|
Post by Alex on Mar 18, 2021 21:14:41 GMT
Mavi, no i wyszło na to, że jednak oglądałam live'a. Tak piąte przez dziesiąte, bo w międzyczasie robiłam jeszcze milion innych rzeczy, ale że nie potrafię się skupić, kiedy mam ciszę to musiało mi coś gadać. Nazli tak jak się obawiałaś uratował Ferman Demir wrócił do szpitala i pożarł się z Acelyą, śmiałabym nawet twierdzić, że chyba się rozstali... Może się Aci wyniesie z domu i DorDem zostaną sami, bo Nazli to już chyba tam częściej nie ma, niż jest. Vuslat znowu groziła Dorukowi, mówiła coś o lekach... Widziała jak Doruk bierze te przeciwbólowe? Sceny z robakami nie widziałam, nie wiem czy była, ale to akurat dobrze. I Beliz i Fermana nadal drama, Tanju przechodzi chyba kryzys wieku średniego, kupił sobie motor i wozi nim Rudą. Za to u Nazli i Alego - romantico "Moje serce jest w twoich rękach". I hit! Ali do Nazli: oni się mylą, to ty jesteś cudownym lekarzem. Ezo dowiedziała się, że ten pacjent-znajomy-pierwsza miłość Vuslat jest jej ojcem (od początku podejrzewałam, że tak będzie ), a na dokładkę jeszcze usłyszała, że mamusia zabroniła Alemu z nią rozmawiać... Kurczę, szkoda mi się jej zrobiło nawet.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 19, 2021 16:15:50 GMT
Reytingi za 18.03.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (88 odcinek) - 12.58%⬇(-0.30) 3. Mucize Doktor (54 odcinek) - 7.31%⬇(-0.09)9. Alev Alev (19 odcinek) - 4.33%⬇ ️(-0.30) 22. Akrep (15 odcinek) - 2.41%⬇ (-0.24) . Boże, chroń! (29 odcinek) - АВ: 1. Bir Zamanlar Çukurova - 8.26%⬇ (-0.06) 2. Mucize Doktor - 7.84%⬇(-0.13)8. Alev Alev - 3.95%⬆(+0.32) 16. Akrep - 2.12%⬇(-0.14) . Boże, chroń! -
|
|
|
Post by Mavi on Mar 20, 2021 20:35:18 GMT
Matthias ,dzięki za wrzucenie reytingu. Trzymamy poziom mimo wszystko. Alex , Hakan i Hayal już napisali dzisiaj na twitterze, żeby się przygotować na czwartek, bo będzie zacny odcinek. Chyba w końcu też przysiądę do live, bo ostatnio odpuściłam jednak ze względów okolicznościowych. Widziałam, że w 54 było sporo DorDemów. To fajnie. Chyba ta, co zaatakowała Nazli, to była matka tej dziewczyny, co ją leczył Fer? Nie wiem, czy dobrze załapałam tak z grubsza. Tak, Alex, jestem przeszczęśliwa z takiego obrotu spraw, że to Ferman ją uratował. Ale czemu się dziwić, ochronę to oni tam mają bezmózgą.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 21:29:29 GMT
Alex , Hakan i Hayal już napisali dzisiaj na twitterze, żeby się przygotować na czwartek, bo będzie zacny odcinek. Acelya wymieni Demira na Doruka? Może w końcu coś wyjdzie o tym stresie pourazowym Doruka... Już mi się nawet znudziło to pisać... Trzeba oglądać za tydzień. Chyba ta, co zaatakowała Nazli, to była matka tej dziewczyny, co ją leczył Fer? Tak, dokładnie. Nazli je przez cały odcinek godziła.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 20, 2021 21:42:05 GMT
Alex, weź, ten problem Acelyowo-Demirowy to jest taki zapychacz rozciągaczowy, że szok. Dziewczyna czekała aż Demir wzniesie ich związek na nowy poziom. Chłopak się zebrał, a ta mu "nie". Ile można wytrzymać z tak niezdecydowaną babą? Doruk może zabrać Demira do Las Vegas i wziąć szybki ślub.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 21:49:30 GMT
Dziewczyna czekała aż Demir wzniesie ich związek na nowy poziom. Chłopak się zebrał, a ta mu "nie". Za dużo czasu z Nazli spędzała i jej się udzieliła głupota i niezdecydowanie. Jak to oglądałam to się zastanawiałam komu bardziej odbiło: Demirowi (skąd nagle ten pomysł?) czy Acelyi... Doruk może zabrać Demira do Las Vegas i wziąć szybki ślub. Tylko że to chyba droga bez powrotu. Może w ostatnim odcinku serialu się zgodzę
|
|
|
Post by Alex on Mar 22, 2021 20:45:46 GMT
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 18:19:59 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 18:22:02 GMT
Chopie aleś wyrósł.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 24, 2021 13:25:41 GMT
Alex, no tutaj będzie pewnie sporo jego druga połówka działała w tym temacie, to znaczy Ali. Mam nadzieję, że go Doruk ani tym bardziej ta osoba, której nawet nie chcę wspominać, to nie znajdą go, tylko właśnie Ali. Tu musi być drama no, bo oni muszą się w końcu przytulić!
