Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 23, 2024 19:23:05 GMT
Muszę chyba dziś odpalić pierwszy odcinek, i zobaczyć czy mi się spodoba czy nie.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 23, 2024 19:25:23 GMT
Next ja obejrzałem, i nie żałuję. Żadnego chłamu nie ma i głupoty. I przede wszystkim zbędnych zapychaczy. Mogę na razie polecić, choć to był tylko 1 odcinek.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 23, 2024 19:53:30 GMT
Żadnego chłamu nie ma i głupoty. I przede wszystkim zbędnych zapychaczy. Mogę na razie polecić, choć to był tylko 1 odcinek. Tym że zapychaczy nie ma mnie jeszcze bardziej zachęciłeś. Bo w Bir Gece Masalı mimo że spoko serial. To ta strona familijna rodziny mahira dla mie za dużo. Uciekam od figur typowo patolowych, a tam taka figura jest xd.
|
|
|
Post by mira on Sept 24, 2024 6:33:31 GMT
Tym że zapychaczy nie ma mnie jeszcze bardziej zachęciłeś. Bo w Bir Gece Masalı mimo że spoko serial. To ta strona familijna rodziny mahira dla mie za dużo. Uciekam od figur typowo patolowych, a tam taka figura jest xd. Właśnie ja z "Bir Gece Masali" też mam jakiś bliżej nieokreślony problem. Niby chciałabym obejrzeć, poza tym z reguły oglądam wszystko, w czym Burak gra, ale jakoś bardzo mnie nie ciągnie. Oglądam "Leylę", nadrabiam "Yali Capkini" i będę oglądać "Karadut". Na ten moment wystarczy, ale może i w którymś momencie najdzie mnie ochota na "Bir Gece Masali" i ze starszych "Kizil Goncalar" oraz "Sandik Kokusu".
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 24, 2024 18:11:20 GMT
Właśnie ja z "Bir Gece Masali" też mam jakiś bliżej nieokreślony problem. Niby chciałabym obejrzeć, poza tym z reguły oglądam wszystko, w czym Burak gra, ale jakoś bardzo mnie nie ciągnie. Ja lubię ten serial, jedyne co mi przeszkadza to takie typowe zagranie patolowe Babne mahira, jak i całej tej zgnitej rodziny. I oby tylko szybko akcja stamtąd poszła. Bo drugiego vibe Yalı Çapkını nie zniosę. Nie przepadam za tą aktorką która była w Yalı Çapkını, i tu też jest typowym krzykaczem. Ojciec Canfeza też jest patolowy, czy też sam Selim ale oni są jeszcze znośni. Obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek Leyli, mam nadziej że tych retrospekcji będzie mniej bo nie jestem ich fanem. Ale ta młoda dziewczynka co gra małą Leylę jest świetna. Tylko ja mam ten problem że nie potrafię patrzeć na serial gdzie znęcają się nad dziećmi. Przez 60% seansu płakać mi się chciało.
|
|
|
Post by lucy on Sept 26, 2024 10:21:53 GMT
Spot jesienny NOW Tv z aktorami serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 26, 2024 18:23:42 GMT
📌 Reytingi za 25.09.2024TOTAL:2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… (3 odcinek) - 6.20% ⬆ (+0.16)8. Sandık Kokusu (28 odcinek) - 2.89% ⬇ (-0.69) 13. Taş Kağıt Makas (16 odcinek) - 2.00% ⬇ (-0.32) AB:2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 4.81% ⬆ (+0.52)6. Sandık Kokusu - 2.47% ⬇ (-0.12) 18. Taş Kağıt Makas - 1.32% ⬇ (-0.45) ABC1:2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 6.08% ⬆ (+0.55)6. Sandık Kokusu - 3.42% ⬇ (-0.50) 16. Taş Kağıt Makas - 1.80% ⬇ (-0.81) Galatasaray & Paok Maçı - Reyting 📌 Total | (1) | 9,62 AB | (1) | 11,38 ABC1 | (1) | 12,21
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 27, 2024 6:33:43 GMT
Rośnie i to ładnie.
