|
Post by lucy on Apr 26, 2021 14:51:40 GMT
Te fotki są z finału?
|
|
|
Post by Alex on Apr 26, 2021 14:59:03 GMT
Tak, z ostatniej sceny. Właśnie, napisze ktoś jak się skończyło? Widziałam tę scenę finałową, ale kompletnie nic nie zrozumiałam, bo serialu nie oglądałam już od dawna. Reyyan była znowu w ciąży?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2021 15:09:45 GMT
Tak, z ostatniej sceny. Właśnie, napisze ktoś jak się skończyło? Widziałam tę scenę finałową, ale kompletnie nic nie zrozumiałam, bo serialu nie oglądałam już od dawna. Reyyan była znowu w ciąży? Jeżeli dobrze zrozumiałem, to z bliźniakami... Czyli powstało domowe przedszkole .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2021 15:13:19 GMT
Reytingi za 25.04.2021 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (8 odcinek) - 12.00%⬇ (-0.56) 9. Kefaret (23 odcinek) - 4.15%⬇ (-0.77) 12. Hercai (69 odcinek, FINAŁ) - 3.73%⬆(+0.42)
32. Menajerimi Ara (35 odcinek) - 1.90%⬆(+0.08) АВ:1. Teşkilat - 12.71%⬇(-0.32) 8. Kefaret - 3.08%⬇(-0.21) 10. Menajerimi Ara - 2.99%⬆(+0.18) 26. Hercai (FINAŁ) - 1.69%⬆(+0.19)
|
|
|
Post by lucy on Apr 26, 2021 15:18:37 GMT
Taki hit i taka marna widownia w finale. Żenła. rolleyes
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 26, 2021 18:12:17 GMT
Azize i Nasuh pobrali się xD Yaren do więzienia jak dobrze zrozumiałam.Liczyłam naprawdę na coś gorszego tu mnie zawiedli. Pojawiła się Zehra i odrośnięta Gul.Reymir adoptowali córke, pokazali Umuta jak podrósł noi bliźniaki jeszcze. Firat i Zeynep też mieli dziecko ,chłopaka.Wspominki Reymir z I i II sezonu były.Dużo szczęśliwych chwil. a najbardziej podobała mi sę ostatnia scena.Nawiązanie do zwiastunu II sezonu gdy wszyscy zjednoczeni tak sobie siedzieli,oczywiście połowy obsady już nie było.Szkoda,że Gonul i Azat jeszcze nie zawitali na koniec. Noi oczywiście nadal żałuje Hazara Ciesze się, że dali protom szczęśliwy finał, a tak się obawiałam złego zakończenia Choć mnie denerwowali to ten serial jednak miał coś w sobie
|
|
|
Post by lucy on Apr 26, 2021 18:24:53 GMT
Wypiszcie proszę, w formie listy, wszystkie postacie, które nie dotrwały do finału i jak skończyły.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2021 18:58:06 GMT
lucy mówisz, masz: Keriman - służąca u Aslanbeyów - zniknęła w nieznanych okolicznościach. Riza - ochroniarz u Sadoglu - "porwał" dziewczynę i wyjechał z nią, czym zdenerwował Nasuha i załamał Melike. Melike - była była, i w pewnym momencie wyparowała. Nigar - pojechała z Zehrą do jej matki by pomagać, a potem podobno zawinęła się z Yusufem i pojechała na działeczkę, gdzie wybyli w drugim sezonie. Yusuf - patrz wyżej, był i zniknał. Elif - utopiła się. Hanife - postrzelona podczas kłótni z siostrą, Azize. Yaren - trafiła do pierdla. Azra - wyjechała do niemiec wraz z matką, Fusun. Fusun - sparaliżowana, patrz wyżej. Azat i Gonul - wzięli ślub i wyjechali podczas ślubu Mirana i Reyyan. Gul (mała) - teoretycznie szkoła, praktycznie nowy projekt i dlatego zrezygnowała, konflikt rodziców z Banu podobno. Aslan - niby umarł od poparzeń, ale jednak przeżył poparzony, ukrywany przed rodziną. Sultan - pojechała do niego, ale jesli się nie mylę to także się leczyć. Dilsah - zmartwychwstała i trafiła do wariatkowa. Hazar- zastrzelony przez Fusun. Dennis (ukochana Mirana) - była jeden odcinek i wyparowała, miała namieszać ale Fandom wkurzony był. Harun - zastrzelony przez Yaren. Sukran - wyjechała do swojej wioski i przepadła. Sehriyar - służąca przez pewien czas u Aslanbeyów, szpieg Handan - wywalona przez Azize za szpiegostwo z rezydencji. Gabriel - umarł. Filipos - wyjechał, przedtem mówiąc prawdę o tym, kto prosił o zrobienie pierścionka.
