|
Post by Mavi on Jan 4, 2021 22:07:29 GMT
Alex, no ja mam nadzieję, że się jej jakoś pozbędą. Ile można kogoś takiego znosić?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2021 22:11:41 GMT
Niech od razu wywalą ezo, nazli i git. Mikołaj w styczniu.
|
|
|
Post by Alex on Jan 4, 2021 22:27:42 GMT
Mavi, jak Ferman nie da rady to nie ma nadziei. Nie no, ewentualnie jeszcze Doruk, raz już się pomógł Alemu pozbyć teścia. Next tak dobrze to nie będzie Jeśli Sinem albo ta... jak jej tam (co Ezo gra) nie zrezygnują z roli to będziemy się z nimi męczyć, niestety
|
|
|
Post by Mavi on Jan 4, 2021 22:36:47 GMT
Alex, Next, była taka rozpiska, która krążyła i tam w tej rozpisce było, że ostatnią sceną poprzedniego odcinka było to, jak Ferman przyszedł do domu Alego. Niby potem wyszło info, że ta rozpiska scen jest fałszywa, fotoszopą potraktowana, ale... Nie chcę się na nic nastawiać, ale mam nadzieję, że przyjdzie. Tylko oby nie zastał wtedy Alego z Ezo, bo utłukę tę gadzinę na miejscu,
|
|
|
Post by Alex on Jan 4, 2021 23:44:49 GMT
Mavi na pewno tak będzie. Jeśli w ogóle przyjdzie... Będzie tak jak z Nazli w końcówce 42 Chociaż... Jakby tak wywalił ją z mieszkania i nagadał, jak Damli na sali operacyjnej? No ale ona się nie odczepi, nie ma szans. Albo Ali mu powie, że ma jej dosyć, nie może spokojnie z domu wyjść, bo ona jest wszędzie i Ferman go do siebie zabierze?
|
|
|
Post by Mavi on Jan 5, 2021 0:32:51 GMT
Alex, nie wiem. Może w ogóle nie przyjdzie? Chyba nie ma tygodnia, żeby na twitterze fani nie pisali, że: a. chcą przytulasa AlFer b. chcą, żeby przyszedł Fer do domu Alego c. chcą, żeby coś stało się Alemu No, ale Pinar realizuje swoje ezoteryczne fantazje. W ogóle jak ci podobało DorDem w zwiastunie? Ten błysk w oku. Oczy Hakana to są...
|
|
|
Post by Alex on Jan 5, 2021 1:05:35 GMT
Mavi, żeby Ferman przyszedł do Alego to coś się musi wydarzyć. Pozbycie się Ezo... Niby dobry powód ale wolałabym coś mocniejszego. DorDem miałam całą sekundę, więc... Oczekiwałam, że coś innego zobaczę, ale to też ładne było. Mi się w ogóle wszystkie sceny z nimi podobają, więc już nawet o tym czasem nie piszę, bo zakładam, że to wiecie i sami sobie dopowiecie Tak sobie oglądałam dzisiaj "Rezydentów" i była taka scena między Conradem i Davonem, coś jak AlFer "pęka mi serce", a później jak się godzili... No i niby fajnie się to oglądało, mają fajną relację i tak dalej... Ale no brakuje mi tam tego "czegoś". W MD (i w ogóle w tureckich serialach) potrafią wytworzyć taką "magię" między postaciami... Choćby takie spojrzenie DorDem jak że zwiastuna, niby nic, a robi świetną robotę, a w "Rezydentach" tego czegoś brakuje. Tak oglądam, wszystko super, fajnie, ale bez jakiegoś większego "wow".