|
|
|
Post by Alex on Mar 24, 2021 13:35:52 GMT
Mavi w opisie było napisane, że to Ali zorientuje się, że Ferman zniknął i poprosi kogoś o pomoc, ale nie będzie to chyba nikt z lekarzy tylko jakiś strażak czy policjant, który będzie dowodził całą akcją ratunkową. No jestem ciekawa co wymyślą, bo Ferman ma przebitą rękę... Po czymś takim raczej niemożliwe, żeby wrócił do chirurgii, ale w końcu to tylko serial. W KA temu przyjacielowi prota (Selimowi?) odcięli rękę, potem przyszyli i chyba dalej operował Może przy okazji tej akcji wyjdzie coś w końcu o tym stresie pourazowym Doruka... Lepszego momentu już raczej nie będzie. Chyba, że szpital w powietrze wysadzą.
|
|
|
Post by Alex on Mar 24, 2021 20:09:43 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2021 10:24:01 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Mar 25, 2021 11:47:12 GMT
Wypluj te czarne słowa Alex , lucy , jaki piękne Dzisiaj zapowiada się dobry odcinek. Chociaż było dużo przecieków, to jestem mega ciekawa zwłaszcza scen AlFer, które mam nadzieję w końcu dostaniemy.
|
|
|
Post by Alex on Mar 25, 2021 12:15:52 GMT
Dzisiaj zapowiada się dobry odcinek. Chociaż było dużo przecieków, to jestem mega ciekawa zwłaszcza scen AlFer, które mam nadzieję w końcu dostaniemy. Taa, pewnie Ali będzie przez cały odcinek szukał Fermana i jak go zobaczy to się odcinek skończy. Coś kiepsko z moim optymizmem dzisiaj, chociaż niby humor mam dobry Fotka jest z 51 odcinka, kiedy sobie w końcu Pinar przypomniała o Leyli (niestety tylko na chwilę) i zrobiła z Fermana zazdrosnego idiotę.
