|
Post by Mavi on Dec 25, 2020 12:51:24 GMT
Alex, Next, nie wiem, czy nie jest za późno, aby odbudować ten reyting do 10. Myślę, że jeśli utrzymamy 7-8, to już będzie dobrze. Zwłaszcza, że po nowym roku wchodzi zmora wszystkich dizi, czyli Survivor.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 12:54:54 GMT
Nie dobrze, ona jest codziennie. Ale jeśli utrzymamy te 7/8% to 3 sezon powinien być.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 25, 2020 13:32:51 GMT
Alex, Next, zbiera mi się na wymioty, jak pobieram odcinek i patrzę na scenę z porodem. Tak, jakby sugerowano, że Cegła znowu się zastanawia nad Ferem
|
|
|
Post by Alex on Dec 25, 2020 13:36:02 GMT
Mavi, weź nie strasz Aż tak głupia to chyba nie jest...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 14:45:18 GMT
Alex, Next, zbiera mi się na wymioty, jak pobieram odcinek i patrzę na scenę z porodem. Tak, jakby sugerowano, że Cegła znowu się zastanawia nad Ferem Niech się odczepi od aliego. A ferman to se z nią poradzi, kopnie ją w cztery litery.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 25, 2020 15:19:59 GMT
|
|
|
Post by Alex on Dec 25, 2020 15:38:35 GMT
Mavi, widziałam na twitterze! Firat wczuł się w rolę, chyba sobie poczytał żądania fandomu Niech już będzie wieczór, ja chcę odcinek!
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 16:57:22 GMT
Jaki odcinek, przecież był już.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 25, 2020 19:01:04 GMT
Jaki odcinek, przecież był już. Next, Alex, chyba wczoraj w ogóle nie oglądała i sobie przejedzie po turecku 43.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 19:45:00 GMT
A w ten sposób, ja nie chce dwa razy patrzeć na jej gębę. W tym sezonie wybitnie irytuje, albo przestałem ją tolerować.
|
|
|
Post by Alex on Dec 25, 2020 20:34:01 GMT
Jejuu! Poziom cukru wystrzelił mi chyba poza skalę. Zacznę od tego, że w tym odcinku była najlepsza reklama Media Ekspert w historii tego serialu Tylko o ile dobrze zrozumiałam to Doruk kupował prezent dla mamy (przy okazji kolejny fakt z jego życia) i potem chyba też kupił coś dla Demira? Pinar naprawdę sobie w kulki leci, Ali dał prezent Fermanowi, ale nie wiemy co, a jak się dowiedzieliśmy co Doruk kupił Demirowi (w sumie nie do końca, bo ja tam nie wiem co to było, ale u mnie średnio z tymi elektronicznymi sprawami) to mu tego nie dał... Przy okazji DorDem znowu dostał pacjenta z historią miłosną w tle. Tatuś nie akceptował związku córki... Pozostaje liczyć, że ich rodzice są bardziej tolerancyjni Po takich momentach to już chyba wszystko wiadomo (za dużo pierogów, nie słuchajcie mnie ) Nie chcę mi się pobierać odcinka, żeby zrobić gifa, ale ładne to też było: Demir troszkę speszony czy mi się wydaję? Btw. Selvi chyba też shipuje: Akcję w samolocie sporo przewijałam, bo skoro będę oglądała jeszcze raz to po co się niepotrzebnie męczyć z Nazli i Ezo, ale... No nie wszystko się udało przewinąć. Pierwsze: jak Ferman uspokajał Nazli przed tym odbieraniem porodu. Wcale mi się jej spojrzenie nie podobało... A drugie:
Co to w ogóle ma być? Cały odcinek się zastanawiałam po co Nazli ta spinka we włosach, ale okazało się, że jednak się przydała. No dobrze, ale mogli jakoś lepiej ją zakamuflować, bo wyglądało to co najmniej dziwnie Poza tym bardzo słodki mały Fermanik Nazli i Ezo wybitnie irytowały w tych scenach, których nie zdążyłam przesunąć. Ale w sumie potem mi trochę szkoda Nazli było, jak zaczęła płakać (po tym jak pilotka straciła przytomność) i poszła usiąść obok Ezo. Swoją drogą świetna przygoda, w życiu bym już po czymś takim do samolotu nie wsiadła AlFer miało aż jedną wspólną scenę! Wow. No troszkę się wzruszyłam, przyznaję. Ale Alemu to się należy wpier*** za to, że tak później olał Fermana Ale jak już Pinar wzięło na takie romantyzmy to nie mogła tej sceny przerzucić na DorDem skoro z AlFer się nie udało? Myślę, że oni raczej nie mieliby z tym kłopotu Ferda sobie wyjechała bez słowa. Zajebi*** odpowiedzialność, jak na lekarza... Tak po prostu nie przyjść sobie do pracy, nie powiadamiając o tym nikogo. Ferman w samolocie, Tanju w sądzie, Adil w sumie nie wiem gdzie był, ale na pewno nie w szpitalu, więc DorDem zostali sami. Ale... Serio? W takim wielkim szpitalu pracuje tylko 3 w porywach 4 chirurgów? A tak właściwie to jeden, bo Adil to już dawno nie operuje, Ferdy już nie ma, a Tanju to chyba w chirurgii plastycznej się specjalizuje... Trochę to dziwne, no ale dobra. Gdyby dali jakiegoś lekarza to może bym nie miała tylu ładnych scen DorDem, więc akceptuję ten fakt
Ależ to by było piękne
|
|
|
Post by Mavi on Dec 25, 2020 21:57:32 GMT
Alex, no i właśnie. Powiedz mi teraz, jak wytłumaczyć tym wszystkim paniom na grupie, które cierpią na chorobę zwaną urujoną ferna*ozą, że Ferman ma mózg i idiotą nie jest. Niestety, część osób nie potrafi dodać 2+2 w trakcie oglądania serialu i łykają wszystko powierzchownie, a potem mamy takie Fer***. Pinar powinna oberwać czymś ciężkim w głowę za tę scenę porodu. Dlatego nie chcę już trzeciego odcinka, w którym Ferman zarządza kwarantannę, bo aż strach, co tej naszym "mądrym" scenarzystom przyszłoby do głowy.
|
|
|
Post by Alex on Dec 25, 2020 22:29:06 GMT
Powiedz mi teraz, jak wytłumaczyć tym wszystkim paniom na grupie, które cierpią na chorobę zwaną urujoną ferna*ozą, że Ferman ma mózg i idiotą nie jest. Zablokować A tak poważnie to nie mam pojęcia. Napisz, że relacja Nazli z Fermanem to nic więcej, jak ukochany mojego (ex) chłopaka. Sama się boję tego, co Pinar może odwalić. W ogóle widziałam komentarz na grupie, że Ali z Ezo, Ferman z Nazli i Tanju z Beliz W sumie ci ostatni by do siebie nawet pasowali Dlatego nie chcę już trzeciego odcinka, w którym Ferman zarządza kwarantannę, bo aż strach, co tej naszym "mądrym" scenarzystom przyszłoby do głowy. Teraz czas na DorDem z kwarantanną. Niech ich zamkną najlepiej obu na kilkanaście godzin w jednym pokoju i będzie idealnie Albo chociaż Demira i przy okazji mogłoby wyjść coś z przeszłości Doruka związanego z tym co mówił, że lepiej się do niego nie zbliżać, bo to się źle skończy. Już tak mnie wkurza to przeciąganie wątku z chorobą Doruka... No ile można? Na co oni jeszcze czekają, niech dawają tę dramę, piękne to będzie (mam nadzieję!)
|
|
|
Post by Mavi on Dec 25, 2020 23:14:36 GMT
Alex , będą pisać takie bzdury, bo dla wielu najważniejszym priorytetem jest to, aby dana postać była zakochana i elo. Nic poza tym. To tak, jakby człowiek nie mógł funkcjonować, gdyby nie był w związku. Jakby nie mógł być szczęśliwym, bo nie jest w związku. Jakby nie mógł istnieć, bo nie jest w związku. Jakby nie mógł być spełnionym, bo nie jest w związku. Jakby bycie w kimś zakochanym determinowało to, kim jesteśmy i co w życiu robimy. Dlatego też denerwuje mnie również bardzo shipowanie Doruka z Ezo etc. Czasami zastanawiam się, jak ludzie oglądają seriale, skoro nie czytają napisów i nie ogarniają sytuacji - takie wrażenie odnoszę po komentarzach niekiedy. Cosik dobrego dla uspokojenia skołatanych nerwów. media.giphy.com/media/UyVIHf2WU2i7VgupnP/giphy.gifNext a tobie jak tam idzie czytanie opowiadań? Skończyłeś Cafune?