|
|
|
Post by lucy on Apr 26, 2021 19:08:31 GMT
Dzięki Matthias Dużo tego. Muszę to jeszcze kilka razy przeczytać, żeby ogarnąć. A co się stało z listem, który był w lalce, misiu lub innej zabawce?
|
|
|
Post by Onedine on Apr 27, 2021 14:35:43 GMT
Azize i Nasuh pobrali się xD A to podobno nie była komedia ten serial ? Ktoś to w żartach przepowiadał, ale w życiu bym w to nie uwierzyła. Oboje niszczyli życia wszystkich wokół siebie i taka nagroda.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 27, 2021 17:33:25 GMT
Azize i Nasuh pobrali się xD A to podobno nie była komedia ten serial ? Ktoś to w żartach przepowiadał, ale w życiu bym w to nie uwierzyła. Oboje niszczyli życia wszystkich wokół siebie i taka nagroda. Serio? Może nie komedia, a telenowela? I to taka najgłupsza z Televisy? Dobrze chociaż, że proci dożyli finału.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 27, 2021 17:53:01 GMT
lucy ten list w końcu trafił do rąk Sultan, Sultan przekazała go Aslanowi, a Aslan pojechał do domku ReyMir, i jak usłyszał, że są razem i słodko gawędzą, to spalił go .
|
|
|
Post by lucy on Apr 28, 2021 14:18:19 GMT
Dzięki Matthias
ATV przyjął stanowisko w związku ze skandalem, który wybuchł po zakończeniu zdjęć do Hercai wokół Akina Akinozu i podziękował aktorowi za wykonaną pracę. Aktor podziękował kanałowi za możliwość wniesienia „małego wkładu” w ten projekt. Warto zauważyć, że nie padły słowa wdzięczności w stronę producentki serialu, Banu Akdeniz, której ATV powierzył produkcję.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 28, 2021 15:54:26 GMT
lucy ten list w końcu trafił do rąk Sultan, Sultan przekazała go Aslanowi, a Aslan pojechał do domku ReyMir, i jak usłyszał, że są razem i słodko gawędzą, to spalił go . List to był wątek na ...milion odcinków i tak to potraktowali Na serio to śmiać mi się chce ile ciągnęli ten wątek, a wszystko poszło z dymem. A to podobno nie była komedia ten serial ? Ktoś to w żartach przepowiadał, ale w życiu bym w to nie uwierzyła. Oboje niszczyli życia wszystkich wokół siebie i taka nagroda. Serio? Może nie komedia, a telenowela? I to taka najgłupsza z Televisy? Dobrze chociaż, że proci dożyli finału. Jakby Nasuh i Azize mieli przeżyć, a proci umrzeć to byłby najbardziej niesprawiedliwy finał w serialach tureckich. Przebiliby chyba Wieczną miłość i aż dziwne, że Banu nie chciała tego dokonać
|
|
|
Post by Matthias on Apr 28, 2021 18:28:25 GMT
Niektóre wątki miały potencjał, ale niestety - Banu chwyciła się innych... Dilsah np. który okazał się być niewypałem :3.
