Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 21, 2020 7:48:57 GMT
No chyba Banu może się cieszyć chociaż w AB to wiadomo 4 nie będzie
|
|
|
Post by lucy on Nov 21, 2020 9:48:56 GMT
Wczorajszy Odcinek 48:
Total: + 0,63% AB: + 0,06%
Total: 1. Niebezpieczne ulice - 7,74% ⬆ 2. Kirmizi Oda - 7,72% ⬆ 4. Ramo - 1,23% ⬆ 9. Hercai - 5,67% ⬆ 14. Dzieciństwo - 4,19% ⬇ 17. Prawo do tronu: Abdulhamid - 3,48% ⬆ 28. Babilon - 2,10% ⬆(finał)
AB: 1. Kirmizi Oda - 9,85% ⬇ 3. Ramo - 1,79% ⬆ 4. Prawo do tronu: Abdulhamid - 4,30% ⬆ 5. Babilon - 4,23% ⬇(finał) 6. Niebezpieczne ulice - 3,75% ⬇ 15. Dzieciństwo - 2,85% ⬇
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 21, 2020 11:26:12 GMT
Podobno podpisano umowę jeszcze na 10 odcinków
|
|
|
Post by Matthias on Nov 21, 2020 14:46:45 GMT
Właśnie dobiegła mnie ta informacja, więc w styczniu na razie się pożegnamy . Miał być grudzień, ale najwidoczniej jeszcze mają nam co opowiadać. A nie powiem, ostatnie dwa odcinki mi się podobały
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 21, 2020 16:13:09 GMT
Ja co chwile inne info czytam,że jeszcze nie wiadomo,bo nie było spotkania,że go w ogóle nie będzie.Sama już nie wiem.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 21, 2020 19:23:25 GMT
Jak czytam na TT,że 4 sezon potwierdzony to śmiać mi się chce, trzeci się nie skończył, a oni o czwartym
|
|
|
Post by lucy on Nov 21, 2020 19:32:24 GMT
Reytingi Sezon 3
|
|
|
Post by Matthias on Nov 21, 2020 21:10:18 GMT
Ja już oszalałem . 4 sezon?! Czy Banu to się dobrze czuje?! Trzeci sezon taki krótki?
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 22, 2020 7:07:09 GMT
Ja juz nie wiem w co mam wierzyć .Tyle głupich spoilerów czytam i informacji,że niby 4 sezon będzie,ale jak można myśleć o 4 sezonie,gdy sie 3 nie skończył
Z rosyjskiej strony
Dobra wiadomość dla wszystkich fanów # Windy, Atv podpisało umowę z Mią Yapim na kontynuację sezonu. Historia ReyMir potrwa do końca tego sezonu w maju 2021 roku.
Więc
Przerwa noworoczna w poprzednim sezonie
27 grudnia 2019 27 odc
17 stycznia 2020 28 odc
W tym sezonie?
