|
Post by lucy on Nov 29, 2020 11:24:13 GMT
Wg mnie Hercai jest mocno zagrożony wylotem. Rozpoczęło się czytanie scenariusza do trzeciego serialu Atv, więc jest potrzebne trzecie pasmo. Na tą chwilę Atv ma wolny poniedziałek i teoretycznie niedzielę (bo MiM na mur beton pożegna się za chwilę z ekranem)... a biorąc pod uwagę, że reszta serial ma się dobrze i ze Milionerów Atv nie ściągnie... pod pręgież pójdzie Hercai. No chyba, że stanie się cud i reyting H poszybuje do góry, ale to chyba b. mało prawdopodobne.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Nov 29, 2020 12:51:08 GMT
Hercai zajeźdża juz telką latino od dawna.Ile już tych wątków zemsty było? Babka za syna, potem za Elif, teraz będzie zemsta Fusun? Banu wyczerpała wszystkie pomysły Ciekawa jestem co teraz zrobią Azize.Czy jej postać się teraz zmieni,a czarnym charakterem zostanie Fusun i Sultan? będzie zemsta za Aslana
Mnie to teraz jedynie interesuje wątek Reymir+dziecko i HazMir <3
No nie wiem lucy pisze,ze żadnego finału na chwile obecną nie ma. Mówią,ze 65 odcinków będzie, bo reyting im podskoczył
Widziałam,że ATV ma Akinci ,Marasli(poniedziałek),trzeci serial w 2021.W sobote lecą Milionerzy,m a tak naprawde słabe wyniki to ma Hercai i MiM
|
|
|
Post by Matthias on Nov 30, 2020 20:19:26 GMT
Ze względu na epidemię, w Turcji ograniczono czas pracy na planie. - nie mogą kręcić od 21 do 5 rano. - nie mogą kręcić w soboty i niedziele. Co przekłada się na to, że całe Hercai ma napięty grafik/harmonogram. Mówi się o tym, że finał sezonu szybciej nadejdzie niż miało mieć miejsce. Mnie ta zemsta już nie bawi. Dobrze, że tyle wyszło rzeczy, ale korelacje jakie powstały, to po prostu... Nie wiem, co mam myśleć na ten temat. Rozrysować drzewo i spojrzeć, kto nie jest z Sadoglu i Aslanbeyów jednocześnie Taka moda na sukces. Moda na Sukces kolejna się robi... Dobrze, że ten bebek jest w końcu
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 21:45:46 GMT
Matthias miran dalej lata z pukawką i straszy że będzie zabijał.
|
|
|
Post by julia on Dec 1, 2020 17:42:08 GMT
Matthias, Next, ale niepewność lekka jest. Zdążą rodzice przed Mahmutem czy nie zdążą.... Na początku była taka wersja, że okaże się iż Hazar jest synem Nasuha i Ayse. Tym samym, najstarszym wnukiem i prawowitym spadkobiercą Sadoglu jest Miran Cihana szlag trafi. On od zawsze uważał, że jest w domu niedoceniany. Trzeba powiedzieć, że prawie wszystko zostało odkryte, poza tajemnicą Fatmy. O co chodzi, że ona nie ma innego wyjścia tylko być z Azize? Czy Firat, to jej syn ? Nawiasem, podoba mi się obecny Firat wyluzowany, sarkastyczny( gdy trzeba), uśmiechający się, bez napięcia, no i wyładniał nam facet Miejmy nadzieję, że z panią od upraw gajów oliwkowych się zbliżą serduszkoo Kilka postów wcześniej wspomniałam, że Fusun przejmie rolę Azize i jeszcze bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. Fusun to zołza , jakich mało i wcale nie lepsza od bratowej. Demoniczny wygląd Azize , to czarne obwódki wokół oczu, a Fusun wygląda na ekonoma z tą laską. Jedna warta drugiej. Ciekawe, co teraz będzie z Yaren i Harunem. On chce wiać , ale Yarence zaczyna się podobać Miran i Reyyan serducho , on szczęśliwy jak nigdy dotąd, czeka na tę swoją cząsteczkę, która wynagrodzi mu stracone dzieciństwo i młodość, zbudowane na kłamstwie, manipulacji i nienawiści Serial powinien jeszcze pożyć na ekranie i moim zdaniem ma szansę skończyć się sensownie o ile nie rozwodnią tego, co zostało pokazane. Na pewno , mimo zastrzeżeń, co do trzeciego sezonu, serial podoba mi się bardziej, niż "Córka Ambasadora".
