|
Post by Alex on Nov 13, 2020 15:55:54 GMT
Nie wybaczę im tego prezentu... Tak się zastanawiałam, co to mogło być i nic mi nie przychodzi do głowy. Zwłaszcza, że to pudełeczko takie małe. Zazwyczaj jest to jakiś łańcuszek, bransoletka, spinki... Ale tutaj odpada, bo to miało być coś niezwykłego. Obrączki może? To u was też z Onurem zaczęło się jak u typowej pary... Nie spodziewałam się, myślałam, że to miłość od pierwszego wejrzenia Ale widać, że prawdziwa skoro dla niego wzięłaś się nawet za Yasaka Pamiętam jak zaczęłam oglądać Icerde i byłam totalnie zachwycona Arasem i Cagatayem ❤️ Nawet niedawno sobie wracałam do scen z nimi z ostatnich odcinków. Potem oglądałam Muhtesem ikili, ale Ibo i Kerem - mimo że bardzo ich lubię obu - to już nie było to samo. Onur i Taner za to jak najbardziej na tak. AiC chyba nie przebiją, ale są bardzo, bardzo blisko
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 16:08:33 GMT
To bardzo małe coś musiało być, ale cholera wie co. Jak spinki, to oczywiście, że ich nigdy nie zobaczymy, bo Fermana nigdy nie wcisnęli w garniak. Jedyna okazja, co była, została zmarnowana z powodu Beliz. Alex no trochę tak. xD W wakacje nawet serial "Filinta" próbowałam obejrzeć, ale że to jest taki alo historyczny, a ja historycznych nie cierpię, to przetrwałam 5 odcinków i mimo najlepszych chęci nie mogę ruszyć dalej. Ja "Icerde" nie oglądałam, bo nie lubię takich klimatów.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 17:34:10 GMT
Pamiętasz Mavi ja na zielonym przed rozpoczęciem doktorka byłaś niezadowolona z tego że Onur tu zagra, a teraz to twój mężuś. Klasyczny rom-com on nienawiści do miłości.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 17:58:09 GMT
Pamiętasz Mavi ja na zielonym przed rozpoczęciem doktorka byłaś niezadowolona z tego że Onur tu zagra, a teraz to twój mężuś. Klasyczny rom-com on nienawiści do miłości. Co ten fartuch robi z człowiekiem. Pamiętam, pamiętam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 18:14:40 GMT
Tak zdecydowanie wina fartucha.
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 19:08:43 GMT
Spinki są zbyt oklepane. To musiało być coś innego. Tak sobie przypominam ich wszystkie sceny, ale kompletnie nic mi nie przychodzi do głowy. Mniejsza i łatwiejsza do ułożenia kostka Rubika? Może na następnych urodzinach nam coś pokażą... Ja też nie znoszę seriali historycznych. Filmy jeszcze przetrawię, ale to tylko z okresu XX wieku, najlepiej czasu II wojny światowej. Jedyny serial historyczny, który obejrzałam i mogłabym obejrzeć jeszcze milion razy i by mi się nie znudził to "Czas honoru". Uwielbiam. Z zagranicznymi mi nie po drodze... Też myślałam, że nie lubię seriali w stylu Icerde A teraz oglądam nawet Soz. Mam tak z Afili ask jak ty z Filintą. Męczę ten serial i męczę, ale nie idzie... Zatrzymałam się na 10 albo 11 i... No nie da się. Nie da.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 19:14:28 GMT
Alex jeśli nie masz szczególnego powodu do oglądania "Afili ask", to lepiej to odłóż na półkę pt. "Nigdy nie oglądać". Ten serial po 22 odcinku stacza się po równi pochyłej z prędkością światła. Nie polecam tego nawet najgorszemu wrogowi.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 19:17:38 GMT
Ja obejrzałem jeden odcinek wyszło po tym tyle lepszych seriali że zapomniałem o tym serialu.
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 19:24:05 GMT
Jedynym powodem był Caglar. Wątpię, żebym jeszcze do niego wróciła, bo już nie pamiętam, kiedy obejrzałam ostatni odcinek i jakoś mnie nie ciągnie do kolejnych. Zdecydowanie jest więcej innych seriali wartych uwagi. Już prędzej wezmę się za Yasaka z Onurem niż dokończę Afili...
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 19:27:26 GMT
Jedynym powodem był Caglar. Wątpię, żebym jeszcze do niego wróciła, bo już nie pamiętam, kiedy obejrzałam ostatni odcinek i jakoś mnie nie ciągnie do kolejnych. Zdecydowanie jest więcej innych seriali wartych uwagi. Już prędzej wezmę się za Yasaka z Onurem niż dokończę Afili... To tym bardziej tego nie oglądaj, Alex . Bo tylko sobie zepsujesz opinię o Caglarze. Na tym etapie, co jesteś, to jeszcze próbował coś grać. Potem nawet nie udawał, że po prostu sobie śmieszkuje i tyle. Btw. taką imprezę w tym temacie rozkręciliśmy, że już siedzimy na 4 stronie. zabawa
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 19:36:52 GMT
Mavi ty ten serial tłumaczyłaś.
