|
Post by Alex on Nov 21, 2020 13:39:09 GMT
Alex , Ali powinien zacząć jechać po Fermanie od czegoś w stylu: "Mówił pan, że wszyscy powinni być tacy, jak ja... Nie chciałbym tego... <spojrzenie Fermana wtf nr 4> Nie chciałbym, żeby wszyscy byli tacy samotni, tacy porzuceni, pozostawieni sami sobie i żeby inne osoby przypominały sobie o ich istnieniu wtedy, kiedy ich potrzebują." I mogą nastąpić tzw ciche dni A potem: Ferman kłóci się z Beliz w szpitalu. Beliz zostawia mu małą, żeby się zajął, bo ona musi od tego wszystkiego odpocząć. Więc ten wkurzony zostaje z małą w szpitalu i w zasadzie chce zostać też na noc, ale wychodzący z pracy Ali ich zauważa i z uporem psychopaty zabiera Fermana i małą do domu. I tak sobie mieszkają razem przynajmniej 5 odcinków (chciałby człowiek na zawsze, ale Rtuk by chyba nie wytrzymał ). I jak już uśpią małą, po wielkich przygodach (jakieś ząbkowanie, kolki czy co tam jeszcze) to Ferman go przeprasza. No i chciałoby się taką scenę jak DorDem, ale...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 21, 2020 17:01:01 GMT
Mam wrażenie że skończyło się w braci i wszyscy przyjacieli aliego mają go nie powiem gdzie. A adil i ferman najwięcej jak im nie wstyd.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 21, 2020 17:24:09 GMT
Alex , Next , no ja bym chciała, żeby się AlFer pokłócili, bo aby ich pokłócić musieliby znaleźć dla nich czas w odcinku. Którego od dwóch tygodni jakoś nie mogą wygospodarować. Wkurza mnie już to. I nie wiem, kto jest gorszy, czy Ferman, czy Adil. Ale wam powiem, że jeszcze nigdy mnie tak wkur na Fermana nie trzymało. Naprawdę, po każdych jego wyskokach szukałam usprawiedliwienia, przebaczałam w 15 minut, ale teraz jakoś nie potrafię. niemoc
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 21, 2020 18:48:21 GMT
Wszyscy go z góry oblewają bo wielka księżniczka ferda musi stać na piedestale.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 21, 2020 22:14:06 GMT
Jak Ferman przyszedł do tego baru, to Ferda do niego "O, super, że przyszedłeś", a Ferman na to "Zaraz do ciebie przyjdę" i podszedł na sekundę do Alego. Jak to Turcy mówią: Alex Next, dajcie mi wałek do ciasta. Fermanowi należy się solidny wpierdzielwalimlotkiem
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 21, 2020 22:23:27 GMT
Dostaje k*****y jak ja widzę mam jej dość. Pewnie cały fandom by się zrzucił na bilet powrotny.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 21, 2020 22:50:33 GMT
Dostaje k*****y jak ja widzę mam jej dość. Pewnie cały fandom by się zrzucił na bilet powrotny. Na pewno wszyscy, którzy oglądają od nas z kraju plus jakieś 99% tureckiego fandomu Next.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 22, 2020 12:38:29 GMT
Czas najwyższy wykupić jej bilet w jedną stronę.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 22, 2020 15:41:24 GMT
Ekipa MD chyba się wylogowała na weekend. Alex Next gdzie was poniosło?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 22, 2020 17:21:21 GMT
Mavi ja dziś nadrabiałem odcinek. Może nie był spektakularny i mało AlFer ale był ok. Może tu kogoś zaskoczę ale w tej akcji z dziewczynką kibicowałem rodzicom. Ta ćpała oni wzięli dziecko zaopiekowali się nim dali jej dom opiekę a ta se przypomniała że ma dziecko jak wytrzeźwiała. Jaką mają pewność że zaraz nie wróci do nałogu rzadnej.
|
|
|
Post by Alex on Nov 22, 2020 18:34:34 GMT
Ja wpadłam w depresję serialową Po doktorku nawet do Soz mi się nie chcę wrócić. Poza tym ostatnio czas mi się kurczy i jeszcze nie zdążyłam obejrzeć 37. Dzisiaj się za nią zabieram.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 22, 2020 19:18:22 GMT
Alex , Next , jutro nasi wracają na plan. Będą kontynuować kręcenie 41 odcinka. Z tego wynika, że najprawdopodobniej nikt więcej poza Sedą tego cholerstwa nie złapał. Alex, no ja też glebę emocjonalną zaliczyłam. Nawet na gify nie mam pomysłów za wiele, a raczej weny, bo nie dochodzi nowy materiał.