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2020 12:12:36 GMT
Gulcin opuszcza Hercai.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 4, 2020 16:51:06 GMT
Jak zobaczyłem na tt wiadomośc, że Gulcin (Sultan) opuszcza produkcję to się załamałem. Do jasnej ciasnej, jedna z niewielu postaci, która potrafiła mnie rozbawić jeszcze. Ale po stracie Aslana, teraz nie pozostaje jej nic innego jak trafić do wariatkowa
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 5, 2020 7:55:04 GMT
Rating jak najbardziej zasłużony .Cudowny odcinek Uwielbiam Hazmir serduszkoo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 5, 2020 16:19:38 GMT
Rating jak najbardziej zasłużony .Cudowny odcinek Uwielbiam Hazmir No nareszcie, ileż można czekać. serduszkoo
|
|
|
Post by Onedine on Dec 5, 2020 17:19:16 GMT
Pamiętam sceny jak celowali do siebie z broni A jak Azat zareagował na wieść, że Miran jest jego kuzynem ? Było coś takiego ?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 5, 2020 17:29:04 GMT
Ja również to pamiętam, i z czasem mnie to śmieszyło.
|
|
|
Post by julia on Dec 5, 2020 20:33:35 GMT
Matthias , Next , lucy , Reyyan , Onedine , moim zdaniem , to prawie wszyscy bohaterowie "Hercai" kwalifikują się do czerwonego pokoju naszej pani doktor , potrzebują pomocy i to natychmiast. Na jednym seansie by się nie skończyło. Poza tym, na dziś to ja bardziej się boję Fusun niż Azize - Aysy. Już teraz zapowiada zemstę, mając na względzie dziecko Reyyan i Mirana Kolejne karty odkryte, ale trudno kilkadziesiąt lat wymazać i nagle zapomnieć, dlatego też jest - poza złością i żalem - dystans, , obawa ... Największy szok przeżyła Azize, fakt, że Hazar jest jej synem , to szczęście, ale i problem dla wszystkich. Tyle zła , co ona uczyniła Sadoglu, tyle nienawiści, upokorzeń, które im zadała nie pozwolą na pełne odkrycie prawdy dla wszystkich i przebaczenie . Trzeba czasu, a tego jest coraz mniej za sprawą Fusun, która zaczęła swoją krucjatę i nie cofnie się przed niczym. Ogrom zła ma Azize na sumieniu, zniszczyła życie wszystkim w tym i sobie, może powinna zrobić tak, jak to sugeruje jej Fusun Sułtan już nic nie zdziała w serialu, jej stan psychiczny kwalifikuje ją do leczenia w ośrodku. Kto się do tego przyczynił? Niestety Azize.... Podoba mi się obecna przemiana Gonul, stawia się nawet Fusun i trzymam za nią kciuki. Wiemy, dlaczego Nasuh robił różnicę między synami, Hazar był od ukochanej kobiety, Cihan od niejakiej Nazli, z którą ożeniła go matka. Różnice może i są, ale Cihan przesadza, on nie jest zazdrosny o względy, on jest zawistny. No i clou programu, mówiliśmy tu o tym, jako o chorym pomyśle scenarzystów Dilsah jednak żyje. Ranną Azize wyleczyła i umieściła w odosobnieniu oraz trzymała tam tyle lat. Nie wiemy w jakim stanie psychicznym się znajduje Ciekawe , co Fusun z nią zrobiła i co zamierza dalej. Może zorganizuje spotkanie Z Miranem? Dla tego chłopaka, byłoby to za dużo. Podobnie, jak dla Reyyan prawda o Mahfusie. No , a co może być z Hazarem, przecież pokochał Zehrę Można się pogubić w tym kto z kim, czyim jest dzieckiem, ojcem Podobało mi się zachowanie Hazara, gdy przywiózł Miranowi siostry, krok po kroku przełamywał lody, a zwieńczenie starań mieliśmy, gdy Reyyan nie pogodziła się ze swoim ojcem, ale też zrobiła malutki krok - pozwoliła się objąć i przyjęła złotą monetę dla swojego dziecka (była przeznaczona dla niej).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 5, 2020 20:57:18 GMT
Oj tak, im się należy udzielić natychmiast niezbędnej pomocy psychiatrycznej.
