|
Post by Onedine on Jan 8, 2021 15:24:07 GMT
Mało, co z tych tytułów oglądałam, ale większość kojarzę, bo są/były emitowane w Ameryce Łacińskiej. Może Hercai na razie nie sprzedaje się bardzo, bo w obecnych czasach stacje czekają jak turecki serial jest bliższy końcowi i jak widzą efekty o0glądalności w innych krajach to kupują do siebie, bez robienia przerw w emisji.
Napisze mi ktoś, w którym odcinku Azize dowiedziała się, że Hazar jest jej synem, a tym samym Miran wnukiem ? Pogubiłam się kto o tym wie na tym etapie ? Azize, Nasuh, Miran, Reyyan ? A wie Cihan, Handan i reszta ?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2021 17:38:45 GMT
Mało, co z tych tytułów oglądałam, ale większość kojarzę, bo są/były emitowane w Ameryce Łacińskiej. Może Hercai na razie nie sprzedaje się bardzo, bo w obecnych czasach stacje czekają jak turecki serial jest bliższy końcowi i jak widzą efekty o0glądalności w innych krajach to kupują do siebie, bez robienia przerw w emisji.
Napisze mi ktoś, w którym odcinku Azize dowiedziała się, że Hazar jest jej synem, a tym samym Miran wnukiem ? Pogubiłam się kto o tym wie na tym etapie ? Azize, Nasuh, Miran, Reyyan ? A wie Cihan, Handan i reszta ?
Odcinek 49 - Na końcu, Azize dowiaduje się od Nasuha, że Hazar to ich syn, że Hazar przeżył pożar - Azize nie wierzy, ale szybko jednak jest przekonana o tym. I w 50 rozumie, że własnego wnuka nastawiała przeciwko własnemu synowi. W tym samym momencie informuje o prawdzie Esmę. Reyyan ma się dowiedzieć o tym, że Hazar jest synem Azize w nadchodzącym odcinku, Miran nie wie... I nie wiem, czy się dowie. Cihan się dowiedział w 53 bodajże o relacji Azize i Nasuha, że kiedyś byli razem. Ale Handan o tym jeszcze nie wie. Pogmatwane to wszystko jest... Fusun też nie wie, że Azize i Nasuh byli razem - na to wychodzi xd.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 8, 2021 19:13:43 GMT
Gorzej niż w telce latino od Televisy
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 19:19:48 GMT
To samo sobie pomyślałem, ale nie chciałem dobijać Matthias. Wystarczy że hercai to robi.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 8, 2021 19:22:58 GMT
Najgorzej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 19:52:54 GMT
Zniszczyli taki ładny serial.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 8, 2021 20:49:49 GMT
Od 56 odcinka Hercai ma nowego scenarzystę Sema Ali Erol
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2021 21:22:54 GMT
Plotka czy prawda? Ali Ilhan reżyser serialu podobno nie zgodził się na wejście do serialu postaci Dilsah jednak Feraye Sahin nie zaakceptowała pomysłu reżysera.Ali Ilhan i kanał ATV zażądali zmiany scenarzysty. Rola Dilshah kończy się po dwóch odcinkach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 21:36:08 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jan 9, 2021 15:39:53 GMT
Reyyan ma się dowiedzieć o tym, że Hazar jest synem Azize w nadchodzącym odcinku, Miran nie wie... I nie wiem, czy się dowie. Cihan się dowiedział w 53 bodajże o relacji Azize i Nasuha, że kiedyś byli razem. Ale Handan o tym jeszcze nie wie. Pogmatwane to wszystko jest... Fusun też nie wie, że Azize i Nasuh byli razem - na to wychodzi xd. Miran nie wiem... Takie rzeczy najbardziej mnie wkurzają w serialach. Wszyscy przed nim pewnie się dowiedzą, a on na końcu Odzwyczaiłam się od tego, jak ostatnio oglądam przeważnie tylko rzeczy z Azji (tu przeważnie prot wie więcej, niż jego wrogowie) lub coś z USA, nie w stylu telenowelowym. Ciekawe czy jak Reyyan się dowie to scenariusz wymyśli jakąś bzdurę, aby tego nie powiedziała ukochanemu mężowi, któremu chyba powinna mówić podstawowe rzeczy o nim samym Czyli jak Miran nie wie, a Azize chyba dobrze go traktuje (?), syna wroga, to nie dziwi to go ? Plotka czy prawda? Ali Ilhan reżyser serialu podobno nie zgodził się na wejście do serialu postaci Dilsah jednak Feraye Sahin nie zaakceptowała pomysłu reżysera.Ali Ilhan i kanał ATV zażądali zmiany scenarzysty. Rola Dilshah kończy się po dwóch odcinkach. Powrót Dilsah to była głupota stulecia. Nie wiem po co komu to było, jak postać powinna być martwa, a nie robić cyrk z jej wątku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 9, 2021 20:27:48 GMT
Jaki sens ożywić ja na dwa odcinki.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 10, 2021 5:31:22 GMT
Fragment dzisiejszego odcinka
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 10, 2021 9:16:46 GMT
Kolejny fragment dzisiejszego odcinka
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2021 9:22:23 GMT
To dzisiaj się przekonamy, jak sobie Hercai poradzi
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 10, 2021 9:25:06 GMT
No zobaczymy,ale promują się xD dwa zwiastuny i dwa fragmenty odcinka xD
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2021 9:32:51 GMT
Ale to i tak im nie pomoże zbytnio. Mogli wcześniej z promocją zrobić coś. A nie, nagle jak już szorują dno, to zmieniają dzień itp.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 10:56:50 GMT
Fragment dzisiejszego odcinka Jakie słodziaki. serduszkoo
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 11, 2021 18:14:12 GMT
Wcale mnie nie dziwi ten spadek
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 20:26:23 GMT
AB nie powala, w totalu również szału nie ma.
