|
Post by Mavi on Dec 29, 2020 13:38:26 GMT
Mavi , ja to chyba przedawkowałam MD. Z AlFer to mi się już dosłownie wszystko kojarzy, nawet takie głupie, zupełnie nie związane z tematem rzeczy. A DorDem to mi się dzisiaj śnili. A pamiętacie, jak mówiłam, że ja mam same takie sny, że jak się budzę to chce o nich od razu zapomnieć? No to właśnie. To znaczy dzisiaj ten sen był nawet normalny, ale aż się zaczynam bać co będzie dalej. Alex, mam ten problem też. Słucham jakieś piosenki, zastanawiam się, jakby wyglądał do niej teledysk o AlFer. Jak oglądam odcinek MD szukam detali... I nawet oglądam odcinki w zwolnionym tempie (oczywiście, te sceny, które AlFer i DorDem) i szukam, bo może przy oglądaniu w normalnej prędkości coś ciekawego umknęło. No i tuż przed snem, jak nie mogę zasnąć, jak przychodzą mi do głowy jakieś wspomnienia stare, koszmarne (zazwyczaj tak mam), to staram się myśleć o AlFer i od razu spokojnie zasypiam. Jednym słowem przepadłam. A to wszystko dzięki Tobie i Next, bo jak człowiek z tureckimi fanami pisze, to nie ma takiej frajdy jak tutaj. zabawa
|
|
|
Post by Alex on Dec 29, 2020 16:17:09 GMT
Mavi te piosenki na które teraz mam fazę to mi się chyba do końca życia będą kojarzyć z AlFer, a już szczególnie "Niech mówią, że to nie jest miłość" Teraz to słucham jej prawie non stop jak piszę, więc... No i tuż przed snem, jak nie mogę zasnąć, jak przychodzą mi do głowy jakieś wspomnienia stare, koszmarne (zazwyczaj tak mam) Mam dokładnie tak samo Wszystkie te najgłupsze, najbardziej żenujące sytuacje... Wczoraj to nie dość, że położyłam się po 2 to jeszcze leżałam i myślałam jak zacząć tę pierwszą scenę AlFer w opku
Muzyka piękna, ale tytuł serducho
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 29, 2020 16:26:33 GMT
Piszecie opowiadania o alfer po polsku. serduszkoo Dawać linka.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 29, 2020 17:40:47 GMT
Next, ja to tylko ewentualne konsultacje. Alex jest tutaj pisarką.
|
|
|
Post by Alex on Dec 29, 2020 17:54:34 GMT
Mavi właśnie potrzebuję twojej konsultacji Z jaką sprawą Ali może przyjść do Fermana (albo Ferman wezwać Alego do siebie), żeby zeszło na temat miłości, Ali powiedział, że nie można przestać kogoś kochać, nawet jeśli ta osoba się na ciebie złości czy coś w tym stylu, no i dalej tak jak mi pisałaś
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 29, 2020 17:56:54 GMT
Alex TO czekam na linka.
|
|
|
Post by Alex on Dec 29, 2020 18:04:19 GMT
Next to jeszcze trochę zajmie Pierwotnie miało być na Sylwestra gotowe, ale... Bardzo prawdopodobne, że mogę się nie wyrobić. Teraz np zamiast zająć się albo pisaniem albo tłumaczeniem KO to siedzę i przeglądam forum albo yt bez sensu
|
|
|
Post by Mavi on Dec 29, 2020 18:15:49 GMT
Mavi właśnie potrzebuję twojej konsultacji Z jaką sprawą Ali może przyjść do Fermana (albo Ferman wezwać Alego do siebie), żeby zeszło na temat miłości, Ali powiedział, że nie można przestać kogoś kochać, nawet jeśli ta osoba się na ciebie złości czy coś w tym stylu, no i dalej tak jak mi pisałaś Alex, kurcze, żeś mi dała zadanie xd Zaraz ci wyślę, co mi przyjdzie do głowy
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 29, 2020 18:22:04 GMT
Next to jeszcze trochę zajmie Pierwotnie miało być na Sylwestra gotowe, ale... Bardzo prawdopodobne, że mogę się nie wyrobić. Teraz np zamiast zająć się albo pisaniem albo tłumaczeniem KO to siedzę i przeglądam forum albo yt bez sensu Ale ja nie czekam na całę opowiadanie a chodź na jeden rozdział.
