Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 19:20:54 GMT
Alex nie przeraża cię to że ona patrzy na twoich chłopców.
|
|
|
Post by Alex on Jan 11, 2021 19:26:45 GMT
Alex , no właśnie, chłopaki nic nie wrzucają, a szkoda. Może się nie lubią Alex nie przeraża cię to że ona patrzy na twoich chłopców. Nie, ufam im Poza tym, Nazli jest dla mnie strawna tylko wtedy, kiedy pracuje z Dorukiem albo DorDem, więc mogą mieć wspólne sceny... Byle nie za dużo, bo jednak DorDem też musi pobyć trochę samo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 19:58:48 GMT
Kto by chciał taką marudę.
|
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 20:06:06 GMT
O kurde nie gadaj. Mavi, Alex, mamy nową osobę w dziale doktorka.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 11, 2021 20:14:15 GMT
Liam , nie łam nam serca . Szybko ci pójdzie ewentualne nadrabianie. Niech ci Alex , opowie o swoim procesie. Była w stosunku do nas 35 odcinków w plecy, kiedy zaczynała oglądać. Next, Alex, nie mamy wyjścia trzeba się nauczyć obsługi fotoszopy specjalnie z dedykacją dla Sinem. Jestem bardzo ciekawa, jak Zerrin będzie wyglądać. Podejrzewam, że pewnie ponownie "Kleopatra Style", ale może coś zmienią, przecież to w końcu nie Ay Yapim.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 11, 2021 20:29:30 GMT
Ja mam aktualnie taki problem, że mi turkisze zbrzydły W 2020 jedyne co obejrzałem do końca to "Bay Yanliş" (wiadomo serial był jaki był ale oglądało się mi przynajmnie) i zaczęłem "Sadakatsiz" oraz ponownie "Miłosne potyczki". Nic więcej nie mogłem przełknąć a zaczynałem pełno innych tureckich seriali. Tak więc nadrabianie 44 odcinków, gdzie każdy ma więcej niż 2h jakoś mi się nie widzi Choć być może kiedyś zacznę oglądać Na drugim sezonie się za pewnie się nie skończy, to może w wakacje nadrobię Ale będę śledził wasze komentarze by się dowiedzieć co u Zerrin w serialu słychać
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 20:30:59 GMT
Next, Alex, nie mamy wyjścia trzeba się nauczyć obsługi fotoszopy specjalnie z dedykacją dla Sinem. A co chcesz ją wycinać z zdjęć.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 11, 2021 20:34:37 GMT
Liam, to w wakacje nadrobisz i tak, ale niech dadzą ten 3 sezon. Next, no nie ma wyjścia. Onura to jeszcze zbombardujesz prośbami i się wrzucą. Ale jak podejść duet FirHan?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 11, 2021 20:45:35 GMT
Liam, to w wakacje nadrobisz i tak, ale niech dadzą ten 3 sezon. Trzeci sezon będzie na bank Chyba, że pod koniec sezonu oglądalność mocno zleci... w co wątpię Więc może nadrobię w wakacje Kiedy ma się Zerrin pojawić? Jakiś ciekawy wątek ma Ezgi Asaroğlu, skoro Zerrin ma grać jej matkę? Ezgi oglądałem w "To moje życie". Nie była zła, ale taka średnia z niej aktorka.
|
|
|
Post by Alex on Jan 11, 2021 21:12:50 GMT
Onura to jeszcze zbombardujesz prośbami i się wrzucą. Ale jak podejść duet FirHan? To fandom DorDem musi pisać, w końcu będą mieli dość i chociażby dla świętego spokoju coś wrzucą.
