Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 6, 2024 20:42:08 GMT
Ja widziałem połowę odcinka, ale dużo scen z retrospekcjami przesuwałem zwłaszcza te z Nur i jej przydupasem. Nadal uważam że za dużo jest tych retrospekcji rozmywa trochę sens tego serialu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 9, 2024 12:44:43 GMT
Z imprezy Foxa.. Cemre Baysel & Alperen Duymaz 📸 Halil İbrahim Ceyhan & Gonca Vuslateri & Yiğit Kirazcı 📸
|
|
|
Post by Matthias on Oct 10, 2024 17:01:06 GMT
📌 Reytingi za 09/10/2024TOTAL:1. Kuruluş: Osman (166 odcinek) - 6.37% ⬆ (+0.80) 2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… (5 odcinek) - 5.53% ⬆ (+0.12)6. Sandık Kokusu (30 odcinek) - 3.60% ⬆ (+0.01) 16. Taş Kağıt Makas (18 odcinek) - 1.94% ⬇ (-0.13) AB:1. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 5.36% ⬆ (+0.65)3. Kuruluş: Osman - 4.35% ⬆ (+0.71) 4. Sandık Kokusu - 3.33% ⬆ (+1.07) 15. Taş Kağıt Makas - 1.69% ⬇ (-0.39) ABC1:1. Kuruluş: Osman - 6.30% ⬆ (+0.83) 2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 5.60% ⬆ (+0.17)4. Sandık Kokusu - 4.23% ⬆ (+0.32) 13. Taş Kağıt Makas - 2.11% ⬇ (-0.17)
|
|
|
Post by man1000 on Oct 16, 2024 14:16:47 GMT
Cemre Baysal i Alperin Doymaz za kulisami serialu Leyla
|
|
|
Post by man1000 on Oct 16, 2024 15:13:59 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2024 16:33:46 GMT
📌 Reytingi za 16/10/2024TOTAL:1. Kuruluş: Osman (167 odcinek) - 5.83% ⬇ (-0.54) 2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… (6 odcinek) - 5.60% ⬆ (+0.07)10. Sandık Kokusu (31 odcinek) - 3.53% ⬇ (-0.07) 20. Taş Kağıt Makas (19 odcinek) - 1.85% ⬇ (-0.09) AB:1. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 5.18% ⬇ (-0.18)2. Kuruluş: Osman - 4.40% ⬆ (+0.05) 5. Sandık Kokusu - 3.15% ⬇ (-0.18) 11. Taş Kağıt Makas - 1.95% ⬆ (+0.26) ABC1:1. Kuruluş: Osman - 6.02% ⬇ (-0.28) 2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 5.68% ⬆ (+0.08)4. Sandık Kokusu - 4.21% ⬇ (-0.02) 15. Taş Kağıt Makas - 2.12% ⬆ (+0.01)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 18, 2024 20:29:52 GMT
Po obejrzeniu 5 odcinków, nic się nie wyjaśniło. Leyla robi wszystko, żeby się zemścić na Nur. Z jednej strony się jej podlizuje, z drugiej - robi wszystko, żeby jej rodzina dostała po tyłku. Jedyne co się wyjaśniło, to że Ipek jest siostrą Leyli. Może coś się w 6 wyjaśni. Po 5 odcinkach myślałem, że już Civan się zorientuje, że Ela to Leyla... Ale to się chyba nieźle odwlecze w czasie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 18, 2024 21:19:42 GMT
Ja stanąłem na połowie trzeciego odcinka, mnie osobiście odpycha za duża ilość tych retrospekcji.
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2024 22:38:50 GMT
Kompletnie nie rozumiem po co Turcy zapychają tę historię taką ilością retrospekcji. Zamiast czerpać z oryginału, gdzie jest do dyspozycji 180 odcinków (ok. 60-minutowych) "żywego mięsa scenariuszowego" tj. bez żadnych zbędnych wątków, postaci i czegokolwiek innego, czym można zapychać sceny, żeby przeciągnąć akcję i nakręcić dużo.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2024 8:30:58 GMT
lucy niektóre retrospekcje wydają mi się być przydatne, ponieważ dowiadujemy się co nieco o przeszłości. Ale chwilami to jest już taki tam młyn... Leyla i Civan - w porządku. Ale przez 20 minut oglądamy jeszcze Nur, Serap i Tufana... Jego rodzinkę itp. I już się człowiekowi odechciewa. Nie mówię, że aktorsko jest źle, ale ja chcę widzieć jakieś postępy w rzeczywistości. A w tych retrospekcjach to ja jestem ciekaw, czy jest tak samo jak w oryginale (np. łódka z emigrantami - wywóz przez wodę, na której miała być Leyla).