|
|
|
Post by Mavi on Jan 5, 2021 1:23:33 GMT
Ja właśnie przerobiłam scenę porodową w samolocie. Jeszcze trochę zostało, ale już nie mam siły na dzisiaj. Trzeba się też wyspać. Podsumowując jednym zdaniem: okropna jest ta scena. Najgorsze są te słodkopierdzące momenty wiadomo z kim, ale zapomnieli też o tym, że dziecko po urodzinach powinno płakać i tak niefortunne ujęcia dali, że ewidentnie widać, że to dziecko jest lalką, bo ani się nie rusza, ani nic i te lalkowate włosy... Nie cierpię czegoś takiego. Ja wiem, że to dizi, że to fikcja. Jestem tego świadoma, że tam się naprawdę pacjentów nie operuje, porodów nie odbiera, a cuda Alego normalnie w większości nie przeszłyby w prawdziwym życiu. I nikt nie musi mi o tym przypominać poprzez dobitne pokazywanie, że np. dziecko jest lalką. Choć bardziej koszmarnego odcinka pod tym względem realizacyjnym niż 25, to jeszcze nie było. Alex, no własnie, to jest ten pierwiastek, który mnie kupił kompletnie. We wszystkich innych medykach, które widziałam, czy nawet innych wersjach tej historii, nie ma tego "czegoś". Czasami właśnie taki mini detal, jak te błyszczące oczy Doruka, kiedy patrzy na Demira. No wisi ta chemia, wisi. Unosi się w powietrzu. Chłopaków tak nam dobrali, że czy AlFer, czy DorDem to nawet jak się powstrzymujesz przed jakimś szczególnym uwielbieniem, to i tak prędzej czy później polegniesz.
|
|
|
Post by Alex on Jan 5, 2021 1:47:13 GMT
Mavi, ja uwielbiam te lalki Ale w sumie wolę lalkę niż np. ratują dziecko, które urodziło się dajmy na to w 6 miesiącu ciąży, a na ekranie mamy minimum półrocznego bobaska Jeśli chodzi o chemię między aktorami/postaciami to ja w Turcji widzę tego najwięcej. W Polsce taką chemię dostrzegłam tylko u jednej pary, Amerykanskich za dużo w sumie nie oglądałam, ale też szału nie było. Mogliby Turcy wykupić prawa do adaptacji "Rezydentów". Nie jest to jakiś mega oryginalny serial, raczej zwykły przeciętniak, ale w Turcji by na pewno lepiej pokazali relacje głównych bohaterów Chociaż z zastąpieniem Conrada mogłoby być ciężko
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 15:40:53 GMT
Podsumowując jednym zdaniem: okropna jest ta scena. Najgorsze są te słodkopierdzące momenty wiadomo z kim, ale zapomnieli też o tym, że dziecko po urodzinach powinno płakać i tak niefortunne ujęcia dali, że ewidentnie widać, że to dziecko jest lalką, bo ani się nie rusza, ani nic i te lalkowate włosy... Powiem ci że jak se pomyślę że musze patrzyć dwie godziny na nadąsaną nazli to mi się nie chce oglądać tego odcinka. A ty biedna musisz te brednie tłumaczyć.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 5, 2021 19:32:32 GMT
Next , niby kwestia przyzwyczajenia, ale czasami człowiek ma ochotę wyrzucić laptop przez okno nawet w przypadku, gdy robi się korektę. Skończyłam 43. Scala się, więc szykujcie na wieczór herbatkę. A teraz kilka słów ode mnie: Generalnie odcinek jeden z top 3 w tym sezonie (jeśli kompletnie wyrzucę z pamięci lalkę i jęczącą Nazli). Tanju najpierw informuje Fermana z Nazli, że pojadą na kongres do Londynu. Jednocześnie chwilę później zgarnia do tematu Alego jako konkurencję dla Fermana. Tanju próbuje wykorzystać więź między chłopakami jako swego rodzaju "motywację" dla Fermana. Oczywiście, jęcząca Nazli znowu jęczy, bo się okazało, że ma lęk wysokości. Swoją drogą, interesujące, że kilka odcinków temu była mowa o tym, że Ali sam nie chodzi nawet zakupów do sklepu robić, ale teraz teoretycznie "sam" ma lecieć do Londynu. DorDem w punkt podsumowało Tanju w tym odcinku: "Dor: Co to było? Dem: Nie wiem. Przysięgam, że nawet Alego rozumiem lepiej, niż tego człowieka. Nie pytaj mnie. Dor: Dokładnie tak, jak ja, bracie."Jeśli chodzi