|
Post by julia on Feb 21, 2024 16:24:00 GMT
Niestety nazywanie relacji, którą tu oglądaliśmy pomiędzy Feraye i Yamanem związkiem opartym na przemocy i argumentowanie wszelkich postaw bohaterów (o rozwoju wątków nie mówiąc) poprzez ten pryzmat nie mieści się już w moich kategoriach rozumienia. Niestety ostatnio definicje różnych zjawisk społecznych zaczynają tracić swe wcześniejsze ramy, że jeszcze chwila i nie będzie wiadomo, czy w danym przypadku coś (np. przemoc) ma miejsce, czy jednak to co "coś" wcale nie występuje. Zresztą niewykluczone, że za niedługo i samo (niechciane) spojrzenie otrzyma miano przemocy. lucy, w moich też. Śmieszy mnie i denerwuje wszelka przesada, tak też jest z wmawianiem przemocy Yamanowi. owszem krzyczał, owszem biegał za Feraye i w tej nieszczęsnej, ciągle wałkowanej scenie , nie miał wcale zamiaru jej przewrócić na ziemię. To wyszło zupełnie naturalnie, każda inna para w takiej konkretnej sytuacji , wylądowałaby na chodniku. Oglądaliśmy wielokrotnie seriale, w których naprawdę była przemoc, tutaj jest szukanie na siłę. Niestety, teraz niemal wszystko podciąga się pod molestowanie lub przemoc Feraye też krzyczy. Odcinek 95. Przynosi nam wyrównywanie rachunków, powolne zamykanie spraw. Feraye mieszka u Atesa , wbrew swej woli ( podciągnęłabym to pod przemoc psychiczną), mało tego, aby chronić Yamana, obwieszcza, że kocha męża i wybiera się z nim na kolację, którą postanowił wydać na cześć całej rodziny. Yaman , kolejny raz , załamany... Gunes pakuje walizki i odjeżdża, choć Ates prosi, aby została: - Może jestem staroświecka, ale ja tak nie mogę. Dom uratowany, firma też, mały diabełek nie może jednak przyjść do równowagi. Rządy przejmuje Kumaran, która wszystkim pokazuje miejsce w szeregu, Aleyna jakoś się jeszcze nie dostała na czarną listę, tak , jak jej matka. Zaś Cemile dusi się bez salonów wie, że tu nic nie wskóra, więc zmienia kierunek. Zleca przesłanie nagrania, z którego wynika, że to Bora jest ojcem dziecka Aleyny. I jest tak bezczelna, że gdy wściekły Vural zarzuca jej zlecenie zabójstwa, bez żenady mówi; - Bora nie żyje, ale moja córka urodzi ci wnuka. Szarpanina skończyła się fatalnie, Vural prawdopodobnie nie żyje... Zakończenie odcinka jest dość nieoczekiwane, gdyż odnosi się wrażenie, że Ates jedzie za Gunes, ale on każe się pakować Feraye....
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2024 19:01:46 GMT
Oglądaliśmy wielokrotnie seriale, w których naprawdę była przemoc, tutaj jest szukanie na siłę. julia, gdyby przemoc na świecie wyglądała jak ta "Yamanowa" to świat byłby bajką. No w zachowaniu i działaniu Yamana (przynajmniej w odcinkach 1-15, bo reszty jeszcze nie widziałam) nie było moim zdaniem ani grama przemocy. Szczególnie biorąc pod uwagę przez co sam przechodził. I dodam jeszcze, że wg mnie więcej przemocy jest w niektórych komentarzach jadących po serialu i aktorach, niż w samych słowach i czynach postaci. Ilhan Sen zachował się skandalicznie. Nie pierwszy zresztą raz odwalił taki numer. Będę chyba omijać jego seriale szerokim łukiem. i.imgur.com/ZnDS0ta.pngi.imgur.com/wMDLlVC.png
|
|
|
Post by mira on Feb 25, 2024 19:31:50 GMT
Niektórzy aktorzy marzą o zagraniu czarnego charakteru, ale są i tacy, którzy nie chcą grać negatywnej postaci. Początkowo Ilhanowi Ates się chyba podobał, ale w ostatnich odcinkach stał się taką szują, że ja akurat specjalnie decyzji aktora się nie dziwię. Szkoda tylko, że nie mogli dogadać się odnośnie tego ostatniego odcinka, bo jednak byłoby miło zobaczyć, co stało się z jednym z głównych bohaterów. Sympatii do Yamana i Feraye nigdy nie czułam, więc jak pomyślę, że mam tylko na nich patrzeć przez 2,5 godziny... Ale rezygnować nie mam zamiaru, bo jednak serial wypada dokończyć.
