Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 16:01:04 GMT
Tak twój. Alex. na którym jesteś odcinku.?
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 16:26:54 GMT
Cały czas ten sam, ale będę musiała go trochę zmodyfikować i wrzucić tam też AlFer Next, skoro ci się podoba to ruszaj z Soz <3 Jestem na 50 minucie 21 odcinka
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 16:35:46 GMT
Chciał bym ale chyba postać grana przez buraka ginie a ja nie lubię seriali bez happy endu. Widziałem parę wspólnych scen i jest miodzio. 057 Podobał mi się też burak w leke, ale burak w KO to przesada z tym zarostem. 3serca 3serca 3serca Tu aż by się chciało jakiś rom-com z buraczkiem. 3serca
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 16:49:01 GMT
Ale ile pięknych scen z Meric i Burakiem cię ominie <3 ja to bym ich jeszcze raz chciała zobaczyć w jakimś serialu jako parę. W KO niestety nie ma szans :/ chociaż Meric się partner wykruszył, jeszcze pani doktor odejdzie i może, może Planuję obejrzeć dla Buraka właśnie Leke, ale po kolei. Najpierw MD, potem muszę jeszcze wrócić do Soz, bo stanęłam na 61 odcinku, później będzie czas na Leke. W KO mógłby się ogolić nie tak całkiem, delikatny zarost może zostać, ale ta broda to przesada
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 16:52:34 GMT
Ja również szkoda że w KO ich nie spiknęli. Jak lubię KO to buraka jest tam jak kot napłakał chciał bym go zobaczyć w czymś więcej. W lake był super ale to anulowali i ta jego partnerka serialowa taka se byłą.
Dla samych ich scen na suwaku sobie muszę popatrzeć.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 17:12:21 GMT
Alex, a ci powiem, że kijowo. Ledwo dno wiaderka mi się przykryło - kilka podgrzybków i dwa zające. Żadnych małych, tylko takie duże niedobitki raczej. Widziałam sporo grzybów, które przypominały gąski, ale że ja ich nigdy nie zbierałam i znam tylko ze zdjęć z grupy grzybiarskiej, to nie ruszałam. Generalnie, zimno, ciemno, dużo liści już, więc ciężko czasami grzyba od podłoża odróżnić. Dzisiaj chyba oficjalnie zamknęłam sezon grzybowy 2020. Oby tylko w przyszłym obrodziło tak, jak w tym, to będzie elegancko. Wiem, że to kompletnie nie ma ze sobą związku, jednak trochę zabawny jest fakt, że najwięcej zarówno w ubiegłym roku, jak i w tym, uzbierałam dzień po 1 odcinku Doktorka (w piątek rano). Przy czym wory pod oczami i prawie spałam na stojąco, bo lata mijają, ale jednak nocne oglądanie odcinka po obejrzeniu odcinka zostaje na zawsze.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 17:15:18 GMT
To sosu z tego nie będzie.
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 17:26:39 GMT
To słabo, zanim ja wyjdę z domu to już nic nie zostanie Ali i Ferman przynoszą ci szczęście
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 17:40:14 GMT
Next, sosu i tak by nie było. U nas tylko albo marynowane, albo smażone, w ostateczności suszone. Mam nadzieję, że ten 36 odcinek to ostatni odcinek, w którym Tanju tak się drze. Uszy mi wysiadają i chęci od robienia odchodzą, a nie przyciszysz tego, bo trzeba dobrze napisy ustawić. A w 35 było tak miło, gdy go nie było.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 17:54:08 GMT
Next, sosu i tak by nie było. U nas tylko albo marynowane, albo smażone, w ostateczności suszone. Mam nadzieję, że ten 36 odcinek to ostatni odcinek, w którym Tanju tak się drze. Uszy mi wysiadają i chęci od robienia odchodzą, a nie przyciszysz tego, bo trzeba dobrze napisy ustawić. A w 35 było tak miło, gdy go nie było. Nareszcie ile można słuchać jego darcia i puszczania piany. A co do grzybów to moja mam chodzi z bratem nawet sporo zbiera. I marynuję i gotuję ale ja nie jestem fanem grzybów. Z grzybów to tylko pieczarki.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 20:15:05 GMT
Podczas gdy Tanju drze mi się w 37... Mam jedną rozkminę odnośnie 1 odcinka: Gdzie się podziali studenci (?), których Ferman w ramach szybkiego obchodu prowadził w swojej pierwszej scenie w całym dizi? Ci, co im kazał przełożyć seminarium na 15.00. Po tej scenie zawsze wszystko ze spraw administracyjno-harmonogramowych robi Gulin lub opcjonalnie ktoś z asystentów. Co, do naszego zbioru cytatów, to tak sobie pomyślałam, żeby jak piszemy jakiś cytat, to może warto byłoby podać czas w odcinku albo chociaż numer odcinka, z którego pochodzi? Może kiedyś nam się zachce obejrzeć po raz enty z napisami i będziemy przewijać Gulino-Guneso-Acelyę, to żeby naszych nie ominąć. A teraz cosik dobrego ode mnie: Gif z cyklu: Kiedy razem z Tanerem sprawdzasz, co piszą o was na twitterze i okazuje się, że o tobie 95% postów napisała twoja żona.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 20:51:45 GMT
Że w sensie ty.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 20:57:32 GMT
Że w sensie ty. Next, żarty żartami. W pod hastagiem #OnurTuna to więcej osób pisze, ale jak weszłam pod hastag #FermanEryigit, to... Okazało się, że 99% postów to moje.
