|
Post by Mavi on Jan 13, 2021 22:06:39 GMT
Alex, Next, szkoda, że Turcy nie załapią tego, bo bym puściła na tt z dedykacją dla tych, co już przekreślili AlFer po zwiastunach - "Niech mówią, że to nie jest miłość"
|
|
|
Post by Alex on Jan 13, 2021 22:20:41 GMT
Mavi wrzuć link do piosenki i całe tłumaczenie, może skumają Co do personelu chirurgii to absurd jest, więc ja sobie dalej będę wmawiała, że pracuje tam ktoś jeszcze Przecież czasem są jacyś lekarze i przyglądają się operacji...
|
|
|
Post by Mavi on Jan 13, 2021 23:20:37 GMT
Alex, jakieś randomowe pielęgniarki tam jeszcze się kręcą. Ale wszyscy lekarze, co zwykle operacje obserwują, to z innych oddziałów. Nikt więcej na chirurgii nie pracuje oprócz tych, co znamy. I bardzo dobrze, bo ile można. Wystarczy ludzi. Właściwie, to aż jest trochę przy dużo. Ferda wywołała u mnie niechęć do nowych. Tylko Vuslat przyjmę z miłością.
|
|
|
Post by Alex on Jan 14, 2021 21:14:26 GMT
Mavi, tak się bałaś tej sceny z izolatką, a patrz co nam dali! Coś mi się wydaje, że to będzie scena na miarę tej z 11, ale najpierw muszę zrozumieć, co mówili. Mówiłam, że szykuje się duuża drama u AlFer, teraz będą świetne scenki, już się nie mogę doczekać kolejnego odcinka Ferman mi nieźle ciśnienie podnosił w tym odcinku, normalnie należy mu po głowie tym wałkiem... Musi być obiektywny... Jasne. Nazli jest lepsza. No oczywiście. Przecież to jej podczas operacji ufa i to jej się radzi... Ale podobno zawsze wymagamy więcej od tych, których kochamy i z którymi łączą nas jakieś relacje, pewnie na Fermana też to podziałało. Trochę odkupił swoje winy, jak powiedział, że też się zwolni, jeśli Tanju wyrzuci DorDem, Alego i Nazli. Nazli mnie znowu nie irytowała. Jeszcze trochę i ją polubię Adil też dobry, jeszcze ich nakręcił Nie ogarniam tylko o co chodziło z tym wspólnym mieszkaniem? Dlaczego niby Doruk, Ali i Nazli mieliby zamieszkać u Demira? Ale Acelya wpadła, zrobiła aferę i chyba nici z tego... Swoją drogą rozwaliło mnie to "Çok geçmiş olsun" Alego i uśmiech Doruka DorDem to jest taki fenomen, że ja nie mam pojęcia, co mówią, ale i tak mi się uśmiech na buzi pojawia No masakra. Aci mnie za to zaczyna wkurzać, zastąpiła przyjaciółkę. Kwiatek - cudo Pod koniec omal zawału nie dostałam. Ezo mi do Doruka polazła... Hayır, hayır, hayır, hayır! Niby ją olał, ale kto to tam wie... Do tego jeszcze scena Nazli-Ferman, Beliz chyba znowu odbiło i zazdrosna o nią będzie... Impreza to pożegnanie Gunesa. Naprawdę? Zwykłego pielęgniarza żegnało pół szpitala? W tym jego WŁAŚCICIELKA i LEKARZ NACZELNY?!
