|
Post by lucy on Sept 13, 2024 11:37:57 GMT
Jest już zapowiedź 2.Sezonu..
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 16:14:08 GMT
2.Sezon - Plakat
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 18, 2024 8:33:34 GMT
piękny ten plakat - taki zrównoważony
|
|
|
Post by Matthias on Sept 22, 2024 17:58:38 GMT
Nie widziałem, żeby została zamieszczona taka informacja: 💥💥💥 Faruk Turgut opowiedział o serialu #KizilGoncalari i jego finale...: 📌"Finał serialu odbędzie się pod koniec tego sezonu" 📌 „Przy wyborze Merta nigdy nie mieliśmy wątpliwości... Stworzył on wybitną postać Cunayda Effendiego, ciężko pracując, wkładając mnóstwo wysiłku i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru.”
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 22, 2024 19:31:24 GMT
Czasem lepiej nakręcić te 20/30 odcinków mniej a zamknąć sensownie serial. Nie robią takiej wydmuszki z serialu, jak robi to od kilku lat w swoich produkcjach OGM.
|
|
|
Post by julia on Sept 22, 2024 20:23:50 GMT
Czasem lepiej nakręcić te 20/30 odcinków mniej a zamknąć sensownie serial. Nie robią takiej wydmuszki z serialu, jak robi to od kilku lat w swoich produkcjach OGM. Next, jestem tego samego zdania. Kolejne sezony, rzadko się sprawdzają.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 22, 2024 20:54:27 GMT
Next, jestem tego samego zdania. Kolejne sezony, rzadko się sprawdzają. Lepiej zejść ze sceny w chwale, niż produkować bylejakość na siłę.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 24, 2024 16:49:25 GMT
Być może próby, których doświadczamy w życiu, mają na celu uświadomienie nam siły wewnetrznej, która jest w nas.🌹🌹🌹 Ładne to stwierdzenie
|
|
|
Post by julia on Sept 25, 2024 8:12:32 GMT
Być może próby, których doświadczamy w życiu, mają na celu uświadomienie nam siły wewnetrznej, która jest w nas.🌹🌹🌹 Ładne to stwierdzenie Tak, primavera,ładne, tyle, że w momencie doświadczania przez los, zupełnie tak nie myślimy. Czekam na nowy sezon z niecierpliwością, ciekawi mnie ten przeskok w czasie. Jak ta biedna Meryem w więzieniu... No i , co nowego w sekcie To coś, co mnie zawsze odrzucało - sekty. W "Kizil..." poruszona jest kwestia ślubu nieletniej, wielu widzów w Turcji się oburzało.. Zwłaszcza gorliwi wyznawcy Islamu byli przeciw, a okazuje się , że właśnie teraz skazano w Turcji na 36 lat więzienia przywódcę islamskiej grupy religijnej Hinanur, za poślubienie sześcioletniej dziewczynki , którą przez lata wykorzystywał seksualnie, a jej ojca ( to taki Nazim ), na 18 lat. Nic się nie mówi o matce. Na pewno , to nie jest serialowa Meryem, która narażała swoje życie, aby Zeynep mogła się uczyć i być niezależną kobietą.
|
|
|
Post by lucy on Sept 25, 2024 16:26:03 GMT
Być może próby, których doświadczamy w życiu, mają na celu uświadomienie nam siły wewnetrznej, która jest w nas.🌹🌹🌹 Ładne to stwierdzenie Tak, primavera,ładne, tyle, że w momencie doświadczania przez los, zupełnie tak nie myślimy. Właśnie próbowałam i nie udało mi się doszukać się czegoś "ładnego" w tym, że kogoś życie testuje, czy stawia wręcz pod ścianą każąc wybierać. Albo, że zrzuca na niego ciężką chorobę i "patrzy" jak sobie z nią poradzi. Co komu z satysfakcji, że ma siłę wewnętrzną, skoro jest ona okupiona cierpieniem, bólem, krzywdą, walką itd..? No chyba, że ten ktoś jest męczennikiem... bo taki kocha cierpieć, czy się poświęcać w imię czegoś.
|
|
|
Post by lucy on Sept 26, 2024 10:21:00 GMT
Spot jesienny NOW Tv z aktorami serialu.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 26, 2024 11:00:41 GMT
Właśnie próbowałam i nie udało mi się doszukać się czegoś "ładnego" w tym, że kogoś życie testuje, czy stawia wręcz pod ścianą każąc wybierać. Albo, że zrzuca na niego ciężką chorobę i "patrzy" jak sobie z nią poradzi. Co komu z satysfakcji, że ma siłę wewnętrzną, skoro jest ona okupiona cierpieniem, bólem, krzywdą, walką itd..? No chyba, że ten ktoś jest męczennikiem... bo taki kocha cierpieć, czy się poświęcać w imię czegoś. To stwierdzenie dało mi do myślenia w kotekście Kizil Goncalar a nie mojego prywatnego życia. Zresztą testy jakie nam fundyje los nie są tylko i wyłącznie skrajne tzn . nie dotyczą tylko choroby czy śmierci, to wszelkie wybory jakich dokonujemy są rodzajem testu , a ich konsekwencje ponosimy potem.
