Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 23, 2021 20:35:45 GMT
Serial zmienia pasmo z czwartku na środę.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2021 20:41:26 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jan 23, 2021 20:54:03 GMT
*Atahan wzdycha próbując się uspokoić*
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 23, 2021 21:40:38 GMT
To coś da? Reyting wzrośnie? Ja już nie łapię się w dizi, co i jak Jutro nadrabiam odcinek. PS Na yt jest cudowna kobieta, która tłumaczy SL z napisami polskimi. Także polecam wpisać Sol Yanim napisy pl Jutro ma wstawić odcinek 7.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 23, 2021 21:51:10 GMT
To coś da? Reyting wzrośnie? Ja już nie łapię się w dizi, co i jak Wstawili "Seni Cok Bekledim" na piątek, więc trzeba było przenieść "Akrep", które leci w piątek. W Star TV wpadli na błyskotliwy pomysł wstawienia go na czwartek, tym samym przesuwając "Sol Yanim" na środę. Ma to dużo sensu, prawda? Ja obejrzałem do 1:26. Mogę ci powiedzieć, że się dzieje. Babcia zaczyna powoli działać I z ust Idil padnie pewna ważna rzecz odnośnie Selima, a dokładniej jego stanu psychicznego. Całość skomentuje jutro, jak obejrzę, bo wnerwił mnie Star wystarczająco tymi tasowaniami.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 23, 2021 22:01:31 GMT
No to faktycznie. Geniusze. Rety...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2021 22:03:45 GMT
Postanowili wrzucić nowość w piątek, bo w czwartek nie miałby szans wśród mocnych propozycji. Środa - Osman i Niewierny robią też swoje, ale nie tak jak w czwartek. Dlatego ja się nie dziwię. Przerzucą, zobaczą i w każdej chwili mogą zakończyć produkcję.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 23, 2021 22:07:01 GMT
Oby ta zmiana dnia coś dała.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 24, 2021 17:36:08 GMT
Wątpię. Może ewentualnie podskoczyć trochę i tyle.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 24, 2021 18:57:37 GMT
9. Odcinek 2. Zwiastun www.youtube.com/watch?v=lpVph2tlNl0&ab_channel=SolYan%C4%B1mPostanowili wrzucić nowość w piątek, bo w czwartek nie miałby szans wśród mocnych propozycji. W każdy dzień jest konkurencja. W czwartek jest "Bir Zamanlar Cukurova", "Mucize Doktor", "Alev Alev" i "Survivor", który wcale nie jest tak potężny, jak wiosną, czy w poprzednie sezony. W piątek "Kirmizi Oda", "Arka Sokaklar", "Ramo", "Son Yaz", "Akinci" i "Payitaht". Równie dobrze mogli wstawić "Seni Cok Bekledim" w wolny dzień: wtorek, środa. Ale widać Ozcan Deniz jest tak ważną osobą w Star TV, że dostał piątkowe pasmo, to mi nie przeszkadza. Tylko po co rozwalają przy tym dwa inne seriale? Po co wstawiali "Akrep" 11 grudnia, skoro wiedzieli, że w piątki pójdzie "Seni Cok Bekledim"? W piątkowym paśmie pomimo mocno średnich wyników "Akrep" mogło się jakoś obronić, bo było w zasadzie jedyną rodzinną dramą z intrygami, cała reszta seriali była o innej tematyce. A w czwartek, jeśli widownia "Alev Alev" i BZC nie zrezygnuje, to na początku lutego będą ogłaszać finał. Za to "Sol Yanim"... jedyny dzień, jaki może uratować ten serial, to nie środa, a sobota, która jest zajęta przez "Ibo Show". Dlatego, jeśli w Starze umieliby myśleć, to zostawiliby "Sol Yanim" w czwartek i z tymi 3% ciągnęli do maja, bo serialem jest zainteresowanie za granicą. Star TV sobie w tym sezonie nie radzi, ale jest to wina głupich decyzji. Po co czekali z "Sol Yanim" do 26 listopada? W dzień, w który jeszcze w zeszłym sezonie nikt nie odważył się wejść, w tym sezonie wszedł Show z "Alev Alev". Było do przewidzenia, że "Sol Yanim" nie udźwignie tej konkurencji i odkąd ogłosili datę premiery, to czułem że tak będzie. Trzeba było startować z serialem od razu po zniesieniu "Iyi Gunde Kotu Gunde", ale oczywiście oni woleli nagrywać 1,5 miesiąca 3 odcinki. Tak samo po co wstawiali "Akrep" w piątki, skoro był wtorek, luźniejszy od piątku, bo MA i EDHO, to nie to samo co 6 czy 7 seriali. Tak naprawdę od dawna nerwy mi chodzą na ten Star TV, bo robią ostatnio wszystko na opak. Cud, że nie wpadli na pomysł wstawienia SCB w poniedziałek, tym samym przeniesienia SK na piątek i dopiero Akrep na czwartek, a SY to może na niedzielę, przestawiając MA na środę. Przecież jak robić przetasowania, to na całego. Wątpię. Może ewentualnie podskoczyć trochę i tyle. Ja to mam tylko nadzieję, że chociaż nie straci i jakimś cudem będzie trzymać te wyniki w okolicach 3%.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 24, 2021 20:20:15 GMT