|
|
|
Post by lucy on Dec 5, 2020 23:17:57 GMT
Taki mały cud się zdarzył w zakresie reytingu. Banu się znowu rozsmakuje w igraniu z widzami.
Reyting za 04.12.2020 - piątek
TOTAL: 1. Кirmizi Oda (14 серия) - 9.00% ⬇ (-0.05) 2. Arka (568 серия) - 7.94% ⬆ (+0.66) 4. Hercai (50 серия) - 6.99% ⬆ (+1.43) 6. Ramo (23 серия) - 6.09% ⬇ (-0.07) 15. Cocukluk (9 серия) - 4.01% ⬆ (+0.07) 19. Abdulhamid (128 серия) - 3.40% ⬇ (-0.03)
AB: 1. Kirmizi Oda - 11.45% ⬇ (-0.33) 3. Ramo - 4.92% ⬆ (+0.07) 4. Cocukluk - 4.36% ⬆ (+0.98) 5. Arka - 4.20% ⬇ (-0.34) 6. Abdulhamid - 4.03% ⬆ (+0.10) 12. Hercai - 3.12% ⬆ (+0.38)
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2020 0:15:03 GMT
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 6, 2020 6:25:26 GMT
A pamiętacie jak mówiliśmy,że Firat to brat Gonul,teraz sie okazuje,że to jej wujek Miran wnuk Azize i Nasuha Bratanek Cihana,Mehmeta,Ahmeta,Aliego +ciotki Handan i Sultan Kuzyn Azata Yaren, Humy,Gonul,Aslana i Elif Syn i zięc Hazara Brat i szwagier Gul i Bahar Pasierb i zięć Zehry Hazar syn Azize i Nasuha Brat Cihana, Mehmeta,Aliego,Ahmeta Handan i Sultan to jego szwagierki i Dilsah to jego byla ukochana + szwagierka Wujek Azata,Yaren Humy i takze Aslana,Gonul i Elif Firat Syn Esmy i Nihata Aslanbeya(ponoć tak ma na imie mąż Azize) Brat Ahmeta,Mehmeta i Aliego Wujek Gonul,Aslana i Elif Kuzyn Haruna Bratanek Fusun Szwagier Sultan
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 6, 2020 10:24:42 GMT
Ale to zagmatwane.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 6, 2020 11:13:14 GMT
Ta mnogość pokrewieństwa rozpala na nowo moją ciekawość w kwestii Hercai Nie wiem już co mnie bardziej bawi, że Hazar jest synem Azize, czy że Firat wujem Gonul. Był czas, że chciałam Gonul i jego razem Ale to tłumaczy dlaczego Azize dobrze go traktowała. Skoro on jest Aslanbeyem nie mogła nim do wolio pomiatać, bo kiedyś mogło to wyjść na jaw. Chyba naprawdę wrócę do oglądania jak całość odcinków wyjdzie po hiszpańsku/latino. Przeboleję jeszcze jakiś czas ten islamski patriarchat dla telenowelości.
