|
Post by Mavi on Nov 30, 2020 15:21:42 GMT
Alex, Next dzisiaj kręcą w nowym domu Alego i rzeczy się zgadzają, więc wygląda na to, że Nazli zamieszka z Alim. Naprawdę, ja tracę serce powoli do tej produkcji.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 15:26:03 GMT
Nie ma to jak spieprzyć dobrze zapowiadający się friendship.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 15:31:28 GMT
Jakim niby cudem?! Nie, nie, nie. Dopiero co się pokłócili o to, że Ali nie chciał jej za rękę trzymać, a teraz wspólne mieszkanie? I może jeszcze spać będą w jednym łóżku? Scenarzyści chyba zapomnieli o czymś takim jak konsekwentne prowadzenie wątków i postaci...
|
|
|
Post by Mavi on Nov 30, 2020 15:38:51 GMT
Jakim niby cudem?! Nie, nie, nie. Dopiero co się pokłócili o to, że Ali nie chciał jej za rękę trzymać, a teraz wspólne mieszkanie? I może jeszcze spać będą w jednym łóżku? Scenarzyści chyba zapomnieli o czymś takim jak konsekwentne prowadzenie wątków i postaci... W tym sezonie to naprawdę... Jedyne, co mnie trzyma, to AlFer, Ferman i trochę DorDem. Reasumując, gdyby kiedyś Onura zabrakło w tym dizi, to grubo zastanowiłabym się, czy się dalej męczyć. Niech się nie dziwią, że reyting się sypie, bo nikt nie chce serialu milosnego, oprócz tych fanów wiadomo czego.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 16:56:52 GMT
No i super! Zero DorDem, Doruk tylko przez pół sekundy i to jeszcze w scenie z Ferdą, która zaczyna już wszystkimi rządzić: "Tutaj ja jestem szefem". No co ty nie powiesz kochana, poważnie? Beliz cały czas ma jazdy, Nazli jak zwykle ryczy i ta nowa... Może Ali z nią zamieszka nie z Nazli skoro już do niego z poduszką przyszła...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 19:53:26 GMT
W tym sezonie to naprawdę... Jedyne, co mnie trzyma, to AlFer, Ferman i trochę DorDem. Reasumując, gdyby kiedyś Onura zabrakło w tym dizi, to grubo zastanowiłabym się, czy się dalej męczyć. Zgadzam się z wszystkim co powiedziałaś , ale zapomniałaś o Tanerze. Reż ten duet tworzy. Tak jak by zabrakło jednego, to jeden z duetu by nie poradził. To jest jedność nierozerwalna. Ty chyba bardziej lubisz Onura. Ja ich lubię obydwóch tak samo. Mavi , Alex co sądzicie o zwiastunie. Czy ja wyczuwam kolejną dramę na froncie AlFer. A na te dwie wydry nie mogę patrzeć jedna wydra płacząca, i druga irytująca.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 20:05:01 GMT
Mavi , Alex co sądzicie o zwiastunie. Czy ja wyczuwam kolejną dramę na froncie AlFer. Napisałam już wyżej swoją opinię "na gorąco". Teraz mi odrobinkę przeszło... Może AlFer się pokłócą, żeby potem ładnie się pogodzić?