Btw. Ezo naprawdę jest S T Y L I S T K Ą ?! Może się kompletnie nie znam na modzie, ale w życiu bym nie chciała, żeby mnie ubierała... Z domu bym tak nie wyszła
|
|
|
Post by Alex on Jan 15, 2021 1:08:14 GMT
Ferman i jego fochy:
"Çok geçmiş olsun"
Doruk i reakcja na genialne pomysły Nazli :
DorDem:
AlFer:
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2021 1:46:12 GMT
Nawet dzisiaj nie chce mi się na tego skretyniałego bałwana (należałoby powiedzieć dostadniej, ale ban by przyszedł xd) patrzeć. Nosz szlag mnie trafia. Ferman to chyba oczekiwał, że mu Ali za to zwolnienie jeszcze podziękuje... Nie jesteś moim bratem. W szpitalu. Tutaj jest praca. Nie jesteś moim jedynym uczniem (ale zawsze... ale to zawsze... Tylko Alego wzywa na ratunek). Napisał mu ładne referencje? Ojej, jaka to dobroduszność wielka. Szkoda, że sobie nie wystawił skierowanie na tomografię mózgu, bo ewidentnie coś nie halo. I te z d. problemy Alego z komunikacją, Ali pomógł przy przeszczepie, Ali to Ali tamto, ale "Zgredek zrobił robotę, Zgredek może odejść, Zgredek jest wolnym skrzatem". I jeszcze to powiedzenie Nazli na początku i ukrywanie tej decyzji przed wszystkimi, kiedy ta pinda zgrywała, że nic nie wie... Mam dosyć. Po prostu po ludzku dosyć.
|
|
|
Post by Alex on Jan 15, 2021 10:06:37 GMT
Mavi , kolejne ciche dni się szykują? 😂 Mi się tam bardzo ta scena podobała. Ali chyba powiedział też, że nikt go nie rozumie albo nie chce czy coś w tym stylu... No Ferman przesadził, teraz przydałoby się, żeby Alemu się coś stało. Niechby się pomartwił i zrozumiał, kto jest najbardziej potrzebny na oddziale. A zrozumiałaś o co chodziło z tym wspólnym mieszkaniem DorDem? Adil im kazał wszystkim zamieszkać razem? Dlaczego? 🤔 I to jeszcze aktualne? W sumie ostatnio chyba nagrywali jakieś sceny w mieszkaniu Demira, ale... Mavi, przerzuć się na DorDem, u nich dram nie ma, mimo że czekam już na to od kilku odcinków...
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 16:23:09 GMT
Co powiedzieć na jego odejście?
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2021 16:35:54 GMT
lucy, myślę, że sam chciał odejść i się dogadał z produkcją. Jego rola w zasadzie ograniczała się do ploteczkowania i czasami coś tam fizycznie robił. Może dostał lepszą propozycję albo chce odpocząć. Ale po zachowaniu produkcji i ludzi z ekipy, to widać, że to była jego decyzja i dostosowali wydarzenia w serialu do tego. Dzięki mu za te wszystkie 45 odcinków, jednak... Tęsknić to ja nie będę. Moje uszy już nie będą słyszeć "Sultanim" i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Od przyszłego odcinka będzie Zerrin.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 15, 2021 17:05:57 GMT
Co powiedzieć na jego odejście? Był mi obojętny. Mógł zabrać ze sobą swoją sułtankę .
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 17:08:17 GMT
Od przyszłego odcinka będzie Zerrin. [img style="" src="::041:: [img style="" src="::16b055f7e997:: A znamy już jej imidż?
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2021 18:04:20 GMT
lucy, nie, jeszcze nic nie pokazali. Trzymają w tajemnicy.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 18:31:14 GMT
Do kitu. W takim razie wrzućcie jak już się wreszcie gdzieś pojawi.
|
|
|
Post by Alex on Jan 15, 2021 20:20:34 GMT
W sumie ciekawa jestem, jak zakończą wątek Gunesa i Sułtanki. Pewnie przez jakiś czas będą jeszcze razem, a potem się rozstaną i Gulin dostanie kogoś nowego. Jakoś tak dziwnie to rozegrali, ja tam za nim tęsknić nie będę, ale przecież oni się wszyscy przyjaźnili i tak nagle im się teraz kontakt urwie, żadnych spotkań ani nic?
Mój koszmar Już im nawet tag wymyślili
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2021 20:25:11 GMT
A mną telepie. Minęły około 23 godziny, a mnie nadal telepie. No nie wytrzymam. Ten tydzień mam tak zryty, że dopiero za 44 się zabrałam, walczę, robię, ale... Sytuacja wygląda tak: Ewka: <robi> Nagle się zamyślę i z tyłu głowy: Nie jesteś moim bratem. Ewka: <dalej robi, ale już zestresowana> Dopiero teraz jak oglądałam sobie tę scenę, to pierwszy raz zapłakałam, bo wcześniej to zajmowała mnie rządza mordu. Alex, moje serce jest chyba nawet bardziej złamane niż Alego. Niech to szlag.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 20:32:19 GMT
moje serce jest chyba nawet bardziej złamane niż Alego. A co się stało?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 15, 2021 20:42:24 GMT
Mogą być razem ale tego nie pokazywać w serialu.