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2020 11:13:22 GMT
Dobrze, że w tych koligacjach nie ma Zehry, bo by Reyyan i Miran byli spokrewnieni. Byłoby to jednak mało edukacyjne rozwiązanie. Czyli Nasuh biernie się przyglądał rozdzieleniu ojca z synem, gdzie oboje to krew z jego krwi Jak do tego w ogóle doszło, że Azize straciła Hazara? Skoro wszystkie tajemnice wyszły na jaw to o czym Hercai teraz będzie? A może jednak nie wszystkie???
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 6, 2020 13:06:31 GMT
Azize myślała,że spłonął w pożarze, a Nasuh go uratował. Nasuh już jakiś czas temu się dowiedział,ze Miran jest synem Hazara,Zehra mu powiedziała, a on milczał.Dopiero się pojawił jak pojawiła się Fusun(to on ją odnalazł chyba) nie wiem czemu czekali,żeby to Fusun wyjawiła całą prawdę.Żeby to było bardziej dramatyczne itp? -A ja już nie wiem.No jeszcze całkiem nie wyszło na jaw,że Firat to Aslanbey.Chyba tylko to, ja już się zaczynam gubić w tym serialu -Teraz to będzie walka Fusun z Azize. -Na serio chcą chyba ożywić Dilsah -Pokażą relacje Mirana z Hazarem.W końcu tak długo daleko od siebie. -Hazar to wie,ze Azizka to jego mamusia,nie wie.Więc musi się dowiedzieć.Azizka teraz będzie obrońcą Hazara, Reymir i ich dziecka. -Fusun i Sultan będą się mściły na Reymir,ale Sultan pewnie będzie chciała coś sama zrobić,albo z Fusun ale coś nie wyjdzie i pewnie umrze,skoro odchodzi w następnym odcinku. - będzie wątek Azata i Gonul? -Firat i Zeynep. =Wszyscy musza się dowiedzieć,że Azize to Ayse i jest ukochaną Nasuha i,że Hazar to jej syn. -Musimy zobaczyć dzieciątko Reymir -Reyyan i studia Może coś jeszcze pominęłam?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2020 20:43:07 GMT
Powiem Wam tak, że po ostatnim odcinku, to tytuł naprawdę należałoby zmienić na MODA NA SUKCES... Tyle, ile się tu koligacji zrobiło, to chyba zaczęło dorównywać Yasak Elmie... Sultan trafi do psychiatryka- to pewne, skoro aktorka postanowiła zrezygnować z roli. A szkoda. Aslan odpadł, to teraz musi wyjść na jaw, że Firat to jednak jest Asalnbey. Ale ta relacja, że może okazać się wujkiem Gonul- OMG O Hazarze sytuacji, to ja nawet nie chcę rozmawiać, bo Banu pojechała teraz po bandzie. Ale bym się śmiał, jakby aktor odgrywający rolę Hazara jednak zrezygnował też Cieszy mnie taki wzrost, ale grozi to tym, że Banu będzie leciała do abdurdów...