|
|
|
Post by mira on Sept 27, 2024 7:02:51 GMT
Jest ok, niech sobie rośnie, byle nie za bardzo. Jeden sezon w zupełności mi wystarczy
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 27, 2024 21:00:30 GMT
Jest ok, niech sobie rośnie, byle nie za bardzo. Jeden sezon w zupełności mi wystarczy O to to, dokładnie. Bo potem następuje zmęczenie materiału i różne kwiatki wychodzą.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 27, 2024 21:49:20 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 27, 2024 22:24:08 GMT
Chciałem z początku zacząć oglądać bo brazylijski oryginał bardzo mi się podobał i jestem ciekaw jak Turcy opowiedzą tę historię. Jednak raczej nic mnie już nie zachęci do powrotu do tureckich seriali.
Jednak życzę serialowi powodzenia. Mam słabość do Hilal Saral, a ostatnie jej trzy seriale były klapami. Chociaż nadal nie wierzę, że to jej serial bo nie ma w obsadzie Zerrin Tekindor 🥲
|
|
|
Post by mira on Oct 1, 2024 11:30:03 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 1, 2024 21:55:45 GMT
Widziałem pierwszy odcinek był spoko. Wiem że jest już drugi, mnie przeszkadza to że mamy tutaj dużo retrospekcji. Nie jestem fanem tego zagrania fabularnego, jeśli jest go mało to ok. a tu mamy pewnie z 40% retrospekcji, i 60$ tego co dzieje się aktualnie. Dla mnie to trochę za dużo. Do tego nie jestem fanem patrzenia na serial gdzie znęcają się nad dziećmi. Z jednej strony kusi mnie by zerknąć a z drugiej ta przemoc. I ta dwójka głównych zych jest irytująca.
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2024 22:39:17 GMT
mnie przeszkadza to że mamy tutaj dużo retrospekcji. Nie jestem fanem tego zagrania fabularnego, jeśli jest go mało to ok. a tu mamy pewnie z 40% retrospekcji, i 60$ tego co dzieje się aktualnie. Dla mnie to trochę za dużo. Do tego nie jestem fanem patrzenia na serial gdzie znęcają się nad dziećmi. Szkoda, że Turasy idą tym tropem, bo ileż można patrzeć na ciągle to samo. Tym bardziej, że znowu paćkają świetną fabułę zapychaczami zamiast pokazać resztę wątków, których jeszcze nawet nie zasygnalizowali - notabene bardzo ciekawych i przyjemnych dla oka i ucha W oryginale po retrospekcje sięgano bardzo rzadko i zawsze w uzasadnionych momentach. Znęcanie się nad dziećmi także nie było pokazane w aż tak ostrym wydaniu jak tutaj, gdzie patrząc na suwaku na niektóre sceny nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać. Naciągane to jak nie wiem. Pokazując postać dziada z wysypiska w tak okrutnym świetle, scenarzyści będą mieć problem z utrzymaniem akcji w logicznej konstrukcji w niedalekiej przyszłości. Bo Nilo wcale nie był żadnym potworem. Tak samo jak protka nie spędziła na wysypisku połowy życia, jak może się wydawać patrząc na turecką wersję. Pod "opieką" dziada była zresztą bardzo krótko i nie doświadczyła od niego aż tyle przemocy. Nie wiem, ale Globo chyba śpi.
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2024 6:37:07 GMT
Najwyraźniej nie jest to taki dokładny remake. Ale tego się właśnie spodziewałam, bo jeszcze nigdy nie widziałam tureckiego serialu, który wiernie naśladowałby oryginał. Turcy robią to po swojemu i najwyraźniej mają do tego prawo. W sumie cieszę się, że nie widziałam oryginału, bo teraz nie muszę ciągle porównywać i złościć się, że czegoś tutaj nie ma, coś zrobiono inaczej, może gorzej...