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 20:58:42 GMT
A po co ci studenci? Im mniej wątków, tym więcej czasu antenowego na AlFer Co do numerów odcinków i czasu to jestem jak najbardziej za. Nie będę musiała was ciągle pytać o to, kiedy była dana scenka To może być też reakcja na nasze komentarze dotyczące AlFer
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 21:02:31 GMT
Dokładnie i tak już jest zapychaczy aż za dużo.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 21:26:05 GMT
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 21:32:34 GMT
Ja tam nawet nie pamiętam żadnych studentów. Pamiętam tylko, że chyba była kiedyś mowa o tym, że studenci/praktykanci mają przyglądać się operacji, ale nawet nie jestem w stanie określić czy to było w pierwszym odcinku czy jakoś później. Lecę dalej zbierać moje 95 litrów łez Mam nadzieję, że już dzisiaj mi nikt i nic nie będzie przerywało i na spokojnie oglądnę sobie do końca 21 i potem 22
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 11, 2020 21:33:51 GMT
Nie wiem czemu fox i Turcja uważa że bohater im głośniejszy irytujący tym bardziej interesujący. A mnie kurw**ca bierze jak an to patrzę. o ile oglądam serial to se przesuwam a jak live to muszę wyciszać.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 21:48:21 GMT
Nie wiem czemu fox i Turcja uważa że bohater im głośniejszy irytujący tym bardziej interesujący. A mnie kurw**ca bierze jak an to patrzę. o ile oglądam serial to se przesuwam a jak live to muszę wyciszać. Przez cały serial tylko w jednym odcinku był normalny, spokojny pacjent. Boże, jaka to była ulga dla moich uszu. To było w 9 odcinku. Chociaż raz nikt się nie awanturował. Chociaż raz.
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 23:17:18 GMT
"Przekleństwem jest odczuwanie wielkiej miłości do innej osoby. Ale prawdziwa miłość leczy, Ali. Nie uleczyłeś chorych, ale mnie." Czekałam na ten fragment <3
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 23:20:28 GMT
"Przekleństwem jest odczuwanie wielkiej miłości do innej osoby. Ale prawdziwa miłość leczy, Ali. Nie uleczyłeś chorych, ale mnie." Czekałam na ten fragment <3 Spoilerowałam i w zasadzie nadal to robię ci ten fragment, więc się doczekałaś w końcu. :D Ten list to jest moje top topów, kosmiczny level romantyczności AlFer, której może pozazdrościć im nie jedna para.
|
|
|
Post by Alex on Nov 11, 2020 23:35:29 GMT
Ferman myślał, że umiera to sobie może pozwolić na takie wyznania bez żadnych konsekwencji, a tu niespodzianka... Żyje. Czekam teraz na ich wspólną scenę Widzę, że zmieniłaś tekst w podpisie <3 Piękny Biedny Ali. Jak mnie Nazli wkurza, normalnie wysłałabym ją na księżyc i żeby więcej nie wracała. Fermana też mi szkoda, nie dziwię się, że się obudził skoro miał takie sny...