|
|
|
Post by Alex on Dec 30, 2020 1:11:02 GMT
Po 42 stwierdzam, że Nazli totalnie popier******. Naprawdę nie mogłam na nią patrzeć w tym odcinku, nawet Doruk nie pomagał, a skoro on nie dał rady to sytuacja jest już naprawdę krytyczna. O co ona w ogóle tego focha strzeliła na Acelyę? A potem nagle jej się odwidziało i "wybacz mi". Acelya to ma u mnie minusa już od dawna (tak jak wszystkie panie w tym serialu), ale teraz się powiększył trochę. Jeszcze mogła ją przeprosić, przecież Nazli nie była niczemu winna. Sceny z tym pacjentem to miałam ochotę przewijać... A jak przyprowadziła do niego tego psa... I ta "słodka" muzyka w tle... Przydałaby się emotka pt. "rzygam tęczą" Ferman też w tym odcinku do odstrzału rambo Ile razy opieprzał Nazli za to, że za bardzo angażuje się w sprawy pacjentów? A teraz nagle mu się to spodobało i jeszcze Dorukowi zasugerował, że powinien z niej przykład brać. Zresztą ja bym bardzo chciała poznać takiego lekarza jak Nazli. Znajdźcie mi go, bo ja nie potrafię. Spotkałam już kilku albo kilkunastu i tylko jeden według mnie zasługuje na miano lekarza z powołania, siedział w przychodni grubo po godzinach, bo pacjentów miał od groma i jeszcze brał na siebie pacjentów lekarza z gabinetu obok, bo tamten punktualnie o 15 się zmywał i miał "gdzieś", że ludzie czekali od rana i niektórzy przejechali nawet i kilkaset kilometrów, żeby ich zbadał. Czasem to mam wrażenie, że niektórym ten zawód kazali za karę wykonywać... W porównaniu z nimi Doruk jest wzorem cierpliwości i wyrozumiałości. Nie miałabym nic przeciwko, żeby mnie leczył (ale to wiadomo ).
Tanju pięknie zgasił Ferdę, ale... "Bo jesteś łatwa" - jak to zabrzmiało I kolejny świetny tekst Fermana: "Jesteś moją przyjaciółką. Od kilku tygodni rozmawiam tylko z tobą" No właśnie, a z kim powinieneś rozmawiać, Ferman? I jaką znowu przyjaciółką? On przechodził obok jakiegoś placu budowy i cegła mu na głowę spadła? zly2 Jeszcze dał się wkręcić Tanju w tę rywalizację i się wściekał na Alego nie wiadomo o co...
Dobra. Z tych negatywnych emocji to chyba tyle Podobały mi się oczywiście sceny DorDem, ale tego to nawet nie muszę pisać, bo już to wiecie Szczególnie ta przy automatach serduszkoo "Ty też jesteś nieprzyjemny, ale nie jesteś złym lekarzem. Jakoś dostałeś ten dyplom." Piękny komplement No i podobało mi się, jak Ali przybiegł do Fermana z pomysłem na leczenie pacjentki, ale to już mówiłam po live. I po operacjach jak Ferman mówił do Alego, że wywołuje u ludzi dziwne emocje, skojarzyło mi się z Ask 101. Można powiedzieć, że tam w taki sposób sobie miłość wyznali
|
|
|
Post by Mavi on Dec 30, 2020 2:16:33 GMT
Alex, a weź, sceny z tym pacjentem to takie chore było. Typowe zapychacze bez celu i sensu. Ferman to powinien zarobić w tym odcinku ostro wałkiem do ciasta. Nie, nie za Alego. Jak już nie raz pisałam czy tu, czy to na twitterze, AlFer można walcem rozjechać, rozbić na małe kawałeczki, a i tak się posklejają. Z resztą, wzrok Fermana jak patrzył na Alego, gdy ten już pobiegł do Ferdy powiedział wszystko (na twitterze podpisałam screena z tym jako "Niech mówią, że to nie jest miłość", ale po turecku, a że nie znają utworów Rubika, to się biedni fani nie skapnęli). zabawa Ale Fer powinien oberwać za Doruka. Rozumiem, że tak jakby "dyskryminacja" i u Ferdy, i u Fermana, miała pokazać, że DorDem jedzie na tym samym wózku i rozpocząć na dobre ich związek. Ale do jasnej cholery, Ferman wcześniej opierniczał, a teraz chwali Nazli za zżycie się pacjentami, to jest do dupki, dokładanie tak, jak mówisz Alex. Nazli nawet nie można nazwać lekarzem, a co dopiero lekarzem z powołania. Gdyby tacy lekarze pracowali w szpitalu, czy przychodniach, to zamiast leczyć pacjentów ryczeliby w niebogłosy z powodu tego, że ktoś tam coś tam... I obowiązkowo, co jakiś czas musieliby mówić coś w stylu "Ale mój mentor na specjalizacji..." jako odpowiednik "Ama hocam".
