|
Post by lucy on Oct 18, 2023 12:59:03 GMT
Tytuł: Leyla Poprzedni tytuł: Hayat Hırsızı Wytwórnia: Ay Yapim Producent: Kerem Catay Reżyseria: Hilal Sara;l Scenariusz: Yilmaz Sahin (1-3) | Aybike Ertürk (4-) Autor historii: João Emanuel Carneiro Kanał: Fox Emisja: ?? września 2024 - Dzień tygodnia: Gatunek: Dramat Ilość odcinków: Miejsce: Remake hitowej brazylijskiej telenoweli "Avenida Brasil" z 2012r. Opis:"Zemsta wystawi miłośc na próbę" Po stracie matki w dzieciństwie i nie mając nikogo poza ojcem, życie Leyli zostaje wywrócone do góry nogami, gdy jej ojciec ponownie się ożeni. Wywieziona na wysypisko śmieci przez kochanka macochy, Leyla powraca po latach, aby zemścić się na Nur za swoje traumatyczne przejścia. „Leyla” ukaże walkę młodej kobiety z macochą, która zrujnowała jej życie, a także emocjonalną podróż, w której zostanie przetestowana miłość w dążeniu do zemsty. (tłum. lucy) Obsada:Cemre Baysel ............... Leyla Alperen Duymaz ............... Civan Gonca Vuslateri ............... Nur Yigit Kirazci ............... Mali Halil Ibrahim Ceyhan ............... Tufo Zeyno Eracar ............... Güzide Mustafa Avkiran ............... Neco Dilara Aksüyek ............... Serap Melisa Duru Ünal ............... Leyla dziecko Cengiz Bozkurt ............... Selman Meltem Baytok ............... Hatice Gamze Karaduman ............... Ferda Seda Güven ............... Nisan Berfin Ant ............... Ceren Irem Salman ............... Fidan Murat Serezli ............... Mümtaz
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 12:59:12 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 12:59:44 GMT
Zwiastuny:
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 12:59:57 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 13:00:05 GMT
Reytingi:
Odcinek 1 (11/09/2024): Total: 4,87% 🆕 (2) AB: 4,00% 🆕 (2) ABC1: 4,69% 🆕 (2)
Odcinek 2 (18/09/2024): Total: 6.04% ⬆ (+1.17) (1) AB: 4.29% ⬆ (+0.29) (2) ABC1: 5.53% ⬆ (+0.84) (1)
Odcinek 3 (25/09/2024): Total: 6.20% ⬆ (+0.16) (2) AB: 4.81% ⬆ (+0.52) (2) ABC1: 6.08% ⬆ (+0.55) (2)
Odcinek 4 (02/10/2024): Total: 5.41% ⬇ (-0.79) (2) AB: 4.71% ⬇ (-0.10) (1) ABC1: 5.43% ⬇ (-0.65) (2)
Odcinek 5 (09/10/2024): Total: 5.53% ⬆ (+0.12) (2) AB: 5.36% ⬆ (+0.65) (1) ABC1: 5.60% ⬆ (+0.17) (2)
Odcinek 6 (16/10/2024): Total: 5.60% ⬆ (+0.07) (2) AB: 5.18% ⬇ (-0.18) (1) ABC1: 5.68% ⬆ (+0.08) (2)
Odcinek 7 (30/10/2024): Total: 6.45% ⬆ (+0.85) (2) AB: 4.69% ⬇ (-0.49) (2) ABC1: 6.54% ⬆ (+0.86) (1)
Odcinek 8 (06/11/2024): Total: 6.53% ⬆ (+0.08) (1) AB: 5.27% ⬆ (+0.58) (2) ABC1: 6.41% ⬇ (-0.13) (2)
Odcinek 9 (13/11/2024): Total: 6.19% ⬇ (-0.34) (2) AB: 5.14% ⬇ (-0.13) (1) ABC1: 6.38% ⬇ (-0.03) (1)
Odcinek 10: Total: AB: ABC1:
Odcinek 11: Total: AB: ABC1:
Odcinek 12: Total: AB: ABC1:
Odcinek 13: Total: AB: ABC1:
Odcinek 14: Total: AB: ABC1:
Odcinek 15: Total: AB: ABC1:
Odcinek 16: Total: AB: ABC1:
Odcinek 17: Total: AB: ABC1:
Odcinek 18: Total: AB: ABC1:
Odcinek 19: Total: AB: ABC1:
Odcinek 20: Total: AB: ABC1:
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 13:08:34 GMT
