Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 18, 2021 16:13:25 GMT
|
|
|
Post by Alex on Sept 18, 2021 20:02:39 GMT
Ostatnio też siedziałem sobie i czytałem komentarze pod postami i filmikami 😂😁 Na insta? Polecam też popatrzeć na te pod filmikami na yt. Z jednej strony już się nie mogę doczekać aż w końcu wystartuje ten 5 sezon, a z drugiej jak pomyślę, że będą nas zapewne męczyć scenami Bucka i Rudej to... Maddie też raczej nie będzie albo będzie, ale bardzo mało... No i z racji tego, że jest Ruda i Ana to żeby zobaczyć sceny Eddiego, Bucka i Chrisa pewnie trzeba się będzie cofnąć do sezonu 3. Najbardziej się boję, że scenarzyści wpadną na pomysł jakiejś podwójnej randki... A tego nie przeżyję. Co znowu z Eddie'm? http://instagram.com/p/CT-JXpSh-HU
|
|
verte
Początkujący
|
Post by verte on Sept 18, 2021 22:48:08 GMT
Tak z ciekawości znacie jakiś serial o tematyce policyjnej, który byłby podobny do 911? Mam jeszcze trochę oglądania w zapasie ale chętnie zacząłbym jeszcze jeden serial
|
|
|
Post by Alex on Sept 18, 2021 23:34:47 GMT
Tak z ciekawości znacie jakiś serial o tematyce policyjnej, który byłby podobny do 911? Mnie nie pytaj, ja się nie znam. Aktualnie oglądam "The killing", bardzo fajny i kusi mnie FBI, ale wiem tylko tyle, co z opisu. Jak znajdziesz coś fajnego to możesz dać znać, przyda się.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 19, 2021 12:04:14 GMT
Tak z ciekawości znacie jakiś serial o tematyce policyjnej, który byłby podobny do 911? Chicago P.D i jest jeszcze Station 19 ale tam jest podobnie jak w 911.
|
|
verte
Początkujący
|
Post by verte on Sept 19, 2021 16:33:27 GMT
Ooo dziękuję Wam 💙, chicago P.D już mi się gdzieś przewinęło przed oczami ale nie słyszałem jeszcze od nikogo opinii na temat tego serialu, chociaż te 9 sezonów mówi samo za siebie 😅. The killing także wygląda bardzo ciekawie. Jeśli uda mi się znaleźć chicago P.D z napisami, to chyba od tego zacznę
|
|
|
Post by Alex on Sept 19, 2021 20:16:18 GMT
No wiesz co? To ja szukałam serialu do obejrzenia, a ty dopiero teraz mówisz o Chicago P.D? Chyba będziemy mieli ciche dni. verte, a z 911 jak ci idzie? Na którym odcinku jesteś?
|
|
verte
Początkujący
|
Post by verte on Sept 19, 2021 20:26:40 GMT
Alex, Aktualnie już powoli kończę 3 sezon, staram się ograniczać do max 2 odcinków na dzień, jestem z tych, którzy się delektują długim oglądaniem 😂. Jeszcze chyba tylko 3 odcinki i 4 sezon zaczynam. Tylko zaczynam się już martwić, że za szybko skończę i dlatego zastanawiam się nad Chicago P.D. Ale zdecydowanie 3 sezon jest moim ulubionym, relacje między drużyną, ofiary i katastrofy wszystko spasowane idealnie
|
|
|
Post by Alex on Sept 19, 2021 20:54:14 GMT
Alex, Aktualnie już powoli kończę 3 sezon, staram się ograniczać do max 2 odcinków na dzień, jestem z tych, którzy się delektują długim oglądaniem 😂. To zupełnie odwrotnie niż ja. Jak mnie coś wciągnie to potrafię obejrzeć nawet cały sezon w jeden dzień. Tak było właśnie z 3 sezonem 911. No może nie w jeden dzień, bo to jednak za dużo odcinków, ale błyskawicznie mi poszło. Jak ja bym chciała obejrzeć sobie jeszcze raz 911 od początku... Ale najpierw muszę porobić czystki w tych serialach, które porozpoczynałam. Dokończyć to, co do dokończenia i rozstać się ostatecznie z tym, czego już nie oglądam a jeszcze wisi nade mną widmo nadrabiania. Może do zakończenia 5 sezonu się wyrobię i przed 6 zrobię sobie powtórkę. Chyba, że ten 5 pójdzie nie po mojej myśli.
|
|
|
Post by Alex on Sept 20, 2021 20:34:15 GMT
Żyrafa, słoń... Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak im bliżej premiery tym bardziej się boję tego 5 sezonu. Trochę mój zapał przygasł...