W środę leci król telewizji - Osman - także podejrzewam, że ta zmiana dnia emisji to krok w kierunku raptownego zakończenia serialu.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 24, 2021 22:06:51 GMT
Piosenka z najnowszego zwiastuna, jakby ktoś szukał: www.youtube.com/watch?v=1adZbsk71Xk&ab_channel=DURUHANJa już się zahipnotyzowałem. ODCINEK 8 Zdecydowanie najlepsza dla mnie scena to, gdy Idil dowiaduje się o dziewczynie Selima. To było tak unikatowe, gdy Idil się uśmiechała, Selim miał różne myśli w głowie, a Nil jak zwykle o niczym nie ma pojęcia. Ale Idil zareagowała dokładnie tak, jak się spodziewałem. Ona coś z tyłu głowy ma, to jest pewne! Myślę, że jest jedną z osób, które znają najlepiej Selima, ba! ona jedyna wie o jego lękach psychicznych i o tym, że sprawia sobie ból, gdy ktoś z jego bliskich też cierpi. Czuję, że ona będzie tu takim gwoździem do trumny wszelkich sekretów, czy tajemnic. Ona za dużo wie, jest za bardzo w centrum tego wszystkiego, a jej zachowanie dodatkowo to potęguje. Asena wrobiła Serrę w kradzież zegarka Biricik i nie chce mi się tego komentować, bo widziałem to już nie raz. Protka niewinna, wszyscy łącznie z protem ją oskarżą, a pewnie jedyną osobą, która będzie myśleć inaczej będzie Berrin. Co do Berrin, to przyczyniła się rozstanie Nilgun i Ihsana. Może Nilgun nawet by poczekała na jego powrót z USA, ale jego dziewczyna zaszła w ciążę, więc poślubiła innego. Walki Biricik to coś, co nie wprowadza dużo do fabuły. Wykończyła Zeynep, ale nie wiadomo, co z tego wyjdzie, bo Zeynep może chcieć się zemścić. Przyznać jednak trzeba Biricik, że jest unikatowa. Każda inna pewnie, gdyby się dowiedziała, że 'przyjaciółka' nagrała jak wymiotuje, od razu pobiegłaby z kłótnią, a ta uknuła intrygę. Nie przypominam sobie, żeby w ciągu odcinka zrobiła jeszcze coś znaczącego, oprócz wysłuchania, że Serra dostała szansę nauki w Stanach. Przemiana Buraka to coś, co mi się podoba i nie podoba zarazem. Tak się zmienia człowiek w dwa tygodnie wobec przyjaciela, którego od dzieciństwa traktuje, jak brata. Już nie chodzi nawet o tą niewiarygodną więź jaką przedstawili między Selimem i Burakiem, czy o samą Serrę. Burak zmienił się o 180 stopni. Z niego zaczyna wychodzić prawdziwy psychopata i gdyby pokazywali nam takiego diabła od początku, to może byłoby mi w to bardziej uwierzyć, ale on w odcinkach 1-2 był zupełnie inny. Pamiętacie telenowelę "Nie igraj z aniołem", jak jedna z bohaterek miała rozdwojenie jaźni, raz była dobra, raz zła. To dla mnie to jest coś podobnego, co stało się z Burakiem. Był śmieszek, jak już coś tam 'uknuł' z Biricik to było to niewinne, a od odtrącenia przez Serrę zachowuje się, jakby mu rodzinę zabili. Jakieś to dla mnie niewiarygodne i jeśli scenarzystka nie wyjaśni jego zachowania chorobą psychiczną, to będzie to dla mnie jedna z klasycznych telenowelowych zagrywek. Dalej mam nadzieję, że Burak nie będzie antagonistą do końca, o ile ten serial w ogóle przetrwa. Zawsze kibicuję villanom, bo dzięki nim jest ciekawie, ale tym razem tak nie robię, jeśli to miałoby zniszczyć więź między Burakiem, a Selimem. A gdyby wyszło, że Burak jest chory, to myślę, że Selim zapomniałby o całym złu, które zapewne Burak dopiero zrobi. Może nie od razu by zapomniał, ale jednak zmieniłoby to jego postrzeganie, bo już teraz zaczyna go poruszać, jak Burak mówi o Serrze. Się zaś rozpisałem, jak zwykle. A to i tak nie wszystko, o czym chciałem napisać.
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2021 22:50:08 GMT
W środę leci król telewizji - Osman - także podejrzewam, że ta zmiana dnia emisji to krok w kierunku raptownego zakończenia serialu. W poniedziałek lecą Selżucy, Cukur, Yasak, Sefirin, a mimo to Marasli zagarnął w totalu AŻ 7%. Z wolnych mocy środowej tabelki da się uszczknąć tyle samo, jeśli serial się postara. Osobiście wątpię, aby Sol Yanim się to udało, no możliwości są.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 25, 2021 17:52:47 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2021 15:23:39 GMT
Ładne..
