|
Post by lucy on Apr 10, 2021 9:33:19 GMT
💥 Chociaż nie ma jasności co do kontynuacji Doktorka w trzecim sezonie, Onur Tuna prowadzi już negocjacje z innymi producentami, aby wziąć udział w nowych projektach. Wygląda na to, że jego bohatera nie będzie w trzecim sezonie (jeśli jednak serial zostanie odnowiony).
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 10, 2021 9:41:59 GMT
Jego odpowiednik w "The Good Doctor" też odszedł i w finale trzeciego sezonu uśmiercili jego postać. Zginął po powikłaniach związanych z trzęsieniem ziemi.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 10, 2021 11:22:35 GMT
lucy, skąd to info? Bez Onura ten serial kompletnie nie ma sensu, więc jak chcą sobie robić amerykańską wersję, to niech spadają na drzewo.
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2021 11:34:26 GMT
Mavi, widziałam to info w kilku wiarygodnych miejscach. Od kogo pierwotnie wyszło, nie dociekałam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 10, 2021 15:20:31 GMT
A ja się nie zgadzam. Onur ma zostać w doktorku, fox idioci dawać zamówienie na 3 sezonu. Alpa też łączyli z trzema serialami i w żadnym nie zagrał.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 13, 2021 9:33:46 GMT
Wczoraj odbyła się premiera MD w Argentynie na kanale telefe. 1 odcinek zgarnął rekordowy reyting 13,2. Zawitał także w trendy na argentyńskim twitterze.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 10:23:06 GMT
Brawo, serial poraz kolejny pokazał że ma to coś. Czego nie ma ten bezpłciowy nijaki amerykański serial.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 10:44:38 GMT
Jest się czym chwalić.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 10:48:54 GMT
A kretyni z mf robią wszystko by go uśmiercić.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 13, 2021 10:48:56 GMT
Brawo, serial poraz kolejny pokazał że ma to coś. Czego nie ma ten bezpłciowy nijaki amerykański serial. Tyle, że ten 'bezpłciowy amerykański serial' jest hitem w USA i sukcesem międzynarodowym (znacznie większym niż MD), do tego świetnie ocenianym i nagradzanym, więc w porównaniu z "The Good Doctor", "Mucize Doktor" za wiele nie pokazał, choć oczywiście świetny rating w danym kraju to zawsze plus 😆
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 11:01:44 GMT
Liam wiesz co ja oglądam dużo seriali amerykańskich. I w większości jest to papka którą wszyscy łykają. A potem inne kraje kupują, bo skoro amerykańskie to musi być dobre. Nie twierdzę że MD jest najlepszy ale charyzma tanera biję na głowę tamtego amerykańskiego. Nic nie poradzimy że mf ma kretyńską scenarzystkę. I najchętniej by ten serial uśmiercili bo będą od września robić kolejny rymake którego sp******ą koncertowo ja drugi sezon doktorka.
|
|
|
Post by Alex on Apr 13, 2021 11:42:18 GMT
Liam wiesz co ja oglądam dużo seriali amerykańskich. I w większości jest to papka którą wszyscy łykają. Po tych głupotach o wilkołakach, które oglądałam, nawet "Moda na sukces" by mi się zaczęła podobać, więc się nie dziwię Amerykanom, że lecą na wszystko, co jest normalne i nie ma żadnego związku z fantasy, a "The good doctor" ma przy okazji w miarę sensowną fabułę. Ja widziałam jakieś wyrywkowe odcinki w tv i myślę, że w życiu bym się za ten serial nie zabrała.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 13, 2021 12:36:14 GMT