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 21, 2021 17:00:58 GMT
Robi wrażenie.
|
|
|
Post by Alex on Sept 21, 2021 18:31:34 GMT
Wczoraj/dzisiaj (zależy od tego według której strefy czasowej liczymy ) była premiera, więc zerknęłam sobie na interesujące mnie scenki. Każdy wie jakie. To znaczy zerknęłam na te, które zostały dodane na yt. I okazuje się, że scenarzysta chyba jednak ściemniał, bo wychodzi na to, że Eddie cierpi na coś w stylu stresu pourazowego. I... Czy to może być przypadek, że ataku paniki dostał akurat wtedy, kiedy sprzedawca w sklepie wziął Anę za jego żonę i mamę Chrisa? Ale poważnie to podoba mi się, że pociągną ten temat. Eddie ma poznać rodzinę Any, ale zbyt szczęśliwy z tego powodu nie jest. Reakcji Bucka nie komentuję. Ja nadal czekam na rozwinięcie kwestii "following your heart"... Jeśli się okaże, że ta scena była po nic to się wkurzę. I nie, nie chodzi tu o Bucka, Next . Po prostu jeśli bohater o swojej dziewczynie mówi, że jest z nią, bo jest z nią łatwo no to wniosek nasuwa się sam. Potem "following your heart" i to wzbranianie się rękami i nogami przed wniesieniem tego związku na wyższy etap... Nie wiem. To poważnie już było, teraz czas na głupotki. Jak zwykle. Na początku 4 sezonu ktoś na profilu 911 na tt napisał, że Buck i Eddie powinni zamieszkać razem. Wtedy osoba prowadząca konto odpisała, że to "wskazówka", no a po postrzale Eddiego przewinęło się w fandomie tyle historii o tym stresie pourazowym i wprowadzce Bucka do Eddiego, żeby mu pomóc... Więc... Jeśli nie żyrafa to może... Powie mi ktoś, dlaczego yt mnie tak nienawidzi, że pokazuje mi takie sceny?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 22, 2021 11:46:20 GMT
Powie mi ktoś, dlaczego yt mnie tak nienawidzi, że pokazuje mi takie sceny? Biedactwo, wolała być tam eddiego zamiast tej rudej.
|
|
|
Post by Alex on Sept 22, 2021 13:53:13 GMT
Biedactwo, wolała być tam eddiego zamiast tej rudej. Ależ wszystko przed nami, spokojnie. Wolałaby nie widzieć Rudej, nie tylko w tej scenie, ale i każdej pozostałej.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 22, 2021 14:35:18 GMT
Wolałaby nie widzieć Rudej, nie tylko w tej scenie, ale i każdej pozostałej. Zazdrosna jesteś.
|
|
|
Post by Alex on Sept 22, 2021 14:44:41 GMT
Wolałaby nie widzieć Rudej, nie tylko w tej scenie, ale i każdej pozostałej. Zazdrosna jesteś. O ten kolor włosów? No dobra, przyznaję. Przejrzałeś mnie...
|
|
|
Post by Alex on Sept 27, 2021 20:26:41 GMT
Obejrzałam w całości pierwszy odcinek. I chyba czas na powtórkę, bo trochę rzeczy się pozapominało. Rozpoczął się proces mężczyzny, który zaatakował Athenę. I kurczę, przepraszam, ale naprawdę nie mogę tego inaczej ująć. Czy naprawdę istnieją takie idiotki? Facet został oskarżony o kilkukrotny gwałt i pobicie, a kobiety mu fanclub zakładają? No ku*wa, jak takie zachwycone to niech się zamienią z jego ofiarami. Podejrzewam, że one by na to chętnie przystały. Przepraszam, uniosłam się. Kurczę, mieszkam w Polsce. Myślałam, że nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć, NAWET w serialu, ale jednak... Końcówki i zachowania adwokatki nie skomentuję, bo musiałby się posypać ciąg gwiazdek. No ale powiem, że jeszcze przez chwilę po zakończeniu siedziałam z otwartą buzią. Zwłaszcza, że wydawało mi się, że i policjant i adwokatka dołączą na stałe do obsady i coś z tego będzie... Maddie było bardzo mało. Zrezygnowała z pracy, chodzi na terapię... Starają się ukryć ciążę, ale widać, że Jennifer ma brzuszek i zaokrągliła się na twarzy. Btw. z tego co widziałam to już urodziła synka i bardzo fajny prezent dostała od ekipy 911. Bucka i Eddiego już komentowałam... Właściwie to powinnam ich skomentować osobno, bo jednak każdy ma swój wątek, ale cóż... Nadal uważam, że to, że Eddie dostał ataku paniki akurat w momencie, kiedy sprzedawca nazwał Anę mamą Chrisa nie jest przypadkiem. I słowa lekarki "może to być oznaka jakiegoś ukrytego niepokoju"... No wszystko się zgadza przecież. To jak Eddie się upierał, że te chrzciny i poznawanie rodziny Any nic nie znaczy i reakcja Bucka były świetne. Plus to, jak Hen prawie zaczęła go uspokajać, że to naprawdę nie jest nic AŻ takiego poważnego. Ruda pojawiła się w całych dwóch scenach... I o dwóch za dużo. (tak, wiem, jestem okropna) No naprawdę nie wiem, dlaczego ona tak na mnie działa, ale jak ją widzę na ekranie to automatycznie odwracam wzrok. Związek jej i Bucka też mi się nie podoba. Wychodzi na to, że albo pracują, albo uprawiają seks. No nie wiem. Ja im długiej, wspólnej przyszłości nie wróżę. Zawitałam również na tt pod #buddie i powiem, że sporo się tam dzieje. Ale przez to też znalazłam mini wywiad z Oliverem. Na początku mówił o Rudej i o Bucku, więc te zupełnie nikomu NIEPOTRZEBNE słowa pominęłam.