Nie wiem, skąd u mnie ten optymizm.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 30, 2020 20:13:12 GMT
Nie, Next , nie zapomniałam. Ale Taner nie odjedzie z dizi, bo jest głównym bohaterem, a w amerykańskiej wersji w finale 3 sezonu odpowiednik Fermana tam ginie. Więc... Gdyby kiedyś (nie daj Boże) Onur stwierdził, że pierdzieli ten interes... Lubię Tanera, ale znoszenie go tylko i wyłącznie w scenach ze Srazli, Wiewiórą i resztą to nie dla mnie. Świetnie gra i w ogóle, ale... Co to za Berhayat bez Fermana? Nie, nie, nie... Nie zniosłabym tego. Wydry bez komentarza. Tej trzeciej też już nie lubię, nawet jeśli jest tymczasowo. U AlFer nie wiem czemu, ale cholera, czekam na piękną scenę. Zwłaszcza, że Ferman jest już tak podminowany, że mówi Alemu "Czasami czuję się tak, jak ty". Alex no właśnie, też mam ten problem, że udziela mi się optymizm i boję się, że się rozczaruję w czwartek. Podejrzewam, że to przez tą cholerną rocznicę 5 grudnia. A na koniec to się popłakałam, bo taki mały powrót do przeszłości mi serwują... i.ibb.co/cxMVsCb/p-aczeee-tile.jpgAlex i jeszcze jeśli chodzi... Spójrz... Pierwszy przytulas AlFer okoliczności:FerBel w rozpadzie, pokłócili się z powodu sprawy z Nazli, a Beliz myślała, że Ferman jej się oświadczy. Ferman wcześniej dzwonił do Fatos i interesował się co u niej. Nawet raz u niej był (5 odcinek), a teraz teoretycznie był u niej, co ją zabrał do hotelu, a znowu nam tego nie pokazali. AlFer wtedy też miało spinę z powodu pacjenta, bo Ali proponował matce oddanie syna do domu opieki... Tutaj będą mieć spinę, bo Ferda weźmie metodę Alego do operacji.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 21:26:11 GMT
a w amerykańskiej wersji w finale 3 sezonu odpowiednik Fermana tam ginie. Więc... Gdyby kiedyś (nie daj Boże) Onur stwierdził, że pierdzieli ten interes. Uśmiercili go bo aktor chciał odejść. Czy scenariuszowo tak zdecydowali.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 30, 2020 21:54:08 GMT
a w amerykańskiej wersji w finale 3 sezonu odpowiednik Fermana tam ginie. Więc... Gdyby kiedyś (nie daj Boże) Onur stwierdził, że pierdzieli ten interes. Uśmiercili go bo aktor chciał odejść. Czy scenariuszowo tak zdecydowali. Next scenarzyści tak zdecydowali.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 22:08:20 GMT
Oby tu tak nie zdecydowali, bo pomimo tego że bardzo lubię Tanera to bym przestał oglądać serial. MD bez Onura był by beznadziejny. Niech sobie uśmiercą Nazli, Beliz, Ferde, Sułtankę, Açelye, Gunes, Tanju. Ale wara od Onura
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 1, 2020 10:59:50 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Dec 1, 2020 11:37:36 GMT
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 11:44:25 GMT
Czemu nie uprzedziłeś, że tam dalej jest Nazli? Oni tam biedni ledwo gdzie mieli się ruszyć, weź tu teraz graj... Taner miał fajnie, sobie chociaż kroplówką (?) porzucał
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 1, 2020 12:00:38 GMT
Bo sądziłem że to tylko ta scena. Po wysłaniu linka, oglądałem dalej I się okazało że jest ta płaczka.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 1, 2020 12:41:09 GMT
Next, Alex, Nie dziwię się, że Ali sie wyprowadził. Też bym uciekła, gdybym od zdesperowana Nazli zaproponowała wspólne zamieszkanie. zabawa
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 13:28:17 GMT
Next , Alex , Nie dziwię się, że Ali sie wyprowadził. Też bym uciekła, gdybym od zdesperowana Nazli zaproponowała wspólne zamieszkanie. Byleby go tylko za szybko nie znalazła... Albo niech znajdzie, przyjdzie i drzwi otworzy jej ta nowa. Tylko że wtedy znowu będzie miała powód do płaczu. Mavi , Next oglądaliście może "Bir cocuk sevdim"? Właśnie ogarnęłam, że Hakan tam gra i... Błagam wybijcie mi to z głowy. Widziałam, że tam chyba jakiś trójkąt był, więc zerknęłam na zakończenie i jakieś dziwne było... A właściwie nie było. Urwali tak po prostu serial po 39 odcinkach?