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 19:47:23 GMT
Mavi To nawet już nie będę się zmuszać do dokończenia, jak zatęsknię za Caglarem zanim wróci do nas z czymś ambitniejszym to sobie obejrzę jeszcze raz Fazilet. Mi to z romcomami jednak nie po drodze. Jedyny, który oglądałam bez nadmiernego przewracania oczami to SCK. W innych wszystkie głupie akcje protek typu: wpadanie na drzwi, do basenu, spadanie z drabiny działają na mnie jak to Gunesowe "Sułtanko" Biorę się za 25 i lecimy dalej z imprezką AlFerową.zabawa
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 19:54:59 GMT
Mavi ty ten serial tłumaczyłaś. Next, do 10 odcinka byłam tłumaczem, po 10 korektowałam niektóre. Naprawdę, nie polecam. Alex, co do 24 odcinka. Ci powiem, że nie podobał mi się zbytnio ten wątek z tym człowiekiem z więzienia. Przez większość czasu był traktowany jak zwierzę z cyrku. Gulin, Gunes, Acelya, Selvi przyszli, jak go zabierali i jak przyprowadzali go do szpitala, tylko dlatego, żeby sobie na niego popatrzeć. Do tego on wcale nie był zły, tylko skoro oni go traktowali jak zwierzę, to chciał podtrzymać to ich mniemanie o nim. Tak ja to odebrałam. Akcja z tym, jak on złapał Alego, byłaby dobra, ale... Po pierwsze, pokazali to już w zwiastunie (nie było widać, jak w normalnym tempie oglądałaś, ale jak w zwolnionym już tak). Po drugie wiadomo, że głównemu tak wcześnie nic się nie stanie. Byłoby o wiele ciekawiej, gdyby wtedy zgodził się podmienić za Alego Fermana i Fermana jednak postrzelił. Wiem, że mam masochistyczne marzenia, ale no cóz... Nie ukrywam, że chciałabym.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 20:07:18 GMT
Wydaje mi się że tę postać wyjęli z kapelusza by zrobić chwilową grozę, by widz poleciał i zobaczył odcinek doktorka.
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 20:14:35 GMT
Ci powiem, że nie podobał mi się zbytnio ten wątek z tym człowiekiem z więzienia. Przez większość czasu był traktowany jak zwierzę z cyrku. Gulin, Gunes, Acelya, Selvi przyszli, jak go zabierali i jak przyprowadzali go do szpitala, tylko dlatego, żeby sobie na niego popatrzeć. Też mi się nie podobało to zbiegowisko. Jeszcze rozumiem, że Ali i Nazli mogli tam być, bo to lekarze prowadzący, ale reszta... Atrakcję sobie znaleźli. W ogóle to ten wątek mi się strasznie kojarzył z filmem "7 dusz"... Byłoby o wiele ciekawiej, gdyby wtedy zgodził się podmienić za Alego Fermana i Fermana jednak postrzelił. Wiem, że mam masochistyczne marzenia, ale no cóz... Nie ukrywam, że chciałabym. Oj tak! To Fermana: "Weź mnie" serducho Może niekoniecznie z tym postrzałem, bo on dopiero co z wirusa wyszedł, ale Alego mógłby tam zastąpić.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 20:41:26 GMT
Oj tak, to "weź mnie" wyraża więcej niż tysiąc słów. serduszkoo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 20:53:44 GMT
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 21:20:51 GMT
Ferman broniący Alego przed Tanju serduszkoo serduszkoo i od razu rozgryzł Damlę
|
|
|
Post by Mavi on Nov 13, 2020 22:40:59 GMT
Mavi Ty jesteś sadystką nie przypuszczałem, a taka się miła wydawała. Jak ja kiedyś pisałam opowiadania, jak chodziłam do gimnazjum/liceum, to zawsze finał był niczym "Kara Sevda". Albo któreś wyjeżdżało, albo umierało. Lubię dramy, dlatego jak się AlFer kłóci, to się wkurzam, ale jednocześnie jaram tym faktem, że tak to ujmę.
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 23:04:29 GMT
Ferman! No uwielbiam gościa, uwielbiam! Ależ mnie Damla wku****, dosłownie wszędzie jest, wszystko wie najlepiej i wszystko musi pierwsza, jeszcze biega donosić Tanju o tym co się dzieje na oddziale. Ale Ferman ją przystopował podczas operacji. "Ali, ratowanie serca było twoim pomysłem. Chcesz to zrobić?" Potem jeszcze ta szybka matematyka Alego i mina Fermana w stylu: coś jeszcze macie do dodania na temat Alego? Adil zwolnił Kivilcim. Przepiękna scena.