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 27, 2021 20:58:32 GMT
Alex, ja jeszcze nie wiedziałem pierwszego odcinka nowego sezonu Dlatego narazie cię nie czytam Wrócę do twoich komentarzy późnej jak już będę oo seansie Dzisiaj emisja drugiego odcinka sezonu piątego http://instagram.com/p/CUVGzR6BE3Y
|
|
|
Post by Alex on Sept 28, 2021 12:07:28 GMT
No i miałam rację! Liam, Next, szykujcie się na tę żyrafę, będzie grubo, mówię wam. 😂 A tak zupełnie poważnie... Bo w większości sobie jaja robię, jeśli chodzi o ten wątek. To znaczy fajnie by było jakby jednak byli razem, ale bez jakiegoś zbytniego ciśnienia. Mogą się tylko przyjaźnić, byleby Buck się nie spotykał z Rudą. Poza tym zgadzam się na wszystko. 😂 Ale wracając... Byłam przekonana, że odcinek startuje ok. 5 czasu polskiego, a wchodzę po 2 na tt i pełno komentarzy odnośnie odcinka. No i wiadomo, że się nie powstrzymałam i przeczytałam. 😂 I tak sobie myślę... Że to naprawdę będzie kur***wo ze strony scenarzystów, jeśli Eddie i Buck nie skończą razem. Bo po co były te wszystkie sceny? Np. Maddie mówiąca do Bucka, że skoro zaczął "kraszować" Eddiego to może w końcu zapomni o Abby, elf mówiący Buckowi, że mają wspaniałego syna, komentarze w trakcie wezwania... I najbardziej utkwiła mi w pamięci rozmowa Bucka z tym facetem, kiedy mówi "mogę mieć jedynie nadzieję, że kiedyś znajdę coś równie pięknego" i odpowiedź "nie znajdziesz tego, synu, zbudujesz to". No serio? Może z Rudą zbudował? (przepraszam, naprawdę, ale nie potrafię przestać się jej czepiać 🤣) Ten trzeci sezon to już w ogóle był kosmos. Najpierw to tsunami i Buck opiekujący się Chrisem, Eddie przyprowadzający go i tak następnego dnia do Bucka (gdzie później prawie wydrapał Anie oczy za to, że Chris się przewrócił na deskorolce 😏), pozew i zachowanie Eddiego, ta scena w sklepie... No naprawdę nie wiem co jeszcze można by tam dodać, żeby było bardziej oczywiste niż było. Btw, do tej pory mi się chce śmiać z "rozmowy" Hen i Chima, "ktoś powinien ich rozdzielić", "tych dwoje czy tych dwoje?" 😂 Potem scena w kuchni, o tej zawalonej studni nawet nie ma co wspominać, bo serio byłam w szoku, jak zobaczyłam reakcje Bucka. No ale ok... Nie chcieli ich łączyć to nie. Eddie dostał Anę, Buck Rudą (🙄) i tyle. Wszystko jasne. W takim razie po co teraz znowu mieszają? Po co dają to "following your heart", postrzał Eddiego i testament? A teraz jeszcze ciągną to wszystko w sezonie 5... Męczące to się już robi. Jennifer zapraszała wczoraj na odcinek: ❤️❤️
|
|
|
Post by Alex on Sept 29, 2021 22:28:38 GMT
Czuję się tutaj jak w temacie MD ostatnio. Wszyscy mnie olewają. Weszłam na tumblr, bo chciałam znaleźć gifa z Buckiem i Chrisem z najnowszego odcinka i znalazłam oczywiście wszystko poza tym, co chciałam znaleźć. To znaczy właściwie znalazłam tego gifa i to jakoś x20 mniej-więcej, ale albo rozmiar mi się nie zgadza, albo jest podzielony, albo dodane efekty, albo, albo, albo... : Ale znalazłam za to fajne graficzki i żeby mi się nie zgubiły to muszę je tutaj dodać. Btw. ciekawostka z cyklu wiedza bezużyteczna: jak się na tumblr wpisze w wyszukiwarce "911", 99% postów, które się ukażą dotyczą Bucka i Eddiego.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 30, 2021 13:43:41 GMT
No wiesz co? To ja szukałam serialu do obejrzenia, a ty dopiero teraz mówisz o Chicago P.D? Chyba będziemy mieli ciche dni. Ale to jest serial o policjantach nie o strażakach. Czuję się tutaj jak w temacie MD ostatnio. Wszyscy mnie olewają. No co ty nie smutaj. Jakie piękne gify.