|
|
|
Post by Mavi on Dec 1, 2020 14:09:30 GMT
Alex, nie, tego nie oglądałam, ale jeśli chodzi o Hakana to można sobie popatrzeć na niego w "A. S. K.". 13 odcinków i mimo wcześniejszego zakończenia całkiem zgrabnie zamknięte. A jak chcesz dwóch lekarzy z naszego Berhayat, to... Hakan z Onurem grali razem w serialu "Filinta". Hakan grał tam najpierw syna Sułtana, a potem przejął sprawowanie władzy po ojcu. Całkiem sporo chłopaki tam mają wspólnych scen.
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 14:22:26 GMT
Alex , nie, tego nie oglądałam, ale jeśli chodzi o Hakana to można sobie popatrzeć na niego w "A. S. K.". 13 odcinków i mimo wcześniejszego zakończenia całkiem zgrabnie zamknięte. A jak chcesz dwóch lekarzy z naszego Berhayat, to... Hakan z Onurem grali razem w serialu "Filinta". Hakan grał tam najpierw syna Sułtana, a potem przejął sprawowanie władzy po ojcu. Całkiem sporo chłopaki tam mają wspólnych scen. Widziałam właśnie, że grają tam razem, tylko to zupełnie nie moje klimaty. Jak kiedyś mi się gust zmieni to będzie to pierwszy serial historyczny, który zobaczę. A.S.K to druga opcja, ale na razie muszę się odkopać ze wszystkich zaległości. Jak to zwykle ja, kiedy mam narozpoczynanych milion seriali to jeszcze znajdę sobie ten milion pierwszy...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 1, 2020 17:15:28 GMT
Next , Alex , Nie dziwię się, że Ali sie wyprowadził. Też bym uciekła, gdybym od zdesperowana Nazli zaproponowała wspólne zamieszkanie. Byleby go tylko za szybko nie znalazła... Albo niech znajdzie, przyjdzie i drzwi otworzy jej ta nowa. Tylko że wtedy znowu będzie miała powód do płaczu. Mavi , Next oglądaliście może "Bir cocuk sevdim"? Właśnie ogarnęłam, że Hakan tam gra i... Błagam wybijcie mi to z głowy. Widziałam, że tam chyba jakiś trójkąt był, więc zerknęłam na zakończenie i jakieś dziwne było... A właściwie nie było. Urwali tak po prostu serial po 39 odcinkach? Nie widziałem. Hakana kojarzę po serialu Dolunay. Tam też miał takie cwaniackie zagrania. Bo Ferit (can) po śmierci swojej siostry, i brata deniza (hakana) którzy zginęli w wypadku. To Ferit (can) chciał go adoptować syna siostry, ale by mieć większą szanse ożenił się z Aslan (Ozge) ślub na papierze. A deniz (Hakan) to było trochę taka czarna owca rodziny. Panienki hulaszczy tryb życia. Firmą zarządzał Ferit (can).
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 18:20:05 GMT
Next Dolunay wydawałby się najlepszą opcją, jeśli chciałabym obejrzeć coś z Hakanem, ale problem jest taki, że ja zdecydowanie nie należę do fanek Cana, a może nawet wręcz przeciwnie. Nie rozumiem zachwytów nad nim i jego zachwytów nad sobą samym Jak już wyjdę na prostą z serialami to sobie obejrzę A.S.K, 13 odcinków to w sam raz.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 1, 2020 19:18:06 GMT
Ja również nie należę do fanów cana, ale w doluney był najmniej irytujący. I wyglądał jak człowiek. Bo teraz wygląda jak kupa mięśni nic więcej.