o DorDem w tym odcinku, to jak mnie wkurzała ta muzyczka wesoła muzyczka przy nich (zawsze tę muzyczkę dają, gdy Gunes przychodzi na ploteczki). Niech DorDem dadzą jakiś swój własny motyw, bo szkoda ich tak marnować. O tym, że w tym odcinku była najlepsza reklama Media Markt już rozmawialiśmy. Jest dużo fajnych spojrzeń i mini momentów u DorDem. Czasami jak się ogląda na szybko to można nawet nie zauważyć pewnych rzeczy. Dzięki 43 odcinkowi wiemy, że: 96% masy ciała Doruka to mięśnie i że Doruk ma matkę.I chyba ta matka jest dość w dobrym zdrowiu, bo kupił jej smartfone. Demirowi kupił power bank, ale na wizji mu go nie dał. Demir potem też poszedł złożyć zamówienie i na tyle urwali. Jeśli chodzi o AlFer: Ferman na początku dochodzi do wniosku, że Tanju nadal nie znudziło się z nim pogrywać. No i sobie wsiadają do samolotu. Ferman chce, żeby Ali usiadł obok nich, ale ten ma zamówiony bilet na klasę ekonomiczną i przy skrzydle. Ferman chce pogadać z obsługą samolotu, żeby zamienić miejsce, ale Ali woli zostać w ekonomicznej, żeby sobie patrzę na skrzydło (dzięki temu mamy mnóstwo niepotrzebnych scen Nazli z Ferem ). Tutaj mamy mały sztos moment, kiedy Ferman pyta się Alego, czy wziął słuchawki, bo może być głośno. No i co tu dużo więcej mówić. Niech chłopaki przemówią: "A: Jest pan na mnie zły, doktorze Fermanie?
F: Nie.
Jestem spięty z powodu sytuacji, Ali.
A: Czy nie zawiódł się pan na mnie z jakiegoś powodu?
F: Ali, skąd ci się to wzięło?
A: Myślę, że w ostatnio dziwnie mnie pan traktuje.
F: Ali, nic podobnego. Szybko, wracaj na miejsce.
Nie zapomnij zapiąć pasa. ""F: Ali...
Bardzo cię przepraszam.
A: Dlaczego mnie pan przeprasza, doktorze?
F: Ali... Ali, ponieważ czasami...
Czasami uczeń przerasta mistrza.
A: Jest pan o mnie zazdrosny?
F: To nie tak.
To nie tak, nigdy nie było czegoś takiego.
Namieszali mi w głowie.
Przyszli do mnie, kiedy miałem gorszy moment.
Nie ma czegoś takiego.
Jesteś moim bratem, synu...
Słyszałeś mnie?
Jesteś moim bratem, synu.
Kocham cię stąd. Słyszałeś mnie?
Jesteś moim bratem!
Już pierwszego dnia, w którym cię poznałem, zrozumiałem,
że kocham cię całym sercem. Jesteś moim bratem, synu.
Słyszałeś?"
Ferda wyjechała bez pożegnania. Wszyscy się dziwią, że nie przyszła. Swoją drogą, czy u nich tak z dnia na dzień bez słowa można zrywać umowę o pracę? Przecież nie pracowała tam w ramach wolontariatu. Interesujące, że nadal nie wiemy, co jest Dorukowi, ale o Ezo już nam powiedzieli. Dziewczyna ma chorobę dwubiegunową. W sumie trochę to było do przewidzenia. Tylko tutaj też jest trochę niekonsekwencji w jej prowadzeniu... Było pokazane, że ręce jej się trzęsą, kiedy chciała się pomalować przed lustrem (w 42 odcinku). Ręce przy tej chorobie nie trzęsą się tak z samego siebie tylko to efekt uboczny leków. Ale zachowanie Ezo wygląda tak, jakby cały czas ich nie brała. Plus co to za durnoty, że z powodu tej choroby zostawiają ją ludzie? Są dwie drogi prowadzące do tego działania: albo w swoim życiu spotkała samych kretynów, albo scenarzyści zgłupieli i nie potrafią logicznie rozprowadzić tej choroby (obstawiam to drugie).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 20:23:38 GMT
Next , niby kwestia przyzwyczajenia, ale czasami człowiek ma ochotę wyrzucić laptop przez okno nawet w przypadku, gdy robi się korektę. - Łącze się z tobą w bólu. DorDem w punkt podsumowało Tanju w tym odcinku: "Dor: Co to było? Dem: Nie wiem. Przysięgam, że nawet Alego rozumiem lepiej, niż tego człowieka. Nie pytaj mnie. Dor: Dokładnie tak, jak ja, bracie."Jak ich nie kochać. serduszkoo Dla samej reklamy zerkną. No i co tu dużo więcej mówić. Niech chłopaki przemówią: "A: Jest pan na mnie zły, doktorze Fermanie?