25 grudnia 2020 53odc
15 stycznia 2021 54 odc
73 odcinek 28 maj ? finał serialu
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2020 10:31:32 GMT
Może jeszcze 5 sezon będzie? To już jest przesądzone Reyyan , że do końca maja?! Myślałem, że skończy się tłumaczenie już w grudniu, a tu z ekipą muszę się zebrać i do maja wytrzymać
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 22, 2020 11:29:02 GMT
Matthias, nie wiem,ale podobno tak.Nie wiem skąd mają to info i sama nie wiem czy prawdziwe xD Tez myślałam,że koniec w grudniu,ale coż zobaczymy co wymyślą do maja,choć się boje. xD
|
|
|
Post by julia on Nov 22, 2020 11:37:50 GMT
Ile odcinków będzie , tyle będzie i tak nie mamy na to wpływu. W każdym razie , piątkowy odcinek obejrzałam z przyjemnością. Wasza "ulubiona" Banu, może rozpocząć wszystko od nowa , wprowadzono kolejną postać , wcale , nie różniącą się od Azize - Fisun, jej szwagierkę, która przyczajona siedziała tyle lat i przygotowywała zemstę - co za cierpliwość To ona przesyłała zapiski, to na jej usługach był Harun, ojciec Reyyan i służąca Asiye . Odnalazła Aslana i przygotowywała go do zemsty na Azize. Znak szczególny Azize - szayla , brosza i tespih, a Fisun - rzeźbiona laska, którą z wyższością odsuwa od siebie wszystkich, jak natrętne muchy. Wyrzuciła z konaka Azize, obnażyła jej przeszłość : "Przyszłaś do nas w jednej sukience i odejdziesz w tym, co masz na sobie". Wg Fisun grzechem było to, że przyszła do domu, jako służąca i bardzo szybko znalazła się w pościeli Aslanbeya, ukradła to co należało do Aslanbeyów, niegodna była tego nazwiska. Nie jest to absolutnie pozytywna postać, jest tak samo mściwa , jak Azize, mimo, że ogłasza ,iż żadnych porachunków z Sadoglu jej rodzina nie ma. Zemsta, szantaż, podstęp , to też jej metody postępowania. Być może w przeszłości coś jeszcze się wydarzyło, co jest powodem zemsty, tego nie wiemy....może w kolejnym sezonie Pojawia się też pytanie, które właściwie towarzyszy nam od początku - jaką tajemnicę skrywa Esma : "Inaczej wszyscy dowiedzą się, dlaczego Azize wzięła cię do swego domu" - mówi Fisun. Esma od zawsze była nad wyraz lojalna, skrywała tajemnice, odwracała wzrok albo opuszczała głowę, odchodziła po cichu, aby tylko nie powiedzieć jednego słowa za dużo. Jej lojalność doszła do tego, że Firat jej syn, no właśnie - czy jej , odchodzi rozgoryczony z rozdartym sercem. Ten odcinek , to szok Mirana po słowach Fisun :"Ty jesteś synem Hazara Sadoglu i Dilsah", jego rozpacz . Przechodzi od niewiary w słowa Fisun, poprzez zaprzeczenia, bunt, rozpacz, do rezygnacji. W każdym razie, nie zamierza nazywać Hazara ojcem. Dobrze, że ma u swego boku Reyyan i wraz z nią chce się odciąć od wszystkiego. Nasuh tym razem na plus :"Nie wierz w to , co mówi Azize, sam widziałem, ze Dilsah nie żyła, nie ruszała się" Hazar jednak ma wątpliwości, dopytuje , ale jedno wydusił z Azize - potwierdzenie tego, co sobie przypomniał , że Mehmet sam sobie strzelił w głowę. Hanan i Cihan nie chcą w swoim domu Mirana, nawet Sukran im przeszkadza i... kolejny raz Azat okazał się ponad wszystko Sułtan kwitnie, wreszcie pozbyła się znienawidzonej teściowej, ma syna obok siebie, ale do pełni szczęścia brakuje córki, bo Gonul nie darowała kłamstwa i woli hotel od mieszkania wśród nich. Oby ta radość nie była dla niej za wczesna, psychopatyczny syn zaczyna i przed nią tracić opanowanie, co prawda szybko się reflektuje, ale... On na w głowie jedno - Reyyan . Udało mu się ją wywieźć, snuje wizję szczęśliwego życia, ale Reyyan kiedy trzeba nie jest pokorna, ucieka... Czekamy na kolejny odcinek, gdyż zakończenie pełne znaków zapytania. Aslan strzelił do Hazara, który zasłonił Mirana, ale Marfus (wie od Haruna, że Aslan ich zdradził) strzela w Aslana...
|
|
|
Post by lucy on Nov 22, 2020 14:11:57 GMT
Mówi się, że w tym sezonie styczniowa przerwa prawdopodobnie się wydłuży.