|
|
|
Post by Alex on Jan 15, 2021 20:46:00 GMT
Mavi to ze mną chyba jest coś nie tak, bo mi się ta scena podobała i się mega cieszę Teraz będą takie fajne scenki, jak Ali pewnie będzie próbował go olewać (mam nadzieję!) i będzie trochę tak jak na początku... No i DorDem zamieszkają razem to już w ogóle bajka! lucy , Fermanowi odbiło i się rozstał z Alim
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 15, 2021 20:50:19 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 20:51:12 GMT
Ło Jezusicku A co Ali nabroił?
|
|
|
Post by Alex on Jan 15, 2021 21:01:01 GMT
No Ferman nieźle odwala. Mavi , lepiej nie oglądaj Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego ja się z tego cieszę. To chyba wszystko wina Tolgi, spodoba mi się teraz wszystko co będę mogła obejrzeć bez niego. lucy właśnie chodzi o to, że Ali nic nie nabroił. To Ferman zwariował. Tanju kazał mu zwolnić 3 asystentów i ten chciał zwolnić Alego, a zostawić Nazli, bo stwierdził, że Ali nie może nawiązać kontaktu z pacjentami, co troszeczkę mija się z prawdą... Tego że Ali jest tam najlepszym, najzdolniejszym lekarzem to chyba nie muszę pisać No i Alego to troszkę zabolało... Potem Ferman wyjechał z tekstem, że nie jest jego bratem i się posypało.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 15, 2021 21:19:26 GMT
Nic. Ferman stwierdził że już nie jest jego bratem i będzie po nim jechał. Skończył tanju zaczyna ferman. Ten stołek ordynatora mu w głowie siano zrobił.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2021 22:54:48 GMT
Alex , Mavi , lucy , Next , czekajcie, przetłumaczę te interesujące fragmenty tak roboczo na szybko z 45, bo z 44 nie wyjdzie prędzej niż w poniedziałek. Co do fragmana to widziałam... Tę tragedię. Ale podobno to nie jest tak, jak wygląda (przecieki spoilerowe).
Alex, ja też się cieszę z tej dramy, bo już mi się zatęskniło. Ostatnia big drama AlFer to tak naprawdę początek sezonu. No i ta drama (mam nadzieję) doprowadzi nas do naszego upragnionego przytulaczo-kissa. Notka: Fer powiedział Alemu, że nie jest jego bratem, ale po chwili dodał, że w szpitalu. Ale i tak mnie za przeproszeniem za serce chwyciła, że no nie mogę. Nie mogę no. Czy tak ciężko było wbić ten kod do tej izolatki, wejść do środka i go kukuryku przytulić?! Przepraszam za wzburzony ton, ale naprawdę emocje mi siadły.
|
|
|
Post by Alex on Jan 16, 2021 1:27:33 GMT
"- Nie chcę cię spotkać nawet na ulicy, jeśli to możliwe. Ale jeśli się spotkamy to pogramy w piłkarzyki (było przetłumaczone jako "porozmawiamy", ale po turecku mi się to nie zgadzało). Co ty na to? - Co mogę powiedzieć? Nie zobaczę więcej twojej twarzy w szpitalu. Dobrze." No uwielbiam To szczęście byli aż wymalowane na ich twarzach
Dlaczego ja z tego gifów nie robiłam?