Brazylijski gigant medialny Globo sprzedał prawa do międzynarodowej adaptacji swojego największego hitu „Avenida Brasil” firmie Ay Yapim. Madd Entertainment będzie odpowiedzialny za dystrybucję na rynku międzynarodowym. Zgodnie z kontraktem, Ay Yapim będzie miała możliwość wprowadzenia pewnych zmian, o ile będą one zgodne z głównym wątkiem historii oryginalnej, po konsultacji z Rede Globo. „Avenida Brasil” to emocjonujący melodramat opowiadający o losach dziewczynki wyrzuconej na ulicę przez macochę, która po wielu latach powraca, by pomścić śmierć ojca. Telka stał się fenomenem narodowym, zmuszając nawet polityków do odwoływania wystąpień podczas wiecu, który miał miejsce wBrazylii w dniu finału w 2012 roku. i.imgur.com/AgBMFBt.png
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 13:11:12 GMT
Telka była kilkakrotnie emitowana w Polsce. Temat na forum: LINKZwiastun PL..
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 18, 2023 16:24:29 GMT
Oglądałem „Avenidę Brasil”. Świetna telenowela. 160-odcinków obejrzałem w 4 tygodnie. Będę przyglądał się tureckiej wersji. Zgodnie z kontraktem, Ay Yapim będzie miała możliwość wprowadzenia pewnych zmian, o ile będą one zgodne z głównym wątkiem historii oryginalnej, po konsultacji z Rede Globo. Globo nie sprzedaje praw do adaptacji swoich telenowel, więc robiąc wyjątek dla Ay Yapim zapewnie będą mocno ingerować w turecką adaptację. Ciekawostki o fenomenie telenoweli: W Polsce emitowana na iTVN, Player, Polo TV, Nowa TV, Eska TV i Novelas+. Czołówka międzynarodowa. Czołówka na potrzeby emisji w meksykańskiej telewizji.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 17, 2024 23:29:58 GMT
Dochodzą słuchy i newsy ze protka ma być tu Hafsanur Sancaktutan
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 18, 2024 9:48:16 GMT
Reżyserką została Hilal Saral. Emisja jesienią na NOW (FOX).
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2024 12:12:35 GMT
Reżyserką została Hilal Saral. A Zerrin Tekindor zostanie Babcią śmietnikową? W serialu poruszony jest problem bezdomnych dzieci, które są zmuszane przez ulicznych "opiekunów" do żebrania w zamian za śmietnikowy wikt i opierunek. W oryginale ten wątek się toczył na wysypisku śmieci. Są tutaj dwie główne osie historii (zemsty protki na macosze i miłości protów, gdzie prot jest w rzeczywistości, chociaż długo o tym nie wie synem tej macochy, pozostawionym przed laty na wysypisku śmieci pod opieką tamtejszych cwaniaków). Cała reszta wątków, a jest tutaj ich trochę, to są wątki komediowe, pokazywane w sposób karykaturalny. I teraz podstawowe pytanie... czy Hilal sobie poradzi z tak skonstruowaną historią, żeby z wątków komediowych nie zrobić zapychaczy? W żadnym serialu od niej nie widziałam tego typu mixów i zabiegów... i myślę, że ona nie potrafi ich robić, skoro nigdy w żadnym serialu takiego nie zaserwowała. Zresztą od produkcji tak nakreślonych historii są w Turcji o wiele lepsze wytwórnie, niż Ay Yapim (m.in. Avsar )
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2024 23:47:07 GMT
Bardzo bym nie chciała, żeby protką została Hafsanur. Za słaba z niej aktorka wg mnie do takiej mocnej roli.