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 18:08:49 GMT
Kurde, jeszcze nie obejrzałam odcinka. Czuje, że poczekam jeszcze i hurtem dwa odcinki obejrzę. Zeynep będzie ładnie rozgrywana przez Asenę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2021 18:10:14 GMT
Ozge ta gra wychodzi bardzo naturalnie. Może to że jak by nie było jest naturszczykiem.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 18:18:18 GMT
Ozge ta gra wychodzi bardzo naturalnie. Może to że jak by nie było jest naturszczykiem. Tak. Ma też fajnie rozpisaną rolę. Nie jest naiwna, że oczy bolą. Ale też nie jest cyniczna. Bardzo wyważona postać. Na początku trochę krzyczała np. na Buraka, czy Selima. Ale teraz moim zdaniem jest świetną postacią Na yt są odcinki z napisami polskimi Next
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2021 18:48:50 GMT
Mówisz, a kto wrzuca napisy.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 21:14:23 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2021 21:26:03 GMT
A to są napisy tłumaczone na grupie na FB, czy inna wersja?
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 21:27:33 GMT
Jakaś miła pani tłumaczy sama i wrzuca na yt
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2021 21:30:06 GMT
To może ona to tłumaczy bezpośrednio z tureckiego? Jaka jest jakość?
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 21:34:20 GMT
Oglądałam jedynie zwiastuny w jej tłumaczeniu i wydaje mi się, że całkiem okey. Sama pisze, że tłumaczy hobbistycznie i za wszelkie błędy przeprasza. Na yt jest angielskie tłumaczenie odcinków, gdzie ktoś przetłumaczył kilka razy imię Buraka jako burak. Także tego
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2021 22:07:31 GMT
Więc ona to tłumaczy z tureckiego i angielskiego. Z opisu.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 27, 2021 17:51:42 GMT
Rozumiem, że to nie jest to samo tłumaczenie co na grupach?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 27, 2021 17:58:19 GMT
No nie, ona to sama tłumaczy. Tak jest tam napisane, nie jest to pierwszy serial. Ona ma tam jakieś inne rzeczy przetłumaczone.
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2021 9:35:17 GMT
Naprawdę tęgie głowy są w Star. Bardziej spaść się chyba nie dało. Рейтинги за 27.01.2021 - средаТОТАЛ: 1. Основание. Осман (43 серия) - 11.61%⬇(-1.75) 2.Неверный (15 серия) - 10.10%⬇ (-1.14) 10.Твоя судьба-это дом,где ты родился (29 серия) - 5.62%⬇ (-0.38) 15.Меня зовут Мелек (50 серия) - 3.88%⬇(-0.08) 22. Моя левая сторона (9 серия) - 2.61%⬇(-0.58)AB: 1.Неверный -10.00%⬇(-2.17) 2. Основание. Осман - 9.24%⬇(-0.21) 5.Твоя судьба-это дом,где ты родился - 5.69%⬇(-0.84) 10.Меня зовут Мелек - 3.48%⬆(+0.62) 29. Моя левая сторона - 1.57%⬇(-1.20)
|
|
|
Post by Atahan on Jan 28, 2021 12:01:38 GMT
Dlatego, jeśli w Starze umieliby myśleć, to zostawiliby "Sol Yanim" w czwartek i z tymi 3% ciągnęli do maja, bo serialem jest zainteresowanie za granicą. No, nie będę udawać zaskoczenia, wiedziałem, że tak to się skończy. Wczoraj z ciekawości ok 22:00, czyli już pod koniec odcinka, bo w Turcji była 00:00 wszedłem na Twittera, w #InanBana, bo taki wczoraj był hasztag odcinka. Twittów w języku tureckim praktycznie nie było, pojedyncze wyjątki. Wszystko pochodziło od widzów posługujących się językiem: angielskim, hiszpańskim, włoskim, portugalskim (Brazylia), arabskim, rosyjskim, ale w Turcji prawie nikogo ten serial w social media wczoraj nie obchodził. I gdyby ten serial został w czwartek, to z tymi 3% może opłacałoby im się ciągnąć, bo ze względu na bardzo klasyczną fabułę serial cieszy się zainteresowaniem w Ameryce Łacińskiej (obstawiam, że to stamtąd w większości są napędzane hiszpańskojęzyczne komentarze). No niestety w Star TV woleli pograć w karty. "Akrep" pewnie czeka dziś wieczorem to samo.
|
|
|
Post by mira on Jan 28, 2021 12:10:13 GMT
Star TV ogólnie kiepsko przędzie. Sol Yanim i Akrep to wiadomo, ale Sefirin Kizi, kiedyś największy hit stacji, teraz ma najniższe noty spośród poniedziałkowych seriali. Owszem, wyniki nie są złe, ale szału nie ma. Menajerimi Ara też się jakoś trzyma, w AB nawet dość wysoko, ale total poniżej 4. Myślę że jutrzejsza nowość będzie miała niezły wynik, bo jak nie, to dupa na całego.
|
|