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 0:16:35 GMT
Mavi niech się Ezo trzyma z daleka od mojego Dorusia. My dzisiaj ślub mamy Liczę, że skoro ich jeszcze nie zapoznali to jednak ich nie połączą, ale idąc logiką scenarzystów i fanów to... No nie lubię jej! Ani troszkę. Bardziej niż Nazli, Beliz i Ferdy razem wziętych. Doruk ma Demira i niech go zostawią w spokoju, zajmą się tym co już zaczęli, a nie mają czasu dokończyć, bo ja cały czas czekam... Wróciłam sobie do mojej powtórki drugiego sezonu i odcinek 34 był chyba jednym z lepszych, jeśli chodzi o sceny z Dorukiem Nauka jazdy samochodem to było mistrzostwo , potem bardzo ładna rozmowa, a właściwie monolog Ferdy Chyba jedna z nielicznych scen, w których mi nie przeszkadzała. "Zachowujesz się złośliwie, żeby nikt się do ciebie nie zbliżał. I nikt się nie zbliża. Ale nikt nie może żyć w samotności... Wiesz, co nas ratuje? Miłość drugiego człowieka." No i ta scena z Tolgą to już w ogóle przepiękna była serduszkoo AlFer też całkiem nieźle, kocyk, samochód... Ale Ferman ma minusa za to, że nie zgodził się uczyć Alego jazdy autem fochy
|
|
|
Post by Mavi on Dec 26, 2020 11:19:03 GMT
Alex, no ba, oczywiście, że ma się trzymać z daleka. Jedynie ty i Demir możecie domagać się uwagi Doruka. Alex, Next, AlNazowym na twitterze odbija, po tym jak w programie "Kamera Arkasi", gdy składano życzenia noworoczne Taner był sam i w innym miejscu (w tym samym co Ezgi) niż Sinem, która nagrała swoje życzenia z domu. Mają taką depresję, że aż się dokopali do tego foto z kissa AlFer, co wam pokazywałam.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 11:52:56 GMT
No dokładnie. Jak tam, Mavi, garnitur Onura już wyprasowany? Może w końcu się przerzucą na tą prawidłową parę.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 26, 2020 16:45:23 GMT
Alex , oczywiście, że tak. Czekamy tylko, żebyście ogłosili konkretną datę i wbijamy na imprezę. A czy ty tam jeszcze w ogóle żyjesz? Bo na twitterze pojawiają się takie gify, że... Podejrzewam u ciebie co najmniej nadciśnienie, jak nie stan przedzawałowy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 16:56:46 GMT
Alex , oczywiście, że tak. Czekamy tylko, żebyście ogłosili konkretną datę i wbijamy na imprezę. A z kim ja przyjdę, pożyczę od hande kerema przynajmniej się pośmiejemy.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 17:17:40 GMT
Mavi, Next, no toż to przecież dzisiaj! Miało być o osiemnastej, ale mi się troszkę przysnęło, więc zaczynamy o dwudziestej. Btw. obudziła mnie ta piosenka: www.youtube.com/watch?v=tABr2ELcf2UNie pytajcie z kim mi się od razu skojarzyła...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 19:07:42 GMT
Mavi Sto lat, spęłniena wszystkich marzeń. Mniej nazli w doktorku więcej alfer i samych pikantnych opowieści na wattpadzie. PS: Spóźnione ale szczere.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 20:21:19 GMT
A czy ty tam jeszcze w ogóle żyjesz? Bo na twitterze pojawiają się takie gify, że... Podejrzewam u ciebie co najmniej nadciśnienie, jak nie stan przedzawałowy. Chwilę człowiek nie zaglądał na twittera a tam takie rzeczy się dzieją To świetne:
Ale powiedzcie mi, jakim cudem ja nie wyłapałam tego spojrzenia Doruka? Trzeba jednak jeszcze uważniej oglądać
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 20:40:43 GMT
Czyżby to gra wstępna.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 26, 2020 20:45:19 GMT