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2024 10:31:20 GMT
A w tych retrospekcjach to ja jestem ciekaw, czy jest tak samo jak w oryginale (np. łódka z emigrantami - wywóz przez wodę, na której miała być Leyla). Nie oglądam Leyli, ale z tego co widzę i czytam, akcja z przeszłości jest systematycznie pompowana niestworzonymi historiami. W AB nie było żadnej łódki (tą scenę akurat widziałam, bo od czasu do czasu przeglądam odcinek na suwaku), protka na wysypisku śmieci była przez kilka tygodni (lub miesięcy - już nie pamiętam dokładnie), z czego pod "patronatem" dziada była bardzo krótko - wydaje mi się, że kilka dni, bo potem przejęła ją babka. Poza tym Nilo (dziad) nie znęcał się nad dzieciakami aż do tego stopnia co tutaj. Po prostu Turcy to wyolbrzymili i okropnie przerysowali. W oryginale pokazane zostały najważniejsze wydarzenia z przeszłości, gdzie zajęło to kilka pierwszych odcinków oraz pojedynczych scen retrospekcji pojawiających się od czasu do czasu i raczej zawsze były to paralele, także efekt był spoko. Obejrzałam oryginał w całości i nigdy nie czułam się znużona akcją w miejscu i kręceniem się w kółeczko. Ale bardzo mnie męczył wątek zemsty protki, jej granie na uczuciach prota (i ona sama również), dlatego neutralizowałam się wątkami pobocznymi, których tu ciągle nie ma (a były super). Aaa i uwielbiałam wątek macochy - gdzie polecam go oglądać dokładniej, bo raz, że "nie ma skutku bez przyczyny", a dwa, bo "nic nie jest takie na jakie wygląda". No i sceny pomiędzy macochą i jej kochasiem są bardzo ważne dla fabuły i tego jak rozwiną się sprawy w akcji teraźniejszej. Oryginał świetnie zbudował warstwę psychologiczną i głębię postaci, a ta była naprawdę interesująca. Bowiem nie każdy ma szczęście żyć w normalnym środowisku i czerpać z otoczenia pozytywne wzorce. Ciekawe jakim człowiekiem stałaby się protka, gdyby nie została adoptowana przez bogatą rodzinę z Argentyny... A jakim byłaby macocha, gdyby miała tyle szczęścia co protka...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2024 10:40:28 GMT
Dzięki lucy za informację. "Adopcja" przez bogatą rodzinę również miała tutaj miejsce, więc choć jakaś rzecz jest wspólna z oryginałem. Neco, dziad - stosuje tutaj taką przemoc, że czasami odechciewa się patrzeć. Wiele osób mówi, że nie mogło przebrnąć przez te sceny, jak ukazane jest wyzywanie się na dzieciakach. Mali i Nur - każde spełnia się w roli męża / żony, choć teraz dopiero pokazali jak potajemnie spotykają się w jednym z mieszkań i robią bara bara fiki miki. Czekam, naprawdę czekam na moment, kiedy Leyla powie Civanowi - to ja jestem Twoją Leylą! Ale pewnie się nie doczekam w tym roku na tę scenę.
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2024 10:49:45 GMT
Czekam, naprawdę czekam na moment, kiedy Leyla powie Civanowi - to ja jestem Twoją Leylą! W oryginale nie było takiej sceny. Ale za to była inna, jeszcze lepsza od zwykłego wyznania prawdy.
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2024 7:02:47 GMT
Obejrzałam pierwszy odcinek, potem przeskoczyłam do "Yali Capkini", minęło dobrych kilka tygodni i teraz niezupełnie chce mi się wracać do tego serialu... Na pewno w tym tygodniu za "Leylę" się nie wezmę. Może w kolejnym, o ile w ogóle, bo coś entuzjazm osłabł...
|
|
|
Post by man1000 on Oct 23, 2024 14:22:50 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2024 16:37:33 GMT
Z powodu ataku terrorystycznego w Ankarze wszystkie kanały odwołały dziś wieczorem emisję nowych odcinków swoich seriali.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2024 15:14:36 GMT
Wczorajsza powtórka zanotowała znakomite wyniki: #LeylaHayatAşkAdalet 📌 Total | (1) | 5,39 AB | (2) | 4,29 ABC1 | (2) | 5,41
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Oct 24, 2024 17:28:41 GMT
Podejrzewam, że ludzie sądzili, że dostaną nowy odcinek…
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2024 18:06:28 GMT
Patrząc na Alperena mam nieodparte wrażenie, że "starzeje się" niekorzystnie. Ale może to tylko "robota" nadmiaru kilogramów.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 25, 2024 21:24:32 GMT
Patrząc na Alperena mam nieodparte wrażenie, że "starzeje się" niekorzystnie. Ale może to tylko "robota" nadmiaru kilogramów. Naturalna kolej rzeczy, przynajmniej jest naturalny. A nie kolejna wyprasowana wydmuszka. Ale to tylko moje zdanie.