|
|
|
Post by Alex on Mar 25, 2021 21:12:17 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2021 19:50:25 GMT
Reytingi za 25.03.2021 - CZWARTEK ТОТАL:
1. Bir Zamanlar Çukurova (89 odcinek) - 12.50%⬇(-0.08) 3. Mucize Doktor (55 odcinek) - 7.57%⬆(+0.26)
9. Alev Alev (20 odcinek) - 4.66%⬆(+0.33) 48. Tövbeler Olsun! (31 odcinek, FINAŁ) - 1.20%⬆(+0.03) АВ: 1. Mucize Doktor - 8.02%⬆(+0.18)2. Bir Zamanlar Çukurova - 7.52%⬇ (-0.74) 7. Alev Alev - 3.82%⬇(-0.13) 28. Tövbeler Olsun! (FINAŁ) - 1.49%⬆(+0.14)
|
|
|
Post by Mavi on Mar 27, 2021 12:48:39 GMT
Matthias , dzięki za wrzucenie reytingu. W przyszłym tygodniu w czwartek zaczyna się rzeź. Każdy kanał będzie miał swój serial + survivor. Alex, odcinek był super. I zasługiwał na o wiele lepsze oceny niż dostał. Hakan z Onurem tutaj pozamiatali aktorsko. Doruk w scenach autobusowych z tym żołnierzem i potem już w szpitalu to było coś epickiego. Poruszyli też lekko historię Doruka, kiedy ten opowiadał, że miał przyjaciela, który (chyba) też zmarł. Nasi pojechali na akcję i jakaś głupia baba tam dowodziła. Ali olał polecenia tej baby. Zostawił jakąś ranną babkę Demirowi i sam pobiegł szukać Fermana. I dlatego będzie miał rozprawę w sądzie znowu... Bo chyba ta babka, która dowodziła akcją wniosła na niego skargę.Fer poszedł szukać matki z dzieckiem i schodząc na dół spadł. Oczywiście, jak na dizi przystało, bohatersko z rozwaloną ręką próbował ratować rannych na tyle, na ile się dało. No, ale potem zauważył, że ma wewnętrzne krwawienie i już za bardzo nie dał rady. Było bardzo dużo takich "drobnostek", które podkreślały relację AlFer. Ferman nie wołał nikogo innego, nie mówił o nikim innym tylko o Alim. I był pewny, że ten przyjdzie i go uratuje. I przyszedł. Zgarnęli Fermana do szpitala. Tu dowiadujemy się, że ma 37 lat (dobrze obliczyłam wcześniej ). A odcinek skończył się na tym, że Tanju powiedział, że bojdaże do wskazującego palca zbyt długo nie dochodził tlen i ręka będzie niesprawna. To znaczy, że Fer nie będzie mógł operować i na tym się skończył odcinek.
|
|
|
Post by Alex on Mar 27, 2021 19:34:48 GMT
Doruk w scenach autobusowych z tym żołnierzem i potem już w szpitalu to było coś epickiego. Poruszyli też lekko historię Doruka, kiedy ten opowiadał, że miał przyjaciela, który (chyba) też zmarł. Doruk się chyba obwinia, że nie zdołał go uratować. W autobusie mówił, że ten przyjaciel poprosił go kiedyś, żeby go zabił? Myślałam, że to zrobił, ale chyba ten przyjaciel popełnił samobójstwo, Doruk próbował go jeszcze ratować, ale mu się nie udało. Musiałabym przejrzeć z angielskimi napisami, ale na yt mi jakoś wygodniej...
|
|
|
Post by Alex on Mar 28, 2021 21:43:21 GMT
Obejrzałam 45 Widać zresztą po moim podpisie Żądanie Nazli mi się podobało: Nie będziecie się kłócić. Poza tym myślałam, że padnę, jak Ali powtórzył po Doruku do pacjentki: Umarła, co jeszcze chcesz wiedzieć? I potem jak Acelya wpadła z awanturą do lekarskiego, a Ali do Demira: Çok geçmiş olsun
Fermana nawet nie chce mi się komentować. Nazli zachowała się świetnie moim zdaniem, chociaż mogła wcześniej powiedzieć pozostałym, że to ona ma być wybrana. "Jeśli stracimy człowieka, nie będziemy w stanie go odzyskać." - dobrze, że Ferman zdaje sobie z tego sprawę, chociaż chyba jednak nie do końca, sądząc po tym, co potem powiedział Alemu... Ostatnia scena piękna, mimo fochów Feramana. Jak on go mógł go tam tak zostawić?! "Cesaretin Var Mı..." - normalnie Hazan i Yağız Tylko, że tam się trochę inaczej skończyło i w ogóle inny odbiór...