|
|
|
Post by Mavi on Nov 11, 2020 23:49:12 GMT
Ferman myślał, że umiera to sobie może pozwolić na takie wyznania bez żadnych konsekwencji, a tu niespodzianka... Żyje. Czekam teraz na ich wspólną scenę Widzę, że zmieniłaś tekst w podpisie <3 Piękny Biedny Ali. Jak mnie Nazli wkurza, normalnie wysłałabym ją na księżyc i żeby więcej nie wracała. Fermana też mi szkoda, nie dziwię się, że się obudził skoro miał takie sny... No zmieniłam na ten wcześniejszy. Wrzuciłaś ten cytat zacny, to żal go nie przywrócić. Alex, dzięki temu, że oglądasz, widzę wiele niedoróbek w tłumaczeniu moim. W sensie brak jednego słowa albo coś źle dobrane. Z czasem człowiek widzi to, co robiąc nie zauważył... Fermana cenię właśnie za to, że trzyma się w zasadzie tej jednej najważniejszej zasady, dzięki której jawnie kopnął Nazli w dupsko. No i w sumie, to on nagina swoje zasady tylko dla Alego. I niech tak najlepiej zostanie, bo inaczej to . Nazli po tych odcinkach 20-22 jest u mnie totalnie skreślona, a jeszcze gorsza się zrobiła w 2 sezonie. Chociaż po cholere ona też przychodziła w 28 odcinku w jednej z ostatnich scen. Gdyby zostawiła AlFer, którzy wówczas zerwali ze sobą, to kurcze Ferman by się całkowicie rozkleił, a tak to... Przyszła korona i nawet nie wiemy, jak się po tym pogodzili. A potem 2 sezon zaczyna się, jak się zaczyna, są happy razem, a potem znowu mega drama i człowiek nawet nie dowiedział się, jak się pogodzili po wcześniejszym, a tutaj kolejne rozbicie dzielnicowe.
|
|
|
Post by Alex on Nov 12, 2020 0:05:50 GMT
Ja uwielbiałam, jak mi w tej 21 non stop łaziła do Fermana i Ali nie mógł pobyć tam sam prawie... Rozwala mnie AlFer w tym odcinku Jeszcze chwila i Ali wejdzie do sali Fermana razem z drzwiami. Czekałam tylko na tekst Beliz w pierwszej scenie: "Widzisz? Mówiłam Ci, że nie może bez ciebie zacząć dnia". Mina Fermana jak Ali zaczął wyciągać list - mistrzostwo "Nie wąż się tego otwierać. Nie zaczynaj tego tematu."
|
|
|
Post by Mavi on Nov 12, 2020 12:02:27 GMT
Zacne cytaty AlFer odcinek 20:
" F: Ali, załóż maskę. A: Nie rozumiem? F: Ja też się zaraziłem. Ali: Nie! F: Powiedz Nazli. Teraz zostaliście we dwójkę sami. A: Nie! Nie! F: Ali, musisz mnie posłuchać. Weź się w garść. Na górze jest pełen oddział pacjentów. A ty jesteś lekarzem. Nie zapominaj o tym. A: Doktorze Fermanie... F: Mamy mało czasu! Musimy być zorganizowani. I potrzebuję twojej pomocy. Proszę, weź się w garść i idź stąd. Ali, możesz to zrobić. Zaufaj mi. Zaufaj. A: Doktorze Fermanie... F: Dalej, idź. A: Nie... F: Idź, synu, idź!"
"F: Ali... Możesz podejść? Bliżej, bliżej. Czy mogę cię o coś poprosić? Fatos... Powiesz jej, że bardzo ją kocham? Wiem... Że Beliz... Zaopiekuje się nią, zajmie się wszystkim. Ale czasami będziesz ją odwiedzał, dobrze, Ali? Może zaniesiesz jej puzzle. Bardzo lubi takie ze zwierzętami. Odwiedzaj ją w weekendy... W dzień rodziny... Przychodzą wszyscy. Mój koralik będzie tam bez starszego brata. Idź do niej, dobrze, Ali? Ali... Ali... A: A co ja zrobię? Znów zostanę bez starszego brata? Już raz straciłem brata. Znowu mam go stracić? Nie jest ci mnie żal? F: Ali... A: Nie! Dlaczego na siebie nie uważałeś?! Dlaczego zachorowałeś?! Nie możesz umrzeć. Nie możesz. Nie możesz umrzeć. Bracie... Bracie... Po raz kolejny tak się nie stanie, bracie. Bracie... Nie umieraj... Nie umieraj. Nie odchodź. F: Bardzo przepraszam, bracie. Bardzo mi przykro. Bardzo cię przepraszam. A: Bracie... F: No już! Weź się w garść. Słyszysz mnie?! Weź się w garść."
