|
Post by julia on Jan 15, 2021 9:46:33 GMT
lucy, tak , wiem, że to za 2019., ale też napisałam " pomijając wszystko". Ubiegły rok, to nie tylko pierwszy świetny sezon "Hercai".
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 15, 2021 17:59:09 GMT
Info z TT Dziś krążyło info , że Hercai dotrze do odcinka 75, czyli około maja. Jednak według Deniz Tural nic nie jest gwarantowane, ponieważ to publiczność zadecyduje o wszystkim.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 18:35:39 GMT
A jak się skończył wątek Sultan?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2021 11:02:17 GMT
A jak się skończył wątek Sultan? Aslan, jej syn, miał umrzeć. Opłakiwała go w szpitalu. A potem jednak się okazało, że jego ciało wywieźli gdzieś, gdzie Harun też o tym wiedział, i Aslan żył. No i ona wyjechała, tylko nie pamiętam, czy do "kliniki" a tak naprawdę do niego xd. Jeden kocioł powstał. Podobno odchodzi też Fusun (kobitka się nie nagrała, ale szkoda).
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 17, 2021 7:06:03 GMT
Sera Kutlubey dołącza do serialu Hercai, aby dać życie „Azrze”, córce Dilşah i siostrze Mirana. Zagra adoptowaną córkę Dilsah, Azrę, wyjechała już do Mardin na zdjęcia. Jej postać pojawi się w serialu w odcinku 56
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 10:36:44 GMT
Reyyan, nie pojmuję Dilsah pojawiła się zagubiona, przerażona, jakie ona miała możliwość do adopcji i wychowywania dziecka lucy, Aslan długi czas leżał w śpiączce, ale zmarł i Sułtan postanowiła wyjechać - nie powiedziano dokąd. Chciała , aby Gonul jechała wraz z nią, ale ona odmówiła, twierdząc, że musi pilnować domu przed zawłaszczeniem go przez ciotkę Fusun. Wtedy jeszcze nie było wiadome, że Firat jest owocem gwałtu przez Nihata Aslanbeya- męża Azize, czyli prawowitym właścicielem rodowego majątku.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 18, 2021 7:31:33 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 11:34:46 GMT
Reyting za 17.01.2021 - niedziela
TOTAL: 4. A.Riza (18 odc) - 6,10% ⬆ (+0,27) 5. Hercai (55 odc) - 5,85% ⬆ (+1,16) 6. Kefaret (9 odc) - 5,21 % ⬇ (-0,42) 13. Zadzwoń do mojego agenta (21 odc) - 3,70% ⬆ (+0,02) 28. Broń Boże! (22 odc) - 2,45% ⬇ (-0,33)
AB: 3. Zadzwoń do mojego agenta - 5,12% ⬇ (-0,30) 4. Pokuta - 4,25% ⬇ (-0,01) 6. A.Riza - 3,95% ⬆ (+0,16 ) 10. Broń Boże! - 2,90% ⬇ (-0,89) 11. Hercai - 2,90% ⬆ (+0,90)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2021 19:46:41 GMT
Nie tylko dla Ciebie Reyyan. Tak mnie wymęczył ten odcinek...