|
|
|
Post by Alex on Dec 2, 2020 15:17:16 GMT
Ja również nie należę do fanów cana, ale w doluney był najmniej irytujący. I wyglądał jak człowiek. Bo teraz wygląda jak kupa mięśni nic więcej. Nie wiem co ludzie w nim widzą, dla mnie nie dość, że przesadza z siłownią to jeszcze robi z siebie wielką gwiazdę. Jeden serial mu się udał i myśli, że może się stawiać wyżej od pozostałych.... Patrzcie kto dobił do somery
|
|
|
Post by Mavi on Dec 2, 2020 15:35:55 GMT
Alex, Widziałam to. Codziennie robią akcje i produkują spam. Właśnie dlatego dobrze, że social się nigdzie nie liczy, bo to rodziłoby patologie.
|
|
|
Post by Alex on Dec 2, 2020 15:49:08 GMT
Mavi Szkoda, że AlFer albo DorDem w takim zestawieniu nigdy nie zobaczymy
|
|
|
Post by Mavi on Dec 2, 2020 16:51:00 GMT
Mavi Szkoda, że AlFer albo DorDem w takim zestawieniu nigdy nie zobaczymy No to jest taka lipa, że tylko te miłosne pary są uwzględniane.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 2, 2020 18:45:06 GMT
A kiedy będzie AlFer.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 3, 2020 0:06:39 GMT
Nocna rozkima, moi drodzy Alex , Next , Ferman ma urodziny 20 lutego. Ferman ma 36 lat. Ferman w Berhayat pracuje od 2012 roku, czyli zaczął pracę jak miał 28 lat. Między AlFer jest 10 lat różnicy, bo Ali ma 26 lat. To ile lat miał Ferman w momencie, kiedy Fatos miała wypadek i o ile Fatos jest od niego młodsza? Alex, nasz Doruś się nigdzie nie wybiera.
|
|
|
Post by Alex on Dec 3, 2020 0:53:03 GMT
Nocna rozkima, moi drodzy Alex , Next , Ferman ma urodziny 20 lutego. Ferman ma 36 lat. Ferman w Berhayat pracuje od 2012 roku, czyli zaczął pracę jak miał 28 lat. Między AlFer jest 10 lat różnicy, bo Ali ma 26 lat. To ile lat miał Ferman w momencie, kiedy Fatos miała wypadek i o ile Fatos jest od niego młodsza? Ja to już dawno przestałam liczyć wiek postaci w serialach, bo zazwyczaj nawet sami scenarzyści nie zwracają na to uwagi. Najłatwiej chyba to obliczyć po wspomnieniach z dzieciństwa. Chyba dość duża była między nimi różnica wieku. Fermanowi bym dała tak 12/13 lat, a Fatos 5/6, czyli jakieś 7 lat. Poza tym nie wiem czemu, ale byłam przekonana, że Ferman kiedyś mówił, że jest lekarzem od 15 lat... Może to o coś innego chodziło. Alex , nasz Doruś się nigdzie nie wybiera. Nie strasz mnie tak więcej O mało zawału nie dostałam. Gdyby naprawdę coś takiego zrobili to chyba bym się poważnie zastanowiła nad dalszym oglądaniem. No, nie zgadzam się! Do ostatniego odcinka serialu niech nawet nie próbują go dotknąć, w finale mogą robić, co chcą. Już się zaczęłam nawet zastanawiać po co mi go wprowadzili do serialu, skoro tak szybko chcą się go pozbyć... Tak mi ten news podniósł ciśnienie, że chyba teraz nie zasnę z tych emocji.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 3, 2020 11:21:48 GMT
Alex, o, a tego, że mówił, że jest lekarzem od 15 lat, to nie kojarzę, ale pewnie mi umknęło, bo oni takie info to dają w kompletnie randomowych rozmowach. Może wcześniej gdzieś jeszcze pracował. Na pewno był na stażu za granicą. A jego pierwszy przypadek w Berhayat to 2012 rok, gdzie ratował gościa z uszkodzoną nogą.
|
|