|
|
|
Post by lucy on Nov 22, 2020 15:16:25 GMT
💥 Pomimo niskiego AB, całkiem przyzwoity total i dobra sprzedaż za granicą umożliwiają przedłużenie Hercai na cały sezon. Tym bardziej, że prawa do sprzedaży zagranicznej należą do kanału ATV. Jeśli reklamodawcy podpiszą umowy na nowy sezon, kanał przedłuży emisję projektu do maja. O losach Hercai dowiemy się w pierwszym tygodniu stycznia, kiedy to negocjowane są umowy z reklamodawcami. ładne:
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 22, 2020 18:01:31 GMT
lucy ja już nie wie co mam myśleć i w co wierzyć co chwile jakieś inne info
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2020 13:47:48 GMT
Wiedzieliście o tym?
Cytuję komentarze na które przypadkowo wpadłam:
Czyli nie warto oglądać odcinków tureckich, tylko te międzynarodowe, bo z tureckich wycinają najpyszniejsze sceny.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 25, 2020 5:34:37 GMT
💥 Pomimo niskiego AB, całkiem przyzwoity total i dobra sprzedaż za granicą umożliwiają przedłużenie Hercai na cały sezon. Tym bardziej, że prawa do sprzedaży zagranicznej należą do kanału ATV. Jeśli reklamodawcy podpiszą umowy na nowy sezon, kanał przedłuży emisję projektu do maja. O losach Hercai dowiemy się w pierwszym tygodniu stycznia, kiedy to negocjowane są umowy z reklamodawcami. ładne: Podobno ustalono 65 odcinków
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2020 12:43:26 GMT
Hercai 49. Bölüm Fragmanıyoutu.be/EAGI37mMewIPod filmikiem, w miejscu gdzie trafiłam na zwiastun był dopisek: Nareszcie wszystkie tajemnice zostały odkryte!🔥Ciekawe, ciekawe...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 25, 2020 15:41:39 GMT
Wszystkie? No można powiedzieć, że wszystkie... - Miran się dowiedział, że Hazar jest ojcem. - Wszyscy się dowiedzieli o Aslanie. - Handan dowiedziała się o relacji Hanife z Azize. - Pojawiła się zagadkowa postać - Fusun. - Mahfuz wyjawił co go łączy z Reyyan. A teraz w odcinku dowiemy się, jak Azize wyjawia prawdę o sobie.
|
|
|
Post by julia on Nov 25, 2020 16:56:06 GMT
Wszystkie? No można powiedzieć, że wszystkie... - Miran się dowiedział, że Hazar jest ojcem. - Wszyscy się dowiedzieli o Aslanie. - Handan dowiedziała się o relacji Hanife z Azize. - Pojawiła się zagadkowa postać - Fusun. - Mahfuz wyjawił co go łączy z Reyyan. A teraz w odcinku dowiemy się, jak Azize wyjawia prawdę o sobie. Matthias, też mi się wydaje, że to nie wszystkie. Kluczowa sprawa, to Azize -Ayse. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam w zwiastunie, że "Hazar nie żyje" w sensie, że ich syn, który zginął w pożarze (?)miał na imię Hazar.. Mahfuz wyjawił, co go łączy z Reyyan, ale co będzie dalej? Dlaczego Fusun pojawiła się dopiero teraz? Czy i kiedy Miran zaakceptuje fakt bycia synem Hazara?
|
|
|
Post by Matthias on Nov 25, 2020 18:24:40 GMT
Pojawił się zwiastun 2... Reyyan - będziemy mieć dziecko
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2020 18:29:49 GMT
{Spoiler}1. Отец Рейян умирает возможно он спасёт или Миран или Хазар от рук не Азизе а Фусюн
2. Харун сын Фюсун а это значит что он тоже Асланбей
3. Рейян и Миран ужинают в особняке Шадоглу вдруг Рейян становится плохо и она теряет сознание
4. Азизе узнает что его сын жив и это Хазар
5. Фырат один из Асланбей Podoba mi się punkt 5. Notabene pamiętam, ze ta opcja została wykluczona. A pkt 4 to jakiś kosmos.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 25, 2020 19:28:55 GMT
{Spoiler}Co do 5 punktu, może to jednak być prawda... Ponieważ Esma ma jakiś element przeszłości, który łączy ją z Azize. Chodzą pogłoski, że została zgwałcona przez Aslanbeya - męża Sultan. A co za tym idzie, Firat jest jednym z Aslanbeyów.