|
|
|
Post by julia on Jan 19, 2021 10:53:57 GMT
Reyyan , Matthias , mnie nie tyle cały odcinek zmęczył - bo obejrzałam bez znużenia - co Dilsah. Biedna kobieta, ale męczyłam się patrząc na nią i czekając aż coś powie, a ona nic tylko :"Yalan" i kręcenie głową. Rozumiem wszystko, 25 lat mieszkała w odosobnieniu, psychika jej siadła, poddawała się temu , co mówiła jej Azize. Jedzie na spotkanie z Miranem, a potem nikomu nie wierzy, że syn żyje Biedny Miran wychodzi ze skóry, pokazuje zdjęcia, wyprawkę jej roboty, zawozi na cmentarz, aby pokazać pusty grób, nie, nie i nie! Nawet Azize nie jest w stanie jej przekonać. No i kolejny raz przypominam - ani słowa o badaniu DNA. Wiara wiarą , a badanie, to coś innego. I Miran nadal pozostanie nieszczęśliwy, Fusun z zemsty strzeliła w Dilsah. Ten krótki wątek, moim zdaniem był zbędny. Byłam szczerze zawiedziona , gdy okazało się, że Yaren kolejny raz uciekła się do podstępu , chce zajść w ciążę, a potem kolejno pozbywać się z rezydencji niewygodnych osób. Marzy jej się bycie panią na włościach.... a mogło być tak pięknie. Szkoda Haruna on się naprawdę w niej zakochał .Cihan i Handan wiadomo, ratują skórę córki, ale nie mają odrobiny wyrzutów sumienia i do tego ten beznamiętny ton głosu Cihana, który informuje Fusun o śmierci syna No i Azize. Niestety naprawienie krzywd nie jest sprawą prostą. Niekiedy niemożliwą. Nie da się, tylko poprzez pokajanie na głównym placu Midyata wrócić skrzywdzonym utraconej przeszłości, zniszczonego życia. Zranione dusze pozostaną A najsmutniejsze jest to, że za grzechy z przeszłości płacą protagoniści Ciekawe, co wymyślą scenarzyści. Przez moment myślałam, że Azize podpali się na tym placu Teraz może się spodziewać krwawej zemsty ze strony Fusun, która być może wystrzelać wszystkich drogich sercu Azize. Bardzo pozytywnie rysuje się na tym tle Gonul. Zna babkę, zna jej okrucieństwo, ale okazuje się, że potrafi być wielkoduszna - wielki heroizm, podziwiam Ona nie jedzie do Karsu, do matki, a zostaje z Azize. D...z uszami jest nadal Azat. widać , że mu zależy na Gonul, ale wydusić z siebie nie potrafi, aby została także dla niego. Do wyjaśnienia pozostaje jeszcze rozmowa Firata z Esmą
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 20, 2021 5:55:18 GMT
julia , Dokładnie.Takiej mimozy jak Dilsah to ja nawet w latino nie widziałam.Niby powinno mi być jej żal,bo swoje przeszła,no ale nic nawet nie poczuła jak zobaczyła Mirana. Gdzie jakiś instynkt matki.Normalnie kamień zamiast serca. Miran pokazuje dowody,dwoi się troi-jego cierpienie mnie dobiło. W tym odcinku Akin był genialny,płakałam razem z Miranem Pomijając już to,że aktorka bardzo kiepsko gra swoją rolę. Do tego ta adopcja.Skąd Dilsah wytrzasnęła to dziecko, skoro była zamknięta? kto da takiej osobie dziecko.Nie rozumiem. Banu szczęśliwa. Znowu kasa będzie się zgadzać
|
|
|
Post by julia on Jan 20, 2021 10:22:24 GMT
Reyyan, masz rację, też pisałam o tej adoptowanej córce Jak osoba tak niestabilna, na granicy normalnego rozumowania, dałaby radę wychować jakieś dziecko, totalna bzdura. Też miałam łzy w oczach, gdy Miran tak bardzo chciał ją przekonać, o tym, że jest jej synem. Akin zagrał cudnie, był tak prawdziwy, emocjonalny...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2021 16:17:25 GMT
{Spoiler}Azra, bohaterka Sera Kutlubey, pojawia się w serialu jako adoptowana córka Dilshah, ale okazuje się, że jest w rzeczywistości córką Fusun. Kiedy Azize okłamała Dilshah w sprawie śmierci Mirana 25 lat temu, dała jej małą dziewczynkę na pocieszenie. Dilshah wychowała Azrę jak własną córkę. Ale Azra jest prawdziwym powodem wojny między Azize i Fusun. Czy jesteś gotowy, aby dowiedzieć się o wszystkich okrucieństwach Azize?
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 20, 2021 19:14:39 GMT
Zwiastun <3
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2021 14:05:08 GMT
Drugi zwiastun mnie nie zaskoczył, spodziewałem się tego. Dziwi mnie tylko, dlaczego Dilsah wciąż żyje? Przecież mówiono, że Ali nie chce jej widzieć... I Dilsah będzie teraz stanie pomiędzy Hazarem a Zehrą...