|
|
|
Post by lucy on Feb 25, 2024 20:07:47 GMT
Tak samo jak każdy produkt jest (produkowany) pod i dla klienta, tak samo serial jest dla widza. I widzimisię aktorów jest mało ważne. Liczy się efekt na ekranie (niestety wszystkim się nigdy dogodzić nie da), a nie indywidualne preferencje aktorów. Zatrudnia ich producent i to on decyduje. Wiemy jak w Turcji wygląda produkcja dizi, ale aktorzy też to wiedzą. Dlatego takie zachowania jak porzucanie roli na jeden odcinek przed finałem są wg mnie złośliwe i niedopuszczalne. I tak samo jak krytykowałam innych aktorów, którzy rzucili rolę w podobnym stylu mając widzów w czterech literach, tak teraz nie zostawię na Ilhanie suchej nitki. Jest po prostu miernym aktorzyną bez honoru. Zrobił jednego hita (w dodatku romcoma) i mu woda sodowa uderzyła do głowy.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 25, 2024 22:20:37 GMT
Ja się tam mu nie dziwię,że porzucił to w trzy diabły. Na jego miejscu tą szmirę porzuciła bym już po 10 odcinku. Mierny? Nie zgodzę się. Stacja promowała serial od początku głównie jego nazwiskiem. I jasne, Turcy praktycznie nie oglądają czegoś dla aktora. Tak, ale on trzymał przez cały czas poziom. I jak się ogląda fotki z kręcenia do właśnie Ilhan ma najwięcej zdjęć/relacji z pozostałą ekipą. Bo Ozge z Burakiem wyłącznie skupiali się na swoim towarzystwie. I ogólnie to uważam właśnie ich za najgorszych w tym badziewiu. Zaraz obok żałosnego scenariusza. Który zmieniał kierunek prowadzania postaci średnio co trzy odcinki. Ates raz był dobry, zaraz bez powodu odwalał jakieś dziwne akcje. Feraye raz miała oznaki posiadania mózgu, a chwilę potem nie. Jedynie "cudowny" Yaman zawsze był taki sam. Czyli tragiczny. Wiecznie krzyczący, płacący. Nigdy nie potrafił uspokoić swoich emocji. Wiecznie ktoś był winny, ktoś robił problem. Kiedy to sam Yaman często gęsto był głównym winowajcą. Burak zagrał tragicznie, obrzydliwe wręcz. Te sceny gdzie pluje prawie na kamerę, albo ślina mu cieknie. O mokrej twarzy nie wspomnę. Nienawidzę takich postaci. Nienawidzę jak w każdym odcinku jest notoryczne daecie japy ze strony bohatera. Zwłaszcza postaci męskiej. Nawet gdybym nie miała pewnej dozy sympatii dla Ilhana, to i tak każdy był lepszy niż Burak i jego okropny Yaman. Yaman i Feraye są dla mnie również najgorsza para serialową jaką widziałam. Toksyczni, niedojrzali, żałośni wciąż mówiący jak to się bardzo kochają. Tylko słowa, żadnych czynów. Jak już byli razem to co robili? Jak nie migdalenie to dramy o rzeczy mało istotne. Super związek, super miłość. A no i te zbędne retrospekcje, które jakby uzbierać w jedną całość to spokojnie byłby dwa odcinki. Także kolejny powód dlaczego ten serial był tragiczny. Serial niestety był tak okropny, słaby i irytujący, że długo będę miała go w pamięci. Nie polecam nigdy nikomu. Trójkąt miłosny , który nigdy nie istniał. Bo nikt mnie nie przekona,że trójkąt miłosny jest wtedy kiedy jest dwóch kochanków i ktoś na doczepkę. To nie jest wtedy trójkąt! I coś mi mówiło na początku, żebym nie brała się za to coś. Ale byłam ciekawa pary Ozge & Ilhan. Także no, nic dobrego od tego syfu nie dostałam. Tylko mnóstwo złych emocji. Safir w punkcji ode mnie powinien dostać minus sto punktów. Bo tak bardzo gardzę tym serialem. I wciąż mnie dziwi to jak bardzo Safir potrafi burzyć mi nastrój. Gdyż zazwyczaj jestem spokojna odnośnie produkcji serialowych.