F: Nie.
Jestem spięty z powodu sytuacji, Ali.
A: Czy nie zawiódł się pan na mnie z jakiegoś powodu?
F: Ali, skąd ci się to wzięło?
A: Myślę, że w ostatnio dziwnie mnie pan traktuje.
F: Ali, nic podobnego. Szybko, wracaj na miejsce.
Nie zapomnij zapiąć pasa. ""F: Ali...
Bardzo cię przepraszam.
A: Dlaczego mnie pan przeprasza, doktorze?
F: Ali... Ali, ponieważ czasami...
Czasami uczeń przerasta mistrza.
A: Jest pan o mnie zazdrosny?
F: To nie tak.
To nie tak, nigdy nie było czegoś takiego.
Namieszali mi w głowie.
Przyszli do mnie, kiedy miałem gorszy moment.
Nie ma czegoś takiego.
Jesteś moim bratem, synu...
Słyszałeś mnie?
Jesteś moim bratem, synu.
Kocham cię stąd. Słyszałeś mnie?
Jesteś moim bratem!
Już pierwszego dnia, w którym cię poznałem, zrozumiałem,
że kocham cię całym sercem. Jesteś moim bratem, synu.
Słyszałeś?"
OMG tyle słodyczy to ja dawno nie słyszałem. Takich rozmów AlFer mi brakowało.
|
|
|
Post by Alex on Jan 5, 2021 20:52:59 GMT
Oczywiście, jęcząca Nazli znowu jęczy, bo się okazało, że ma lęk wysokości. No i po jakiego grzyba to się pcha do samolotu? Niech DorDem dadzą jakiś swój własny motyw, bo szkoda ich tak marnować. O tak, tak. Dzięki 43 odcinkowi wiemy, że: 96% masy ciała Doruka to mięśnieNajważniejsza i najbardziej przydatna informacja tego odcinka Demir potem też poszedł złożyć zamówienie i na tyle urwali. Może też mu coś kupi, ale czekają na ten Nowy Rok, żeby mogli sobie te prezenty dać Ferman pyta się Alego, czy wziął słuchawki, bo może być głośno. Nie zapomnij zapiąć pasa. Jakie ładne Interesujące, że nadal nie wiemy, co jest Dorukowi, ale o Ezo już nam powiedzieli. A weź mnie nawet nie denerwuj. Z Dorukiem pewnie czekają na koniec sezonu i wtedy dowalą nam jakąś operację, zatrzymanie akcji serca i czekaj sobie człowieku do września... Plus co to za durnoty, że z powodu tej choroby zostawiają ją ludzie? Ale przypomnij sobie tych jej "przyjaciół" z imprezy. No normalni to nie byli. Pewnie chodzi o to, że otacza się idiotami, którzy mają wylane na wszystko poza dobrą zabawą i nawet nie zauważają, że jest z nią coś nie tak. Jak jest na fali to wszystko super, fajnie, ale jak ma zjazd to mają to w dupie. No i pewnie też ciężko jej nawiązywać nowe znajomości, bo albo ma za dużo energii i jest dosłownie wszędzie, co jest strasznie wkurzające albo ma depresję i siedzi w domu... Czyżbyś się w końcu przekonał do DorDem? serduszkoo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 20:56:47 GMT
Czyżbyś się w końcu przekonał do DorDem? Odrobinkę.