Mavi Sto lat, spęłniena wszystkich marzeń. Mniej nazli w doktorku więcej alfer i samych pikantnych opowieści na wattpadzie. PS: Spóźnione ale szczere. Dziękuję bardzo Next Tylko tych opowieści to się boję. Turecki oddział AlFer ma zbyt dużą fantazję. Alex , Next , musicie się przyzwyczaić do twittera. Będziemy Turkom nasze teorie prezentować. Alex, a widziałaś, jak rozmawiali bez słów, kiedy przyszedł Tanju zabawa
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 21:15:07 GMT
Czyżby to gra wstępna. No dokładnie Tylko na tyle cenzura pozwala, resztę trzeba sobie dopowiedzieć albo doczytać, ale o DorDem nie ma aż tylu opowiadań. Jedno jest i już była hot scena w szatni, więc to może być ewentualnie ciąg dalszy Turecki oddział AlFer ma zbyt dużą fantazję. Kto by się spodziewał? No na pewno nie ja. Jak przeczytałam "Jakie to uczucie" to przez kilka dni nie mogłam z szoku wyjść Alex , a widziałaś, jak rozmawiali bez słów, kiedy przyszedł Tanju W ogóle Tanju to jest dla mnie człowiek zagadka. On to ma lepsze jazdy niż Ferman w pierwszym sezonie Chyba nigdy go nie rozszyfruję... Pod koniec świetne było, jak Tanju ich pochwalił i poszedł, a oni nie do końca wiedzieli, co ze sobą zrobić, jakby mogli iść do domu, ale nie chcieli się jeszcze rozstawać I jeśli dobrze zrozumiałam to Doruk jakiś obiad zaproponował? Pewnie ten romantico z twittera
|
|
|
Post by Mavi on Dec 26, 2020 22:10:25 GMT
Cóż, scena samolotowa zmiażdżyła konkurencję (wszelkie inne momenty poszły w odstawkę), jeśli chodzi o AlFer. Ale zobaczcie te paczałki media.giphy.com/media/uw98iqw3g6JlHE7ym6/giphy.gif Alex , legenda głosi, że ktoś rozgryzie Tanju. Nigdy nie wiesz, co ma za plan i czy w końcu jest dobry, czy zły. Jest zdecydowanie najbardziej pokręcony z tego towarzystwa. Był bardziej stabilny emocjonalnie, gdy był po prostu ordynatorem i miał Kivilcim u boku.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 22:31:42 GMT
Mavi Demir chyba powiedział coś w stylu, że im dłużej go zna tym mniej go rozumie, jak ich pochwalił. No i ma rację, bo ja mam tak samo Chociaż akurat tego, że ich pochwali to się spodziewałam. Za oczywiste by było, gdyby ich opieprzył Mavi , u mnie tam niezmiennie na pierwszym miejscu jest scena z 11 Oglądałam ją chyba z milion razy i za każdym siedzę wbita w fotel i czekam na każde słowo, jakbym oglądała po raz pierwszy Ta samolotowa też piękna (w końcu się Ferman przyznał, że to miłość od pierwszego wejrzenia ), ale jednak pierwszych wyznań nie przebije serduszkoo
|
|
|
Post by Mavi on Dec 27, 2020 0:11:01 GMT
Alex, Tak, przywracanie z 11 odcinka jest u mnie też na 1 miejscu. Można powiedzieć, że tam powiedział oczami to, co słowami powiedział w 43.
|
|
|
Post by Alex on Dec 27, 2020 0:28:14 GMT
Mavi, trochę mu zeszło, żeby to ubrać w słowa. Ale my to i tak już wiedziałyśmy, więc żadne odkrycie... "Już pierwszego dnia, kiedy cię poznałem, zrozumiałem, że kocham cię całym sercem..." serduszkoo
Ciekawe, kiedy w końcu DorDem wejdzie na taki poziom
Gdzieś mi na twitterze mignęły te życzenia i... Gdzie jest Hakan, ja się pytam?! zly2 Nawet taką Ezgi (?) dali... A Reha, Murat, Firat czy tam Sułtanki i inne Gunese? Żarty chyba sobie robią... I wcale mi się one nie podobają. fochy
|
|
|
Post by Mavi on Dec 27, 2020 0:44:11 GMT
Alex, no co się dziwisz? Przecież musiało być miejsce dla wszystkich z "jedyne słuszne dizi". Asena tak bardzo po macoszemu nas traktuje, że szok.
|
|