Rayting za 10.01.2021 - Niedziela
Тotal: 4. A.riza (17 Odcinek) - 5.83%⬇(-1.12) 5. Kefaret (8 Odcinek) - 5.63%⬇ (-0.03) 7. Hercai (54 Odcinek) - 4.69%⬇(-0.84) 13. Menajerimi Ara (20 Odcinek) - 3.68%⬇(-0.57) 21. Tövbeler Olsun (21 Odcinek) - 2.78%⬆(+0.43)
АВ: 3. Menajerimi Ara (20 Odcinek) - 5.42%⬆(+0.90) 5. Kefaret (8 Odcinek) - 4.26%⬇(-0.03) 6. Tövbeler Olsun (21 Odcinek) - 3.79%⬆(+1.13) 8. A.riza (17 Odcinek) - 3.69%⬇(-1.32) 24. Hercai (54 Odcinek) - 2.00%⬇(-0.51)
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 12, 2021 17:00:34 GMT
|
|
|
Post by julia on Jan 12, 2021 18:12:23 GMT
No niech to szlag, kolejny raz długi post poooszedł Dziś już nie napiszę, poza tym, że odcinek przyzwoity, powoli wszystko się wyjaśnia. Dysonansem jest powrót Dilsah, to prawda, po co przywracać ją do życia na tak krótko i sprawiać ból Miranowi... Kto winien ? Bezsprzecznie kłamstwo Azize-Ayse i Nasuha z przeszłości miało wpływ na wszystkie dramatyczne wydarzenia ,za przysłowiowe grzechy ojców , odpowiedziały dzieci i wnuki
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2021 18:34:59 GMT
No niech to szlag, kolejny raz długi post poooszedł A niech to! Mnie się na innym forum to też zdarzyło (chyba ze 2 razy), że poszedł w kosmos długi post w dodatku z wielokrotnym cytowaniem. Ktoś mi poradził, żeby pisać w wordzie i kopiować, i przyznam się niekiedy tak robię. julia, włącz sobie kopię zapasową ostatniego, niewysłanego jeszcze posta. Profil | Edit Profil | Settings | i "Yes" przy "Enable Drafts"
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 12, 2021 21:31:21 GMT
No niech to szlag, kolejny raz długi post poooszedł Dziś już nie napiszę, poza tym, że odcinek przyzwoity, powoli wszystko się wyjaśnia. Dysonansem jest powrót Dilsah, to prawda, po co przywracać ją do życia na tak krótko i sprawiać ból Miranowi... Kto winien ? Bezsprzecznie kłamstwo Azize-Ayse i Nasuha z przeszłości miało wpływ na wszystkie dramatyczne wydarzenia ,za przysłowiowe grzechy ojców , odpowiedziały dzieci i wnuki Też mi się to czasami zdarza, przy dodawaniu tematów.
|
|
|
Post by julia on Jan 13, 2021 18:43:52 GMT
Odcinek 54.