|
|
|
Post by Alex on Jan 5, 2021 22:57:08 GMT
Mavi, Next, Tanju każe zwolnić Fermanowi trzech asystentów. Czy on jest nienormalny? To kto tam będzie pracował? No ja wiem, że Ferman i Ali to geniusze, ale bez przesady, wszystkiego nie ogarną
|
|
|
Post by Mavi on Jan 6, 2021 0:11:36 GMT
Mavi , Next , Tanju każe zwolnić Fermanowi trzech asystentów. Czy on jest nienormalny? To kto tam będzie pracował? No ja wiem, że Ferman i Ali to geniusze, ale bez przesady, wszystkiego nie ogarną Najlepiej to Tanju zwolnić. W końcu to on taki chojrak i się nie zabezpieczył przed tą wariatką. Dlaczego szpital ma płacić za coś, czego on nie dopilnował? Jak Ferman nie dopilnował Alego, to mu wlepili 6 miesięcy i brak możliwości bycia lekarzem naczelnym. A Tanju tak sobie dalej fruwa radośnie, będąc na stanowisku lekarza naczelnego.
|
|
|
Post by Alex on Jan 6, 2021 0:41:37 GMT
Najlepiej to Tanju zwolnić. W końcu to on taki chojrak i się nie zabezpieczył przed tą wariatką. Ja w ogóle nie ogarniam o co chodzi w tej sprawie. No jak to możliwe, że laska sobie przyszła do szpitala, wyleczyli ją, a potem powiedziała, że było odwrotnie... I co? Przecież szpital prowadzi jakąś dokumentację medyczną i chyba to jest brane pod uwagę w takich sytuacjach, nie? Inaczej ludzie by mieli nowe źródło zarobku: odszkodowania ze szpitali... Co do 43 to... Nie myślałam, że to kiedykolwiek powiem, ale... Nie przeszkadzała mi Ezo! Ale na Nazli to patrzeć nie mogłam. No tak mi ciśnienie podnosiła... Nawet biedną Fusun wykończyła, jak zaczęła mówić to kobieta zemdlała... Taa, ale spokojnie... to się dziś nie stało. Pewnie przy porodzie upadła.
Ali... Jestem rozczarowana. fochy Z Adilem się pożegnał, nawet o kwiatku wspomniał, a Ferman? lanie I jeszcze potem go nie przytulił!
Rozwaliło mnie pytanie Fusun przed cesarskim cięciem. Robiliście to kiedyś? No pewnie! Miliony razy.
Swoją drogą w tym odcinku Demirowi i Dorukowi często oczy uciekały. To nie jedyny raz:
|
|
|
Post by Mavi on Jan 6, 2021 1:01:15 GMT
Alex , bez kitu. Doruk z Demirem to taki przekaz mocno podprogowy w tym odcinku był. Z resztą pewnie widziałaś na twitterze, że DorDemki to też to wyłapały. Jeśli chodzi o tę sprawę w sądzie, to nie ogarniam też, jak oni mogli to przegrać. Babka ma udokumentowaną historię medyczną. Już wcześniej była leczona. Było mówione, że dostała skierowanie do psychiatry i do tego psychiatry przez jakiś czas chodziła, bo to co ona wyprawiała, to już jest choroba. Ale osądzili szpital na podstawie tego, co laska wstawiła na instagramie tak naprawdę. Serio?! No ten wątek jest akurat... Liczyłam, że to będzie podwalina do tego, żeby wyszły na światło dzienne sprawy Tanju zza granicy, bo przecież on miał iść do więzienia za coś, co zrobił, dlatego się zwinął do Turcji, żeby go nie zamknęli. Liczyłam, że się w końcu o tym dowiemy, ale jak zwykle się nie dowiedzieliśmy. Swoją drogą dość zgrabnie rozegrali brak Murata na planie. Właściwie nie dało się odczuć, że go nie było przez jakiś czas. Harmonogram zdjęć tak ustawili, że wszystko ogarnięte. Dzięki Bogu, że czegoś takiego z Sedą nie zrobili i nie uszczęśliwiali nas nią na siłę w 41 odcinku. Next, czy ja już cię mogę wciągnąć na listę DorDemowej rodzinki, czy jeszcze się wachasz? Alex, kiedy dostaniesz pochwałę od Demira: media.giphy.com/media/liW0AZF8BFXOgq6iK5/giphy.gif