Co tam jeszcze chciałam napisać? Mimo że sama nie lubię Ezo to nie podobało mi się, jak ją potraktowali na tej imprezie Sułtanki, Acelye i nawet DorDemy. Jedyny plus to taki, że Demir znowu Aci olał:
To teraz idę shipować mój trzeci nieshipowalny ship...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 30, 2021 14:24:21 GMT
Jakie ciacha w tych czapeczkach.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2021 21:51:44 GMT
Opuścił serial:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 1, 2021 13:53:04 GMT
Szkoda bo lubiłem fırata.
|
|
|
Post by Alex on Apr 1, 2021 21:47:45 GMT
56. Jeszcze jakieś 15 minut przed końcem chciałam napisać, że beznadziejny, ale świetny odcinek... Potem, że tylko beznadziejny... A teraz to już sama nie wiem. Zacznę od tego mniej dramatycznego dla mnie, choć nadal dramatycznego... AlFer. Ali robi wszystko, żeby uratować rękę Fermana, ale w trakcie operacji dochodzi do komplikacji. Tanju każe Alemu podać znieczulenie, Ferman się nie zgadza... I tu nastąpiła reklama, podczas której wyszłam z pokoju i niestety nie zdążyłam wrócić przed rozpoczęciem... Więc nie wiem do końca co się tam wydarzyło dalej. Na pewno znieczulenie zostało podane i operacja się nie udała. Ferman miał o to pretensje do Alego, ale Beliz powiedziała, że to ona podjęła decyzję... Ale czy faktycznie tak było czy zrobiła to po to, by nie wyładowywał się na Alim? Ostatnia scena to tylko łzy i rozpacz. Ferman składa rezygnację, każe zanieść ją Selvi do Vuslat. Selvi wychodzi, a pojawia się Ali z... Fatos. Ferman mówi, że to koniec, że już nie jest chirurgiem, nie dotrzymał obietnicy, jaką jej złożył. Ale Ali twierdzi, że "każdy koniec jest początkiem"... Ferman będzie musiał się nauczyć wszystkiego od podstaw, a on mu pomoże... To teraz ten bardziej dramatyczny i traumatyczny, i okropny, i koszmarny, i beznadziejny, i rozczarowujący, i... można by tak jeszcze długo, ale do rzeczy... W tym odcinku pojawiła się najładniejsza jak dotąd scena DorDem, mimo że bez DorDem, a konkretniej połowy DorDem... Ale po kolei... Demir nie zjawił się w pracy, nikt nie wie co się dzieje, Acelya trochę wariuje. Chce do niego zadzwonić, ale Doruk i Gulin jej nie pozwalają... Dlaczego? Ostatecznie Acelya w ciągu minuty zadzwoniła z 5 razy, ale mniejsza o nią... Doruk dostał w tym odcinku stalkerkę, która ostatecznie stała się pacjentką i z racji tego, że wszyscy zajmowali się operacją Fermana, Tanju powierzył mu pierwszą, samodzielną operację. Doruk trochę się stresuje i... Dzwoni do Demira. Zaczyna trochę w swoim stylu, ale ostatecznie poważnieje i prosi go, żeby przyjechał. Przed operacją przypominają mu się chyba słowa ojca, który mówi, że nigdy nie zostanie chirurgiem, do niczego się nie nadaje itd. Acelya trochę się przejmuje jego stanem, Doruk pyta ją czy Demir przyjechał albo dzwonił... Aci odpowiada, że nie. Próbuje go trochę uspokoić i mówi "Demira nie ma, ale ja jestem, kim ja jestem?"