketche , a napisanego przez Melis Civelek i Zeynep Gür , do rodziny Ünal niczym bomba spadła kolejna wiadomość dotycząca dziecka. Kıvılcım, która wtargnęła na ceremonię zaślubin Görkema, ogłosiła, że jej córka Doğa ( Sıla Türkoğlu ) jest w kolejnej ciąży z Fatih ( Doğukan Güngör ). Szybko jednak okazało się, że nie jest to prawda. Alev (Müjde Uzman), która dowiedziała się, że jej siostra zamierza wtargnąć na ceremonię Ünal, aby poprosić Fatiha o dziewczynkę, poszła za nią i powiedziała: „To nie natura, jestem w ciąży. – Już wiesz, od kogo to jest – powiedział i wyszedł. Wszystkie oczy zwróciły się na żonę Abdullaha, Pembe (Sibel Taşçıoğlu). Super! Bardzo się cieszę. Niech Pembe udławi się ze złości
|
|
|
Post by lucy on Feb 26, 2024 15:19:33 GMT
Settar Tanrıöğen został zastąpiony przez Ahmeta Mümtaza Taylana. Osobiście uważam, że to najlepsze rozwiązanie. Zafundowałabym tu jeszcze wypadek samochodowy i operację plastyczną, bo to ułatwi mentalne przestawienie się widza na inną twarz tej samej postaci. Ciekawe jak Faruk z tego wybrnie w fabule. i.imgur.com/N2TCzSU.jpeg
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 26, 2024 17:51:32 GMT
Za mną odcinek 52…
Nie obfitował on w jakieś szczególne wydarzenia… Trochę się nudziłem, chociaż niby się działo…
Omer przyłapał Metehana z kochanką w restauracji… Oczywiście jest kategorycznie przeciwko ich znajomości… A Kivilcim dała przy tym kolejny przykład swojej apodyktyczności całkowicie się z nim zgadzając… Tymczasem jej córka, Chimenea, jest o krok od sprzedania się w zamian za torebkę… U Umuta i Nursemy tylko nieporozumienia i niezręczna cisza… Typ zrobił się nie do wytrzymania… Uważa się za ofiarę losu… U Unalów jagniątko w domu… Wyszło trochę komicznie, a trochę fajnie… Ociepliło to trochę tę gestą atmosferę ostatnich odcinków… Tymczasem Apo ma się już lepiej… Dzięki Bogu… I mówią to, kiedy aktora już ponad 2 tygodnie nie ma na planie (w momencie kręcenia odcinka), a na dzień dzisiejszy już od miesiąca przebywa w szpitalu… Żałosne… Co do wątku ciąży, to nie będę się rozpisywać, bo ktoś już tu pospojlerował… Tak, to ciotka-latawica zaciążyła… A Kivilcim dała kolejny raz popis swojej obłudy, fałszu i apodyktyczności: 1. Obiecuję Dogy nie mówić Omerowi o „jej” ciąży, bo… „oni o takich sprawach nie rozmawiają”… Po czym sama wypytuje go o Metehana, komentuje jego zachowanie i stanowczo stwierdza, że chłopak nie może spotykać się ze starszą kobietą…; 2. Nie może ścierpieć Fatiha… Odczuwa ulgę, że córka się z nim rozwiodła… Po czym postanawia przerwać jego zaręczyny (wbrew woli Dogi), no bo przecież jak on śmie się żenić, skoro jej córka jest w ciąży???
