|
Post by Mavi on Dec 31, 2020 22:12:29 GMT
Alex , Next , a ja nie patrzyłam nigdy na czepki. Alex, jak tam ci idzie pisanko?
|
|
|
Post by Alex on Dec 31, 2020 22:54:46 GMT
Next alkoholicy z nas wyborni Mavi pisanko idzie mi tak, że siedzę i oglądam filmiki z Sarpem i Mertem na yt albo fragmenty odcinków Icerde Ale od jutra się biorę Poczytam sobie na dobranoc Cafune to się zmotywuję.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 0:05:18 GMT
Alex , Next , również życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Niech będzie AlFerowo-DorDemowy i żeby było na co czekać we wrześniu. Alex, Hakan tego koteła to znalazł na jakiś placu budowy gdzieś i zgarnął. Znalazłam idealną piosenkę do AlFer, ale czas... Czas... Czas...
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 0:38:32 GMT
Mavi , DorDemowo to się świetnie zaczyna, właśnie sobie poczytałam co nieco Alex , Hakan tego koteła to znalazł na jakiś placu budowy gdzieś i zgarnął. Oo proszę, się nowych rzeczy o "mężu" dowiaduję Chyba muszę się nim bardziej zainteresować Dobre serduszko ma serduszkoo Znalazłam idealną piosenkę do AlFer, ale czas... Czas... Czas... Mówię ci sklejaj filmik, na odcinek poczekamy.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 0:44:29 GMT
Czekaj, czekaj, jakieś nowe opo? Rozdział? Czy może fanki na twitterze piszące? Alex, Nie no, odcinek trza najpierw. Tym bardziej, że bardzo dużo gadania mam do zrobienia.
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 0:50:36 GMT
Mavi, nowy rozdział opka o AlFer tego "chirurg, asystent" czy jakoś tak.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 0:52:45 GMT
Mavi , nowy rozdział opka o AlFer tego "chirurg, asystent" czy jakoś tak. Alex ,OHA, to idę czytać. Alex, już wiem, dlaczego ci się podobało. Ale... Te informacje, co i jak bardzo ktoś ma owłosione, to mogli sobie darować
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 1:49:19 GMT
Mavi , i pomyśleć, że mi głupio pisać o pocałunku AlFer Nie no, to opko mi się od razu z jakim to uczuciem skojarzyło, masakra chciałabym coś normalnego przeczytać, ale ciężko będzie, bo nawet tych nienormalnych opowiadań jest jak na lekarstwo. Jest fajnie napisane to o Doruku, ale tam chyba DorDem
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 11:11:29 GMT
Alex, nie myśl o nich jak o AlFer, których znasz. Pomyśl, że Rtuk nie istnieje. Przyjmij, że Fer to główny, bo najczęściej strzela fochy, a Ali to główna i elo jedziemy
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 11:58:19 GMT
Mavi, no staram się jak mogę. Kurczę, ja naprawdę nie wiem, jak ludzie piszą takie coś jak np. "Jakie to uczucie?" Ja to się nad jednym słowem zastanawiam pół godziny, żeby to nie brzmiało beznadziejnie. Bo np takie (chociaż do tego momentu z pisaniem jeszcze nie doszłam) "kocham cię" to jest za bardzo oklepane i trzeba coś chociaż odrobinkę ciekawszego wymyślić, bo AlFer i DorDem to nie są takie zwykłe pary
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 14:13:25 GMT
@rafaelcaen piszę tutaj, bo nie chce robić off top w "Baraj". Mimo, że MD oficjalnie jest remakiem, to jest coś, czego nie znajdziesz w innych wersjach, a mianowicie... Dusza tego serialu. Warstwa emocjonalna. To nie jest Ali "remake" Vefa, tylko Ali Vefa. Tutaj każdy ma swoją historię, która nie idzie tak, jak idzie w oryginale czy wersji amerykańskiej. Postacie żyją swoim życiem. AlFer, DorDem - tego nie uświadczysz w innych wersjach. W innych wersjach nie spotkasz Kivilcim, itp. Mogę wymieniać wiele elementów bez końca. Ten był i jest turecki. Tylko podstawowy fundament, czyli zarys historii powoduje, że ten serial nazywa się remakiem. Osobiście wersja amerykańska odrzucała mnie bardzo, przełączałam kanał. Koreańskiej nie dałam rady, 1 odcinek. Jak się dowiedziałam, że Turcja bierze się za tę historię, to średnio mi się ten pomysł widział, ale potem Yusuf z ekipą wzięli reżyserię... To się zainteresowałam. Potem znowu chciałam uciec, bo relacja moja z Onurem była gorzej lodowata niż chyba lód na biegunie. A widzisz, jak jestem sponiewierana? Poza tym żadna para w turkiszach nie wyznaje sobie tak pięknie miłości, jak Ferman Eryigit wyznaje ją Alemu (co prawa robi to raz na jakiś czas, ale jednak).