... No i tutaj aż się prosiło o tekst "Sen Demir değilsin". No... I na tym koniec historii najprawdopodobniej, bo niestety nie było żadnego listu, jak się spodziewaliśmy. List dostała tylko Acelya i szpital (wypowiedzenie). Mają szansę jeszcze to naprawić w następnym odcinku, ale... Myślę, że nie ma się co łudzić. Tak jak przypuszczałam, ten płaczący Doruk ze zwiastuna byłby za mocny... Mimo że wszystko już było wiadomo to jednak cały czas się łudziłam, że może jednak... Z resztą cały czas się łudzę, że może chociaż w 3 sezonie wróci... Całe szczęście Mavi, że są te zaległości tłumaczeniowe to jeszcze przez chwilę będą ze mną... Nie no, totalna załamka, po co ja te seriale oglądam? Nawet w tych głupotach amerykańskich, które traktuję trochę jak komedio-kabaret, okazało się, że po 4 sezonie odchodzi połowa mojego shipu i jedna z dwóch (prawie trzech) postaci, które mnie przy tym serialu trzymają... Ciekawe, co teraz będzie z Dorukiem. Jedyna relacja i wątek poza szpitalem to Demir... Od początku drugiego sezonu czekałam, aż się w końcu dowie o tej jego chorobie czy co to tam w końcu jest i... Du*a. Ale to byłby świetny motyw, gdyby jednak Firat chciał wrócić. Dobra, to chyba tyle. Idę sobie rozpaczać... Dobranoc
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2021 12:42:07 GMT
Reyting za 01.04.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (90 odcinek) - 11.40%⬇(-1.10) 5. Mucize Doktor (56 odcinek) - 6.44%⬇(-1.13)
6. Bir Zamanlar Kıbrıs (1 odcinek) - 6.12%🆕 10. Alev Alev (21 odcinek) - 4.40%⬇(-0.26) 21. Akrep (16 odcinek) - 2.34%⬇(-0.07) АВ:1. Bir Zamanlar Çukurova - 7.79%⬆ (+0.27) 2. Bir Zamanlar Kıbrıs - 7.46%🆕 3. Mucize Doktor - 7.02%⬇(-1.00)
9. Alev Alev - 3.45%⬇(-0.37) 26. Akrep - 1,68% ⬇(-0,44)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 3, 2021 19:06:49 GMT
Doktorek ostatnio ten wynik ma niestabilny. Chodź się nie dziwię, odchodzą dochodzą. Widz nie ogarnia co tu się dzieje.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2021 7:25:42 GMT
Konkurencja robi swoje.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 9, 2021 10:09:20 GMT
Nie zasługują na takie oceny. Poziom mimo wszystko jak na tyle odcinków, to jeszcze się trzyma. Pinar popełniła kilka błędów, za które płacimy od początku sezonu, ale bez przesady... Fox nie dał jeszcze zgody na 3 sezon i pewnie jej już nie da, co dla mnie jest kompletną żenadą ze strony tej stacji, ale cóż poradzić.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2021 15:20:51 GMT
Reytingi za 08.04.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (91 odcinek) 9.79%⬇(-1.61) 4. Bir Zamanlar Kıbrıs (2 odcinek) - 6.35%⬆(+0.23) 6. Mucize Doktor (57 odcinek) - 5.69%⬇(-0.85)
7. Camdaki Kiz (1 odcinek) - 5.23%🆕 12. Alev Alev (22 odcinek) - 3.55%⬇(-0.85) 26. Akrep (17 odcinek) - 1.81%⬇(-0.53) АВ:1. Camdaki Kiz - 7.43%🆕 2. Bir Zamanlar Kıbrıs - 7.40%⬇(-0.06) 3. Bir Zamanlar Çukurova - 6.04%⬇ (-1.75) 5. Mucize Doktor - 5.82%⬇(-1.20)
12. Alev Alev - 2.69%⬇(-0.76) 28. Akrep - 1.30%⬇(-0.38)
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2021 15:23:03 GMT
Fox nie dał jeszcze zgody na 3 sezon i pewnie jej już nie da, co dla mnie jest kompletną żenadą ze strony tej stacji, ale cóż poradzić. Myślę, że jeśli oglądalność utrzyma się na takim poziomie co dzisiejszy odcinek, to FOX zamówi trzeci sezon, ale od dwóch odcinków są gigantyczne spadki. Za pewnie dużo się okaże za tydzień czy jechania w dół ciąg dalszy czy ustabilizuje się rating. Choć podejrzewam, że za tydzień "Camdaki Kız" wyścignie "Doktora" też w totalu. Póki co "Doktor" w totalu jest na trzecim miejscu z seriali, a w AB na czwartym.
|
|