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 0:25:50 GMT
Poniżej protka z macochą w brazylijskiej Avenidzie. Zastanawiam się nawet, która aktorka nadawałaby się do roli odpowiedniczki Carminhy (macochy), ale nie mam pomysłu. Może Burcin Terzioglu? A może Nehir Erdogan?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 20, 2024 19:30:49 GMT
💥💥💥Devrim Ozkan i Hilal Saral zaczęły się obserwować na isntagramie... Reżyserka nakręci adaptację telenoweli "Avenida Brasil", a Devrim ma kontrakt z AyYapim…
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 19:47:37 GMT
Devrim Ozkan i Hilal Saral zaczęły się obserwować na isntagramie Po cichu brałam pod uwagę opcję, że Devrim tu zagra. Ciekawe, czy ją opitolą na krótko. W sieci widziałam spekulacje w odniesieniu do roli prota i zdjęcia Alpa Navruza, który jest trochę podobny do Batata. Moim zdaniem on nie pasuje, bo nie ma sportowej sylwetki, a postać jest piłkarzem. Proci
|
|
|
Post by Matthias on Apr 20, 2024 19:51:14 GMT
Taki scen to Ty kochaniutka lucy nie ujrzysz w tej produkcji. Zapomnij. Chyba, że będzie dzień noc . Co do prota - może Uraz Kaygilaroglu? Sakla Beni się kończy, to sobie tu by przeskoczył. Podwiną mu włoski jak u prota, i będzie pasował
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 19:56:49 GMT
Matthias, ale w tej scenie nic takiego wielkiego przeciez nie było. Tylko pocałunek. Ale fakt, tureckie aktorki nie potrafią tak grać jak ta powyższa. W Avenidzie porci mają tak piękne sceny miłosne, że się nie mogę oderwać i je oglądam po kilka razy. Co do prota - może Uraz Kaygilaroglu? Sakla Beni się kończy, to sobie tu by przeskoczył. Uraz jest za stary i za brzydki (sorki, ale taka prawda). Dla mnie to jest w ogóle jakieś nieporozumienie, ze dają mu role główne.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 20, 2024 20:02:49 GMT
lucy - jak to nic nie było. Gdzie Ty masz oczy? Oni się dotknęli, pocałowali! POCAŁOWALI! To się naciesz tymi scenami, bo mówię - tu ich nie ujrzysz xD. Chyba, że dogadają się z RTUKIEM. Wiem kto jest do niego podobny! Może Hasan Denizyaran?
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 20:05:00 GMT
I tutaj się zgodzę, Matthias. Fizycznie Hasan byłby idealny. Tylko on gra w Arce. Szkoda.
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 20:40:20 GMT
Co do prota - może Uraz Kaygilaroglu? Sakla Beni się kończy, to sobie tu by przeskoczył. Uraz jest za stary i za brzydki (sorki, ale taka prawda). Dla mnie to jest w ogóle jakieś nieporozumienie, ze dają mu role główne. Ale Uraz by się nadawał do roli odpowiednika Maxa, kochanka macochy protki. Pasowałby pod każdym względem, nawet wzrostu.
|
|
|
Post by lucy on May 19, 2024 5:52:23 GMT
Zdjęcia mają wystartować w lipcu. Premiera we wrześniu. Głowna bohaterka ma na imię Leyla.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 1, 2024 15:01:03 GMT
Ogłoszono nowy adres Cemre Baysel , który ostatni raz wystąpił przed publicznością w serialu Sakla Beni . Piękna aktorka podpisała umowę z serialem „Złodziej życia”, będącym adaptacją serialu „Avenida Brasil” . Serial wyreżyseruje zdobywca nagrody Emmy , odnoszący sukcesy reżyser Hilal Saral, który wyreżyseruje serial, który przeniesie na ekran historię Leyli, sieroty, i jej zemsty na macosze, która zmusiła ją do koszmarów . Serial pisze Aybike Ertürk , którego obsada trwa pełną parą . Obecnie poszukiwany jest aktor , który w serialu, który ma spotkać się z widzami we wrześniu, będzie w stanie ożywić dzieciństwo Cemre Baysela .