Nowy domek ReyMir - ciekawe, czy ktoś nie wysadzi go w powietrze. No i Fusun niedługo chyba pożegna się z serialem. W zwiastunie nowym prawdopodobnie już będziemy mieć do czynienia z adoptowaną córką Dilsah.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 25, 2021 15:59:57 GMT
Poniżej 2,50 w AB. Po obejrzeniu odcinka zastanawiam sie, czy nie zostawili sobie otwartej furtki na finał.
|
|
|
Post by julia on Jan 26, 2021 10:27:02 GMT
Było dużo zamieszania, prorocze sny i zemsta Fusun. Azize nadal chce odkupić swoje winy, miota się, gdyż nie jest to łatwe, chce zrobić coś dobrego, ale jest to odczytywane , jak kolejny podstęp. Yaren po szarpaninie jest winna śmierci Haruna, bo to ona pierwsza złapała za broń...zachowuje się , jak obłąkana, rodzice ją chronią i pilnują. Handan nie odstępuje na krok, aby nie wykrzyczała, że to ona, Cihan szykuje zasadzkę, sprowadza Mahmuta i nagrywa , jak ten stoi nad zwłokami, a potem przesyła to Fusun... Yaren, jak lady Makbet albo nasza swojska Balladyna usiłuje zmyć krew z rąk , stoi w łazience i myje, spłukuje i tak bez końca. Ilay Erkok świetnie zagrała te sceny Od początku Azize wydawała się być demonem , ale Fusun naprawdę trzeba się bać Ani jednej łzy, zero emocji, zakaz rozpaczy w domu, praca umysłu na najwyższych obrotach, jak zemścić się na tych, którzy są winni śmierci syna. Tyle, że jej podejrzenia są niesłuszne, nadal za cel swojej zemsty uznaje Azize. Zabić Mirana, wnuka Azize, to będzie zemsta, to będzie ból! A Miran , aby jeszcze bardziej przekonać Dilsah do siebie, odnajduje Azrę, jej przysposobioną córkę i wiezie na spotkanie z matką. Niestety kula zemsty zaczęła się toczyć po równi pochyłej...ciężarówka spycha samochód z drogi...nieprzytomnego Mirana wyciąga z samochodu Azra... Na cofnięcie zlecenia zabrakło czasu - Azize wyznaje Fusun, że jej córka żyje...wiemy, że jest to Azra. I po raz pierwszy widzimy zalaną łzami Fusun. Początek odcinka i koniec, to proroczy sen Reyyan. Ona na huśtawce, rozbujana nad przepaścią, zaczyna się bać, ale Mirana nie ma i w ostatniej chwili łapie ją ktoś z czerwonymi frędzelkami przy mankiecie . Reyyan czuje zagrożenie, wraz z Hazarem jadą w kierunku lotniska naprzeciw Mirana, widzą wypadek i gdy Reyyan pochyla się nad Miranem, zauważa u Azry czerwone mankiety ze swojego snu. Są także romantyczne chwile, gdy Miran z Reyyan urządzają nowy dom, w którym zamieszkają z Dilsah i Sukran. No i Zehra się uspokoiła, gdy Hazar w sypialni wyciąga do niej rękę...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2021 20:23:24 GMT
Jak myślicie, kto jeszcze dołączy do serialu? Córkę Fusun już mamy . Jeszcze dziadka brakuje do kompletu, to do Sukran by się zalecał
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 21:24:13 GMT
W totalu moim zdaniem i tak nieźle. Turcy chyba lubią głupotki rodem z Meksyku
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2021 17:06:51 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 27, 2021 17:19:03 GMT
No proszę, widzę że się nie cykają.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 27, 2021 17:56:25 GMT
Wymordują całą obsadę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 27, 2021 18:00:21 GMT
A to ona z serialu odchodzi czy scenarzyści se tak sobie wymyślili. Matthias spokojnie prosi jeszcze zostali.
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2021 18:01:37 GMT
Przecież bez Azize ten serial nie ma sensu. niemoc
|
|
|
Post by Matthias on Jan 27, 2021 18:07:48 GMT
Nie no, Azize nie umrze. Nic mi nie wiadomo o tym, żeby aktorka zrezygnowała z Hercai... Miała odejść Fusun, ale widać, że jeszcze sobie pogra.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 27, 2021 18:10:22 GMT
A więc klasyczna wkrętka by widza zachęcić do oglądania.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 29, 2021 4:44:27 GMT
Wg Birsen Ebrar już nie wróci do serialu,więc nie zobaczymy więcej scen GulMir
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2021 10:03:17 GMT
Oby tylko to oznaczało nadciagający finał. Pomimo, że serialu od dawna nie oglądam to jestem nim bardzo zmęczona... wszędzie nieustające narzekania.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2021 11:21:41 GMT
Już się cieszyłam, ale to chyba decyzja rodziców aktoreczki. A tu takie ładne foto:
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 31, 2021 19:53:59 GMT
Aktor Arilla Pekdemir(wujek Yusuf), który od 2 lat walczył z rakiem i niedawno pokonał koronawirusa, zmarł z Izmirze
|
|