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 31, 2024 6:18:59 GMT
Alperen raz wygląda super, a raz gorzej... Chyba zależy z której strony go filmują🙂
|
|
|
Post by mira on Oct 31, 2024 7:41:09 GMT
Teraz już nie jest taki gładziutki jak na początku serialu, ma cień zarostu na twarzy. Włosy też trochę mu odrosły. Wygląda zdecydowanie lepiej. Akurat wczoraj widziałam scenę zbliżenia Leyli i Civana. Ogólnie biję się z myślami, czy to dalej oglądać, bo utknęłam na pierwszym odcinku.
Ktoś ogląda dalej? Czy wszyscy oglądający porzucili?
|
|
|
Post by lucy on Oct 31, 2024 14:18:03 GMT
Stabilny średniak. Chociaż widownia AB się już chyba znudziła tymi notorycznymi retrospekcjami.
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 31, 2024 15:38:06 GMT
Ja oglądam. Jeszcze nie widziałam środowego odcinka- nadrobię w weekend. Tempo serialu jest dość leniwe. Ella metodycznie krok pp kroku realizuje plan zemsty. Związek między Civanem i Ellą się zacieśnia. Zauważyłam, że nie ma tutaj jak na razie takiej wyraźnej rywalki protki. Jest Ceren ale tak jakby jej nie było jak na razie. Nie ma knowań przeciwko Leyli. Może dlatego, że nikt na razie nie zauważył bliskości Elli i Cino i dopiero jak Civan zerwie z Ceren to ta ruszy do ataku. Dobrze, że Tufo wspiera decyzje Civana i nie wymusza na nim ożenku- sam wie jak to jest się ożenić z musu. No i matka Ceren powinna być chyba zadowolona, jakby ślubu nie było. Pewnie Ella będzie miała moralnego kaca bo go oszukuje co do swojej tożsamości i będzie popychać Cino w stronę Ceren, żeby go trzymać z dala od siebie. Mam jednak nadzieję, że do ślubu z Ceren nie dojdzie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 31, 2024 15:45:18 GMT
Ta scena miała być namiętna, ale się nie udało. Kiedy Turcy przestaną kręcić te sztuczne i naciągane pocałunki w dodatku grane w zwolnionym tempie.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 31, 2024 17:33:23 GMT
Racja. Też czekam aż zrezygnują z takich pitu-pitu scen i pójdą w hot kissy duetów chłop-chłop.
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 31, 2024 18:52:53 GMT
To i tak ogromny postęp, że ewidentnie widać, że ta para pójdzie na całość😄
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 31, 2024 19:18:24 GMT
Ta scena miała być namiętna, ale się nie udało. Kiedy Turcy przestaną kręcić te sztuczne i naciągane pocałunki w dodatku grane w zwolnionym tempie. Widziałem tą scenę i nie było w niej grama autentyczności. Nikt oglądający to chyba nie uwierzy że ta para ma jakieś uczucia względem siebie. To już naprawdę spoko całują się w Hudutsuz Sevda Miray i Deniz. Racja. Też czekam aż zrezygnują z takich pitu-pitu scen i pójdą w hot kissy duetów chłop-chłop. Chciałbym dożyć tych dni gdzie w Dizilandzie będzie scena pocałunku dwóch facetów.
|
|
|
Post by Alex on Oct 31, 2024 19:59:59 GMT
A według mnie tę scenę zawaliła Cemre. Oglądałam bez głosu i znajomości kontekstu i historii, ale według mnie Aleperen wypadł całkiem dobrze. Mówię o tej pierwszej części zanim zaczęli się "całować". Ja jestem w stanie patrząc na niego uwierzyc, że on jej chce. Gorzej w drugą stronę...
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 31, 2024 20:58:30 GMT
Wystarczająco jest produkcji z homo, więc starczy. Niech dizi będzie od tego wolne. Co poradzić, jak jedna strona najwyraźniej nie potrafi bądź nie chce zagrać lepiej w scenach intymnych. Ale tak, w HS Deniz z Miray potrafią ładnie się całować. Jak im tylko pozwolą
|
|