|
|
|
Post by lucy on May 1, 2021 12:12:01 GMT
Niby wyciekło:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 1, 2021 19:49:18 GMT
Birsen prowadzi jakąś prywatną wendettę z akinem.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on May 3, 2021 10:14:40 GMT
Zamierzam wracac do oglądania.Może uda mi się skończyc,bo nie wiele zostało do finału,choć wiem,że będzie mi cięzko,ale do protów może dam rade Zaglądałam na stronę ATV distribution i tam widnieje 256 odcinków na eksport,ale to chyba nie możliwe idealnie pasowałby do tasiemcowatych seriali z TVP Zwiastun z Imagen TV
|
|
|
Post by Onedine on May 3, 2021 13:11:15 GMT
Imagen TV zrobiła zwiastun, że widzowie sami chcą Hercai, więc jakby była klapa wina spadnie na widzów. Wątpię, aby była bo w Meksyku ta historia powinna dobrze się przyjąć. Najbardziej jednak bawi mnie reklamowanie Hercai jako "najbardziej romantycznej historii".
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on May 3, 2021 15:17:44 GMT
|
|
|
Post by julia on May 5, 2021 17:05:34 GMT
List to był wątek na ...milion odcinków i tak to potraktowali Na serio to śmiać mi się chce ile ciągnęli ten wątek, a wszystko poszło z dymem. Onedine , toż to samo życie, zawsze znajdzie się jakiś głupek i w złości spali albo porwie ...tak było również w jednym z ostatnich odcinków "Sefirin...", kiedy Halise nie chciała wiedzieć , co Mavi ma jej do przekazania .... A wątek z listem był ciekawy, to prawda , no i jednak ileś osób wiedziało co w nim jest. Piszecie o Akinie i jego starciach z p. Birsen. On widać, że jest wyrywny, dlatego tak świetnie umie zagrać szał do potęgi Wcześniej pisano, że Ebru gwiazdorzy i od razu przypomniały mi się pierwsze odcinki "Zadzwoń do mojego agenta" Aktorzy powinni mieć specjalne klauzule w umowach, aby nie torpedowali pracy całego zespołu. "Hercai" - finał.Na tyle , na ile było to możliwe wszystkie wątki pozamykano, pewne przesłania zostały zawarte, rodzinny stół z wizji Reyyan , stał się rzeczywistością. Co by nie mówić, to swego rodzaju heroizmem było ze strony Handan, złożenie doniesienia , że córka zabiła męża. I ona , i Cihan głęboko to przeżyli, przyznali, że wychowali potwora, któremu od dzieciństwa wszystko uchodziło na sucho. A Yaren rosła, na las patrząc, czyniąc zło, czerpiąc z tego sadystyczną radość i pogrążając się w diabolicznym postępowaniu. Poza tym wszystkim, uważam, że to nie tylko wychowanie, a osobowościowe , genetyczne inklinacje uczyniły Yaren złą do szpiku kości. Osobiście wolałabym dla niej zakład zamknięty i drzwi bez klamek Brakowało mi jednej postaci - Hazara. Nasuh i Azize-Ayse , pobrali się choć zarzekali , że w ich wieku , to nie wypada, wstyd, ludzie będą się śmiać. Bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy, gdyż młodzi zapominają o tym, iż starsi mogą się kochać i chcieć być razem Tutaj na wysokości zadania stanęło młode pokolenie i trzeba powiedzieć, że sceny były zabawne. Mamy kwestię adopcji dziecka z patologicznej rodziny, które kilku prawnych opiekunów oddawało po niepowodzeniach wychowawczych z powrotem do domu dziecka. Reyyan i Miran, jakże by inaczej , świetnie sobie poradzili. Za stołem gromadzą się wszyscy, jest córeczka Azata i Gonul, synkowie Reyyani Mirana oraz Zeynep i Firata, no i... objawiona światu zostaje kolejna bliźniacza ciąża Reyyan Nie ma zemsty , jest spokój i radość. Tak byłoby i z widzami, gdyby zrezygnowano z trzeciego sezonu, ale nie można powiedzieć, że serial nie dostarczał widzom emocji Mieliśmy pełną chemii i ładną parę, co nie jest bez znaczenia. Nie było mdłych postaci, a to należy zapisać na plus. Muzyka piękna, zdjęcia także, klimat wschodniej prowincji zachowany.