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 14:39:30 GMT
Alex, "Nawiasem mówiąc, 96% mojej wagi to mięśnie. Wiesz, prawda?". Rozwalił mnie ten tekst. Niby skąd Demir miałby to wiedzieć? Chyba, że po tych wspólnych przebieraniach w szatni.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2021 15:18:34 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 15:46:55 GMT
lucy, Alex, mnie wywołała to odpowiedziałam. A czy już Tej zechce, czy nie zechce obejrzeć, to jego decyzja. Spróbować zachęcić do oglądania można. Co do rekordu, to 21 odcinek zdaje się był.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 16:38:44 GMT
Alex ,OHA, to idę czytać. Alex ,OHA, to idę czytać. E co to ma być, Mavi ma linka opowieści a ja nie.
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 17:51:58 GMT
"Nawiasem mówiąc, 96% mojej wagi to mięśnie. Wiesz, prawda?". Rozwalił mnie ten tekst. Niby skąd Demir miałby to wiedzieć? Chyba, że po tych wspólnych przebieraniach w szatni. Mavi , a kto ich tam wie co oni robią po godzinach? I w tej szatni, jak nie widzimy? Poza tym w 43 pod koniec też poszli razem na obiad chyba i nam tego nie pokazali, kto wie co było dalej... I tak samo było w odcinku z tym piłkarzem E co to ma być, Mavi ma linka opowieści a ja nie. Proszę bardzo Next www.wattpad.com/story/250852043-bir-asistan-bir-cerrahPrzy okazji przeczytałeś już "Jakie to uczucie?"? Ciekawa jestem twojej opinii... I pewnie nie tylko ja To mnie rozwaliło:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 17:57:01 GMT
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 18:03:10 GMT
Next nie, nie! To jeszcze nie moje Na te moje wypociny to będziecie musieli jeszcze poczekać, może podzielę jednak na 2 części, żeby było szybciej
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 1, 2021 18:20:50 GMT
Mavi, tak jak wspominalem, nie ciagnie mnie do seriali o lekarzach. A zabawy w fandomy czy jak sie to zwie, jest dla mnie delikatnie mowiac dziecinne i to mnie odpycha, niz przyciaga. Nie wspominajac o fandomach par, ktore nie istnieja. Takze dzieki za zachete, ale nie.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 18:54:55 GMT
@rafaelcaen , nie ma za co. Każdy lubi coś innego i ma inne wymagania odnośnie seriali. Alex, Next, a fraga nowego to w ogóle widzieliście?