Drugi odcinek odpalę dopiero, jak nadrobię "Yali Capkini" i dostępne odcinki "Karadut". Mnie się pierwszy odcinek podobał, ale też narzekałam na retrospekcje. Mam nadzieję, że z czasem będzie ich coraz mniej, bo choć dziecięca aktorka jest świetna, to jednak interesuje mnie przede wszystkim dorosła Leyla i jej obecne życie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2024 10:03:23 GMT
Dzisiaj będzie już ciaśniej i mam nadzieję, że Osman strąci Leyle z piedestału.
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2024 12:42:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2024 13:54:14 GMT
Do obsady dołączyli: Meltem Pamirtan. Ciekawe w jakiej roli, może żony ojca narzeczonej prota. To ona: https://www.instagram.com/p/DAWwRFotgmy Yiğit Oruçoğlu. Czyżby grał tu przyjaciela prota? Szkoda tylko, że się prezentuje o niebo lepiej od Alperena.
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2024 14:04:40 GMT
lucy, Twoje "żony ojca narzeczonej prota" sprawiło, że musiałam się dobrze zastanowić, kogo masz na myśli Wydaje mi się, że matka narzeczonej pojawiła się już w pierwszym odcinku. Narazie tylko ten obejrzałam. Chyba że to nie o tę postać Ci chodziło Alperen to taki słodki misiek obecnie, mnie się bardziej podoba, niż "nowy".
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2024 15:04:41 GMT
Matkę narzeczonej protki gra Seda Guven, ale ojciec protki miał w oryginale 3 kobiety i 3 domy. To była złota postać i uwielbiałam tą cześć fabuły.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 2, 2024 15:32:17 GMT
Serial „Leyla” przyciąga uwagę wysoką oglądalnością w środy. Do ekipy serialu dołączy dwóch nowych aktorów, którzy już dziś wieczorem zmierzą się z establishmentem Osman . Do zespołu Leyli dołączyła młoda gwiazda Lilya Rem Salman, która przyciągnęła uwagę serialami telewizyjnymi Kardeş lerim i Ateş Kuşları . Salman gra przyjaciela Leyli w postaci Fidana. Hande Subaşı jest także gościem serialu wyreżyserowanego przez Hilala Sarala . Tufo z serii, Halil İbrahim Ceyhan, opublikował zdjęcie Subaşı, który doda koloru Leyli jako organizatorowi. Halil İbrahim Ceyhan i Hande Subaşı są powiązani z tą samą agencją zarządzającą…
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 2, 2024 16:10:23 GMT
Szkoda, że Turasy idą tym tropem, bo ileż można patrzeć na ciągle to samo. Tym bardziej, że znowu paćkają świetną fabułę zapychaczami zamiast pokazać resztę wątków, których jeszcze nawet nie zasygnalizowali - notabene bardzo ciekawych i przyjemnych dla oka i ucha Dla mnie te retrospekcje miały by sens w wprowadzeniu historii w pierwszym odcinku. A potem już się przenosimy do obecnych czasów i tam kontynuowanie historii. To skakanie po linii czasowej odbiera mi fan z oglądania tego. Oryginału nie widziałem ale skoro mówisz że tam tego nie ma to po co to dają. Chyba jedyny cel by wypełnić czas antenowy.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2024 19:21:31 GMT