|
|
|
Post by lucy on Feb 25, 2024 23:15:29 GMT
I jasne, Turcy praktycznie nie oglądają czegoś dla aktora. Osobiście też nie oglądam dla aktorów, no strasznie mnie wkurza kiedy serial ma zakończenie zrobione po łebkach (bo trzeba nagle zamknąć wątki), albo nie ma w ogóle zakończenia, bo jest nagle urwany przez kanał. Tutaj nie ma na szczęście miejsca ani jedno, ani drugie, ale przez zniknięcie jednej z najważniejszych postaci, finał będzie niepełny. Tymczasem nie po to się ogląda tyle odcinków, żeby na koniec nie dostać pięknego i solidnie zrobionego zakończenia. Aktorzy, którzy odchodzą przed samym finałem (pomijam sytuacje, że zachorują lub umrą) powinni dostać bana. I jak się ogląda fotki z kręcenia do właśnie Ilhan ma najwięcej zdjęć/relacji z pozostałą ekipą. Ale co z tego? Z punktu widzenia widza i fabuły jest to bez znaczenia. Serial ma być ciekawy i dobrze zrobiony, a nie brylować jedynie w sieci filmikami i fotkami zza kulis. Nigdy mi to (fotki, filmiki i wszelkie relacje) nie wynagrodzi niedostatków w fabule. Dlatego jak dla mnie im mniej tego wszystkiego, tym lepiej. Bo jest to zwykły spam, którego nie cierpię, bo tworzy śmietnik, w którym trudno znaleźć bardziej wartościowe informacje i treści na temat seriali i aktorów. Za chwilę proci (mam tu na myśli trójkę aktorów z plakatu głównego) będą grali w nowych serialach, ale fani i tak będą przy tych serialach wrzucać hasztagi #feryam #atfer i zaśmiecać nimi całą sieć. Już teraz kiedy sobie o tym pomyślę to zbiera mi się na: bo trzeba będzie sie znowu przedzierać przez ten śmietnik.
|
|
|
Post by mira on Feb 27, 2024 7:51:38 GMT
Finałowy odcinek zaliczył spadki w każdej kategorii i mnie osobiście bardzo to cieszy. Dawno już nie oglądałam serialu, który tak mocno by mnie rozczarował.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2024 19:22:06 GMT
📌 Reytingi za 26.02.2024TOTAL:2. Kizil Goncalar (Odcinek 8) - 6.42% ⬇ (-0.18) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 14) - 5.85% ⬇ (-0.17) 7. Ömer (Odcinek 45) - 4.25% ⬆ (+0.21) 16. Safir (Odcinek 26, FINAŁ) - 2.36% ⬇ (-0.31)AB:1. Kizil Goncalar - 8.10% ⬇ (-1.35) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.51% ⬇ (-0.32) 4. Ömer - 4.14% ⬇ (-0.41) 37. Safir (FINAŁ) - 0.71% ⬇ (-0.67)ABC1:1. Kizil Goncalar - 8.85% ⬇ (-0.27) 4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 5.00% ⬇ (-0.32) 6. Ömer - 4.68% ⬆ (+0.17) 22. Safir (FINAŁ) - 1.56% ⬇ (-0.42)
|
|
|
Post by julia on Mar 1, 2024 20:34:20 GMT
julia, gdyby przemoc na świecie wyglądała jak ta "Yamanowa" to świat byłby bajką. No w zachowaniu i działaniu Yamana (przynajmniej w odcinkach 1-15, bo reszty jeszcze nie widziałam) nie było moim zdaniem ani grama przemocy. Szczególnie biorąc pod uwagę przez co sam przechodził. I dodam jeszcze, że wg mnie więcej przemocy jest w niektórych komentarzach jadących po serialu i aktorach, niż w samych słowach i czynach postaci. Masz rację lucy, też tak uważam. I masz także rację, co do tego, że komentarze bywają okrutne. Od początku mówię, że fandomy, zdjęcia , puzzle, zwiastuny , przewidywania są funta kłaków niewarte. Potrafią zohydzić i zniszczyć serial Co do Ilhana, to odejście na odcinek przed końcem, dobrze o nim nie świadczy. Scenarzyści też się , moim zdaniem, nie spisali. Ostatni odcinek, poza miłym dla oka ślubem, słusznym upadkiem Cemile i Aleyny, był nudny. Kolejny serial i kolejne emocje oraz podzielone opinie za nami....czekamy na podobne w innych projektach
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2024 19:07:48 GMT
Odcinek 21-25
Finałowy odcinek zostawiam sobie na deserek.