|
|
|
Post by Alex on Dec 30, 2020 16:06:23 GMT
Mavi, Nazli to się minęła ze swoim powołaniem Z tym jej przeżywaniem to powinna pracować w jakiejś opiece społecznej czy fundacji. Ewentualnie jako psycholog. Ferman to mnie naprawdę tak wkurzył tą pochwałą dla Nazli... zly2 Poza tym przepraszam bardzo, ale który lekarz ma czas, żeby siedzieć cały dzień z pacjentem? Przecież chyba nie tylko on leżał na tym oddziale. No i jest taka zasada, że lekarz nie może albo nie powinien operować członków swojej rodziny albo kogoś z kim jest zżyty emocjonalnie, a przez to opiekowanie się psami i siedzenie przy jego łóżku no to się chyba jakoś z nim zżyła, nie? Poza tym ktoś kto się rozczula nad pacjentami wcale nie musi być lepszym lekarzem od kogoś kto tego nie robi, bo to bynajmniej nie należy do ich zadań. No i właśnie się dziwię, że nie pokazują nam Nazli jak ryczy po każdym pacjencie. Do tego trzeba mieć mega silną psychikę. Naprawdę nie wiem jak lekarze sobie z tym wszystkim radzą, np. onkolodzy albo onkolodzy dziecięcy... Ja to bym pewnie po kilka dni przeżywała danego pacjenta i wykończyła się w końcu psychicznie. Kiedyś jak byłam z babcią u lekarza to w poczekalni siedziała taka starsza pani i miała kawę z automatu i jej się wylała na podłogę. Przyszła pani, żeby posprzątać, a ta kobieta do niej "przepraszam". Niby taka zwykła sytuacja, a ja oczywiście już oczy pełne łez, bo mi się jej tak szkoda zrobiło...
|
|
|
Post by Mavi on Dec 30, 2020 17:34:38 GMT
Alex, z czasem człowiek się poddaje i uodparnia. Myślę, że to jest wpisane w zawód lekarza. Już licealiści, którzy w przyszłości chcą być lekarzami, walczą w wyścigu szczurów. I muszą być psychicznie przygotowani na różne trudne sytuacje. Potem studia też sporo weryfikują, bo niektórzy nie będą mieć takiego zdolności uczenia się i zapamiętywania, inni polegną psychicznie na zajęciach w prosektorium przy krojeniu zwłok w formalinie. No i rzecz jasna, potem nie jest tak kolorowo, że wezmą pęcherz krowi i doszyją tu czy tam. Nie wiem, jak radzą sobie onkolodzy, a zwłaszcza ci dziecięcy. Nie wiem. Ale normalnie nikt tak bardzo emocjonalny jak Cegła, to pracy w szpitalu by nie dostał. Lekarz musi być silny, a ta to... No.
|
|
|
Post by Alex on Dec 30, 2020 19:28:40 GMT
Mavi no też właśnie, jak się wie, że się nie da rady to po co się w to pchać... By wszyscy lekarze byli tacy jak Nazli to w końcu by nie miał nas kto leczyć, bo by ukryci po kątach w szpitalu ryczeli Dorukowi chyba z nich wszystkich najbliżej do takiego normalnego lekarza, chociaż też raz zostawał na noc w szpitalu, żeby siedzieć przy pacjentce, ale to miało swój ukryty cel, więc się nie liczy No i Fermanowi też, on też raczej rzadko się angażuje...