|
|
|
Post by Alex on Sept 30, 2021 21:36:57 GMT
Ale to jest serial o policjantach nie o strażakach. Ale ja nie mówiłam, że chcę o strażakach. Ostatnio właśnie miałam fazę na seriale policyjne. Serial o strażakach jest jeden, jedyny. Innych się boję po tym, co zobaczyłam (usłyszałam) w tej polskiej "Remizie".
|
|
|
Post by Alex on Sept 30, 2021 22:00:02 GMT
Przepraszam, ale to też muszę tutaj wrzucić. Chciałam znaleźć coś do podpisu, ale za dużo tego, trudno się zdecydować na jedno.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 2, 2021 20:19:43 GMT
Czuję się tutaj jak w temacie MD ostatnio. Wszyscy mnie olewają. Oj tam, oj tam Wydaje ci się Dzisiaj lub jutro obejrzę pierwszy odcinek nowego sezonu, więc dołączę się do dyskusji. Nie lubię spoilerów, więc boję się czytać twoje komentarze 😬😂 W trzecim odcinku, piątego sezonu:
|
|
|
Post by Alex on Oct 3, 2021 13:19:18 GMT
Dzisiaj lub jutro obejrzę pierwszy odcinek nowego sezonu, więc dołączę się do dyskusji. Nie lubię spoilerów, więc boję się czytać twoje komentarze 😬😂 No to czekam. 😂 Co do spoilerów to ja akurat jestem mistrzem w spoilerowaniu sobie wątków. I to wcale nie dlatego, że tych spoilerów szukam tylko one same mnie szukają. Najgorzej, jak się ogląda na bieżąco i dowiaduje, że w 7 odcinku będzie super scena, a wyszły dopiero 2... 🤦♀️ Jeszcze tylko 4 tygodnie. 😂
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 15:08:12 GMT
Prawa do własnej adaptacji zakupiła Turcja.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 3, 2021 16:01:46 GMT
Alex, obejrzałem pierwszy odcinek piątego sezonu! Ogólnie odcinek był dobry. Jak zobaczyłem scenę łóżkową Bucka i tej rudej od razu pomyślałem Alex o tobie 😂😬 Rozpoczął się proces mężczyzny, który zaatakował Athenę. I kurczę, przepraszam, ale naprawdę nie mogę tego inaczej ująć. Czy naprawdę istnieją takie idiotki? Facet został oskarżony o kilkukrotny gwałt i pobicie, a kobiety mu fanclub zakładają? No ku*wa, jak takie zachwycone to niech się zamienią z jego ofiarami. Podejrzewam, że one by na to chętnie przystały. Przepraszam, uniosłam się. Kurczę, mieszkam w Polsce. Myślałam, że nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć, NAWET w serialu, ale jednak... Końcówki i zachowania adwokatki nie skomentuję, bo musiałby się posypać ciąg gwiazdek. No ale powiem, że jeszcze przez chwilę po zakończeniu siedziałam z otwartą buzią. Zwłaszcza, że wydawało mi się, że i policjant i adwokatka dołączą na stałe do obsady i coś z tego będzie... Ja w ogóle zapomniałem już o tym prawie śmiertelnym pobiciu Atheny, dlatego jak zaczęła się rozprawa to przez chwilę nie wiedziałem co się dzieje. Ten fanclub tego gwałciciela mnie rozwalił. Choć bardziej przykre jest to, że zdarzają się takie sytuacje. W ogóle są kobiety, które lecą na więźniów. W ogóle ta cała rozprawa podnosiła mi ciśnienie. Myślałem, że po jego ucieczce będą go szukać kilka odcinków, aż tu pod koniec odcinka ten policjant go znalazł i skuł, a tu nagle pani adwokat przechodzi na stronę wroga i atakuje nożem tego policjanta, więc dobrze myślałem 🥴 Maddie było bardzo mało. Zrezygnowała z pracy, chodzi na terapię... Starają