No dobra, muszę przyznać, że ta z Damlą i Kivilcim też mi się podobała... Ale tylko troszkę! Jak ja kiedyś pisałam opowiadania, jak chodziłam do gimnazjum/liceum, to zawsze finał był niczym "Kara Sevda". Albo któreś wyjeżdżało, albo umierało. Boże, miałam tak samo Wszyscy happy end, śluby, dzieci i tak dalej, a u mnie drama. No nic, dalej uważam, że to jest ciekawsze i bardziej oryginalne
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 12:33:45 GMT
Kocha, Tanera po raz kolejny pokazuje jak dobry jest aktorsko. Ta scena w nowym odcinku jak się z wszystkimi witał. Normalnie lałem z tego jak on odgrywa aliego mistrzostwo. Aktor wszechstronny.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 14, 2020 13:46:29 GMT
Alex widzę, że już dobijasz powoli do 26 odcinka. "Teraz możecie mnie zwolnić" - epicka mina Fermana i gdyby jego spojrzenie mogło zabijać wtedy, to Delma leżałaby sztywna na deskach. No i ostatnia rozmowa z tą pipą, kiedy Ferman mówi jej, że jak jeszcze raz ruszy Alego, to on ją załatwi.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 14:51:04 GMT
Mavi Ty jesteś sadystką nie przypuszczałem, a taka się miła wydawała. Jak ja kiedyś pisałam opowiadania, jak chodziłam do gimnazjum/liceum, to zawsze finał był niczym "Kara Sevda". Albo któreś wyjeżdżało, albo umierało. Lubię dramy, dlatego jak się AlFer kłóci, to się wkurzam, ale jednocześnie jaram tym faktem, że tak to ujmę. A ja właśnie nie lubię seriali w których nie ma happy endu. Po imperium miłości i W sercu miasta przestałem oglądać takie seriale. Dla tego przestałem w tv oglądać Kara Sevda bo się dowiedziałem że nie ma szczęśliwego zakończenia. Co ja poradzę że jestem niepoprawnym romantykiem lubię jak są happy endy. krejzol
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 15:23:45 GMT
Co ja poradzę że jestem niepoprawnym romantykiem lubię jak są happy endy. Zawsze można sobie dopowiedzieć swoje zakończenie. Jak uśmiercają głównego bohatera w ostatnim odcinku to jeszcze da się przetrawić, ale w Soz mi niedługo zabiją Fethiego i zostanie mi jeszcze jakieś 10 odcinków do końca serialu, nie wiem jak się zmotywuję do obejrzenia do końca. Nieuchronnie zbliżam się do tego odcinka, ale staram się go odłożyć w czasie na ile się da... Pocieszam się jedynie tym, że miałam tyle pięknych scen EyFet i w każdej chwili będę mogła do nich wrócić "Teraz możecie mnie zwolnić" - epicka mina Fermana i gdyby jego spojrzenie mogło zabijać wtedy, to Delma leżałaby sztywna na deskach. No i ostatnia rozmowa z tą pipą, kiedy Ferman mówi jej, że jak jeszcze raz ruszy Alego, to on ją załatwi. Jak ja uwielbiam te rozmowy Fermana i Damli Ten fragment, kiedy mówił jej, że ją załatwi, widziałam kilka razy Odcinek 26 chyba jak do tej pory najlepszy pod względem AlFer. Historia z pacjentem też mi się podobała. Jedyne co było na minus to to, że po rozmowie z rodzicami i po tym jak Ferman na niego nakrzyczał, przylazła Nazli. Chciałam, żeby to F za nim poszedł... I jeszcze tekst Fermana: "Nie mogę ci pomagać przez całe życie.", a potem jego reakcja jak usłyszał, że matka tego chłopca mówi, że coś w stylu: "czy on jest nienormalny?", no i ostatnia scena z Damlą. Tanju wyrzucił Nazli z oddziału. Nie ukrywam, nie jest mi przykro... Nawet się tego spodziewałam, bo raczej było do przewidzenia, że Ali zostanie.
Widzę, że kolejny piękny gif dołączył do twojego podpisu. Katujesz mnie tym serduszkoo Zabieram się za oglądanie.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 14, 2020 15:45:19 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 15:45:27 GMT
Fethi to jest postać grana przez buraczka.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 15:47:36 GMT
Fethi to jest postać grana przez buraczka. Tak.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 15:52:09 GMT
Dla tego nie chce patrzeć.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 16:06:00 GMT
Dla tego nie chce patrzeć. Patrz, patrz! To dopiero w 75 odcinku, a do tego czasu ile pięknych scen z Burakiem. I ile innych fajnych postaci... Wszystkich nie uśmiercą. Pojawił się ojciec Alego. Co za typ... Jeszcze śmie mówić, że jest jego tatą i zwracać się do niego synu. Ale podobała mi się scena, kiedy Ferman wyrzucał Nazli z gabinetu Sama ją poganiałam, żeby szybciej wyszła.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 16:10:03 GMT
Ło to ty jesteś na 27 odcinku, piorunem idziesz. Chciał bym zobaczyć te sceny ich wspólne. A są jakieś fajne sceny miłosne czy yok. Nie że oczekuje nie wiadomo czego cokolwiek na standardy tureckie.
|
|