Ja oglądałam kilka odcinków amerykańskich jeszcze przed premierą MD i potem w trakcie emisji MD, bo coś chciałam zobaczyć. I kategorycznie jestem na nie. Ten serial jest tak bardzo proceduralny, zimny, bezemocjonalny, że szok. Do tego główny bohater, który jakby w sobie życia nie miał. Ciągle monotonny ton głosu doprowadzał mnie do szału. Ale oczywiście, co się komu podoba Gdyby właśnie nie TGD, to MD miałoby szansę na większy sukces. Bo na przykład, taki Zoom skreślił serial już na starcie i w ogóle nie brali go pod uwagę przy zakupie, bo leci u nas na AXN i czasami w TVP amerykańska wersja. Zakładam, że zapewne nie tylko w naszym kraju doszli do takich "genialnych" wniosków.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 13, 2021 13:11:33 GMT
Seriale telewizyjne a seriale platformie rządzą się innymi prawami. To głównie na platformie mamy seriale, które są bardzo słabej jakości a i tak są hitami, a platformie siedzą głównie młodzi widzowie, którzy często obejrzą nawet największy kicz. W telewizji jest to już rzadziej. Serial słaby. Zostanie skasowany po jedynym sezonie i wyjazd. Argument typu lecą na sensowną fabułę do mnie nie przemawia, bo w USA jest produkowanych mnóstwo różnorodnych seriali, więcej niż w samej Turcji. W samej telewizji aktualnie o wampirach i wilkołakach kojarzę tylko jeden - "Legacies". Sam "The Good Doctor" leci w mocnym paśmie, gdzie od lat tylko on się ogląda, po między przerwami w tym paśmie stacja próbowała już z komedią romantyczną, operą mydlaną, kryminałem czy nawet fantasy i nic. Każdy może mieć swoje zdanie, jasne. Ja do tego nic nie mam. Tylko, że Next, pisałeś że widziałeś wcześniej kilka zwiastunów i po tym oceniasz całokształt. Po za tym argument 'bo amerykański' też do mnie nie przemawia. Jest mnóstwo seriali amerykańskich, które przeszły bez słuchu i nawet nikt o nich nie pamięta, które miały krytyczne oceny itp. Nawet jak Amerykanie coś łykną to są krytycy, ale tacy 'prawdziwi', którzy potrafią jednak poprawie ocenić serial. Tak samo jak Amerykanie robią jakiś remake to nie znaczy, że od razu będzie największy hit bo 'amerykański'. Kiedyś pisałem, że myślałem żeby zacząć oglądać MD w okolicach wakacji, jednak przejrzałem trochę fragmentów itp. i mnie serial nie przekonał, za Tanerem też nie przepadam, a dla samej Zerrin mimo wszystko nie mam ochoty oglądać, jednak nie twierdzę że jest nijaki i bezpłciowy bo go jednak nie oglądałem i nie porównuje go z nimi wersjami.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 15:21:05 GMT
Kiedyś pisałem, że myślałem żeby zacząć oglądać MD w okolicach wakacji, jednak przejrzałem trochę fragmentów itp. i mnie serial nie przekonał, za Tanerem też nie przepadam, a dla samej Zerrin mimo wszystko nie mam ochoty oglądać, jednak nie twierdzę że jest nijaki i bezpłciowy bo go jednak nie oglądałem i nie porównuje go z nimi wersjami. Każdy ma swoje gusta i ogląda co mu się podoba. Mi się bardziej podoba MD tobie TGD i super. Ale co do seriali amerykańskich jest taki stereotyp. Że skoro z USA z Hollywood to na pewno dobre. Naiwne kraje kupują. I tu mi nie chodzi akurat o TGD. Wiele jest serialowych wydmuszek bez grama charyzmy nijakie bezpłciowe a inne kraje łykają wszystko. Bo jest z amerykański, dawać kupujemy. Płacę za netflixa współdzielę z rodziną, mam trzech braci. I nie pamiętam by mnie tam coś zaciekawiło sieczka bez sensu. Są fajne seriale ale tak pół na pół. A tak na serio to w polsce mamy bardzo dobrych aktorów i coraz ciekawsze seriale. Nie mówię tu o przaśnym polsacie. Ale canal+, hbo nawet player coraz fajniejsze seriale robi.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2021 20:19:16 GMT
Chodzą plotki, ze Onur się spotyka z Elif Dogan. Ja ją widziałam tylko w Miłosnych Potyczkach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2021 20:58:47 GMT
O protka z Gençligim Eyvah. Nie kojarzę ją z Miłosnych Potyczek. Swoją drogą piękna kobieta. Mavi Męża ci kradnie. Alex czy ty to widzisz.