|
|
|
Post by Alex on Nov 22, 2020 20:01:06 GMT
Mavi, i oby już ta korona ich omijała. Dzisiaj mnie wzięło na wspominki i stwierdziłam, że obejrzałabym sobie jeszcze raz Güneşi Beklerken. I przypomniało mi się też, że kiedyś zaczęłam The resident, ale nie skończyłam i troszkę się stęskniłam za Conradem Za dużo tych seriali, za dużo
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 0:00:07 GMT
Doruk Czyli to jednak ta druga opcja, która była bardziej prawdopodobna. Guz. Prawie wszystkie sceny z nim w tym odcinku mnie wzruszały... A ta kiedy rozmawiał przed operacją z żoną pacjenta to już w ogóle. I później jak ten mały się do niego przytulił. Możecie sobie mówić, co chcecie, ale ja go lubię (może nawet lubię to za mało powiedziane). Tak mi go było szkoda, kiedy mówił, że (niby to o pacjencie) guz go zmienia, nie jest już sobą i że nikt nie zasługuje na to, żeby tak żyć. Niech już się ktoś zorientuje, co mu jest i zaczną go leczyć. Tylko dlaczego nie zrobili mu operacji wcześniej? Jak rozmawiał z Alim przez drzwi gabinetu o Adilu to mówił o domu opieki, wtedy myślałam, że dotyczyło to jego mamy/taty/siostry/brata czy kogo tam jeszcze... W sumie może to też, ale przede wszystkim chodziło o niego samego. Operacja była bardzo ryzykowna i bał się, że po niej nie będzie już sobą, rodzina będzie się musiała nim opiekować, a w końcu odda go do domu opieki i całkiem o nim zapomni? Z jednej strony chciałabym już, żeby to wszystko wyjaśnili, a z drugiej uwielbiam te sceny z nim, kiedy ma takie "przebłyski" i pokazuje tą swoją dobrą stronę, np. decyduje się kryć Alego, kiedy ten pojechał szukać chłopca z zespołem Downa, pomaga mu się pozbyć ojca Nazli, angażuje się w sprawy pacjentów bardziej niż by chciał: historia z tą dziewczyną, która chce amputacji nóg - ściąga jej protezy, namawia do operacji jej ojca, bo nie chce, żeby była od kogoś zależna czy historia z żoną tego pacjenta z ostatniego odcinka - mówi, że jeśli jej mąż wróci do poprzedniego stanu to pomoże jej się od niego uwolnić... Ale wiem też, że jak już wszystkie jego tajemnice wyjdą na jaw to z takimi scenami z pewnością będę musiała się pożegnać... I co tu wybrać? rozpacz
Dokończę jutro, miałam napisać tylko kilka słów o Doruku, a wyszło... trochę więcej niż kilka. Nic już nie poradzę, przepadłam i trzeba się z tym pogodzić.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 9:43:11 GMT
Alex , z Dorukiem to mam kilka teorii: 1. Ma guza/ uraz mózgu - to już jest pewne. 2. Może został chirurgiem, dlatego żeby się wyleczyć, żeby znaleźć metodę na ratunek dla siebie, bo nikt inny mu nie chciał pomóc? 3. Tak, był lekarzem w wojsku, ale... Mógł się tego urazu / guza nabawić w dzieciństwie/młodości i początkowo on nie dawał żadnych objawów, a kiedy był w wojsku zaczął mieć ze sobą problemy, coś odwalił i go wyrzucili. ZA SCENY Z SEDĄ BĘDĄ KRĘCONE INNE SCENY, WIĘC W ODCINKACH 40 I 41 BĘDZIEMY MIELI MOCNO UCIĘTA FERDĘ. DZIĘKI CI, PANIE.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 12:00:30 GMT
Alex, Next, zapowiadają, że dziś fragman. Oczywiście, w zapowiedzi AlNaz i dzbanuszek Fer, który strzela focha na Tanju (na to wygląda) . Jakoś wcale na ten fragman nie czekam.