No cóż. Do hacjendy zjeżdża inna właścicielka - siostra Omera, ciotka Karuman. Jak widzi co się wydarzyło w tym domu, to prawie na zawał zeszła. Tyle zmian w ciągu tylu lat. Bierze sprawy w swoje ręce. Na początku toleruje Feraye, ale z biegiem czasu ją coraz bardziej nienawidzi. Nie dziwię się.
Żegnamy się z Gulfem. Próbuje Feraye i Yamana znowy spiknąć ze sobą. Ale nie udaje jej się. Ates porządnie mąci. Co więcej, zostaje postrzelona. Odbywa się pogrzeb i tyle po niej.
Okan z Hazal wciąż się mają ku sobie. Omer żeni się z Sermin. Cemile ucieka przed Vuralem. Jeden wielki galimatias. Najlepsza trójka to jednak w tym serialu Cemile, Aleyna i Sermin. Sceny z nimi są zawsze zabawne.
Ates mnie po prostu nudzi i denerwuje. O ile na początku nic do niego nie miałem, tak teraz po prostu jest irytujący. Co więcej, skoro nie pojawił się w finałowym odcinku - to chyba jest sygnał, że nie było najlepiej na planie.
Przez te 4 odcinki - zamieszanie z firmą, mącenie Atesa. Obejrzałem, ale to już nie było to samo co na początku... A szkoda. Czekam jeszcze na literki do finałowego odcinka.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 7, 2024 22:04:55 GMT
Katar będzie gościł w weekend wielu znanych tureckich zawodników. Özge Yağız i Burak Berkay Akgül, główni aktorzy serialu „Safir”, wezmą udział w organizacji zorganizowanej dla MotoGP . Duet, który na razie nie przyznał się do zarzutów o bycie w związku, przez weekend będzie oglądał wyścigi samochodowe i brał udział w wydarzeniach. Wśród gości honorowych, którzy jutro wieczorem udają się do Kataru, są Alp Navruz, Gülsim Ali, Emre Bey, Şükrü Özyıldız, İrem Helvacıoğlu, Furkan Andıç, Ezgi Şenler, Burcu Kıratlı, Çağla Şimşek. Dowiedziono , że zaproszony do MotoGP Kerem Bürsin weźmie udział w Festiwalu Filmowym w Maladze, na którym nie mógł być obecny w zeszłym roku, że Salih Bademci kręci reklamę, a Ahsen Eroğlu nie może pojechać do Kataru ze względu na przygotowania do krótki film, w którym wystąpi.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2024 14:56:46 GMT
💥💥💥 Safir doczekał się 26 odcinków i jest najdłużej emitowanym *nowym* serialem ATV, który miał premierę w tym sezonie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 2, 2024 16:19:04 GMT
Jak się ten serial skończył, kogo wybrała Feraye.? Może ktoś napisać kto oglądał. Najlepiej oznaczyć że to spojler by innym nie spojlerować.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2024 16:41:23 GMT
Next {Spoiler}Wybrała Yamana i żyli długo i szczęśliwie. Ates zniknął, bo pokłócił się z obsadą, więc w finałowym odcinku go nie ujrzeliśmy.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 2, 2024 17:03:42 GMT
Z perspektywy czasu o 26 odcinków za dużo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 2, 2024 18:48:04 GMT
Powiem ci że ja to miałem nosa że przestałem przygodę z tym serialem na trzecim odcinku.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 2, 2024 21:39:19 GMT
Powiem ci że ja to miałem nosa że przestałem przygodę z tym serialem na trzecim odcinku. Ja do teraz żałuję,że poświęciłam każdą minutę mojego życia na to badziewie.