|
|
|
Post by julia on Dec 6, 2020 21:36:25 GMT
Reyyan, kuul świetnie rozpisałaś relacje rodzinne. Wszystko się zgadza i wcale nie jest to takie nierealne, wystarczy poczytać trochę starych metryk, aby wiedzieć, że takie konfiguracje zdarzały się niejednokrotnie, choć może nie w takiej obfitości,jak w "Hercai", ale jednak Np. dziadek żenił się z córką swojej drugiej synowej, a syn pierwszej synowej ożenił się z siostrzenicą drugiej synowej, zaś syn po stracie drugiej żony poślubił jej drugą dorosłą córkę z pierwszego małżeństwa...tak to mniej więcej w XIX w. i wcześniej bywało. Tak , teraz jest jasne, dlaczego Azize przepisała majątek na Firata. Jej mąż Nihat zgwałcił Esmę, więc Firat był jego synem i to on, jako jedyny , żyjący męski potomek miał prawo do własności, bo synowie Azize i Nihata nie żyją. Tu trzeba powiedzieć, że Azize okazała się uczciwa w tym względzie, choć tak zmanipulowała chłopaka, że on do pewnego czasu wypełniał wszystkie jej żądania. To, że Dilsah żyje sugerowano , jakiś czas temu i kilka odcinków do tyłu, jej matka, będąc jeszcze na wsi miała wrażenie, że ktoś jest w pobliżu , wydawało się jej, że to cień córki...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2020 21:47:02 GMT
Ale ten cień, ta dziewczyna w czerni, to była bodajże na zlecenie Azize, która miała po prostu nastraszyć starszą babcię. Z kolei z tym majątkiem i Firatem- przyznaję Ci rację julia - ewidentnie to było zagrane pod to, aby teraz miało wyjść na jaw to, co się stało z Esmą w przeszłości. Biedna... Przez co ona musiała przejść. Tylko zastanawia mnie, dlaczego Esma dostała pozwolenie by odejść po śmierci Aslana... Co Aslan miał wspólnego z Esmą?
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 7, 2020 17:20:31 GMT
Podobno mają mieć przerwę od 21 grudnia,która będzie trwała 3 tygodnie
|
|
|
Post by lucy on Dec 12, 2020 10:40:12 GMT
Reyting za 11.12.2020 - PIĄTEK
TOTAL: 1. Kirmizi Oda (15 odcinków) - 8,48% ⬇ (-0,52) 2. Ulice (569 odcinków) -7,87⬆ (+0,13) 4. Ramo (24 odcinki) - 6,77% ⬆ (+0,68) 6. Hercai (51 odcinków) - 5,98% ⬇ (-1,01) 13. Scorpion (1 odcinek) - 4,25% 🆕 17. Prawo do tronu: Abdulhamid (seria 129) - 3,05⬇ (-0,35)
AB: 1. Kirmizi Oda - 11,86% ⬆ (+0,41) 3. Skorpion - 5,06% 🆕 4. Ramo - 4,60% ⬇ (-0,32) 5. Arka -4,27 ⬇ (-0,27) 8. Prawo do tronu: Abdulhamid - 3,29% ⬇ (-0,74) 13. Hercai - 3,01% ⬇ (-0,11)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 12, 2020 19:45:52 GMT
Wczoraj obejrzałem odcinek i nie wiem co sądzić. Troszeczkę mnie wynudził... Ale to, do czego posunęła się Banu, po prostu woła o pomstę do nieba.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 13, 2020 9:56:17 GMT
Wczoraj obejrzałem odcinek i nie wiem co sądzić. Troszeczkę mnie wynudził... Ale to, do czego posunęła się Banu, po prostu woła o pomstę do nieba. Banu, czyli "ulubiona" producentka ? Mati napisz, bo mnie ciekawość spala
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 13, 2020 10:48:44 GMT
Ożywić Dilsah,Aslan,który jednak żyje.Gdyby nie Reymir i Hazmir już dawno bym to skończyła Zobaczymy co będzie po ostatniej scenie mam nadzieje,że Reyyan nie poroniła,bo Banu już przegina. Ale miła odmiana,Gonul przegoniła Yaren z pokoju Reymir, i Azize juz nie taka straszna
|
|
|
Post by julia on Dec 13, 2020 11:38:56 GMT