Mnie się ostatni odcinek "Hercai" oglądało całkiem przyjemnie, mimo że sporo napisaliśmy krytycznych słów o przeciąganiu akcji w nieskończoność . Nie podoba mi się wprowadzenie postaci Dilsah na dwa odcinki, jest to dodatkowe znęcanie się nad Miranem, jakby mało miał przeżyć. Zarówno on, jak i Reyyan są zakładnikami przeszłości. Napisałam , że to wina Nasuha i Azize-Ayse, ale patrząc jeszcze dalej, to winę za wszystko, co potem nastąpiło ponosi matka Nasuha. Powiedziała Nasuhowi, że Ayse nie żyje, a jej ,że Nasuh ożenił się z kimś innym. Ayse była poparzona, powiedziano jej, że malutki Hazar spłonął, nie wiedziała co z sobą począć, potem wyszła za Nihata Aslanbeya, który znęcał się nad nią i dodatkowo okaleczał, maskrował twarz, dlatego Nasuh jej nie poznał. Z czasem Ayse stała się monstrum Azize. Potem sytuacja się powtórzyła z Hazarem i Dilsah, a w następstwie tego, niewyobrażalnej traumy doznali najmłodsi Reyyan i Miran. Miranowi należy się nagroda za jego straty moralne , no ale scenarzyści postanowili inaczej Reyyan ma rację krzycząc ,dlaczego tak okrutnie dziadek z nią postępował ,z jakiej racji, za co ją wyrzucono na głównym placu Midiyata, pohańbioną w ślubnej sukni. , przecież , to nie były jej grzechy. "To nie my to zrobiliśmy Miran, nas nie było wtedy na świecie, dlaczego oni tak z nami postąpili" I tak, jak zawsze to Reyyan łagodziła sytuacje ,to teraz Miran wykazuje się rozwagą i zdrowym rozsądkiem, prosi Reyyan, aby w żądzy zemsty nie upodobniła się do Azize. Dilsah po latach odosobnienia nie zachowuje się normalnie, jest przerażona, wycofana, nie wierzy, że Miran żyje...chce tylko zobaczyć matkę. Ma żal do Hazara, że nie szukał jej ,że uwierzył w jej śmierć, nie widząc zmarłej... nie uratował jej i Mirana Nie chce wierzyć, że Miran żyje. Tu do akcji w niechlubny sposób wkracza Zehra Rozumiem, że chce ratować swoją rodzinę, ale ona kłamie , mówiąc , że Sukran nie żyje i radzi, aby zniknęła. Usprawiedliwia się, sama przed sobą, że była do tego zmuszona Potem się z tego wycofuje, ale Dilsah już znikła z domu matki. Azize chce wszystko naprawić, ale zepsuć wszystko było łatwiej, łatwiej było niszczyć życie ludziom i mścić się. Teraz nikt jej nie chce wierzyć w dobre intencje i chęć odkupienia win. Zwraca się o pomoc do tej gnębionej przez siebie Reyyan, mówi, że Hazar jest synem jej i Nasuha, ale że Dilsah żyje do tego jeszcze nie doszła...., jak widzimy za dużo tych tajemnic z przeszłości. Kolejna czeka Mirana, którego wzywa policja w sprawie pustego grobu Dilsah Poza tym , szczerze rozmawia z Firatem i przekonuje , że jako syn Nihata powinien zatrzymać majątek Aslanbeyów:"Tak, Nihat zgwałcił twoją matkę, ale urodziłeś się ty i ty jesteś prawowitym spadkobiercą". Przyznajmy, że w całej swojej podłości, zemście i okrucieństwie Azize w jednym była sprawiedliwa - majątek był zapisany na Firata . Mina Fusun , gdy Firat pojawia się wraz z Azize w konaku ...bezcenna! I mały smaczek przy tej okazji, Harun jest zazdrosny o Yaren Finał szokujący bohaterów serialu, Hazar wraz z Dilsah zjawiają się przed rodziną ( nie ma Mirana I Reyyan), Sukran jest bliska omdlenia....
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 13, 2021 18:57:15 GMT
Najlepszy program telewizyjny. W dniu dzisiejszym wręczono i nagrody Stowarzyszenia Dziennikarzy Radia i Telewizji „Media-Oscar”. „Hercai” otrzymało nagrodę „Najlepszy serial telewizyjny roku” za sukcesy w Turcji i innych krajach. Nagrodę z rąk Prezydenta Turcji odebrał producent serialu Banu Akdeniz.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2021 19:07:34 GMT
Są to jednak nagrody za 2019r.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 13, 2021 19:17:38 GMT
Za co... Za co?!
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 13, 2021 21:33:28 GMT
O tym samym sobie pomyślałem. Że też banu wyszła na zewnątrz, nie bała się że ją dosięgnie ręka rozwścieczonego fandomu.
|
|
|
Post by julia on Jan 14, 2021 9:20:59 GMT
No widzicie ,fandomy, ratingi to jedno, a nagrody drugie Pomijając wszystko, to niektórym zajadłym, okrutnym fandomom coś takiego się należy, utarcie nosa, za dyrygowanie scenarzystami, reżyserami i niszczącymi aktorów
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 9:46:29 GMT
No widzicie ,fandomy, ratingi to jedno, a nagrody drugie julia, ale poniżej dopisałam, że ta nagroda jest za 2019r, czyli pierwszy sezon Hercai i kawałek drugiego, gdzie serial był naprawdę dobry. (Notabene nagrody te, zostały tak późno wręczone z powodu pandemii). PS: Nagrodę dostał też min. Burak Ozcivit za Kurulusa, więc to Stowarzyszenie się właśnie kieruje całokształtem (fandomy, reytingi)
|
|