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 12:36:31 GMT
Mavi, a może (w dizi to dość popularne jest) został postrzelony w głowę i kula utknęła za blisko jakiegoś ważnego nerwu? co wiązało się z ryzykiem i jej nie wyciągnęli. Plus jeszcze jest to, że on boi się bliskiej relacji z innymi i nie chodzi tu tylko o to że poznają prawdę o jego zdrowiu tylko o coś jeszcze. Już w pierwszym odcinku powiedział, że to dopiero pierwszy dzień w pracy, a szpital już wyleciał w powietrze, wtedy się w to nie zagłębiałam za bardzo, ale teraz ma to trochę inne znaczenie. I sytuacja z Tolgą, jak dał mu orzechy na które był uczulony, też chyba mówił coś w stylu, że lepiej się do niego nie zbliżać, bo nie wychodzi to nikomu na dobre... Skoro sceny z Sedą zamieniają to może w końcu znajdą czas dla AlFer... Najlepiej cały odcinek Ja czekam na zwiastun tylko dla Doruka serduszkoo Może coś mi z nim pokażą
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 23, 2020 15:19:57 GMT
Obejrzałem zwiastun i co znów ali coś zrobił tak wywnioskowałem z zwiastuna.
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 17:43:11 GMT
Znowu się jakaś drama z Alim szykuje... Ledwo co zakończyli sprawę z Kivilcim albo jeszcze nie zakończyli, a tu następne? Może nie chodzi o błąd medyczny tylko w kontakcie z pacjentem, powiedział coś nie tak jak Tanju chciał. Niech chociaż jeden odcinek dadzą bez większej dramy. Doruk i Demir będą mieli chyba wspólną pacjentkę to może oni nadrobią
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 18:08:04 GMT
Alex, Next, Ferman i Ali będą razem operować. I wyjdzie na to, że któryś popełnił błąd medyczny. Ale ta cholerna pewność siebie Fermana w zwiastunie jest mocno zastanawiająca. Powiedziałabym, że przesadnie wali po oczach, że to on popełnił ten błąd i Alego zwolnią (potem pójdzie wydarzeniami z amerykańskiej wersji chwilowo). Plus: kolejna baba ma dość do obsady, ale nie wiadomo, czy na chwilę, czy na stałe. Niby jako sąsiadka Alego. Tak twierdzi Birsen. Alex co do Doruka jeszcze. Doruk ma świadomość tego, że jest nieobliczalny i nie zawsze jest w stanie się kontrolować. Dlatego dystansuje wszystkich od siebie, bo wydaje mu się, że każdego, kogo spotyka na swojej drodze prędzej czy później skrzywdzi.
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 18:23:30 GMT
Alex , Next , Ferman i Ali będą razem operować. I wyjdzie na to, że któryś popełnił błąd medyczny. Ale ta cholerna pewność siebie Fermana w zwiastunie jest mocno zastanawiająca. Powiedziałabym, że przesadnie wali po oczach, że to on popełnił ten błąd i Alego zwolnią. Właśnie pomyślałam sobie, że skoro Nazli i Ali już mają to za sobą to czas na Fermana. Ale jak? F zrzuci winę na A? No nie. Ma ostatnio różne jazdy, ale nie aż tak. A weźmie winę na siebie? Też nie... Dziwne to wszystko. (potem pójdzie wydarzeniami z amerykańskiej wersji chwilowo) Czyli? Napiszesz coś więcej (jeśli wiesz oczywiście), bo o tamtej wersji nie wiem zupełnie nic. Plus: kolejna baba ma dość do obsady, ale nie wiadomo, czy na chwilę, czy na stałe. Niby jako sąsiadka Alego. Tak twierdzi Birsen. Może dla Doruka? Wiadomo, kto ją zagra? Alex co do Doruka jeszcze. Doruk ma świadomość tego, że jest nieobliczalny i nie zawsze jest w stanie się kontrolować. Dlatego dystansuje wszystkich od siebie, bo wydaje mu się, że każdego, kogo spotyka na swojej drodze prędzej czy później skrzywdzi. To też, ale myślę, że na tej wojnie coś jeszcze się stało. Obstawiam, że ktoś został ranny, pewnie jego przyjaciel, a Doruk wtedy miał ten atak i nie dał rady go uratować...