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 13:03:51 GMT
Doruk z Demirem są dla mnie bohaterami odcinka. Jak ja lałem przy ich scenach. Jak próbowali uciąć ten pręt lałem z nich. Przyszła salvie i pozamiatała. Chłopaki wyszli z taką dumą jak bohaterzy i im guliny i inne ptactwo zniszczyli te chwile chwały. Bo doktorzy uratowali samolot. Chodź dla mnie to oni są bohaterami tego odcinka. serduszkoo Powiem tak wolę ezo z chorobą dwubiegunową niż słodką idiotkę nazli. Działała mi na nerwach w tym odcinku. Ali jak zwykle bohatersko ratuje fermana z pomysłem z ołówkiem i ładowarką. serduszkoo Przy tej scenie jak ali się żegnał dziękował adilowi wzruszyłem się wyszło to bardzo naturalnie. Potem jak ferman zaczął z tą beliz i resztą wyszło to dla mnie bardzo sztucznie. Ale najlepiej było po wylądowaniu. Ali nadstawił głowę fermanowi jak piesek do pogłaskania przez pana. Lałem z tego. Ta scena jak ali, co dał ezo jabłko była piękna, naprawdę żal mi ezo, widać że sobie nie radzi z tym. Od dziś jestem teamezo. Ali się kurna z nazli obchodził jak z księżniczką. Nie podoba mi się to, nie chce by do siebie wrócili. Zgadzam się z Mavi że ten odcinek jest w top3 tego sezonu.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 6, 2021 19:45:43 GMT
Alex, Next, plotki głoszą, że ma ktoś nowy przyjść niby. Ale realnie nie mają one żadnego potwierdzenia. Poza tym... "Robią zwolnienia", a mieliby kogoś nowego ściągać? Bez sensu.
|
|
|
Post by Alex on Jan 6, 2021 20:50:05 GMT
Liczyłam, że to będzie podwalina do tego, żeby wyszły na światło dzienne sprawy Tanju zza granicy, bo przecież on miał iść do więzienia za coś, co zrobił, dlatego się zwinął do Turcji, żeby go nie zamknęli. Podejrzewam, że już o tym zapomnieli. W sumie... O chorobie Doruka może też, dlatego tak temat ucichł. Swoją drogą dość zgrabnie rozegrali brak Murata na planie. No właśnie. Wyszło właściwie tak, jakby było zaplanowane. Alex, kiedy dostaniesz pochwałę od Demira: Słodziak Btw. nie wiem, czy widzieliście, więc: www.wattpad.com/story/253691333-mucize-doktor-alfer-dordemPrzyszła salvie i pozamiatała. Selvi też do fandomu należy Chłopaki wyszli z taką dumą jak bohaterzy i im guliny i inne ptactwo zniszczyli te chwile chwały. Mnie rozwaliło to jak Doruk podszedł i mówi: "Przyjaciele, Gunes" No mistrz Ta scena jak ali, co dał ezo jabłko była piękna Też mi się podobała Nawet jak Ezo powiedziała, że może odejść tak jak wszyscy to sobie w myślach mówiłam "no nie idź, zostań" plotki głoszą, że ma ktoś nowy przyjść niby. Ezo im nie wystarczy?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 20:56:36 GMT
Powiem wam że się dawno nie wzruszyłem na doktorku, a ten odcinek mnie wzruszył. Najbardziej pożegnanie aliego i ta scena z ezo i jabłkiem.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 7, 2021 22:49:46 GMT
Alex, Next, zaraz opiszę interes w postaci 44 boluma, tylko ogarnę się przed spaniem. BOLUM BYŁ CUDOWNY!