|
|
|
Post by mira on Apr 3, 2024 6:49:34 GMT
A ja zakładam, że go kiedyś dokończę... Prawie dwa miesiące temu obejrzałam 21 odcinek i nie potrafię ruszyć dalej
|
|
|
Post by lucy on Apr 8, 2024 20:40:53 GMT
Ciekawe jak się Safirek sprzeda na trwających obecnie targach. Obstawiam, że bardzo dobrze.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 3, 2024 16:43:36 GMT
💥💥💥 Serial "Safir", który finał miał miejsce w ostatnich miesiącach, już wkrótce będzie pokazywany w Stanach Zjednoczonych i krajach hiszpańskojęzycznych Ameryki Łacińskiej.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 11, 2024 22:12:59 GMT
|
|
|
Post by mira on Jun 18, 2024 10:52:47 GMT
Dobra, powoli zmuszam się do powrotu do seriali. Naprawdę się zmuszam, bo wcale mnie nie ciągnie, tylko żal jakoś porzucić ten świat, jak się w tym siedzi już dobrych kilka lat. Myślę, że jak się już zmuszę, to się wciągnę. W końcu coś mnie kiedyś do tych seriali przyciągnęło, coś sprawiło, że nie mogłam się od nich oderwać. Nie wiem, czy akurat "Safir" to odpowiedni serial... Czy odpowiedni do tego, by na nowo zapałać sympatią do turkiszy... Rozczarował mnie mocno. Ale akurat tutaj zostało mi najmniej odcinków do obejrzenia, dlatego do "Safiru" zamierzam zacząć. Zatem przede mną odcinek 22. W sumie fragmenty odcinków już widziałam, widziałam nawet scenę finałową, ale minęło na tyle dużo czasu, że słabo już pamiętam, co się tam dokładnie wyprawiało. Uważam, że to akurat dobrze
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2024 18:12:03 GMT
mira ja również wracam do seriali. Muszę dokończyć niektóre. Safir - był jaki był. Końcówka - jednak zawiodła. Sama zobaczyć.
|
|
|
Post by mira on Jun 24, 2024 8:33:21 GMT
mira ja również wracam do seriali. Muszę dokończyć niektóre. Safir - był jaki był. Końcówka - jednak zawiodła. Sama zobaczyć. I jak Ci idzie Matthias? Bo u mnie kiepsko, "Szafir" nie porywa, minął tydzień i zdołałam w tym czasie obejrzeć 50 minut...
|
|
|
Post by Matthias on Jul 30, 2024 13:11:57 GMT
💥💥💥 Serial ATV #Sapphire, który odcisnął swoje piętno w zeszłym sezonie, już wkrótce pojawi się na ekranie Zap Novelas TV, emitowanej w Angoli i Mozambiku...
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2024 14:21:36 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 16, 2024 7:00:51 GMT
Ze znacznym opóźnieniem, ale w końcu dotarłam do końca tej historii Uważam, że taka przerwa była dla mnie dobra, bo trochę już przeszła mi złość na Yamana, trochę już zapomniałam o jego wybrykach i agresji. A w ostatnich kilku odcinkach już tego nie było. Przeciwnie, wybielono go na maksa Serial skończył się zupełnie inaczej, niż to sobie wyobrażałam na początku, w trakcie wkurzał mnie niemiłosiernie, bo nie mogłam się doczekać, kiedy w końcu coś ruszy w tym kierunku, w którym bym chciała. Ostatecznie oczekiwany rozwój sytuacji nigdy nie nastąpił. Odcinek finałowy jest bez udziału Ilhana. Ates wyjechał w siną dal. Szkoda, bo dla mnie to była postać napędzająca fabułę. Owszem, Ozge i Burak doskonale prezentują się na ekranie, grane przez nich romantyczne scenki są bardzo ładne, wypadają naturalnie. Ale na tym nie dałoby się zbudować fabuły, poza tym w niektórych momentach aż mdliło od nadmiaru słodyczy. W finale jest jej sporo, ale równoważą to sceny z Cemile, czy Alyeną. Już pomijam to, w jaki sposób Alyena porwała dziadka i jak komicznie to wszystko wyglądało Najważniejsze, że sprawiedliwości stało się zadość. Serial będę długo pamiętać, bo dawno żaden mnie nie wkurzał tak, jak ten
|
|
|
Post by Matthias on Aug 16, 2024 8:40:41 GMT
mira Aleyna była boska pod każdym względem. A w parze z Cemile - to chodząca tykająca para bombowa.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Aug 29, 2024 15:28:36 GMT
ogolna os fabularna ktora zaczyna sie od morderstwa, szantazu i wymuszonego slubu ktora jest napedzana gdzies do polowy serialu mimo, ze ciekawa i trzymajaca w napieciu jest durna jak but i w realnym swiecie nigdy by nie przeszla..