|
|
|
Post by lucy on Jun 1, 2024 19:15:33 GMT
Ogłoszono nowy adres Cemre Baysel Widziałam na TT, niestety nie urzekł mnie ten wybór. Protka powinna mieć wygląd chłopczycy - nie sądzę, że Globo się zgodzi na zmianę wizerunku głównej postaci. Ciekawe jak Hilal i styliści z tego wybrną. Tak w ogóle to najbardziej interesuje mnie kto zagra prota i macochę protki. A Devrim Ozcan- zakładając, że zasubskrybowanie jej przez Hilal zostało w ogóle dobrze zinterpretowane - może zagra odpowiedniczkę Debory, czyli narzeczonej protka, którą on rzuci dla protki? Jest to postać bardzo ważna, ale jednak stricte drugoplanowa, więc czy aktorkę aktorkę zadowoli?
|
|
|
Post by man1000 on Jun 1, 2024 19:18:49 GMT
Ogłoszono nowy adres Cemre Baysel Widziałam na TT, niestety nie urzekł mnie ten wybór. Protka powinna mieć wygląd chłopczycy - nie sądzę, że Globo się zgodzi na zmianę wizerunku głównej postaci. Ciekawe jak Hilal i styliści z tego wybrną. Tak w ogóle to najbardziej interesuje mnie kto zagra prota i macochę protki. A Devrim Ozcan- zakładając, że zasubskrybowanie jej przez Hilal zostało w ogóle dobrze zinterpretowane - może zagra odpowiedniczkę Debory, czyli narzeczonej protka, którą on rzuci dla protki? Jest to postać bardzo ważna, ale jednak stricte drugoplanowa, więc czy aktorkę aktorkę zadowoli? Mnie niestety też nie spodobał się ten wybór powinni dać aktorkę która pasuje do takich ról i ma wizerunek sieroty Cemre niestety tego nie ma :/
|
|
|
Post by lucy on Jun 1, 2024 19:36:33 GMT
Wg mnie ta aktorka się bardziej nadaje do grania słodkich idiotek, gwiazdeczek, czy też komediantek. No protka tutaj jest postacią poważną, powściągliwą w okazywaniu uczuć, niewesołą i bardzo zawziętą. Jej rola jest mega trudna i wymaga warsztatu, którego Cemre wg mnie nie posiada. Niby zagrała w potworku OGM, ale tamta rola mogła ją jedynie zmanierować, a nie rozwinąć.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 1, 2024 21:18:53 GMT
Ten wybór to takie meh... Nie widzę Cemre w ogóle w dramatach.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 2, 2024 9:14:34 GMT
Fajnie, że postawili na Cemre… Ma urozmaicony dorobek artystyczny, a ostatnio świetnie zagrała otumanioną w „Sakla beni”… Choć sam serial nie był zbyt udany… Tutaj też sobie na pewno poradzi… Jej partnerem mógłby być Emre z „Kara agac destani”… No ale on gra już w tamtym serialu… Ciekawe, kto zagra Carminhę Fajna byłaby może Dolunay… Ma już doświadczenie w takiej roli („Elimi birakma”)… Ale ona gra już w „Jebanym”… Albo aktorka, która grała Gulfem w „Wojnie róż”, a ostatnio Leylę w „Rodzinie”… Ale musiałaby koniecznie wrócić do blondu…
|
|
|
Post by lucy on Jun 2, 2024 13:33:13 GMT
Wiem kto jest do niego podobny! Może Hasan Denizyaran? I tutaj się zgodzę, Matthias. Fizycznie Hasan byłby idealny. Tylko on gra w Arce. Szkoda. Matthias , Hasan jest już wolny. Ale byłby numer, gdyby go twórcy tutaj ściągnęli
|
|
|
Post by mira on Jun 3, 2024 6:52:21 GMT
W sumie mogłaby ściąć włosy na krótko. Lubię, jak aktorzy naprawdę zmieniają wizerunek do roli. Co do warsztatu, to widziałam zaledwie jeden serial Cemre i akurat była to komedia.
|
|
|
Post by lucy on Jun 3, 2024 11:16:43 GMT
Kolejne spekulacje.. Hilal zasubskrybowała także Berka Bakioğlu. Czy aktor dołączył do obsady serialu i w jakiej roli (jeśli dołączył), czy może protta... na razie nie wiadomo. Wcześniej grał w: Jeśli chcą dawać szansę aktorom z seriali dziennych (przy okazji jest taniej), to w roli prota bardziej był widziała aktora, który grał prota w Toprak ile Fidan. Pasowałby tu idealnie.
|
|