Ad.4 Nie... Ona chyba nie wie... Po co miałaby zabijać własnego syna xd
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2020 19:37:02 GMT
Ad 5 - brzmi logicznie, ale sama bym na to nie wpadła. {Spoiler}4. Азизе узнает что его сын жив и это Хазар
Tu pisze, że Azize dowiaduje się, że jej syn żyje i jest nim Hazar. Więc na pewno nie wie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 25, 2020 21:08:24 GMT
No powiem wam że scenarzyści mają fantazje. Obawiam się o ich stan psychiczny.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 28, 2020 10:17:51 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 28, 2020 11:34:51 GMT
Podobnie jak w SCK, muszą nam zaserować na koniec scenę ze zwiastunu... Obejrzałem odcinek, i był dobry, ale poprzedni mi się bardziej podobał. Chyba ze mną dzieje się coś złego
|
|
|
Post by lucy on Nov 28, 2020 13:38:05 GMT
Reyting za 27.11.2020 - piątek
TOTAL: 1. Kirmizi Oda (13 серия) - 9.05% ⬆ (+1.33) :good: 2. Arka Sokaklar (567 серия) - 7.28% ⬇ (-0.46) 4. Ramo(22 серия) - 6.16% ⬇ (-0.47) 6. Hercai (49 серия) - 5.56% ⬇ (-0.11) 15. Cocukluk (8 серия) - 3.94% ⬇ (-0.25) 19. Prawo do tronu: Abgulhamid (127 серия) - 3.43% ⬇ (-0.05)
AB: 1. Кirmizi O da - 11.78% ⬆ (+1.93) :good: 3. Ramo - 4.85% ⬇ (-0.36) 4. Arka Sokaklar - 4.54% ⬆ (+0.80) 6. Prawo do tronu: Abgulhamid - 3.93% ⬇ (-0.37) 9. Cocukluk - 3.38% ⬆ (+0.53) 14. Hercai - 2.74% ⬆ (+0.27)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 28, 2020 21:23:40 GMT
Chociaż AB się powoli podnosi, to i tak jest to zdecydowanie za mało, żeby serial mógł na siebie sam zarabiać... Banu szczęście ma, że ten serial się sprzedaje, i ATV tak nie chce się go pozbyć.
|
|
|
Post by Onedine on Nov 29, 2020 11:20:40 GMT
Obejrzałam sobie fragment, który wstawiła Reyyan Czyli to co widzowie pisali trochę żartami na poczatku serialu, że Miran okaże się wnukiem Azize sprawdziło się. Diablica 30 lat urabiała według niej nie jej "krew" do zemsty, miała go poświęcić, niejeden raz nienawidziła i los tak z niej zakpił (antyczna tragedia). Większym żartem okazało się, ze Hazar jest jej synem, któremu też zniszczyła życie i chciała jego śmierci. A już, że Nasuh był jej ukochanym to w ogóle kiedyś pisano jako kompletny żart. Bardzo, ale to bardzo telenowelowa okazała się fabuła Hercai. Przeczytałam też o synu Sultan i co się z nim stało. To się nim nie nacieszyła. Mam dylemat, bo z tureckimi serialami skończyłam, ale takie są tu cyrki, że być może jak pojawi się cała wersja latino to obejrzę końcowe odcinki. Aby "podumać" jak ten serial się skonczył.
|
|