się ukryć ciążę, ale widać, że Jennifer ma brzuszek i zaokrągliła się na twarzy. Mam nadzieję, że Maddie szybko wróci na pierwszy plan, ale niech najpierw Jennifer nacieszy się synkiem ❤️ Eddie ma stres pourazowy. Podoba mi się ten wątek. Fajnie, że scenarzyści ciągną trochę temat bo w ostatnich odcinkach poprzedniego sezonu został postrzelony przez snajpera, prawie umarł i dziwnie by było gdyby teraz wszystko było fantastycznie. Alex już tutaj jakieś konspiracje tworzy 😂😁 Ja do Any nic nie mam ale jest trochę taka... nijaka. Jakoś tak nie zwracam na nią uwagi. Widział bym jednak kogoś innego przy Bucku i Eddim. Najlepiej ich razem 😂😂❤️ Całe rozpoczęcie piątego sezonu ocenie po drugim odcinku jak skończy się temat „The Blackout”. Choć i tak nie przebije motywu przewodniego w pierwszych odcinkach trzeciego sezonu ❤️
|
|
|
Post by Alex on Oct 3, 2021 17:24:51 GMT
Prawa do własnej adaptacji zakupiła Turcja. O MÓJ BOŻE Nie widzę tego zupełnie. Pytanie tylko czy to będzie jedynie zaczerpnięcie pomysłu na historię czy wątki i postacie oddane 1:1. Liam, Next, verte, to jak, obstawiamy kto kogo zagra? Mi do głowy przyszła jedynie Sevda Erginci, jeśli chodzi o Maddie... Eddiego, Bucka i Chrisa niech nawet nie próbują podrabiać, bo to już jest z góry przegrana próba. Jak zobaczyłem scenę łóżkową Bucka i tej rudej od razu pomyślałem Alex o tobie 😂😬 Nie przypominaj tego koszmaru, proszę cię. Musiałam wzrok od ekranu odwracać, bo nie mogłam na to patrzeć. Myślałem, że po jego ucieczce będą go szukać kilka odcinków, aż tu pod koniec odcinka ten policjant go znalazł i skuł, a tu nagle pani adwokat przechodzi na stronę wroga i atakuje nożem tego policjanta, więc dobrze myślałem 🥴 Ja to myślałam, że ten policjant i adwokatka to nowa para będzie. A tu ona go nagle od tyłu z nożem... No cóż Alex już tutaj jakieś konspiracje tworzy 😂😁 Poczekaj na 2 odcinek. Tutaj nie ma przypadków. Ale już wystarczy, że sobie zaspoilerowałam, więcej nie będę nic więcej pisała. Ja do Any nic nie mam ale jest trochę taka... nijaka. Jakoś tak nie zwracam na nią uwagi. No właśnie ja mam dokładnie to samo. Po prostu jest, bo jest i tyle. Nie przeszkadza mi za bardzo. Jeśli już kogoś by chcieli się pozbyć to wolałabym, żeby to była Ruda, bo Anę zniosę. Aczkolwiek jeżeli pozbędą się obu, nie będę miała nic przeciwko. If you know Widział bym jednak kogoś innego przy Bucku i Eddim. Najlepiej ich razem 😂😂❤️ To ja tu próbuję na poważnie podejść do tego wątku i pogodzić się z tym, że nic z tego nie będzie, a ty znowu... Jako że Next gdzieś zniknął to ja będę teraz tą złą. Nic z tego nie będzie. Chociaż po tym 2 odcinku... Choć i tak nie przebije motywu przewodniego w pierwszych odcinkach trzeciego sezonu ❤️ Ja to wiedziałam jeszcze zanim zaczęłam oglądać piąty sezon. Nie wiem, czy mogą coś zrobić, żeby to przebić.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 3, 2021 17:30:36 GMT
Prawa do własnej adaptacji zakupiła Turcja. O matko, ja tego nie oglądam. Alex a ty.
|
|
|
Post by Alex on Oct 3, 2021 17:35:37 GMT
Pewnie z ciekawości zobaczę. O ile nie wezmą tam Tolgi, a niestety coś mi mówi, że tak będzie.
|
|