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2021 18:58:13 GMT
Finał mi się bardzo podobał, chociaż początek był nieco jak dla mnie nudnawy. Melodie w tym serialu naprawdę zasługują na jakąś nagrodę, szczególnie pod koniec, gdy Reyyan wchodzi do swojej rezydencji Ta pieśń mnie po prostu zauroczyła. Chociaż końcówka była słodka, romantyczna i przemyślana, nawiązująca poniekąd do dosłownego tłumaczenia tytułu "bratek", to jednak utkwiła mi scena końcowa z 67 odcinka, kiedy myślałem, że to będzie niespodziewany finał . Cieszę się także, że Azize-Ayse skończyło się radośnie, chociaż tak jak juliawspomniałaś, to jedno krzesło było brakujące... Wszystko wszystkim, ale mi brakowało Hazara. Nie mówiąc już o Gonul i Azacie Babka pielucha gdzieś wyparowała, Sultan z Aslanem się jednak nie pojawili, więc wszyscy teraz żyją gdzieś tam w zgodzie i czekają na swoje kolejne role. Mimo, że mnie Hercai w 3 sezonie denerwował, to finał zasłużony, i super zakończony. Ciekawe, czy polska telewizja skusi się na zakup tej produkcji :3.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 19:12:16 GMT
Ciekawe, czy polska telewizja skusi się na zakup tej produkcji :3. Matthias, tylko nie mów, że byś ten serial z tym całym morzem absurdów i niedociągnięć drugi raz oglądał... Wg mnie (i to na całe szczęście) na emisję w Polsce Hercai nie ma najmniejszych szans. Na TVP lecą seriale dzienne z Kanal7 lub Beyaz, a Hercai to wieczorny serial z ATV o zemście. Ilość odcinków nie ma tu nic do rzeczy. Tasiemców w Turcji jest wiele.
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2021 19:20:22 GMT
Ciekawe, czy polska telewizja skusi się na zakup tej produkcji :3. Matthias, tylko nie mów, że byś ten serial z tym całym morzem absurdów i niedociągnięć drugi raz oglądał... Wg mnie (i to na całe szczęście) na emisję w Polsce Hercai nie ma najmniejszych szans. Na TVP lecą seriale dzienne z Kanal7 lub Beyaz, a Hercai to wieczorny serial z ATV o zemście. Ilość odcinków nie ma tu nic do rzeczy. Tasiemców w Turcji jest wiele. Wystarczy mi, że tego "tasiemca" tłumaczyłem. Obejrzałem, odkładam na półkę. Są sceny, do których wracam, ale drugi raz, nie oglądałbym. Szczególnie w wersji z lektorem xd.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jun 3, 2021 8:32:58 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 7, 2021 10:33:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2021 9:22:33 GMT
Ebru Sahin podpisała kontrakt z Bozdagiem na serial Destan (Legenda) dla ATV. W lipcu zaczynają kręcić.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jun 19, 2021 7:26:55 GMT
Premiera w Meksyku 26 lipca
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2021 12:34:45 GMT
Ciekawe, kiedy poleci w PL . Może Dizi się zdecyduje na zakup
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 19, 2021 12:41:30 GMT
Może Dizi się zdecyduje na zakup Dizi emituje tylko "hity" od Ay Yapim bo mają z nimi umowę
|
|