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2021 23:11:59 GMT
Mavi , czekam Ja dzisiaj płakałam z Eylem i trochę z Atesem rozpacz Jak włączałam MD to mi cały czas Nazli pokazywali, takie mam szczęście Zerknę sobie za chwilę na yt (jeśli już wrzucili) na scenki AlFer i DorDem serduszkoo
|
|
|
Post by Mavi on Jan 8, 2021 0:10:27 GMT
Alex, Next, Doruk powiedział coś o sobie w końcu, ale nie zrozumiałam dokładnie co, więc muszę poczekać na tłumaczenie. AlFer miało sporo ładnych scenek. I to jak Fer poszedł do pacjentki ją przekonać, że Ali bywa nawet lepszy niż on. I potem jak stał i obserwował Alego z góry. Szkoda, że Ali nie zrobił tej operacji tak, jak trzeba było, tylko spanikował. Ogólnie odcinek był super! Jeśli chodzi o taki ze spokojniejszych, bez tony akcji, to moim zdaniem najlepszy odcinek sezonu, bo nawet Nazli tak nie irytowała. Głupotą było, że cała trójka się buntowała, że Ali dostał przypadek sam, jakby nie wiedzieli, że Ali ich pokona w przedbiegach. DorDem miało sporo fajnych scen. Fer wyjechał z tekstem w stylu "Nie będę ukrywał, że Ali jest dla mnie kimś wyjątkowym". Generalnie sporo się działo mimo, że medycyny było o wiele mniej niż w 43. Więcej coś napiszę, jak już dorwę się do tłumaczenia.
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2021 1:49:26 GMT
Mavi , no właśnie też mnie Nazli nie wkurzała! Może dlatego, że nie rozumiałam wszystkiego, co mówiła... Doruk dobrze na nią działa, jak pracują razem to jest do zniesienia.
Dobra, to na początek to co mnie rozbawiło: 1. szok Doruka, jak Nazli mu przyznała rację na izbie, że zrobią te badania 2. reakcja DorDem, jak Nazli im powiedziała, że Ezo zamieszkała z Alim, takie: "WHAT? Co mi do tego?" serduszkoo (na pewno było coś o Ezo, Alim i domu, więc chyba o to jej chodziło? Ale nie wiem dokładnie, bo sceny z Ezo przewijałam) 3. reakcja Nazli na wymianę "zdań" pomiędzy DorDem: "A wy co robicie? Teraz bez słów się porozumiewacie?" i to ich zmieszanie, jak sobie to uświadomili
To teraz serducho : 1. Spojrzenia DorDem, jak się żegnali, kiedy niby Doruk odchodził ze szpitala serduszkoo no i ich teksty: bardzo dobrze, nie będę cię musiał oglądać... taa, jasne 2. Doruk nie zgadza się wejść na operację za Alego Tanju taki pewny siebie, a tu mu Doruś wyskakuje z tekstem: "To operacja Alego. Ja nie pójdę." serduszkoo i uśmiech Fermana serduszkoo 3. spojrzenie Doruka po tym jak opowiadali sobie historię i do Demira mówił coś w stylu: "Rozumiem, co chcesz powiedzieć. Poświęcenie, lekarze i tak dalej. Ale nie tylko ty się z tym żegnasz. O tym mówię.":
Co do opowieści Doruka to aż się Nazli z Demirem zdziwili Wcześniej Demir mówił, dlaczego został lekarzem, chyba coś że jak był mały to udawał że był chory i rodzice zawieźli go do lekarza i się to wydało, nie zrozumiałam tego do końca, ale potem mówił, że coś tam go bolało i powiedział rodzicom, ale mu nie uwierzyli, kazali mu iść spać (?) i jak się obudził to był już w szpitalu, bo się okazało, że to był wyrostek czy coś tam innego i to pękło. I wtedy zrozumiał, że chce być lekarzem, mimo że jego rodzice się na to nie