|
|
|
Post by Alex on Apr 15, 2021 21:39:27 GMT
Mavi ostatnio mówiła, że żyją w wolnym związku. I proszę, oto efekty
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2021 8:52:28 GMT
Wczoraj odbyła się premiera MD w Argentynie na kanale telefe. 1 odcinek zgarnął rekordowy reyting 13,2. Zawitał także w trendy na argentyńskim twitterze. Dobry wynik poza Turcją nigdy nie ujdzie uwadze. Szkoda, że niską oglądalnością swoich seriali tak się Turcy nie chwalą. ⚡Madd Entertainment ogłasza ogromny sukces The Miracle Doctor w Argentynie. Oceny projektu osiągnęły wynik 18,62, przy czym share (czyli wszyscy widzowie, którzy w tym momencie włączyli telewizor) wyniósł 57%. W rzeczywistości ponad połowa argentyńskich widzów oglądała turecki serial. To najlepszy wynik tureckiego serialu w Ameryce Łacińskiej. The Miracle Doctor stał się najszybciej sprzedającym się tureckim serialem telewizyjnym na świecie i był emitowany już w 50 krajach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 16, 2021 11:46:28 GMT
Taki sukces a a mf chce doktorka uśmiercić, Widzowie ameryki łacińskiej nie widzieli jeszcze drugiego sezonu i co za przeproszeniem pinar tam o********a.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 16, 2021 12:48:49 GMT
Czy ja aż taka stara jestem, że sobie Onur młodszą znalazł? Elif jest spoko, tylko dziewczyna nie ma szczęścia do seriali i zazwyczaj stają się one klapami. :/ Next nie gadaj, ten 2 sezon nie jest wybitny, ale nie jest aż taki tragiczny też. Aczkolwiek niestety zarzuty pod adresem Pinar jak najbardziej właściwe.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 16, 2021 14:24:06 GMT
Next nie gadaj, ten 2 sezon nie jest wybitny, ale nie jest aż taki tragiczny też. Aczkolwiek niestety zarzuty pod adresem Pinar jak najbardziej właściwe. Ja nie twierdzę że zły, ale od pierwszego słabszy. Pinar żongluje to z amerykańskiego weźmie to z koreańskiego. Wiesz czego mi najbardziej brakuje, tych szczerych emocji. gdzie ja ryczałem prawie na każdym odcinku. A teraz pinar stosuje tanie chwyty i pokazuje o tu widzu masz się wzruszyć. Do tej pory mnie wzruszyły dwa momenty, akcja z ferem na tej imprezie. że go nie wybrał a srazli. I drugi raz z wczorajszego odc. Jak mu doruk opowiedział swoją historie piękne to było. Szkoda że nie widziałaś akcji z zabawą w policje. Mina tanera była tak zażenowana. Pod tytułem: W czym ja k***a gram. A srazli i aci się bawiły super. Potem się chwaliły strojami policjantek na insta. ja jebie, takiego face palma miałem, do tej pory mnie głowa boli. Czy ja aż taka stara jestem, że sobie Onur młodszą znalazł? Nie jesteś, jak wróci do domu to go wałkiem poczęstuj może klepki nadskoczą.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 16, 2021 15:12:02 GMT
Next, to, o czym mówisz, jest głównym problemem tego sezonu. Emocje. Mam to samo, co ty. Też zalewałam się łzami na każdym odcinku 1 sezonu, a w drugim mogę na palcach jednej ręki policzyć sceny, w których autentycznie chciało mi się płakać. Nie kupuję tego, że Pinar w tym sezonie jawnie wskazuje nam, gdzie mamy płakać, a gdzie się śmiać. To jest takie cholernie nieszczere. Nadrobiłam z grubsza już ten 58. I nic nie mów. W ogóle w jakim szpitalu robią taką akcję? Normalnie to się zajmują pacjentami, a nie takimi rzeczami. Aż się chciało wyrzucić lapka za okno, kiedy oglądałam ten żenujący mnie moment.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 16, 2021 16:07:39 GMT