Co tutaj się wydarzyło?
Po ukazaniu się magazynu z Hande i Keremem, fani podobno się domagają wspólnej sesji Tanera i Sinem Ale to chyba nie będzie takie łatwe...
|
|
|
Post by Mavi on Dec 30, 2020 19:50:59 GMT
Alex, oni to się domagają jej już od września. I nic z tego nie będzie, bo MF ma ludzi gdzieś. A w tym zestawieniu somery to jest ewidentny błąd - tam jest Ferman, tylko jakiś AlNazista z redakcji nie mógł się z tym pogodzić. Dla Fermana to bym mogła nawet chorować.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 30, 2020 20:10:41 GMT
Po ukazaniu się magazynu z Hande i Keremem, fani podobno się domagają wspólnej sesji Tanera i Sinem Ale to chyba nie będzie takie łatwe... A kysz mi z tym cielęciem. Chyba że Onur z Tanerem to jestem na tak. Wszystkie zdjęcia z sesji wtedy wydrukuje. serduszkoo
|
|
|
Post by Alex on Dec 30, 2020 20:30:50 GMT
A kysz mi z tym cielęciem. Chyba że Onur z Tanerem to jestem na tak. Wszystkie zdjęcia z sesji wtedy wydrukuje. Właśnie to chciałam napisać Magazyn się wymiguje tym, że obie osoby muszą się zgodzić na sesję, zatwierdzić pytania do wywiadu, ujęcia itd., a że chłopaki się dogadują to by raczej nie było z tym problemu Mavi, tak też właśnie myślałam, że w redakcji siedzi jakiś fan AlNaz. Trzeba tam wysłać kogoś od nas i od razu będzie się wszystko zgadzało. Jeszcze za tę legendarną miłość dałabym wiadomo kogo i by było perfekcyjnie
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 30, 2020 20:42:52 GMT
Trzeba go spotkać w ciemnej alejce i prosta piłka. Albo robisz sesje AlFer a jak nie to manto.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 30, 2020 23:52:43 GMT
Next, oj no weź. Niech najpierw nam się AlFer pocałuje, tzn. przytuli, a potem sesja xD
|
|
|
Post by Alex on Dec 31, 2020 1:04:26 GMT
Dzisiaj na twitterze porównywali DorDem z Sarpem i Mertem i mnie troszkę wzięło na wspominki... Trochę sobie pooglądałam odcinki i sobie popłakałam. I odkopałam filmik z yt. Mavi, paczaj Wiem, że nie oglądałaś, ale może cię zachęci... Albo zainspiruje do czegoś podobnego tylko z kimś innym...
|
|
|
Post by Mavi on Dec 31, 2020 12:44:15 GMT
Dzisiaj na twitterze porównywali DorDem z Sarpem i Mertem i mnie troszkę wzięło na wspominki... Trochę sobie pooglądałam odcinki i sobie popłakałam. I odkopałam filmik z yt. Mavi , paczaj Wiem, że nie oglądałaś, ale może cię zachęci... Albo zainspiruje do czegoś podobnego tylko z kimś innym... ooo ładne to Alex. Zmontowałabym, zmontowała, ale najpierw muszę uratować lot do Londynu. Bo już połowa odcinka jest gotowa, a ja nadal na początku swojej części do tłumaczenia. Zebrać się nie mogę.