Również natrafiłem na informację o podstawieniu innego aktora w roli Abdullaha (od odcinka 53 lub 54)… To najgorsze rozwiązanie… Policzek dla aktora, który zachorował… Widocznie w świecie dizi nie liczą się aktorzy, tylko wyniki… Karawana musi jechać dalej… Mogli to lepiej rozegrać… Chyba, że aktor sam poinformował, że musi skupić się na swoim zdrowiu… Ale z tego, co czytam w Internecie, to Turczanie się tym zbytnio nie przejęli… A nawet się cieszą…
|
|
|
Post by Matthias on Feb 26, 2024 18:58:15 GMT
📌 Reytingi za 23.02.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (52 odcinek) - 7.97% ⬇ (-0.03)2. Yalı Çapkını (59 odcinek) - 6.59% ⬇ (-1.62) 5. Gaddar (6 odcinek) - 4.52% ⬇ (-0.10) 8. Arka Sokaklar (665 odcinek) - 4.16% ⬆ (+0.11) 10. Ateş Kuşları (44 odcinek) - 3.67% ⬇ (-0.27) 12. Kara Ağaç Destanı (1 odcinek) - 3.34% 🆕 АВ: 1. Kızılcık Şerbeti - 9.95% ⬇ (-0.81)3. Yalı Çapkını - 4.15% ⬇ (-1.29) 5. Gaddar - 3.42% ⬇ (-0.08) 7. Kara Ağaç Destanı - 2.99% 🆕 9. Ateş Kuşları - 2.50% ⬆ (+0.07) 21. Arka Sokaklar - 1.29% ⬇ (-0.70) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.84% ⬇ (-0.61)2. Yalı Çapkını - 5.54% ⬇ (-1.31) 6. Gaddar - 4.74% ⬆ (+0.07) 8. Kara Ağaç Destanı - 3.07% 🆕 10. Arka Sokaklar - 2.99% ⬆ (+0.18) 13. Ateş Kuşları - 2.67% ⬇ (-0.73)
|
|
|
Post by man1000 on Feb 28, 2024 13:28:18 GMT
W najbliższy piątek w serii Cranberry Sherbeti ponownie odbędą się bardzo ekscytujące wydarzenia. Rüya Coriç będzie gościnną gwiazdą w serialu napisanym przez Melis Civelek i Zeynep Gür . Coriç, znana również jako prezenterka , w serialu wcieli się w postać byłej dziewczyny Rüzgâra, Sibel. Sibel sprawi Rüzgârowi (Yiğit Kirazcı) trudne chwile. Rüzgâr poprosi Nursemę (Ceren Karakoç) o wsparcie w sprawie Sibel.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2024 9:07:56 GMT
📌 Reytingi za 01.03.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (53 odcinek) - 8.44% ⬆ (+0.47)2. Yalı Çapkını (60 odcinek) - 5.81% ⬇ (-0.78) 3. Gaddar (7 odcinek) - 4.79% ⬆ (+0.27) 8. Arka Sokaklar (666 odcinek) - 4.03% ⬇ (-0.13) 11. Kara Ağaç Destanı (2 odcinek) - 3.86% ⬆ (+0.52) 12. Ateş Kuşları (45 odcinek) - 3.39% ⬇ (-0.28) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 10.89% ⬆ (+0.94)3. Yalı Çapkını - 4.04% ⬇ (-0.11) 6. Gaddar - 3.38% ⬇ (-0.04) 7. Kara Ağaç Destanı - 2.91% ⬇ (-0.08) 13. Ateş Kuşları - 1.83% ⬇ (-0.67) 15. Arka Sokaklar - 1.47% ⬆ (+0.18) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 10.59% ⬆ (+0.75)3. Gaddar - 5.01% ⬆ (+0.27) 4. Yalı Çapkını - 4.99% ⬇ (-0.55) 9. Kara Ağaç Destanı - 3.36% ⬆ (+0.29) 13. Ateş Kuşları - 2.69% ⬆ (+0.02) 14. Arka Sokaklar - 2.52% ⬇ (-0.47)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2024 16:33:45 GMT
#KızılcıkŞerbeti #KıvMer #KıvMerMet
|
|
|
Post by man1000 on Mar 3, 2024 14:19:54 GMT
W ostatnim odcinku serialu „Kızılcık Şerbeti” nastąpiła znacząca zmiana, a Settar Tanrıöğen, bohater serialu Abdullah Ünal , pożegnał się z serialem po krwotoku mózgowym, a proces rekonwalescencji po 2 kolejnych operacjach przebiegał wolniej niż oczekiwano . Mistrz aktorski Ahmet Mümtaz Taylan przejął rolę Tanrıöğena 5 tygodni później . Oczekuje się, że Settar Tanrıöğen zostanie wypisany ze szpitala pod koniec przyszłego tygodnia. Zwolennicy serialu emitowanego w Show TV zastanawiali się, czy mistrzowski aktor powróci do zespołu po zakończeniu procesu rekonwalescencji. Na początku ostatniego odcinka serialu wytwórnia Gold Film opublikowała komunikat o następującej treści: „ Jako rodzina Kızılcık Şerbeti chcielibyśmy podziękować mistrzowi aktorskiemu Settarowi Tanrıöğenowi za cenną wartość, jaką wniósł do postaci Abdullaha Ünala i życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia.” Dowiedziono, że będą kontynuować podróż z Taylanem.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2024 17:48:08 GMT
✨ Feyza Civelek, która gra Nilay w serialu „Cranberry Sorbet”, odpowiedziała na zarzuty, że role otrzymała dzięki powiązaniom rodzinnym ze scenarzystką projektu (scenarzystką serialu jest Melis Civelek). Według niej sama przeszła castingi i uczciwie przyjęła rolę, nawet jeśli napisała ją jej matka.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Mar 4, 2024 17:51:21 GMT
Właśnie o tłumaczenie tego tekstu chciałem zapytać… Dzięki man…
|
|