Reytingi za 15.04.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (92 odcinek) 10.77%⬆(+0.98) 3. Camdaki Kiz (2 odcinek) - 7.75%⬆(+2.52) 7. Bir Zamanlar Kıbrıs (3 odcinek) - 6.19%⬇(-0.16) 10. Mucize Doktor (58 odcinek) - 5.85%⬆(+0.16)
16. Alev Alev (23 odcinek) - 3.48%⬇(-0.07) 36. Akrep (18 odcinek) - 1.57%⬇(-0.24) АВ:1. Camdaki Kiz - 10.56%⬆(+3.13) 2. Bir Zamanlar Çukurova - 6.96%⬆ (+0.92) 3. Bir Zamanlar Kıbrıs - 6.79%⬇(-0.61) 5. Mucize Doktor - 5.69%⬇(-0.13)
16. Alev Alev - 2.95%⬆(+0.26) 61. Akrep - 0.83%⬇(-0.47)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 16, 2021 17:27:55 GMT
W ogóle w jakim szpitalu robią taką akcję? Normalnie to się zajmują pacjentami, a nie takimi rzeczami. Aż się chciało wyrzucić lapka za okno, kiedy oglądałam ten żenujący mnie moment. Wystarczyło spojrzeć na tanera i jego minę. To było tak żenujące. Ten czas mogli przeznaczyć na alfera. Albo na rozbudowanie histori doruka. Ale nie oni, oni się będą bawić w policjantów.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 21, 2021 16:01:44 GMT
49 odcinek: Za dużo mafii. Cały szpital na głowie, bo Ferman poszedł z rudą na śniadanie do jakiejś restauracji, gdzie później odbyła się strzelanina. Wiele momentów można by wykorzystać na coś ciekawszego niż te rzekome porachunki mafijne, które przewijają się przez cały odcinek. Scena z kwiatami... Szkoda, że wtedy Nazli nie kropnęli. Adilowi udaje się zdobyć informację, gdzie przebywa Ezo i... Odejście Rehy ładnie ogarnięte, jednak czegoś mi brakowało w tym wszystkim póki co. Miłostek mafijnych naparzali przez cały bolum, a tutaj pyk już postrzelony, pyk operacja i umiera. Jakoś więcej czasu tej dramie w odcinku bym poświęciła (w tym konkretnym odcinku, bo potem trochę jednak rozwijają w 50 to nieco). Aktorsko klasa pociągnięte zwłaszcza te ostatnie minuty odcinka i scena z przytuleniem. Napisałabym coś więcej, ale nic jakoś szczególnie więcej nie zapadło mi w pamięć.
|
|
|
Post by lucy on Apr 23, 2021 10:15:40 GMT
A wiecie, ze Reha dołączył do jakiejś komedyjki na Trt? Serial jest na ekranie od kilku lat.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 23, 2021 16:53:49 GMT
Wolał iść do komedii niż współpracować z pinar. Brawo fox, brawo mf yapim.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2021 17:59:12 GMT
Reyting za 22.04.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (93 odcinek) 9.54%⬇(-1.23) 2. Camdaki Kiz (3 odcinek) - 7.81%⬆(+0.06) 4. Bir Zamanlar Kıbrıs (4 odcinek) - 6.54%⬆(+0.33) 9. Mucize Doktor (59 odcinek) - 5.47%⬇(-0.38)
17. Alev Alev (24 odcinek) - 3.07%⬇(-0.41) 39. Akrep (19 odcinek) - 1.31%⬇(-0.26) АВ:1. Camdaki Kiz - 11.18%⬆(+0.62) 2. Bir Zamanlar Kıbrıs - 7.72%⬆(+0.93) 5. Bir Zamanlar Çukurova - 5.43%⬇ (-1.53) 6. Mucize Doktor - 5.34%⬇(-0.35)
21. Alev Alev - 2.15%⬇(-0.80) 64. Akrep - 0.74%⬇(-0.09)
|
|
|
Post by Alex on Apr 24, 2021 21:19:05 GMT
Mavi, Next, halo, halo! Takie piękne rzeczy się dzieją w serialu, Reha odszedł, Firat odszedł, AlFer rozbili, zaręczyli AlNaz, znowu olali historię Doruka, a tutaj cisza... Takie piękne sceny jak oświadczyny trzeba rozebrać na czynniki pierwsze.
|
|