20 odcinek to chyba jedyny odcinek, gdzie całe swoje łzy wylałam już na samych fragmanach do tego odcinka, a jak przyszedł odcinek to na live tak mnie wbiło... Bałam się, że jak tylko odwrócę na chwilę wzrok, to mi jakaś bardzo ważna akcja przeleci. Naprawdę, to był sztos. Chociaż człowiek wiedział, że Fermanowi nic nie będzie, bo zasada "główny bohater nie umiera, chyba że w finale dizi" tu miała zastosowanie, ale jednak trochę się bałam. Zwłaszcza, że jakoś krótko przed tym odcinkiem w amerykańskiej wersji był finał sezonu, gdzie Melendez został uśmiercony.
Alex, dokładnie tak. Nazli w tych odcinkach była wybitnie irytująca. Zero intymności. Wszędzie się wpierdzielała i to ona zawsze czuwała przy Fermanie, co dla mnie było jeszcze bardziej obrzydliwe i pokazywało jaki z niej lekarz. Bo ani nie poradziłaby sobie z pacjentami na oddziale ratunkowym i w poczekalni, ani nie była w stanie poradzić sobie z Fermanem. Dopiero jak Ali wbił ze swoim pomysłem to go uratowali.
I pomyśleć, że ona teraz wspaniałomyślnie w drugim sezonie startuje na głównego asystenta, no cholera mnie bierze, jak tylko o tym pomyślę.
Next, wieczorem na posiadówce? zabawa
|
|
|
Post by Alex on Nov 12, 2020 13:00:39 GMT
Zawsze Onur mógł zrezygnować z serialu... Ja też się momentami bałam, chociaż byłam w 100% pewna, że przeżyje. Nazli nie dość, że nie pomagała to jeszcze nawijała o tej niby miłości Najbardziej wkurzyła mnie tym tekstem do Alego, żeby zostali przyjaciółmi i jeszcze to wielkie zdziwienie, kiedy on nie chce, żeby szła z nimi do kina. Normalnie już patrzeć na nią nie mogę Mam nadzieję, że na tego głównego asystenta startuje razem z Alim, wtedy ma marne szanse Kurczę, chciałabym już z wami być na live! Mam nadzieję, że na następnym już się uda
|
|
|
Post by Mavi on Nov 12, 2020 13:12:53 GMT
Nazli rywalizuje o stanowisko głównego asystenta z Alim, Demirem i Dorukiem. Ten ostatni to mega słodkie dziecko, które dobiło do nas w 2 sezonie za Delmę (niebawem poznasz tę wydrę). Jedyny plus pandemii, to to że ją wywalili z serialu. Idzie ci szybko z odcinkami, Alex, to mam nadzieję, że za tydzień zrobimy już razem posiadówkę na live.
|
|
|
Post by Alex on Nov 12, 2020 13:23:48 GMT
No to ma małe szanse. Wiadomo, że Ali wygra A kto będzie o tym decydował? Jak Ferman to tym bardziej spadają jej szanse. Nie strasz mnie tą Damlą czy jak jej tam... Dobrze prsynajmniej, że na krótko zagości. Muszę zrobić, co mam do zrobienia dzisiaj i brać się do oglądania
|
|
|
Post by Mavi on Nov 12, 2020 13:51:55 GMT
No to ma małe szanse. Wiadomo, że Ali wygra A kto będzie o tym decydował? Jak Ferman to tym bardziej spadają jej szanse. Nie strasz mnie tą Damlą czy jak jej tam... Dobrze prsynajmniej, że na krótko zagości. Muszę zrobić, co mam do zrobienia dzisiaj i brać się do oglądania Ferman, Tanju (już w nieco innej roli) i Ferda (największy wrzód drugiego sezonu, poznasz jak dojdziesz do 30/31 odcinka)... Nic tylko tej babie . No ja też właśnie z robotą ruszam. Jeszcze 9 minut do tłumaczenia i drugie 1 h 10 minut do korekty. Wątpię, czy się wyrobię do premiery odcinka ze skończeniem, bo się rozmieniam na drobne w miejscach wrażliwych i trochę schodzi.
|
|
|
Post by Alex on Nov 12, 2020 14:09:22 GMT
A ja się dziwiłam, że tak mało antybohaterów. Właściwie to nawet Kivilcim nie jest aż taka zła, do typowych antybohaterów jej daleko, jak sobie przypomnę te moje "ulubione" to ona jest przy nich prawie jak anioł. Tanju też mnie zaskoczył, nie jest aż taki najgorszy... Ja to cię podziwiam za tłumaczenie tych wszystkich nazw chorób i nie chorób. Jeszcze trochę i będziesz lekarzem mogła zostać
|
|