Oglądam drugi odcinek... Leyla jest jak na przesłuchaniu. Kim jest, kim są jej rodzice, dlaczego zdecydowała się pracować w restauracji, co planuje w przyszłości itp... Podobają mi się te ujęcia na twarz. Jak łatwo człowiek może zdradzić swój strach, przerażenie, ciekawość. Leyla broni się przed pytaniami jak może. Na niektórych ma chwilę zwątpienia, czy też zawahania. Nur po zadaniu tych pytań dochodzi chyba do wniosku, że Ela to nie Leyla. W myślach jednak sądzę, tkwi jej to porównanie i przeczucie, że tę dziewczynę skądś już zna. Civan i Leyla - przypadkowe spotkanie, bezpośrednie pytania. Pewnie dopiero za X odcinków Civan dowie się, że Ela to Leyla. A szkoda. Jeszcze ta retrospekcja z przeszłości. Civan jest synem Nur, a wnukiem Neco? Tego właściciela śmietnika? O matko jedyna. A Guzide jest matką Nur? Szok i niedowierzanie. Choć nie powiem - dobrane są aktorki idealnie. Pół odcinka retrospekcja - przynajmniej kolejnych szczegółów się dowiedzieliśmy. Nur żyje jak królowa. Wpasowała się w rodzinkę Tufana - a Mali stał się mężem siostry Tufana. Co więcej - Nur adoptowała swojego własnego syna... Leyla postanawia się zemścić, Guzide namawia ją i przekonuje, by tego nie robiła. Dziewczyna jest jednak stanowcza. Ponadto przyjmuje propozycję pracy w rezydencji. Neco pojawia się przed rezydencją i informuje Nur i Maliego, że Leyla żyje. Myślę, że teraz Nur nabierze jeszcze większych podejrzeń co do Eli... Odcinek mi się podobał. Rozumiem, że retrospekcje są potrzebne, ale liczę na to, że z każdym odcinkiem będzie ich coraz mniej .
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2024 19:44:37 GMT
Fragment spotu Nowego Sezonu Foxa z głównymi aktorami Leyla: Hayat… Aşk… Adalet..
|
|
|
Post by mira on Oct 3, 2024 7:58:36 GMT
Patrząc na wyniki, superhitu to z tego raczej nie będzie, ale jest dobrze i niech tak zostanie. W kwietniu/maju może zacząć spadać
|
|
|
Post by Mavi on Oct 3, 2024 8:54:27 GMT
Patrząc na wyniki, superhitu to z tego raczej nie będzie, ale jest dobrze i niech tak zostanie. W kwietniu/maju może zacząć spadać
Będzie jeden sezon, chyba, że wejdzie sprzedaż zagraniczna i zrobią drugi.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 3, 2024 10:08:40 GMT
Obejrzałem wczoraj drugi odcinek. I mam to samo spostrzeżenie, tempo tego serialu jak i klimat zabijają retrospekcje. Za dużo ich jest, ja już wiem co się stało w przeszłości bez nich. Wiem ze Nur to żmija i że owinęła sobie wokół palca Tufo do osiągniecia swoich celi. Jedyne retrospekcje które były fajne to te z małą leylą i civan ich sceny są spoko. Na ponad 2h odcinka retrospekcji było ponad połowę. Sceny Nur z Malim gdzie były podchody by Tufo miał jeszcze większe wyrzuty sumienia a potem wpadł w ramiona Nur zwyczajnie przesuwałem. Mam cichą nadzieje że tego będzie mniej bo co tam mogą pokazać jak bardziej się znęcają nad tymi dziećmi na wysypisku. Chce już zobaczyć plan zemsty Leyli na Nur.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 3, 2024 18:16:20 GMT
📌 Reytingi za 02/10/2024TOTAL:1. Kuruluş: Osman (165 odcinek) - 5.57% 🆕 2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… (4 odcinek) - 5.41% ⬇ (-0.79)8. Sandık Kokusu (29 odcinek) - 3.59% ⬆ (+0.70) 14. Taş Kağıt Makas (17 odcinek) - 2.07% ⬆ (+0.07) AB:1. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 4.71% ⬇ (-0.10)4. Kuruluş: Osman - 3.64% 🆕 9. Sandık Kokusu - 2.26% ⬇ (-0.21) 10. Taş Kağıt Makas - 2.08% ⬆ (+0.76) ABC1:1. Kuruluş: Osman - 5.47% 🆕 2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 5.43% ⬇ (-0.65)6. Sandık Kokusu - 3.91% ⬆ (+0.49) 13. Taş Kağıt Makas - 2.28% ⬆ (+0.48)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 6, 2024 9:01:44 GMT
Obejrzałem 3 odcinek...