Liam, Ezgi gra sąsiadkę, a teraz to już chyba współlokatorkę Alego i ma chorobę dwubiegunową. Ja za nią nie przepadam, za dużo jej wszędzie i za krzykliwa jest...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 21:17:17 GMT
Ja mam aktualnie taki problem, że mi turkisze zbrzydły Witaj w klubie, ja obecnie oglądam tylko doktorka i sck. więcej mój organizm nie przyjmie. Nastąpiło tak zwane zmęczenie materiału. Wróciłem do macierzy do seriali amerykańskich nadrabiam zaległości tego czego rok temu nie oglądałem bo byłem w dizi.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 11, 2021 21:25:21 GMT
Liam, z tym zbrzydnięciem, to piąteczka. Mam to samo. Z turkiszy oglądam jedynie Doktorka. Na zabieranie się za cokolwiek innego nie mam ochoty. Menajerimi trochę podglądam po zwiastunach i jakiś scenkach. Nie ma serialu, na który bym jakoś specjalnie czekała. Wszystko jakieś takie wtórne się dla mnie zrobiło. W amerykańskiej wersji matka Ezo została udziałowcem szpitala. U nas pewnie też tak będzie i dzięki temu nikt nie zostanie zwolniony.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 21:27:33 GMT
A ja nadal czekam aż ktoś pobije aliego, by ferman mógł go ratować i się nim opiekować. serduszkoo
|
|
|
Post by Mavi on Jan 11, 2021 21:30:45 GMT
Next, a kto na to nie czeka. Ja jeszcze na przytulenie bardzo czekam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 22:15:12 GMT
W samolocie była do tego okazja, ale scenarzysta spieprzył.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 11, 2021 22:22:52 GMT
Next, tak, była, ale na cholerę nam świadkowie. Niech będzie taka intymna atmosfera, jak przy pierwszym przytuleniu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 12, 2021 16:01:56 GMT
Liam, z tym zbrzydnięciem, to piąteczka. Mam to samo. Z turkiszy oglądam jedynie Doktorka. Na zabieranie się za cokolwiek innego nie mam ochoty. Menajerimi trochę podglądam po zwiastunach i jakiś scenkach. Nie ma serialu, na który bym jakoś specjalnie czekała. Wszystko jakieś takie wtórne się dla mnie zrobiło. Dokładnie. Też mam wrażenie, że wszystko w Turcji zrobiło się takie wtórne. Nie ma takiego efektu WOW. Nic jakoś bardzo nie pociąga. Mój niesmak do turkiszy zaczął się rok temu, na przełomie 2019/2020 gdy wywalili moje "Azize", a "Zamheri" na które czekałem okazało się kupą scenariuszową, jedynie Zerrin mnie pociągała do serialu, ale nawet dla niej nie udało mi się skończyć. "Nauczyciel" jakoś wpadł mi w oko, ale nadal nie obejrzałem drugiego sezonu I BY z racji, że było krótkie obejrzałem całe. Obejrzałem jeszcze "Love 101", podobało mi się, ale to już Netflix, więc inny kaliber niż tradycyjna telewizja Aktualnie z napisami oglądam tylko "Sadakatsiz" i mi to w zupełności wystarczy. Potem z lektorem podglądam jeszcze raz "Miłosne potyczki" na TVP3 i teraz "Cenę namiętności", przy której nie wiem czy nie zrezygnować Oglądałem wczoraj kilka scenek z Doktorka i trochę kusi by zacząć, jeszcze Zerrin w obsadzie, ale no, zostawię sobie go na wakacje Scenariusz bardzo jedzie na amerykańskiej wersji? Gdzieś mi chyba migło, że początek bardzo podobny.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 12, 2021 16:25:39 GMT
Liam, serial oficjalnie produkowany jest na licencji oryginału, czyli koreańskiego "Good doctor" (2013), aczkolwiek niektóre epizody i wydarzenia są też oparte na "The good doctor" (amerykańska wersja). Jest też wiele elementów typowo tureckich. Alex, Next, Ferman już jest skończony, a ja się z tego śmieję. Dziwna jestem. (Wyszedł fragman).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 12, 2021 16:33:17 GMT
Czemu jest skończony. Ta kartka to wynik kto zostanie głównym asystentem, i oczywiście to nazli srazli.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 12, 2021 16:57:10 GMT
Czemu jest skończony. Ta kartka to wynik kto zostanie głównym asystentem i oczywiście to nazli srazli. Wszyscy już go powiesili na pierwszym lepszym drzewie za jego słowa w zwiastunach. Ech, ale bym się śmiała, gdyby się uniósł dumą i odszedł razem z Alim (ach, ta marzenia...). Ale mam nadzieję, że jak Ali się dowie, że Ferman stawia na Nazli, to ostro mu wygarnie. Nazbierało się Fermanowi od początku sezonu. Czas mu pojechać.