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 19:49:09 GMT
Mavi widzieliście Pisałam, że Ali ma ładny czepek czerwony i DorDem razem w garażu, może go Doruk motorem przewiezie Ale znowu się chyba kłócić będą. A by raz pokazali jak się godzą to nie...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 19:50:39 GMT
Widziałem a nawet o nim pisałem. Czy mi się wydaje czy tanju znów będzie coś na alim wymuszał. A jak ujrzałem że go ta sierota pociesza to mi się cofnęło śniadanie. @rafaelcaen po prostu jeszcze nie czas na doktorka. On cię złapię w najmniej oczekiwanym momencie.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 20:03:13 GMT
Alex , no właśnie może nie być tak kolorowo. 1. Wydaje mi się, że jak DorDem się kłócą, to właśnie przychodzi Nazli i ona wtedy rzuca tekstem "Zawsze byłam pierwsza na wszystkich egzaminach". 2. Co do scen AlFer szczerze mówiąc, nie mam nadziei, bo Pinar zwykle pisze tak, że jak nam da bombę, to na następną musimy się na czekać. Pralnia była w 31, a następna legendarna scena w zasadzie dopiero 43 (choć wiele mniejszych też było po drodze) 3. Tanju znowu wrócił do siebie. Wydaje mi się, że to on ma chorobę dwubiegunową, a nie Ezo. 4. Ferman ordynatorem. Czy to coś w ogóle zmienia? 5. Tęskniłam za małym bratem Alego. Wyczuwam morze łez już niezależnie, co tam w tej scenie ostatecznie będzie. 6. Niech FerBel już się zejdzie, bo i tak jest tak, jakby byli razem, tylko że z fochem Fermana. Podobno w kolejnych odcinkach ma przyjść ktoś (kobieta), za kim tęsknimy, czyli wychodzi, że albo Fatos, albo dr Ela. Mam nadzieję, że Fatos. Next, mi się zdaje, że Tanju nie będzie na nim nic wymuszał, tylko po prostu ryknie na Alego, jak to Tanju ma w zwyczaju.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 20:26:41 GMT
Oby fatos, stęskniłem się za nią.
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 20:51:59 GMT
Tanju znowu wrócił do siebie. Wydaje mi się, że to on ma chorobę dwubiegunową, a nie Ezo. A może Ezo przyszła nie tak, jak wszyscy myślą dla Doruka tylko dla Tanju
Ja to aktualnie czekam tylko na jedną rzecz, wszyscy już doskonale wiedzą jaką, ale Pinar coś się nie spieszy... Na zwiastuny czekam, bo się łudzę, że może coś zaspojlerują, że się wyda, ale... Ewentualnie jak nie chcą, żeby się Demir pierwszy dowiedział to może zrobić pomiędzy DorDem jakąś wielką dramę i potem Dorukowi może się coś stać, wyląduje w szpitalu, w trakcie badań okaże się, co mu jest, no i wtedy się Demir dowie jako ostatni. Ale lepsza byłaby dla mnie ta pierwsza opcja, o której pisałam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 21:28:40 GMT
Jak się nazli pogodzi z alim w czwartek to ja oszaleje.
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 22:01:50 GMT
Next, wątpię, jeszcze trochę tę dramę pociągną... Nazli jeszcze sobie popłakać musi
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2021 22:06:13 GMT
Alex, Next, obawiam się, że maks. w 45 ich pogodzą. I znowu będą słodkopierdzące sceny, ale... Wolę już męczarnie z AlNaz niż to, żeby mi Nazli dotykała Fera.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 22:06:35 GMT
To mnie strasznie wnerwia. ferber kłócą sie na maksa koniec ich. Trzy odcinki później zgoda wtf. I to same będzie z AlNaz. Już wolę bardziej niespełna rozumu ezo czy jak jej tam. Jak se pomyślę że muszę obejrzeć odcinek samolotowy i patrzeć na naburmuszona nazli k****ca mnie bierze. Nienawidzę takich ciepłych kluch wrrrr.
|
|
|
Post by Alex on Jan 1, 2021 22:36:57 GMT
Po tym 42 to na Nazli patrzeć nie mogę, no co ona odwalała... Ale macie rację, jak ich pogodzą to w końcu chwila spokoju będzie. Tylko wtedy już nie będzie takich pięknych scen Nazli i Doruka Chociaż...
Btw. Doruk pod koniec 43 nie zapraszał jednak Demira na obiad tylko na piłkarzyki No też może być... Mavi, nie pamiętam już, jakie tam wersje były, ale w angielskim było jakoś tak: "Kocham cię całym sercem od chwili, kiedy cię pierwszy raz spotkałem." serduszkoo
|
|