facet wlamuje sie do czyjegos domu z bronia, mierzy w glowe wlasciciela mmowi ze zostaly mu sek zycia, ma klekac i blagac o zycie zostaje ogluszony przez jego brata, przeciez to samoobrona, co sie robi? niczego sie nie dotyka dzwoni po karetke i policje i koniec serialu, materialu na godz.. tak by wygladalo w zyciu codziennym..no ale tu jednak musza postanowic, ze cialo zatopia w jeziorze i zapomna (po jaka cholere heh)
jak to zazwyczaj w serialach bywa zawsze znajdzie sie jedna taka osoba ktora ma szczescia tyle ze nawet gdyby jechala po ziemniaki do innego miasta to i tak udaloby sie jej cos podsluchac i tak jest tu, najpierw podgladuje cala akcje, pozniej znajduje tel zabitego, oczywiscie jak w kazdym serialu tel nie ma zadnego pinu, hasla, niczego mozna z niego pisac, dzwonic wysylac zdj itd..do tego nagrywa rozmowe gdy idzie szantazowac mlodego i rach ciach ciach musi przez 15 2,5h odcinkow robic co mu karze bo na kazde nieodpowiednie zachowanie ma odpowiedz jedna, wiezienie lub smierc z rak rodziny zamordowanego
Yammanowi to zadnego brata ogolnie nie zazdroszcze, w cale sie nie dziwie, ze przez pierwsze odcinki swirowal szantazowany przez brata, tesciowa i w zasadzie starszego brata ktory na kazdym kroku chce mu dokopac, w pewnym momencie prawde zna chyba 3/4 bohaterow procz zainteresowanego, przyjaciele, rodzina itd ale oczywiscie kazdy dla jego dobra milczy dobre..
po streszczeniu 3/4 odc przychodzi mi do glowy chyba najwieksza bzdura serialu czyli zona Yammana oglasza przy calej rodzinie, ze jest w ciazy, bedziecie mieli dziedzica cieszcie sie i takie bla bla bla, oczywiscie awantura jak to sie stalo, klotnie piski wyjmuje wynika badania pozytywny a Yaman sie tlumaczy jak mungol ze to nie mozliwe.. zamiast wstac jak facet powiedziec krowo nigdy Cie do lozka nie wpuscilem, nigdy Cie nie pocalowalem zaszlas chyba z przescieradlem w ktore konia zwalilem to milczy .. temat na kolejnych kilka odc dramy..
wszyscy tu narzekaja na jego porywczosc w pierwszych odcinkach, zachowanie itd ale on juz w 2 odc chcial sie rozwiezc, wyznac prawde i uciec z nia, ale z kilku stron byly naciski i szantaze na niego, kazdy mial w d.. co czuje co przechodzi, jak to na niego wplywa, z czasem gdy spirala klamstw sie nakrecala i uwierzyl ze jego kobieta zdradzala go od roku, zaszla w ciaze z innym bedac z nim a jemu wmawiala dozgonna milosc nie dziwie sie ze pozbyl sie skrupułów i postanowil sie mscic. gdyby chciala go przez 2 min wysluchac gdy ganial ja przez pol miasta znalaby prawde juz dawno i sama by zdecydowala co robic, a tak patrzac mu w oczy wciskala mu mega klamstwa po czym zwijala sie z placzu jaka ona nieszczesliwa.. Yamman chyba jako jeden z nielicznych tak na serio nie wymyslal i nie powielal zadnych klamstw, ukrywal tylko tajemnice by bronic brata a wokol tylu ludzi, dwaj bracia, zona, tesciowa kazdy szantazowal go emocjonalnie, meczyl psychicznie, co ten chlopak musial miec w glowie tylko on wie, zreszta Hazan przyjaciolka protki, nie chcialabym takiej miec, niby w dobrej wierze ale jednak zle jej doradzala
dalabym 5/10 bo przymykajac oczy na mega dziurawa os fabularna oglada sie dobrze, akcja jest caly czas, jest dynamika, nie nudzi
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2024 16:53:57 GMT
dalabym 5/10 bo przymykajac oczy na mega dziurawa os fabularna oglada sie dobrze, akcja jest caly czas, jest dynamika, nie nudzi Tylko 5/10 przy tylu zaletach? Historia jest telenowelowa, więc trudno po niej oczekiwać zbyt wiele realizmu.
|
|