|
|
|
Post by Alex on Dec 31, 2020 14:34:23 GMT
Mavi, wczoraj sobie pooglądałam trochę scenek z tych końcowych odcinków Icerde i Cagatay i Aras to po prostu... Mavi, lot do Londynu może poczekać Nazli tak mnie wymęczyła w 42, że potrzebuję od niej trochę odpocząć. Jedynie DorDem mnie ciągnie do tego 43 i ta scena AlFer z samolotu (i ciekawość jaki wariant w końcu wybrałaś )
|
|
|
Post by Mavi on Dec 31, 2020 15:07:23 GMT
Alex, nadal nie wiem, jaki wariant. Ja ich sceny nie miałam w odcinku w swojej części do tłumaczenia. Zobaczę, co tam moja Justynka zaproponowała i wtedy zobaczymy, jaki wariant. Ja mam jakiś depresyjny dzień. Specjalnie wstałam wcześniej, żeby robić, ale mamy 16 a ja nic. Nie lubię, jak mi bracia w pokoju siedzą, bo ciągle oglądają tv, które mam tuż przy łóżku, a ja kocham ciszę. Chociaż i tak w tym roku jest ciut lepiej, bo w zeszłym to leżałam pod kocykiem i próbowałam nie płakać. Zawsze załamanie mam na koniec roku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 17:36:10 GMT
Widzieliście zwiastun, jakaś operacja aliego. I sceny z ahmetem. serduszkoo
|
|
|
Post by Atahan on Dec 31, 2020 17:58:01 GMT
Habermetre opublikowało rating najpopularniejszych seriali telewizyjnych 2020 roku. Doktorek tuż za podium na miejscu 4. z wynikiem 11,71%. Next, na 10. miejscu jest też SCK. Lista: 1- ÇUKUR 20,466 (Show) 2- KURULUŞ OSMAN 16,266 (ATV) 3- YASAK ELMA 13,132 (FOX) 4- MUCİZE DOKTOR 11,716 (FOX) 5- ARKA SOKAKLAR 11,353 (Kanal D) 6- MASUMLAR APARTMANI 10,483 (TRT1) 7- BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA 9,885 (ATV) 8- SEFİRİN KIZI 9,383 (Star TV) 9- KIRMIZI ODA 9,126 (TV8) 10- SEN ÇAL KAPIMI 8,751 (FOX)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 18:06:36 GMT
A wież że się nie dziwie, serial mimo iż ostatnio ma gorsze odcinki. Ale ma ogromny fandom i wywindowali do pierwszej 10 tki.
|
|
|
Post by Alex on Dec 31, 2020 20:01:11 GMT
Mavi ja to dzisiaj miałam ambitne postanowienie, żeby się upić... Ale u mnie tacy alkoholicy wszyscy, że w domu znalazłam jedynie pół kieliszka wódki, która została od ciasta i szampana, którego kupiłam na zeszłorocznego Sylwestra Poza tym i tak by mi nic z tego nie wyszło, bo z alkoholem mi nie po drodze, zdecydowanie Co do ciszy to pod tym względem jestem chyba wyjątkiem, bo ja nie potrafię się na niczym skupić jak wokół mnie jest cicho. Coś albo ktoś mi zawsze musi gadać albo jakaś muzyka grać. Wszyscy się dziwią, ale no nie umiem inaczej. Jak czytam książkę np i jest cisza to jedno zdanie czytam kilkanaście razy, żeby zrozumieć, a włączę tv i od razu idzie lepiej Next ze zwiastuna wychwyciłam tylko to, że będzie scena DorDem na parkingu i chyba będą się kłócić (może Doruk Demira motorem przewiezie? ), no i Ali ma ładny czepek ten czerwony Ale słodziak
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 20:57:15 GMT
Było mówić bym ci pożyczył. No i Ali ma ładny czepek ten czerwony Ja nadal czekam aż będzie mieć kolorowy jak ferman, co to za wykluczenie czepekowe.
|
|
|
Post by Alex on Dec 31, 2020 21:24:20 GMT
Next nie warto, zmarnowałoby się Poszłam na grubo, rozrobiłam to pół kieliszka wódki z colą i już mi wystarczy Ferman to w sumie nie pamiętam jaki ma, taki z rybkami? Doruk ma fajny i Nazli, ale nie ten co ma zawsze tylko w którymś odcinku miała taki ciemny w drobne wzorki
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 21:47:42 GMT
To tak jak ja, wypiłem lampkę wina i mi się spać chce.
|
|