|
|
|
Post by julia on Sept 26, 2024 13:12:39 GMT
Spot jesienny NOW Tv z aktorami serialu. A co to za dwaj napompowani na twarzy faceci. Jeden chyba chce robić za Kena przy kościoooo
|
|
|
Post by lucy on Sept 26, 2024 13:16:15 GMT
Zresztą testy jakie nam fundyje los nie są tylko i wyłącznie skrajne (...) to wszelkie wybory jakich dokonujemy są rodzajem testu , a ich konsekwencje ponosimy potem. No tak, ale czy w tych zwyczajnych wyborach przejawia się aż tak bardzo siła wewnętrza? I nie mówię o wyborach egzystencjonalnych typu kupić dom, czy jacht (a może pójść do kasyna i wygrać kasiorę na jedno i drugie), ale takich, gdzie bez względu na to jakb y się nie postąpiło zawsze będą ofiary (i wyrzuty sumienia). Zresztą, czy to, że ktoś potrafił znieść wiele trudów życia czyni go lepszym od tego, który nie dał rady? Przecież nie wszyscy jesteśmy tacy sami. Jedni mają lepszą psychikę, inni większa siłą fizyczną, a jeszcze inni - inne walory (czy zdolności), które się ujawniają dopiero w konkretnych sytuacjach. Ale trzeba przyznać jedno... Turcy są świetni w układaniu złotych myśli. Tyle, że bardzo od nas różni mentalnie i ja się osobiście pod ich twórczością w tym względzie nie podpisuję.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 26, 2024 14:53:23 GMT
No tak, ale czy w tych zwyczajnych wyborach przejawia się aż tak bardzo siła wewnętrza? Ale trzeba przyznać jedno... Turcy są świetni w układaniu złotych myśli. Tyle, że bardzo od nas różni mentalnie i ja się osobiście pod ich twórczością w tym względzie nie podpisuję. Oczywiście, dla mnie np wymaga siły wewnetrznej determinacja przy wyborze kariery zawodowej i dążenie do spełniania się w niej przy wykorzystaniu wszystkich zdolności i umiejętności. A w Kizil Goncalar ... weźmy młodą dziewczynę Zeynep, która na naszych oczach budzi się do dorosłego życia w swojej społeczności mając jednak bardze otwarty umysł i pragnienia. Jest kobietą sprawczości, odkrywa swoja wewnętrzna siłe do działania. A Nadire, musi miec dużo siły bo chce dac swojemu synowi godne życie. Ja tak to czytam. Faktycznie seriale tureckie sa pełne złotych myśli i nie jest tylko pustosłowie.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 29, 2024 20:31:04 GMT
Prawie nadrobiłem 1 sezon… Pozostał mi ostatni odcinek… Co w nim zobaczymy??? Prawda o śmierci Różasi już wyszła na jaw…
Ogólnie serial jest ciekawy… Ale niełatwy w odbiorze… Jest mnóstwo przenośni w dialogach… A rozmowy-sesje Leventa z Cuneytem to smaczki każdego odcinka…
Na minus reklamy… Bardzo tu nie pasują… I małe niedociągnięcia… Jak chociażby w ostatnich odcinkach - włosy Feyzy… Zhańbiona rzekomo je ścięła, a jak były długie, tak nadal sa…
|
|
|
Post by man1000 on Sept 30, 2024 16:00:37 GMT
Serial Kızıl Goncalar zaprezentuje się publiczności już dziś wieczorem wraz z pierwszym odcinkiem długo oczekiwanego drugiego sezonu. W tym sezonie nowe projekty „Kraina pięknych miłości” i „Czarna Mowa” będą próbowały zdobyć udział w torcie oglądalności z „Red Goncalar” Gold Film. Kolejnym uderzającym szczegółem dzisiejszego wieczornego wyścigu ekranowego jest to, że starzy przyjaciele Mahsun Kırmızıgül i Özcan Deniz walczą ze sobą w rankingach... Wynik jutrzejszego wyścigu serialu telewizyjnego Kızıl Goncalar z Özcanem Denizem w roli głównej oraz „Güzel Aşklar Diyarı” w reżyserii i produkcji Mahsuna Kırmızıgüla jest już przedmiotem ciekawości…
|
|
|
Post by Matthias on Sept 30, 2024 17:39:57 GMT
💥💥💥 Serial NOW #KizilGoncalar będzie dostępny na Disney+ od dzisiejszego wieczoru dla tych, którzy przegapili odcinek i chcą obejrzeć go jeszcze raz.