zgadzali. Nie zrozumiałam wszystkiego, musiałabym posłuchać jeszcze raz, ale mi się nie chcę. Doruk mówi, że cała jego rodzina to lekarze. Szok Nazli i Demira. Doruk: "Skoro już się nie zobaczymy to opowiem. Tata, starszy brat ( !), kuzyni... Wszyscy. Tylko ja nie mogłem." I to by było na tyle z tego, co zrozumiałam perfekcyjnie Potem mówił, że jest czarną owcą tej rodziny (?) i, że tata stwierdził, że nic z niego nie będzie i wysłał go do liceum wojskowego. Potem nie zrozumiałam, ale coś w stylu, że bardzo cierpiał, że się go tak pozbyli? "Ale wojsko było w porządku, polubiłem je, nie będę kłamał. Ciągła przygoda, obowiązek nas wszystkich (Yavuzem mi zaleciało ) i tak dalej. Z rodziną mi się nie udało, ale z tym tak. Wojsko stało się moim domem, rodziną. Potem zanim się obejrzałem, zostałem lekarzem wojskowym. Potem... Powiedziałem: "Dobrze. Znalazłem swoje miejsce. Tutaj."" I Demir: "Nie znalazłeś? To znaczy... Byłeś kochany, pracowity (? nie wiem do końca, co on tam gadał... Coś o tym, jaki był w wojsku) Koniec historii? To tyle?" I Doruk mówi z takimi smutnymi oczami: "Gdyby tylko/Chciałbym..." Potem się ogarnia, wyciera oczy (właściwie oko) i mówi to co już pisałam wyżej: "To znaczy... Rozumiem, co chcesz powiedzieć. Poświęcenie, lekarze i tak dalej. Ale nie tylko ty się z tym żegnasz. O tym mówię." i spojrzenie z tego zdjęcia powyżej ^ serduszkoo
Czyli Doruk ma raczej słabe relacje z ojcem, z matką chyba lepsze, bo jej prezent kupował. No i ma starszego brata nie spodziewałam się, kompletnie Podobały mi się też sceny, jak Demir uspokajał Doruka albo mówił, że ma się nie odzywać
No i Gunes odchodzi? Dobrze zrozumiałam? Koniec z "sułtanką"? No ale właśnie... Co on tak tą swoją Sułtankę olewa? Taka to wielka miłość przecież była i ją zostawia? Niech bierze ze sobą...
W następnym odcinku ta impreza czy w następnym następnym? Może ci ich pacjenci będą ślub brać?
|
|
|
Post by Mavi on Jan 8, 2021 12:35:55 GMT
Reyting, 44 odcinek (7.01.2021).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 17:37:47 GMT
Ale oni mają w tym sezonie mało stabilny rayting. Raz powyżej 8 % a w następny odcinek 7%.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 18:00:51 GMT
To AB zabolało. Rayting za 07.01.2021 - Czwartek
Total 1 Bir Zamanlar Çukurova [Atv] [Odc 79] 12.74%⬇ (-0.29) 2 Mucize Doktor [Fox] [Odc 44] 7.40%⬇ (-0.85) 6 Alev Alev [Show] [Odc 9] 6.34%⬆ (+0.13) 15 Sol Yanım [Star] [Odc 6] 3.15%⬇ (-0.22) 19 Emanet [Kanal 7] [Odc 89] 2.53%⬆ (+0.02) 26 Babam Çok Değişti [Kanal D] [Odc 1] 2.09% (Nowość) AB: 1 Bir Zamanlar Çukurova [Atv] [Odc 79] 8.30%⬇ (-0.45) 2 Mucize Doktor [Fox] [Odc 44] 6.77%⬇ (-1.79) 4 Alev Alev [Show] [Odc 9] 5.54%⬇ (-0.61) 14 Sol Yanım [Star] [Odc 6] 2.29%⬆ (+0.13) 17 Babam Çok Değişti [Kanal D] [Odc 1] 2.13% (Nowość) 50 Emanet [Kanal 7] [Odc 89] 0.88%⬇ (-0.41)
|
|
|
Post by Mavi on Jan 8, 2021 19:24:22 GMT
Next, spokojnie. Spokojnie. Mamy się dobrze wbrew pozorom. Niestety, zwiastuny były kiepskie plus zakończenie odcinka 43 zrobiło swoje. I tak bardzo dobre sobie radzimy, uwzględniając fakt, że produkcja ma nas kompletnie w
|
|