No i się zaczęło na nowo , może się dalej kręcić i kręcić.... Mało, że Dilsah żyje, to i Asłan też Jest przeniesiony do jakiegoś domu, jest w śpiączce, Sułtan nie mówi o tym nawet Gonul. Niepodzielne rządy objęła w konaku Fusun, straszna kobieta, wygląda z tą laską tak samo demonicznie, jak Azize na początku, zanim się do jej wizerunku przyzwyczailiśmy.. Teraz , to Fusun jest o krok przed wszystkimi, cieszy mnie tylko to, że Gonul jest teraz inna, stawia się ciotce na każdym kroku, ale niewiele jest w stanie zrobić. Zostaje w domu i nie zamierza z niego się usunąć. Jedynie Sułtan postanawia wyjechać, obiecała to przy łóżku syna, iż będzie cierpliwie czekać na jego wyzdrowienie i wtedy wróci. Przed wyjazdem nie odmówiła sobie satysfakcji i przyjemności pójścia do Azize, żeby wygarnąć jej całe zło, przyznała się do nieudzielenia pomocy Ahmetowi, że wyszła z wypadku tylko z Elif i nawet się nie obejrzała, gdy mąż błagał o ratunek. A już największą rozkosz sprawiło jej splunięcie w stronę Azize, gdy ta przepraszała za zło. Tak, teraz Azize przeprasza, ale próżny żal po szkodzie. Denerwujące są te wszystkie tajemnice, nawet i teraz wymogła na Nasuhu, że nie powie Hazarowi, że ona jest jego matką, no i chłop idzie w zaparte przyparty do muru przez Hazara, któremu podejrzane wydaje się nagłe spotykanie się ojca z Azize bez krzyków o zemście. Zbiesił się Cihan z Handan, nadal nie może znieść Mirana przy wspólnym stole, oświadcza, że zabierze rodzinę i odejdzie, ale z tym , co się im prawnie należy. I ostentacyjnie wychodzi na kolację do Fusun , gdyż , jak wiemy przed Yaren otworzyły się nowe możliwości i ochoczo poszła z Harunem do domu teściowej, ale jeszcze nie wie, co ją tam czeka. Dwie diablice pod jednym dachem...no nie wiem, nie wiem czy Yarenka jeszcze nie będzie płakać, bo ona już rozgląda się po rezydencji , jak jej właścicielka, jest zbyt pewna siebie, ale nie z teściową te numery! Bardzo podobała mi się Gonul, która wyrzuciła Yaren, chcącą zamieszkać w pokoju Reyyan i Mirana. Dochodzi wreszcie do powiedzenia prawdy przez Esmę, choć Firat nie chciał jej słuchać, podobnie Miran, jednak spotkali się. Przyjechała też Gonul i tam Firat usłyszał prawdę o tym, że jest Aslanbey, że po gwałcie ona popchnęła Ahmeta, a on spadł z tarasu i się zabił. Powiedziała o tym, jak to zorganizowała Azize, aby uchodził za adoptowanego syna, o tym, jak nie chciała go widzieć po urodzeniu, ale , gdy go pierwszy raz nakarmiła poczuła, że przenigdy nie zrezygnuje z własnego dziecka. I potem Azize przepisała majątek właśnie na Firata. Firat, Miran, Gonul w szoku, najbardziej Firat Miran dopieszcza Reyyan na wszystkie sposoby, pełna sielanka, ale zło nie śpi. Czyha zła wiedźma Fusun. Mało, że ubiegła Azize, bo gdzieś wywiozła Dilsah i żąda od Azize zrzeczenia się nazwiska, to jeszcze chce się pozbyć dziecka Reyyan. Przesyła słodycze "od taty"....i kto ratuje Reyyan? Azize, która domyśliła się z rozmowy z Fusun , co ona zamierza. Summa summarum, znów jest kogo gonić, kogo szukać i na kim się mścić
|
|
|
Post by Onedine on Dec 13, 2020 15:44:21 GMT
Zawsze chciałam, aby serial skończył się upadkiem Azize, gdy wszyscy ją opuszczą. Taki widziałam koniec dla tej historii. Miało to sens. A tu czytam o nowej Wielkiej Złej i jakoś wydaje mi się, że sens tego serialu dawno się rozmydlił. Szkoda, że Turcy tak często przeciągają seriale, że przestają być tym czym na początku się zapowiadały. Ogólnie to serial bardzo odszedł od książek, skoro tam Hazar był zabójcą, a żadnego "zmartwychwstania" matki Mirana (głupi pomysł ) z tego co wiem nie było.
|
|