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2024 19:19:47 GMT
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 30, 2024 21:29:01 GMT
Nadrobiłem finał… Po wielu burzach przyszedł spokój… Zatriumfowała sprawiedliwość… Ale szybko nastała rebelia…
Bardzo mocny finał sezonu… Ponad 2,5 godziny zwrotów akcji… Na minus jednak historia Różasi - już tyle teorii pokazali, że ten temat mnie zwyczajnie zmęczył… A oni na dobitkę przygotowali szokujące rozwiązanie…
Na plakacie 2. sezonu brakuje mi Miry i Beste…
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 30, 2024 22:48:31 GMT
💥💥💥 Serial NOW #KizilGoncalar będzie dostępny na Disney+ od dzisiejszego wieczoru dla tych, którzy przegapili odcinek i chcą obejrzeć go jeszcze raz. U nas i to po polsku? ?
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 30, 2024 22:49:45 GMT
Nadrobiłem finał… Po wielu burzach przyszedł spokój… Zatriumfowała sprawiedliwość… Ale szybko nastała rebelia… Bardzo mocny finał sezonu… Ponad 2,5 godziny zwrotów akcji… Na minus jednak historia Różasi - już tyle teorii pokazali, że ten temat mnie zwyczajnie zmęczył… A oni na dobitkę przygotowali szokujące rozwiązanie… Na plakacie 2. sezonu brakuje mi Miry i Beste… odcinek 20 czyli nowy sezon też niezły .... muszę go jednak przetrawić by wypowiedzieć się szczegółowo
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2024 18:42:32 GMT
❥ Reytingi za 30/09/2024:▪TOTAL:1. Kızıl Goncalar - 5.32% 🆕7. Güzel Aşklar Diyarı - 3.23% ⬇ (-0.10) 10. Karadut - 2.78% ⬇ (-0.18) ▪АВ:1. Kızıl Goncalar - 6.62% 🆕7. Karadut - 2.29% ⬇ (-0.07) 13. Güzel Aşklar Diyarı - 1.54% ⬇ (-0.41) ▪АВС:1. Kızıl Goncalar - 6.92% 🆕8. Karadut - 2.71% ⬇ (-0.58) 10. Güzel Aşklar Diyarı - 2.59% ⬆ (+0.01)
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Oct 1, 2024 22:35:58 GMT
To było do przewidzenia, że Kizil Goncalar wystartuje z wysokiego poziomu, bo i odcinek był naprawdę mocny. Jak u Hitchcocka - najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie będzie narastać, to chyba nas czeka w tym serialu
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2024 19:32:37 GMT
Fragment spotu Nowego Sezonu Foxa z aktorami Kizil Goncalar..
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Oct 2, 2024 21:20:38 GMT
Po pierwszym odcinku nowego sezonu ponoć pojawiły się głosy ze środowisk muzułmańkich by zaprzestać kręcenia fimu, aktorzy i twórcy dostają też pogróżki. Oby serial dalej kręcono!
|
|
|
Post by man1000 on Oct 3, 2024 10:47:40 GMT
Prezes RTÜK ogłosił w swoim komunikacie, że rozpoczął rygorystyczny proces kontroli serialu telewizyjnego od nowego okresu emisji. Na tę sytuację po raz kolejny zwrócono uwagę na seriale Gold Film Red Goncalar i Cranberry Sherbet . Show TV i NOW otrzymały kary zawieszenia transmisji obu seriali . Prezydent RTÜK opublikował wczoraj następujący komunikat: „Nasza Rada Najwyższa skrupulatnie przeprowadza proces kontroli seriali telewizyjnych w nowym okresie nadawania. Seriale telewizyjne, które są zarówno szeroko oglądane, jak i często narzekane na produkcje, wywołują odruchy społeczne, gdy naruszają zasady emisji. Na początku nowego okresu nadawania nasi eksperci ds. monitoringu są w pogotowiu w związku z produkcjami, które bardzo niepokoją naszych obywateli. W związku z tym w dalszym ciągu monitorujemy seriale telewizyjne, które spotykają się z reakcją w naszym społeczeństwie i które uważa się za naruszające nasze bezpieczeństwo narodowe. Niech nasi obywatele będą mieli spokój ducha. Jeśli po przeprowadzeniu niezbędnych dochodzeń pojawią się produkcje naruszające prawo, zostaną zastosowane niezbędne sankcje. Ogłasza się to publicznie z szacunkiem.”
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Oct 3, 2024 11:32:51 GMT
nie nie nie .... nie można tak ingerować w dzieła artystyczne .... no tak ale to przecież Turcja , więc tam może dominować inne podejście ... no cóż trzymam kciuki za kontynuację serialu
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2024 12:04:06 GMT
Oficjalnie..
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 3, 2024 12:07:14 GMT
Na polskim Disney+ nie ma, sprawdzałem z ciekawości.
|
|