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 18:26:52 GMT
Alex w amerykańskiej wersji po popełnieniu błędu Ali zostaje zwolniony, po czym zostaje pobity (bo poszedł rozpaczać do baru) i leży półżywy na OIOM-ie. I potem go przywracają do szpitala, a Tanju traci swoją posadę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 23, 2020 18:50:16 GMT
Next, Ferman i Ali będą razem operować. I wyjdzie na to, że któryś popełnił błąd medyczny. Ale ta cholerna pewność siebie Fermana w zwiastunie jest mocno zastanawiająca. Powiedziałabym, że przesadnie wali po oczach, że to on popełnił ten błąd i Alego zwolnią (potem pójdzie wydarzeniami z amerykańskiej wersji chwilowo). Czyli co zwolnią aliego. Alex w amerykańskiej wersji po popełnieniu błędu Ali zostaje zwolniony, po czym zostaje pobity (bo poszedł rozpaczać do baru) i leży półżywy na OIOM-ie. I potem go przywracają do szpitala, a Tanju traci swoją posadę. O tak chcę to bardzo. Wreszcie zauważą aliego. Mavi a w amerykańskiej wersji wyjdzie czy to był rzeczywiśćie błąd a jak tak to czyj. Wal spojlerami ja się ich nie boje.
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 19:17:29 GMT
Alex w amerykańskiej wersji po popełnieniu błędu Ali zostaje zwolniony, po czym zostaje pobity (bo poszedł rozpaczać do baru) i leży półżywy na OIOM-ie. I potem go przywracają do szpitala, a Tanju traci swoją posadę. Czyli to na co czekasz od początku sezonu. W końcu Ferman będzie mógł sobie porozpaczać...
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 19:25:12 GMT
Alex, Next, Ktoś napisał do ekipy i g. Nic Alemu się nie stanie. Gorzej. Nam się stanie. Ali zamieszka razem z Nazli.
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 19:36:41 GMT
Alex , Next , Ktoś napisał do ekipy i g. Nic Alemu się nie stanie. Gorzej. Nam się stanie. Ali zamieszka razem z Nazli. No bez jaj. Ale istnieje prawdopodobieństwo, że nie chcą tego zdradzić. Nie zabijajcie we mnie tej resztki nadziei rozpacz Chcieliśmy wspólne mieszkanie AlFer, a co dostaniemy? AlNaz, oczywiście. Jeszcze niech Beliz i Ferman im "pożyczą" Leylę i w ogóle będzie cud, miód i jednorożce.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 19:44:43 GMT
Alex , Next , Ktoś napisał do ekipy i g. Nic Alemu się nie stanie. Gorzej. Nam się stanie. Ali zamieszka razem z Nazli. No bez jaj. Ale istnieje prawdopodobieństwo, że nie chcą tego zdradzić. Nie zabijajcie we mnie tej resztki nadziei Chcieliśmy wspólne mieszkanie AlFer, a co dostaniemy? AlNaz, oczywiście. Jeszcze niech Beliz i Ferman im "pożyczą" Leylę i w ogóle będzie cud, miód i jednorożce.
Nazli przeprowadzi się do Alego, a w obecnym mieszkaniu Nazli zamieszka ta nowa postać. Nosz ja pi pi pi
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 23, 2020 19:53:55 GMT
Alex, Next, Ktoś napisał do ekipy i g. Nic Alemu się nie stanie. Gorzej. Nam się stanie. Ali zamieszka razem z Nazli. omg za*******e. Teraz czekam na hot sceny AlNaz.
|
|
|
Post by Alex on Nov 23, 2020 19:54:31 GMT
Mavi a Acelya? Pójdzie do Demira? Teraz to już wszyscy mieszkają "ze swoją drugą połówką". Z naszych shipów to jeszcze jedynie Demir może zwiać do Doruka, chyba że ten też z kimś mieszka.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2020 20:16:20 GMT
Mavi a Acelya? Pójdzie do Demira? Teraz to już wszyscy mieszkają "ze swoją drugą połówką". Z naszych shipów to jeszcze jedynie Demir może zwiać do Doruka, chyba że ten też z kimś mieszka. To bardzo możliwe, że Acelya się do niego przeprowadzi w końcu. Ale wam powiem moja wściekłość to dzisiaj level kosmiczny. Tak samo niszczyli Kalp Atisi i Sevmiyor Sevmiyor. Niby powinnam być przygotowana, a jestem i tak wkurzona.
|
|