|
|
|
Post by Alex on Jan 12, 2021 17:56:28 GMT
Szykuje się chyba jakaś spora drama u AlFer. I fajnie, ja lubię dramy, nie może być za dobrze Chociaż taką dramę to ja bym chciała w innym wątku, już sporo na to czekam, ale AlFer też może być... A co Ferman mówił w zwiastunie, że taka nagonka?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 12, 2021 19:52:55 GMT
Ale mam nadzieję, że jak Ali się dowie, że Ferman stawia na Nazli, to ostro mu wygarnie. Nazbierało się Fermanowi od początku sezonu. Czas mu pojechać. I ty, Brutusie, przeciw mnie. Jak ci ferman nie wstyd tak traktować aliego. Już wolę by głównym stażystą został demir. Albo DorDem bo to jedność.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 12, 2021 23:40:41 GMT
Alex , Next , obgadałam temat ze znawczynią i znalazłam chyba wyjaśnienie, dlatego ten sezon jest jaki jest i czasami doświadczamy chorych pomysłów. Otóż, podstawowy materiał koreański się skończył... Więc scenarzystka czerpie teraz pełnymi garściami z wersji amerykańskiej... Nie wiem, jak wy, ale dla mnie wersja amerykańska jest okropnym, koszmarnym, pozbawionym emocji potworkiem. I dlatego też czegoś brakuje mi u nas, czyli tej ogromnej gamy emocji, której doświadczaliśmy w 1 sezonie. A co do zwiastuna, to jeszcze się łudzę. Jeszcze się łudzę, że Ferman pokaże klasę i walnie wypowiedzeniem, ale pewnie się mylę. Onur dzisiaj czytał komentarze na twitterze. I ktoś tam ostro zjechał Fermana, a ten to polubił, czyli najwidoczniej też im się za specjalnie ten scenariusz nie widzi.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 13, 2021 11:30:09 GMT
Jakiś ciekawy wątek ma Ezgi Asaroğlu Liam , gra sąmsiadke aliego ezo, z wachlarzem nastroju. Na początku ali za nią nie przepadał ale po tym locie z turbulencjami się bardziej zaprzyjaźnili. I ta scena z jabłkiem. www.youtube.com/watch?v=5CSS_JzvAWI
|
|
|
Post by Mavi on Jan 13, 2021 12:11:13 GMT
Next , a dla mnie nadal jedyna korzyść z faktu, że jest Ezo... To pojawienie się jej matki. Nie mogę się doczekać przyjścia Vuslat (Zerrin). Mam nadzieję, że okaże się, że jest chirurgiem i zostanie na dłużej.
|
|
|
Post by Alex on Jan 13, 2021 15:29:18 GMT
To Onur dobry jest Aktorzy raczej zawsze się starają obronić swoje role... Co do Zerrin to obstawiam, że na 90% będzie miała jakiś związek ze szpitalem. Albo będzie jakimś mega zdolnym profesorem chirurgii albo tak jak pisałaś wcześniej zostanie udziałowcem szpitala i dzięki niej nie będą musieli nikogo zwalniać. Nie daj Boże upatrzy sobie Doruka za zięcia. Kurcze, jak ja się boję, że go z Ezo połączą...
|
|
|
Post by Mavi on Jan 13, 2021 18:07:12 GMT
Vuslat jest szlachetną i zimną kobietą. Od lat obserwuje poczynania Ezo z daleka. W dniu, w którym dowiaduje się, że jej córka zaprzyjaźniła się z Alim Vefą, Vuslat spadnie jak bomba w życie wszystkich. Alex , chcąc nie chcąc, pewnie Doruk będzie się turlał w kierunku Ezo. Zwłaszcza, że ona zacznie pracować w szpitalu. Zdaje się, że bodajże w naszej wersji na miejscu Gulin, bo ta (o ile dobrze zrozumiałam) dostała awans do działu prawnego. W amerykańskiej wersji jest jeszcze taka starsza babeczka chirurgiem i byłoby świetnie, gdyby to właśnie była Zerrin. Mam nadzieję, że to zmienią, bo w amerykańskiej wersji rodzice Ezo byli po prostu udziałowcami szpitala.
|
|
|
Post by Alex on Jan 13, 2021 18:20:45 GMT
na miejscu Gulin, bo ta (o ile dobrze zrozumiałam) dostała awans do działu prawnego Tak obstawiałam, że tak będzie Super, bardzo mi się podoba ten pomysł W amerykańskiej wersji jest jeszcze taka starsza babeczka chirurgiem i byłoby świetnie, gdyby to właśnie była Zerrin. Obstawiam, że tak będzie. Po odejściu Sedy to tak naprawdę jedynym lekarzem na tym oddziale jest Ferman, a to raczej trochę za mało jak na tak duży szpital Nadal nie ogarniam, jak Tanju wpadł na pomysł, żeby zwolnić trzech rezydentów, przecież tam by nie miał już kto pracować Oczywiście ja nadal zakładam, że tam są jeszcze jacyś lekarze, ale pokazują nam to w taki sposób, jakby naprawdę na oddziale chirurgii pracowali tylko Ferman, okazyjnie Tanju i asystenci.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 13, 2021 18:27:20 GMT
Nie no Alex, to, co widzimy, to naprawdę cały oddział chirurgii. Przecież w drugim odcinku Fer ogarniał 2 operacje jednocześnie, bo nie było komu zrobić. A teraz Fer jest - docento-ordynatorem Tanju się buja jako naczelny (choć już dawno powinni go wynieść na kopach) I Adil - jego obecne stanowisko jest bliżej nieokreślone
|
|