|
|
|
Post by Mavi on Jan 16, 2021 2:40:40 GMT
"F: Ali... Ali... Ali... Ali, co się stało? Ali, możesz mi powiedzieć, co się stało? A: Poprosiłem doktora Tanju. Mam jeszcze trochę czasu. Proszę... Proszę, niech pan wraca na przyjęcie. F: Ali, jak mogę stąd iść na przyjęcie, kiedy ty jesteś w takim stanie? Ali, możesz na mnie spojrzeć? Ali! Odwróć się do mnie, chcę zobaczyć twoją twarz, proszę. Spójrz na mnie. Co się stało, Ali? A: Czasami mogę coś źle zrozumieć (sobie nie radzić). Ale sytuacja, w której się znajdujemy, wszystko wyjaśnia. F: Ali, nie rozumiem cię. A: Nasze atmosfery są różne. Pan jest na zewnątrz, a ja w środku. Jeśli coś by się panu stało, nie mógłbym przybiec na pomoc. Jeśli ja będę umierać z powodu infekcji, pan będzie patrzył na mnie przez szybę! Nie pomoże mi pan. (...). To część pierwsza tej rozmowy, do tłumaczę resztę jutro, kiedy znajdę lepszą wersję zagraniczną do pomocy i... Może w końcu przestanie mnie telepać. Nosz cholera, nadal jestem wściekła.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 16, 2021 15:13:12 GMT
Nawet dzisiaj nie chce mi się na tego skretyniałego bałwana (należałoby powiedzieć dostadniej, ale ban by przyszedł xd) patrzeć. Nosz szlag mnie trafia. Ferman to chyba oczekiwał, że mu Ali za to zwolnienie jeszcze podziękuje... Nie jesteś moim bratem. W szpitalu. Tutaj jest praca. Nie jesteś moim jedynym uczniem (ale zawsze... ale to zawsze... Tylko Alego wzywa na ratunek). Napisał mu ładne referencje? Ojej, jaka to dobroduszność wielka. Szkoda, że sobie nie wystawił skierowanie na tomografię mózgu, bo ewidentnie coś nie halo. I te z d. problemy Alego z komunikacją, Ali pomógł przy przeszczepie, Ali to Ali tamto, ale "Zgredek zrobił robotę, Zgredek może odejść, Zgredek jest wolnym skrzatem". I jeszcze to powiedzenie Nazli na początku i ukrywanie tej decyzji przed wszystkimi, kiedy ta pinda zgrywała, że nic nie wie... Mam dosyć. Po prostu po ludzku dosyć. Co ferman zwolnił aliego jak to.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 16, 2021 16:20:16 GMT
Next, wybrał Nazli jako asystentkę, która zostanie. A Alemu wystawił referencje i papa. Poznajecie miejsce, gdzie się rozstali teraz, prawda?
|
|
|
Post by Alex on Jan 16, 2021 17:28:34 GMT
Mavi mogło być gorzej. Wejdź sobie na wattpad i doczytaj końcówkę Ktoś ma naprawdę ogromną wyobraźnię... Normalnie aż "Jakie to uczucie" przestało mi się wydawać AŻ TAK nienormalne... Nie no, dobra. Są na pierwszym miejscu ex aequo. Poznajecie miejsce, gdzie się rozstali teraz, prawda? To znaczy? No rozstali się przy tej szybie, co wtedy rozmawiali jak Ferman był chory. Pisałam już, że tak się bałaś tej sceny z kwarantanną (zakładaliśmy, że Nazli się rozchoruje), a dostaliśmy takie ładne coś To znaczy dla kogo ładne dla tego ładne... Na pewno dla mnie... I dla Next chyba też, bo aż wrzucił znowu AlFer do podpisu
|
|
|
Post by Mavi on Jan 16, 2021 17:40:49 GMT
Alex, przy którym opo? Nie no mi też się ta scena bardzo podoba i kocham dramę, ale jestem... Nie wiem, naprawdę, siedzę i coś we mnie pęka jak na to patrzę. To chyba dlatego, że ten tydzień to mam ogólny zjazd emocjonalny, więc to mnie jeszcze bardziej dobiło. Wsadzę AlFer do podpisu rzecz jasna też, ale najpierw muszę się pozbierać. W ramach terapii zaczęłam oglądać Korisia w KA, ale ciężko to idzie.
|
|
|
Post by Alex on Jan 16, 2021 17:51:10 GMT
Mavi tym o DorDem (i AlFer). Tylko przygotuj się psychicznie... Ja nie byłam i prawie z fotela spadłam KA nie udźwignęłam, skończyłam po drugim odcinku, ale Koray to ten, co niby gejem był? A Hekimoglu nie oglądasz? Ostatnio trafiłam na to: www.youtube.com/watch?v=jSRcLxKjIeE Fajnie, fajnie. Całe szczęście, że nie ma polskich napisów, ani nawet angielskich, bo by mnie kusiło. Ale takie sceny to bym chciała w MD!
|
|