Ale tu się działo. Mała Leyla i Civan zostali przechwyceni, gdy jechali na ciężarówce. Niestety, Cevdet był w konspiracji z Nur i Malim, dzięki czemu tamci mogli zrobić to co tylko chcieli. Najpierw udaje się uwolnić Civana, natomiast Guzide musiała stanąć ponad wszystko i wszystkimi - i obiecać, że Leylą zajmie się tak, że nie będzie już sprawiała żadnych kłopotów Nur. Ale się ta kobita upierdzieliła tej dziewczynki. Normalnie jak jakiś kleszcz. Po tym, jak Leyla obiecała Nur, że nie będzie już pajała do niej zemstą, nienawiścią oraz przeprosiła - wieczorem zostaje oddelegowana na łódkę przewożącą imigrantów. I w pewnym momencie przychodzi informacja, że ta łódka się przewraca - i nikt tego wypadku nie przeżywa. Skoro tak, to dlaczego Nur wciąż czuje, że Leyla żyje? Najpierw przeczucia, dziwne zbiegi okoliczności, potem Neco mówiący, że Leyla żyje... To wszystko nie daje jej spokoju i razem z Malim, udają się na cmentarz, na którym dzień wcześniej Guzide się modliła. Nad grobem Leyli. Okazuje się, że grób jest pusty. To utwierdza ich w przekonaniu, że Leyla żyje. Ale ja się tak zastanawiam... Skoro zginęli niby na tej łódce, to skąd się nagle to ciało miało znaleźć na tym cmentarzu? Małe niedociągnięcie jak dla mnie. Chyba, że był to prowizoryczny pomnik tylko zrobiony, a Nur z Malim sobie coś ubzdurali...
Nur jest w ciąży. Dziecko Hilmiego, ojca Leyli. Mali jest wściekły, ale plan należy dalej realizować. Nur używa dość szybko tego argumentu i rusza z Tufim do szpitala, gdzie potwierdza się - Nur spodziewa się dziecka... Tufo jest wstrząśnięty, podobnie jak jego rodzina. Uratowanie jego związku już jest niemożliwe. Ponadto siostrunia Tufo dowiaduje się prawdy - jego brat jest mordercą i przy okazji zostaje poinformowana - kim jest Nur, i jak to się stało, że się tutaj znalazła...
Civan z Leylą opowiadają sobie kolejne scenki z przeszłości. Szkoda, że wciąż Civan nie zdaje sobie sprawy, że jego ukochana z dzieciństwa, jest tak blisko niego. Na swoją narzeczoną krzyczy Leyla... Prawdziwa Leyla zostaje prawie zdemaskowana, gdy na to imię się zatrzymuje razem z Ceren. Potem Nur próbuje ponownie tej zagrywki, ale Leyla jakoś się broni.
No i koniec - czy Nur uda się zdemaskować Leylę? Czy to kolejne podejście sprawi, że Ela, czy też Leyla - padnie ofiarą Nur? Zobaczymy co przyniesie nam 4 odcinek. Zastanawiam się tylko - skoro był wypadek dotyczący łódki, to w jaki sposób Leyla przeżyła? I kiedy Nur będzie chciała się zobaczyć z kimś, z rodziny Eli?
Odcinek mi się podobał. Cieszę się, że retrospekcje nie są aż tak rozciągnięte. Są pełne informacji, ale i emocji. Mała Leyla gra fantastycznie. Mała, wąska obsada - to z pewnością też na plus zdecydowany. Pytanie, kiedy zacznie się zapychactwo oraz idiotyczne wątki/sceny...
|
|